The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2011, 12:33
Przyłączę się do dyskusji.

Gdyby nie to, że pare miesięcy temu jasno określił - Izrael ; gdyby nie to że biegał w flagą Izraela po murawie na R22, nie byłoby tematu. Każdy witałby go z otwartymi ramionami w naszej reprze. Pozostaje spory niesmak po tym co zrobił, każdy z nas jest odpowiedzialny za słowa których używa.

W tym momencie wyszło trochę jak z babą, która ma 2 kochanków. Kiedy jeden się jej znudzi, kopie go w dupe, palcem przywołuje drugiego i mówi że teraz jego kolej. Tak naprawdę to nas boli, że on Polskę potraktował jako opcję rezerwową. Co by teraz nie zrobił - niesmak pozostanie.

Z drugiej strony, Melikson ma największe prawo do grania w tej reprezentacji niż "uwajaj uwajaj" Arboleda, Perkisy, Vanisze, Polańskie i cała masa innych. Przede wszystkim trzeba sobie odpowiedzieć na proste pytanie - czy Melikson będzie gorzej / słabiej reprezentował nasz kraj niż ktoś kto "ma w sercu" Polskę? Czy ktoś wątpi w to że Maor będzie odstawiał nogę, że nie będzie walczył do upadłego, że nie będzie się cieszył z bramek strzelanych dla Polski? Jeśli do tej reprezentacji mają trafić Dudu, Arboleda i kolejne wynalazki, czemu Melikson nie może? Prawda jest taka, że sportowo przerasta każdego zawodnika naszej repry od 2 długości buta, fakt że zagrał słabiej 2 czy 3 mecze o niczym nie świadczy. Sportowo da nam bardzo dużo, na pewno będzie godnie reprezentował nasz kraj. Aha, i wiecie czym się różni od innych farbowanych lisów? Nie owija w bawełne, mówi wprost że dla niego to szansa na wypromowanie się. Uppps, no tak, Benisz, Polanski czy Perkis zupełnie czym innym się kierowali, prawda? Nie domyślaliście się wcale o co chodzi.

Jeszcze jedna sprawa - dopuśćcie czasem myśl, że ktoś się mógł po prostu rozmyślić. W ojczyźnie olali go ciepłym moczem, wybrał więc 2 ojczyznę. Miał prawo tak wybrać? Ano miał, tak samo jak Adamek do ringu wnosił flagę Polski i Ameryki (2 ojczyzny). Możemy czuć się urażeni tym jak nas potraktował, ale możemy też mu życzyć powodzenia i liczyć na to, że z Meliksonem na pokładzie uda nam się zagrać więcej niż 3 mecze i nie być znowu pośmiewiskiem w Europie.

Kończąc dyskusję na ten temat - z mojej strony duże tak dla Meliksona w polskiej kadrze, chociaż z niestety dużym smrodem.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 22.09.2011 o godz. 12:39.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.09.2011, 12:35
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, co powiedza Ci "obroncy", jak Maor zachowa sie podobnie(jak zrobil to w przypadku poprzedniego klubu i swojej poprzedniej reprezentacji) wobec Wisly? Tzn. przyjdzie dobra oferta dla niego(nie dla klubu), a Melikson bedzie robil wszystko zeby odejsc. Taki obraz sie tego pilkarza wylonil. Najpierw robil afere w Izraelu, kiedy nie chcieli go do nas puscic, a teraz zmienia sobie narodowosc i kadre, jak rekawiczki.
Przypuścimy, że Ty jak wozisz pizze i dostaniesz ofertę lepszą finansowo od innej firmy, to jesteś lojalny wobec swojego pracodawcy i z pokorą wozisz pizze dalej ? Ciekawe czy Ty kiedy kol wiek osiągniesz na swojej drodze zawodowej tyle co Maor Melikson. Sami piłkarze nagle na forum się znaleźli, dla klubów to właściwe graliby za czapkę gruszek a po zakończeniu kariery dorabialiby na zmywaku.

Żeby nie było, Maora rozumiem mimo że jego zachowanie jest żałosne, jednak piłka nożna to jest jego chleb, winowajcami są Lato i jego ludzie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.09.2011 o godz. 12:45.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.09.2011, 12:37
Nie, rece opadaja. Nie rozrozniasz znaczenia slow...czyli jesli ktos ma prawo do reprezentowania Polski, to automatycznie komus musi sie podobac, ze ktos taki bedzie wystepowal w naszej koszulce? Ja tu widze dezaprobate do takich pilkarzy(a nie odmawianie im praw), ktorzy nagle sie nawrocili na polskosc...nigdzie nie ma argumentow, ze to nie jest obywatel Polski(nie mylic z Polakiem). Rozumiem, ze dla Ciebie taki Melikson moze pluc na nasza flage, koszulke, itd(swoimi wczesniejszymi wywiadami, deklaracjami, wystepami w innej reprezentacji...cale jego zachowanie wskazywalo na to, ze Polske ma w glebokim powazaniu, a to jest jedynie miejsce pracy)...ale innym to sie nie podoba.

P.S - Naprawde, jesli ktos chce czlowieka o takiej moralnosci w kadrze i czlowieka, ktory nie ma honoru...to nie wiem co powiedziec...upadlismy naprawde nisko.

westersyl napisał(a):Wyświetl post
Przypuścimy, że Ty jak wozisz pizze i dostaniesz ofertę lepszą finansowo od innej firmy, to jesteś lojalny wobec swojego pracodawcy i z pokorą wozisz pizze dalej ? Ciekawe czy Ty kiedy kol wiek osiągniesz na swojej drodze zawodowej tyle co Maor Melikson. Sami piłkarze nagle na forum się znaleźli, dla klubów to właściwe graliby za czapkę gruszek a po zakończeniu kariery dorabialiby na zmywaku.
Porownujesz zawodowy sport do rozwozenia pizzy ? Jezu, ile ty masz lat? Z pracy mozesz zawsze zrezygnowac...a z zawartego kontraktu chyba raczej nie? Czy to jakies nowe prawa wymyslasz ? Jak sie mu skonczy kontrakt moze wypierd..., ale dopoki obowiazuje go zawarta umowa, niech wykonuje swoj zawod i kiedy jego pracodawca sie zgodzi, mozna sie z nim rozstac.
btw. co takiego osiagnal Melikson? Bo chyba nie mowimy o kopaniu pilki? Jesli dla Ciebie to jest osiagniecia, to podziwiam twoje szerokie horyzonty myslowe. Dla mnie kims kto cos osiagnal, jest jakis prawnik, lekarz lub np. profesura. A nie pilkarz, matko boska.
Jestes typowym przykladem kibica pilkarzy, a nie klubu...ja kibicuje Wisle Krakow, ty Maorowi Meliksonowi i to nas rozni.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 22.09.2011 o godz. 12:42.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 22.09.2011, 12:47
.
Jestes typowym przykladem kibica pilkarzy, a nie klubu...ja kibicuje Wisle Krakow, ty Maorowi Meliksonowi i to nas rozni.
Brawo polać mu!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.09.2011, 12:48
No no, weszło napisało biznes i wszyscy biznesują

Tak naprawdę nikt z otoczenia Maora nie powiedział, że to dla Maora to biznes. Sam Maor też nie. Jego ojciec tłumaczył, że skoro Izraelici robią interesy z Polakami, to nie widzi żadnego wstydu w tym, że Maor gra w polskiej reprezentacji. A to nie to samo. Oczywiście jeśli się myśli a nie przepisuje ;>
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.09.2011 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 22.09.2011, 12:49
Nie, rece opadaja. Nie rozrozniasz znaczenia slow...czyli jesli ktos ma prawo do reprezentowania Polski, to automatycznie komus musi sie podobac, ze ktos taki bedzie wystepowal w naszej koszulce? Ja tu widze dezaprobate do takich pilkarzy(a nie odmawianie im praw), ktorzy nagle sie nawrocili na polskosc...nigdzie nie ma argumentow, ze to nie jest obywatel Polski(nie mylic z Polakiem). Rozumiem, ze dla Ciebie taki Melikson moze pluc na nasza flage, koszulke, itd(swoimi wczesniejszymi wywiadami, deklaracjami, wystepami w innej reprezentacji...cale jego zachowanie wskazywalo na to, ze Polske ma w glebokim powazaniu, a to jest jedynie miejsce pracy)...ale innym to sie nie podoba.

P.S - Naprawde, jesli ktos chce czlowieka o takiej moralnosci w kadrze i czlowieka, ktory nie ma honoru...to nie wiem co powiedziec...upadlismy naprawde nisko.

.
A nie opluwa wg ciebie Polski gracz, który wyjeżdża na reprezentację i szlaja się po burdelach, czy pije alkohol i robi zadyme, lub nie chce wyjechać na następne zgrupowanie, bo się obraził na trenera, bo mało ostatnio pograł?

Więc sam sobie zadaj pytanie, czy chcesz takich ludzi w kadrze, czy mają oni prawo grać z orłem na piersi większe niż Maor?
Ten samo poziom. Dno moralne.
..jeśli oczywiście MAor robi to dla kasy.

Znaleźli kozłą ofiarnego.
Do szlachetnej reprezentacji Polski wkomponowują bezwstydnika i chama Maora
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Stary 22.09.2011, 12:49
s1mone napisał(a):Wyświetl post

Tak naprawdę nikt z otoczenia Maora nie powiedział, że to dla Maora to biznes. Sam Maor też nie. Jego ojciec tłumaczył, że skoro Izraelici robią interesy z Polakami, to nie widzi nic złego w tym, że Maor gra w polskiej reprezentacji. A to nie to samo. Oczywiście jeśli się myśli a nie przepisuje ;>
Tylko menago
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.09.2011, 12:50
Oświadczenie Meliksona na oficjalnej- jeszcze nie zdecydował:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ora_meliksona/

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.09.2011, 12:52
Antystenes czemu manipulujesz moją wypowiedzią? Mówiąc o debilnym argumencie odnosiłem sie do posta w którym ktoś podważał mój sprzeciw wobec decyzji Meliksona bo nie widział moich wpisów na temat Perqiusa. Ten argument jest debilny bo ja nie pisze o Perquisie na forum Wisły, bo po co? Maor jako, że ma polskie obywatelstwo może grać dla Polski. Jednak po tym wszystkim co zrobił, co powiedział, po tym gdy zaczął grać w Izraelu moralnie się wykreslił z naszej kadry. O tym jest dyskujsja. Dla tych, którzy go bronią nawet jakby piłkarz napluł na godło, zniesławił Polaków a potem strzelił gola byłoby ok. Ludzie czy Wy wiecie co to jest moralność?
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 22.09.2011, 12:54
Szczerze mowiac zagubilem sie w tych stu stronach komentarzy o Maorze, wiec po tym oswiadczeniu Maora chcialbym zapytac (bez zlosliwosci!), czy gdzies pojawila sie rzetelna informacja o checi grania Meliksona w polskij reprezentacji, czy tez wszystkie informacje pochodzily z Faktu, Super Expresu, od wujka sasiadki babci Maora czy tez moze menagera (ktory wszystko powie byle by sie w necie znalazlo nazwisko jego i jego klienta)?

Bo z tego co czytalem to Maaskant powiedzial tylko o niespodziance - wstrzymanie sie w graniu dla obu reprezentacji jest dla mnie niespodzianka.
Maor gdzies konkretnie i oficjalnie powiedzial tak dla Polskiej kadry?
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 22.09.2011, 12:59
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Antystenes czemu manipulujesz moją wypowiedzią? Mówiąc o debilnym argumencie odnosiłem sie do posta w którym ktoś podważał mój sprzeciw wobec decyzji Meliksona bo nie widział moich wpisów na temat Perqiusa. Ten argument jest debilny bo ja nie pisze o Perquisie na forum Wisły, bo po co? Maor jako, że ma polskie obywatelstwo może grać dla Polski. Jednak po tym wszystkim co zrobił, co powiedział, po tym gdy zaczął grać w Izraelu moralnie się wykreslił z naszej kadry. O tym jest dyskujsja. Dla tych, którzy go bronią nawet jakby piłkarz napluł na godło, zniesławił Polaków a potem strzelił gola byłoby ok. Ludzie czy Wy wiecie co to jest moralność?
rozumiem, ze gdyby nie było to forum Wisły, tylko np. reprezentacji to z aprobatą odniósł byś się do powołań dla Perquisa, Boenischa, Matuszczyka itp?

A co to jest moralność? Pierwsze słyszę..
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 22.09.2011 o godz. 13:01.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.09.2011, 13:01
westersyl napisał(a):Wyświetl post

Żeby nie było, Maora rozumiem mimo że jego zachowanie jest żałosne, jednak piłka nożna to jest jego chleb, winowajcami są Lato i jego ludzie.
Twoja wypowiedź nie rozróżnia grania w klubie (rozwożenie pizzy), od grania w kadrze ( jestem Polakiem i Polskę reprezentuję).

Po drugie Ty w tym temacie jesteś tak obiektywny jak ludzie piszący JŻS, Biała Wisła. Dla Ciebie Maor jest idolem i płynie to z każdej wypowiedzi.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 22.09.2011, 13:02
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mowiac zagubilem sie w tych stu stronach komentarzy o Maorze, wiec po tym oswiadczeniu Maora chcialbym zapytac (bez zlosliwosci!), czy gdzies pojawila sie rzetelna informacja o checi grania Meliksona w polskij reprezentacji, czy tez wszystkie informacje pochodzily z Faktu, Super Expresu, od wujka sasiadki babci Maora czy tez moze menagera (ktory wszystko powie byle by sie w necie znalazlo nazwisko jego i jego klienta)?

Bo z tego co czytalem to Maaskant powiedzial tylko o niespodziance - wstrzymanie sie w graniu dla obu reprezentacji jest dla mnie niespodzianka.
Wczoraj gdy bał się pokazać na konferencji prasowej wyszedł za niego Maaskant. Sam zas napisal sms "I will play for Poland". Nie pamietam na jakim portalu ale było dziś takie info. Poza tym Ochalik wczoraj w TVP powiedział, że Maor zdecydował i chce grac dla Polski.
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 22.09.2011 o godz. 13:04.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 22.09.2011, 13:04
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
rozumiem, ze gdyby nie było to forum Wisły, tylko np. reprezentacji to z aprobatą odniósł byś się do powołań dla Perquisa, Boenischa, Matuszczyka itp?

A co to jest moralność? Pierwsze słyszę..
Co Z jaką aprobatą? Ci zawodnicy nigdy nie chcielby grać dla Polski gdyby nie Euro.
Nie wiesz co to moralność? To po co sie wypowiadasz w tym temacie?
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.09.2011, 13:06
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ora_meliksona/
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.09.2011, 13:08
Uff

Najlepsze rozwiązanie. WISŁA ponad wszystko !
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.09.2011, 13:09
Oświadczenie Maora Meliksona:

Cytat:
Poniżej prezentujemy oświadczenie Maora Meliksona.

„Zdecydowałem, że obecnie nie jestem gotowy, aby grać dla reprezentacji Izraela lub dla reprezentacji Polski. To moja osobista decyzja, nie mająca nic wspólnego z krytyką, jaka na mnie spadła w ostatnich dniach. Poinformowałem o decyzji prezesa Polskiego Związku Piłki Nożnej, pana Grzegorza Lato, a także trenera Franciszka Smudę, którzy przyjęli moje stanowisko ze zrozumieniem. Uznałem, że nie byłoby w porządku wobec polskich kibiców, gdybym grał w reprezentacji Polski, a także gdybym w obecnej sytuacji wrócił do kadry Izraela. Zdaję sobie sprawę z konsekwencji mojego wyboru.

Chciałbym się teraz skoncentrować na grze w klubie. Naszą drużynę czekają ogromne wyzwania zarówno w lidze, jak i w europejskich pucharach, i chcę zrobić wszystko, aby osiągnąć cel, jakim jest zdobycie mistrzostwa Polski i dobra gra w Lidze Europejskiej”.
Biorąc pod uwagę słowa ojca Meliksona, jak dla mnie to jest próba tymczasowego uciszenia sprawy, ażeby potem Maor mógł spokojniej wybrać reprezentację Polski.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.09.2011, 13:10
Osobiście każdego z "nowych polaków" negowałam, najbardziej Ojgena i nie zmieniam zdania. Maor, pokaż, ze masz coś w głowie i powiedz, że tylko dla Izraela będziesz grał. Nie chcę go obrażać, póki sprawa tak naprawdę do końca nie jest wyjaśniona.
Ja oczywiście go w reprezentacji nie widzę, nie chcę go, nie chcę kolejnego przebierańca. Choć i tak już nie kibicuje tej podróbce zwanej właśnie reprezentacją Polski.

Swoją drogą może być ciekawa sprawa w naszej drużynie, w Wiśle. Pomyślcie sobie tak: Mały poprawia swoją grę, znów jest w naprawdę dobrej dyspozycji, Czarek też sobie dobrze poczyna, a tu powołanie otrzymuje Melikson!
O ile Wilk może być spokojny o powołania, bo jest grzecznym chłopcem (lol!), to u Patryka to jasne nie jest. Ciekawie by było: Maor w kadrze, Patryk nie- choć obaj byliby w super formie.
Wiecie co, mam gdzieś od początku tego Melexa- zn. jak dla mnie piłkarz jak każdy inny przychodzący obcokrajowiec. Jeśli zimą ma ktoś odchodzić to niech będzie to Izraelczyk, a nie Małecki!
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.09.2011, 13:10
s1mone napisał(a):Wyświetl post

Tak naprawdę nikt z otoczenia Maora nie powiedział, że to dla Maora to biznes. Sam Maor też nie. Jego ojciec tłumaczył, że skoro Izraelici robią interesy z Polakami, to nie widzi żadnego wstydu w tym, że Maor gra w polskiej reprezentacji. A to nie to samo. Oczywiście jeśli się myśli a nie przepisuje ;>
No ale dla przeciwników Maora ,tak ujęte wygląda lepiej.
Po "drodze"doda się jeszcze parę słów i już będzie idealnie.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.09.2011, 13:14
Cytat:
btw. co takiego osiagnal Melikson? Bo chyba nie mowimy o kopaniu pilki? Jesli dla Ciebie to jest osiagniecia, to podziwiam twoje szerokie horyzonty myslowe. Dla mnie kims kto cos osiagnal, jest jakis prawnik, lekarz lub np. profesura. A nie pilkarz, matko boska.
Nawet nie masz pojęcia na teamt kopania piłki... wiesz ile pracuję się żeby dojść do jakiego kol wiek poziomu ? Od dziecka, dzień w dzień kopanie piłki, zgrupowania, mecze wyjazdy, kontuzje. A nie daj Bóg coś mu się stanie, kto będzie utrzymywał jego i rodzinę ?
Twój błąd polega na że nie potrafisz zrozumieć, że piła nożna to jest praca Maora Meliksona, taka sama jak coś na Twoim poziomie czyli rozwożenie pizzy.
Cytat:
Dla Ciebie Maor jest idolem i płynie to z każdej wypowiedzi.
Po drugie Ty w tym temacie jesteś tak obiektywny jak ludzie piszący JŻS, Biała Wisła. Dla Ciebie Maor jest idolem i płynie to z każdej wypowiedzi.
Tak samo jak ja pracuje w marketingu Wisły i jeszcze wiele rzeczy, o które mnie posądzałeś. Maor Melikson nie jest moim idolem, nawet nie jest materiałem na to by być czyim kol wiem wzorem po tym co zrobił.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.09.2011 o godz. 13:18.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Stary 22.09.2011, 13:17
weszło napisał(a):
Maor Melikson właśnie wydał oświadczenie, w którym... daje sobie trochę czasu.

„Zdecydowałem, że obecnie nie jestem gotowy, aby grać dla reprezentacji Izraela lub dla reprezentacji Polski. To moja osobista decyzja, nie mająca nic wspólnego z krytyką, jaka na mnie spadła w ostatnich dniach. Poinformowałem o decyzji prezesa Polskiego Związku Piłki Nożnej, pana Grzegorza Lato, a także trenera Franciszka Smudę, którzy przyjęli moje stanowisko ze zrozumieniem. Uznałem, że nie byłoby w porządku wobec polskich kibiców, gdybym grał w reprezentacji Polski, a także gdybym w obecnej sytuacji wrócił do kadry Izraela. Zdaję sobie sprawę z konsekwencji mojego wyboru.

Chciałbym się teraz skoncentrować na grze w klubie. Naszą drużynę czekają ogromne wyzwania zarówno w lidze, jak i w europejskich pucharach, i chcę zrobić wszystko, aby osiągnąć cel, jakim jest zdobycie mistrzostwa Polski i dobra gra w Lidze Europejskiej”.

Bardzo jesteśmy ciekawi, jak on sobie to wyobraża - wygląda to jak błaganie, by selekcjoner Izraela wycofał powołanie na najbliższe mecze. O ile się nie mylimy, jeśli nie wycofa, a Melikson nie przyjedzie - zawodnikowi grozić będzie dyskwalifikacja w rozgrywkach międzynarodowych. W każdym razie facet nie dość, że jest żenujący, to jeszcze zachowuje się wyjątkowo niepoważnie. Niedługo zmieni zdanie, czy w ogóle chce grać w piłkę, czy może jednak przerzuca się na tenis stołowy.
10 znaków......
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 22.09.2011, 13:17
fan01 napisał(a):Wyświetl post

Podobno PZPN-owi. Wyraził zdecydowaną chęć gry wg nich.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.09.2011, 13:23
Maor przestraszyl sie szumu, ktory wywolal i mamy takie oswiadczenie. Teraz spokojnie poczeka na powolanie do reprezentacji Polski, bo EURO2012 i tak dopiero w przyszlym roku. A tresc jest taka, ze wypina sie na 2 kadry...i mam nadzieje, ze obaj selekcjonerzy odplaca mu tym samym. Trener Izraela przysle mu powolanie i co zrobi Melikson ? Wysle fax, ze go to nie interesuje? Jezu, gosc sobie nagrabil i w Polsce, i w Izraelu. Najpierw kocha swoja prawdziwa ojczyzne, potem chce robic interesy z Polska, a teraz sie okazuje ze narazie ma to w d... i bedzie odrzucal powolania z obu panstw. Kim jest ten marny kopacz, zeby sie tak o niego bic? To on powinien prosic na kleczkach o mozliwosc wystepow w danej reprezentacji. Kur..., tego jeszze nie grali, jakis 27-letni grajek bedzie robil laske...
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 22.09.2011 o godz. 13:25.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.09.2011, 13:29
masterlag napisał(a):Wyświetl post

Wiecie co, mam gdzieś od początku tego Melexa- zn. jak dla mnie piłkarz jak każdy inny przychodzący obcokrajowiec. Jeśli zimą ma ktoś odchodzić to niech będzie to Izraelczyk, a nie Małecki!
Mówienie kto ma zimą odchodzić zamiast kogo jest już całkowitym nieporozumieniem . Mały jeśli odejdzie to tylko przez swoje zachowanie i wypowiedzi które nie powinny mieć miejsca. Inne transfery(jeśli takowe będą) nie będą miały wpływu na Jego odejście .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.09.2011 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.09.2011, 13:31
Nie wiedziałem, że mamy w Polsce tylu patriotów i ludzi honoru (nawet w redakcji Weszło) na ulicach, na wszystkich portalach internetowych i wielu forach.
Szkoda, że nie widać tego w codzienności.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Od: 01.2011

Stary 22.09.2011, 13:31
A wiec to jest minimalnie skrocona wersja tego co pisza w Izraelu.
Maor podejmie decyzje jak bedzie gotowy. Przypominam ze po debiucie dla Polski dalej by mogl grac dla Izraela (az do zagrania meczu o punkty czyli na euro) wiec co by bylo gdyby wtedy wrocil do repry Izraela... dajmy mu czas bo obie strony go mocno naciskaja i on pewnie zglupial.

Ja go sie staram zrozumiec inaczej. Z tego co rozumiem on czul sie niedoceniany przez 10 lat w Izraelu, mowiono na niego "ten co mial byc kims a sie stoczyl", kolejny zmarnowany talent, zostal przekreslony. A w Polsce dostal czysta kartke i odrazu stal sie ulubiencem Polakow, wszyscy mu kibicowali i gratulowali, zobaczyl jak go polacy traktuja a jak Izraelczycy go maja w d... wiec w ramach odwdzieczenia sie Polakom za to wspaniale traktowanie chcialby im pomoc grajac w ich reprezentacji.

To jest jego podejscie, on zawsze bedzie czul sie Izraelczykiem, ALE on moze sie czuc tez troche Polakiem. Ja tez nie moge powiedziec ze jestem 100% Polakiem bo jednak czyms sie od nich roznie, i nie moge tez powiedziec ze jestem 100% Izraelczykiem bo tez czyms sie od nich roznie. Czuje sie bardziej Polakiem ale to nie znaczy ze nie moge reprezentowac Izraela. W tych czasach coraz trudniej o jedna narodowosc, narody sie mieszaja i coraz wiecej bedzie takich przypadkow.

Mam nadzieje ze mnie dobrze zrozumieliscie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.09.2011, 13:43
MHaifa napisał(a):Wyświetl post

Mam nadzieje ze mnie dobrze zrozumieliscie
Bardzo mądry post w tym natłoku niezdrowych emocji z jednej i z drugiej strony.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.09.2011, 13:44
Ludzie! Uczcie się czytać ze zrozumieniem!
Nijaki użytkownik fanfan powinien na rok odstawić komputer i telewizje. Do książek!

Przepraszam za OT, ale ręce odpadają. Tak, odpadają!

EDIT: @fanafn- chłopie! Nieporozumieniem to jest twoja nieumiejętność czytania ze zrozumieniem.
Gdzie się podział ten twój pierwszy komentarz odnoszący sie do mojej wypowiedzi, po której wystosowałam powyższy OT? Mam pewne podejrzenia, ale zachowam je dla siebie, co by twojej osoby nie pogrążać...
Ostatnio edytowane przez masterlag : 22.09.2011 o godz. 14:27.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.09.2011, 13:48
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie wiedziałem, że mamy w Polsce tylu patriotów i ludzi honoru (nawet w redakcji Weszło) na ulicach, na wszystkich portalach internetowych i wielu forach.
Szkoda, że nie widać tego w codzienności.
Nic dodać nic ując. Nagle wszyscy stali się wyroczniami w sprawach moralności i etyki. Hipokryci to za małe słowo na weszlo i im podobnych którzy za cene popularności używają sobie na Maorze.
Mam nadzieje że Maor wybeirze jednak nas i dzięki niemu zdobędziemy ME. amen
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 22.09.2011, 13:51
MHaifa napisał(a):Wyświetl post
A wiec to jest minimalnie skrocona wersja tego co pisza w Izraelu.
MHajfa - a jak została w Izraelu odebrana wypowiedź pierwszego trenera Meliksona, który mówił, że (w skrócie) "nie powinien grać dla kraju w którym były obozy koncentracyjne"?

O Meliksonie i o tym jak jego "transfer" jest odbierany w Polsce było sporo pisane. A mnie ciekawi, czy byłby taki sam szum u Was, gdyby to nie chodziło właśnie o Polskę. Jak oceniasz?

pozdrawiam
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów