The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2011, 21:35
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Może być jeszcze sytuacja nie opisana tutaj, ale kto powinien, a kto nie to wbrew pozorom ciężka do rozstrzygnięcia kwestia. Jednak mnie boli co innego - to co powiedział Smuda przed tym jak został selekcjonerem, a to co robi obecnie.
Tu akurat jest prosta. Deklaruje się jako Izraelczyk, grał do niedawna w ich reprezentacji, chciał "wytransferować" się do nas, bo to lepsze dla jego kariery. Wszystko to zostało zakomunikowane wprost.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.09.2011, 21:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post

No więc: skoro nie rozumiesz związku Reprezentacja - Polska - patriotyzm
Każdy widzi to co widzi - związek oczywiście jest ale nie wiem Framacie dlaczego uderzasz w te nuty, gdzie jak dla mnie kwestia farbowanych lisów , nie ma bezpośredniego związku z tzw. patriotyzmem.
W ogóle słowo - patriotyzm, nie chcę tu wchodzić w szczegółowe dyskusje bo dla różnych osób może oznaczać coś innego
Ale wracając do reprezentacji to dla mnie podstawą jest to by zawodnicy którzy nas reprezentują - w skrócie - mieli biało czerwone serce.Wielkość czaszki, długość nosa czy kolor skóry mnie niewiele interesuje

I jestem przekonany że żaden z tych naszych nowych Polaków takiego serca nie ma - żaden by się nigdy nie zająknął nawet o jakiejkolwiek grze w reprezentacji Polski, gdyby byli na tyle dobrzy by grać w swoich.
To nie jest odruch naturalny w stylu - moje życiowe losy są takie i takie ale czuję się Polakiem i chcę grać dla tego kraju, tylko - to jest interes, kariera, to pomoże mi w wypromowaniu się, zagram na dużym turnieju
Te wygrzebane papiery które pozwalają im grać u nas są tylko zwykłym świstkiem który ma legitymizować tą grę

Odpowiada Ci to? bo mi nie i o tym mówię , piszę i wydaje mi się że nie wymagam wiele
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.09.2011, 21:43
Tu akurat jest prosta. Deklaruje się jako Izraelczyk, grał do niedawna w ich reprezentacji, chciał "wytransferować" się do nas, bo to lepsze dla jego kariery. Wszystko to zostało zakomunikowane wprost.
To co Maor powiedział, a to co powiedzieli za niego inni, to są dwie różne sprawy. Jeżeli faktycznie jest tak jak powiedział jego menedżer to przynajmniej to było szczere. Tutaj jednak warto zauważyć jedno - Maor ma szansę grać w obydwu reprezentacjach. Być może byli tacy, którzy marząc o silniejszej wybierali naszą bo wiedzieli, że nie mają szans na powołanie z tej silniejszej.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.09.2011, 21:52
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Każdy widzi to co widzi - związek oczywiście jest ale nie wiem Framacie dlaczego uderzasz w te nuty, gdzie jak dla mnie kwestia farbowanych lisów , nie ma bezpośredniego związku z tzw. patriotyzmem.
Dla mnie patriotyzm to poczucie przynależności. Mecz Reprezentacji jednoczy Polaków - nikt wtedy nie patrzy na Ciebie jak na idiotę jeśli wyma.....sz flagą, kibice śpiewają hymn z zawodnikami, malują twarze na biało czerwono, intonują "Jebać PZPN". Jasne - to jest festyn, ale festyn narodowy.

A co z tego zrobił Lato ze swoimi przydupasami? Żal patrzeć...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 22.09.2011, 23:02
no wlasnie nie wprost , tylko ustami roznych latów maskantów , i innych izraelitow

jedyna rzecz wprost to dzisiejsze oswiadczenie maora

co wyniknie w przyszlosci - nie wiadomo

na chwile obecna maor jest w porzadku
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.09.2011, 23:24
Gdyby Maor był naprawdę w porządku, to jego wypowiedź brzmiałaby- "nigdy nie chciałem grać w reprezentacji Polski. Czuje się Żydem i chce występować w kadrze Izraela."

Jego dzisiejsze oświadczenie brzmi tak żeby w razie czego nie zamknąć sobie żadnej z alternatyw. Moralną ocenę takiego zachowania chyba wszyscy sobie już wyrobili.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 22.09.2011, 23:58
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Maor był naprawdę w porządku, to jego wypowiedź brzmiałaby- "nigdy nie chciałem grać w reprezentacji Polski. Czuje się Żydem i chce występować w kadrze Izraela."
snyrting napisał(a):Wyświetl post

Jego dzisiejsze oświadczenie brzmi tak żeby w razie czego nie zamknąć sobie żadnej z alternatyw. Moralną ocenę takiego zachowania chyba wszyscy sobie już wyrobili.
A może odwrotnie skoro Maor ma podwójne obywatelstwo i może wybierać, a że jego mama ma obywatelstwo polskie to powinien od początku deklarować chęć reprezentowania Polski …Prawnie ma cały czas i taką ewentualność że będzie grał w drużynie pochodzenia matki a nie ojca. A może zrobił błąd że zagrał w tych towarzyskich meczach Izraela, skoro myślał też o grze dla Polski. Błąd zrobił ewidentnie bo kwestii reprezentowania kraju niemożna przeciągać w nieskończoność i powinien ten problem dużo wcześniej przeciąć w jedna albo w drugą stronę, Zrobił błąd to FAKT …ale ...to jego (często wulgarne) potępianie na tle naszych naturalizowanych reprezentantów wydaje mi się przesadzone. Szczerze powiedziawszy bardziej zażenowany jestem postawą niektórych komentujących (vide "weszło") niż samego Meliksona. Choć i jego niezdecydowanie nie budzi mojego poparcia.
raindog , tu zgoda czasem taki brak asertywności miewa przykre konsekwencje ...albo, albo ...w obu rep. jednocześnie grać nie może.
Maor w piłkę grać potrafi ale się wyraźnie zagubił w sprawach zasadniczych i ważniejszych niż sama piłka, gdyby wcześniej jasno i OSTATECZNIE podjął decyzję nie byłoby takiego tematu.

Cóż było, minęło. Osobiście życzę mu aby jednak wybrnął z tej sytuacji z twarzą (rzecz jasna dla większości, bo niektórzy co by nie zrobił i tak go będą potępiać) , bo w życiu popełnia się błędy ale jak jest szansa to należy je próbować naprawiać a ponadto zamknięcie tego tematu jest w Naszym interesie, to jest w interesie ...Wisły Kraków.
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.09.2011 o godz. 00:34.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 22.09.2011, 23:59
ja teraz uprawiam tzw WISHFUL THINKING

bo prostu nie chce zeby nasz pilkarz okazal sie szujal , wiec dopoki spraw sie nie wyjasni interpetuje tak jak chcialbym zeby bylo

co sie kiedys okaze nie wiadomo

a ta moralna ocene o ktorej piszesz to wlasnie wszyscy sobie wyrobili na podstawie wypowiedzi grzegorza lato , żyda daharsa itp , a nie maora , bo on przemowil do nas dopiero dzisiaj
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 23.09.2011, 00:01
milosz odnosze wrazenie ze jestes lewakiem wiec dyskusja z toba nie ma sensu
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 23.09.2011, 00:13
Najpierw wszyscy o Małeckim teraz o Maorze. Póki co nie gra jeszcze w reprezentacji ani jasno się nie zdeklarował, olejcie szum medialny, bo tam co druga wypowiedź jest wyciągnięta z kontekstu. Maor miał mętlik w głowie, bo w Izraelu go olewali a tu namawiali na gre w kadrze. Dał się ponieść emocjom, teraz ochłonął, dał sobie czas na przemyślenie. Nie popieram gry Maora w kadrze, ale jakoś Wam Boenisch, który też długo rozważał gdzie grać, Matuszczyk, który powiedział że w meczu Niemcy - Polska jakby nie grał dopingował by Niemców!, czy Obraniak, który gra już dłuższy czas w kadrze a dotąd nawet jednego zdania po polsku nie umie, tak nie przeszkadzają. Bądźmy konsekwentni, albo dla nich też nie powinno być miejsca w kadrze, albo niech gra w niej kto chce. Ja jestem za pierwszym wariantem, żeby było jasne. Zrobił się z kadry cyrk Smudy i PZPN nastawiony jedynie na uniknięcie blamażu. Inna sprawa, że jak Maor zagra w kadrze i strzeli bramkę na Euro to wszyscy mu będą dziękować. Tacy już są kibice.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.09.2011, 00:37
Mocny napisał(a):Wyświetl post
milosz odnosze wrazenie ze jestes lewakiem wiec dyskusja z toba nie ma sensu
Przeciwnie, politycznie mam poglądy prawicowo-konserwatywne, mówiąc prościej republikańskie. Jednak nie lubię szczucia i zaszczuwania ludzi, nawet jak robią błędy.

do Adam.M79 w pełni się z tobą zgadzam.
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.09.2011 o godz. 00:44.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.09.2011, 06:45
Na szczescie Maor nie wie nic po polsku co o Nim w swiatku pilkarsko-dziennikarskim mowia (w niektorych wypadkach nieznajomosc jezyka polskiego u zagranicznych pilkarzy pomaga) i bedzie mogł sie skupic na grze dla Wisly - gdyby rozumial to co o Nim wszyscy mowia/pisza mogłby nie myslec na boisku i nie byloby z niego pozytku. Dajmy juz spokoj z tym tematem - Maor sie wypowiedział i na tym powinnismy zakonczyc tą sprawe.

Według naszych informacji na piłkarza naciskała Wisła. Od pewnego czasu trener Robert Maaskant widział, że zawodnik na treningach był nieobecny, nie radził sobie z presją. Gdy ogłosił, że chce grać dla Polski, zaczął dostawać pogróżki.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 23.09.2011 o godz. 06:55.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.09.2011, 07:59
Cytat:
Według naszych informacji na piłkarza naciskała Wisła. Od pewnego czasu trener Robert Maaskant widział, że zawodnik na treningach był nieobecny, nie radził sobie z presją. Gdy ogłosił, że chce grać dla Polski, zaczął dostawać pogróżki.
Witam. A możesz podać źródło tej informacji? Ehhh jawne s....ysyństwo. Dla mnie niech podejmuje sobie decyzję jaką chce nt gry w reprezentacji. Jego prywatny biznes i tak długo, jak nie koliduje to z interesami Wisły mi pozostaje obojętne. Uwielbiam go za skromność i niesamowity talent piłkarski, niezależnie od ostatecznego wyboru będę mu kibicował.
Uważam, że bardziej zasłużył na grę w reprze PL niż wielu obecnie tam powoływanych. Nie usprawiedliwiam go, ale rozumiem i sam nie wiem czy nie zachowałbym się podobnie, szczególnie, gdybym miał "dobrych" doradców.

Może dla odmiany My jako kibice Wisły powinniśmy zachować neutralny stosunek do naszego piłkarza. Każdy ma własny system wartości (kręgosłup moralny, piramidkę Maslova i co tam jeszcze), ale bądźmy czasem też wsparciem. Był naszym idolem, pupilem, Messim, a obecnie widzę same bluzgi.

Stańmy przed lustrem i odpowiedzmy sobie sami, czy nie zachowalibyśmy się podobnie. Chłopak jest zagubiony co widać w jego zachowaniu i fakt, że ostatnio stracił trochę tego magicznego "błysku". Czy musicie się tak podpalać, a myślicie, że media piszą wszystko, że interesują ich fakty, czy sensacja? Zdajcie sobie sprawę, że WIELU zależy na jak najgorszej sytuacji Wisły i zrobią wszystko by nas podzielić i upokorzyć.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.09.2011, 08:00
Według niektórych teorii średnio inteligentnych to Maor nie umie zaistalować tłumacza a co jeśli już sobie niektóre mądrości z tego forum przegooglował ?
SNC00566.jpg
Ostatnio edytowane przez kohprzem'68 : 23.09.2011 o godz. 08:16.

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.09.2011, 08:07
za onet.pl:

Gdy pisaliśmy, że spotkany przez nas w środę w krakowskiej restauracji Maor Melikson nie mógł z nerwów utrzymać filiżanki z kawą, wielu uznało to za przesadę. Za kilkadziesiąt minut piłkarz miał wystąpić na konferencji prasowej i przyznać, że wybrał grę dla reprezentacji Polski. W ostatniej chwili ze spotkania z dziennikarzami się wycofał. Już wtedy wspominał o rozterkach.
Nikt jednak nie przypuszczał, że z podjętej wydawałoby się decyzji zacznie się wycofywać dzień później. Zwłaszcza że o chęci gry w reprezentacji Polski Melikson poinformował prezesa PZPN Grzegorza Latę. Wczoraj zrobił jednak krok w tył.(...)

W sumie to mi go żal, każdy chce coś na nim ugrać, wszyscy którym ufał i których dobrze znał naciskają na niego. Co by nie zrobił to i tak do końca życia ktoś będzie mu to wypominał.
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 23.09.2011 o godz. 08:10.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.09.2011, 08:14
kohprzem'68 napisał(a):Wyświetl post
Według niektórych teorii średnio inteligentnych to Maor nie umie zaistalować tłumacza a co jeśli już sobie niektóre mądrości z tego forum przegooglował ?
Nie myśl że ich to cokolwiek interesuje.
Teraz takie czasy ,że mówi ,pisze się wszystko cokolwiek się chce i nie ważne czy to prawda czy nie.
Słowo nic nie kosztuje .Można kogoś zmieszać z błotem a potem udawać ,że nic się nie stało.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.09.2011, 08:23
Pewnie poszedł po rozum do głowy i znalazł wyjście z tej aferalnej sytuacji czego nie można powiedzieć o zawodniku co wypromował kiełbasę od Szubryta !

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.09.2011, 08:29
Szkoda mi go po prostu jako człowieka, wbrew opinią wielu tutaj zgromadzonych nie uważam by zasłużył sobie na takie traktowanie. Szkoda też, że cała ta sytuacja z pewnością odbije się na jego formie sportowej.
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.09.2011, 08:45
Też mi go szkoda. Lato łaził za nim i namawiał, pewnie nawciskał kitów jaki to będzie bohater jak się zgodzi dla nas grać a jak wyszła afera to pochowali głowy w piasek i gość został sam. Nie pochwalam decyzji o jego grze w naszej kadrze ale największy żal mam właśnie do PZPNu, który jak już miesza to powinien być konsekwentny i wziąć chłopaka w obronę. Jakby od razu napisali coś w stylu: "namawialiśmy Maora od dłuższego czasu, długo się wahał ale w końcu przekonaliśmy go, że może jeszcze grać dla nas i polscy fani to zaakceptują itp itd" to cała sytuacja byłaby zupełnie inaczej odbierana. A tak jest jak jest, Maor to zło wcielone, sam przyszedł do PZPNu żeby grać dla naszej kadry bo mu się bardziej opłacało itd.
Melikson zrobił coś bardzo głupiego, co by teraz nie powiedział będzie źle. Mam nadzieję, że kibice Wisły nie będą po nim jechać - najlepsze, co może teraz zrobić to dobrze grając w Wiśle powoli odbudowywać swój wizerunek...
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 23.09.2011, 09:01
Wg mnie Melikson kozaczy i mu sodówka uderzyła do głowy...,a szkoda aż tak dobry nie jest. Mam nadzieje że będzie jak ze Sztiliciem i jednak zostanie
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 23.09.2011, 09:02
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.09.2011, 09:06
o ku**a! no i masz babo placek
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 23.09.2011, 09:07
Nigdzie kur.. nie potrafi się tak zgnoić człowieka jak w Polsce ! Jeszcze te pogróżki , malunki na murach , telefony , "życzliwi" dziennikarze , kibice też swoją cegiełkę dołożyli . Szkoda że to tak się kończy .
Odpowiedz cytując
RALFO
Junior Member

Od: 07.2006

Stary 23.09.2011, 09:07
cała sprawę zprokurował PZPN, chyba zbyt pochopnie ogłosili "sukces"
RALFO
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.09.2011, 09:10
Najpierw sam robi zamieszanie a teraz udaje poszkodowanego i chce odejść. No niezłą żenadę odwala. A podobno taki skromny....

Ciężko bronic człowieka który w wieku 27 lat tak się zachowuje.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
olek0
Member

Od: 07.2010

Stary 23.09.2011, 09:12
Lepiej zeby nie odchodziil bo naprawde chude lata beda.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.09.2011, 09:15
Ale szopke ten chłopak odpierdala. I znów ojciec albo menago gadają za niego, że oferty są, że odchodzi. Na co Ci to chłopie było? Teraz udaje poszkodowanego a sam chciał ubić interesik. A niektórzy tutaj niech już nie mieszają faktów. Jakie wpisy na murach? Były i przed całą aferą z reprezentacją, więc nie twórzcie tutaj teorii typu "zaszczuli człowieka"...On jest osobą publiczną i jego decyzji sie komentuje i tyle.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 23.09.2011, 09:20
Ciekawi mnie na ile wiarygodna ta informacja. W oświadczenie przecież pisał, że zależy mu teraz tylko na grze w Wiśle...
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.09.2011, 09:21
Menago widać działa sprawnie. Najpierw w mediach opowiadał jak to Maor wprowadzi Wisłe do LM pogra w meczach grupowych i odejdzie, a teraz miesza mu w głowie na nowo.
He, jeśli te wypowiedzi są prawdziwe to chyba chce sie wybielić w Izraelu bo poczuł, że miałby spaloną ziemię tylko czemu miesza w to wszystko Wisłe. Niepoważne i żenujące.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.09.2011, 09:21
Maor sam stworzył tę atmosferę wokół siebie nie stawiając w odpowiednim momencie sprawy jasno. Wdał się w niebezpieczną grę i dostał po paluchach, ale pretensje może mieć tylko do siebie.
Melikson piłkarzem jest świetnym, ale jako człowiek dał ciała na całej linii.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów