The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ewenement
Junior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2011, 14:28
http://www.xfitnessclub.pl/
o to chodzi prawda? jesli dobrze rozumiem to za 120zl jest k1 + mma 4 razy w tyg.
moze teraz ktos wypowiedziec sie jak ucza? tzn czy poprostu warto chodzic akurat tutaj czy moze szukac czegos innego
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.08.2011, 14:47
tak za 120 masz 4razy w tygodniu jednak jak dopiero zaczynasz przygodę to może być trochę dużo.

plusem jest mała grupa (około 15osób) i spoko instruktorzy

minusy to moim zdaniem mała sala (jednak dobrze wyposażona) i cena.

ja sam szukam czegoś przede wszystkim tańszego (tak żeby 2-3razy w tygodniu wyszło mnie 70zeta) ale jest ciężko. wcale nie muszą to być jakieś oficjalne kluby.

gdyby ktoś miał taką informację że coś takiego można zorganizować lub już istnieje to proszę o priv.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Ewenement
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 12.08.2011, 15:07
rowniez prosze priv najchetniej bym pochodzil na sambo ale na nowa hute nie chce mi sie dojezdzac.
chodzilem kilka miesiecy na boks tajski, i troche czasu na klubowe treningi typowej naparzanki parter lezy calkiem u mnie dlatego ciagnie mnie cos w stylu mma, bjj. jakby byly informacje o tym rowniez prosze priv lub tutaj
Odpowiedz cytując
ManiekTS
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.08.2011, 15:59
Na Xfitness najlepiej sie oplaca zarzucic 135zl i masz kanrent na silke + 2 razy w tyg trening KB, od wrzesnia ma byc podobno 3 razy w tyg jak treneiro mowil w maju
Ostatnio edytowane przez ManiekTS : 12.08.2011 o godz. 16:23.
Kiedy z ziomeczkami pod blokiem siedziałeś , codzienne dobre akcje razem z nimi wspominałeś
gdy trafiłeś na komende raz po mordzie dostałeś , wszedłeś w układ z psami wszystkich posprzedawałeś
Odpowiedz cytując
Zoltan
Junior Member

Stary 29.08.2011, 20:03
Gdzie w okolicach huty polecicie zajęcia kick boxingu?
Odpowiedz cytując
miodzio
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.08.2011, 20:20
Byłbym zainteresowany treningami kendo gdzieś w okolicach centrum Krakowa. Macie może jakieś namiary? Kiedyś znalazłem coś na Olszy i chyba na św. Jadwigi ale nie wiem czy to jeszcze aktualne?
Odpowiedz cytując
PenQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.08.2011, 09:17
W Hucie kick boxing w "Budostalu" na os. Kościuszkowskim. Treningi prowadził Tomasz Pietraszewski, a towarzystwo raczej wiślackie
"Uprawiaj sztukę pokoju lewą ręką, zaś sztukę wojny prawą"
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.09.2011, 21:58
Będę mieszkał od października na Nowej Wsi. Widzę tu 3 siłownie - Cuber, Fit by Step i Hellhound. Może ktoś ma jakieś doświadczenia z którąś z nich i może polecić? (jestem początkującym, a więc przydałaby się pomoc kogoś kto mi tam rozpisze trening, diete itd. ps nie chcę niczego łykać, tylko białko.)
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.09.2011, 23:28
Panowie, nie znam się na odżywkach, ale znajomy znajomego...bla bla bla ( więc nie wiem czy to prawda ), w dużym skrócie brał coś takiego ( chyba w tabletach, ale może i w proszku ? ), że miał mniejszy apetyt, i mega power.

Gość chodził dzień w dzień na basen + siłka i bieganie, no i chudł bo mało jadł no i trening robił swoje.

Ktoś może z Was wie, co mógł brać ?

Nie, nie fete ;-)
Powód: dzięki za linki
Ostatnio edytowane przez labtec : 11.09.2011 o godz. 22:30.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.09.2011, 10:45
Silna wola w kapsułkach

Pewnie brał jakiś spalacz, suplement wspomagający odchudzanie, które powodują obniżenie apetytu.
Dużo tego na rynku. Od słabych L-karnityna, Therm Line, Thermo Speed, po mocniejsze reduktory tłuszczu typu Scorch, Lipo-6.

Ale na początek polecam zacząć od dobrej zielonej herbaty. Pita kilka razy dziennie między posiłkami skutecznie wspomaga odchudzanie. Później można zacząć od słabszych spalaczy.
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 11.09.2011 o godz. 10:55.
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 11.09.2011, 11:47
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Silna wola w kapsułkach

Pewnie brał jakiś spalacz, suplement wspomagający odchudzanie, które powodują obniżenie apetytu.
Dużo tego na rynku. Od słabych L-karnityna, Therm Line, Thermo Speed, po mocniejsze reduktory tłuszczu typu Scorch, Lipo-6.

Ale na początek polecam zacząć od dobrej zielonej herbaty. Pita kilka razy dziennie między posiłkami skutecznie wspomaga odchudzanie. Później można zacząć od słabszych spalaczy.
poważnie z tą zieloną herbatą ?!

Ona też przeczyszcza nieźle co ?

==

Wiadomo że na wiki każdy z nas może zrobić edycję i napisać coś, no ale może coś jest na rzeczy jednak ?

L-karnityna w handlu[edytuj]

Mimo że L-karnityna jest sprzedawana jako substancja wspomagająca odchudzanie, nie ma naukowych dowodów na to, że rzeczywiście pomaga spalić tłuszcz.[4].

Bo tak się zastanawiam co brać ? Bo kasę na karnet mam odłożoną, to przydałoby się coś na brzuszek kupić ;p

L-karnityna, coś jeszcze innego ?
Powód: l-karnityna - a efekt jojo ?!
Ostatnio edytowane przez labtec : 11.09.2011 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 11.09.2011, 12:49
Polecam Killer Bee (klasyk na rynku spalaczy) lub Thermal Pro. Oba produkty bardzo dobre, lecz bardziej sprawdzony chyba killer bee. Produkty możesz dostać w sklepie suple.us lub szukac w polskich sieciówkach/allegro. Uważam mimo wszystko, że najlepiej jest zadbać o brzuch aerobami i dieta, bo od niektórych spalaczy można przelecieć się po zdrowiu. Znam przypadki gdzie po spalaczu były mdłości, biegunki, wysoka temperatura itp. Killera śmiało mogę polecić, więcej możesz poczytać na forum Cybera:

http://cyber-sport.us/index.php?sid=...631bf7c305d061

pozdro.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
maciekTSW
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.09.2011, 13:17
A nie lepiej BCAA+ mocne kardio?
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 11.09.2011, 13:19
labtec napisał(a):Wyświetl post
Panowie, nie znam się na odżywkach, ale znajomy znajomego...bla bla bla ( więc nie wiem czy to prawda ), w dużym skrócie brał coś takiego ( chyba w tabletach, ale może i w proszku ? ), że miał mniejszy apetyt, i mega power.

Gość chodził dzień w dzień na basen + siłka i bieganie, no i chudł bo mało jadł no i trening robił swoje.

Ktoś może z Was wie, co mógł brać ?

Nie, nie fete ;-)

http://www.squash.krakow.pl/?a=page&id=24
Całkiem przyjemnie i chyba nie najdrożej
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 11.09.2011, 15:53
@ jakkfk - dzięki wielkie !

@ Małolat - Za 6 dyszek powinieneś juz kupić ;

http://allegro.pl/olimp-gainbolic-20...802436367.html

Albo osobiście na ul. Brzegowa 21
Ostatnio edytowane przez labtec : 11.09.2011 o godz. 22:34.
Odpowiedz cytując
Małolat.
Member

Od: 02.2011

Stary 11.09.2011, 23:20
widzę że jesteś zorientowany,co jest lepsze gainer, kreatyna czy białko? na masę oczywiście
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 12.09.2011, 07:10
Gainer podany wyżej przez kolegę to jedynie pamiętaj ze to tylko małe uzupełnienie diety. Od samego picia gainera nie przytyjesz. polecam Ci poczytać jeszcze sporo o diecie i odżywwkach np na SFD, KFD, Imperium Sportu. Wg mnie powinieneś zacząć od dobrej diety zawierającej węgle i białko - odpowiednie przeliczniki znajdziesz na różnych stronach. przede wszystkim panie kolego dieta, a potem uzupełnienie jej tym co potrzeba. czyli dorzucasz odpowiednie odżywki. sam kiedyś byłem młody i niedoświadczony i biorąc się za siłkę kupiłem gainera bo myślałem że będę koksem... jakież było moje zdziwienie gdy po zjedzeniu całej paczki (ok 5kg) ja przytyłem może 1-1,5 kg. Potem więc dopiero popatrzyłem po forach, podpytałem doświadczonych i zacząłem jeść. tyle, że nie zwracałem też często uwagi co jem i tu mój kolejny błąd. i tu chce zwrócić Twoją uwagę byś nie popełnił np. mojego ale myślę że popełnianego przez wielu innych błędu. nie jedz tego co tylko Ci wpadnie w rękę. Jedz z głową, regularnie, mniej a częściej. ja dorobiłem się dosyć sporego "futra"z tłuszczu i teraz muszę to spalać niestety. tu był mój błąd w budowaniu masy.
każdy początkujący powinien wiedzieć że popularne "chodzenie na siłownia"
1 etap - budowanie masy mięśniowej
2 etap - siła
3 etap - zagęszczenie mięśnia
4 etap - regeneracja
Te etapy trzeba dokładnie i rozważnie podzielić na pewien okres czasowy
Ale wracając do sedna Twojego pytania i powoli kończąc te moje nędzne wywody ...
Zanim kupisz gainera czy białko, spróbuj trochę pojeść i ewentualnie jeśli czegoś Ci w diecie brakuje uzupełnij to gainerem, białkiem czy tam węglami. Oczywiście, na to wszystko trzeba mieć kasę, czas i silna wolę. Ale jeśli myśli się poważnie o przyszłości i chcesz być dobrze zbudowanym facetem to niestety potrzeba w to najpierw włożyć i dać coś od siebie. samo niestety nic nie przyjdzie łatwo i miło.
pozdro, zapraszam do dyskusji gdyby ktoś miał jakieś uwagi bądź spostrzeżenia.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
JuskowiakAndrzej
Junior Member

Stary 12.09.2011, 08:05
jest ktoś kto trenuje bądź trenował w grapplingu kraków ?
każda informacja jest cenna
moze byc pw
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez JuskowiakAndrzej : 12.09.2011 o godz. 08:08.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 12.09.2011, 10:59
poważnie z tą zieloną herbatą ?!

Ona też przeczyszcza nieźle co ?
(...)

L-karnityna, coś jeszcze innego ?
Tak, poważnie. Mnie nie przeczyszcza.
L-karnityna jest słaba. Lepiej pić zieloną herbatę. Dużo zdrowsze niż chemia. Tylko herbata jakiejś dobrej jakości. Koniecznie liściasta. A jeszcze lepiej jak jest z herbaciarni.
Do tego dieta Low Carb, aeroby i tłuszcz zleci szybciej niż myślisz.

Jeśli bardzo się uparłeś na te spalacze, to na początek coś lekkiego. Np. Olimp Thermo Speed Extreme. Ale podkreślam jeszcze raz, że jeśli jest to pierwsza redukcja, to najlepiej zacząć bez spalaczy.

Na redukcji warto się zaopatrzyć, tak jak pisze maciekTSW, w BCAA. Nie będzie Ci palić mięśni.

@ Małolat - Za 6 dyszek powinieneś juz kupić ;
http://allegro.pl/olimp-gainbolic-20...802436367.html
Słaby gainer. Nie polecam.
PrawdziwośćDlaGry dobrze prawi. Nie ma co się napalać od razu w odżywki. Bo np. taki gainbolic nic wam nie da, oprócz szpanu przed kumplami. Zacznijcie od diety a dopiero później można myśleć o jej uzupełnieniu.
Odpowiedz cytując
Haidar
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.09.2011, 16:17
Czy taki zestaw jak jakaś kreatyna ( mono lub jabłczan + glutamina ), amino BCAA + carbo opłaca się kupić i wspomoże on mój trening ? Ćwiczę od roku, cel to masa.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
PrezeS_KrK_
Member

Stary 12.09.2011, 16:35
Witam.
Ja jestem mlody lecz już od 1 roku ćwiczę na siłowni.
Ja oczywiście jadę zawsze na czysto ponieważ nie chcę sobie narazie nadużywać nerek i wątroby.Zaczynałem jako 14 letni chłopak ponieważ mój starszy brat ćwiczył więc nie chcac być słabszy pykałem jakieś tam ćwiczenia.Z czasem ułożyłem sobie dziennik treningowy.Kolejnym etapem była i jest dieta naturalna.Wszelkiego typu produkty zawierające białko,węgla i inne ważne elementy. Podstawowym składnikiem jest sniadanie które jest najważniejszym posiłkiem oraz systematyczność ćwiczeń. Teraz jestem na etapie ćwiczenia masy co cały czas procentuje.
Miłego ćwiczenia i dużych przyrostów
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 12.09.2011, 20:29
Haidar napisał(a):Wyświetl post
Czy taki zestaw jak jakaś kreatyna ( mono lub jabłczan + glutamina ), amino BCAA + carbo opłaca się kupić i wspomoże on mój trening ? Ćwiczę od roku, cel to masa.
A jak idzie trening? Są jakieś przyrosty? Modyfikujesz co jakiś czas plan treningowy?
Wzrost i waga?

PrezeS_KrK_,
Jestem pod wrażeniem zdrowego rozsądku Ćwicz tak dalej, bez żadnej chemii. Powodzenia
Odpowiedz cytując
PrezeS_KrK_
Member

Stary 13.09.2011, 07:20
Dzięki i Nawzajem, i jeszcze coś .
Ja jeszcze nie trenuje bardzo mieśni kręgosłupa i nie obciażam bardzo nóg ponieważ jeszcze one rosną i nie chcę dostać jakiś skrzywień czy coś w tym stylu.Może powiecie że przesadzam ale ja wole chuchać na zimno.
Pozdro i dużych przyrostów
Odpowiedz cytując
Kyno
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.09.2011, 09:30
Czy HMB sprawdza się u wytrenowanych osób ?
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 13.09.2011, 09:43
HMB ma słabe działanie. Szkoda kasy.
A w jakim celu chcesz je stosować? Jako antykatabolik dużo lepsze jest BCAA.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 13.09.2011, 14:57
Jakie macie opinie na temat DAKO na Ugorku?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.09.2011, 20:51
PrezeS_KrK_ napisał(a):Wyświetl post
Dzięki i Nawzajem, i jeszcze coś .
Ja jeszcze nie trenuje bardzo mieśni kręgosłupa i nie obciażam bardzo nóg ponieważ jeszcze one rosną i nie chcę dostać jakiś skrzywień czy coś w tym stylu.Może powiecie że przesadzam ale ja wole chuchać na zimno.
Pozdro i dużych przyrostów
Zdecydowanie - MITY!!!! Nie będzie siadów i MC, nie będzie ogólnej siły, będziesz koksem na patykach
Odpowiedz cytując
Kyno
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.09.2011, 21:07
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
A w jakim celu chcesz je stosować? Jako antykatabolik dużo lepsze jest BCAA.
Właśnie jako antykatabolik oraz chciałem pomóc sobie w spalaniu tkanki tłuszczowej.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.09.2011, 21:22
Kyno napisał(a):Wyświetl post
Właśnie jako antykatabolik oraz chciałem pomóc sobie w spalaniu tkanki tłuszczowej.
HMB nie działa. Na pewnej str ( priv ) znajdziesz badania to potwierdzające.

Z antykatabolików BCAA będzie dobre.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 13.09.2011, 21:27
A ja polecam Pure w Kazimierzu. Sprzęt i warunki do ćwiczeń są idealne. Jedynym minusem jest duża liczba gości z AW i JG. To taka też mała podpowiedź gdzie można spotkać tych "kolegów".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów