|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Techniczny chyba nie zrozumiał co znaczy "fuck off"
Dobrze, że następny mecz nie jest z Legią, bo mielibyśmy trenera na trybunach ![]()
Ostatnio edytowane przez Jagul : 12.09.2011 o godz. 08:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A Wy się dziwicie, że Maaskant zachowywał się nerwowo - przecież zły wynik w Poznaniu mógł przelać czarę goryczy - trener gra o swój nowy kontrakt, o stabilizację tak w życiu zawodowym jak i prywatnym. Zresztą dziś w PS jest wywiad z Basałajem między innymi wypowiedz dotycząca trenerskiej przyszłości Holendra w Wiśle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
To u nas, porównując skład z LM, nie grał Małecki i Wilk (chociaż również wszedł, ale chyba na krócej). Poza tym wcześniej grał Lamey, teraz zadebiutował Jovanović. Wcześniej wystawiano na lewej obronie Diaza, teraz zagrał Paljić, który jest lepszy. To, że Lech nie ma szerokiej kadry to nie problem Wisły, aby dyskredytować sukces drużyny. W Lechu nie zagrał jeden więcej podstawowy zawodnik. W rezerwowym składzie to grała Wisła z Koroną jak już, a nie Lech z Wisłą.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 12.09.2011 o godz. 09:53.
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Brawo Robert!! Nie owija w bawełne. Może lepiej, że go sędziowie nie rozumieją bo Zieliński już po raz kolejny wyleciał w Białymstoku
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Takie gdybanie nie ma sesu, to jest pilka i meczu nie wygrywa ten kto ma wiecej sytuacji tylko ten kto strzela ![]() ,
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Robert zmiażdżył z tym 'fuck off'. Dudu do szatni!
![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Po tym filmiku widać prawdziwą twarz trenera a nie tą gdy wypowiada się do mediów.
Widać też że ten mecz bardzo przeżywał chyba nigdy jeszcze tak przy linii nie szalał. Lech to było trochę takie jego być albo nie być bo jeszcze z dwie wpadki i chyba zaczęto by się zastanawiać nad Robertem w Wiśle. Zresztą czytając dzisiejszy wywiad z Basałajem można między wierszami wyczytać że wcale nie jest pewien że Robert zostanie dalej w Wiśle. Maaskant ma spełnić określone zadania jak ich nie wykona to by by ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
To niestety prowadzi do smutnych wniosków, że w Wiśle tak naprawdę niewiele się zmieniło, skoro po kilku meczach, w tym towarzyskim z Rakowem, już wyskakują bezpieczniki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Witam, byłbym wdzięczny gdyby ktoś jeszcze rzucił link nieokrojony z Maaskantem w czasie i po meczu z Lechem, z tej chyba ligi+ ekstra..
Z góry wielkie dzięki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
ciekawe, że w tej samej Lidze+ extra, wczoraj, jeden z dziennikarzy obecnych w studio przytoczył przedmeczowe prognozy Andrzeja Iwana, który miał mu powiedzieć (podając uzasadnienie w punktach), że Lech nie ma żadnych szans w pojedynku z Wisłą.
Ponoć wszystko sprawdziło sie co do joty. Ciekaw jestem tego uzasadnienia Iwana |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po meczu z Lechią Maaskant do wywalenia, po meczu z Lechem trener wszystkich trenerów, a za tydzień znowu do wywalenia... A ja powtarzam - całkiem przeciętny trener z przeciętnym zespołem. Cytat:
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Zastanawiają się czy Maaskant ma zostać czy nie?
jaja sobie robicie? Kto Wam tu lepszy przyjdzie bez zapewnienia gigantycznych wzmocnień?Chyba,że jakiś staruszek mitoman emeryt, który w zamierzchłych czasach coś zdobył i teraz jedzie na tym kicie. Dla takiego to w przyszłym sezonie LM i LE za jednym razem. Naobiecuje cudów, byleby płacili na czas i tyle. Maaskant jest ok,pewnie,że popełnia błędy,ale jakoś je koryguje i widać jakąś wizję gry. Czasami coś to przypomina,no ale ma materiał taki a nie inny. Nie ma kasy na LO a będą trenera zmieniali Kto tu poza w/w typem gości przyjdzie i podejmie się walki o cokolwiek bez LO,z Kewem i jednym zdrowym napastnikiem?Tak jak napisał Willow, przeciętny trener z przeciętnym zespołem. Jakoś to póki co idzie, to po co to w imię, nie wiem czego zmieniać. Kolejnej ułudy w postaci walki o LM?Proponuje zbudować kilka boisk treningowych przez ten czas,kupić LO,napastnika. Zacząć szkolenie młodzieży. Roboty jest kupę, o ile nie więcej,a nie wymyślać nowego trenera. Tutaj nikt nic nowego nie wymyśli.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 12.09.2011 o godz. 13:47.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ja dodam tylko jeszcze od siebie, że (przy zachowaniu wszelkich proporcji) na początku w takim ManUtd pewien trener też dobrze nie zaczynał i był zwalniany przez kibiców tego klubu. po ponad 25 latach sami dobrze wiemy jak się potoczyły Jego trenerskie losy i co zbudował. Dlatego Ja osobiście jestem w stanie zrozumieć to co też zresztą mówi w wywiadzie Basałaj, że budowa Wisły nadal trwa i trzeba czasu aby wszystko zaskoczyło i było tak jak powinno być. Na dzisiaja faktycznie mamy średni zespól z (w formacie Euro) średnim trenerem, ale wierzę, że zespół będzie rósł w siłę i Maaskant też będzię się rozwijać i stanie się dobrym trenerem.
Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Oglądałem to nowe video z Maaskantem. Pomyślałem sobie, że będąc w Polsce rzeczywiście może się czuć prawie jak Bóg. Ci...ci sędziowie mu nie naskoczą (bo mówi po angielsku i robi poważne wrażenie), z sędzią wykłuca się samemu, reszta sztabu siedzi potulnie na ławce. Nikt mu nie naskoczy, a sam mówi co chce. Pozycja super mocna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Bzdura, najlepszy zespół w Polsce dzięki Stanowi i Maaskantowi.
Rozumiem że są tacy którzy nie pamiętają kto jest aktualnym Mistrzem Polski i zabawne jedynie jest to że dzieje się to na forum ...MP2011 Wisły Kraków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Szkoda, ze tak malo wiemy o kulisach czasami... . Ale piatkowe "wtargniecie"(mialem wrazenie ze jeszcze z buta z czymś pojedzie
Roberta do szatni i wqrw, ze tylko 1:0 a powinno byc 5:0 i Dudu... do szatni! no poprostu wojek samo zlo. |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
z przeciętnymi "kibicami" którzy potrafią tylko narzekać i gwizdać na piłkarzy...jak już wrzucamy do jednego worka to wszystkich.
Tylko jak to się stało że ten "przeciętny" zespół całkowicie zdominował i ograł na wyjeździe lidera ekstraklasy ? pewnie spięli się na jeden mecz i im wyszło, a jak w takim razie wygrali oni ligę w zeszłym sezonie ? a zapomniałem żaden sukces, słaba liga, 100 lat za murzynami itp... ja was ludzie nie rozumiem, nic wam nie pasuje, wy nienawidzicie Wisły, nienawidzicie trenera: bo nie polak, bo gra zbyt defensywnie, bo wielu z was lepiej zna się na piłce...nienawidzicie piłkarzy: bo to sprzedawczyki, bo za dużo zarabiają, bo ośmielają się skrytykować postawę wszystkowiedzących "kibiców"; nienawidzicie też kibiców: bo za bardzo hałasują na C i ośmielają się stać przez cały mecz zamiast usiąść na miejscu, bo jedzą kiełbaski na E, bo kupują strasznie drogie bilety a powinni zbojkotować rozgrywki żeby klub poszedł po rozum do głowy i obniżył ceny, ba obniżył, najlepiej żeby klub wpuszczał kibiców za darmo. Jednym słowem WSTYD !!! ![]()
NIE BAĆ chuliganów !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ale z drugiej strony za taką kasę to nie mogliśmy mieć lepszego zespołu. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tak jak już zostało powiedziane: tu wychodzi prawdziwy charakter naszego trenera: człowieka który żyje piłką, tym co się na bieżąco, w danej chcwili dzieje na boisku. Najbardziej zaskakujący był fragment, w którym wściekle krzyknął że powinno być już 5:0 do przerwy, aczkolwiek i ja chciałem coś roz**bać po pierwszych 45min
![]() Nie zrozumiałem natomiast po co redaktor z koziej d... pokazuje Robertowi przed meczm zdjecie załamanych piłkarzy po meczu z APOELEM (fragment z linku który ponizej). Ile można wałkować te kluski? Trener ma głowę zaprzątniętą przygotowaniem piłkarzy do arcyważnego meczu z pyrami a tu takie pytanie...pfff... Aż taka was zawiść zżera? Naprawde trzeba robić sensacje? Wrzucam raz jeszcze dwa odnośniki do całego filmiku z Robertem i meczem od kuchni (Liga plus ekstra): Oglądać od dwunastej minuty: http://youtu.be/jecWHFahKFw http://youtu.be/CuFFg3wiCIo Najlepszy trener jakiego miałą Wisła! |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Ale ok, odpowiem, żeby nie było, że uciekam od merytoryki. Pisząc, że mamy przeciętny zespół z przeciętnym trenerem, miałem na myśli realia futbolu europejskiego. Bo chyba oceniając drużynę i trenera, to powinien być punkt odniesienia. Przynajmniej dla klubu z jakimiś ambicjami. Pod drugie, kolega się pyta, jak to się stało, że przeciętny zespół ograł lidera ekstraklasy? Ano po prostu, z nich taki lider, jak z koziej dupy organki. Są jeszcze słabsi niż my. Ot cała filozofia. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
A wy ....a wszedzie robicie igły z widły , co wy ....a chcecie ? mieć mega mocną Wisłe za rok pracy ? ogarnijcie się do jasnej ....y , sorry ale człowiek się w....ia jak czyta większośc pokemonów i ich idiotyczne wypociny. Czy wy nie widzicie że Wisła pierwszy raz od kilku lat idzie jako tako do przodu ? Etap budowy WIELKIEJ WISŁY NIE TRWA ROK , TYLKO DŁUŻEJ. Już nie pamiętacie co się stało po meczu z Karabachem , jaki zespół był rozwalony , już nie pamietacie co Maaskant ze Stanem zrobili , aha ok , przecietny trener , trenuje przeciętny klub , najlepiej ich wyjebac na zbity pysk i niech trenuje Polski trener , niech Wisła sprowadza pseudo mega gwiazdki , już większość nie pamięta co się stało dzieki Polskiej Myśli Szkoleniowej.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
I czy ja pisze że to wstyd, że mamy przeciętny zespół? Nie, ja tylko stwierdzam FAKT. Bez oceniania i komentowania. Mamy takiego trenera i taki zespół, na jaki nas stać i tyle. Więc przestań się rzucać albo zacznij w końcu czytać ze zrozumieniem, bo najlepiej to bluzgami rzucać jak się nie ma nic ciekawego do powiedzenia. Ja pier....e, co za ludzie niektórzy na tym forum, to ręce opadają. Jak nie napiszesz, że mamy najlepszy zespół na świecie, a Maaskant i Valkcx to Bogowie objawieni, to jesteś albo kibic sukcesu, albo ignorant, albo pokemon, albo przedszkolak... Chore. ![]()
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Dokładnie, o to właśnie chodzi, może nie jesteśmy Realem czy Barceloną ale to dobrze, bo nie mamy takiego zadłużenia jak oni Mamy zespół który budowany jest z głową, widać pewną myśl w tym co robi nasz sztab szkoleniowy a jak się wchodzi na forum to może się wydawać że nie jest to forum kibiców obecnego Mistrza Polski, który gra w Lidze Europejskiej, ale ligowego średniaka który ledwo walczy o utrzymanie.![]()
NIE BAĆ chuliganów !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() Edit: Nie jestem kibicem sukcesu , zawsze po każdym meczu wyciągam wnioski , co było źle , co jest do poprawy , co mi sie podobało a co nie , a i na dzisiejszy dzień RM I SX są dla mnie bogami bo zrobili coś co by Polski trener nie zrobił , RM stara się z tych niektórych kopaczy zrobić zespół i dobrych mądrych piłkarzy , którzy myślą na boisku , większości to się nie podoba , bo woleli by Gargułe i Jirsaka w składzie , mam nadzieję że sprawa Garguły i jego granie w pierwej 11 jest zamknięta po meczu w Pyrlandi.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 12.09.2011 o godz. 18:00.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Obejrzałem filmiki na youtube i przyznam, że jestem "zaskoczony na plus" reakcjami Roberta odnośnie całego meczu. Jak trzeba, to ochrzani piłkarzy za nieskuteczność, ale nie jest też ślepy i potrafi sędziom wypomnieć, jeśli beznadziejnie prowadzą mecz (za każdym razem widzisz faul, ale nic z tym nie robisz... to było piąty raz...). Myślę, że nasz coach też się dużo uczy (również na własnych błędach) i na dzień dzisiejszy jest to dla Wisły najlepszy trener... na jakiego klub stać.
Owszem, też byłem załamany po porażce z Apoelem, ale dużo bardziej bolały Ateny (połączone ze złodziejstwem made by M. Riley). W przypadku Maaskanta mam nadzieję, że jakiekolwiek decyzje co do jego przyszłości nie będą podejmowane przed zakończeniem rundy jesiennej. Niezłe występy w LE + poprawa sytuacji w tabeli ligowej (oby!) wskazałyby na przedłużenie kontraktu z trenerem. Ale oczywiście "wszystko wyjdzie w praniu". Pierwszy "duży" sprawdzian we czwartek przeciwko Odense. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Nielada gratka:
Cytat:
Cytat: