The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2011, 08:13
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html chyba jednak kwestia dogadania kontraktu się nie ułożyła z Małeckim.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 14.09.2011, 08:40
calieri napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html chyba jednak kwestia dogadania kontraktu się nie ułożyła z Małeckim.

Abstrahując od tego jak faktycznie wygląda na ta chwilę sytuacja z Małym w relacjach z klubem ( powiedzmy że mam takie sobie zaufanie do tego typu informacji na plotkarskich portalach a wp już dawno goni pudelka pod względem wysyłanych sygnałów) to jasne jest, że jakby się chcieli dogadać to by się dogadali. Moim zdaniem nie było chęci osiągnięcia porozumienia z obu stron.
Po słynnym wystąpieniu Małego, napisałem że Małego już nie ma w Wiśle. To tylko kwestia czasu.
Odejście Patryka zrobi dobrze jemu samemu. Ma ostatnią szansę zostać naprawdę dobrym zawodnikiem. Nie idolem młyna tylko faktycznie dobrym grajkiem. Jak ochłonie ( a gdzie by nie poszedł to będzie pod koniec szeregu) i zacznie grać ( a potrafi to robić co czasami było widać) to może zaistnieć jako solidny kopacz. Także mimo wszystko z dużą sympatią z mojej strony - powodzenia na nowej drodze.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.09.2011, 08:43
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie - w ostatnich newsach jadą:
- po Wojciechowskim i Polonii
- po Zagłębiu, które znów chce zwolnić trenera

Temat grubych piłkarzy stał się trendy od czasów Pączka - to był jeden z lepszych pomysłów weszło. Nic więc dziwnego, że szukają kolejnych Pączków. U nas wcześniej taką rolę pełnił Boukhari.

Należy jednak pochwalić klub i zawodnika za szybką reakcję. Temat upadł równie szybko, jak powstał.

A wiesz co jest najlepsze ? Na temat największej kaleki rundy jesiennej - Niedzielana nie napisali ani słowa, bo to ich kolega. Tak to już u nich jest.

Fedorowicz przypomniał sobie o Wiśle, bo wybory idą
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.09.2011, 09:23
swoją drogą, widziałem wczoraj Stana Valcxa na rynku, ale zwróciłem bardziej uwagę na jego laskę, ma gość gust
Odpowiedz cytując
Johny84.ts
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.09.2011, 09:27
Dokładnie - w ostatnich newsach jadą:
- po Wojciechowskim i Polonii
- po Zagłębiu, które znów chce zwolnić trenera

Temat grubych piłkarzy stał się trendy od czasów Pączka - to był jeden z lepszych pomysłów weszło. Nic więc dziwnego, że szukają kolejnych Pączków. U nas wcześniej taką rolę pełnił Boukhari.

Należy jednak pochwalić klub i zawodnika za szybką reakcję. Temat upadł równie szybko, jak powstał.
tylko czemu na zdjęciu ma dwa pępki ?
ktoś nieudolnie operuje photoshopem ?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.09.2011, 09:53
Johny84.ts napisał(a):Wyświetl post
tylko czemu na zdjęciu ma dwa pępki ?
ktoś nieudolnie operuje photoshopem ?
Tak... Lekarz laparoskopem operował a nie ktoś photshopem.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 14.09.2011, 10:07
Junior_Battle napisał(a):Wyświetl post
swoją drogą, widziałem wczoraj Stana Valcxa na rynku, ale zwróciłem bardziej uwagę na jego laskę, ma gość gust
A raczej pieniądz...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 14.09.2011, 10:10
To tylko Fakt, ale:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
pibitox
Member

Od: 02.2009

Stary 14.09.2011, 10:11
W końcu ma sieć skautów i znajomości to ją wyszukali;D
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.09.2011, 10:57
Takich jak ten snikki trzeba raczej bardziej odesłać na wlaściwą stronę typu historiawisly.pl żeby sobie coś o tych dziadkach - modelach przeczytał niz wyrzucać. Niestety ale minęło już troche czasu od kiedy Kazek Kmiecik po stzreleniu swoich 154 bramek dla Wisły zawiesił kołki (w oldboyach chyba jeszcze gra?), no i Adam Musiał. Obydwaj reprezentanci Polski na MŚ.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.09.2011, 11:05
To tylko Fakt, ale:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Jak Faktu nie lubię i mu nie wierzę to tu mógłby mieć rację. Myślę, że Małecki, jak go nie sprzedamy w zimie to ii tak odejdzie (o podpisaniu umowy cisza) więc teraz ekonomicznie trzeba pomyśleć.
A poza wszystkim - dość mam pyszałka.
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 14.09.2011, 11:06
Małego charakteryzują dwie rzeczy, które sprawiają, że nie będzie z niego pożytku -

1) nie za wysoki poziom umiejętności

2) brak nawet skrawka pokory

- dlatego pozbycie się go może przynieść korzyści i dla Wisły i dla niego samego
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
Trykuss
Member

Od: 09.2009

Stary 14.09.2011, 11:27
Jedyny piłkarz który ma w sercu Wisłe a wy uważacie, że dobrze ze odejdzie.. pozdro
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 14.09.2011, 11:35
Chodził po Rynku z fujarą na wierzchu?
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 14.09.2011, 11:36
Jeszcze brakuje aby Mały odszedł zaraz Sobol zakończy kariere i kto nam zostanie z Wisłą w sercu? już widzę fete jak jakiś obcokrajowiec nakręca kibiców na fecie...
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 14.09.2011, 11:44
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Takich jak ten snikki trzeba raczej bardziej odesłać na wlaściwą stronę typu historiawisly.pl żeby sobie coś o tych dziadkach - modelach przeczytał niz wyrzucać. Niestety ale minęło już troche czasu od kiedy Kazek Kmiecik po stzreleniu swoich 154 bramek dla Wisły zawiesił kołki (w oldboyach chyba jeszcze gra?), no i Adam Musiał. Obydwaj reprezentanci Polski na MŚ.
Przepraszam tych których uraziła moja wypowiedź. Przyznaję: najpierw obejrzałem na szybko materiał z Bagateli (w małym oknie youtube), dopiero później po przeczytaniu artykułu skapnąłem się że ci modele to znani i zasłużeni wiślaccy oldboje. Do Fedorowicza nic nie mam. Nie siedzę aż tak głęboko w polityce (dlatego też zresztą nie udzielam się w forumowym temacie z nią związanym).
Odpowiedz cytując
bomber85
Member

Od: 09.2010

Stary 14.09.2011, 11:44
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze brakuje aby Mały odszedł zaraz Sobol zakończy kariere i kto nam zostanie z Wisłą w sercu? już widzę fete jak jakiś obcokrajowiec nakręca kibiców na fecie...
Oni mają grać i godnie reprezentować Wisłę jako zawodnicy(wypowiedzi, zachowania poza boiskiem itd) a nie nakręcać fety !! od tego są inni(spikerzy, organizatorzy itd)
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.09.2011, 11:48
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Też mnie to trochę boli, że po ewentualnym odejściu Małeckiego i zakończeniu kariery przez Sobolewskiego zostanie tylko Czarek Wilk. Ale to, że Mały ma Wisłę w sercu nie upoważnia go do robienia głupstw, których w Wiśle popełnił wiele... Osobiście chciałbym żeby został ale rozumiem też klub, który nie może nonstop przymykać oczu na jego wybryki.
Swoją drogą ciekawe jakby wypadł Małecki w jakimś europejskim klubie. Tam nie miałby wsparcia kibiców (przynajmniej na początku). Dodatkowo ewentualni koledzy z zespołu i trener szybko wyleczyliby go z indywidualnego grania. Myślę, że mógłby się rozwinąć piłkarsko, bo w Wiśle to on już raczej się za wiele nie nauczy.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.09.2011, 12:25
bomber85 napisał(a):Wyświetl post
Jak teraz zareagują "fanatycy" na wieść o wręcz przymusowej zmianie klubu przez małeckiego. W zimie już arrivederci... nie będzie wam głupio... broniliscie maleckiego jaki to on wspaniały a już za kilka miesiecy waszej "ikony" klubu nie będzie.
Dlaczego fanatykom miałoby być głupio? Co najwyżej przykro, że odchodzi jeden z ostatnich, dla których Wisła to trochę więcej, niż comiesięczny przelew na konto...

Inna sprawa, że póki co ta wiadomość trudno traktować jako coś więcej, niż wymysły jednej z gazet.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.09.2011, 12:40
Trykuss napisał(a):Wyświetl post
Jedyny piłkarz który ma w sercu Wisłe a wy uważacie, że dobrze ze odejdzie.. pozdro
Ty też pewnie masz Wisłę w sercu, ale jakoś nie chciałbym widzieć Cie na boisku. Chyba że powinienem. Pozdro.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.09.2011, 13:34
Mały może i ma Wisłę w sercu, ale swoimi wyskokami i zachowaniem tego nie pokazuje. Było nie było z powodu Jego głupich zachowań klub też obrywa rykoszetem, bo jest przedstawiany w złym świetle. A fakt dzielenia kibiców na lepszych według Małego i gorszych to już jest przesada. Każdy z Nas co chwilę podkreśla, że Wisła to My kibice a nie piłkarze więc Małecki w ten sposób działa przeciwko klubowi. Sam fakt prowadzenia dopingu lub jak to ktoś napisał "nakręcanie" fety nie wystarczy.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 14.09.2011, 14:12
Trykuss napisał(a):Wyświetl post
Ja tam uważam ,ze wprowadza też złą atmosfere wśród piłkarzy na boisku(szatni) ,przez swoje gesty ,odzywki do nich.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Trykuss
Member

Od: 09.2009

Stary 14.09.2011, 15:08
widze, że mało z nas utożsami się już z piłkarzami, teraz utożsamiamy sie z Klubem i jego barwami, a to zła droga. Za niedługo nie bedzie nam przeszkadzac ze Polska reprezentacja nie jest już Polska. Że w Wisle prowadzimy doping ktorego nikt z naszych piłkarzy nie rozumie.. Mały jest jaki jest, ale trzeba takie jednostki ratować, bo to prawdziwy [W[iślak, mimo tego ze czesto klub ma przez niego problemy. t[ on nie robi tego celowo poprsotu przez swoja głupote. Dla mnie nieważne, że jest wybuchowy i czesto nie mysli co robi i co mówi, ważne ze ma w sercu Wisłe i to on w najtrudniejszych momentach może ją poderwać do zwycięstwa, nie dla siebie nie dla pieniedzy tylko dla nas.[
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.09.2011, 15:12
A czy kibice wielkich klubów utożsamiają się z piłkarzem? Pierwsza myśl pewnie tak, ale jak się tak zastanowić... piłka to biznes i żeby klub funkcjonował trzeba sprzedawać piłkarzy... jeśli Małeckiego sprzedadzą? Nie będę płakał, przyjdzie na jego miejsce nowy piłkarz, a nóż będzie to polak. Wisła to nie tylko Małecki i dobrze jest to sobie uświadomić.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.09.2011, 15:18
Po pierwsze informację o pozbyciu się Małeckiego podał Fakt a każdy wie co to znaczy. Po drugie Małecki jest sercem z Wisłą ale to nie zwalnia go z obowiązków i prawidłowego zachowania. Kara jak najbardziej słuszna i teraz pytanie czy sam Patryk wyciągnie wnioski i dorośnie czy czekamy na nowy odcinek serialu w stylu ''co odwali Małecki". PS. Aby zostać ikoną Wisły nie wystarczy dobrze grać i w tą grę wkładać serce ale także należy prawidłowo zachować się po za boiskiem.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.09.2011, 15:30
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
No to rzeczywiscie zalezy mu na Wisle...woli siedziec na ławie niz grac w klubie,ale przeciez nie chodzi Mu o pieniądze....
"
To Malecki na siłę chce odejść czy też klub chce go na siłę sprzedać? Wydaje mi się że to drugie bardziej. Więc w czym problem?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 14.09.2011, 15:54
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
To Malecki na siłę chce odejść czy też klub chce go na siłę sprzedać? Wydaje mi się że to drugie bardziej. Więc w czym problem?
To "Fakt" chce go sprzedać, nie Wisła!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.09.2011, 15:54
Jak jest tego nie wiemy - jest przecież taka opcja że działania Małego nie są tak spontaniczne jak się wydaje a właśnie są po to by jak najszybciej odejść.

W ogóle mało wiemy - To że zarabiał niewiele w stosunku do reszty z pierwszej jedenastki to fakt
Natomiast cała reszta - jak przebiegały negocjacje - ile on(a w zasadzie jego menago) chciał a ile dawał klub - nie mamy pojęcia
Trzeba sobie tez szczerze powiedzieć - być może głównym rozgrywającym jest właśnie jego menadżer, który mógł mu namiszać we łbie.
Wiadomo że dla menadżera priorytet(czyli największa kasa) to transfer.

Jedno niestety wydaje się prawdopodobne, czyli to że to ostatnia runda Małeckiego w Wiśle.Oczywiście dla mnie niestety bo część to się spuści chyba w ten dzień z radości - tak jak to robiła po Amice - nie że Wisła wygrała, tylko że ten ch...Małecki nie zagrał.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.09.2011, 16:17
Przepraszam a na jakiej podstawie tak ci się wydaje znasz kulisy rozmów kontraktowych? Równie dobrze można powiedzieć, że ma Wisełkę w dalekim poważaniu rozkręcił aferę i ja podsyca, żeby z twarzą odejść i zarobić więcej miąższu.

edit: W sumie to powtórzyłem założenia 1q2 sorki, że nie przeczytałem wcześniej.
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 14.09.2011 o godz. 16:20.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 14.09.2011, 16:18
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jedno niestety wydaje się prawdopodobne, czyli to że to ostatnia runda Małeckiego w Wiśle.Oczywiście dla mnie niestety bo część to się spuści chyba w ten dzień z radości - tak jak to robiła po Amice - nie że Wisła wygrała, tylko że ten ch...Małecki nie zagrał.
Wiesz mi z jednej strony smuto, że ostatni wychowanek Wisły jest na wylocie. Z drugiej strony Małego momentami za bardzo ponosi, czy to na boisku czy poza nim. Często ma coś co mu zawęża pole widzenia. To gra zbyt egoistycznie to palnie jakieś głupie głupstwo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów