The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2011, 22:24
spartan napisał(a):Wyświetl post
Na razie będzie do niedzieli bo zapracowała ... a wiele wskazuje, że w niedzielę dalej pultać ze szczęścia się będą. Mamy kiepską obronę i spodenek też za bardzo z wysiłku nie brudzimy więc trudno z optymizmem patrzeć w przyszłość.
a mi się wydaje że brakuje białego na obronie aby dyrygować i trzymać wszystko w ryzach. tam nikt nie myśli wpada jeden na drugiego (zobaczcie powtórkę kiedy dzięki Bogu gwizdnął dla nas faul). Sergiej sam się nie upora... Widać brakuje Głowackiego.

pomoc to tylko środek skrzydła śpią zamiast atakować, zero przebojowości. dobrze że zaczął Jirsaka zaważać.

atak ech jeden zawodnik niczego nie załatwi brakuje typowego lisa pola karnego żeby dołożył dupę i piłka odbijając się wpadała do siatki.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.09.2011, 22:33
To co się rzuca w oczy w Legii to to, że mają 2-3 dobrych piłkarzy a resztę to piłkarzyki cienkie, ale udaje im się pokazać z dobrej strony jak drużyna gra dobrze. Legia tak niby wygląda dobrze w stosunku do nas, że nie robiła rewolucji kadrowej tak jak my i ma trzon drużyny ten sam od 2-3 lat i teraz te piłkarzyki po prostu są zgrane i tym właśnie zgraniem i chęcią mogą wygrywać. Odense z nami jakąś wielką wirtuozeria nie wygrała, ale miała przede wszystkim drużynę. Taka jest prawda, nie ma się co podniecać wspaniała gra Legii. dzisiaj równie dobrze ten Hapoel mógł ich powieść 3-0 a mogli wygrać sami też z 3-0. Tam wszystko się rozchodzi o dyspozycję dnia drużyny złożonych głównie ze słabych piłkarzyków którzy wznoszą się na wyżyny powalczą i coś ugrają albo zagrają na swoim normalnym poziomie i dostaną w dupę u siebie z Podbeskidziem. Żeby nie było, za dobrych piłkarzy w Legii uważam: Żewłakow, Vrdoljak,Radovic i Ljuboja. Reszta począwszy od Komorowskich, Jędrzejczyków, Rybusów,Borysiuków,Golów, Wawrzyniaków,Kuciaków czy Skabów i innych to są matoły słabe jak barszcz.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.09.2011, 22:33
Szkoda tylko, że w niedziele nie będą mieli siły biegać.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.09.2011, 22:36
Nie ma się co znowu jarać. Hapoel to mocno przeciętna ekipa, jak dla mnie klasy Litexu. Legioniści zagrali niezły mecz i ograli słabszego rywala, chwała im za to, bo różnie w takich meczach bywa, ale bez podniety.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.09.2011, 22:48
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma się co znowu jarać. Hapoel to mocno przeciętna ekipa, jak dla mnie klasy Litexu. Legioniści zagrali niezły mecz i ograli słabszego rywala, chwała im za to, bo różnie w takich meczach bywa, ale bez podniety.
oczywiscie ze bez podniety tylko drwale z Odense to tez w zasadzie mocno przecietna druzyna ,a jednak to my gralismy piach a oni strzelali bramki,trzeba prawdzie spojrzeć w oczy i powiedziec sobie ze niestety ale my sie cofamy pomału ,taka Legia chociaz sprobowala zagrac ambitniej do upadlego do ostatniego gwizdka,a ja mam wrazenie ze nasz klub to sobie odpuszcza LE [no moze cos tam sie ugra ] i koncentruje sie bardziej teraz na lidze
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 29.09.2011, 23:12
Jestesmy do niczego, wygralismy z cieniakami... Cholera.

Powinno byc 10:0, ja wiem.

PS: I tak serio mysle ze ten mecz byl slaby....szczegolnie pierwsza polowa.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 29.09.2011, 23:12
Jednak Odense to imho klasa wyżej. Tak gdzieś półka Dynama Bukareszt, jeśli mamy porównywać naszych i Legii rywali. Jak my zawalimy drugi mecz z Odense, a Legia coś zapunktuje z Dynamem, to będzie im trzeba oddać, że na tle Europy pokazali się lepiej.
Będą wisieć komuniści!

Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.09.2011, 23:17
Jednak Odense to imho klasa wyżej. Tak gdzieś półka Dynama Bukareszt, jeśli mamy porównywać naszych i Legii rywali. Jak my zawalimy drugi mecz z Odense, a Legia coś zapunktuje z Dynamem, to będzie im trzeba oddać, że na tle Europy pokazali się lepiej.
Od kiedy Legia ma w grupie Dinamo Bukareszt ?
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 29.09.2011, 23:20
Oj tam, Rapid. Jeden pies
Będą wisieć komuniści!

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.09.2011, 23:36
Jednak Odense to imho klasa wyżej.
Trzy klasy wyżej. A dzisiejsze 3-2 to mega fuks i przypadek. Zlekceważyli nas. To samo ze Spartakiem. I tego... Apoel by pozamiatał.

P.S. A poważnie to Hapoel ma dwóch takich murzynów jakich nie widziałem na polskich boiskach. Ten Toto Tamuz świetny. Technicznie jak Ljuboja, ale zdecydowanie dynamiczniejszy. Drugi grał z nr 40.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.09.2011, 23:41
przeciętna ekipa, ktora rok temu grala w LM i wygrała tam z Benficą 3:0
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
bofff
Member

Od: 10.2007

Stary 29.09.2011, 23:53
3:2 u siebie z teoretycznie najslabszą drużyną. Kolejny mecz pokazał jak nierówno grają. Problem Skorży.
Na trybunach miazga, momentami cały stadion, nawet z lożami, jechał. W końcówce zwłaszcza.

Warszawa dzisiaj świątecznie
Zdrowie
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 30.09.2011, 01:07
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Trzy klasy wyżej. A dzisiejsze 3-2 to mega fuks i przypadek. Zlekceważyli nas. To samo ze Spartakiem. I tego... Apoel by pozamiatał.

P.S. A poważnie to Hapoel ma dwóch takich murzynów jakich nie widziałem na polskich boiskach. Ten Toto Tamuz świetny. Technicznie jak Ljuboja, ale zdecydowanie dynamiczniejszy. Drugi grał z nr 40.
Nie widziałeś?

Wyobraź sobie, że ten sam gościu grał z Wisłą w Beitarze Jerozolima.

Jakoś szczególnie się nie wyróżniał w tym dwumeczu. Chyba, że nagle stał się mega zawodnikiem.

Widać jaki postęp zrobiła nasza piłka kopana...masakra.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
lukas74
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 30.09.2011, 06:35
Proud napisał(a):Wyświetl post
Nie widziałeś?

Wyobraź sobie, że ten sam gościu grał z Wisłą w Beitarze Jerozolima.

Jakoś szczególnie się nie wyróżniał w tym dwumeczu. Chyba, że nagle stał się mega zawodnikiem.

Widać jaki postęp zrobiła nasza piłka kopana...masakra.

Tylko ,że on miał wtedy 20 lat. Przez te 3 lata widać rozwinął się i dojrzał piłkarsko, a wczoraj rzeczywiście grał bardzo dobrze.
Ostatnio edytowane przez lukas74 : 30.09.2011 o godz. 06:42.
Odpowiedz cytując
Darii
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 30.09.2011, 06:56
Co by nie mówić o Legii, to trzeba mieć duże cojones aby wygrać mecz w którym nic nie wychodzi na początku. Ten Tamuz faktycznie był świetny. PS. No i już Legia załatwiła sobie bramkarza, który w najbliższym czasie pewnie zostanie najlepszym bramkarzem ligi.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.09.2011, 07:18
Ja się zastanawiam tak co ma w sobie to forum, że jak tylko Legia lub Amika wygrają to wpadają tu kibice w/w drużyn i się jarają
Ja na forum Amiki, Legii, Widzewa itd nawet nie byłem raz w życiu! Jak chce po pijaku coś napisać to wpadam tutaj, bo jestemm u SIEBIE....
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.09.2011, 07:24
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
przeciętna ekipa, ktora rok temu grala w LM i wygrała tam z Benficą 3:0

