|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
||
Chyba nie rozumiesz pojęcia średnia, jeśli koszyków jest powiedzmy 5 (swobodne założenie)to jak Valencia jest w drugim (2) to wówczas nie jest żadnym średniakiem, te są w koszyku 3-cim. Tyle że taka dyskusja to dziecinada, Wisła aspiruje to bycia średniakiem (powiedzmy do bycia w tym trzecim koszyku na te przysłowiowe 5) i rolą Maaskanta jest ją tam umieścić.
Piłka nożna to wbrew pozorom skomplikowana gra i o końcowym wyniku decyduje ogrom czynników, również jeśli chodzi o wkomponowywanie sie nowych piłkarzy do drużyny. To również sfera psychologii i wielu innych powodów decydujących o sukcesie jak choćby styl gry drużyny (jakoś Franek łowca bramek nie sprawdził się ani w Anglii ani w USA), również nieprzewidywalnych czynników. Ten sam piłkarz potrafi grać genialnie aby radykalnie obniżyć formę i ponownie wszystkich zaskoczyć genialną grą, takie widzenie świata w czarno-białych barwach, że oto oceniamy trenera po tygodniu (czyli po tym tygodniowym okresie szkoleniowym co do gry w ataku, doprawdy ciężko uwierzyć że ktoś może pisać coś takiego), piłkarza zaraz po debiucie (no bo jak początkowo zawodzi znaczy słaby !?). To doprawdy stek nonsensów. Piłkarza jest sens oceniać w nowej drużynie po roku a czasem i dłużej aby ocena była wiarygodna (choć ta reguła ma rzecz jasna swoje wyjątki...ot róznica między geniuszem a ciamajdą ale i tu warto być ostrożnym aby nie skreslić piłkarza wybitnego i odwrotnie zbyt szybko nie lansować kogoś na gwiazdę) , podobnie z trenerami. Zaś zgranie jest ważnym czynnikiem tak w defensywie(choć tu ważniejszym) jak i w ofensywie, …wiem to banały, ale widać nie dla wszystkich.
PS.Amica Poznań - Wisła Kraków 0-1 ... i to jest ten dobry kierunek.
Ostatnio edytowane przez milosz : 09.09.2011 o godz. 21:26.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzieci neostrady i pokemony które chciały zwolnienia Roberta jak wrażenia po meczu?
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Co Maaskant powiedział tak pilkarze zrobili - zaczeli dobrze grac, bardziej ofensywnie. Teraz bedzie tylko lepiej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
70 MIN starań gry piłką wystarczyło na Lecha. Ostatnie 20 już gorzej, raczej przypominało ostatnie mecze. Chwilami lepiej, czasem gorzej, nawet ociężale, ale jednak po raz pierwszy w tym sezonie pokazali jakąś grę bez piłki. Jaki skutek dla przeciwnika może mieć klepka pokazali w końcówce I połowy, jak robili młynki pod bramką Kotorowskiego.
Jeżeli Maaskant "nie skręci" znowu w inną stronę jak po Śląsku w zeszłym sezonie, to z każdym meczem powinno być lepiej. Jeszcze jedna uwaga, znowu jeden z lepszych meczy Wisły w sytuacji jak nie ma Małeckiego... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Wisła zaczyna grac to, co chce wprowadzić Maaskant: twarda, zespołowa gra defensywna całej drużyny, z wypracowanymi schematami ustawiania się przy ataku przeciwnika, przy agresywnym odbiorze, z przechodzeniem do kombinacyjnego ataku, gdzie więcej niż jeden piłkarz pokazuje się do gry.
Amica była przez długie fragmenty gru zdominowana i waliła głową nie tyle w mur, co w przemurze Wisły. Podejrzewam, że tak tez Maaskant chciał zagrac w Nikozji, gdzie po 10 minutach Wisła zaczeła stwarzac sobie okazje. Tam nie wyszło (nie podejmuję sie analizowania dlaczego). W Poznaniu plan został zrealizowany w 100%. Poza tym Wisła nadal atakując w drugiej polowie nie zaniedbywała solidnej obrony. Od tego naprawę dzieli nas niewiele od dobrego grania na europejskim poziomie. Najgorsze jest wejście w mecz - dużo indywidualnych błędów, choć nawet w tych pierwszych 15 minutach Amiki taktyka była dobrze realizowana. Panie Robercie - tak trzymać |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
To kwiczy od dawna - zdecydowanie nadal brak nam pewności siebie.Chcemy zacząć na luzie/spokojnie a to nie wychodzi ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
wg mnie nasza gra siadła od wejścia - niemalże - sabotażysty Garguły. Do tego czasu, poza nieco nerwowym początkiem, Lech nie wiedział co się dzieje. Wchodziliśmy w ich pole karnę z łatwością, a gdy nawet tam nam odbierali piłkę, to po kilku sekundach ją tracili, dzięki świetnemu pressingowi. Tak, taką Wisłę (od 15 do 75 minuty) chciałbym oglądać zawsze.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Ten mecz pokazał, że często największe rezerwy są do wykorzystania w psychice zawodników. Mimo niezaprzeczalnej różnicy klas w meczu z APOELem, na korzyść pastuchów, najprawdopodobniej przegraliśmy spotkanie w szatni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
mi to pachniało typowo holenderskim stylem gry. podobała się naprawdę dyscyplina taktyczna. zespół przeszedł przemianę in plus, oby na dłużej. oczywiście biorę pod uwagę że zdarzały się błędy ale to chyba raczej błędy indywidualne aniżeli zespołu. takie moje odczucia. jako zespół dzisiaj zagraliśmy tak jak dawniej. ofensywnie i uważnie w defensywie. brawo!
