The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2011, 17:00
Smok napisał(a):Wyświetl post
Może ze mnie gamoń totalny, ale ja nie widze kompletnie Bunozy na obronie. KOMPLETNIE.Za dużo błędów. Natomiast widze w nim potencjał na def. pomocnika. Ma parcie do przodu, a jako tako juz się ograł na obronie i wie na czym polega odbiór pilek. I jego błędy miałby może jeszcze czas ktoś naprawić jakby nie grał ostatniego przed bramkarzem.
Lepszy Bunoza niz Jaliens zreszta Gordan ostatnio rozegral dobre spotkanie - szkoda, ze potem dorwał go uraz i nie mogł grac.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.10.2011, 17:10
Owszem i całkiem ładnie zagrał z Bełchatowem. Tylko, że tam właśnie mial okazję grać do przodu, bo Bełchatów był całkowicie schowany na swojej połowie i nawet bał się wyjśc do kontr. I z takim przeciwnikiem, który wogóle nie atakował, to Bunoza wypadł świetnie.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.10.2011, 17:49
Smok napisał(a):Wyświetl post
Może ze mnie gamoń totalny, ale ja nie widze kompletnie Bunozy na obronie. KOMPLETNIE.Za dużo błędów. Natomiast widze w nim potencjał na def. pomocnika. Ma parcie do przodu, a jako tako juz się ograł na obronie i wie na czym polega odbiór pilek. I jego błędy miałby może jeszcze czas ktoś naprawić jakby nie grał ostatniego przed bramkarzem.

to mogłaby być ciekawa opcja ale przypomnę ślepcom aby pooglądali mecze Bunozy może i były błędy ale jeżeli dostałby kilka meczów zaufania to po mojemu byłby naszym najlepszym stoperem
Odpowiedz cytując
Marcelo97
Member

Stary 01.10.2011, 17:50
kadra raczej będzie ta sama co z Twente ?Lecą prosto do Warszawy z Holandii.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 01.10.2011, 18:31
tedyy napisał(a):Wyświetl post
to mogłaby być ciekawa opcja ale przypomnę ślepcom aby pooglądali mecze Bunozy może i były błędy ale jeżeli dostałby kilka meczów zaufania to po mojemu byłby naszym najlepszym stoperem
Zanim nie przyszedł Jaliens, Bunoza był w pierwszym składzie i traciliśmy najmniej bramek - seria chyba 5 meczów bez straty gola. A potem przyszedł Q a Bunoza złamał nogę.

Gość ma dobre długie podanie, dobrze wyprowadza piłkę, dobrze gra głową, jest silny, szybki i ma 22 lata. Narawdę ma potencjał, czego nie można powiedzieć o Q.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.10.2011, 18:39
Bunoza przynajmniej nie odpuszcza, a nasz wspanialy Kew... szkoda gadac.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2011, 19:02
Chyba trzeba zaczac sie bac

Mecz 9. kolejki T-Mobile ekstraklasy pomiędzy Legią Warszawa a Wisłą Kraków poprowadzi sędzia Paweł Gil z Lublina. Warto przypomnieć, że arbiter ten sędziował w obecnych rozgrywkach spotkanie, w którym Biała Gwiazda uległa na własnym stadionie Lechii Gdańsk 0:1.

W ubiegłym sezonie Wisła rozegrała dwa mecze, które prowadził 35-letni Gil. Wówczas w tych spotkaniach piłkarze spod Wawelu nie zdobyli żadnego punktu.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 01.10.2011, 19:15
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Zanim nie przyszedł Jaliens, Bunoza był w pierwszym składzie i traciliśmy najmniej bramek - seria chyba 5 meczów bez straty gola. A potem przyszedł Q a Bunoza złamał nogę.

Gość ma dobre długie podanie, dobrze wyprowadza piłkę, dobrze gra głową, jest silny, szybki i ma 22 lata. Narawdę ma potencjał, czego nie można powiedzieć o Q.
Oldpara..daremne żale, próżny trud, każdy na forum to wie, ale powiedz to Maaskantowi
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.10.2011, 19:20
lucas8 napisał(a):Wyświetl post
. Zawsze jak graliśmy z nimi mecz o dużą stawkę, a nie o pietruszką to wygrywaliśmy i to zdecydowanie. Jedynie jesienią 2008 pamiętam porażkę 2 : 1 na wyjeździe w trakcie sezonu.
Ile Ty masz lat? 12?

4-1
1-0 + 1-1 w KrK
0-1 w Sosno
3-2
finał PP
superpuchar
3-0 w finale PL

Pomijając prehistorię.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 01.10.2011 o godz. 19:25.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.10.2011, 19:30
on pisał o meczach o stawkę. Reszta to wyjątki. A Sosnowiec to był mecz ze Skorżą. Nie liczy się
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Stary 01.10.2011, 19:31
Pareiko - Jovanović Chavez Bunoza Paljić - Wilk Sobolewski Jirsak Nunez Iliev - Biton
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.10.2011, 19:59
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Pareiko - Jovanović Chavez Bunoza Paljić - Wilk Sobolewski Jirsak Nunez Iliev - Biton
Kiro wyjdzie w pierwszym,a tak to ten skład OK
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 01.10.2011, 20:41
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ile Ty masz lat? 12?

4-1
1-0 + 1-1 w KrK
0-1 w Sosno
3-2
finał PP
superpuchar
3-0 w finale PL

Pomijając prehistorię.

czytaj uważnie 12-latku.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 01.10.2011, 21:40
Widzę, ze wszyscy dobrze kombinują, że obrona to podstawa.
Czyli więcej jasnej strony mocy

Pytanie co kombinuje Maaskant.

No i żeby Biton się nie zaciął.

Duże znaczenie będzie miało, jak oba zespoły będą wyglądać kondycyjnie i szybkościowo po czwartkowych meczach. Mimo wszystko Legia chyba więcej biegała.

Wielkim optymistą nie jestem, ale wierzyć trzeba.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.10.2011, 22:17
A ja życzę sobie dobrego sędziowania i to wszystko ! Kto widział mecz rok temu w Warszawie ten wie co się działo
O nasz skład jestem spokojny,nasza obrona może nie jest cudowna ale Legia też nie ma czym się chwalić
Mamy najlepszych piłkarzy w lidze wiec liczę na zwycięstwo lub remis

Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 01.10.2011 o godz. 22:20.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.10.2011, 22:28
Nie no mnie zaraz krew zaleje jak czytam te wypociny co poniektorych!!!! Jeżdza po Jovaniciu jak po b.... s... Kolego 2 mecze z karabachem Ty nazywasz poważną szansą? Weź Ty sie lepiej zastanów nad tym co piszesz Co on zawalił z Karabachem wdg Was? Bo wdg mnie cala druzyna byla do Banii, katasrtrofalna obrona z Kowalskim i Diazem, paranoja normalnie!!! Pareiko jest taki pewny wdg Was? To sobie obejrzyjcie mecz np z Polonia Bytom z wiosny, nie wspominajac o terazniejszych meczach. Gosc ma prawie 35 lat juz lepszy nie bedzie, natomiast Jovanic mial progres z Widzewem... Dla mnie Pareiko jest skonczony tak jak Pawełek, dziwne wszyscy bramkarze na P. robia bledy. To samo Sobol wszystkie pucharowe porazki z jego udzialem, powinien zakonczyc kariere po rundzie jesiennej, ale gdzie tam kto by z kasy rezygnował!!!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.10.2011, 22:33
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Nie no mnie zaraz krew zaleje jak czytam te wypociny co poniektorych!!!! Jeżdza po Jovaniciu jak po b.... s... Kolego 2 mecze z karabachem Ty nazywasz poważną szansą? Weź Ty sie lepiej zastanów nad tym co piszesz Co on zawalił z Karabachem wdg Was? Bo wdg mnie cala druzyna byla do Banii, katasrtrofalna obrona z Kowalskim i Diazem, paranoja normalnie!!! Pareiko jest taki pewny wdg Was? To sobie obejrzyjcie mecz np z Polonia Bytom z wiosny, nie wspominajac o terazniejszych meczach. Gosc ma prawie 35 lat juz lepszy nie bedzie, natomiast Jovanic mial progres z Widzewem... Dla mnie Pareiko jest skonczony tak jak Pawełek, dziwne wszyscy bramkarze na P. robia bledy. To samo Sobol wszystkie pucharowe porazki z jego udzialem, powinien zakonczyc kariere po rundzie jesiennej, ale gdzie tam kto by z kasy rezygnował!!!
wow - kolejny się najebał i uraczył nas alkoholowym zwidem - piłeś nie jedź, znaczy się nie pisz
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.10.2011, 22:58
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Bunoza przynajmniej nie odpuszcza, a nasz wspanialy Kew... szkoda gadac.

Przypadek Kew pokazuje czy warto inwestowac w goscia ktory wczesniej mial dluzsza przerwe w grze w pilke ,ktory nie jest juz mlody i ktorego forma juz raczej w gore nie pojdzie -czy moze postawic na kogos mlodszego ,i niech nawet robi bledy ale kiedys sie ogra.A Jaliens gra tylko dzieki znajmoscia z Valcksem i tym ze kiedys gral w reprezentacjii Holandii(kiedys.....)...jakby to byl jakis polak to powieszono by i zaszczuto go juz publicznie dawno,ale ze to obckorajowiec ....

Dobra,temat Jeliensa to temat rzeka ,mozna go odlozyc

co do meczu..

jesli przemebluje sie obrone i zagramy Jovanovic--Chavez--Bunoza--Pajlic to ja widze swiatelko w tunelu ,jelsi w dobrej formie bedzie Sobol i Nunez a Jirsak pchnie cos do przodu ,no i jesli Biton cos wykorzysta to remis bedzie dobry.Legia moze byc troche "wypompowana" entuzjazmem jacy to zajebisci nie sa ,i tutaj tez upatruje szanse

w kazdym razie szykuje sie ciekawe widowsko,bo graja ekipy ktore stracily sily w Pucharach ale sa na tyle silne zeby zagrac dobry mecz.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.10.2011, 22:58
FraMat napisał(a):Wyświetl post
on pisał o meczach o stawkę. Reszta to wyjątki. A Sosnowiec to był mecz ze Skorżą. Nie liczy się
Jaja sobie robisz? Finał PP to nie stawka? 4-1 to był normalny mecz ligowy. 1-0 po golu Karwana to był normalny mecz ligowy. 1-1 w KRK dał nam praktycznie mistrza. 3-2 w Warszawie również było meczem ligowym w trakcie gry o mistrza rundy. Każde z tych spotkań to był hit rundy.

Mecz o superpuchar dałem z przymrużeniem oka. Ale 1-0 w Sosnowcu jest faktem.

Trochę słabo jak na 'zawsze wygrywaliśmy i to zdecydowanie'.

lucas8 napisał(a):Wyświetl post
czytaj uważnie 12-latku.

Poważnie masz 12 lat skoro nie pamiętasz wymienionych przeze mnie powyżej meczów o stawkę, w których nie wygraliście i to zdecydowanie. Przepraszam więc.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.10.2011, 23:12
Mnie ta wyliczanka w ogóle nie interesuje, szczególnie że ona kiepsko odnosi się do dzisiejszego meczu.
Ten mecz niczego nie przesądza, bez względu na wynik jaki padnie, nie jest to też mecz o nic dla jednej z drużyn a takie też bywały.

Osobiście gdybym miał x złotych i miał to postawić(pomijając sympatie itp)to z 3 wyników, postawił bym 1.
Dla mnie to niestety najbardziej prawdopodobny wynik, gdzie to nie tak że nie wierzę w naszych.
Wiara mówi X2, rozsądek(intuicja?) 1 a argumentacja - własne boisko + zdecydowanie lepsza kondycja psychiczna po wspólnym czwartku.Do tego brak mózgu drużyny u nas.
Ale mam nadzieje że się mylę i za kilkanaście godzin uciszymy Łazienkowską
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.10.2011, 23:18
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Mnie ta wyliczanka w ogóle nie interesuje, szczególnie że ona kiepsko odnosi się do dzisiejszego meczu.
Ten mecz niczego nie przesądza, bez względu na wynik jaki padnie, nie jest to też mecz o nic dla jednej z drużyn a takie też bywały.
1. W ogóle się nie odnosi. Ot, po prostu wszedłem na forum Wisły w temat o meczu z Legią, widzę klujące w oczy brednie, więc zamieszczam instynktownie sprostowanie.

2. Przesądza. Jak przegramy to z walki o mistrza jesteśmy oficjalnie 'wyoutowani'. Bez względu na to co będą pisać dziennikarze, twierdzić działacze, piłkarze, trenerzy, a nawet bracia po szalu.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 02.10.2011, 00:08
Ot, po prostu wszedłem na forum Wisły w temat o meczu z Legią, widzę klujące w oczy brednie, więc zamieszczam instynktownie sprostowanie.
No tak, bez fachowych uwag legionistów całe to forum żyłoby pod kloszem. Sam czasem wchodzę na forum Legii i tam bzdury odnośnie Wisły leją się strumieniami. Np. odnośnie naszego dopingu kiedyś przeczytałem, że skopiowaliśmy piosenkę od Jagi "Tylko Ty" Jednak nie mam ciśnienia, żeby założyć tam konto i sprostować pewne rzeczy, bo jak sama nazwa wskazuje to Forum Kibiców Legii, a nie Forum Komentatorów Gry Legii.

Odnośnie meczu to arbitrem się nie przejmuję, uważam jak większość na fourm, że trzeba wywalić holendrów na emeryturze (czyt. Lamey i Jaliens), a wprowadzić młodego Jovanovicia (mamy z nim kontrakt do 2016 roku) i Bunozę (do 2014). Reszta w rękach Maaskanta i Bitona.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.10.2011, 01:18
ej Panowie, czy Diaz przypadkiem nie grał kiedyś jako defensywny pomocnik ?
czy też pomocnik na skrzydle ?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 02.10.2011, 07:54
labtec napisał(a):Wyświetl post
ej Panowie, czy Diaz przypadkiem nie grał kiedyś jako defensywny pomocnik ?
czy też pomocnik na skrzydle ?
Może zadaj pytanie gdzie Diaz nie grał. W meczu z Barcelona zagrał jako stoper, większość spotkań za kadencji trenera Skorży rozegrał jako defensywny pomocnik.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Stary 02.10.2011, 07:55
Tak grał jako defensywny i całkiem dobrze spisywał się,bywały też pojedyńcze mecze na lewej pomocy.
Już nie mogę się doczekać meczu mam dobre przeczucie co do wyniku .
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.10.2011, 08:57
nie ma sie co sprzeczac z 0 22 on wie swoje a my swoje ,a tak obiektywnie w lidze od sezonu 2007/2008 LEGIA wygrala 4 razy i MY 4 razy zadnego remisu na 8 spotkan nie bylo wiec mecz bedzie ciekawy !
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.10.2011, 09:12
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Może zadaj pytanie gdzie Diaz nie grał. W meczu z Barcelona zagrał jako stoper, większość spotkań za kadencji trenera Skorży rozegrał jako defensywny pomocnik.
nie wiem może się mylę ale chyba na bramce jeszcze nie grał
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Stary 02.10.2011, 09:32
Jaja sobie robisz? Finał PP to nie stawka? 4-1 to był normalny mecz ligowy. 1-0 po golu Karwana to był normalny mecz ligowy. 1-1 w KRK dał nam praktycznie mistrza. 3-2 w Warszawie również było meczem ligowym w trakcie gry o mistrza rundy. Każde z tych spotkań to był hit rundy.

Mecz o superpuchar dałem z przymrużeniem oka. Ale 1-0 w Sosnowcu jest faktem.

Trochę słabo jak na 'zawsze wygrywaliśmy i to zdecydowanie'.

Poważnie masz 12 lat skoro nie pamiętasz wymienionych przeze mnie powyżej meczów o stawkę, w których nie wygraliście i to zdecydowanie. Przepraszam więc.

Jeżeli traktujesz mecz 4 : 1 jako poważny mecz ligowy, kiedy my już mamy zapewnionego mistrza ok
Co do PP rzeczywiście zgodzę się, ale o ile mnie pamięć nie myli było 0 : 0 i dopiero w karnych wygrana [aha no i oczywiście mielismy już wtedy zapewnionego mistrza.]

Ja sięgałem pamięcią mniej więcej do ostatnich 4 lat, kwestia tego co było w 2003 roku ma raczej mało do utwierdzenia, czy przekonania o szansach zespołu. Tak jakbyśmy grali teraz z Realem Saragossą i napisałbym, że w rewanżu ich spokojnie pykniemy bo jak pamiętamy 11 lat temu strzeliliśmy im 4 bramki u siebie.

Co do ostatnich 4 lat miałem na myśli mecze o STAWKĘ m.in.

wiosna 2007 - gramy ch*jnię, ale przyjezdzacie i 3 : 1
jesien 2007 - mecz o dużą stawkę bo mogliśmy jeszcze bardziej odskoczyć - wygrana 1 : 0
wiosna 2008 - o ile mnie pamięć nie myli, mistrza mamy i wygrywacie 2 : 1 w meczu o pietruszkę
jesien 2008 - tutaj wam przyznaję, środek sezonu, pkt ważne wygrywacie 2 : 1
wiosna 2009 - mecz o być, albo nie być kto mistrzem - wygrywamy 1 : 0 gol Marcelo bodajże
jesień 2009 - 1 : 0 przegrywamy u siebie w "Sosnowcu"
wiosna 2010 - 3 : 0 nie muszę mówić gdzie
jesień 2010 - 4 : 0 - komentarz zbyteczny
No i znów wiosna 2011 i mecz o tak zwaną pietruszkę. Wygrywacie 2 : 0

Dyskusja do zamknięcia
Odpowiedz cytując
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.10.2011, 13:21
Skorża napisał(a):
Ale trener Maaskant ma szeroką ławkę rezerwowych, sporo jest tam dobrych ofensywnych zawodników. Tacy Jirsak, Garguła czy Kirm w innych drużynach mieliby miejsce w pierwszym składzie - mówi trener Legii Warszawa, Maciej Skorża przed hitowym meczem Ekstraklasy z Wisłą Kraków.
Widać ma nas nieźle rozpracowanych. "Nasz człowiek w Warszawie" w formie No chyba że mówiąc o innych drużynach, miał na myśli np. Podbeskidzie albo Niecieczę.
everybody on earth wanna rap
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.10.2011, 13:45
A chłopaki od prawie pierwszej przy łazienkowskiej ,tak sprawnie im poszedł przejazd,ale to co robi ochrona to są jaja ,dmuchaja w baloniki,alkomaty ,macaja chlopakow po jajach,wchodza jak na lotnisko karzą im buty sciagac i niestety kilkunastu juz nie weszlo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów