|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Czemu powtarzasz jakieś dziwne insynuacje i nieprawdziwe oskarżenia. Ilu z graczy w obecnej kadrze to starzy znajomi z Holandii? Ilu z nich to starzy znajomi Roberta a ilu Stana?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mnie zastanawia dlaczego zarzuciliśmy kierunek portugalski?
Może Jean paulista nie był jakimś niesamowitym zawodnikiem, ale z drugiej strony przychodził do nas z II ligowej Mai, natomiast Cleber którego pozyskaliśmy po ukończeniu kontraktu w Guimares to przecież był strzał w 10 - kę. Zresztą na kireunek portugalski postawili Cypryjczycy i Rumuni, ściągali zawodników, którym pokończyły się kontrakty ze średniaków ligi i wyszli na tym raczej lepiej...... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żeby było jasne. Nie miałem na myśli, że zostali wzięci za sam fakt znajomości (przy Jaliensie sam byłem duzym entuzjastom Jego zatrudnienia i póki co najbardziej mnie rozczarowywuje) do Wisły ale za to, że można było (tak mi się przynajmniej wydaje) w przypdaku Lameya lepiej poszukać tak sam jak w przypadku Diaza. Mogę się mylić, ale takie mam odczucie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Legia, Lech, Polonia W - tylko te mają porównywanlny budżet. Radzą sobie gorzej niż Wisła.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Co do samych transferów tych dwóch holendrów to Jaliens gdy przychodził był gwiazdą na papierze 400 spotkań w lidze holenderskiej,Lamey podejrzewam,że był ściągany na szybko a w tym czasie załatwiano Jovanovicia i pozyskano Lameya ktory nie zawiódł bo po transferze wydawało się,że to porażka pozyskanie Lameya. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Bo wtedy kto inny pracował w klubie.... E: Kolejny
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.09.2011 o godz. 15:34.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To miałem na myśli co kolega Aldek napisał powyżej. Ci co grają to grają bo są w danym momencie na tyle dobrzy, że się łapią do 11.
Dla przypomnienia taki Lamey miał być gorszy od Branco, a to dzięki Holendrowi jesteśmy w Lidze Europy (asysta w pierwszym spotkaniu, co padł samobójczy, bramka w 3 spotkaniu na 1-0 na wyjeździe, potem wrzutka w pole karne a tam Melikson z Małym grają klepkę i gol na 1-0 u nas w 4 spotkaniu), oprócz tego gra solidnie w naszej ekstraklasie i póki co dobrze w PP (bramka na 1-0 dla nas to znów asysta Lameya). Jak widzisz jak na obrońcę to trochę bramek mu zawdzięczamy, co chyba dobrze o nim świadczy A to, że niby źle budujemy skład. To już w ogóle śmieszna teoria. Ktoś chyba zapomniał, że gdy Stan zaczynał pracę w Wiśle, to transfery były już prawie, że zakończone (doszedł już Żuraw, Chavez, Bunoza, Jovanic, Cikos, Kowalski). Budowanie składy zaczęło się od grudnia i to też nie w najlepszej sytuacji, bo transfer bramkarza czy napastnika był raczej mniej oczekiwany przed otwarciem okienka transferowego, niż w trakcie jego trwania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dariook Błaszczykowski wróci do Wisły na stare lata owszem ale prędzej na ławe jako asystent ewentualnie trener juniorów.Co do kierunku w jakim podąża Wisła to jest raczej kierunek Holenderski i raczej Maaskant będzie chciał z Wisły zrobić coś w stylu Ajax-PSV.Aczkolwiek dzisiejszy mecz może mieć duże znaczenie dla zawodników w wyjściowym składzie bo druga porażka z rzędu w fazie grupowej LE raczej nie będzie mile widziana.Ciekawe czy Wisła zagra tak jak FC Basel z Manchesterem Utd bo o wygraną będzie bardzo cięzko ale remis jest w zasięgu Wisły
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pytanie do ekspertow: jest takie powiedzonko "druzyne buduje sie od tylu". Wiec czemu Maaskant skompromitowal sie sprowadzajac takie pokraki ktore byle ligowiec potrafi ograc? Jezeli dostaniemy z Legia to chyba czas rozejrzec sie za prawdziwym trenerem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Te pokraki to sprowadzał Stan Valcx - jeśli chcesz kogoś wywalić za transfery to właśnie jego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Skończ... ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ale moment chwila zaraz gramy w pucharach więc o co chodzi?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i Cięzko wymagać od Stana żeby sprowadził lepszych stoperów jak dostał na to 0 pieniedzy
Miejcie pretensje do Cupiala , że kasy Stanowi nie dał |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Przed Maskaantem teraz trudne zadanie - konferencje prasowa. Przed meczem mógł opowiadać rodakom bajki jak to byliśmy 3 minuty od Ligi Mistrzów ale teraz cała pilkarska Holandia widziala tą padakę i jak tu się teraz polansować ?
ale myśle, że Robert da rade - jest w tym poprostu dobry ![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Oho sępy się zlatują. Standard.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Mysle,ze te swoje bajki bedzie opowiadal do czasu. Jak dostaniemy od Warszawki (co z ta obroną jest niestety mozliwe) to Maaskant bedzie sie mogl powoli zbierac
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Gdybyśmy faktycznie mieli piłkarzy choćby porównywalnych z Twente.
Co tu może trener zrobić? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Mi się wydaje, że Jaliens chce wrócić do Holandii i ma szczwany plan. Mianowicie załatwi wylot z klubu Robertowi, ten zatrudni się w Eredivision i ściągnie Q za sobą
Ba oni nawet mogą być w zmowie razej z Lameyem, bo nie widze innego powodu dla którego Jovanovic miałby nie grać, no chyba że ma kontuzję albo pałzuje za kartki ale nic o tym nikt nie wspominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kontuzje mial Jovanovic daj już spokój człowieku
http://sport.interia.pl/raport/wisla...u,1701149,4651 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No a dziwisz się
Przerazające jest to ze niektórzy wciąż widzą co innego! Ile jeszcze potrzeba by wkońcu przejzeć na oczy? Pomijam juz wypowiedzi na forum, bo są tu tacy co chyba mają w ignorowanych 98% uzytkownikow. Pozostałe 2% to mający podobnie zjebane pojęcie o futbolu! Dziennikarze i eksperci jak jeden twierdza tez ze Maaskant jest odpowiedzialny za piach, i uprzedzam ze nie wszyscy chcą bluzgac na Wisłe i nas nie lubią! Skoro nie Maaskant jest odpowiedzialny za wyniki to kto? Wychodzi na to ze Stan... Innej opcji nie ma , jeden jest winien i chyba Stan umyje ręce! Już Litex powinien nas wyjebać w kosmos, i było by wszystko jasne. Niestety osiągnięte wielkim fuksem wyniki niektórym przysłaniają obiektywną ocene... Grecja mistrzem europy? Haha dobre sobie , kazdy myśli i drwi ... Grecy myślą inaczej.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 29.09.2011 o godz. 20:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wisła to słaby klub ze słabej ligi. Wynik i gra mnie nie dziwią. Do Maaskanta pretensji mieć nie można. Mało kto by robił lepsze wyniki z takim składem.
Jedno mam ultimatum. Jeśli Jaliens wyjdzie w następnym meczu w pierwszym składzie to Maaskant wyczerpie całe zaufanie, którym jeszcze go obdarzam. Na pierwszy ogień ma iść Jaliens, potem Lamey, za niego Jovanovic, Diaz jak ma grać to na pomocy. BTW Do kiedy Jaliens ma kontrakt? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak.Mam zjebane pojęcie o futbolu i autentycznie nie widzę w Polsce kogoś kto jest od nas lepszy.Na co to wystarcza w pucharach ? Na razie na gówno brzydko pisząc
![]() Trzeba za wszelką cenę dążyć żeby przebudowac obronę i środek pomocy. Tak by drużyna miała za nadrzędny cel dobre rozgrywanie i utrzymanie się przy piłce. Bez umiejętności posiadania piłki będzie ciągle źle. Najlepiej zmieniać trenerów a nic nie robić z grą zespołu. Tylko liczyć na chwilowy efekt nowej miotły, pare wygranych w lidze. I tak się ma kręcic byle uszczęśliwić frustratów co się im nie podaba gra, trener itd.
Ostatnio edytowane przez tofik : 29.09.2011 o godz. 20:49.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Maaskant nie ma żadnego wpływu na postawę zespołu. W poszczególnych meczach o wynikach decydują tylko i wyłącznie indywidualne umiejętności zawodników. Dziwi mnie, że wiele osób robi z Holendra Boga, podczas gdy w swoim kraju traktowany jest z przymrużeniem oka, a przebieg jego kariery trenerskiej porównać można do pobytu w Wiśle - początek obiecujący, a później już tylko gorzej. Nieprzypadkowo jego smykałka trenerska zaprowadziła go właśnie do Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Holender raczej zawita na dłużej na Reymonta czego nie można powiedzieć o kilku graczach wyjściowego składu puki co przed Wisłą dwumecz o honor z Fulham .Holender to nie Vilas Boas a Wisła to nie Chelsea żeby przyciągać gwiazdy.
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 29.09.2011 o godz. 21:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kto lepszy na jego miejsce Problemem nie jest trener a jakość piłkarzy,na polską ligę ok ale nie na puchary Marzymy o Champions League a jesteśmy za słabi na Ligę Europy
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 29.09.2011 o godz. 20:53.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
tofik a ja widzę... Legia gra obecnie o niebo lepiej od Wisły.
![]() ![]() Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z nieporównywalnie gorszą drużyną i u siebie, więc nawet nie ma o czym gadać
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na tle kogo ? Daj spokój tak samo biegają jak stado baranów, tylko za" słabym" Hapoelem.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Swoim postem nie wyrażałem chęci zwalniania Maaskanta, bo rzeczywiście niełatwo jest znaleźć dobrego trenera (zwłaszcza na naszą kieszeń). Miałem na myśli fakt, że czas najwyższy zacząć obiektywnie oceniać Roberta, biorąc pod uwagę wszystkie jego wady i zalety oraz zdać sobie sprawę, że nie jest szkoleniowcem, który wyprowadzi nas z czarnej d..py. Chyba, że nagle diametralnie zmieni swoje podejście do pracy i energię poświęcaną parciu na szkło poświęci ostrej pracy z zespołem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|