![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Przeciwnik był dobry dla takiego stylu gry. Grający otwartą piłkę, a jednocześnie słabszy niż APOEL. Na minus znów fatalne wejście w mecz.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Cieszy, że Robert potrafił "wstrząsnąć" tym zespołem. Trzeba grać trochę bardziej ofensywnie, tak jak wczoraj. Bez pierwszych 15 minut które wyglądały jak te w meczu z Apoelem. Czekamy na kolejne mecze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
A co do ojebania lecha? To podobala mi sie gra choc na początku myślałem ze zakończy się klęską. *** Wolę żeby moja duma ucierpiała niżeli Wisełka ma potwierdzać moje założenia... Oby tak dalej i bedzie dobrze, choć jedna jaskółka wiosny nie czyni to zaczynam widzieć światełko w tunelu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Swoją drogą po wygranym meczu i na prawdę dobrej grze mamy kilka wpisów.Ciekawe ile byłoby ich gdybyśmy przegrali?...
Do przemyślenia. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
więcej zdecydowanie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tak samo jak po przegranej z Apoelem czy Lechia skrajna glupota byloby zwalnianie go, tak samo po jednym, aczkolwiek bardzo dobrze, zagranym meczu nie mozna popadac w samozawchyt. Wiele elementow moglo sie podobac. Mnie najbardziej taktyka (ustawianie, organizacja gry) i to jak momentami potrafili utrzymac sie przy pilce. Do poprawienia na pewno skutecznosc, wykonczenie akcji, stale fragmenty gry. Choc tez trudno oczekiwac aby Maaskant nauczyl Kirma trafiac do pustej bramki, bardziej mam na mysli wiekszy spokoj calej formacji ofensywnej kiedy znajduje sie pod bramka, wiekszy automatyzm. Taka druzyna, z takimi ambicjami musi wykorzystac co najmniej jedna, dwie szanse wiecej z tylu okazji, ktore miala.
Niech Robert spokojnie pracuje, powodzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
przeczuwałem ze ktos tak napisze
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Generalnie cała tą dyskusję uważam nadal za dziecinadę bo raz że jest absolutnie subiektywna i nikt tu nikogo do niczego nie przekona, a dwa to najistotniejsze jest to iż na dziś Wisła tak jak jej stadion jest w trakcie budowy i realna ocena miejsca Wisły będzie możliwa gdzieś za 1,5 roku …byle w tym czasie niebyło jakiś kolejnych rewolucji i cała polska piłka zrobiła kolejny krok do przodu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja mam ubaw z tych którzy chcieli zwolnić Roberta po dwóch porażkach ,skoro oni mogli przez tydzień wypisywać te brednie o zwolnieniu Roberta o straconym sezonie to ja mam prawo wyrażać satysfakcje z dobrej postawy drużyny.I nie ośmieszaj się tym banem |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Niewiem skąd taki optymiz. Jakby Lech wykorzystał jedną z 3 pierwszych okazji to by z nami pojechali. Już któryś raz odpuszczamy pierwsze 15-20 minut meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby obie ekipy wykorzystały wszystkie setki to wynik mógłby być 6-2 na korzyść Wisły i pogrom amiki,niech się wronki cieszą ze skromnej porażki.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Nie wiedziałem że mamy tak nerwowego trenera. Dziś w lidze + Ekstra można było się przekonać że Robert też potrafi się wku ..ć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jakiś opis sytuacji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
'Fuck Off' rzucone do technicznego było jedną z wielu sytuacji jakie pokazali.
Za bardzo nie potrafię, ale w FotoVideo jest już link do Ligi+ Extra, więc jakby ktoś mógł wyciąć tylko ten odpowiedni fragment i wrzucić gdzieś byłbym wdzięcznym, bo sam z chęcią obejrzę to jeszcze raz. Szczególnie akcje jak wchodzi do szatni w przerwie i krzyczy: k... powinno być 5-0, a potem jeszcze wrzeszczy, żeby Biton szedł do szatni, a nie udzielał wywiadu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dobre też było jak w trakcie meczu ironicznie się uśmiechał do Bakero i go przedrzeźniał
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ludzie wyjaśnijcie mi coś... Jak to jest , ze po jednym meczu widzicie się jako Mistrz Polski a po kolejnym jako średniak ligi? Wisła zagrała całkiem fajny mecz , ale trzeba mieć w głowie , ze rywal grał rezerwowym składzie i był bardzo nieskuteczny w pierwszych 20 minutach. Fajne zwycięstwo , ale przy tak eksperymentalnie grającej obronie Lecha strzelenie tylko jednej w dodatku fartownej bramki nie jest wielkim wyczynem. Mogło być wyżej? Powinno być wyżej jednak brak Wiśle jakości. W czwartek Odense a kontuzje dopiero mogą się zacząć i , to nie tylko Genkova. Od 70 minuty Wisła grała na oparach a , to nie wystawia trenerowi dobrej oceny za przygotowanie zespołu do sezonu. Pamiętajcie , ze schody zaczna się od czwartku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
moze jestem slepy, ale gdzie na wislakrakow.com sa wywiady pomeczowe Roberta i Bakera ?
Szukam, czekam i nie widzę... ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
prawdziwy trener z jajami ![]() ![]() i mial w du..e to ze grozil mu wylot na trybuny w trakcie meczu (czyt. reakcja edziego kiedy to w trakcie meczu w piatek pokazal mu ze go tam odesle) |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|