The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krakow-Berlin
Junior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.09.2011, 13:03
Szprotson, ja nigy nie pisalem, ze mam wujka, coci albo brata w adidasie! To byla twoja interpretacja. Ale tak, bylem pewny, ze ta koszulka, ktora nosil syn Pareiki, bedzie nasza nowa. Tak to robi Adidas w Bundeslidze, ze sa takie "przecieki" przed prezentacja nowej koszulki. Powiem prosto: mylilem sie a Adidas mnie pozytywne zaskoczyl. Szkoda tylko, ze to tak dlugo trwalo z ta nowa koszulka i ze ten old school-wzor bedzie bez BG i ze te logo T-Mobile wszystko zniszczy! Oprocz Ekstraklasy nie znam innych lig w Europie, gdzie sponsor tytularny sie tak ostro na koszulkach reklamuje.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 08.09.2011, 13:08
Gdyby znaleziono sponsora, to i nawet na obecnym modelu by już był.
To nie jest kwestia modelu koszulki. Po podpisaniu umowy od razu zostałby umieszczony, bo to w końcu za to płaci. Dla tych wszystkich co sądzą, że znalezienie sponsora to prosta sprawa - to się zgadza! Sprzedać miejsce na kilka lat za marne grosze to żaden problem. Znalezienie poważnego sponsora w obecnym czasie to jednak nie lada wyzwanie.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 08.09.2011, 14:03
someonewisp napisał(a):Wyświetl post
Najgorsza koszulka pod słońcem. Nawet Legia ma lepsze...
W którym aspekcie koszulka Legii jest lepsza od naszej Wiem że nie ma BG ale jak bla mnie sam wzór bardzo pozytywny
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 08.09.2011, 14:13
Ale takie inicjały (prawy dolny róg) jakbyśmy mieli na kołnierzyku to by było nieźle:

Tu macie tą fotę w większym formacie:
http://i51.tinypic.com/2z9cm8n.jpg
Ostatnio edytowane przez R33 : 08.09.2011 o godz. 14:15.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 08.09.2011, 14:17
Osobiście liczyłem na odważniejszy projekt, który ożywi koszulkę. Nawet tutaj pojawiały się piękne wizualizacje z białymi cieniutkimi przeszyciami czy niebieskimi elementami. Szkoda, bo model ze zdjęcia to nic niezwykłego. Solidny, schludny i poprawny model. Nic więcej.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.09.2011, 14:19
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Gdyby znaleziono sponsora, to i nawet na obecnym modelu by już był.
To nie jest kwestia modelu koszulki. Po podpisaniu umowy od razu zostałby umieszczony, bo to w końcu za to płaci. Dla tych wszystkich co sądzą, że znalezienie sponsora to prosta sprawa - to się zgadza! Sprzedać miejsce na kilka lat za marne grosze to żaden problem. Znalezienie poważnego sponsora w obecnym czasie to jednak nie lada wyzwanie.

Tylko , ze u Nas z wyjatkiem Tyskiego i Bet-at-home , nie bierzemy zadnego grosza-nawet marnego - od sponsora i to przez pare ladnych lat.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 08.09.2011, 14:21
Ale narzekacie wiadomo było, że będą czerwone, będą paski i kołnierzyk. Wszystko jest plus pewnie jakieś napisy pod kołnierzem. I koszulka elegancka, nie przekombinowana, prosta. Poprostu ładna.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.09.2011, 14:22
szalke ma takie coś. nie na kołnierzyku ale w miejscu gdzie masz rozmiar
http://1.bp.blogspot.com/_zBauXxE1il...600/shalke.jpg
"Tausend Freunde, die zusammen stehn" - A thousand friends, standing together," says the line of text that has been incorporated in the collar.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 08.09.2011, 14:25
fantom chicago napisał(a):Wyświetl post
Tylko , ze u Nas z wyjatkiem Tyskiego i Bet-at-home , nie bierzemy zadnego grosza-nawet marnego - od sponsora i to przez pare ladnych lat.
A przelewy z Telefoniki to co ? I nie mów że to pieniądze B. Cupiała które mógłby włożyć w transfery. To że chce żeby Wisła promowała TF zamiast np. reklam w telewizji (jak już kiedyś było) to tylko się cieszyć. Nie nauczyłeś się w Ameryce co to biznes ?
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.09.2011, 14:27
Pozwoliłem sobie trochę po czarować ze zdjęciem kolegi...

Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 08.09.2011, 14:47
Cytat:
No ale juz po ptokach. Osoba która zrobiła to zdjęcie zepsuła misterny plan markietingowców, super hiper impreze w Bagateli i Bóg wie co jeszcze. Ja .......e, tylko u Nas w sklepach są szybciej koszulki niż na piłkarzach. KPINA panie Basałaj.
Ta, bo to Basałaj wystawia koszulki w sklepach. Po prostu ktoś chciał zarobić i wystawił koszulkę na sprzedaż przed "premierą". Takich sytuacji jest pełno, w każdej branży.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 08.09.2011, 14:57
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Ta, bo to Basałaj wystawia koszulki w sklepach. Po prostu ktoś chciał zarobić i wystawił koszulkę na sprzedaż przed "premierą". Takich sytuacji jest pełno, w każdej branży.
Basałaj podpisuje umowę z adidasem w której szanuje się bądź nie szanuje się.

Podaj mi taką sytuację z branży, czyli który klub tak miał.
Ze najpierw pojawiają sie koszulki w sklepach a potem klub je prezentuje. Tylko zauważ ze u nas prezentacja to wielkie HALO w Bagateli, zaproszenia etc. Który klub tak miał ?

E: fakty proszę.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 08.09.2011 o godz. 15:07.

Odpowiedz cytując
Krakow-Berlin
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 08.09.2011, 15:04
Szprotson, idz na footballshirtculture.com. Tam sa co rok artykuly, ktore sie tak zaczynaja: This seems to be the new shirt....
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 08.09.2011, 15:33
szprotson napisał(a):Wyświetl post

Podaj mi taką sytuację z branży, czyli który klub tak miał.
Ze najpierw pojawiają sie koszulki w sklepach a potem klub je prezentuje. Tylko zauważ ze u nas prezentacja to wielkie HALO w Bagateli, zaproszenia etc. Który klub tak miał ?

E: fakty proszę.
W tym roku wyciekły zdjęcia koszulek Realu Madryt, FC Barcelony, Manchesteru United, Arsenalu i pewnie innych drużyn.

Z innych branż - gry komputerowe. Bo to w jednym sklepie zaczęto je sprzedawać przed premierą, czy zgrano i wrzucono do sieci.

Tutaj jest po prostu problem rzetelności sklepów i ludzi, którzy znają model. Umowa między Adidasem i Wisłą to jedno, jej respektowanie przez postronne osoby to drugie.
Prezentacja i tak może być z wielkim przytupem. Zabieg marketingowy. Od wielu lat się narzeka, że nic się w tej kwestii nie robiło. Teraz działania są i to wyraźne, a dalej narzekacie.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 08.09.2011 o godz. 15:35.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 08.09.2011, 15:50
w sumie może i masz racje

ale dla mnie żenujące jest podawanie takiej informacji "Specjalna uroczystość, w trakcie której po raz pierwszy pokazane zostaną nowe koszulki piłkarzy Wisły, odbędzie się w najbliższy poniedziałek w sali Teatru Bagatela przy ulicy Sarego." w środe, a my w środe już wiemy jak wyglądają dokładnie te mityczne koszulki.

nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi, robimy wielką GALĘ, zaproszenie duperele, to jakim cudem sklep ma tą koszulke szybciej ? (chociaz nie wiem ktory adidas bo w Krakowskiej nie wiedzą nic nt. koszulek). Przecież takie rzeczy powinny być uzgadniane w umowach, jeszcze biorąc pod uwage ze w KRK są ze 4 adidasy w których taki stroj mozna dostać.

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 08.09.2011, 16:06
Sklep ma koszulkę szybciej, bo to normalne, że sklepy otrzymują produkt od producenta szybciej, tak aby w dniu premiery był dostępny. A im większe ciśnienie medialne jest wywierane na prezentacji (tj. opóźnienia, zapowiedzi, szum kibiców) tym większe prawdopodobieństwo, że ktoś wyczuje interes i zacznie sprzedawać wcześniej.
Oficjalna prezentacja jednak z tym nie ma nic wspólnego, koszulki zostaną zaprezentowane mediom przez klub po raz pierwszy. Cała otoczka to całkiem niezły zabieg marketingowy, nawiązujemy do największych klubów, które takie "szopki" odstawiają.
To, że strój wyciekł nie oznacza, że trzeba odwołać galę i wrzucić 2 zdjęcia na oficjalną. Nie na tym ten biznes polega.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 08.09.2011, 16:11
nie no jasne, ale mi chodzi o to że strój nie powinien wyciec wcześniej, a jeśli tak sie stało to napierdalać im kary za to.
Chyba ze wyciekło specjalnie.
przeciez nie tak trudno dojsc kto "wyczuł interes" szczegolnie ze u Nas te sklepy liczy sie na palcach jednej ręki. Jakby było 200 sklepów adidas z naszym asortymentem to rozumiem ze cos moze wyciec, ale ....a 4 czy 5 sklepów?

Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.09.2011, 16:13
a tak poza tym 95% kibiców Wisły nie wie o tym że te koszulki już można gdzieś dostać, zobaczyć...
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 08.09.2011, 16:17
Czasem jest 1 i wystawi produkt. Ewentualne kary to już tylko sprawa Adidasa, bo to jego sklepy za to odpowiadają. Wisła mogłaby karać, gdyby to ktoś z klubu posłał zdjęcie w sieć.
wiertar, co prawda, to prawda.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 08.09.2011, 16:17
A czy jest jakaś szansa że to będzie inna koszulka niż ta na zdjęciach? Czy jest jeszcze cień szansy na Białą Gwiazdę bez herbu S.A.?
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.09.2011, 16:27
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Basałaj niczego nie podpisuje. Podpisał umowe z Adidasem poprzedni dyrektor marketingu, i podobno ta umowa byla duzym sukcesem bo jest duzo lepsza finansowo niz byla ta z Umbro. A to ze teraz mam stroje... to bardziej dalej burdel w klubie, ze nikt nie potrafil ich przynisnac...
Odpowiedz cytując
eMAGieIKa
Member

Od: 05.2006

Stary 08.09.2011, 16:34
Barti napisał(a):Wyświetl post
A czy jest jakaś szansa że to będzie inna koszulka niż ta na zdjęciach? Czy jest jeszcze cień szansy na Białą Gwiazdę bez herbu S.A.?

Basalaj sie wypowiadal, ze nie bedzie kosuzlek z BG, wiec nie ma na to szans.
Od kolyski, az po grob. Wisla Krakow !
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.09.2011, 16:34
Koszulka może różnic się jedynie detalami, BG nie będzie niestety. Nowa koszulka mi osobiście przypadła do gust, koszulka pewnie wygląda lepiej w realu niż na zdjęciu podanym wyżej. Ten model ma Real, więc co dedykowanych stroi to Real mógłby narzekać i sądzić się z adidasem, a my powinniśmy się ciszyć.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 08.09.2011, 16:45
co tu duzo kryc stroj jest KOTEM , naprawdde nie spodziewalem sie az tak fajnego zwlaszcza po prezentacji Legii
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.09.2011, 19:57
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
A przelewy z Telefoniki to co ? I nie mów że to pieniądze B. Cupiała które mógłby włożyć w transfery. To że chce żeby Wisła promowała TF zamiast np. reklam w telewizji (jak już kiedyś było) to tylko się cieszyć. Nie nauczyłeś się w Ameryce co to biznes ?
Tylko , ze Cupial sam chcialby znalezc sponsora na koszulke , z ktorego zbieralby pieniadze . Wcale by to nie przeszkadzalo w reklamach TF na stadionie i poza nim . A odnosnie biznesu w Ameryce - pewnie wiesz wszystko na ten temat i odpalasz cygaro banknotem studolarowym ,pijac mojito na Hawajach
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 08.09.2011, 20:13
mam nadzieje ze to replika a meczówka będzie się dużo lepiej prezentowała
Odpowiedz cytując
borowik
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 08.09.2011, 20:52
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
mam nadzieje ze to replika a meczówka będzie się dużo lepiej prezentowała
Tylko, że ta domniemana replika kosztuje 249 PLN
Odpowiedz cytując
Wi$l@1906
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 08.09.2011, 21:05
Co jak co ale ten herb prezentuje sie przepieknie!
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.09.2011, 21:10
Wi$l@1906 napisał(a):Wyświetl post
Co jak co ale ten herb prezentuje sie przepieknie!
A według mnie to prezentuje się okropnie. A poza tym to nie herb Wisły, tylko logo spółki akcyjnej.
Zdecydowanie za duże to logo jest na koszulce, może dożyjemy czasów kiedy wróci BIAŁA GWIAZDA.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 08.09.2011, 21:24
już widze Małeckiego z podniesionym kołnierzykiem
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów