|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ze strony Legii:
mecz reprezentacji: - Gib mir den Ball! - Quoi?! La balle?! - Den Ball - Podaj mu k***a! - געבן אים דעם פּילקע |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Jak Maor przychodził do Wisły to miałem mieszane uczucia. Jednak z czasem przekonałem się do Niego nie dlatego, że dobrze grał. Dlatego, że widać było, że daje z siebie wszystko, walczy na całego, a poza tym wydawało mi się, że ma poukładane w głowie. Rozsądnie się wypowiadał, nie był lanserem. Do tego mówił otwarcie, że czuje się izraelitą i tam ma zamiar grać... Jeśli cała ta sprawa jest prawdą...to ja nie będę zły na Maora...będę po prostu mocno zawiedziony. Po raz kolejny życie pokazuje nam, że w obecnej piłce nie ma miejsca na "utożsamianie" się z piłkarzykami...w obecnej piłce rządzi kasa i im wcześniej się o tym przekonamy, tym dla nas lepiej. Po co kolejny raz się rozczarować. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Poza tym w Polsce mniejszości to niecałe 5% a w kadrze? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tylko czekam jak kiedyś wyjdzie ,że u nas w drużynie gra pedał. Jestem strasznie ciekawy do jakiego stopnia ludzie tutaj na forum są tolerancyjni. Boję się ,że gdyby dobrze kopał piłkę to wiele osób by go broniło bo przecież "to nic złego"
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 21.09.2011 o godz. 17:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
ciągle chodzi o to, że zdeklarował, że gra dla Izraela i występował w meczach towarzyskich jak dostawał powołania. a teraz odmiana. tak sie nie robi. to samo będzie z odejściem z Wisły. nadejdzie dobra oferta to czmychnie jak spidi gonzalez.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Jak chcesz naszym kopaczom zaglądać do łóżka to idź już zbieraj adresy. Mój ostatni post w tym temacie, bo poziom dyskusji zarył łbem w dno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Niemniej Panowie podkręcam dyskusje. Pytanie kieruje - no naprawdę czarny szlak,nie dla byle kozicy, do otwartych głów.
Kto bardziej dzieli kibiców, Maor czy Małecki?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 21.09.2011 o godz. 18:07.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo po tym jak niektórzy bronią Meliksona (bo jest dobry) zastanawiam się czy jest jakiś temat który by zjednoczył wszystkich tutaj czy jest to już niemożliwe. Na Euro życzę trzy razy 0-3!
|
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Zwykłe frajerstwo. I to akurat piłkarz Wisły (tym gorzej dla nas).
Jak ktoś kto całe życie mieszkał w Izraelu , ma tam rodzinę/przyjaciół , biega z izraelska flagą po boisku i grał towarzysko w tamtej reprezentacji może nagle chcieć iść do reprezentacji z którą nie ma nic wspólnego? Krótko Maor - sprzedawczyk. Weszło dość brutalnie ,ale jednak prawdziwie podsumowało jego zachowanie. Oczywiście ciągle mam nadzieję ,że to tylko plota ,ale jednak oficjalna pzpn i artykuły... Szkoda słów. |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
chyba tylko debili, sam siędze na E i jakoś nie poczułem siły tego przekazu, na parchów też nie poszedłem
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 21.09.2011 o godz. 18:22.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Naturalizacja pilkarzy to juz norma na swiecie... wiec nie przezywajcie .. jego decyzja.Podstawy do gry w Naszej reprezentacji ma.. Polska krew w nim plynie. nie to co w Arboledzie czy Olisadebe... ;/
Mimo wszystko uwazam ze i tak skonczy w reprezentacji Izraela.. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
A co cię Sz. Kol. nie podoba w moim avatarze ...Wisła jest, czyli barwy są, gwiazda jest ...litery G nie ma ...tak dla przypomnienia...od tego logo mamy złota erę Wisły...to źle czy dobrze, dla mnie dobrze. Wisły Henryka Reymana niestety nie pamiętam (bo za młody jestem), zaś od połowy lat 70-tych niestety dość długo wrzeszczałem "GTS, GTS Mistrzem jest", to się nazywa punkt odniesienia i stąd logo SSA jest okay, dużo lepsze niż to z literą G ... z resztą Wisła Kraków jest JEDNA, tak jak matka, ojciec, Polska i ...reprezentacja Polski . A z Wisłą było tak że sobie pozwolę wkleić: Nazwy: TS Wisła → (6.02.1949) ZS [Zrzeszenie Sportowe] Gwardia-Wisła Kraków → (wrzesień 1955) TS Wisła → (1967) GTS Wisła → (1990) TS Wisła →(1997) TS Wisła Kraków – Piłka Nożna SSA →(1999) Wisła Kraków SSA →(2007) Wisła Kraków SA
Ostatnio edytowane przez milosz : 21.09.2011 o godz. 18:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
tak z ciekawości - mama Maora jest Polką czy Żydówką, która urodziła się w Polsce?
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Przed chwila były wiadomosci w TVN i wypowiedz rzeczniczki PZPN-u, ze juz tydzien temu Maor wyraził chec gry w reprezentacji Polski a cała sprawa ma sie wyjasnic po 8 października. Tylko, ze wczesniej dostanie powolanie do kadry Izraela na mecz z Malta i ciekawe jak sie zachowa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Tak się zastanawiam apropos kolegi jaro1985r i jego przykładu gry 'innych' w naszej reprezentacji - te tematy lepiej przemilczeć niż o nich mówić. Bez przywołanych 'pedałów' nasza reprezentacja zagra gorzej? Lepiej? Jak w Polsce są homo, a są, to nie widzę problemu aby siebie reprezentowali. A w reprezentacje samych pedziów nie wierze - zwykła statystyka. Osobiście dla mnie problemu Maora w reprezentacji nie ma. Chętnie zobaczę Wiślaka grającego na konto naszego kraju. Patrzmy na siebie a nie na innych. Masz syna? Zapisz go do szkółki piłkarskiej. Wyjdz na pole, idź pograć na boisko, może zobaczysz kogoś kto ma talent to pchnij go w stronę Wisły. Paplać dzielić i szukać 'pedziów' czy 'naturalistów' w reprezentacji każdy potrafi. Pozdro i bez urazy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z pewnością zmienia moje podejście do zawodnika WISLY, a to sporo. Do tej pory uważałem Moara za trochę zagubionego skromnego chłopaka, któremu większość dziennikarzy i innych gryzipiórków w tym także z Wisły (wisla.krakow.pl) mąci w głowie nachalnym nagabywaniem o grze w kadrze, dla której nie chciał grać. Teraz jak będę widział "5" na boisku, to pierwsze skojarzenie będzie "gnida bez honoru" - może grać rewelacyjnie, ale jako człowiek straci cały kapitał jaki miał do tej pory.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Żydówką, która urodziła się w Polsce i jest obywatelką Polski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"gnida bez honoru"... Taa i pomyśleć że Ja też jestem kibicem Wisły ...po prostu żenada. Powiedz to pajacu jego matce ...
Może i dobrze że nie pamiętam 68' roku ...
Ostatnio edytowane przez milosz : 21.09.2011 o godz. 18:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
krótko mówiąc Maor jest interesowny... sprzedal się... zobaczył że Izrael pewnie nie zagra w ME i wybrał sobie Polskę... wstyd... straciłem do niego szacunek po czymś takim...szuka transferu do lepszego klubu... szuka większych pieniędzy i przy tym wykorzystuje naszą reprezentacje... zero honoru...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po pierwsze, nie "pajacu" powiedz mi to w twarz na meczu, to gwarantuje , że o własnych nogach nie wyjdziesz ze stadionu - internetowy napinaczu. Po drugie ciekawe, co byś napisał gdyby się na przykład okazało, że Wilk ma ojca lub matkę pochodzenia niemieckiego i w związku z niewystawianiem tego zawodnika w meczu reprezentacji, postanowił grać dla Niemiec? Gnida i tyle! Reprezentacji nie zmienia się jak skarpetek gdy tylko ci zaśmierdzą. Gdyby przed miesiącem nie grał dla Izraela i nie prawił frazesów jak to bardzo chce grać dla Izraela, to bym zrozumiał jego decyzję.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A dajcież spokój przeżywacie za bardzo. Nie potrzebował specjalnych względów aby dostać polskie obywatelstwo (Perejro, Olisadebe, ew. Arboleda), więc ma pełne prawo czuć się tak samo Polakiem jak i Izraelitą.
Nikt z Was zapewne nie stanął i nie stanie w takiej sytuacji więc polemizować Wam niezwykle łatwo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 21.09.2011 o godz. 18:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ja nie liczę już na to że to plotka. Liczę na to że Maor wyjdzie i powie: "Sorry wygląda na to że chciałem się sprzedać, ale jestem Izraelczykiem i tam bede grał" oczywiście w ładnych słowach ale tak powinien zrobić.
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
![]() ![]() Nie osmieszja się... sam jesteś typowym napinaczem. Nic nie rozumiesz co to znaczy podwójne obywatelstwo, generalnie widzę że niewiele ogarniasz.
Ostatnio edytowane przez milosz : 21.09.2011 o godz. 19:04.
|
||
|
|
Guest
|
|
|
To jest jego życie i jego decyzja, to on na to pracował żeby znaleźć się w takim miejscu i niech robi co chce. TO jest jego zawód, on nie będzie miał emerytury i nie będzie musiał się o nią martwić jak większość z nas, a z czegoś żyć musi. Naprawdę większość z was nigdy nie osiągnie na swojej drodze zawodowej tyle ile Maor Melikson a jego kariera trwać wiecznie nie będzie. Sprzedał się tak to prawda, zakładam, że wy też z łatwością zaśmielibyście prace na bardziej płatną nie zależnie od tego czy płaciłby wam Polak, Niemiec czy bóg wie kto. Dla was piłka to pasja dla niego kawałek ciężkiego chleba.
Błąd zrobił że nie podjął decyzji od razu tylko zmienił zdanie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.09.2011 o godz. 19:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po pierwsze, Randog, mam nadzieję iż zgodzisz się z tym iż to nie jest problem Obraniaka, Polańskiego, Maora ze chąc grać dla nas tylko jest to problem Smudy, Laty, Kręciny, Bońka ze musimy się posiłkować naborem 'zza granicy'..... i bierzemy pół składu bo jest, prozaicznie mówiąc, lepszy.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
|

|