|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Nie, rece opadaja. Nie rozrozniasz znaczenia slow...czyli jesli ktos ma prawo do reprezentowania Polski, to automatycznie komus musi sie podobac, ze ktos taki bedzie wystepowal w naszej koszulce? Ja tu widze dezaprobate do takich pilkarzy(a nie odmawianie im praw), ktorzy nagle sie nawrocili na polskosc...nigdzie nie ma argumentow, ze to nie jest obywatel Polski(nie mylic z Polakiem). Rozumiem, ze dla Ciebie taki Melikson moze pluc na nasza flage, koszulke, itd(swoimi wczesniejszymi wywiadami, deklaracjami, wystepami w innej reprezentacji...cale jego zachowanie wskazywalo na to, ze Polske ma w glebokim powazaniu, a to jest jedynie miejsce pracy)...ale innym to sie nie podoba.
P.S - Naprawde, jesli ktos chce czlowieka o takiej moralnosci w kadrze i czlowieka, ktory nie ma honoru...to nie wiem co powiedziec...upadlismy naprawde nisko.
? Jak sie mu skonczy kontrakt moze wypierd..., ale dopoki obowiazuje go zawarta umowa, niech wykonuje swoj zawod i kiedy jego pracodawca sie zgodzi, mozna sie z nim rozstac.btw. co takiego osiagnal Melikson? Bo chyba nie mowimy o kopaniu pilki? Jesli dla Ciebie to jest osiagniecia, to podziwiam twoje szerokie horyzonty myslowe. Dla mnie kims kto cos osiagnal, jest jakis prawnik, lekarz lub np. profesura. A nie pilkarz, matko boska. Jestes typowym przykladem kibica pilkarzy, a nie klubu...ja kibicuje Wisle Krakow, ty Maorowi Meliksonowi i to nas rozni.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 22.09.2011 o godz. 12:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
No no, weszło napisało biznes i wszyscy biznesują
Tak naprawdę nikt z otoczenia Maora nie powiedział, że to dla Maora to biznes. Sam Maor też nie. Jego ojciec tłumaczył, że skoro Izraelici robią interesy z Polakami, to nie widzi żadnego wstydu w tym, że Maor gra w polskiej reprezentacji. A to nie to samo. Oczywiście jeśli się myśli a nie przepisuje ;>
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.09.2011 o godz. 12:54.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
Więc sam sobie zadaj pytanie, czy chcesz takich ludzi w kadrze, czy mają oni prawo grać z orłem na piersi większe niż Maor? Ten samo poziom. Dno moralne. ..jeśli oczywiście MAor robi to dla kasy. Znaleźli kozłą ofiarnego. Do szlachetnej reprezentacji Polski wkomponowują bezwstydnika i chama Maora ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Oświadczenie Meliksona na oficjalnej- jeszcze nie zdecydował:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ora_meliksona/ ![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Antystenes czemu manipulujesz moją wypowiedzią? Mówiąc o debilnym argumencie odnosiłem sie do posta w którym ktoś podważał mój sprzeciw wobec decyzji Meliksona bo nie widział moich wpisów na temat Perqiusa. Ten argument jest debilny bo ja nie pisze o Perquisie na forum Wisły, bo po co? Maor jako, że ma polskie obywatelstwo może grać dla Polski. Jednak po tym wszystkim co zrobił, co powiedział, po tym gdy zaczął grać w Izraelu moralnie się wykreslił z naszej kadry. O tym jest dyskujsja. Dla tych, którzy go bronią nawet jakby piłkarz napluł na godło, zniesławił Polaków a potem strzelił gola byłoby ok. Ludzie czy Wy wiecie co to jest moralność?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Szczerze mowiac zagubilem sie w tych stu stronach komentarzy o Maorze, wiec po tym oswiadczeniu Maora chcialbym zapytac (bez zlosliwosci!), czy gdzies pojawila sie rzetelna informacja o checi grania Meliksona w polskij reprezentacji, czy tez wszystkie informacje pochodzily z Faktu, Super Expresu, od wujka sasiadki babci Maora czy tez moze menagera (ktory wszystko powie byle by sie w necie znalazlo nazwisko jego i jego klienta)?
Bo z tego co czytalem to Maaskant powiedzial tylko o niespodziance - wstrzymanie sie w graniu dla obu reprezentacji jest dla mnie niespodzianka. Maor gdzies konkretnie i oficjalnie powiedzial tak dla Polskiej kadry? |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
A co to jest moralność? Pierwsze słyszę..
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 22.09.2011 o godz. 13:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Po drugie Ty w tym temacie jesteś tak obiektywny jak ludzie piszący JŻS, Biała Wisła. Dla Ciebie Maor jest idolem i płynie to z każdej wypowiedzi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 22.09.2011 o godz. 13:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiesz co to moralność? To po co sie wypowiadasz w tym temacie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Uff
Najlepsze rozwiązanie. WISŁA ponad wszystko ! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Oświadczenie Maora Meliksona:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Osobiście każdego z "nowych polaków" negowałam, najbardziej Ojgena i nie zmieniam zdania. Maor, pokaż, ze masz coś w głowie i powiedz, że tylko dla Izraela będziesz grał. Nie chcę go obrażać, póki sprawa tak naprawdę do końca nie jest wyjaśniona.
Ja oczywiście go w reprezentacji nie widzę, nie chcę go, nie chcę kolejnego przebierańca. Choć i tak już nie kibicuje tej podróbce zwanej właśnie reprezentacją Polski. Swoją drogą może być ciekawa sprawa w naszej drużynie, w Wiśle. Pomyślcie sobie tak: Mały poprawia swoją grę, znów jest w naprawdę dobrej dyspozycji, Czarek też sobie dobrze poczyna, a tu powołanie otrzymuje Melikson! O ile Wilk może być spokojny o powołania, bo jest grzecznym chłopcem (lol!), to u Patryka to jasne nie jest. Ciekawie by było: Maor w kadrze, Patryk nie- choć obaj byliby w super formie. Wiecie co, mam gdzieś od początku tego Melexa- zn. jak dla mnie piłkarz jak każdy inny przychodzący obcokrajowiec. Jeśli zimą ma ktoś odchodzić to niech będzie to Izraelczyk, a nie Małecki! ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Po "drodze"doda się jeszcze parę słów i już będzie idealnie. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Guest
|
||
|
Cytat:
Twój błąd polega na że nie potrafisz zrozumieć, że piła nożna to jest praca Maora Meliksona, taka sama jak coś na Twoim poziomie czyli rozwożenie pizzy. Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.09.2011 o godz. 13:18.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
weszło napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Podobno PZPN-owi. Wyraził zdecydowaną chęć gry wg nich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Maor przestraszyl sie szumu, ktory wywolal i mamy takie oswiadczenie. Teraz spokojnie poczeka na powolanie do reprezentacji Polski, bo EURO2012 i tak dopiero w przyszlym roku. A tresc jest taka, ze wypina sie na 2 kadry...i mam nadzieje, ze obaj selekcjonerzy odplaca mu tym samym. Trener Izraela przysle mu powolanie i co zrobi Melikson
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 22.09.2011 o godz. 13:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Mówienie kto ma zimą odchodzić zamiast kogo jest już całkowitym nieporozumieniem . Mały jeśli odejdzie to tylko przez swoje zachowanie i wypowiedzi które nie powinny mieć miejsca. Inne transfery(jeśli takowe będą) nie będą miały wpływu na Jego odejście .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.09.2011 o godz. 13:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie wiedziałem, że mamy w Polsce tylu patriotów i ludzi honoru (nawet w redakcji Weszło) na ulicach, na wszystkich portalach internetowych i wielu forach.
Szkoda, że nie widać tego w codzienności. |
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
A wiec to jest minimalnie skrocona wersja tego co pisza w Izraelu.
Maor podejmie decyzje jak bedzie gotowy. Przypominam ze po debiucie dla Polski dalej by mogl grac dla Izraela (az do zagrania meczu o punkty czyli na euro) wiec co by bylo gdyby wtedy wrocil do repry Izraela... dajmy mu czas bo obie strony go mocno naciskaja i on pewnie zglupial. Ja go sie staram zrozumiec inaczej. Z tego co rozumiem on czul sie niedoceniany przez 10 lat w Izraelu, mowiono na niego "ten co mial byc kims a sie stoczyl", kolejny zmarnowany talent, zostal przekreslony. A w Polsce dostal czysta kartke i odrazu stal sie ulubiencem Polakow, wszyscy mu kibicowali i gratulowali, zobaczyl jak go polacy traktuja a jak Izraelczycy go maja w d... wiec w ramach odwdzieczenia sie Polakom za to wspaniale traktowanie chcialby im pomoc grajac w ich reprezentacji. To jest jego podejscie, on zawsze bedzie czul sie Izraelczykiem, ALE on moze sie czuc tez troche Polakiem. Ja tez nie moge powiedziec ze jestem 100% Polakiem bo jednak czyms sie od nich roznie, i nie moge tez powiedziec ze jestem 100% Izraelczykiem bo tez czyms sie od nich roznie. Czuje sie bardziej Polakiem ale to nie znaczy ze nie moge reprezentowac Izraela. W tych czasach coraz trudniej o jedna narodowosc, narody sie mieszaja i coraz wiecej bedzie takich przypadkow. Mam nadzieje ze mnie dobrze zrozumieliscie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Bardzo mądry post w tym natłoku niezdrowych emocji z jednej i z drugiej strony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ludzie! Uczcie się czytać ze zrozumieniem!
Nijaki użytkownik fanfan powinien na rok odstawić komputer i telewizje. Do książek! Przepraszam za OT, ale ręce odpadają. Tak, odpadają! EDIT: @fanafn- chłopie! Nieporozumieniem to jest twoja nieumiejętność czytania ze zrozumieniem. Gdzie się podział ten twój pierwszy komentarz odnoszący sie do mojej wypowiedzi, po której wystosowałam powyższy OT? Mam pewne podejrzenia, ale zachowam je dla siebie, co by twojej osoby nie pogrążać... ![]()
Ostatnio edytowane przez masterlag : 22.09.2011 o godz. 14:27.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Mam nadzieje że Maor wybeirze jednak nas i dzięki niemu zdobędziemy ME. amen |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
MHajfa - a jak została w Izraelu odebrana wypowiedź pierwszego trenera Meliksona, który mówił, że (w skrócie) "nie powinien grać dla kraju w którym były obozy koncentracyjne"?
O Meliksonie i o tym jak jego "transfer" jest odbierany w Polsce było sporo pisane. A mnie ciekawi, czy byłby taki sam szum u Was, gdyby to nie chodziło właśnie o Polskę. Jak oceniasz? pozdrawiam |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|