Tylko, że zobacz ilu gości z tamtej drużyny odeszło między sezonami.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
lizzy
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 30.09.2011, 07:40
Co w żaden sposób nie zmienia faktu, że drwale z Odense to poziom Żydków albo nawet niższy
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango.
I wenż był ab
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.09.2011, 07:42
Ku*wa nie da się tego Toto Tamuza kupić? NIe dośc, że dynamiczny to jeszcze dobry technicznie. I taki zwierzak agresywny...Zajebisty napastnik.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.09.2011, 07:46
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Ja się zastanawiam tak co ma w sobie to forum, że jak tylko Legia lub Amika wygrają to wpadają tu kibice w/w drużyn i się jarają
Ja na forum Amiki, Legii, Widzewa itd nawet nie byłem raz w życiu! Jak chce po pijaku coś napisać to wpadam tutaj, bo jestemm u SIEBIE....
Ja tu nie widzę jakiejś niesamowitej euforii ze strony sympatyków Legii, a tym bardziej Amiki. Są u nas gościnnie ale jak zwykle, to większość z nas nie potrafi się pogodzić z tym, że Wisła wtopiła mecz, a Legia wygrała. Wyszukujemy jakieś pseudo powody, że APOEL by ich rozniósł, że mają słabszą grupę, że ktoś tam kiedyś grał gdzie indziej i był słaby, że zupa była za słona i że wybuchł wulkan na Islandii...
I tak naprawdę to my się ośmieszamy przed nimi, a jesteśmy u siebie...
Mecz meczowi nierówny i nie można przewidzieć jakby Wisła spisała się z Hapoelem i Spartakiem, a Legia z APOELEM i Odense, więc skończcie te śmieszne wywody na ten temat.

Gratulacje dla Legii. Mam nadzieje, że w niedziele, to jednak Wisła będzie górą
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 30.09.2011, 08:05
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Jakbyś przez kilkanaście lat ogladał jak Wisła (praktycznie co rok) zdobywa MP a udałoby Ci się raz czy dwa prosto kopnąć piłkę, to byś ze szczęścia tez wpadł do nich z tą wiadomością.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.09.2011, 08:22
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Ja tu nie widzę jakiejś niesamowitej euforii ze strony sympatyków Legii, a tym bardziej Amiki. Są u nas gościnnie ale jak zwykle, to większość z nas nie potrafi się pogodzić z tym, że Wisła wtopiła mecz, a Legia wygrała. Wyszukujemy jakieś pseudo powody, że APOEL by ich rozniósł, że mają słabszą grupę, że ktoś tam kiedyś grał gdzie indziej i był słaby, że zupa była za słona i że wybuchł wulkan na Islandii...
I tak naprawdę to my się ośmieszamy przed nimi, a jesteśmy u siebie...
Mecz meczowi nierówny i nie można przewidzieć jakby Wisła spisała się z Hapoelem i Spartakiem, a Legia z APOELEM i Odense, więc skończcie te śmieszne wywody na ten temat.

Gratulacje dla Legii. Mam nadzieje, że w niedziele, to jednak Wisła będzie górą
Akurat mnie to w ogóle nie ruszyło, że Wisła przegrała a Legia wygrała i dlatego jest zła. Nie mam mentalności PiSowca... Zastanawiam się tylko ile obcych forów da się obskoczyć jak twoja drużyna wygra
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 30.09.2011, 12:25
lizzy napisał(a):Wyświetl post
Co w żaden sposób nie zmienia faktu, że drwale z Odense to poziom Żydków albo nawet niższy
Ciekawe skąd taki wniosek?

Porównując wyniki pucharowe:
Hapoel:
porażka z Vaduz i Ekranasem (wygrane rewanże)
Odense:
wygrana z Panathinaikosem czy Villarreal (przegrany rewanż)

Ja osobiście mam całkiem inne spojrzenie na tę sprawę.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.09.2011, 13:40
Darii napisał(a):Wyświetl post
Co by nie mówić o Legii, to trzeba mieć duże cojones aby wygrać mecz w którym nic nie wychodzi na początku. Ten Tamuz faktycznie był świetny. PS. No i już Legia załatwiła sobie bramkarza, który w najbliższym czasie pewnie zostanie najlepszym bramkarzem ligi.
Mecz trwa 90 minut a nie 45 minut. Legia pokazała charakter ale kosztowalo ja to bardzo duzo wysiłku wiec licze na słabsza dyspozycje w niedziele. Sytuacje maja podobno do Lecha
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.09.2011, 14:21
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
a mi się wydaje że brakuje białego na obronie aby dyrygować i trzymać wszystko w ryzach. tam nikt nie myśli wpada jeden na drugiego (zobaczcie powtórkę kiedy dzięki Bogu gwizdnął dla nas faul). Sergiej sam się nie upora... Widać brakuje Głowackiego.

pomoc to tylko środek skrzydła śpią zamiast atakować, zero przebojowości. dobrze że zaczął Jirsaka zaważać.

atak ech jeden zawodnik niczego nie załatwi brakuje typowego lisa pola karnego żeby dołożył dupę i piłka odbijając się wpadała do siatki.
Ale smolisz głupoty. Swego czasu graliśmy w obronie w takim zestawieniu: Alvarez (śniady)-Cleber (mulat) - Marcelo (czarny) - Diaz (czarny). I z tego co pamiętam, była to najlepsza obrona w lidze. Żadnego białasa.

Więc zrób wszystkim przyjemność i przestań wrzucać kretyńskie, rasistowskie uwagi.

A w obronie nie brakuje Głowackiego, tylko po prostu solidnego stopera. Jeśli o mnie chodzi, może to być Żyd, Eskimos, Arab, Masaj, albo nawet Indianin z puszczy Amazońskiej. Byle by wreszcie się nie denerwować, patrząc na parę Jaliens-Chavez.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.10.2011, 22:03
Kto nie oglądał dzisiejszego meczu z Legii, niech żałuje. Naprawdę fajnie się to oglądało, obie drużyny grały bardzo ofensywnie.

Legia moim zdaniem zagrała najlepszy mecz za Skorży. Rapid to przecież niezła firma, nas ograli w sparingu a ze Śląska zrobili mielonkę. A w tym meczu byli wyraźnie gorsi.

Pytanie tylko, czy dobra forma Legionistów to chwilowy epizod, czy też ma to solidniejsze podstawy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 20.10.2011, 22:06
Dobre zawody w Krakowie i Bukareszcie. Dwie druzyny maja nadal szanse na awans, no i punkciki zdobyte do rankingu.

Co do naszej formy - mamy po prostu bramkarza, Zewlaka na obronie, w dobrej formie Radovica,Rybusa i Ljuboje. Dla mnie jednak super mecz zagral Gol, rozpedza sie chlopak

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.10.2011, 22:12
Naprawdę fajny mecz Legii.

Nie tak źle z tą polską Ekstraklasą jednak - Legia miała łatwiej w pucharach niż w lidze z Wisłą, czy nawet z Ruchem.

Dobrze by było gdyby oba polskie zespoły awansowały - sporo punkcików do rankingów.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.10.2011, 22:14
Dwa dobre ale jakże inne mecze.U nas Fulham się przyczaiło czym sprowokowało 'szachy' - nawet grając 11/11 - w Rumunii otwarty futbol i wymiana ciosów gdzie Legia zasłużenie wygrała, mimo iż karny dla Rapidu był tak samo ewidentny jak ten dla Jagi

Na prawdę zaczynam się bać Legii jeśli chodzi o ligę
'Mają rozmach s....ysyny'
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.10.2011, 22:19
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Kto nie oglądał dzisiejszego meczu z Legii, niech żałuje. Naprawdę fajnie się to oglądało, obie drużyny grały bardzo ofensywnie.

Legia moim zdaniem zagrała najlepszy mecz za Skorży. Rapid to przecież niezła firma, nas ograli w sparingu a ze Śląska zrobili mielonkę. A w tym meczu byli wyraźnie gorsi.

Pytanie tylko, czy dobra forma Legionistów to chwilowy epizod, czy też ma to solidniejsze podstawy.
Widzialem drugą połowę - fajny mecz i zwycięstwo Legii podobno zasłużone. Brawo. Dobry dzien dla polskiej pilki.
Po meczach Rapid-Slask wydawalo mi sie, ze Rumuni to pilkarsko inna półka, a tu proszę jak Skorża poustawia zespoł w pucharach to nie ma ch... we wsi. Warto tez podkreslić świetny doping kibiców Legii - grali u siebie.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów