|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Szprotson, ja nigy nie pisalem, ze mam wujka, coci albo brata w adidasie! To byla twoja interpretacja. Ale tak, bylem pewny, ze ta koszulka, ktora nosil syn Pareiki, bedzie nasza nowa. Tak to robi Adidas w Bundeslidze, ze sa takie "przecieki" przed prezentacja nowej koszulki. Powiem prosto: mylilem sie a Adidas mnie pozytywne zaskoczyl. Szkoda tylko, ze to tak dlugo trwalo z ta nowa koszulka i ze ten old school-wzor bedzie bez BG i ze te logo T-Mobile wszystko zniszczy! Oprocz Ekstraklasy nie znam innych lig w Europie, gdzie sponsor tytularny sie tak ostro na koszulkach reklamuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Gdyby znaleziono sponsora, to i nawet na obecnym modelu by już był.
To nie jest kwestia modelu koszulki. Po podpisaniu umowy od razu zostałby umieszczony, bo to w końcu za to płaci. Dla tych wszystkich co sądzą, że znalezienie sponsora to prosta sprawa - to się zgadza! Sprzedać miejsce na kilka lat za marne grosze to żaden problem. Znalezienie poważnego sponsora w obecnym czasie to jednak nie lada wyzwanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ale takie inicjały (prawy dolny róg) jakbyśmy mieli na kołnierzyku to by było nieźle:
![]() Tu macie tą fotę w większym formacie: http://i51.tinypic.com/2z9cm8n.jpg
Ostatnio edytowane przez R33 : 08.09.2011 o godz. 14:15.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Osobiście liczyłem na odważniejszy projekt, który ożywi koszulkę. Nawet tutaj pojawiały się piękne wizualizacje z białymi cieniutkimi przeszyciami czy niebieskimi elementami. Szkoda, bo model ze zdjęcia to nic niezwykłego. Solidny, schludny i poprawny model. Nic więcej.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Tylko , ze u Nas z wyjatkiem Tyskiego i Bet-at-home , nie bierzemy zadnego grosza-nawet marnego - od sponsora i to przez pare ladnych lat. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale narzekacie
wiadomo było, że będą czerwone, będą paski i kołnierzyk. Wszystko jest plus pewnie jakieś napisy pod kołnierzem. I koszulka elegancka, nie przekombinowana, prosta. Poprostu ładna. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
szalke ma takie coś. nie na kołnierzyku ale w miejscu gdzie masz rozmiar
http://1.bp.blogspot.com/_zBauXxE1il...600/shalke.jpg "Tausend Freunde, die zusammen stehn" - A thousand friends, standing together," says the line of text that has been incorporated in the collar. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Pozwoliłem sobie trochę po czarować ze zdjęciem kolegi...
![]() ![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Podaj mi taką sytuację z branży, czyli który klub tak miał. Ze najpierw pojawiają sie koszulki w sklepach a potem klub je prezentuje. Tylko zauważ ze u nas prezentacja to wielkie HALO w Bagateli, zaproszenia etc. Który klub tak miał ? E: fakty proszę.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 08.09.2011 o godz. 15:07.
![]()
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Szprotson, idz na footballshirtculture.com. Tam sa co rok artykuly, ktore sie tak zaczynaja: This seems to be the new shirt....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z innych branż - gry komputerowe. Bo to w jednym sklepie zaczęto je sprzedawać przed premierą, czy zgrano i wrzucono do sieci. Tutaj jest po prostu problem rzetelności sklepów i ludzi, którzy znają model. Umowa między Adidasem i Wisłą to jedno, jej respektowanie przez postronne osoby to drugie. Prezentacja i tak może być z wielkim przytupem. Zabieg marketingowy. Od wielu lat się narzeka, że nic się w tej kwestii nie robiło. Teraz działania są i to wyraźne, a dalej narzekacie.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 08.09.2011 o godz. 15:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
w sumie może i masz racje
ale dla mnie żenujące jest podawanie takiej informacji "Specjalna uroczystość, w trakcie której po raz pierwszy pokazane zostaną nowe koszulki piłkarzy Wisły, odbędzie się w najbliższy poniedziałek w sali Teatru Bagatela przy ulicy Sarego." w środe, a my w środe już wiemy jak wyglądają dokładnie te mityczne koszulki. nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi, robimy wielką GALĘ, zaproszenie duperele, to jakim cudem sklep ma tą koszulke szybciej ? (chociaz nie wiem ktory adidas bo w Krakowskiej nie wiedzą nic nt. koszulek). Przecież takie rzeczy powinny być uzgadniane w umowach, jeszcze biorąc pod uwage ze w KRK są ze 4 adidasy w których taki stroj mozna dostać. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sklep ma koszulkę szybciej, bo to normalne, że sklepy otrzymują produkt od producenta szybciej, tak aby w dniu premiery był dostępny. A im większe ciśnienie medialne jest wywierane na prezentacji (tj. opóźnienia, zapowiedzi, szum kibiców) tym większe prawdopodobieństwo, że ktoś wyczuje interes i zacznie sprzedawać wcześniej.
Oficjalna prezentacja jednak z tym nie ma nic wspólnego, koszulki zostaną zaprezentowane mediom przez klub po raz pierwszy. Cała otoczka to całkiem niezły zabieg marketingowy, nawiązujemy do największych klubów, które takie "szopki" odstawiają. To, że strój wyciekł nie oznacza, że trzeba odwołać galę i wrzucić 2 zdjęcia na oficjalną. Nie na tym ten biznes polega. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
nie no jasne, ale mi chodzi o to że strój nie powinien wyciec wcześniej, a jeśli tak sie stało to napierdalać im kary za to.
Chyba ze wyciekło specjalnie. przeciez nie tak trudno dojsc kto "wyczuł interes" szczegolnie ze u Nas te sklepy liczy sie na palcach jednej ręki. Jakby było 200 sklepów adidas z naszym asortymentem to rozumiem ze cos moze wyciec, ale ....a 4 czy 5 sklepów? ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a tak poza tym 95% kibiców Wisły nie wie o tym że te koszulki już można gdzieś dostać, zobaczyć...
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A czy jest jakaś szansa że to będzie inna koszulka niż ta na zdjęciach? Czy jest jeszcze cień szansy na Białą Gwiazdę bez herbu S.A.?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Basałaj niczego nie podpisuje. Podpisał umowe z Adidasem poprzedni dyrektor marketingu, i podobno ta umowa byla duzym sukcesem bo jest duzo lepsza finansowo niz byla ta z Umbro. A to ze teraz mam stroje... to bardziej dalej burdel w klubie, ze nikt nie potrafil ich przynisnac...
|
|
|
|
Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Basalaj sie wypowiadal, ze nie bedzie kosuzlek z BG, wiec nie ma na to szans. ![]()
Od kolyski, az po grob. Wisla Krakow !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Koszulka może różnic się jedynie detalami, BG nie będzie niestety. Nowa koszulka mi osobiście przypadła do gust, koszulka pewnie wygląda lepiej w realu niż na zdjęciu podanym wyżej. Ten model ma Real, więc co dedykowanych stroi to Real mógłby narzekać i sądzić się z adidasem, a my powinniśmy się ciszyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
co tu duzo kryc stroj jest KOTEM , naprawdde nie spodziewalem sie az tak fajnego zwlaszcza po prezentacji Legii
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Tylko , ze Cupial sam chcialby znalezc sponsora na koszulke , z ktorego zbieralby pieniadze . Wcale by to nie przeszkadzalo w reklamach TF na stadionie i poza nim . A odnosnie biznesu w Ameryce - pewnie wiesz wszystko na ten temat i odpalasz cygaro banknotem studolarowym ,pijac mojito na Hawajach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
mam nadzieje ze to replika a meczówka będzie się dużo lepiej prezentowała
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Co jak co ale ten herb prezentuje sie przepieknie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A według mnie to prezentuje się okropnie. A poza tym to nie herb Wisły, tylko logo spółki akcyjnej.
Zdecydowanie za duże to logo jest na koszulce, może dożyjemy czasów kiedy wróci BIAŁA GWIAZDA. ![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
już widze Małeckiego z podniesionym kołnierzykiem
![]()
|
|