The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.09.2011, 22:49
TheGameLA napisał(a):Wyświetl post
Gadacie o odpadach, to nie są odpady. Kogo chcesz ściągnąć bez wyników w Europie? Tu nie chodzi tylko o kasę, ale o to czy zawodnik będzie chciał grać w klubie, który nie wojuje na arenie Europejskiej.
Lamey jest odpadem, gra u nas bo jak napisał jakiś holenderski dziennik nikt nigdy nie dałby mu w Holandii za grę tyle ile dała Wisła.
Jaliens odkąd przyszedł gra katastrofę... i z każdym meczem jest gorzej.
to odpady. Za ciężką kasę.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 15.09.2011, 22:50
grzesiek9000 napisał(a):Wyświetl post
Przypominam ci, że ci "drwale" wyeliminowali Panathinaikos i wygrali u siebie z Villarealem. Więc tacy słabi to oni nie są.
są słabi
uwierz mi. Albo oglądnij uważnie pierwsze 20 - 25 minut II połowy
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.09.2011, 22:52
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chciał RvN, to powinien pójść do Malagi z milionami petrodolarów, a nie do Wisły. Krótka piłka. Wiedział na co się decyduje. Zawodników, jak na stawiane przed nim wyzwania, ma dobrych. Umiesz teraz powtórzyć nazwiska więcej niż 5 piłkarzy Odense. Tuż po meczu? Problem jest taki, że gra tych piłkarzy opiera się na tym, co sami wymyślą. Żadnej powtarzalności, żadnego pomysłu na grę. NIC! A co gorsza, brak perspektyw na to, żeby w przyszłości miało być lepiej. Jeszcze nam ten Maskant, Valckx i Basałaj bokiem wyjdą jak trzeba będzie rozgonić tę wieżę Babel i zacząć grać w końcu piłkarzami, którzy będą mogli się dogadać.
Dobrze, więc napiszę to co pisałem w tym temacie już kilka razy.Proszę bardzo możemy zwolnic Maaskanta, dużego odszkodowania płacic nie będzie trzeba tylko jeżeli ktoś się spodziewa, że znajdziemy w ramach naszego budżetu kogoś lepszego to niech zejdzie na ziemię...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.09.2011, 22:52
No dobra...módlmy się żeby wujek Cupiał uwolnił nas od tego nieudacznika...Jutro wstaje i czytam ze go już tu nie ma!Nie ma innej opcji.
Wielka Wisła tylko bez Maaskanta(i bez Małeckiego)!!
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 15.09.2011, 22:53
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy tylko ja to zauważyłem ale cały czas Wisła ma problemy przy stałych fragmentach gry. Najlepsze jest to, że z tym się nic nie robi i od dłuższego czasu wygląda to tak samo..
To samo zauwazył Kasperczyk czy jak mu tam jest z Podbeskidzia i dostaliśmy w rewanżu dwie bramki.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.09.2011, 22:53
1q2 napisał(a):Wyświetl post
No dobra...módlmy się żeby wujek Cupiał uwolnił nas od tego nieudacznika...Jutro wstaje i czytam ze go już tu nie ma!Nie ma innej opcji.
Wielka Wisła tylko bez Maaskanta(i bez Małeckiego)!!
Brawo!
Jestem pewny, że Rafał Ulatowski, albo inny magik już szykują sobie posadkę
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.09.2011, 22:54
emjot napisał(a):Wyświetl post
są słabi
uwierz mi. Albo oglądnij uważnie pierwsze 20 - 25 minut II połowy
Nie są słabi. To, że potrafiliśmy ich zepchnąć do głębokiej obrony nie znaczy, że to 3 liga...

Ale 1:3 u siebie to boli...
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.09.2011, 22:54
Sprowadzanie doświadczonych zawodników miało nam dać LM. Było blisko, nie udało się.

Teraz Basałaj oraz Valxx muszą pomyśleć, co dalej. Czy jednak nie lepiej zainwestować w młodzież, co da dobre wyniki długofalowe, czy znów sprowadzić starszych graczy, bo a nuż się uda.

Wisły Maaskanta nie da się w 90% oglądać w pierwszej połowie. Zresztą, jak dla mnie to po odejściu Brożka gramy bez napastnika i tyle. Zauważcie, że dośc łatwo dochodzimy w obręb pola karnego, czesto dosłownie na 5m. przed bramkarzem... a i tak marnujemy tysiąc sytuacji.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.09.2011, 22:55
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy tylko ja to zauważyłem ale cały czas Wisła ma problemy przy stałych fragmentach gry. Najlepsze jest to, że z tym się nic nie robi i od dłuższego czasu wygląda to tak samo..
Przy obronie stałe fragmenty nie wyglądają tak źle, jak w zeszłym sezonie - ale do doskonałości jeszcze daleko. Mnie martwi natomiast nadal słabość przy wykonywaniu przez nas rzutów rożnych. Praktycznie nie stwarzamy żadnego zagrożenia pod bramką przeciwnika. Są wyjątki jak gol Meliksona w derbach, czy jego strał w słupek w meczu z Lechem - ale to tylko wyjątki. Za ery Maaskanta z bramek strzelonych przez obrońców przypominam sobie tylko gola Lameya w meczu z Liteksem...i tyle.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.09.2011, 23:00
Niestety ale prawda jest taka ze Jaliens i Lamey najlepsze lata gry maja za soba Chavez dostosowal sie do ich poziomu dzisiaj mial slabszy dzien i wygladalo to wszystko tragicznie!!!

Ciekawi mnie co sobie mysli Cupiał teraz ?

Panowie ratuje nas tylko to ze Wisłe kupi jakis rusek albo arab i wleje swoje petro-miliony w Wisle
A tak na powaznie bedzie coraz gorzej jesli sie nic nie zmieni za rok znow wymiana pół druzyny i karuzela kreci sie od nowa ....ach czasami lepiej nie myslec co bedzie dalej.....

I jeszcze ewidenty bład Roberta - Jovanowivc powinien grac zamiast Lameya
Ostatnio edytowane przez radek2323 : 15.09.2011 o godz. 23:07.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.09.2011, 23:03
Coz, czyli jednak w Poznaniu to nie my gralismy tak cudownie tylko tak jak mi sie wydawalo to Lech doslownie przestal wieksza czesc tego spotkania. Kiedy tylko poznaniacy cisneli na poczatku i na koncu to my tradycyjnie nie istnielismy.
Wszystko wrocilo do punktu wyjscia. Sielanki nie ma.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
allond
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 15.09.2011, 23:04
Drogie forumowe dzieci - drużyny nie buduje się w jeden rok tak jak to jest to w Wiśle. To ma być proces konsekwentny i długotrwały więc to potrwa... Zawodnicy nadal nie są zgrani , nadal nie ma silnych zawodników na wszystkich pozycjach i dobrych zmienników ,ale ten proces jeszcze musi potrwać

Ale Wy się nic nie zmieniliście - nadal jak wahadełko - jak zwycięstwo w Poznaniu to ich rozniesiemy , jak wysoka porażka w pucharach to armagedon.
Dajcie sobie na wstrzymanie.
Naprzeciw Wisły stanęła drużyna podobna do APOEL'u - zgrana i grająca ostrym pressingiem(nie techniczna ale dobra fizycznie) i to musiało się tak skończyć przy braku zgrania naszych , prostych błędach i niewykorzystywaniu szans. Swoje dołożył też sędzia. Polecam więcej cierpliwości
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.09.2011, 23:08
Framat: obawiam się, że oczekiwanej przez ciebie, długofalowej rewolucji w poprawie jakości gry za trenera Maaskanta to nie doczekamy.

Po tym, co widziałem dzisiaj obstawiam, że Robert wyleci najpóźniej w zimie. I szczerze powiedziawszy sam już nie wiem, czy to dobrze czy źle.

Nasza gra obronna to dno dna - a za to ustawienie odpowiada tylko i wyłącznie Maaskant. W zasadzie dostał takich graczy, jakich chciał i poustawiał ich wedle własnego uznania. Dziś powinniśmy dostać min. 5 goli. Widząc grę Lamey'a, Jaliensa i Chaveza chciało mi się płakać.

Już każdy wie, że nasi obrońcy nie umieją wyprowadzić piłki. Na Wisłę wystarczy już prosty pressing napastników, by strzelić bramkę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 15.09.2011, 23:10
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, więc napiszę to co pisałem w tym temacie już kilka razy.Proszę bardzo możemy zwolnic Maaskanta, dużego odszkodowania płacic nie będzie trzeba tylko jeżeli ktoś się spodziewa, że znajdziemy w ramach naszego budżetu kogoś lepszego to niech zejdzie na ziemię...
To nie ja pobieram z klubowej kasy tysiące €, żeby znać odpowiedź na pytanie "kto zamiast Maskanta". Nie siedzę w tych realiach tak dobrze jak Ty (bo wiesz, że za tą kasę nie ma nikogo lepszego), ani działacze Wisły. Mogę odpowiedzieć jedynie w taki sposób- jeśli go zmieniać, to na kogoś, kto po roku prowadzenia drużyny pokaże nam na czym polega jego filozofia. U Maskanta po roku nie wiem, czy on preferuje defensywny styl gry, czy ofensywny. Jeśli defensywny, na co wskazuje to, że nie istniejemy w ataku, to dlaczego w obronie jest jeszcze większa katastrofa? A jeśli jednak preferuje styl ofensywny (tak zapowiadał przed meczami fazy grupowej LE), to dlaczego z przodu całość naszych poczynań to Melikson?

Cytat:
Drogie forumowe dzieci
allond, powiedz, słoneczko, ile masz lat?

Edit: No ....a, rok urodzenia 1988. Zdupcaj do spania gnoju, bo zaraz za ucho wytargam!
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 15.09.2011 o godz. 23:19.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.09.2011, 23:13
allond
No tak ciagle jedno i to samo w kółko nie ma zgrania nie ma silnych zawodników zmienników a za rok myslisz ze co bedzie lepiej ? gwarantuje Ci ze znowu pół druzyny wymienia i dalej to samo....
Ostatnio edytowane przez radek2323 : 15.09.2011 o godz. 23:15.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
dragon
Senior Member

Stary 15.09.2011, 23:17
A ja wam powiem że moim zdaniem pokonamy Odense na wyjeździe. Jak przycisnęliśmy to widać było że się łatwo gubia i mielismy dobre sytuacje.

U siebie zagrają odważniej to i nam będzie łatwiej - jak z Lechem.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.09.2011, 23:22
Co do Maaskana to denerwuje mnie to co ktos tu napisał czyli mydlenie oczu.
Wez sie kur.wa chłopie za robote i treningi z ta banda galerianek a nie gadaj na każdej konferencji pomeczowej ,że widzisz w grze JAKOŚĆ,czy tak jak dzis że "jestesmy w stanie grac z druzyna ktora walczyla z villareal".

Już mam dosc tych pieknych słów i wiecznego marketingu własnej osoby,a oczekuje w koncu męskiej i charyzmatycznej wypowiedzi w stylu Leńczyka po meczu,który trener tez zawalił.

Zrobiles zmiany ? w 84 minucie ? wolne żarty
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 15.09.2011, 23:26
dragon napisał(a):Wyświetl post
A ja wam powiem że moim zdaniem pokonamy Odense na wyjeździe. Jak przycisnęliśmy to widać było że się łatwo gubia i mielismy dobre sytuacje.
Jak oni dzis przycisneli to my sami strzelalismy sobie bramki.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.09.2011, 23:30
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Ten zespół osiąga najlepsze wyniki od 5 lat przy zerowych nakładach finansowych na drużynę ze strony właściciela. Zdobywa MP i gra w grupie w LE.

Jaki czas niby marnuje?

.
Tak sobie wróciłem kilka stron i taki rodzynek.Ja bym do tego dodał że takiego minusu jeśli chodzi o transfery(w kwestii finansowej) to nie było nigdy ale tak to jest - nie zdobyliśmy mistrza, dostaliśmy od Karabachu , zaliczyliśmy okienka - 6 mln euro(a właściwie + 6, zależy jak kto patrzy) a oczekiwania są że hej

Ogólnie jestem zdegustowany ale mniej grą a bardziej klimatem tzw kibiców - spokojno dzieci i panowie - za chwilę dostaniecie nową osobę do napierdalalnia...już za chwilę
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dadek
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.09.2011, 23:44
dlaczego Lamey a nie Jovanovic?
i dlaczego zmiany dopiero od 84 min jak już się "zjeb***ło"...
tyle.... ależ jestem wqr.... przegraliśmy dziś z bardzo przeciętnym zespołem;/
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.09.2011, 23:50
Dramatyczny mecz w wykonaniu obrony. Wszystkie trzy bramki obciążają konto obrońców. Znowu najlepszym okazał się Paljić, który tak naprawdę jest pomocnikiem.
Nie potrafiliśmy wyprowadzić piłki od tyłu. Traciliśmy mnóstwo piłek na własnej połowie prosząc się o kolejne bramki. Tyle jeżeli chodzi o tyły.
Natomiast z przodu, kiedy już jakimś cudem piłka trafiła do naszych pomocników, to nie wyglądało to najgorzej. Parę dobrych akcji ale kolejny raz zawiodła SKUTECZNOŚĆ. Bramka Kirma, to bardziej zasługa bramkarza Odense niż naszego zawodnika. Biton w kluczowym momencie zmarnował 200% sytuacje i to się niestety zemściło.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 15.09.2011 o godz. 23:53.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.09.2011, 00:48
Tak z ciekawości? Ile zarabia Lamey i Jaliens. A ile zarabiali odchodząc z Wisły Głowa i Baszczu?

Głowacki z Marcelo to była obrona...
Chavez byłby na zmiennika, a Jaliens to mógłby ich masować po meczu.
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.09.2011, 01:14
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Tak z ciekawości? Ile zarabia Lamey i Jaliens. A ile zarabiali odchodząc z Wisły Głowa i Baszczu?

Głowacki z Marcelo to była obrona...
Chavez byłby na zmiennika, a Jaliens to mógłby ich masować po meczu.

Kew Jaliens (Wisła) - 300 tys. euro / sezon

300 tysięcy euro x 4 zł = 1.2 mln zł za rok, czyli 100 złotych miesięcznie

( http://legionisci.com/news/43391_Lju...straklasy.html )
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.09.2011, 02:54
Maaskant po meczu:
http://kiks.tv/2011/09/maaskant-w-dr...na-zwyciestwo/

"ZASŁUGIWALIŚMY NA ZWYCIĘSTWO"....
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.09.2011, 03:29
rw88 napisał(a):Wyświetl post
W Wiśle zdecydowanie brakuje młodych wilczków, nawet niekoniecznie z Polski (chociaż mile widziani w tej roli wychowankowie ME, tak jak w Legii), takich, którzy zagrają bezkompromisowo, błysną w stylu Rudevsa czy Lewandowskiego z dobrych pucharowych czasów Lecha. Marginalizuje się tutaj szkolenie, drużynę ME i od lat nie ma ŻADNEGO dopływu polskich talentów kupionych za grosze, a sprzedanych za miliony.
Legia wydaje ok. 1 mln. euro rocznie na Akademię. Przypuszczam, że gdy dogadają się w końcu z Sulejówkiem, gdzie czeka na Akademię 5 boisk, szkoły z internatem itp, ta kwota się jeszcze zwiększy. Myślisz, że Cupiał da tyle pieniędzy, wiedząc, że to przyniesie korzyść dopiero po latach?
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.09.2011, 06:31
Niestety, wbije szpilke, ale o tym meczu Maaskant powinien napisac kolejny rozdzial w swojej ksiazce o mobilizacji...
Odpowiedz cytując
pit5791
Member

Od: 09.2010

Stary 16.09.2011, 06:54
Dlaczego piszecie, że wszystkie bramki to wina obrony.
Pierwsza bramka to wina Sobola, kto podaje na 2m przed własnym polem karnym!

Denerwuje mnie też ciągle podkreślanie braku zgrania!!

Przecież Chavez z Jaliensem i Pareiko grają już razem 7-8 miesięcy!!
A najbardziej zgranymi zawodnikami w naszej drużynie jest Melikson i Iliev - ile razem ze sobą grają?

Czy lepsze zgranie spowoduje, że Biton zacznie grać tak jak Ailton czy Utaka, albo Radek Sobolewski zacznie grać tak jak Manduca czy Jemba-Jemba?

A może nasz trener potrzebuje ilu jeszcze lat zdobywania doświadczenia, żeby zauważać, że gdy przeciwnik, gra dzide do przodu i jego jedyny napastnik niemiłosiernie jeden-na-jeden ogrywa naszego stopera, aby pomyśleć może nad jakąś asekuracją.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.09.2011, 07:17
Było go bardziej uwielbiać jeszcze 3 msc temu. Robert Maskant....

Kolejny Holender który odpłynął, po jakimś tam sukcesie. Mamy naściągane holenderskiego szrotu, szrot dostaje plac, bo jak ma plac to i ma płacone wejściówki. Prosta sprawa.

Rogi to mam wrażenie że my się uczymy rozgrywać w trakcie meczu a nie na treningu. Takie podejście jak u Dyzmy. Na to jest jeszcze czas.

Zamiast pajacować przy linii to lepiej nad jakąś taktyką się zastanowić, co by tu na treningu zrobić itd.

Złotousty, słodkopierdzący, nasz własny Leo Engel.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 16.09.2011, 07:57
Ja przełknę każdą porażkę w tej śmiesznej LE. Jestem pewien, że zarząd, trener i piłkarze mają trochę oleju w głowie i grają w niej na pół gwizdka.
Co innego liga. Tu mają grać jak z Amiką. Pressing, agresja..i 3pkt.
Mistrzostwo najważniejsze. Nie można popełnić błędu Wronieckich i zachłysnąć się ochłapem. Wisła ma mierzyć w LM i na tym celu sie trzeba skupić.

Jaliensa nie trawie od początku. Grać za niego powinien Bunoza lub Jovanović.
Za Sobola na środku Diaz. Diaz nie nadaje się na LO. A przed obrońcami gra?/grał zawsze wyśmienicie. Potrafił odebrać, kiwnąć jak trzeba i dobrze rozegrać. Zawsze szarpał, nawet jak drużynie nie szło. Brał odpowiedzialność na swoje barki. Sobol potrafi tylko to pierwsze, a to za mało w dzisiejszej piłce.
W lidze na słabszych rywali grać z dwoma napastnikami. Jak w Borussi. Barrios-Lewandowski. U nas Biton na szpicy, za nim Genkov, wracający się do pomocy i zgrywający głową do Bitona.
Zwroćcie uwagę jak wyśmienicie zachowuje się Biton. Cały czas chce wyjść za plecy obrońców, tylko nikt nie potrafi mu zagrać takiej piłki. Nawet Maor. Szkoda. Muszą nad tym popracować, bo chłopak aż się prosi by mu tak zagrywać.
O rzutach rożnych nie wspomnę. Czy był w całej kadencji Maaskanta gol z tego fragmentu gry? Lub chociaż zagrożenie pod bramką przeciwnika? W tym aspekcie Skorża wróć..choć i Marcelo nie ma..

Pareiko
Lamey (Jova) - Chavez (Bunoza) - Jovanović (Chavez)- Nunez
Diaz (Sobol, Wilk)
Kirm(Mały) - Melikson - Iliev
Genkov
Biton

Na ławce Wilk, Sobol, Mały, Jaliens, Garguła, Jirsak, Boguś, Bunoza...
Pierwsza zmiana w 50-60 min. Zawsze. nawet jak dobrze idzie.
Cały czas ma być rotacja, nikt nie może być pewien miejsca w wyjściowej 11. Cały czas mają o nią walczyć.
W lidze mamy pykać każdego. (Prawie)zawsze ustawienie ofensywne!

Obraz gry zmieniło spotkanie ze Śląskiem. Od tej porażki Maaskant zaczął ustawiać zespół defensywnie. Ok. Nie jest to głupi/zły pomysł, ale jak się ma solidnych obrońców! My nie mamy żadnego.
JAki wniosek? Jak nie mamy obrony, to traćmy na mecz te 1-2 gole, ale strzelajmy 3-4 grając ofensywnie.
Niewątpliwie ustawienie jakie bym preferował nie pozwoli na osiągnięcie sukcesów w el. LM za rok (oby były), dlatego trzeba się zastanowić nad kupnem nowych obrońców, którzy wniosą jakość.
Gdy będziemy mieli odpowiednich wykonawców, grajmy defensywnie. Jak Inter, czy Real za Barcą po batach 5:0.
Na dziś nasz skład aż się prosi, zeby pozwolić tym chłopakom rozwinąć skrzydła w ataku, a nie murować bramkę 7 zawodnikami.
Może i będą porażki, ale i gra dla oka sie poprawi, więc przyciegnie to kibiców na stadion..
PS..mam nadzieję, że Basałaj nie wliczał do budżetu zysku ze średniej z biletów (24tys) jakie planował..?
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Stary 16.09.2011, 08:08
Jaką wy macie krótka pamięc dokładnie rok temu mówiliście żeby tylko być w pierwszej 8 ligi budować druzynę stopniowo przychodzi holender, wygrywmy mistrzostwo w cuglach, do ligi europejskiej awansujemy bez powazniejszego pierdnięcia, widać po druzynie ze zaczyna grać ! grać naprawde ładną piłke, to że wczoraj przegralismy to byl najzwyczajniesjszy przypadek, przypadek ! i nic więcej ! zagralismy o niebo lepiej niż z Apoelem u siebie. Porażka boli, ale nie możecie winy zwalać na trenera.Prawdziwy kibic stara sie zawsze dostrzegać samych pozytywów, prosty wniosek, Wy jestescie zwykłymi sympatykami, nic więcej pozdro
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów