The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2011, 15:15
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Wolfy,miażdżący przykład podałeś.

Co do PZPN-U. Powinni swój nowy transfer jakoś uświetnić, np. meczem z Izraelem. Byłby to taki pożegnalno - powitalny występ dla Maora. Oni by się cieszyli,ze grają jakby nie było z finalistą MESmuda może jeszcze by kogoś wypatrzył,bo w Izraelu co drugi to z polskim obywatelstwem,tak więc formalności w zasadzie minimum. A wiadomo do Euro czasu coraz mniej a administracja u nas tak nie za bardzo działa. Ponadto byłyby ordery,szampany, wóda, piwo. Hostessy.
Lato i Smuda uświetnią tę okazję obrzezaniem. Zyskają zawodnika i stracą dwa napletki. Rachunek zysków i strat.

PS. Co do wyboru reprezentacji . Dla mnie gadanina pt. "Reprezentacja X lepsza , Y gorsza" to pier/dolenie w bambus i hipokryzja a la Podolski. Co to ma za znaczenie? Pytanie jest inne? Kim jestem? Polakiem to gram dla Polski niezależnie czy gramy jak okręgówka czy jak Barcelona. Jeżeli ktoś jest świadom swojej tożsamości to pytanie o poziom sportowy jest już wtórne. Owszem są przypadki ,że ktoś obcokrajowcem a zostaje Polakiem z zamiłowania przed wojną było sporo takich przykładów Węgrów , Gruzinów, Francuzów , którzy przyjeżdżali do Polski i czuli się Polakami mimo ,że się tutaj nie urodzili.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 21.09.2011 o godz. 15:23.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.09.2011, 15:16
To znaczy? Można go nie lubić, ale nie odbierzesz mu tego, że zachował się porządnie i pokazał, że ma charakter. Nie sztuką oportunistycznie wybrać lepszą reprezentację jak Podolski czy Maor właśnie (choć tu to mocno dyskusyjne), ale wybrać gorszą, stracić na tym finansowo i sportowo? Trzeba mieć jaja.

I dlatego wolałbym, żeby na euro grał gorszy obecnie Smolarek niż Melikson, choćby w szczycie formy. A obecny cyrk Smudy mam w głębokim poważaniu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.09.2011 o godz. 15:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 21.09.2011, 15:21
Hanys napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem po co się plujecie... Maor ma Polski paszport i to jego decyzja gdzie chce grać - ma do tego 100% prawo.

A Wisła zyska to ze będzie miała więcej polaków w składzie tak jak niektórzy chcieli.
Sorki, jako Hanys możesz tego nie rozumieć, ale naturalizacja cudzych zawodników jest pretekstem dla pierdzących w stołki dziadów z pzpr-u, żeby nic w dalszym ciągu nie zmieniać np. w żaden sposób nie reformować szkolenia młodzieży, na które już od dawna położono "lagę".
Reprezentacja jest narodową drużyną, która ma pokazać co sobą dana nacja prezentuje w tym przypadku w kwestii piłki nożnej. Teraz to jest po prostu zakłamywanie rzeczywistości. Prawda wygląda tak, że jesteśmy poniżej kilku metrów mułu na dnie.
Melikson, Boenisch, Polanski, Obraniak itp. czy którykolwiek z nich kształtował się jako piłkarz w Polsce Czy którykolwiek z nich potrafi się porozumiewać po polsku Po jakiemu będą się porozumiewać w szatni czy na boisku po hebrajsku, niemiecku czy językiem francuskim Po ch.. kibicować takiej "reprezentacji", jak połowa składu nie wie co Kibice śpiewają
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.09.2011, 15:25
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Wyjątek potwierdzający regułę. To jeszcze dobrze ,że Włodek Smolarek go tak wychował. Inne przykłady? Ciężko.

Patrzcie!!! W postach powyżej jest cytat Elego Cohena -" polskie obozy koncentracyjne" to jest mega kur/estwo i brak wiedzy. Żydzi są od małego tak chowani. Później przed odbyciem obowiązkowej służby wojskowej ,po ukończeniu szkoły średniej przywożą ich ci z Mossadu na takie wycieczki po Oświęcimiu-Brzezince , Treblince-Majdanku i cisną tym młodym ludziom ,że to Polacy zrobili. To jest dopiero indoktrynacja po ch/uju. Antysemityzm A co z antypolonizmem. Żyd jak nie ma wokół niego problemu antysemityzmu to sobie go sam stworzy bo bez poczucia zagrożenia on jest chory. Znam paru Zydów i wiem jaka jest ich mentalność. Mili ludzie ale swoje filmy mają. O dziwo bardziej są cięci na Polaków niż na Niemców. Biton do Polski nie chciał przyjść grać. Pewnie się bał ,że go zaraz w stodole ktoś spali. Niestety stereotypy żyją swoim życiem. Szlag mnie trafia jak czytam wypowiedź żydowskiego ignoranta ,który śmie twierdzić ,że obozy koncentracyjne to sprawa w której maczali palce Polacy.

Kiedyś była taka fajna anegdota. Jak Żydzi sp/ierdalali z Rzeszy do USA przed wojną. Jeden transport płynął na statku Saint Louis i gdzieś ich nie chcieli przyjąć w Stanach wrócił do Europy. I był problem kto ich przygarnie. Była propozycja ,ze do neutralnej Szwecji. W Szwecji przed wojną nie było diaspory żydowskiej. Szwecja ich ostatecznie nie przyjęła. I premier Szwecji fajnie ową odmowę skomentował. "W Szwecji nie mamy problemu antysemityzmu i nie chcemy tego zmieniać".
Urzekła mnie twoja historia a anegdota...normalnie mocne 10/10 - Tylko co to ma do tematu, to chyba nawet ty nie wiesz
Wymyśl coś jeszcze o Kolumbijczykach,Brazylijczykach,Niemcach,Francuzac h....kogo tam jeszcze mamy? Nigeria jeszcze była.
Tak więc uracz nas historiami o pozostałych 'Polakach'
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.09.2011, 15:32
Soulejmani Zapierdalazagazelom w Zambii wyraża chęć gry w reprzentacji Polski. To samo Japończyk Kiwajakotako.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 21.09.2011, 15:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To znaczy? Można go nie lubić, ale nie odbierzesz mu tego, że zachował się porządnie i pokazał, że ma charakter. Nie sztuką oportunistycznie wybrać lepszą reprezentację jak Podolski czy Maor właśnie (choć tu to mocno dyskusyjne), ale wybrać gorszą, stracić na tym finansowo i sportowo? Trzeba mieć jaja.

I dlatego wolałbym, żeby na euro grał gorszy obecnie Smolarek niż Melikson, choćby w szczycie formy. A obecny cyrk Smudy mam w głębokim poważaniu.
I taki właśnie punkt widzenia powinien być na tym forum przeważający. Melikson z flagą żydowską kilka postów wyżej nikomu nic nie daje do myślenia kim on tak na prawdę się czuje ? zwykłe wyrachowanie z jego strony i nic więcej stąd zdecydowane NIE na jego pomysł gry w "reprezentacji" Polski. Z resztą mam ten cały cyrk głęboko w dupie i już dawno kibicuję naszym słowiańskim sąsiadom w eliminacjach, a później na Euro.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 21.09.2011, 15:37
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Urzekła mnie twoja historia a anegdota...normalnie mocne 10/10 - Tylko co to ma do tematu, to chyba nawet ty nie wiesz
Wymyśl coś jeszcze o Kolumbijczykach,Brazylijczykach,Niemcach,Francuzac h....kogo tam jeszcze mamy? Nigeria jeszcze była.
Tak więc uracz nas historiami o pozostałych 'Polakach'
Sorry Mosze. Widzę ,że na odcisk nadepnąłem ;-) Jak ci się nie podoba po .... czytasz. Leć dalej. Na Tobie świat się nie skończył ani nie zaczął. Ktoś inny przeczyta i coś może wyniesie jakąś wiedzę. Idź tam sobie Wyborczą poczytaj "o Polakach".

Te wypowiedzi z gazet izraelskich to powód ,żeby bić na alarm. Bo za chwilę się okaże ,że to Polacy są "narodem oprawców" jak to Prezydent Komoruski...Komorowski powiedział... a Żydów wymordowali Polacy.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 21.09.2011 o godz. 15:41.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.09.2011, 15:37
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Wyjątek potwierdzający regułę. To jeszcze dobrze ,że Włodek Smolarek go tak wychował. Inne przykłady? Ciężko.
No to drugi przykład: Matuszczyk
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 21.09.2011, 15:38
Zaczęło się.
Co na to MSZ ?
Moim zdaniem większym skandalem jest to :

Cytat:
odparł Armand Melikson na pytanie dziennikarza portalu "ynet", czy nie przeszkadza mu gra syna w biało-czerwonych barwach, skoro dziadek jego żony zginął w Polsce w wyniku Holokaustu.
Cytat:
- Reprezentować kraj znany z antysemickiej postawy i obozów koncentracyjnych, do tego będąc spokrewnionym z ofiarami Holokaustu, to moim zdaniem błąd.
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/e...3,artykul.html
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.09.2011, 15:47
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Melikson z flagą żydowską kilka postów wyżej nikomu nic nie daje do myślenia kim on tak na prawdę się czuje ?
On chyba w ogóle się nie czuje - nie zdziwił bym się gdyby ta flaga to tak dla znajomych co przyjechali
Natomiast inna sprawa jest taka że on przebije wszystkich w tym kombinowaniu.

Nie wiem czy był taki przypadek w historii futbolu żeby gość - 27 latek czyli nie żaden nastolatek - tydzień temu był na zgrupowaniu jednej kadry a po tygodniu chce jechać na druga kadrę.
Dobrze że ma tylko 2 obywatelstwa bo mogło by mu się znów odmienić i po miesiącu pojechał by na trzecią

Najgorsze jest to że ja nie jestem żadnym konserwatystą ale są jakieś granice - granice zwykłej przyzwoitości.

Gra w reprezentacji to powinna być kwestia honoru a wystarczyło że Platini otworzył kuleczkę z napisem - Polska i Ukraina a tu nagle tłum zlatuje się do grania.Każdy nieudacznik który w życiu by nie pomyślał o graniu dla Polski, tylko dlatego że jest za słaby by grać dla swojego kraju, nagle wstaje i mówi - ja chce, mnie weźcie.

Zgroza - w życiu bym nie przypuszczał by w rok ze słabej, bo słabej ale jednak reprezentacji, można zrobić taki cyrk
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.09.2011, 15:50
Ela napisał(a):Wyświetl post
Zaczęło się.
Co na to MSZ ?

A co, Radzio Sikorski jeszcze nie przeprosiła za Maora ?
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Stary 21.09.2011, 16:08
Ja dalej liczę na oficjalne sprostowanie tego całego zamieszania przez Meliksona i mam nadzieje iż powie, że to wszystko stek bzdur, chociaż jest to bardzo mało prawdopodobne.

Co w tego gościa wstąpiło to ja nie wiem. Raz gra dla Izraela, na drugi dzień chce już kopać dla kadry Smudy. Chore to.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.09.2011, 16:23
sergio napisał(a):Wyświetl post
Możesz podac źródło gdzie taką informację przeczytałeś? Wogóle to całe zamieszanie z Melikson i okoliczności gry w reprezentacji ocierają się o śmieszność
http://www.sport.pl/euro2012/1,10907..._w_kadrze.html

Cytat:
mówi Sport.pl Tomasz Rząsa, dyrektor reprezentacji. - Dziwnie to wyglądało. Agent piłkarza pytał o możliwość gry dla Polski, gdy jego klient jest na zgrupowaniu kadry Izraela - dodaje
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.09.2011, 16:27
Ta wypowiedź to w ogólę jeden wielki kwiatek:
Cytat:
Od kiedy nasze firmy robią interesy z Niemcami, nie ma nic złego w tym, że izraelski piłkarz swój zawód będzie wykonywał w reprezentacji Polski - odparł Armand Melikson na pytanie dziennikarza portalu "ynet"
Ja proponuje żeby z góry można było ustalać ilość obcokrajowców w danej reprezentacji. Z budżetu byśmy wzmocnili reprezentacje tak na jedno Euro... gdzie ten świat zmierza...?

Tu ojciec naszej "legendy" rozwiewa wszelkie wątpliwości:
Cytat:
Mój syn to profesjonalista i jestem pewny, że dla nowej reprezentacji zrobi wszystko, by ta odniosła jak największe sukcesy. To także wielka szansa dla niego, bo mecze na Euro 2012 z pewnością będą oglądali skauci z najlepszych klubów - dodał.
A ten Cohen gdybyśmy żyli w normalnym kraju dostałby zakaz wjazdu na teren RP.
Ostatnio edytowane przez Kurt : 21.09.2011 o godz. 16:39.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
12345q
Member

Od: 05.2005

Stary 21.09.2011, 16:29
Zaczęło się.
Co na to MSZ ?

Pozwać s....ysyna za kłamstwo oświęcimskie!! Czy może są równi i równiejsi!?
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Stary 21.09.2011, 16:41
mini OT ale w temacie:
Ktoś wyżej poruszył temat koszykówki. Gdzie drużyny są mocno nie narodowościowe i w co drugiej gra jakiś amerykanin. Niesamowitym krajem wobec tego jest Serbia, kraj w którym w ostatnim 20 leciu była wojna, który stracił dużą część terytorium, a jego reprezentacje narodowe grają bez żadnych obcokrajowców będąc w TOP 10 w siatkówce, koszykówce i będąc średniakiem w piłkę, ale wciąż takim średniakiem którego nasza "legia" cudzoziemska powinna się obawiać. Nie jest to kraj od Polski bogatszy, poziom życia też nie jest raczej wyższy, okoliczności do odbudowy przez ostatnie 20 lat mieli lepsze, a sportowo stoją dużo lepiej jak to możliwe?

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.09.2011, 16:58

Co do PZPN-U. Powinni swój nowy transfer jakoś uświetnić, np. meczem z Izraelem. Byłby to taki pożegnalno - powitalny występ dla Maora. Oni by się cieszyli,ze grają jakby nie było z finalistą MESmuda może jeszcze by kogoś wypatrzył,bo w Izraelu co drugi to z polskim obywatelstwem,tak więc formalności w zasadzie minimum. A wiadomo do Euro czasu coraz mniej a administracja u nas tak nie za bardzo działa. Ponadto byłyby ordery,szampany, wóda, piwo. Hostessy.
Może by mógł zagrać pierwsza połowe dla Izraela a drugą dla Polski ?
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.09.2011, 17:10
S....ysyństwo. Dla mnie Maor jest już przegrany. Jako piłkarz może i jest coś warty, ale jako człowiek nie. Pokazał, że dla paru srebrników jest w stanie się sprzedać. Tylko czekać, aż zacznie strzelać z dupy jak mu będziemy blokować transfer. Ja już jego nazwiska skandować nie będe. Podziękował.

PS. Cały czas miałem nadzieje, że to tylko wymysł Lato, ale widać że nadzieja matką głupich.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.09.2011, 17:12
Cytat:
mini OT ale w temacie:
Ktoś wyżej poruszył temat koszykówki. Gdzie drużyny są mocno nie narodowościowe i w co drugiej gra jakiś amerykanin. Niesamowitym krajem wobec tego jest Serbia, kraj w którym w ostatnim 20 leciu była wojna, który stracił dużą część terytorium, a jego reprezentacje narodowe grają bez żadnych obcokrajowców będąc w TOP 10 w siatkówce, koszykówce i będąc średniakiem w piłkę, ale wciąż takim średniakiem którego nasza "legia" cudzoziemska powinna się obawiać. Nie jest to kraj od Polski bogatszy, poziom życia też nie jest raczej wyższy, okoliczności do odbudowy przez ostatnie 20 lat mieli lepsze, a sportowo stoją dużo lepiej jak to możliwe?
Ja chyba wiem. Chociaz nie znam osobiscie ludzi z tamtych rejonow to wydaje mi sie, ze ludzie z balkanow po prostu maja jaja. Oni maja swoje zdanie, maja charaktery, ktorych nie zmieni czwarta wladza ani jakis frajer polityk, przyklady to ostatnia wypowiedz Vukowicia (wstyd, zeby w poslkiej lidze za kibicami musial sie wstawiac nie Polak), czy zamieszanie wtedy gdy Legia miala zamkniety stadion to najbardziej kozaczyl do ochrony Vrdoliak zeby mogli pilkarze podejsc do kibicow pod bramy stadionu, chyba tez tepia tam ostro pedalow bo widzailem filmik z parady ciot jak kontrmanifestanci przekopuja kilka ciotek. Po prostu tam ludzie doswiadczyli konfliktow zbrojnych w niezbyt odleglych latach i maja ten power bojowy a nie to co lamusy z wiekszosci Europy (w tym juz niestety i my), ktore zaczely szerzyc tolerancje do wszystkich i za wszystko

Cytat:
Pokazał, że dla paru srebrników jest w stanie się sprzedać
Dla pary milionow srebrnikow a to jest roznica
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.09.2011, 17:28
Piszczek bedzie mogł grac - dostał kare w zawieszeniu
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...96/story.shtml
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.09.2011, 18:00
12345q napisał(a):Wyświetl post
Pozwać s....ysyna za kłamstwo oświęcimskie!! Czy może są równi i równiejsi!?
Kłamstwo oświęcimskie to to nie jest bynajmniej. Powiedział to, co średnio rozgarnięty Izraelczyk wie o Polsce. Z drugiej strony, brak wiedzy i zwyczjna ignorancja nie może być przedmiotem aż takiej dyskusji jaką tu toczymy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.09.2011, 18:05
1q2 napisał(a):Wyświetl post
On chyba w ogóle się nie czuje - nie zdziwił bym się gdyby ta flaga to tak dla znajomych co przyjechali
Natomiast inna sprawa jest taka że on przebije wszystkich w tym kombinowaniu.

Nie wiem czy był taki przypadek w historii futbolu żeby gość - 27 latek czyli nie żaden nastolatek - tydzień temu był na zgrupowaniu jednej kadry a po tygodniu chce jechać na druga kadrę.
Dobrze że ma tylko 2 obywatelstwa bo mogło by mu się znów odmienić i po miesiącu pojechał by na trzecią

Najgorsze jest to że ja nie jestem żadnym konserwatystą ale są jakieś granice - granice zwykłej przyzwoitości.

Gra w reprezentacji to powinna być kwestia honoru a wystarczyło że Platini otworzył kuleczkę z napisem - Polska i Ukraina a tu nagle tłum zlatuje się do grania.Każdy nieudacznik który w życiu by nie pomyślał o graniu dla Polski, tylko dlatego że jest za słaby by grać dla swojego kraju, nagle wstaje i mówi - ja chce, mnie weźcie.

Zgroza - w życiu bym nie przypuszczał by w rok ze słabej, bo słabej ale jednak reprezentacji, można zrobić taki cyrk
Lepiej bym tego nie ujął. Co najwyżej dosadniej, ale po co... Jeśli wszystko się potwierdzi to uważam, że gość zasługuje na pogardę i gwizdy, no ja dla niego nie mam szacunku.
Odpowiedz cytując
AntyDrozd
Banita

Od: 04.2011

Stary 21.09.2011, 18:16
Prawda jest taka..On zagra a małpy będą tańczyć i skandować jego nazwisko i na nic płacz nas niezadowolonych można jedynie nie oglądać tego badziewia jakim jest "reprezentacja"
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.09.2011, 22:42
Fajnie będzie oglądać naszą (?) reprezentację śpiewającą hymn przed meczem - bo jestem pewien, że Lato ze Smudą przed euro karzą się "liskom" w tempie ekspresowym nauczyć tej "piosenki".
Maor (oczywiście jeśli to oficjalnie ogłosi) maksymalnie przegiął bagietę - chociaż jestem pewien, że to w głównej mierze sprawka jego agenta. PZPN bardziej niż dotychczas już nie mógł się skompromitować więc dla nich to "standard". Dyzma to samo.
Ciężko to coś nazwać reprezentacją Polski - 1q2 dobrze napisał: to jakiś cyrk.

Zaczęło się.
Co na to MSZ ?

Mam nadzieję, że odpowiednie instytucje (MSZ, ambasada) zareagują na tą skandaliczną wypowiedź - na coś takiego trzeba reagować stanowczo i głośno protestować!!!
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 21.09.2011 o godz. 22:51.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.09.2011, 22:48
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Soulejmani Zapierdalazagazelom w Zambii wyraża chęć gry w reprzentacji Polski. To samo Japończyk Kiwajakotako.
I bramkarz Gola Puszczawlidze z Gruzji... w razie kontuzji Szczęsnego
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 21.09.2011, 23:30
Orson, ja słyszałem, że do polskiej kadry ma dołączyć świetny drybler gruzińskiego pochodzenia Jebieasz Kwili, a ten Japończyk tak naprawdę nazywa się Kiwajajami Jakotako. Chęć gry w drużynie Smudy wyraził ten inny piłkarz pochodzący z dawnego ZSRR - Kał Manawardze...

Przepraszam wszystkich, ale w obecnej sytuacji pozostaje nam tylko "śmiech przez łzy". Twór pod wodzą Smudy i władztwem Laty już dawno przestał być reprezentacją POLSKĄ. Jeszcze tylko Arboledy brakuje i może nazywać się po Latowemu: Internaszonal łapanka". Ilu w kadrze jest rzeczywiście Polaków? Trio z Dortmuntu, paczka z Trabzonu, Wojtek na bramce... Ilu z nich jest w stanie zaśpiewać polski hymn? A jeszcze kilka lat temu sam śmiałem się w "międzynarodowej" reprezentacji Niemiec z bardzo "niemieckimi" nazwiskami: Gomez, Podolski, Cacau, Marin...

A co do Meliksona - może lepiej i bezpieczniej dla niego samego (i rodziny) będzie, jak nie zagra w ŻADNEJ reprezentacji. W Wisełce może wypromować się w pucharach (oby tylko wszyscy lepiej zagrali niż z Odense), a w kadrze? Izrael odpadł w kwalifikacjach, a Polska dostanie 3 szybkie wp. - czy to na pewno jest promocja? W dodatku żydki nas oskarżają o antysemityzm, a póki co, to im samym bliżej do zlinczowania swojego rodaka. I kto tu jest antysemitą?

------------------------------------------------------
Podobno Żydzi mają takie powiedzenie: co ci dobrego zrobiłem, że mnie tak nienawidzisz? Setki Polaków ratowało Żydów podczas wojny, a teraz żydowski trener wymyśla nam od kraju antysemitów i obozów koncentracyjnych. Czy to nie jest obrzydliwe i niewdzięczne?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.09.2011, 07:07
el Nuero napisał(a):Wyświetl post

A co do Meliksona - może lepiej i bezpieczniej dla niego samego (i rodziny) będzie, jak nie zagra w ŻADNEJ reprezentacji. W Wisełce może wypromować się w pucharach (oby tylko wszyscy lepiej zagrali niż z Odense), a w kadrze? Izrael odpadł w kwalifikacjach, a Polska dostanie 3 szybkie wp. - czy to na pewno jest promocja?
Przykład Rogera, który trafił do kadry tuż przed EURO 2008 pokazał, że mimo klęski reprezentacji, można się wypromować.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 22.09.2011, 07:13
Kłamstwo oświęcimskie to to nie jest bynajmniej. Powiedział to, co średnio rozgarnięty Izraelczyk wie o Polsce. Z drugiej strony, brak wiedzy i zwyczjna ignorancja nie może być przedmiotem aż takiej dyskusji jaką tu toczymy.
To nie jest zwyczajna ignorancja i nie dotyczy tylko średnio rozgarniętych Izraelczyków. To wynik systematycznej i uporczywej propagandy. " Kłamstwo powtarzane sto razy staje się prawdą".
I dlatego Polska powinna reagować na najdrobniejszą tego typu insynuację. Za każdym razem. Publicznie, w mediach i na szczeblu dyplomatycznym.
Wczorajsze wypowiedzi zapewne zostały powielone w prasie zagranicznej, nie tylko izraelskiej.
I jeśli zajmiemy stanowisko " to tylko brak wiedzy i zwyczajna ignorancja", " nie warto się tym zajmować" to popełnimy grzech zaniechania i w świadomości ogółu utrwali się właśnie ten pogląd na sprawę.

Dziś ciąg dalszy :
Cytat:
Melikson, z natury nieufny, jest jeszcze bardziej skryty. Od kiedy do izraelskich mediów przedostała się informacja, że może wybrać polską reprezentację, dostaje pogróżki na swój telefon komórkowy i maila. Są tacy, co w Izraelu nazwali go zdrajcą, który będzie grał dla „antysemickiego kraju, biorącego udział w Holokauście".
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/m...2,artykul.html
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.09.2011, 07:29
Orson napisał(a):Wyświetl post
I bramkarz Gola Puszczawlidze z Gruzji... w razie kontuzji Szczęsnego
Wszystkich trzeba wypróbować ...
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Stary 22.09.2011, 07:54
Również jestem zaskoczony decyzją Meliksona,aczkolwiek z drugiej strony dziwie się aż takiej napince na forum.W Wiśle przecież już niemal całkiem mamy międzynarodowy skład a za bardzo nikt z tego powodu tragedii nie robi...Owszem reprezentacja to coś innego,ale w porównaniu z wcześniejszymi pomysłami(Arboleda) i tak mamy postęp.Kolumbijczyk WOGÓLE nie ma polskich korzeni i słuszenie że Smuda z niego zrezygnował.Natomiast Maor ma przynajmniej matke z Polski.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów