The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2011, 18:36
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem na ile Kołtoń jest wiarygodny, ale wspominał o tym, że słyszał od osób z otoczenia B. Cupiała, że już troszkę zagotowała się mu głowa. Skwitował to tak, że mecz z Lechem uspokoi sytuację.
To ja Ci odpowiem - Kołtoń jest zupełnie niewiarygodny, a o tym co się dzieje w Wiśle nie wie nic. Kiedy był w "PS" powstał słynny artykuł o tym, jak to Skorża został poproszony na dywanik przez Cupiała po meczu i dostał ochrzan. Problem w tym, że nadprezes był wtedy w USA...
"PS" (żenująco) musiał cała sprawę prostować.

Ogólnie - jeżeli chodzi o ekstraklasę, to Kołtoń był i jest zerem. Co najwyżej może służyć Rutkowskiemu do szerzenia dezinformacji, bo powtórzy wszystko co mu z Amici przekażą jako prawdę objawioną.

Oczywiście, może mieć rację, ale tu akurat po prostu bezpieczniej obstawiać, że góra zrobi coś pochopnego i głupiego.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.09.2011, 18:38
willow napisał(a):Wyświetl post
A ja powtarzam - całkiem przeciętny trener z przeciętnym zespołem.
.
To powinno byc chyba oczywiste dla kazdego kibica Wisly, bo dziwne zeby bylo inaczej przy tych pieniadzach.
Odpowiedz cytując
Mistrz Yoda
Member

Od: 07.2011

Stary 12.09.2011, 19:25
http://www.youtube.com/watch?v=mb9oj...layer_embedded

Zobaczcie za to jak Robert przeżywał mecz z Lechem
- Jasiu, czemu akurat Wisła Kraków ?
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle, a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był menelem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 12.09.2011, 19:26
Mistrz Yoda napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=mb9oj...layer_embedded

Zobaczcie za to jak Robert przeżywał mecz z Lechem
a ty zobacz stronę wcześniej
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 12.09.2011, 20:11
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Z twoich wypocin wyciągłem wznioski , ciekawy jestem ekspercie kto za Maaskanta ma przyjść , druga sprawa , a co ty ....a chcesz mieć za skład za rok ? i po dwóch okienkach ? Cieszmy się z tego co masz , bo na dzisiejszy dzień nikt lepszy nie przyjdzie , Cupiał milionów nie da , a miasto nie przestanie nam w dupę dawać , ale tak czy tak jest dalej źle
Z moich wypocin? To pokaż mi fragment, w którym napisałem, że trener ma odejść. A jak nie pokażesz, to przynajmniej odszczekaj.

Stwierdziłem suchy fakt: mamy to, na co nas obecnie stać. Po prostu. Za taka kasę nic lepszego nie dostaniemy. Jak masz do wydania 30 tysięcy złotych, to może Ci na Dacie Logan starczy, na pewno nie na Mercedesa.

I jakbyś ekspercie czytał moje wcześniejsze posty to byś wiedział, że ja nie jestem za wywaleniem Maaskanta. Ale też nie uważam Go za jakiegoś szczególnie uzdolnionego trenera. Jest przeciętny i ma do dyspozycji przeciętnych zawodników, z których - przynajmniej on - niewiele więcej jest w stanie wyciągnąć.

I słowo "przeciętny" odnoszę do realiów europejskich, żeby była jasność. Bo w Polsce powinniśmy sobie dać radę tym składem.

K...wa, już chyba prościej się nie dało. Ale uczyli mnie na szkoleniu, że język trzeba dopasować do odbiorcy.
Ostatnio edytowane przez willow : 12.09.2011 o godz. 20:20.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
glowinus
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 12.09.2011, 23:38
Teqcontroller, chłopie...wyciągłem, wyciągłem?...Człowieku, jaką zawodówę skończyłeś, bo nawet nie próbuj przekonywać, że gdzieś wyżej podskoczyłeś...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 13.09.2011, 01:54
glowinus napisał(a):Wyświetl post
Teqcontroller, chłopie...wyciągłem, wyciągłem?...Człowieku, jaką zawodówę skończyłeś, bo nawet nie próbuj przekonywać, że gdzieś wyżej podskoczyłeś...
Nie musisz łapać za słowa kozaku , od dziecka mieszkam w UK i pare słówek mozna pomylić , aa ty uzywasz słownik na FF ok , aha ale tacy jak ty nie mają argumentów tylko się przypierdalają do byle czego , chłopie

Tak zgodze się że nie mamy na razie nie wiadomo czego , na to trzeba lat , nie 2 okienek i MP.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 13.09.2011 o godz. 01:56.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
bonzaj
Member

Od: 06.2011

Stary 13.09.2011, 08:28
szark napisał(a):Wyświetl post
z przeciętnymi "kibicami" którzy potrafią tylko narzekać i gwizdać na piłkarzy...jak już wrzucamy do jednego worka to wszystkich.

Tylko jak to się stało że ten "przeciętny" zespół całkowicie zdominował i ograł na wyjeździe lidera ekstraklasy ? pewnie spięli się na jeden mecz i im wyszło, a jak w takim razie wygrali oni ligę w zeszłym sezonie ? a zapomniałem żaden sukces, słaba liga, 100 lat za murzynami itp... ja was ludzie nie rozumiem, nic wam nie pasuje, wy nienawidzicie Wisły, nienawidzicie trenera: bo nie polak, bo gra zbyt defensywnie, bo wielu z was lepiej zna się na piłce...nienawidzicie piłkarzy: bo to sprzedawczyki, bo za dużo zarabiają, bo ośmielają się skrytykować postawę wszystkowiedzących "kibiców"; nienawidzicie też kibiców: bo za bardzo hałasują na C i ośmielają się stać przez cały mecz zamiast usiąść na miejscu, bo jedzą kiełbaski na E, bo kupują strasznie drogie bilety a powinni zbojkotować rozgrywki żeby klub poszedł po rozum do głowy i obniżył ceny, ba obniżył, najlepiej żeby klub wpuszczał kibiców za darmo. Jednym słowem WSTYD !!!

100% racji. Post który oczywiście w dużym uogólnieniu pokazuje pewną patologię. Nie tylko na tym forum , ale Nas wszystkich mentalnie skrzywdzonych przez 50 lat komuny i wszystkojebania...
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.09.2011, 12:39
Od 18 czat z Robertem na Interii:
http://sport.interia.pl/raport/wisla...czacie,1694218
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 13.09.2011, 13:24
jcts napisał(a):Wyświetl post
Od 18 czat z Robertem na Interii:
http://sport.interia.pl/raport/wisla...czacie,1694218
Nie za dużo tych czatów i wywiadów?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.09.2011, 13:31
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
Nie za dużo tych czatów i wywiadów?
mecz wygrany w miare dobrym stylu to sie trzeba polansowac
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.09.2011, 13:38
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
mecz wygrany w miare dobrym stylu to sie trzeba polansowac
masz na mysli, że interia musi się polansować?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.09.2011, 13:48
FraMat napisał(a):Wyświetl post
masz na mysli, że interia musi się polansować?
To budowanie zainteresowania przed meczem w LE raczej. Nasi dziennikarze już dawno zrozumieli, że takie materiały lepiej robić przed meczem pucharowym. Jak wygramy, to nic nie będzie szkodziło zrobić kolejny.

Żeby nie było: wierzę w naszych, ale Odense to raczej silny przeciwnik - jakiego w lidze nie uświadczysz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.09.2011, 17:07
Jezu jakie pytania fana parchyów czy Robert by został ich ternem nie no ku...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.09.2011, 19:42
Zapis rozmowy internautów z naszym trenerem:
http://czateria.interia.pl/goscie-cz...,2200,strona,1
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
hetzer
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 13.09.2011, 21:05
Cytat:
w Holandii gra Wisły jest teraz monitorowana przez tamtejsze media. W przyszłym roku do Krakowa przyjedzie na Euro 2012 bazować reprezentacja Holandii, będziemy wspólnie trenować i oczywiście o Wiśle będzie głośno!
No ladne cacko.
Polskie litery zjadl serwer w pracy.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 13.09.2011, 21:38
hetzer napisał(a):Wyświetl post
No ladne cacko.
Marketingowo zarąbisty ruch.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.09.2011, 21:39
Maaskant połączenie Petrescu(treningi) z Mourinho (cięty komentarz i zachowanie na boisku) i Guardiolą(taktyka).Tylko ciekawe jak długo jeszcze zawita na Reymonta
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 13.09.2011, 21:48
Też daje im taki wycisk jak dawał Dan?
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.09.2011, 22:00
Pamiętacie APOELTen sam APOEL z którym zespół Maaskanta nie dał rady i dzięki któremu Wisła nie zawitała do fazy grupowej LM właśnie pokonał Zenit Sankt Petersburg 2:1
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 13.09.2011, 22:04
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Lech to było trochę takie jego być albo nie być bo jeszcze z dwie wpadki i chyba zaczęto by się zastanawiać nad Robertem w Wiśle. Zresztą czytając dzisiejszy wywiad z Basałajem można między wierszami wyczytać że wcale nie jest pewien że Robert zostanie dalej w Wiśle. Maaskant ma spełnić określone zadania jak ich nie wykona to by by
Powiem tak. Rozmawiałem w niedzielę z jednym z trenerów i przekaz był wyraźny. Robert,Stan i Basałaj faktycznie rozmawiali w obecności nadprezesa (nie wiem czy wirtualnej czy osobistej) i wniosek był taki że Maaskant musiał wygrać w piątek z Amiką. Porazka lub remis oznaczały staropolskie WYPIERDALAJ.

Osobiście w to nie wierzę, ale też nie mam też powodu by nie wierzyć mojemu rozmówcy.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 13.09.2011, 22:15
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Pamiętacie APOEL??Ten sam APOEL z którym zespół Maaskanta nie dał rady i dzięki któremu Wisła nie zawitała do fazy grupowej LM właśnie pokonał Zenit Sankt Petersburg 2:1

Nie kur*a nie pamiętamy.

Co to jest APOEL?

Nie chce mi się wierzyć, że pozycja Maaskanta może być tak mocno zagrożona, że przed Amiką miał ultimatum...ale kto wie...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 13.09.2011, 22:18
O ile to prawda to Cupiał musi być nieźle wkurzony na trenera. Wg mnie usłyszeć coś takiego przed takim meczem (mocny przeciwnik, wyjazd, drużyna w dołku, przerwa na repre, a po niej to nigdy nie wiadomo) to tak samo jakby ,,Tylko cud może Cię uratować.".
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 13.09.2011, 22:27
Proud napisał(a):Wyświetl post
Nie kur*a nie pamiętamy.

Co to jest APOEL?

Nie chce mi się wierzyć, że pozycja Maaskanta może być tak mocno zagrożona, że przed Amiką miał ultimatum...ale kto wie...
Podobne ultimatum miał w zeszłym sezonie przed Lechią. Chore, ale co poradzisz. Nie Ty dajesz pieniądze, niestety
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.09.2011, 22:58
gigant napisał(a):Wyświetl post
Osobiście w to nie wierzę, ale też nie mam też powodu by nie wierzyć mojemu rozmówcy.
Smutne, ale prawdopodobne. Jedyne co różni Cupiał od Wojciechowskiego, to większe doświadczenie i niechęć do kontaktów z mediami.
Jeżeli tak faktycznie było, to za rządów Cupiała nigdy nie zrobimy jakiegokolwiek postępu. Nie ma trenerów, którzy wygrywają zawsze, zwłaszcza z bogatszymi i silniejszymi zespołami.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.09.2011, 22:59
Biorąc pod uwagę jak bardzo zdenerwowany był Maaskant podczas meczu z Lechem, jestem w stanie uwierzyć w takie ultimatum.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.09.2011, 22:59
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Zapis rozmowy internautów z naszym trenerem:
http://czateria.interia.pl/goscie-cz...,2200,strona,1
Kpina czy co? To widać, że niektóre odpowiedzi są wklejane z wypowiedzi trenera z czasów przeszłych. Odpowiedź jakiego piłkarza najlepiej lubi jest z oficjalnej strony sprzed kilku dni. Podobnie jest z nauką języka polskiego. Najlepsza gafa oczekiwanie na narodziny dziecka Maskanta. Ono się urodziło dobre kilka miesięcy temu, a czat był dziś. Spreparowanie wywiadu na chat'cie. Tak kibiców oszukiwać?
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.09.2011, 23:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Smutne, ale prawdopodobne. Jedyne co różni Cupiał od Wojciechowskiego, to większe doświadczenie i niechęć do kontaktów z mediami.
Jeżeli tak faktycznie było, to za rządów Cupiała nigdy nie zrobimy jakiegokolwiek postępu. Nie ma trenerów, którzy wygrywają zawsze, zwłaszcza z bogatszymi i silniejszymi zespołami.
Tak szczerze to ja myślałem że Maaskant poleci już po Apoelu a i dziś mam takie przekonanie że pozycji to on już u Cupiała nie odbuduje ,pomimo iż dziś Apoel pokazał że to był zdecydowanie za mocny dla nas przeciwnik

Oglądałem dzisiejszy mecz(nie cały niestety) i był wyrównany ale lepsze wrażenie sprawiali gospodarze - dopiero w ostatnich minutach się pogubili i mieli farta bo gola powinni stracić.
A Zenit na dziś to Ruski top - oni przez ostatnich kilka lat na transfery wydali pod 100 mln euro
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.09.2011, 23:31
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
Kpina czy co? To widać, że niektóre odpowiedzi są wklejane z wypowiedzi trenera z czasów przeszłych. Odpowiedź jakiego piłkarza najlepiej lubi jest z oficjalnej strony sprzed kilku dni. Podobnie jest z nauką języka polskiego. Najlepsza gafa oczekiwanie na narodziny dziecka Maskanta. Ono się urodziło dobre kilka miesięcy temu, a czat był dziś. Spreparowanie wywiadu na chat'cie. Tak kibiców oszukiwać?
Mowil tez o poszukiwaniu polsko-holenderskiego trenera mlodziezy a wiemy, ze ten zostal juz jakis czas temu zatrudniony w klubie.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.09.2011, 23:50
Czat coś wyraźnie nie teges. Jak już zauważyli piszący w tym temacie, spreparowany.

Zaciekawił mnie ten filmik
http://www.youtube.com/watch?v=1bvre...layer_embedded

Nieźle się oberwało asystentowi/sędziemu technicznemu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów