|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
mam duże obawy co do meczu z Legią,nasza obrona jest dziurawa jak szwajcarski ser a Ljuboja i Radovic mogą to wykorzystać obym się mylił. Jaliens powinien odpocząć a za niego Bunoza.
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() ![]() a moze Czekaj z Bunoza w parze,a na skrzydlach Jovanovic i Jaliens |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Maciek zapowiada ofensywną gre i naciskanie na Wisłe od początku meczu dostrzega słabość obrony niestety ,jedyna nadzieja,że przeprowadzimy 1-2 udane kontry to może ostudzimy ich zapał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Jeżeli Legia będzie grała z nami tak jak w pierwszej połowie z Hapoelem to Wisła z spokojnie wygra. Ale jak Legia zagra tak jak w drugiej połowie to aż się boje myśleć jaki będzie wynik patrząc na poziom naszej defensywy.
Ale bądzmy w dobrej myśli, że Legia dotrzyma poziomu i będzie słaba w pierwszej połowie i Wisła zdąrzy ze dwie bramy strzelić, znaczy David zdąrzy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No cóz Legia jest faworytem i ma atuty zeby z nami wygrac.
Niestety ale nasza obrona juz teraz przyprawia mnie o dreszcze,podobne jakie mialem gdy gole strzelała nam potęga -Flota Swinoujscie. Jesli stracimy to trzeba bedzie pojsc do przodu ale brak Meleksa moze oznaczac ze Biton pilek miec nie bedzie. Niewiem co Maaskant wykombinuje ,ale niczego wielkiego sie nie spodziewam. Remis bylby ok. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A moim zdaniem Legia nie jest faworytem. Puchary nie są żadnym wyznacznikiem co udowodnił Śląsk. A i ta nasza obrona mimo że na puchary jest zdecydowanie za słaba to w tej naszej lidze w miarę sobie radzi. Ja myślę że to będzie mecz w którym zadecyduje skuteczność bo oba zespoły będą miały sytuacje.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Może będzie chciał zagęścić środek pola widząc, że nie ma zawodnika mogącego zastąpić Meliksona zagra Sobolewski- Nunez - Wilk. Może trzeba postawić autobus w polu karnym. Ciekawi mnie czy nadal będzie ufał Jaliensowi czy może jednak da szansę Bunozie. Naszym problem jest krótka i chyba bezwartościowa ławka rezerwowych, nie ma na niej piłkarza który wchodząc z ławki zrobi różnicę na boisku i poderwie drużynę do walki. Nie spodziewam się z naszej strony jakieś wybitnej gry, również na dzień dzisiejszy remis biorę w ciemno. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wg mnie Legia przegra.
Zmiany będą takie: - Bunoza (za Jaliensa) - Palijc (za Lameya) - Garguła (może) - Wilk (może) Myślę, że jednak wygramy. W Holandii było widać wyraźnie że jest oszczędzanie składu na Legię. ![]()
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jakos ta obrona poradziła sobie z Lechem w Poznaniu - tak jak ktos napisał europejskie puchary to nie jest zaden wyznacznik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Tam wyszedł wówczas najsilniejszy wg Maaskanta skład, nie było żadnego oszczedzania. Rozumiem, usprawiedliwienia usprawiedliwieniami, pocieszanie pocieszaniem, ale bez przesady.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ja jestem dziwnie spokojny o wynik meczu w niedziele, oczywiście na naszą korzyść. Legioniści jak zwykle pompują balonik na czele z Maciejem S., a w praktyce widzicie jak wychodzi
. Zawsze jak graliśmy z nimi mecz o dużą stawkę, a nie o pietruszką to wygrywaliśmy i to zdecydowanie. Jedynie jesienią 2008 pamiętam porażkę 2 : 1 na wyjeździe w trakcie sezonu. Co do składu na ten mecz. Oczywiście Jovanovic za Lamey'a na prawą stronę. Spróbowałbym za Jaliensa wrzucić do składu Bunozę, chociaż oni oboje nie mają u mnie dużego zaufania. W ostatnich meczach nie przekonuję mnie Nunez na środku pomocy. Dużo strat, więc może warto by go dać na jego nominalną pozycję lewego obrońcy. Skład widzę tak: Pareiko - Jovanovic, Bunoza, Chavez, Nunez - Sobolewski Wilk - Kirm Jirsak Iliev - Biton Ewentualnie Diaz za Nuneza, a Argentyńczyka wprowadzić w drugiej połowie za Wilka, albo Sobola. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
No i oczywiście wynik tak 3-0 dla Wisły pod bramkach Dudu 2x i Jovanovica lub Bunozy po stałym fragmencie gry i wrzutce Jirsaka... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
LUdzie!!!! Co wy tak Uparcie stawiacie na tego Pareiko
Skład na legie: Jovanic ( nigdy jeszcze tak na powaznie szansy nie dostał w Wiśle, wiec moze akurat teraz trzeba mu dac szanse, niech gra do konca rundy i wtedy bedziemy oceniac) Jovcanovic, Czekaj, Bunoza, Paljic Iliev, Jirsak, Wilk, Garguła, Nunez, Biton |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Z wcześniejszych postów bije chęć dość radykalnych, aczkolwiek niezbędnych zmian. Co więc powiecie na :
Kurto - Jovanovic, Czekaj, Bunoza, Nunez - Sobol, Wilk, Brud - Kirm, Biton, Iliev ? Wyobrażacie sobie Szanowni Forumowicze, co by się działo, gdyby taki skład ograł Legię ? ( Zwłaszcza w Warszawie ) Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez BlurgH : 01.10.2011 o godz. 10:40.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jovanic - w bramce zachowuje sie jak trzasaca sie galareta. Umiejetnosci i doswiadczenie mniejsze od Estonczyka. Gra Serba nie przekonuje. Jest niepewny i swoimi interwencjami nie daje tez pewnosci defensywie. Kurto - zielony. Rzucenie go do bramki na taki mecz jak z Legia moze byc strzalem w stope bo niewiadomo jakby sobie poradzil z presja. Wniosek jest prosty. Nie mamy lepszego bramkarza niz Pareiko. Kropka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Czekaj jest jeszcze kontuzjowany czy już może zagrać? W obliczu katastrofalnej postawy naszych obrońców mógłby dostać szansę. Na bramce też powinno dojść do zmiany, chciałbym zobaczyć Kurtę w jakimś poważnym meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gorsi na pewno nie jesteśmy od Legii...tak patrząc z szerszej perspektywy jak tylko tego konkretnego spotkania. Wg mnie nawet mamy lepszą, dojrzalej grającą drużynę, ale no właśnie:
Jakoś ostatnio nam obrona fuszerę odwala no i nie ma Meliksona więc środek boiska w konstrukcji jak zwykle nie będzie istniał. Sobolewski jeszcze daje radę, ale co raz rzadziej, reszta prezentuje mierny poziom i dlatego wszyscy jadą na Maaskanta że drużyna nie zrobiła postępów. Ljuboja pewnie będzie miał jakiś przebłysk piłkarskiej klasy, którą niewątpliwie posiada, tylko z wiekiem co raz rzadziej wykorzystuje A przeciwko niemu Jaliens, czyli jego przeciwieństwo. Facet który ma na boisku totalne zaćmienie jaźni i gra zamulony. Atut własnego boiska również dla Legii - wszystko mi się składa na porażkę jedną, bramką.
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.10.2011 o godz. 12:14.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kurto - Jovanovic, Chavez ( ale teraz niech odpocznie mecz lub dwa ), Bunoza, Nunez - Sobol, Wilk, Melikson ( Chrapek ) - Małecki, Biton, Kirm Ławka : Jovanic, Nalepa, Czekaj, Pajlic, Iliev, Brud, Biton, Chrapek, Boguski( dać mu czas do końca sezonu ) A reszta OUT i w lecie sprowadzić młodych Polaków albo wprowadzać wychowanków... W Legii jakoś mogą wprowadzać : Wolskiego, Żyro, Kucharczyka, Jędrzejczyka i oni dają coś tej drużynie... W prespektywie czasu, tj. za 1,5 sezonu - 2 sezony : skład by się wiele nie zmienił: odeszliby : Chavez, Melikson, Małecki i Iliev i tu jest zadanie Wisły żeby nie zastępować ich jakimś szrotem z zagranicy tylko 20-22 letnimi Polakami...
Ostatnio edytowane przez sovinho_02 : 01.10.2011 o godz. 12:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze tak dodając do mojego ostatniego posta. Nawet w zimie można wyciągnąć po jednym zawodniku z tych średnich klubów ekstraklasy, bo na kogoś z Lecha, Polonii, Legii nie ma szans.... Np.
Olkowski z Górnika Piech z Ruchu Sobota ze Śląska Machaj z Lechii Rakowski z Zagłębia I powrót naszych młodych z wypożyczeń... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Kogo chcesz na bramce zobaczyć Jovanicia Gość już miał swoje szansę, jakoś nie jestem przekonany co do trafności tego transferu, niby miał zastąpić Pawełka ale do dziś mnie nie przekonał a widziałem parę meczy z jego udziałem. Interwencje nie były zbyt pewne. Kurto już prędzej powinien dostać szansę na pokazanie się, jest regularnie powoływany do kadry narodowej więc jakiś poziom prezentować musi, samą grą w ME nie zdobędzie uznania w oczach trenera, zastanawia mnie dlaczego on nie dostaje szans bronienia choćby w PP. Wtedy więcej można by o nim powiedzieć. Co do Parejki może i racja, że gość nie prezentuje się tak wspaniale jak w poprzedniej rundzie, ale weźmy pod uwagę fakt, że parę piłek jeszcze nam wyciągnie w meczu.. Może to wina bloku obronnego, Sergiej nie jest w stanie obronić każdej sytuacji w której nasz as obrony doświadczony Holender popełnia błędy na 5 metrze nie umiejąc przypilnować zawodnika. A stąd droga do bramki już bliska.
Nunez nie grał u Nas na lewej stronie obrony jeszcze ani razu. Nie wydaje mi się , że najbliższe spotkanie to odpowiedni moment na eksperymenty w bloku defensywnym, który i tak jest ze sobą wystarczająco niezgrany. Para obrońców Czekaj - Bunoza zagrała ze sobą jeden mecz w Kielcach. Również nie wiem czy wymiana jednocześnie dwóch środkowych obrońców jest dobrym pomysłem, przykład sprzedaży Marcelo i Głowackiego podpowiada mi że jednak nie. Przy tak eksperymentalnej obronie, postawienie na bramce Filipa to może być samobójstwo.. Może podczas meczu dojść w paru akcjach do braku zrozumienia między nim a obrońcami co za pewne nie wpłynie pozytywnie na wynik meczu. Zmiany w pierwszym składzie muszą być, ale nie wiem czy będzie ich aż 5. Jak dla mnie Bunoza za Jaliensa, Jovanović za Lamey'a oraz Palijć za Diaza. Czyli w sumie tak czy siak wymieniamy 3/4 bloku obronnego. Sam już nie wiem, mamy problem ze zgraniem obrony ale trudno się dziwić z drugiej strony jak w każdym meczu wymieniamy zawodników.. Gorsze chyba jest to, że w tym momencie na ławce rezerwowych brakuje nam takiego jokera, którym bylibyśmy w stanie zaskoczyć Legię, gościa który po wejściu na boisko poderwie drużynę do walki. Wychodzi na to, że gadka o dwóch równorzędnych 11 jest o d..e rozbić. Wymieniamy 3-4 zawodników w składzie i jest problem z ławką rezerwowych. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
W Lechii pojawił się ostatnio nowy 18-letni bramkarz. Ponoć super mecz zagrał. Trzeba będzie go obserwować. I spróbowałbym Dzalamidze z Widzewa, chociaż ostatnio gorzej mu idzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiesz jeden mecz nie czyni z niego super bramkarza. Zobaczymy jak będzie się dalej rozwijał o ile wygryzie Małkowskiego z bramki. Choc to nie powinno być trudne
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jovanic - Jovanovic, Chavez, Bunoza, Paljic - Sobolewski, Wilk - Iliev, Jirsak, Kirm- Biton
mam jeszcze pytanie co do Daniela Bruda ? jak chłopak zagrał z Twente, bo nie oglądałem niestety końcówki ? |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
@Marcelo97 - Brud za wiele nie pokazał bo nie miał ku temu możliwości. Ostatnie minuty meczu to obrona Częstochowy przerzedzona momentami przestojów Twente.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może ze mnie gamoń totalny, ale ja nie widze kompletnie Bunozy na obronie. KOMPLETNIE.Za dużo błędów. Natomiast widze w nim potencjał na def. pomocnika. Ma parcie do przodu, a jako tako juz się ograł na obronie i wie na czym polega odbiór pilek. I jego błędy miałby może jeszcze czas ktoś naprawić jakby nie grał ostatniego przed bramkarzem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|