The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2011, 17:34
Parejko jest nadal dobrym bramkarzem, w pierwszej połowie też nam już wybronił "setkę", gdyby nie on byłoby już do przerwy 0-2.

Problemem jest Jaliens i niestety Sobolewski. Na temat Holendra powiedziano już wszystko, zaś Sobol zwyczajne nie daje rady, stara się walczy ale nie daje rady, cóż lata lecą. Gorzej że ani Nunez, ani Wilk nie są wstanie opanować środka pola ...zwłaszcza martwi brak progresu u Czarka Wilka.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

I co, lepiej stawiac na dziadków z Holandii czy na ambitnych (w miare) Polakow?
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

wislakbgc napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka że chciałeś zaświecić ale ci sie nie udało, mnie wyniki nie obchodzą odkąd nie ma większości polaków w składzie .
To na jaki ch** piszesz w tym temacie, skoro Cie wyniki nie interesują?
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Prawda jest taka że chciałeś zaświecić ale ci sie nie udało, mnie wyniki nie obchodzą odkąd nie ma większości polaków w składzie .
No to zapraszam do innego polskiego klubu gdzie gra wiele polaków. Nikt za tobą płakać nie będzie .
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.10.2011, 17:35
Ręce opadają jak to się ogląda. No cóż Maaskant twój czas już się skończył.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 02.10.2011, 17:36
Pierwszy samolot do Holandii może startować dzisiaj wieczorem. W strefie vipów powinni zasiąść w nim dwaj wspaniali obrońcy - Jaliens i Lamey. Warto chyba także zacząć zastanawiać się nad jakimś transatlantykiem dla Nuneza. Paralotnia dla Kirma również wydaje się być niezłym pomysłem.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 02.10.2011 o godz. 17:40.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 02.10.2011, 17:38
zgrybus napisał(a):Wyświetl post
No to zapraszam do innego polskiego klubu gdzie gra wiele polaków. Nikt za tobą płakać nie będzie .
a ja cb zapraszam na drugą stronę błoń
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.10.2011, 17:42
Zygac sie chce. Pierwszy raz od lat nie mam zadnych emocji ogladajac Wisle, zero jakiejkolwiek druzyny. To wyglada jak pilka plazowa. Do pieknego stanu doprowadzili druzyne Basalaj, Valx i Maaskant.
Odpowiedz cytując
ENDRJU 82
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.10.2011, 17:44
Rozpi.... psychike ten stan obecny naszej drużyny, podzielam opinie nesty. Zapowiada się znów "burza" ...
Odpowiedz cytując
Krolik
Senior Member

Stary 02.10.2011, 17:47
Rzygam Maaskantem i tymi tyczkami z Holandii.........

Czy nie da sie z trybun jasno i dosadnie ryknac ze nie chcemy Tych paparuchow na obronie ? Maaskant jak Benhaakker na bank zeby sie podlizac kibicom to zrobi......
Jak długo na Wawelu .............

Od: 05.2005

Stary 02.10.2011, 17:49
Zero drużyny, same indywidualności.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.10.2011, 17:51
nesta napisał(a):Wyświetl post
Zygac sie chce. Pierwszy raz od lat nie mam zadnych emocji ogladajac Wisle, zero jakiejkolwiek druzyny. To wyglada jak pilka plazowa.
Nie ma drużyny, z tym się zgadzam. Gramy piach niesamowity i nie zapowiada się niestety żeby było lepiej.

Do pieknego stanu doprowadzili druzyne Basalaj, Valx i Maaskant.
A cofnijmy się trochę wstecz do czasu po pierwszym meczu z Apoelem, jakie wtedy były nastroje w klubie, u kibiców, tu na forum? Co się stało, że się zjeb...ło?
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 02.10.2011, 17:52
Zygac sie chce. Pierwszy raz od lat nie mam zadnych emocji ogladajac Wisle, zero jakiejkolwiek druzyny. To wyglada jak pilka plazowa. Do pieknego stanu doprowadzili druzyne Basalaj, Valx i Maaskant.
Oj bez przesady Brzydka piłka zaczęła się po pozbyciu się ostatnich prawdziwych skrzydłowych jakich mieliśmy w Wiśle: Kosowskiego i Zieńczuka. Od tego czasu to typowa sinusoida, raz zagrają lepiej , raz gorzej. Gra z jednym napastnikiem (czy jak ktoś się upiera to można to nazwać grą 3 napastnikami ) , może i nowoczesna ale zwyczajnie się nie sprawdza. Jesteśmy jednym z najmniej strzelających bramek zespołów w Ekstraklasie , to coś mówi.

Gratulacje dla włodarzy Legii za trzeźwe myślenie, nie pozbyli się Skorży jak cała piłkarska polska po nim jechała, a w gazetach był wrogiem nr.1 . Widać w tym zespole potencjał w przeciwieństwie do Wisły... niestety.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 02.10.2011, 17:55
Nie szukam spisku , nie moja wina że nie gramy polakami , a to jest fakt i prawda, nie jestem z tego zadowolony więc piszę o tym bo od tego jest forum , nie będę się utożsamiał z żydem lub murzynem , bez jaj ludzie .
Ty się utożsamiasz z Klubem czy piłkarzami
Najłatwiej się przyłączyć na ogólno medialną nagonkę na Wisłę...
Kibic z bożej łaski...
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.10.2011, 17:56
Chciałem 3 bramkę dla Legii. Zwolnić Maaskanta i skończyć to "Holendrowanie". Zatrudnić dobrego polskiego trenera (np. Michał Probierz, Waldermar Fornalik, Czesio Michniewicz) Na zimę wyrównać skład Polakami i jazda od nowa. A nie takie pierdzielenie od dobrych kilku miesięcy...
Powód: ....a nawet Kafarski...
Ostatnio edytowane przez Fiti : 02.10.2011 o godz. 18:05.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.10.2011, 17:57
Kończ was wstydu oszczędź Robert Maaskant !!! Teraz masz czas aby podać sie do dymisji.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.10.2011, 17:59
Twente nas pojechało a grało na 40% Legia zagrała dziś na 60% swoich możliwości i ograła nas na mega luziku... Ostatnio taka przepaść między drużynami była jak wygraliśmy na łazienkowskiej 0:3. Niestety teraz Legia jest o klasę lepsza.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 02.10.2011, 18:02
Mecz przegraliśmy zasłużenie, byliśmy zespołem zdecydowanie gorszym. Nie stworzyliśmy zbyt wielu sytuacji, w zasadzie nie dopatrzyłem się żadnej "setki". Więc kto miał strzelać gole?

Maaskant ustawił zespół nieco lepiej, niż ostatnio. Ale tradycyjnie nie zareagował na zmianę sytuacji na boisku. Po stracie bramki trzeba było zaatakować. Tu "pomogła" kontuzja Sobolewskiego - Robert musiał ściągnąć jednego defensywnego pomocnika i zastąpił go bardziej kreatywnym Jirsakiem. Nawet pomogło, ale przy 2-0 naprawdę nie było czego bronić. Tymczasem dalszych zmian ofensywnych zabrakło - Maaskant bardziej bał się pogromu i straty pracy, wolał bronić 2-0. To niestety bardzo źle o nim świadczy.

Dalej nie mamy stylu. Nasi zawodnicy naprawdę walczyli na 100%, ale nie stanowili monolitu. Po 1,5 roku pracy Maaskanta nadal nie widać schematów gry ofensywnej. Irytują też strasznie stałe fragmenty gry - nie stwarzamy żadnego zagrożenia.

Na plus należy zaliczyć ambitną grę Czarka Wilka, Chaveza który wyraźnie się poprawił oraz bocznych obrońców. Dwójka Pajlić-Jovanović jest znacznie lepsza od Lamey-Diaz.

Nadal jednak będzie źle w obronie, gdy gra Kew Jaliens. Dziś zawalił obie bramki. Zamiast niego powinien grać Bunoza, który całkiem nieźle wyprowadza piłkę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Od: 07.2011

Stary 02.10.2011, 18:06
Stana V mógłbyś sobie darować w czym facet zawinił? dostał przysłowiowe drobne i kolejnego cudu miał dokonać ? proponuję przypomnij sobie jakie transfery zrobił przed mistrzostwem Polski 2/3 transferów pozytywy Pareiko Melikson Genkov zapewnili mistrzostwo i Stan był zbawcą w tym okienku załatwił Bitona Jovanovicia dwóch obecnie najlepszych graczy....ale oczywiście Twoim zdaniem Stan winny.
Ostatnio edytowane przez Aldek : 02.10.2011 o godz. 18:08.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 02.10.2011, 18:07
Flamengisto, chciałem zauważyć, że oprócz Guły, nei mieliśmy na ławce żadnego ofensywnego piłkarza. Więc jak Twoim zdaniem miał zareagować Maaskant?
Co do reszty się zgadzam.
Bez stylu, bez pomysłu, bez schematów i bez walki.
I tak od 1,5 roku.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
RAPH
Senior Member

Stary 02.10.2011, 18:07
jesteśmy na dnie. Mam nadzieję że to juz tak nisko że pozostało już tylko sie odbić....I wyszły niestety wszystkie dziury w kadrze...
cięzko jest lekko żyć.........
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 02.10.2011, 18:08
Nie zgadzam się, że piłkarze Wisły grali na 100%. Część przeszła obok meczu. W pierwszej połowie biegali na maksa tylko Sobol i Jovanovic. Reszta grała trochę jakby za karę. W drugiej połowie trochę lepiej było pod względem zaangażowania ale bez pomysłu na grę. Legia (na szczęście) odpuściła po golu na 2:0 choć i tak powinno się skończyć 3:0 i wtedy wynik byłby sprawiedliwy.
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 02.10.2011, 18:08
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Chciałem 3 bramkę dla Legii. Zwolnić Maaskanta i skończyć to "Holendrowanie". Zatrudnić dobrego polskiego trenera (np. Michał Probierz, Waldermar Fornalik, Czesio Michniewicz) Na zimę wyrównać skład Polakami i jazda od nowa. A nie takie pierdzielenie od dobrych kilku miesięcy...
1. Jeszcze miesiąc temu wszyscy spuszczali się nad "Staszkiem" i byli dumni że mamy najlepszego dyrektora sportowego w historii. W ciągu tygodnia zmienił się z bohatera w zwykłego Holendra.
2. Fajnie że ci trenerzy których wymieniłeś mają już zatrudnienie, także zaproponuj innych.
3. To może podasz nazwiska polskich piłkarzy, którzy mieliby wzmocnić Wisłę i byliby w naszym zasięgu finansowym.

Moim zdaniem jednak główną przyczyną tak słabej gry w ostatnim tygodniu jest kilka kontuzji w krótkim okresie czasu. Dzisiaj Sobolewski, ostatnio Marko. Wcześniej Małecki, Melikson, Genkov.

Natomiast zgadzam się z wami co do Jaliensa. Myślę że Bunoza pokazał niedawno że nie musi od niego być gorszy. Czekaj rozegrał na razie jeden mecz ze średnim rywalem dlatego ciężko o nim pisać że będzie naszym zbawcą.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 02.10.2011, 18:10
Widzę tutaj oburzenie kibiców po meczu ludzie a czego wyście sie spodziewali od meczu z Apoelem u siebie (ostatni w miare dobry występ Wisły w tej rundzie ) gramy padakę totalną zwłaszcza w grze obronnej dzisiaj i tak to nieźle wyglądało powiem tak dzisiajeszy mecz zawalił nam tylko jeden grajek to Jaliens gość jest tak zagubiony że to normalnie szok przy 1 golu fatalne wyprowadzenie piłki i strata , 2 bramka Rubus jedzie na niego a on zamiast wyjść do niego to sie cofa w pole karne do tego mnóstwo nie pewnych interwencji i strat.
Porażka boli bo mnie pewnie jak i większości z was zależy na tym żeby nasz klub był na szczycie. Najlepsze w tym wszystkim jest to ze dzisiaj jakby Legia zagrał ze Śląskie albo Lechem to by z taką grą napewno nie wygrała bo nie zagrała wielkiego meczu tylko my nie potrafiliśmy tego wykorzystać zobaczymy co Legia zrobi w meczach z Ruchem w Chorzowie i Lechem w Poznaniu te mecze pokażą na co ich naprawdę stać , obecnie faworytem do wygrania ligi jest Śląsk gra skutecznie i pokazał to w meczach z silnymi. Powiem jedno teraz dla mnie osobiście najważniesze są Derby jak oni ich nie wygrają to nie wiem co
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.10.2011, 18:12
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Pierniczysz jak potrzaskany... Kazdy klub w Polsce chcialby miec na miejscu Wisly (kolejne mistrzostwo Polski, gra w pucharach, stabilny budzet, piekny stadion) a ty wyjezdzasz jakimis nieledwie aryjskim wariantem.

Wracjac do meczu:

Wisla byla dzis slabsza. O ile technicznie nie bylo jakos zle, taktycznie tez nie tak tragicznie to Legionisci mieli wieksze serce do gry i tym ten mecz wygrali. Dolozyl sie Jaliens robiac kolejne indywidualne blad (pierwsza bramka po jego fatalnym wyprowadzeniu pilku i stracie). Dla mnie niestety nie bylo gorszego gracza w ostatnich meczach. Nawet Diaz nie byl taki tragicznie slaby. Naszym probemem oprocz aktualnych kontuzji jest fatalnie grajaca obrona. Te stracone bramki w ostatnich meczach obciazaja prawie wylacznie obrone. Tutaj musmy szukac wzmocnien zima. Pozegnac trzeba Jaliensa i Diaza, Chavezowi dalbym jeszcze szanse. Slabo wygladalo tez wspomaganie akcji ofensywnych przez srodek pomocy. Nasze ataki to byly glownie akcjie Kirma na skrzydle plus przepychanki Bitona i czase Ilewa. To zdecydowanie za malo.
Jestem dzis wsciekly po tej porazce bo Legia nie grala niczego specjalnego, ale jak juz pisalem, miale wieksze serce do gry wygrywali przez to sporo pilek w srodku pola i pod nasza bramka. W calym tym sezonie szawnkuje u nas motoryka i dynamika. Poczatkowo myslalem ze sie rozpedzimy bo Maaskant nas przygotowyuwal na IV runde el. LM ale ta minela a swiezoscim, szybkosci ani dynamiki jak nie bylo tak nie ma. Obawiam sie e przygotowania do sezonu nie poszly jak powinny :(
DysoN
Odpowiedz cytując
marthens
Member

Od: 09.2004

Panowie, Król jest nagi. Bez dwóch indwywidualności, jakie one by nie były, nie mamy drużyny. Są tylko pojedyńcze szarpnięcia i banda (w większości) przepłacanych przeciętniaków. Przykre.
Amnezja Team.
Odpowiedz cytując
lordes
Member

Od: 08.2010

dla mnie wina Maaskanta to co się z drużyną stało,ma w pierwszej składzie święte krowy które wiedzą ze nie muszą się starać itd. bo i tak zagrają w następnym meczu.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Aldek napisał(a):Wyświetl post
Stana V mógłbyś sobie darować w czym facet zawinił? dostał przysłowiowe drobne i kolejnego cudu miał dokonać ? proponuję przypomnij sobie jakie transfery zrobił przed mistrzostwem Polski 2/3 transferów pozytywy Pareiko Chavez Melikson Genkov zapewnili mistrzostwo i Stan był zbawcą w tym okienku załatwił Bitona Jovanovicia dwóch obecnie najlepszych graczy....ale oczywiście Twoim zdaniem Stan winny.

Generalnie Stana można winić jedynie za "dziadków" z Holandii Kew'a i Lameya Zapewnił im ciepłą posadkę na stare lata, a gaże mają jedną z najwyższych w zespole. Szkoda, też, że nie podpisali Baszczyńskiego który to bardo chciał wrócić do Wisły, lecz ktoś storpedował ten transfer. Od Lameya by gorzej nie grał, z pewnością nadrabiałby ambicją, Wisła by zaoszczędziła, gdyż Baszczu dostaje mniej w Polonii niż Ricardo Tubbs (Ricco) u nas. A do tego czuje się Wiślakiem.

Poza tym nie mam większych zastrzeżeń do pracy naszego dyrektora sportowego.
Odpowiedz cytując
szadi83
Junior Member

Od: 10.2007

Ja obawiam się, że Maskant wpadł tu na dwa lata - myślał, że wyrobi sobie w miarę lepszą markę kosztem Wisły i odejdzie do jakiejś lepszej [niż ta poprzednia] drużyny. Na początku była mowa o budowaniu drużyny - ciekawi mnie kim ? Lamey, Jaliens, ? przecież ich zaraz nie będzie i mają wszystko w dupie - ważne, że kasa się zgadza. Dodatkowo pamiętam jak Maskant mówił, że w Polsce nie ma piłkarzy na odpowiednim poziomie aby mogli trafić do Wisły - to mnie strasznie rozśmieszyło - dodatkowo nie stawia na naszą młodzież - nie mówię, że mamy super perełki - ale umówmy się - nie graliby gorzej niż te pseudogwiazdy ! a na pewno za Wisełkę by walczyli ! Ci kopacze nie potrafią nawet zaintonować JJJ - śpiewają po 5 razy jazda jazda jazda jazda jazda - kurde czepiam się pierdół ale dla mnie ma to znaczenie, że oni nawet nie wiedzą co śpiewamy - widzę to jak biedny Sobol się wku#wia my na trybunach ciśniemy a Ci popełniają gafy jakby grali w C klasie - nie ubliżając nikomu
Mistrzem Polski jest WISŁA !
Odpowiedz cytując
Ave 1906
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 02.10.2011, 18:13
Witam ja już nie mogę patrzeć na naszy grajków jak oni NAS OŚMIESZAJĄ i nie wiedzą co to znaczy dla nas wynik a goście kasują kasę o której my PRZECIĘTNY POLAK możemy pomarzyć. Proponuje zebrać się jak nasze grajki mają trenig tak jak zrobiła Jaga i ich za przeproszeniem S.......IĆ!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów