The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2011, 20:32
Ja tam chętnie popatrzę na grę Meliksona w reprezentacji, a Smudzie życze sukcesów. Skoro jest tam Matuszczyk, Prequis, Obraniak, Polansky a był Roger i Olisadebe to niby dlaczego Melikson jest od nich gorszy?

A ponieważ jesteśmy na forum Wisły, dodam jeszcze, że dla Wisły to znakomita wiadomość Będzie się chłopak promować ku chwale swojej i Białej Gwiazdy!
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

westersyl napisał(a):Wyświetl post
Maor się sprzedał i nie jest to honorowe, ale można to zrozumieć nie on pierwszy i nie ostatni. Zrobił to dodatkowo w fatalnym stylu. Niestety ale z każdej strony chłopak był podkręcany Lato, Smuda, Ojciec, Menago po takie dawce zaczęło mu się mieszać, tymbardziej że widać że nie jest to chłopak do końca samodzielny. Gdyby mamusia go nie podkręciła pewnie nie grałby u nas. Najgorszy jest ten Dahan....

Jedynym który próbował Maora nastawić na właściwa moim zdaniem droge był Biton który mówił w wywiadach rzeczy typu: Gdybym był na miejscu Maora wybór byłby dla mnie oczywistością- Izralel. I wydawało się że przez chwile Maor posłuchał kolegi bo podjął stanowcza decyzje. Jednak rodzinka i Dahan zrobili swoje. Jak już napisałem Maor mimo tego że jest dorosły to nie jest do końca samodzielny, łatwo takim człowiekiem manipulować i jak to ładnie ująłeś w jego głowie być może nadal trwa walka.
Przepraszam a kim ty jesteś żeby pisac takie rzeczy? Rozumiem że swoje wnioski wysnuwasz na podstawie obserwacji związków rodzinnych a także biznesowych Melexa? Rozumiem że wiesz co tkwi w głowie Maora?
Pewnie moje zdanie niewiele Ciebie obchodzi ale miałem Ciebie za rozsądnego użytkownika tego forum a okazuje się że dołączyłeś do naczelnych szczekaczy patriotów którzy nigdy niczego nie zrobili niewłaściwie...
Oceniasz Maora na podstawie komunikatu PZPN, wypowiedzi Laty, Olejkowskiej i kilku artykułach zamieszczonych na Weszlo, Onecie i WP. brawo...

Ja nie mam nic przeciw Maorowi w naszej reprezentacji, nie dośc że umie prosto kopnąc piłkę to pokazał że ma serce i charakter do uprawiania tego sportu. Nic mi, Tobie i komukolwiek innemu do jego decyzji. Nie wiemy jakie pobudki nim kierowały. Jestem w stanie uwierzyc że Maor jest w stanie dac więcej niz np taki Dudka swoim zaangażowaniem i inteligencją więc skoro ma grac dla nas dlaczego nie?
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Westersyl zgadzam się. Widać po nim, że raczej mocnego charakteru to on nie ma. Nawet nie chce mówić o tej decyzji bo pewnie powiedział coś i teraz mu głupio tego bronić. Chce żeby sprawa trochę ucichła. Może zdaje sobie sprawę co narobił i teraz mu głupio. Chociaż jak pomyśli o kasie to mu pewnie przejdzie.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.09.2011, 20:34
Powiem jeszcze jedno. Sprawa gry Maora Meliksona w 'reprezentacji' Polski to hańba nie dla samego Meliksona jak niektórzy twierdzą, tylko dla nas, dla nas jako kraju, idealnie pokazuje jak słabi sportowo jesteśmy po przemianach w 89 roku. Niektórzy wieszają psy na Meliksonie, używając mocnych słów - s....ił się, sprzedał się etc. A ja pytam. Czy zrobił coś innego niż to, co stało się w naszym kraju standardem? Czy tak samo zachowałby się jego menago, gdyby to był precedens w skali kraju? Czy może jednak postąpił by inaczej gdyby nie wiedział, że w pogoni za sukcesem sportowym 'Polakami' zostali w przeciągu ostatnich lat - Emmanuel Olisadebe, Van Gevorgyan, Roger Guereiro, Hernani, Ludovic Obraniak, Sebastian Boenisch, Adam Matuschsyk, Eugen Polanski, Damian Perquis, a w kolejce czekają Manuel Arboleda czy też Dudu Paraiba?

Oczywiście, że nie. Bo wiedziałby, że to nie wypada, że w Polsce szanuje się reprezentację, szanuje się wartości narodowe. Niestety, nie jest tak. Mamy taką sytuację, że za cenę jakiegokolwiek chociażby najmniejszego sukcesu w piłce kopanej oddamy wszystko, podpisalibyśmy nawet cyrograf z diabłem. Dahan głupi nie jest, pieniądze liczyć umie, nie miał skrupułów, żeby wprowadzić 10 obcokrajowca do drużyny reprezentującej Polskę. Dziesiątego. A wcześniej się z aż takimi głosami krytyki nie spotkałem. Trzeba było wyrwać chwasta z korzeniami, zatrzymać tą machinę nawet nie na etapie rozruchu, co przed startem. Teraz już się nie da. Po Meliksonie przyjdą następni. Po następnych jeszcze następni. Reprezentacji Polski bez cudzysłowiów możemy już odprawić pogrzeb. R.I.P.

W normalnym kraju, taki Melikson powinien być chłopakiem z Olszy. Z takimi samymi umiejętnościami. A jednak tak nie jest, w Wiśle gra 9-10 obcokrajowców w pierwszej jedenastce. I to jest niestety jedyne wyjście, bo młodych, uzdolnionych po prostu, najzwyczajniej w świecie nie ma. Co roku w Ekstraklasie mamy te same, stare znajome twarze graczy z Polski. Jedynymi innowacjami są piłkarze zza granicy. No bo kto się wprowadził przebojem do naszej ligii i utrzymał jakiś przyzwoity poziom. No chyba Lewandowski ostatnio, a taki trafił się raz na 10 lat.

Ale gdzie ma się wychować prawdziwie polski Melikson ? Pokażcie mi w Krakowie kompleks piłkarski z prawdziwego zdarzenia. Juniorzy Wisły tłoczą się na dwóch nierównych boiskach, albo jeżdżą do Skawiny na treningi. Okres zimowy to katastrofa, bo z konieczności muszą przejść na halę, przez co tracą kilka miesięcy treningów w roku. I gdzie mają się tacy wychować? Czy warto jechać Meliksonowi od sprzedawczyków, nazywać go 'obrzydliwą postacią', czy może warto sięgnąć troszeczkę głębiej, a nie wyżywać się na człowieku, który po prostu korzysta z patologii naszego kraju.

Inną sprawą jest podejście młodzieży do piłki. Niestety, fakty są takie, że jak zawodnik X strzeli w juniorach dwa gole w meczu już czuje się wielką gwiazdą, atakuje kluby i później już z nich nie wychodzi. Teraz drużyny juniorskie dopadła zaraza alkoholu, tam pije każdy, a kto nie pije uznawany jest za dziwnego, izolowany od grupy. Przykład Sebastiana Leszczaka, gościa z naprawdę dużym talentem jest tutaj najbardziej wymowny.

Spójrzmy na taką Serbię. Kraj - ludnościowo - 4 razy mniejszy od nas. A popatrzmy na ich sukcesy sportowe. Novak Djokovic i pozostali tenisiści - zarówno mężczyźni jak i kobiety, mistrzowie Europy w siatkówkę, świetni koszykarze, pływacy i tak można wymieniać dalej. Wreszcie piłkarze. Obecni w każdej lidze w Europie, sprzedawani z serbskich klubów za ciężkie miliony. Przeważnie pracowici, charakterni. W Partizanie, Crvenej czy Vojvodinie mamy do czynienia z ciągłą rotacją piłkarzy, jeden odchodzi, ale w jego miejsce już jest wychowanek i tak to się kręci. Czy w Polsce obserwujemy takie zjawisko? Bo chyba jednak nie. W Serbii infrastruktura nie stoi na najwyższym poziomie, mówiąc delikatnie. Ale tam chłopcy biegają za piłką, wiedzą, że to dla nich szansa, ciężko pracują. A u nas ? A u nas piłka młodzieżowa to lans przed dupeczkami, a nie długofalowa inwestycja w siebie.

Tym dzieciom w klubach nie ma kto wpoić, że tylko ciężką harówą można do czegoś dojść. W klubach mamy do czynienia z trenerami starej daty typu Stanisław Chemicz. Świetnie okopani, z plecami w klubach i związku, ale bez ikry, bez chęci nauczenia swoich podopiecznych czegokolwiek. Głodowo opłacani. Pomijam już problem wszechobecnego alkoholu, który trenerów grup młodzieżowych (szczególnie tych starszej daty) też często dotyka.

Teraz dla dzieciaków uprawianie piłki nożnej już nie jest atrakcyjne. Są komputery, konsole, telewizory z HD, pobudowano nowe osiedla, każde odgrodzone wielkim płotem, gdzie o chociażby małym boisku można pomarzyć (wiadomo, grunt dla dewelopera w dobrym miejscu jest na wagę złota, po cóż ma marnować go na jakieś głupie boiska), zniknęły mecze osiedle na osiedle, młodzi na starych. Takich doczekaliśmy czasów.

Także ja Meliksona odsądzać od czci i wiary nie będę, bo po primo nie mam żadnego związku emocjonalnego z drużyną, kierowaną przez Smudę, a po secundo on tylko wykorzystał fakt, jak bardzo nasz kraj jest chory. Zachował się nieetycznie to racja, ale podkreślam - nie on pierwszy. Gdyby nie Ełro, nie byłoby w drużynie Smudy żadnego z 'ostatniego rzutu' stranieri. On przynajmniej w bawałnę nie owija jak Ojgen czy Perqiuis, który nagle pokochał kraj swojej prababki. Moja prababka była Ukrainką, a Ukraińcem się raczej nie czuje i nigdy się czuł nie będę. Ale to tylko tak tytułem OT.

Zastanówcie się komu bardziej należy się pojazd. Maorowi, który cynicznie wykorzystał okazję (forma wykorzystania tej okazji raczej niesmaczna, ale nie znamy wszystkich okoliczności), czy setkom, a nawet tysiącom ludzi, nie tylko tych z pierwszych stron gazet, którzy są winni takiego, a nie innego stanu rzeczy. Bo mi się wydaję, że atakujecie jednak niewłaściwą osobę.

PS

Mam nadzieję, że te kilka milionów Euro pozyskane z transferu Meliksona nie pójdzie na nowych graczy, tylko w całości na Akademię Piłkarską Wisły Kraków, bo tylko w taki sposób możemy uniknąć tego, co się aktualnie dzieje. Pozdrawiam.

PS2 Niektórzy za dużą uwagę w Wiśle przywiązują do najemników. Wisła to My, My na trybunach. Nie dajmy się podzielić.
Ostatnio edytowane przez fialo : 21.09.2011 o godz. 20:44.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.09.2011, 20:35
milosz napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie 68' rok jak żywy.

.
Pamiętasz?No bo jak żywy
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.09.2011, 20:38
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam a kim ty jesteś żeby pisac takie rzeczy? Rozumiem że swoje wnioski wysnuwasz na podstawie obserwacji związków rodzinnych a także biznesowych Melexa? Rozumiem że wiesz co tkwi w głowie Maora?
Pewnie moje zdanie niewiele Ciebie obchodzi ale miałem Ciebie za rozsądnego użytkownika tego forum a okazuje się że dołączyłeś do naczelnych szczekaczy patriotów którzy nigdy niczego nie zrobili niewłaściwie...
Oceniasz Maora na podstawie komunikatu PZPN, wypowiedzi Laty, Olejkowskiej i kilku artykułach zamieszczonych na Weszlo, Onecie i WP. brawo...

Ja nie mam nic przeciw Maorowi w naszej reprezentacji, nie dośc że umie prosto kopnąc piłkę to pokazał że ma serce i charakter do uprawiania tego sportu. Nic mi, Tobie i komukolwiek innemu do jego decyzji. Nie wiemy jakie pobudki nim kierowały. Jestem w stanie uwierzyc że Maor jest w stanie dac więcej niz np taki Dudka swoim zaangażowaniem i inteligencją więc skoro ma grac dla nas dlaczego nie?
Zobacz co się dzieje, wszyscy dokoła pier*** tylko nie Maor. Dlaczego wywiadów udziela jego ojciec !!! menago, BRAT !!! Maaskant, a nie sam Maor Melikson ? To nie jest normalna sytuacja. Nie wiem ale ja bazuję na tym co goole translator mi przetłumaczył, opinia weszło mnie nie obchodzi. Ja zawsze będę szanował Maora w takim samym stopniu nie zależnie gdzie będzie grał. Rozumiem jego decyzje, pieniądze są w życiu ważne i nie podważam jego umiejętności bo on dla mnie jest lepszy niż Obraniak i Mierzejewski razem wzięci.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.09.2011 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
irekm19
Member

Od: 07.2010

Stary 21.09.2011, 20:38
willow napisał(a):Wyświetl post
Dyskusja sięgnęła dna. Zaczęliście grzebać w czyimś życiorysie i dopierdalać się do matki tego człowieka. Tego na tym forum jeszcze chyba nie było.
Wysiadam.
Idę zwymiotować.
Dobranoc.
Niech ci muszla wielką będzie

Nikt się do jego matki nie dop... Czyż to już taki grzech przeciwko sumieniu, interesować się genealogią gracza klubu któremu kibicuję?

Też idę spać bo dyskusja najwyraźniej bezcelowa. Zarowno przeciwnicy, jak i zwolennicy maja swoje argumenty których będą bronić.

Dobranoc.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 21.09.2011, 20:40
do Marszałek
Nie, nie pamiętam ale oczami wyobraźni sobie go tak właśnie wyobraziłem ... grzebanie w życiorysach przodków ... analizowanie religii czy słuszna, a moze nie ...
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 21.09.2011, 20:40
Nic mi, Tobie i komukolwiek innemu do jego decyzji. Nie wiemy jakie pobudki nim kierowały. Jestem w stanie uwierzyc że Maor jest w stanie dac więcej niz np taki Dudka swoim zaangażowaniem i inteligencją więc skoro ma grac dla nas dlaczego nie?
Maor ma REPREZENTOWAĆ Polskę. Ja jestem Polakiem. Skoro ma mnie reprezentować, mam chyba prawo wiedzieć jakie pobudki nim kierują?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.09.2011, 20:45
do Marszałek
Nie, nie pamiętam ale oczami wyobraźni sobie go tak właśnie wyobraziłem ... grzebanie w życiorysach przodków ... analizowanie religii czy słuszna, a moze nie ...
Nikt w niczym nie grzebie ani nie analizuje, tym bardziej czy religia sluszna. Widzisz coś czego nie ma ale koniecznie chcesz zobaczyć.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.09.2011, 20:46
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Zobacz co się dzieje, wszyscy dokoła pier*** tylko nie Maor. Dlaczego wywiadów udziela jego ojciec !!! menago, BRAT !!! Maaskant, a nie sam Melikson ? To nie jest normalna sytuacja. Nie wiem ale ja bazuję na tym co goole translator mi przetłumaczył, opinia weszło mnie nie obchodzi. Ja zawsze będę szanował Maora w takim samym stopniu nie zależnie gdzie będzie grał. Rozumiem jego decyzje, pieniądze są w życiu ważne i nie podważam jego umiejętności bo on dla mnie jest lepszy niż Obraniak i Mierzejewski razem wzięci.
Wyczytałem gdzieś że Maor jest w Izraeulu na obchodach jakiegos swięta więc może dlatego nie udziela wywiadów? Go po prostu nie ma w kraju. Wróci niedługo to się odezwie.
Pozatym dlaczego od razu w jego kontekscie gry w reprezentacji pojawiają się pieniądze? A nie przyszło Tobie do głowy że on ma jakieś inne pobudki? Na przykład samorealizacja w tym co kocha i czym się zajmuje?
Pod tym względem jestem w stanie zrozumiec Maora. Zgaduje że chce zrobic jeszcze cos wielkiego, cos czego nie mial szansy osiągnac w Izraelu...
Odpowiedz cytując
glowinus
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 21.09.2011, 20:48
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Powiedział co wiedział. Czy Twoje zdanie wnosi cokolwiek do dyskusji? Czy miłosz jest Twoim chłopakiem, że musisz go bronić? Bardzo łatwo przychodzi Ci ocenianie innych o których tan naprawdę gówno wiesz. Dziś mnie "scharakteryzowałeś" wczoraj Teqcontroller'owi pisałeś, że jest po zawodówce, a sam pewnie w gimnazjum zalegasz.

Czasami żałuję, iż rejestracje na forum nie poprzedza prosty test IQ - co chroniłoby forum przed takimi frustratami jak Ty , którzy nie potrafią nic sensownego napisać i ograniczają się jedynie do jednozdaniowej napinki.
Nie znam Miłosza, pierwsze primo, drugie primo, ciężko mi nie zareagować kiedy komuś grozisz na tym forum. Tyle ode mnie. Bez napinki.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 21.09.2011, 20:49
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nikt w niczym nie grzebie ani nie analizuje, tym bardziej czy religia sluszna. Widzisz coś czego nie ma ale koniecznie chcesz zobaczyć.
irekm19 napisał(a):Wyświetl post
No i błąd. Matka Meliksona urodziła się w Polskiej rodzina nazwiskiem Stojanicka, nie zaś w rodzinie Izraelitów mieszkających w Polsce. Opowieść byłaby zgodna gdyby Jan ożenił się np. z Margaret Brown
Bez komentarza.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.09.2011, 20:52
wielcy kibice w dup^e mam polską(smudzistą)reprezentacje.Dla mnie liczy się TYLKO WISŁA.Może ogarniecie sie i pójdziecie po bilety na ruch a nie na forum plakać!!!
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 21.09.2011, 20:53
Bez komentarza.
Wiadomość o nazwisku i pochodzeniu mamy Maora była podana w Fakcie i Gazecie Krakowskiej bodajże, także nie ogarniam gdzie tu można było grzebać w życiorysie skoro te dane były podane w najbardziej popularnej gazecie w kraju.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.09.2011, 20:55
Przejebali eliminacje i Izraelita stał się "Polakiem". A następnie rozstąpiło się morze...

Żaden Smuda, żaden Lato, ani nikt inny przekonać go nie potrafili. Skuteczniejsze były dwa mecze. 0 puntów, Maor jest "Polakiem".
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.09.2011, 20:55
Wyczytałem gdzieś że Maor jest w Izraeulu na obchodach jakiegos swięta więc może dlatego nie udziela wywiadów? Go po prostu nie ma w kraju. Wróci niedługo to się odezwie.
Pozatym dlaczego od razu w jego kontekscie gry w reprezentacji pojawiają się pieniądze? A nie przyszło Tobie do głowy że on ma jakieś inne pobudki? Na przykład samorealizacja w tym co kocha i czym się zajmuje?
Pod tym względem jestem w stanie zrozumiec Maora. Zgaduje że chce zrobic jeszcze cos wielkiego, cos czego nie mial szansy osiągnac w Izraelu...
Zdaję się że Ojciec Meliksona, jego Brat, Dahan i Melikson obchodzą to samo święto a wywiadów zdążyli udzielić. Co najciekawsze motyw przewodni ich wypowiedz przede wszystkim jest business jaki w tym widzą.

Maor to ambitny chłopak nie wątpię też, że ma inne cele. Jestem zdania że Maora podkręcili ludzie dokoła którzy przede wszystkim widzą finanse. Zaznaczam że to moje zdanie. Widać zresztą przez kogo jest prowadzony ten chłopak kisząc się z TAKIM TALENTEM tyle lat w Izarelu. Mieszają mu w bani.

Żeby nie było że ja sobie coś wymyślam by google translator:
His brother said this week on "did not tell him here 10 years, called the medium and none of that will not stop. He was 27 and we'll be young and here do not count him. Poland shake him and love him. For the family we just want the respect that comes him, if not here then there. The next campaign will be between 28-29 and for us it is old. He works too hard to be ignored ".
Wywiad z Ojciem i Dahanem są w polskiej prasie już.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.09.2011 o godz. 21:13.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.09.2011, 21:01
Ani jeden ani drugi ...zwyczajnie kibice są różni , kto bardziej dzieli kibiców Wisły PO czy PiS... można wrzucić dowolny temat i podziały gotowe.
A co cię Sz. Kol. nie podoba w moim avatarze ...Wisła jest, czyli barwy są, gwiazda jest ...litery G nie ma ...tak dla przypomnienia...od tego logo mamy złota erę Wisły...to źle czy dobrze, dla mnie dobrze. Wisły Henryka Reymana niestety nie pamiętam (bo za młody jestem), zaś od połowy lat 70-tych niestety dość długo wrzeszczałem "GTS, GTS Mistrzem jest", to się nazywa punkt odniesienia i stąd logo SSA jest okay, dużo lepsze niż to z literą G ... z resztą Wisła Kraków jest JEDNA, tak jak matka, ojciec, Polska i ...reprezentacja Polski .
A z Wisłą było tak że sobie pozwolę wkleić:
Nazwy: TS Wisła (6.02.1949) ZS [Zrzeszenie Sportowe] Gwardia-Wisła Kraków (wrzesień 1955) TS Wisła (1967) GTS Wisła (1990) TS Wisła (1997) TS Wisła Kraków – Piłka Nożna SSA (1999) Wisła Kraków SSA (2007) Wisła Kraków SA
Weź Ty się doucz, bo TS Wisła dalej istnieje.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 21.09.2011, 21:06
Ludzie, weźcie się do k... nędzy ogarnijcie!!!
Przecież tego forum już się nie da czytać.

Ja wysiadam - autoban! :(
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.09.2011, 21:12
Izrealski przerzut, który nie ma szans już ze swoim krajem pograć na Euro, kolejny reprezentant Polski z którym po polsku Polak się nie dogada i jeszcze są ludzie cieszący się że mamy reprezentacje odpadków, bo jesteśmy nieudacznikami, którzy nie potrafią wychować paru piłkarzy w kraju... życzę waszej reprezentacji zwanej Polską trzech porażek na Euro.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.09.2011, 21:19
willow napisał(a):Wyświetl post
Dyskusja sięgnęła dna. Zaczęliście grzebać w czyimś życiorysie i dopierdalać się do matki tego człowieka.
Chyba cos przeoczyłem...
Kto się do matki Maora o coś czepiał?
Czy zwykle stwierdzenie faktu bądź postawienie pytania jest czepianiem?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.09.2011, 21:35
Obrońcy Meliksona w ogóle nie dostrzegają głównego zarzutu. Większość przeciwników nie ma nic przeciwko jego grze w "kadrze", chodzi jednak o zasady. Jeżeli ktoś poł roku temu mowił jasno - Izrael. Biegał z flagą Izraela na fecie, dostał tam powołanie i je przyjął. Grał i nawet strzelał bramki, to proszę wytłumaczyć jaki bodziec poza Euro spowodował jego miłość do Polski ? Tak szczerze ?

Tylko nie chce słyszeć odpowiedzi w stylu dwa paszporty, jego decyzja, bo wyboru dokonał już jakiś czas temu.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.09.2011, 21:42
Dobre jest też to testowanie klimatu.

Najpierw menago się wychylił, później trener, brat, ojciec .... itd jedynie główny zainteresowany kalkuluje gdzieś z boczku jak to dalej pogonić.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 21.09.2011, 21:46
zim zum napisał(a):Wyświetl post
miłość do Polski ? .
chodziłem do szkoły, na studia, chodzę do pracy - to nie znaczy, że jest w tym "miłość".
Taki po prostu był i jest mój wybór. Nie muszę tego kochać. W którymś momencie stwierdziłem, że będzie to dla mnie dobre, nie miałem innych, lepszych perspektyw, stwierdziłem, że to właśnie chcę robić i robię.
Maor nie jest niewolnikiem waszych "widzimisiów". Nie jest niewolnikiem, żeby mu mówić co ma robić.
Moralnie fakt, ze ma polskie korzenie, powoduje, że decyzja Maora ma moją pełną akceptację.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.09.2011, 21:52
I w tym rzecz...ludzie, ktorzy nie czuja sie Polakami i ktorzy nie kochaja Polski nie powinni wystepowac w kadrze. Kolega wyzej widze zmadrzal...nikt nikogo nie zmusza do bycia Polakiem, a tym bardziej do reprezentowania naszego kraju.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 21.09.2011, 22:03
ja kibicuje Holendrom...reprezentacja polski w pilce noznej mnie gówno obchodzi moga , wygrywac przegrtwac, awansowac odpadac itp...i to jest jedyny moj komentarz do pomyslow i eksperymentow...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 21.09.2011, 22:12
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Weź Ty się doucz, bo TS Wisła dalej istnieje.
No pewnie że istnieje ! Ale nie jest to wiedza tajemna więc w czym problem. Tej wielosekcyjnej też kibicuję ...że też szukasz problem na siłę. No jakbym miał avatar z GTS ...no to można byłoby się czepiać, choć powtórzę Wisła jest jedna choć historia jej złożona, również jak widać współcześnie.
Piotson napisał(a):Wyświetl post
Wiadomość o nazwisku i pochodzeniu mamy Maora była podana w Fakcie i Gazecie Krakowskiej bodajże, także nie ogarniam gdzie tu można było grzebać w życiorysie skoro te dane były podane w najbardziej popularnej gazecie w kraju.
To nie zarzut do Ciebie, mnie zwyczajnie takie grzebanie i szukanie "dziadka z Wehrmachtu" nie bawi.
Ostatnio edytowane przez milosz : 21.09.2011 o godz. 22:28.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 21.09.2011, 22:26
"W Izraelu obudzili się dopiero, gdy zaczęto mówić o grze Maora dla Polski"

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...-grze,id,t.htm

Maaskant mówi rzeczowo. A ja po ludzku współczuję Maorowi, bo wplątał się chyba w sytuację, która go przerosła. Albo jest mało asertywny albo po prostu kombinuje, jakby tu zagrać na Euro. Nie zazdroszczę mu. Co by nie zrobił i tak będzie źle.l
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.09.2011, 22:30
Nie interesuje mnie reprezentacja ,tak jak i to, gdzie wybierze grę Maor.
Dla mnie jest ważne , by dobrze grał dla Wisły.

PS.Śmieszy mnie to "święte" oburzenie w sprawie gry Meliksona dla Polski - czego nie widać było jak ,wcześniej przychodzili tacy sami goście z Francji czy Niemiec.
Tylko już teraz prawie wszyscy zrozumieli ,że tej reprezentacji nic nie pomoże ....
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 21.09.2011, 22:32
farben napisał(a):Wyświetl post
"W Izraelu obudzili się dopiero, gdy zaczęto mówić o grze Maora dla Polski"

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...-grze,id,t.htm

Maaskant mówi rzeczowo. A ja po ludzku współczuję Maorowi, bo wplątał się chyba w sytuację, która go przerosła. Albo jest mało asertywny albo po prostu kombinuje, jakby tu zagrać na Euro. Nie zazdroszczę mu. Co by nie zrobił i tak będzie źle.l
100% zgoda i jak się nikt do mnie nie przyczepi ...to tyle .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów