The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2011, 17:21
Silvestro napisał(a):Wyświetl post

Dla mnie jest żenujące i poniżej wszelkiego poziomu atakowanie w taki sposób najlepszego zawodnika w drużynie.
I co z tego,że jest najlepszy? On grał całe swoje życie dla Izraela więc jest IZRAELCZYKIEM ! Koniec z transferami w reprezentacji
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.09.2011, 17:23
milosz napisał(a):Wyświetl post
No cała rzecz w tym że Ja go nie osądzam, nie zgadzam sie z nim ale go nie linczuje.

Zaś "weszło" zaprezentowało plugawy w formie i treści artykuł o Meliksonie ...sorry ale na poziomie "weszło: dyskutować nie będę.
1. Twoje poglądy.
plus
2.Twój sposób ich argumentowania.
plus
3. Logo SSA w avatarze.

Daje nam modelowy przykład kibica Wisły ery "poParmianej".

W dalszej dyskusji nie zamierzam brać udziału, bo jest mi tak poprostu przykro, że dorosłym facetom trzeba robić wykłady z tego co to jest DUMA, HONOR i PRAWDZIWA OJCZYZNA.
Nasze społeczeństwo jest w fazie rozkładu.
Pozdrawiam.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.09.2011, 17:29
Ze strony Legii:

mecz reprezentacji:
- Gib mir den Ball!
- Quoi?! La balle?!
- Den Ball
- Podaj mu k***a!
- געבן אים דעם פּילקע
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 21.09.2011, 17:44
P.e.c.h napisał(a):Wyświetl post
A mi wisi czy on jest najlepszy w drużynie czy najgorszy. Wisi mi też w jakiej drużynie, a jezeli już to tym gorzej dla niego, że akurat w mojej.

To, że tzw "Reprezentacja Polski" to jedna wielka farsa, wiadomo nie od dziś. Maor zyskał szacunek, bo pośród fali farbowańców mówił, że czuje się Izraelczykiem i nie korzystał z łatwej możliwości zaistnienia na Euro...
Aż tu nagle...?

Jeżeli to co piszą jest prawdą, to strasznie się ośmieszył.

Wstyd.
Podobnie to odbieram.

Jak Maor przychodził do Wisły to miałem mieszane uczucia. Jednak z czasem przekonałem się do Niego nie dlatego, że dobrze grał. Dlatego, że widać było, że daje z siebie wszystko, walczy na całego, a poza tym wydawało mi się, że ma poukładane w głowie. Rozsądnie się wypowiadał, nie był lanserem. Do tego mówił otwarcie, że czuje się izraelitą i tam ma zamiar grać...

Jeśli cała ta sprawa jest prawdą...to ja nie będę zły na Maora...będę po prostu mocno zawiedziony.

Po raz kolejny życie pokazuje nam, że w obecnej piłce nie ma miejsca na "utożsamianie" się z piłkarzykami...w obecnej piłce rządzi kasa i im wcześniej się o tym przekonamy, tym dla nas lepiej. Po co kolejny raz się rozczarować.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Niemogesiezarejestrowac
Member

Od: 09.2010

Stary 21.09.2011, 17:45
Silvestro napisał(a):Wyświetl post
Nie chodzi o sprawy narodowe? To czemu w każdym następnym zdaniu sobie przeczysz?
Rusz i Ty głową i zastanów się nad tym co to jest naród. Obywatelami w naszym kraju są ludzie różnych narodowości jak również wielu grup etnicznych . Dlaczego odbierasz to prawo Maorowi. Zwłaszcza,że miał już polskie obywatelstwo przyjeżdżając do Wisły.

Dla mnie jest żenujące i poniżej wszelkiego poziomu atakowanie w taki sposób najlepszego zawodnika w drużynie.
A pod jakim względem Maor jest polakiem według Ciebie? To z żydowską flagą latał na fecie po boisku ..
Poza tym w Polsce mniejszości to niecałe 5% a w kadrze?
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 21.09.2011, 17:50
Ja tylko czekam jak kiedyś wyjdzie ,że u nas w drużynie gra pedał. Jestem strasznie ciekawy do jakiego stopnia ludzie tutaj na forum są tolerancyjni. Boję się ,że gdyby dobrze kopał piłkę to wiele osób by go broniło bo przecież "to nic złego"
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 21.09.2011 o godz. 17:52.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.09.2011, 17:52
ciągle chodzi o to, że zdeklarował, że gra dla Izraela i występował w meczach towarzyskich jak dostawał powołania. a teraz odmiana. tak sie nie robi. to samo będzie z odejściem z Wisły. nadejdzie dobra oferta to czmychnie jak spidi gonzalez.

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.09.2011, 17:58
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko czekam jak kiedyś wyjdzie ,że u nas w drużynie gra pedał. Jestem strasznie ciekawy do jakiego stopnia ludzie tutaj na forum są tolerancyjni. Boję się ,że gdyby dobrze kopał piłkę to wiele osób by go broniło bo przecież "to nic złego"
A po co w ogóle prowokować takie bezmyślne dyskusje rodem z 'brodzika intelektualnego'?
Jak chcesz naszym kopaczom zaglądać do łóżka to idź już zbieraj adresy.

Mój ostatni post w tym temacie, bo poziom dyskusji zarył łbem w dno.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.09.2011, 18:04
Niemniej Panowie podkręcam dyskusje. Pytanie kieruje - no naprawdę czarny szlak,nie dla byle kozicy, do otwartych głów.

Kto bardziej dzieli kibiców, Maor czy Małecki?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 21.09.2011 o godz. 18:07.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 21.09.2011, 18:04
s1mone napisał(a):Wyświetl post
A po co w ogóle prowokować takie bezmyślne dyskusje rodem z 'brodzika intelektualnego'?
Jak chcesz naszym kopaczom zaglądać do łóżka to idź już zbieraj adresy.

Mój ostatni post w tym temacie, bo poziom dyskusji zarył łbem w dno.
Bo po tym jak niektórzy bronią Meliksona (bo jest dobry) zastanawiam się czy jest jakiś temat który by zjednoczył wszystkich tutaj czy jest to już niemożliwe. Na Euro życzę trzy razy 0-3!
Odpowiedz cytując
Kamil17ABG
Member

Od: 01.2011

Stary 21.09.2011, 18:08
Zwykłe frajerstwo. I to akurat piłkarz Wisły (tym gorzej dla nas).
Jak ktoś kto całe życie mieszkał w Izraelu , ma tam rodzinę/przyjaciół , biega z izraelska flagą po boisku i grał towarzysko w tamtej reprezentacji może nagle chcieć iść do reprezentacji z którą nie ma nic wspólnego?

Krótko Maor - sprzedawczyk. Weszło dość brutalnie ,ale jednak prawdziwie podsumowało jego zachowanie.

Oczywiście ciągle mam nadzieję ,że to tylko plota ,ale jednak oficjalna pzpn i artykuły... Szkoda słów.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 21.09.2011, 18:19
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Niemniej Panowie podkręcam dyskusje. Pytanie kieruje - no naprawdę czarny szlak,nie dla byle kozicy, do otwartych głów.

Kogo ostatnio Maor wyrzucił na Cracovię?
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.09.2011, 18:20
chyba tylko debili, sam siędze na E i jakoś nie poczułem siły tego przekazu, na parchów też nie poszedłem
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 21.09.2011 o godz. 18:22.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 21.09.2011, 18:24
Naturalizacja pilkarzy to juz norma na swiecie... wiec nie przezywajcie .. jego decyzja.Podstawy do gry w Naszej reprezentacji ma.. Polska krew w nim plynie. nie to co w Arboledzie czy Olisadebe... ;/
Mimo wszystko uwazam ze i tak skonczy w reprezentacji Izraela..
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 21.09.2011, 18:31

Ani jeden ani drugi ...zwyczajnie kibice są różni , kto bardziej dzieli kibiców Wisły PO czy PiS... można wrzucić dowolny temat i podziały gotowe.
Worcester napisał(a):Wyświetl post
3. Logo SSA w avatarze
A co cię Sz. Kol. nie podoba w moim avatarze ...Wisła jest, czyli barwy są, gwiazda jest ...litery G nie ma ...tak dla przypomnienia...od tego logo mamy złota erę Wisły...to źle czy dobrze, dla mnie dobrze. Wisły Henryka Reymana niestety nie pamiętam (bo za młody jestem), zaś od połowy lat 70-tych niestety dość długo wrzeszczałem "GTS, GTS Mistrzem jest", to się nazywa punkt odniesienia i stąd logo SSA jest okay, dużo lepsze niż to z literą G ... z resztą Wisła Kraków jest JEDNA, tak jak matka, ojciec, Polska i ...reprezentacja Polski .
A z Wisłą było tak że sobie pozwolę wkleić:
Nazwy: TS Wisła (6.02.1949) ZS [Zrzeszenie Sportowe] Gwardia-Wisła Kraków (wrzesień 1955) TS Wisła (1967) GTS Wisła (1990) TS Wisła (1997) TS Wisła Kraków – Piłka Nożna SSA (1999) Wisła Kraków SSA (2007) Wisła Kraków SA
Ostatnio edytowane przez milosz : 21.09.2011 o godz. 18:36.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.09.2011, 18:34
tak z ciekawości - mama Maora jest Polką czy Żydówką, która urodziła się w Polsce?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.09.2011, 18:35
Przed chwila były wiadomosci w TVN i wypowiedz rzeczniczki PZPN-u, ze juz tydzien temu Maor wyraził chec gry w reprezentacji Polski a cała sprawa ma sie wyjasnic po 8 października. Tylko, ze wczesniej dostanie powolanie do kadry Izraela na mecz z Malta i ciekawe jak sie zachowa
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.09.2011, 18:36

Odp: sami siebie dzielimy. Małecki 'pikników' nie wymyślił.

Tak się zastanawiam apropos kolegi jaro1985r i jego przykładu gry 'innych' w naszej reprezentacji - te tematy lepiej przemilczeć niż o nich mówić. Bez przywołanych 'pedałów' nasza reprezentacja zagra gorzej? Lepiej? Jak w Polsce są homo, a są, to nie widzę problemu aby siebie reprezentowali. A w reprezentacje samych pedziów nie wierze - zwykła statystyka.

Osobiście dla mnie problemu Maora w reprezentacji nie ma. Chętnie zobaczę Wiślaka grającego na konto naszego kraju. Patrzmy na siebie a nie na innych. Masz syna? Zapisz go do szkółki piłkarskiej. Wyjdz na pole, idź pograć na boisko, może zobaczysz kogoś kto ma talent to pchnij go w stronę Wisły. Paplać dzielić i szukać 'pedziów' czy 'naturalistów' w reprezentacji każdy potrafi.

Pozdro i bez urazy
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.09.2011, 18:38
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Nie za dużo przesady? Co takiego zmienia gra Maora dla naszej reprezentacji czego nie zmieniła gra innych zawodników o polskich korzeniach?
Z pewnością zmienia moje podejście do zawodnika WISLY, a to sporo. Do tej pory uważałem Moara za trochę zagubionego skromnego chłopaka, któremu większość dziennikarzy i innych gryzipiórków w tym także z Wisły (wisla.krakow.pl) mąci w głowie nachalnym nagabywaniem o grze w kadrze, dla której nie chciał grać. Teraz jak będę widział "5" na boisku, to pierwsze skojarzenie będzie "gnida bez honoru" - może grać rewelacyjnie, ale jako człowiek straci cały kapitał jaki miał do tej pory.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.09.2011, 18:41
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
tak z ciekawości - mama Maora jest Polką czy Żydówką, która urodziła się w Polsce?
Żydówką, która urodziła się w Polsce i jest obywatelką Polski
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 21.09.2011, 18:42
"gnida bez honoru"... Taa i pomyśleć że Ja też jestem kibicem Wisły ...po prostu żenada. Powiedz to pajacu jego matce ...

Może i dobrze że nie pamiętam 68' roku ...
Ostatnio edytowane przez milosz : 21.09.2011 o godz. 18:44.
Odpowiedz cytując
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.09.2011, 18:45
krótko mówiąc Maor jest interesowny... sprzedal się... zobaczył że Izrael pewnie nie zagra w ME i wybrał sobie Polskę... wstyd... straciłem do niego szacunek po czymś takim...szuka transferu do lepszego klubu... szuka większych pieniędzy i przy tym wykorzystuje naszą reprezentacje... zero honoru...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.09.2011, 18:50
milosz napisał(a):Wyświetl post
"gnida bez honoru"... Taa i pomyśleć że Ja też jestem kibicem Wisły ...po prostu żenada. Powiedz to pajacu jego matce ...
Po pierwsze, nie "pajacu" powiedz mi to w twarz na meczu, to gwarantuje , że o własnych nogach nie wyjdziesz ze stadionu - internetowy napinaczu. Po drugie ciekawe, co byś napisał gdyby się na przykład okazało, że Wilk ma ojca lub matkę pochodzenia niemieckiego i w związku z niewystawianiem tego zawodnika w meczu reprezentacji, postanowił grać dla Niemiec? Gnida i tyle! Reprezentacji nie zmienia się jak skarpetek gdy tylko ci zaśmierdzą. Gdyby przed miesiącem nie grał dla Izraela i nie prawił frazesów jak to bardzo chce grać dla Izraela, to bym zrozumiał jego decyzję.
Odpowiedz cytując
irekm19
Member

Od: 07.2010

Stary 21.09.2011, 18:53
A dajcież spokój przeżywacie za bardzo. Nie potrzebował specjalnych względów aby dostać polskie obywatelstwo (Perejro, Olisadebe, ew. Arboleda), więc ma pełne prawo czuć się tak samo Polakiem jak i Izraelitą.

Nikt z Was zapewne nie stanął i nie stanie w takiej sytuacji więc polemizować Wam niezwykle łatwo.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 21.09.2011, 18:54
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Odp: sami siebie dzielimy. Małecki 'pikników' nie wymyślił.

Tak się zastanawiam apropos kolegi jaro1985r i jego przykładu gry 'innych' w naszej reprezentacji - te tematy lepiej przemilczeć niż o nich mówić. Bez przywołanych 'pedałów' nasza reprezentacja zagra gorzej? Lepiej? Jak w Polsce są homo, a są, to nie widzę problemu aby siebie reprezentowali. A w reprezentacje samych pedziów nie wierze - zwykła statystyka.

Osobiście dla mnie problemu Maora w reprezentacji nie ma. Chętnie zobaczę Wiślaka grającego na konto naszego kraju. Patrzmy na siebie a nie na innych. Masz syna? Zapisz go do szkółki piłkarskiej. Wyjdz na pole, idź pograć na boisko, może zobaczysz kogoś kto ma talent to pchnij go w stronę Wisły. Paplać dzielić i szukać 'pedziów' czy 'naturalistów' w reprezentacji każdy potrafi.

Pozdro i bez urazy
A czy to jest moja wina, że w pzpn-ie mają w dvpie szkolenie młodzieży i teraz muszą prosić się Izraelczyka,Francuzów i Niemców o to żeby nas ratowali przed zbłaźnieniem się na Euro? Do Wisły chcieliśmy zapisać z kuzynem jego syna (myślę,że chłopak miał talent a miał wtedy 9 lat) ale bez znajomości poprostu się nie dało, teraz widać jak się u nas ma młodzież: patrz tabela młodej ekstraklasy. O pedałow już nie pytam bo chodziło mi o reakcje gdyby taki był u nas (trzepało mnie jak widziałem zachowanie Paljica liżącego suty chociaż nie jest podobno pedałem-to jest mega chyjowe zachowanie i obrażanie Wisły jak dla mnie) ale może lepiej się nie wypowiadajmy rzeczywiście bo bym się jeszcze mógł zdziwić.
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 21.09.2011 o godz. 18:56.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.09.2011, 18:56
Ja nie liczę już na to że to plotka. Liczę na to że Maor wyjdzie i powie: "Sorry wygląda na to że chciałem się sprzedać, ale jestem Izraelczykiem i tam bede grał" oczywiście w ładnych słowach ale tak powinien zrobić.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 21.09.2011, 18:59
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze, nie "pajacu" powiedz mi to w twarz na meczu, to gwarantuje , że o własnych nogach nie wyjdziesz ze stadionu - internetowy napinaczu. .
Nie osmieszja się... sam jesteś typowym napinaczem.
Nic nie rozumiesz co to znaczy podwójne obywatelstwo, generalnie widzę że niewiele ogarniasz.
irekm19 napisał(a):Wyświetl post
A dajcież spokój przeżywacie za bardzo. Nie potrzebował specjalnych względów aby dostać polskie obywatelstwo (Perejro, Olisadebe, ew. Arboleda), więc ma pełne prawo czuć się tak samo Polakiem jak i Izraelitą.

Nikt z Was zapewne nie stanął i nie stanie w takiej sytuacji więc polemizować Wam niezwykle łatwo.
Nic dodać i nic ująć.
Ostatnio edytowane przez milosz : 21.09.2011 o godz. 19:04.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.09.2011, 19:03
To jest jego życie i jego decyzja, to on na to pracował żeby znaleźć się w takim miejscu i niech robi co chce. TO jest jego zawód, on nie będzie miał emerytury i nie będzie musiał się o nią martwić jak większość z nas, a z czegoś żyć musi. Naprawdę większość z was nigdy nie osiągnie na swojej drodze zawodowej tyle ile Maor Melikson a jego kariera trwać wiecznie nie będzie. Sprzedał się tak to prawda, zakładam, że wy też z łatwością zaśmielibyście prace na bardziej płatną nie zależnie od tego czy płaciłby wam Polak, Niemiec czy bóg wie kto. Dla was piłka to pasja dla niego kawałek ciężkiego chleba.
Błąd zrobił że nie podjął decyzji od razu tylko zmienił zdanie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.09.2011 o godz. 19:05.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 21.09.2011, 19:05
raindog napisał(a):Wyświetl post
.... Inaczej sprawa wygląda z Maorem, Polanskim, Obraniakiem i Perquisem. Ich związek z Polską polega jedynie na tym, że chcą grać na Euro 2012.....
Po pierwsze, Randog, mam nadzieję iż zgodzisz się z tym iż to nie jest problem Obraniaka, Polańskiego, Maora ze chąc grać dla nas tylko jest to problem Smudy, Laty, Kręciny, Bońka ze musimy się posiłkować naborem 'zza granicy'..... i bierzemy pół składu bo jest, prozaicznie mówiąc, lepszy.
Odpowiedz cytując
glowinus
Junior Member

Stary 21.09.2011, 19:13
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze, nie "pajacu" powiedz mi to w twarz na meczu, to gwarantuje , że o własnych nogach nie wyjdziesz ze stadionu - internetowy napinaczu. Po drugie ciekawe, co byś napisał gdyby się na przykład okazało, że Wilk ma ojca lub matkę pochodzenia niemieckiego i w związku z niewystawianiem tego zawodnika w meczu reprezentacji, postanowił grać dla Niemiec? Gnida i tyle! Reprezentacji nie zmienia się jak skarpetek gdy tylko ci zaśmierdzą. Gdyby przed miesiącem nie grał dla Izraela i nie prawił frazesów jak to bardzo chce grać dla Izraela, to bym zrozumiał jego decyzję.
Wąski w pasie jesteś, a krzyczysz najgłośniej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów