|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
PS. Co do wyboru reprezentacji . Dla mnie gadanina pt. "Reprezentacja X lepsza , Y gorsza" to pier/dolenie w bambus i hipokryzja a la Podolski. Co to ma za znaczenie? Pytanie jest inne? Kim jestem? Polakiem to gram dla Polski niezależnie czy gramy jak okręgówka czy jak Barcelona. Jeżeli ktoś jest świadom swojej tożsamości to pytanie o poziom sportowy jest już wtórne. Owszem są przypadki ,że ktoś obcokrajowcem a zostaje Polakiem z zamiłowania przed wojną było sporo takich przykładów Węgrów , Gruzinów, Francuzów , którzy przyjeżdżali do Polski i czuli się Polakami mimo ,że się tutaj nie urodzili.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 21.09.2011 o godz. 15:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To znaczy? Można go nie lubić, ale nie odbierzesz mu tego, że zachował się porządnie i pokazał, że ma charakter. Nie sztuką oportunistycznie wybrać lepszą reprezentację jak Podolski czy Maor właśnie (choć tu to mocno dyskusyjne), ale wybrać gorszą, stracić na tym finansowo i sportowo? Trzeba mieć jaja.
I dlatego wolałbym, żeby na euro grał gorszy obecnie Smolarek niż Melikson, choćby w szczycie formy. A obecny cyrk Smudy mam w głębokim poważaniu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.09.2011 o godz. 15:18.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
możesz tego nie rozumieć, ale naturalizacja cudzych zawodników jest pretekstem dla pierdzących w stołki dziadów z pzpr-u, żeby nic w dalszym ciągu nie zmieniać np. w żaden sposób nie reformować szkolenia młodzieży, na które już od dawna położono "lagę".Reprezentacja jest narodową drużyną, która ma pokazać co sobą dana nacja prezentuje w tym przypadku w kwestii piłki nożnej. Teraz to jest po prostu zakłamywanie rzeczywistości. Prawda wygląda tak, że jesteśmy poniżej kilku metrów mułu na dnie. Melikson, Boenisch, Polanski, Obraniak itp. czy którykolwiek z nich kształtował się jako piłkarz w Polsce ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
- Tylko co to ma do tematu, to chyba nawet ty nie wieszWymyśl coś jeszcze o Kolumbijczykach,Brazylijczykach,Niemcach,Francuzac h....kogo tam jeszcze mamy? Nigeria jeszcze była. Tak więc uracz nas historiami o pozostałych 'Polakach' ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Soulejmani Zapierdalazagazelom w Zambii wyraża chęć gry w reprzentacji Polski. To samo Japończyk Kiwajakotako.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Te wypowiedzi z gazet izraelskich to powód ,żeby bić na alarm. Bo za chwilę się okaże ,że to Polacy są "narodem oprawców" jak to Prezydent Komoruski...Komorowski powiedział... a Żydów wymordowali Polacy.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 21.09.2011 o godz. 15:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Zaczęło się.
Co na to MSZ ? Moim zdaniem większym skandalem jest to : Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Natomiast inna sprawa jest taka że on przebije wszystkich w tym kombinowaniu. Nie wiem czy był taki przypadek w historii futbolu żeby gość - 27 latek czyli nie żaden nastolatek - tydzień temu był na zgrupowaniu jednej kadry a po tygodniu chce jechać na druga kadrę. Dobrze że ma tylko 2 obywatelstwa bo mogło by mu się znów odmienić i po miesiącu pojechał by na trzecią ![]() Najgorsze jest to że ja nie jestem żadnym konserwatystą ale są jakieś granice - granice zwykłej przyzwoitości. Gra w reprezentacji to powinna być kwestia honoru a wystarczyło że Platini otworzył kuleczkę z napisem - Polska i Ukraina a tu nagle tłum zlatuje się do grania.Każdy nieudacznik który w życiu by nie pomyślał o graniu dla Polski, tylko dlatego że jest za słaby by grać dla swojego kraju, nagle wstaje i mówi - ja chce, mnie weźcie. Zgroza - w życiu bym nie przypuszczał by w rok ze słabej, bo słabej ale jednak reprezentacji, można zrobić taki cyrk![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja dalej liczę na oficjalne sprostowanie tego całego zamieszania przez Meliksona i mam nadzieje iż powie, że to wszystko stek bzdur, chociaż jest to bardzo mało prawdopodobne.
Co w tego gościa wstąpiło to ja nie wiem. Raz gra dla Izraela, na drugi dzień chce już kopać dla kadry Smudy. Chore to. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Ta wypowiedź to w ogólę jeden wielki kwiatek:
Cytat:
Tu ojciec naszej "legendy" rozwiewa wszelkie wątpliwości: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Kurt : 21.09.2011 o godz. 16:39.
![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
||
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mini OT ale w temacie:
Ktoś wyżej poruszył temat koszykówki. Gdzie drużyny są mocno nie narodowościowe i w co drugiej gra jakiś amerykanin. Niesamowitym krajem wobec tego jest Serbia, kraj w którym w ostatnim 20 leciu była wojna, który stracił dużą część terytorium, a jego reprezentacje narodowe grają bez żadnych obcokrajowców będąc w TOP 10 w siatkówce, koszykówce i będąc średniakiem w piłkę, ale wciąż takim średniakiem którego nasza "legia" cudzoziemska powinna się obawiać. Nie jest to kraj od Polski bogatszy, poziom życia też nie jest raczej wyższy, okoliczności do odbudowy przez ostatnie 20 lat mieli lepsze, a sportowo stoją dużo lepiej jak to możliwe? ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
S....ysyństwo. Dla mnie Maor jest już przegrany. Jako piłkarz może i jest coś warty, ale jako człowiek nie. Pokazał, że dla paru srebrników jest w stanie się sprzedać. Tylko czekać, aż zacznie strzelać z dupy jak mu będziemy blokować transfer. Ja już jego nazwiska skandować nie będe. Podziękował.
PS. Cały czas miałem nadzieje, że to tylko wymysł Lato, ale widać że nadzieja matką głupich. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Piszczek bedzie mogł grac - dostał kare w zawieszeniu
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...96/story.shtml |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Kłamstwo oświęcimskie to to nie jest bynajmniej. Powiedział to, co średnio rozgarnięty Izraelczyk wie o Polsce. Z drugiej strony, brak wiedzy i zwyczjna ignorancja nie może być przedmiotem aż takiej dyskusji jaką tu toczymy.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Prawda jest taka..On zagra a małpy będą tańczyć i skandować jego nazwisko i na nic płacz nas niezadowolonych
można jedynie nie oglądać tego badziewia jakim jest "reprezentacja" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Fajnie będzie oglądać naszą (?) reprezentację śpiewającą hymn przed meczem - bo jestem pewien, że Lato ze Smudą przed euro karzą się "liskom" w tempie ekspresowym nauczyć tej "piosenki".
Maor (oczywiście jeśli to oficjalnie ogłosi) maksymalnie przegiął bagietę - chociaż jestem pewien, że to w głównej mierze sprawka jego agenta. PZPN bardziej niż dotychczas już nie mógł się skompromitować więc dla nich to "standard". Dyzma to samo. Ciężko to coś nazwać reprezentacją Polski - 1q2 dobrze napisał: to jakiś cyrk.
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 21.09.2011 o godz. 22:51.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() ![]() ![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Orson, ja słyszałem, że do polskiej kadry ma dołączyć świetny drybler gruzińskiego pochodzenia Jebieasz Kwili, a ten Japończyk tak naprawdę nazywa się Kiwajajami Jakotako. Chęć gry w drużynie Smudy wyraził ten inny piłkarz pochodzący z dawnego ZSRR - Kał Manawardze...
![]() Przepraszam wszystkich, ale w obecnej sytuacji pozostaje nam tylko "śmiech przez łzy". Twór pod wodzą Smudy i władztwem Laty już dawno przestał być reprezentacją POLSKĄ. Jeszcze tylko Arboledy brakuje i może nazywać się po Latowemu: Internaszonal łapanka". Ilu w kadrze jest rzeczywiście Polaków? Trio z Dortmuntu, paczka z Trabzonu, Wojtek na bramce... Ilu z nich jest w stanie zaśpiewać polski hymn? A jeszcze kilka lat temu sam śmiałem się w "międzynarodowej" reprezentacji Niemiec z bardzo "niemieckimi" nazwiskami: Gomez, Podolski, Cacau, Marin... A co do Meliksona - może lepiej i bezpieczniej dla niego samego (i rodziny) będzie, jak nie zagra w ŻADNEJ reprezentacji. W Wisełce może wypromować się w pucharach (oby tylko wszyscy lepiej zagrali niż z Odense), a w kadrze? Izrael odpadł w kwalifikacjach, a Polska dostanie 3 szybkie wp. - czy to na pewno jest promocja? W dodatku żydki nas oskarżają o antysemityzm, a póki co, to im samym bliżej do zlinczowania swojego rodaka. I kto tu jest antysemitą? ------------------------------------------------------ Podobno Żydzi mają takie powiedzenie: co ci dobrego zrobiłem, że mnie tak nienawidzisz? Setki Polaków ratowało Żydów podczas wojny, a teraz żydowski trener wymyśla nam od kraju antysemitów i obozów koncentracyjnych. Czy to nie jest obrzydliwe i niewdzięczne? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
I dlatego Polska powinna reagować na najdrobniejszą tego typu insynuację. Za każdym razem. Publicznie, w mediach i na szczeblu dyplomatycznym. Wczorajsze wypowiedzi zapewne zostały powielone w prasie zagranicznej, nie tylko izraelskiej. I jeśli zajmiemy stanowisko " to tylko brak wiedzy i zwyczajna ignorancja", " nie warto się tym zajmować" to popełnimy grzech zaniechania i w świadomości ogółu utrwali się właśnie ten pogląd na sprawę. Dziś ciąg dalszy : Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Również jestem zaskoczony decyzją Meliksona,aczkolwiek z drugiej strony dziwie się aż takiej napince na forum.W Wiśle przecież już niemal całkiem mamy międzynarodowy skład a za bardzo nikt z tego powodu tragedii nie robi...Owszem reprezentacja to coś innego,ale w porównaniu z wcześniejszymi pomysłami(Arboleda) i tak mamy postęp.Kolumbijczyk WOGÓLE nie ma polskich korzeni i słuszenie że Smuda z niego zrezygnował.Natomiast Maor ma przynajmniej matke z Polski.
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|