|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Gratulacje dla naszych, fajny okres od 20 min do zejścia Ivicy. Niepotrzebnie nerwowe ostatnie 10-15min.
Poza tym triumf ludzi, ktorzy zawiesili Małego. Wygrana ze znaczącym rywalem na wyjeździe, długimi okresami fajna gra, brak Małego... no... raczej niewidoczny (choć być może byłby w stanie lepiej skończyć którąś z wielu sytuacji). Może oprzytomnieje chłopak przez te parę dni i weźmie się do dobrej, zespołowej gry. Dobrze by było... |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Fajnie fajnie, momentami graliśmy na poziomie nieosiągalnym dla wszystkich drużyn w ekstraklasie.
Świetny Iliev, Melikson i Nunez. Gratulacje dla całej drużyny. Wracamy do gry ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Świetny mecz, brawa dla drużyny !
Jeden z lepszych, który widziałem ostatnio ! KONIEC SPORÓW, WSZYSCY NA ODENSE !! PS Nunez man of the match. PS2 Błagam.... Skończcie temat Małackiego.. Wygraliśmy bardzo ważny mecz
Ostatnio edytowane przez fialo : 09.09.2011 o godz. 23:30.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Dobry wynik, gra niezła (szczególnie końcowka I i pierwsze 30 minut II połowy)... ale do cholery przy tej skuteczności do końcówki następnego meczu nie doczekam i zejdę:(
Coś mam wrażenie, że inaczej byście w większości śpiewali, jakby dali sobie w końcówce strzelić wyrównującą bramkę, a przy tych bykach obrony (szczególnie w I połowie widocznych) to naprawdę było możliwe. Cóż widać "łaska pańska na pstrym koniu jeździ"... Takie dwie sytuacje jakie miał Melikson w I połowie, to się z zamkniętymi oczami strzela |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mówicie, że daliśmy radę bez Patryka, ale... czy Kirm był lepszy? Mnie irytował jak zwykle.
Mały nie jest dla nas oczywiście elementem, bez którego wszystko się sypie, ale jest przydatny. Potrafi dać sporo drużynie i Maaskant o tym wie. Sądzę, że z Odense wyjdzie w pierwszym składzie (zawieszenie już się skończy?) ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Co do meczu to ostrzegam przed hurraoptymizmem jak to na tym forum bywa po wygranych meczach. Amica była dziś tragiczna w obronie i tylko dlatego stworzyliśmy tyle sytuacji. W obronie nerwowo i nie bez błędów które mogły skończyć się na 0:2 w 15 minucie. Wtedy znów byłby lament i płacze. Nie zmienia to faktu że od 20 minuty zagraliśmy po profesorsku i praktycznie pyry nie istniały. Grzechem było marnowanie taki wielu okazji dlatego solidny trening strzelecki przydałby się naszym graczom. Wygrana w POZnan*iu zawsze cieszy i wprowadza w dobry humor przed weekendem |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jak dla mnie Małecki powinien grać ale tak od 70-80 minuty kiedy i tak już nie gra się tak bardzo zespołowo bo po prostu wtedy nikt nie ma już tyle siły. Swoją drogą szkoda że nie ma już w zespole Żurawskiego, Maskant sam podkreślał, że miał on na Patryka bardzo pozytywny wpływ w tamtym sezonie.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 09.09.2011 o godz. 23:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Piłka jest właśnie taka, że jedna akcja potrafi zmienić ocenę całego meczu, ocenę pracy trenera w klubie czy reprezentacji, a nawet historię danego klubu. Dzisiaj równie dobrze po pierwszej połowie mogło być 3:1 dla Amicy, jak i 3:0 dla nas. Nie ma co gdybać. Oceniamy fakty a nie wróżby. ![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
@hanys
w Wiśle pracują ludzie którzy wiedzą lepiej od ciebie czy warto dalej trzymać Małeckiego, a jak masz jakieś życzenia to poczekaj do 6 grudnia. z tymi podziałami to nie bądź śmieszny, sam sobie je tworzysz i ciągle o nich przypominasz...jeśli jest jakiś problem to chyba można sprawę omówić za pośrednictwem stowarzyszenia co nie? w czym ty widzisz problem?
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 09.09.2011 o godz. 23:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Piszę na szybko, bez zbędnego rozpisywania się o szczegółach - nasz najlepszy mecz w tej rundzie, zawodnicy w końcu operowali sprawnie piłką, nie bali się rozegrać akcji na jeden czy dwa kontakty. Mogliśmy, a nawet powinniśmy wygrać o wiele wyżej.
Krytycy decyzji o zawieszeniu Małeckiego mają jeden argument w dyskusji mniej. Maaskant może spokojnie przygotowywać zespół do meczu z Odense. Wracamy do walki o mistrza. Oby ten mecz okazał się przełomowym dla losów tej rundy i tego sezonu. |
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
Kirm uczestniczy w wiekszosci z nich. Ciagle pod gra, ciagle naciskajacy obrone, zdecydowany i szybki. To byl przyzwoity mecz Slowenca. Conajmniej. Brak skutecznosci irytuje, ale nie powinien przeslonic ogolnej oceny. Niech facet trafi ten pierwszy raz i bedzie ok. Wg mnie pozyteczny dla druzyny duzo bardziej niz Malecki. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Teraz już chyba nikt tak nie napisze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Iliev ma ta zdolnosc ze jakos 'łatwo" tak drybluje ze niby wydaje sie za zaraz mu pilke wezmą a on wozi 3 czasem 4 zawodnkow.W dodatku ma swietny strzal ,i dzis bylo by blisko pieknej brameczki ![]() Podobal mi sie Jovanovic -naprawde gosc konkretny,i ma duuze zapedy do przodu.Chyba Lamey wyladuje na lawce na dluzej. Oby zwyzka formy byla dobrym prognostykiem,a pilkrze "przestawili: sie z walki o LM na walke o MP-co nie jest wcale łatwe. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
jak dla mnie mecz dobry, nie żadna rewelacja przeciętna pierwsza połowa, w której mogliśmy stracić 2-3 bramki, ale też drugie tyle strzelić, zdecydowanie na za dużo im pozwoliliśmy druga połowa za to bardzo dobra, graliśmy pewnie, szybko, szczelnie w tyłach, nie pozwalając im na nic cóż, teraz czas piąć się do góry edit: aha, pozdrawiam tych, co przed meczem wstawiali Gargułę kosztem Kirma, Ilieva, Nuneza, czy kogokolwiek, jesteście nienormalni ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Biega robi zamieszanie, ale i tak nie potrafi wyminąć przeciwnika i stworzyć jakąś składną akcje, najwyżej znaleźć się w dobrym miejscu i przypalić (dzisiaj szczęśliwie Biton był w odpowiednim miejscu) Większość jego rajdów to były wyrzutu z autu.Jak się ostudzi to będzie z niego pożytek, na razie gra dla gola, nie dla zespołu i to mnie u niego drażni.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 10.09.2011 o godz. 00:02.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
A przy bramce wcale sie nie przypalil, przyjal pilke w polu karnym pod presja obroncow, uderzyl. Nie trafil, zdarza sie. Ale to nie taki babol jak z Polonia W. Zdania nie zmienie ,moim zdaniem udane zawody. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Mimo, że wynik nie odzwierciedla ilości sytuacji, to jestem super zadowolony z wyniku
Dzięki chłopaki!!! Tak trzeba grać. Walnąć bramkę, dwie i czekać, grać z kontry. Gra bez Małeckiego wyglądała całkiem nieźle, ale na Boga niech zrobią coś z tym Kirmem, bo to już robi się dramatyczne. Cieszy że Jovanović grał za Diaza, mam nadzieję, że po końcu wypożyczenia wróci do Belgii. Fajny mecz i suuuper wynik. Mam nadzieję, że Odense też pojedziemy. JJJBG!![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
.....i potwierdzila sie teoria niektorych, ze bez Malego gramy duzo lepiej jako zespol, nie ma glupich koleczek i kiwek.ktos chyba Wolfy strasznie sie z nia nie zgadzal, wiec ciekawi mnie jego opinia na temat tego meczu.bez Malego widac, ze gra zespolowa jest na duzo wyzszym poziomie i ciekawi mnie co teraz Maaskant zrobi z Maleckim?jak dla mnie to i tak po tym co odj.... jego dni sa policzone w Wisle, a Messi z niego zaden, wiec jest do zastapienia nawet tym co mamy teraz.mecz ciekawy, martwi nieskutecznosc, szczegolnie Kirma.mam nadzieje, ze powoli slabe ogniwa beda wymieniane na lepsze i za 2, 3 lata bedziemy miec konkretna zgrana ekipe.oby BC starczylo cierpliwosci.pozdro
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Pierwsze ligowe zwycięstwo w Poznaniu od wiosny 2008 r cieszy.
Szczególnie że było to jak najbardziej zasłużone zwycięstwo. Szkoda że nie skończyło się lepszym rezultatem niż 1-0 , bo sytuacje do tego zostały na boisku wypracowane ![]() Odpuścilibyście sobie wplatanie wątku Patryka w ten mecz... Dodatkowym smaczkiem jest wyrwanie 3 pkt na bardzo trudnym terenie , przy bardzo dużym zaangażowaniu naszych graczy , w kontekście reakcji młyna po/w trakcie meczu z Lechią ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.09.2011 o godz. 01:44.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Widziałem tylko drugą połowę. Pyk, pyk, pyk.
Akcja, gdy na 20 metrze Paljic zagrywa na drugą stronę, klepa, klepa. Palce lizać. Tak to powinno wyglądać. Jest dobrze i cześć. |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Świetny mecz w naszym wykonaniu, dużo ambicji i sportowej agresji w grze. Myślę, że dlatego mecz tak wyglądał, ponieważ Wisła spięła się na ten mecz tak jak inne dróżyny spinają się przed meczem z Wisłą. Jeżeli będziemy z takim nastawieniem wychodzic na każdy mecz, to możemy coś ugrac w lidze i LE.
Na plus formacja obronna. W końcu z Jovanovicem, którego występu w meczu ligowym nie mogłem sie doczekac, i w końcu bez Diaza. Strasznie mi się podobało, że nasi zawodnicy nie chcieli wygrac meczu stojąc, tylko prawie cały mecz biegali i dobrze wychodzili na pozycje (no może poza koncówką, ale poewnie zmęczenie dało już o sobie znac). Wczorajszy mecz to dobry prognostyk przed spotkaniem w LE. Jeżeli zagramy tak jak wczoraj to jestem dobrej myśli.
Ostatnio edytowane przez Miguelito : 10.09.2011 o godz. 06:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Biton mi przypomina Frankowskiego nie licząc warunków fizycznych. Człowiek egzekutor, którego za wiele nie widać w meczu i za to jest sadzany na ławke przez kibiców/trenera. Małeckiego nie było i była jakość. Wiec po co on nam? Zeby rozdzielał kibiców, dyrygował kto ma komu kibicować? Jakos kiedy nie ma goscia to gramy lepiej. dziwne ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Może jak wróci po karze będzie z tym lepiej. Chociaż wydaje mi się, że dostanie pierwszą lepszą ofertę z zachodu i ucieknie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Najwazniejsze, ze w koncu udalo Nam sie wygrac z Lechem w Poznaniu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Z drugiej strony ciekawe jakby wygladał ten mecz z Małeckim.....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Napiszę tylko tyle: grajmy tym składem (od wejścia Bitona, a zanim wszedł Garguła) do końca rundy tak długo jak sie tylko da. Zadnych wynalazków typu Diaz, pożegnać się z Małeckim, Genkov na ławkę. Zajebisty mecz wczoraj. Gratulacje dla piłkarzy i sztabu. Widać że niezwykle potrzebna była naszym ta bramka po ostatnim kryzysie.
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 10.09.2011 o godz. 08:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Po tym meczu wiadomo kilka rzeczy:
1) lekcja z Apoelu odrobiona. Chłopaki potrafią przytrzymać piłkę jak im trener każe 2) lubimy "drewno".Poprzeczki, słupki itd 3) jak się chce to można grać 4) wszelkiej maści "znawcy piłki nożnej ", wieszczący kryzysy, koniec Wisły, mistrzostwo dla Amikii-niech się schowają 5) mamy "GODNEGO NASTĘPCĘ" Marka Zieńczuka ![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nunez. Gość jest świetny jak na nasze warunki, wygryzł Wilka ze składu. Ambitny, cwaniaczek, zdeterminowany, nie odpuszcza, silny, dobry przegląd pola, dobra technika, dobry strzał. Takiego gościa nam trzeba było i będzie naprawdę szkoda, jeżeli go nie wykupimy. No, chyba że przyjdzie ktoś jeszcze lepszy
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|