The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
andys
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.09.2011, 15:38
Bart napisał(a):Wyświetl post
Żenujące janusze siedzą na tym forum. Dobrze że kumaci już tu nie zaglądają ale dla was to dobrze. Możecie gdzieś się wyszaleć - w internecie. Zapraszam pod gniazdo, każdego kto ma pretensje do Nas (prawdziwych Wiślaków) czy Patryka to na pewno wyjaśnimy wszystkie wasze problemy

Bez odbioru
Synu , ja chodziłem na Wisłę z mo9im śp Ojcem , jak grali Kawula , Monica , R.Budka , Sykta , Gach , Kotlarczyk ( o ile Ci mówią coś te nazwiska), Od wielu lat nie chodzę , bo za daleko mieszkam , ale Wisłę zawsze mam w sercu. I Ty śmiesz obrażać takich kibiców.Uwżasz , że drzeć mordę to najważniejsze.Wierz mi, że te 45 lat temu też byli rózni kibice , ale takiego debilizmu jak prezentujesz nie było na pewno.Nie sądzę też , żeby któryś z ówczesnych piłkarzy wypowiedział się tak jak Małecki , którego zresztą bardzo lubię.
Odpowiedz cytując
Johny84.ts
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.09.2011, 15:41
SkMk napisał(a):Wyświetl post
Na najbliższym meczu na R22 liczę na głośne "Patryk Małecki" z C. Tak w ramach rewanżu za wydarzenia z Lechem.
odpowiedź E : "postaw kiełbasę"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.09.2011, 15:43
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, a co ma jedno wspólnego z drugim?
To nie obecność czy nieobecność Małeckiego w drużynie podczas meczu z Amiką wpływa na mój dobry nastrój. Ani nawet wynik meczu (choc to juz bardziej).

Też mam nadzieję, że będę miał dobry nastrój
Skoro Twój nastrój nie zależy od wyników Wisły, to faktycznie - nie ma co ciągnąć tematu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.09.2011, 16:14
Basałaj to jest wróżka, nie dość że przewidział w....... w Poznaniu, to już nawet winnego wskazał.

Brawo prezesie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 07.09.2011, 16:19
Panowie i Panie; nie doczytałem sie tutaj próby ukazania przyczyn podziału ocen w stosunku do Patryka. Nie powinno być tajemnica, że Patryk "trzma" z ludzi będącymi w szerokopojętym gronie osób tzw. decyzyjnych. To właśnie ta znajomośc sprawia, że Patryk jest ubóstwiany na pewnym sektorze, gdzie na innym ludzie mają inne poglądy, nie narzucane odgórnie.Patrk bowiem wie, że trzeba "j...ć Ż...", czego nie wie Bunoza, i że "C....to stara k...", czego nie wie Jaliens. Dlatego ta znajomośc i silne oddziaływanie ma miejsce - Patryk ma plecy w cudzych barach, a Oni mają swojego człowieka na boisku, co i ma właściwą koszulke pod klubową, i zwyzywać potrafi. Proste ? Proste. Natomiast trzeźwo patrzących na wybryki Patryka kibiców z innych sektorów też nie brakuje, i patrząc z szerszej perspektywy może męczyc postawa faceta, który na siłę chce byc chuliganem w trykocie klubowym, zamiast piłkarzem walczącym do upadłego. Patryk niech wyładuje złość biegając po boisku i jeżdząc na dupsku, zamiast cisnąć tym, którzy widzą jego niemoc. Bez poklasku na "C'" u osób, ktorym się wydaje, że Wisła to tylko Oni, Patryk trzymałby język za zębami...
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 07.09.2011, 16:28
CH. napisał(a):Wyświetl post
... z kontraktem przetrzymam Patryka bo kibice Wisły wiedzą o jego identyfikowaniu się z klubem, a jak nie podpiszę to zwalę winę na niego tlumacząc to tym że Małecki powinien grać nawet za 10 tyś skoro tak mocno kocha Wisłę - Basałaj.

Przeciez Maldini w AC Milan grał za grosze, Giggs w Manchesterze tak samo, Totti w AS Romie i Del Piero w Juventusie również. Mimo że kochają kluby w których grali / grają..

To jest właśnie Wasz problem.. oceniacie go poprzez pryzmat i wylacznie telewizora. Nie wiecie jakim jest czlowiekiem i co mysli.. Cham, bandyta i prostak z tego Małeckiego.. mało ważne że Małecki to jeden z najczyściej grających piłkarzy w Polsce i najczysciej grajacym na swojej pozycji. Inni łamią nogi rywalom i cisza, Patryk cos powie i juz hieny dzwonia do NASA zeby z ruchow ust coś ułozyć tak zeby zrobić aferę, plunie na boisko, kazdy piłkarz pluje na trawnik, nawet Messi ale afery nie ma.. Malecki plunal i juz niusy "Malecki plunął w strone trybun kibicow miejscowych!" , poruszy ręką i od razu dzwonią do Tony Hawka czy przypadkiem Malecki nie dopuscil się jakiejś prowokacji w swoich gestach. Malecki ma tatuaz JP2 i on klnie? niemozliwe! zaden katolik przeciez nie klnie, nie pije, nie uprawia sexu! Patryk nie powinien jesc czegos niezdrowego i z duza zawartoscia tluszczu bo mial pod trykotem meczowym w meczu z Apoelem koszulke z podobizna JP2, to niedopuszczalne! Dziw bierze ze to Malecki wytrzymuje psychicznie.. mnie by juz dawno ch.. strzelił z tymi prowokacjami i ciaglymi przesladowaniami za byle gowno.
Co by chlopak nie zrobil to zle. Po fantastycznej bramce z Arka (vide Apoel) w doliczonym czasei gry pojawialy sie glosy szydzenia ze przypadek ze to tamto, na sile doszukiwali sie problemu.. tu na forum rowniez. Wtedy miedzy innymi zrozumialem ze bedzie mial jechane przez pewna grupe osob z gory, dla zasady..
skoro już dorzuciłeś drugą część to Ci odpowiem:
czy Małecki prowokuje kibiców innych drużyn? tak i chyba nie zamierzasz dyskutować. to że klną na niego? a pamiętasz (albo nie) jak przyjechał pewnego pięknego dnia Gajtkowski i zrobił coś brzydkiego podczas meczu? ile wtedy się nasłuchał o swojej rodzinie?
Ma tatuaż z Papieżem. więc chyba nie powinna to być jakaś ozdoba prawda? za Papieżem stały wartości katolickie tak? m.in. zakaz seksu przed ślubem. to TY zaglądnąłeś mu do łóżka (mnie to nie interesowało). czyli powinien się do nich stosować. (nic mnie nie obchodzi co on robi po 22 to tylko odpowiedź na Twoje śmieszne zarzuty). problem z tym jest taki że podobnie jak w kibicowaniu im bardziej jesteś zżyty z klubem tym mniej się obwieszasz gadżetami jak choinka, bo Wisłę i wiarę się ma w sercu a nie na pokaz.
Pokazanie koszulki owszem było niedopuszczalne! ale ze względu czysto sportowego- mógł osłabić zespół. i za to powinna spotkać go kara. Koszulkę rownie dobrze mógł pokazać po meczu. ale oczywiście gwiazda musi świecić.
Czytaj uważniej gazety to Twój ulubieniec powiedział w gazecie że strzelił bramkę przypadkowo i nawet nie patrzył gdzie kopie. to tylko wystawia mu świadectwo jakim jest miernotom.

Dziwne że nikt do Sobola pretensji nie ma. każdy widzi że chodzi jak mały samochodzik (teraz coraz słabiej ale przez te lata zrobił swoje że mogę powiedzieć że nie przeszedł koło meczu tylko już po prostu zdrowie nie pozwala). a z Patrysiem wieczne problemy.

Broniłeś go gdy powiedział że na mecz nie wyjdzie bo to upokorzenie grać z ławki? Czy nie sądzisz że już wtedy powinien wylecieć na kopniakach?
Zresztą nie tylko on ale to dyskusja na inne czasy.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 07.09.2011, 16:31
uzytkownik_forum napisał(a):Wyświetl post
Panowie i Panie; nie doczytałem sie tutaj próby ukazania przyczyn podziału ocen w stosunku do Patryka. Nie powinno być tajemnica, że Patryk "trzma" z ludzi będącymi w szerokopojętym gronie osób tzw. decyzyjnych. To właśnie ta znajomośc sprawia, że Patryk jest ubóstwiany na pewnym sektorze, gdzie na innym ludzie mają inne poglądy, nie narzucane odgórnie.Patrk bowiem wie, że trzeba "j...ć Ż...", czego nie wie Bunoza, i że "C....to stara k...", czego nie wie Jaliens. Dlatego ta znajomośc i silne oddziaływanie ma miejsce - Patryk ma plecy w cudzych barach, a Oni mają swojego człowieka na boisku, co i ma właściwą koszulke pod klubową, i zwyzywać potrafi. Proste ? Proste. Natomiast trzeźwo patrzących na wybryki Patryka kibiców z innych sektorów też nie brakuje, i patrząc z szerszej perspektywy może męczyc postawa faceta, który na siłę chce byc chuliganem w trykocie klubowym, zamiast piłkarzem walczącym do upadłego. Patryk niech wyładuje złość biegając po boisku i jeżdząc na dupsku, zamiast cisnąć tym, którzy widzą jego niemoc. Bez poklasku na "C'" u osób, ktorym się wydaje, że Wisła to tylko Oni, Patryk trzymałby język za zębami...
No ale my to wiemy. Gdyby chodziło o JAKIEGOKOLWIEK innego zawodnika Wisły sprawy by nie było. Wszyscy własnoręcznie odesłaliby delikwenta na drugą stronę Błoń lub w jakiś inny kosmos.

Czekam teraz na fachową wypowiedź eksperta z SKWK, zarzucającą Basałajowi sabotaż.
Rzecz tylko w tym że to nasz nadprezes a nie Basałaj odstawi/odstawił Pana Małeckiego na boczny tor.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 07.09.2011, 16:33
Wypowiedź Małeckiego co do kibiców była nie trafna, przesadził i to raczej nie podlega wątpliwości. Jednak kibice również przesadzili, tydzień wcześniej każdy by nosił Małeckiego i dziękował Patrykowi za bramkę z APOELem. Wystarczył tydzień aby z trybun poleciały gwizdy, wyzwiska co do piłkarza który uważam obok Radka Sobolewskiego najbardziej emocjonalnie przeżył tą porażkę z Mistrzem Cypru.

Małeckiego poniosły emocje i powiedział za dużo owszem. Chociaż powiedział prawdę.
Wywalanie go z kadry na mecz z Lechem to strzał w stopę, to dla mnie idiotyzm niestety.
Jak można swojego kluczowego zawodnika wykluczać na mecz z Lechem, który jest cholernie mocny.
Jedziemy bez stylu, bez formy, bez kibiców, w fatalnej atmosferze a dodatkowo bez walecznego Małeckiego. Jak na razie to nie mamy argumentów aby powiedzieć że wygramy z Lechem w weekend.Ktoś powie mamy Meliksona. Tylko ten Melikson wraca po urazie i ostatnio również cieniował.

Małecki pewnie odejdzie, jest honorowy i nie da sobą pomiatać. Skoro klub za nim się nie wstawi, to on stwierdzi że Wisłę ma w sercu, ale skoro nie ma wsparcia w zarzadzie i części kibiców to na siłę nikogo nie będzie uszczęśliwiał i za pewne w zimę odejdzie. Co dla mnie Wiślaka od 10 lat będzie ogromnym ciosem.
Dla mnie Patryk Małecki to coś więcej niż piłkarz, dla mnie mecz bez Małeckiego traci na wartości.

Patryk jest kibić kto nie ma zbyt ogromnego ilorazu inteligencji. Ale ma to COŚ w sobie. Nawet gdy krzyknie do kolegi: '....a, człowieku zagraj to dokładnie!' to działa to mobilizująco. Dla Patryka mecz z Cracovia, Legia czy Lechem to nie tylko zwykły mecz jak dla Diazów, Gienków czy Maorów. Patryk wie co to Wisła Kraków, wie co to Biała-Gwiazda i wie co to walka do końca. Nie wyobrażam sobie Wisły bez niego.

A jak ktoś dalej wierzy że po tej wypowiedzi Małeckiego ktoś się obrazi i nie przyjdzie na Wisłę to jest w ogromnym błędzie. Ludzie mają w dupie to co powiedział Małecki. I przyjdą na przekór choćby po to by jeszcze raz krzyknąć obelgą w stronę Małeckiego albo sobie pogwizdać.

A my swoje! PATRYK MAŁECKI!
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 07.09.2011 o godz. 16:36.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 07.09.2011, 16:34
Proponuję gwiżdżącym z sektora E wygwizdać tych, którzy siedzą obok Was a uważają się za większych Wiślaków niż Mały". Skoro Patryk jest dla was teraz persona non grata to nie wiem jak akceptujecie tych którzy na akceptację nie zasługują. Możliwe, że niektórzy przybijają z nimi tzw "piąteczkę" Chyba wiecie o kim mowa.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.09.2011, 16:44
Jak czytam to u niektórych przebijają złote myśli co przywodzą wspomnienia 'mówię Wisła, myślę Małecki' (jak dla kogoś mecz bez Małeckiego traci na wartości to niech się chwilę zastanowi komu kibicuje: piłkarzykom czy Wiśle...) Jakich czasów człowiek dożył by symbolem Wisły stał się taki Małecki odmawiający w niej treningu
Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.09.2011, 16:46
Nie powinno być tajemnica, że Patryk "trzma" z ludzi będącymi w szerokopojętym gronie osób tzw. decyzyjnych. To właśnie ta znajomośc sprawia, że Patryk jest ubóstwiany na pewnym sektorze,
To ciekawe co piszesz, bo mi sie wydaje ze jest przez sektor C traktowany wyjatkowo dlatego ze na kazdym meczu wyjazdowym inni kibice jada z nim i jego rodziną rowno, nie kazdy by to wytrzymal. Gdyby taki Sobol byl co mecz obrazany to wtedy on by otrzymywal dodatkowe wsparcie przy R22. I to kto jest znajomym Maleckiego nie ma tu znaczenia. Ale moje wytlumaczenie jest za proste.. Lepiej dalej szukac teorii spiskowych.

PS. Gratuluje stwierdzenia ze Małecki robi z siebie chuligana na boisku. Mial koszulke Pruszcza, kiedys nawet na derbach wbiegl na plot - prawdziwy chuligan!
Odpowiedz cytując
szery
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 07.09.2011, 16:48
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Zdecydowanie to jest wina Basałają, to w ogóle trzeba mieć nie równo pod sufitem żeby Małeckiego do Wisły sprowadzić Cupiał może mu tego nie wybaczyć.
Fajną dyskusje prowadzicie, jedni o zachowaniu Małeckiego drudzy o zachowaniu kibiców, pikniki na E, fanatycy na C. Ja jak krytykuje zachowanie zarówno kibiców gwiżdżących jak i wypowiedź Małego to gdzie jest moje miejsce.

pewnie na Błoniach...
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 07.09.2011, 16:48
fond napisał(a):Wyświetl post
Jakich czasów człowiek dożył by symbolem Wisły stał się taki Małecki odmawiający w niej treningu
jakich to czasów człowiek dożył, że za kopnięcie koszulki zawodnik jest usprawiedliwiany przez kibiców, nie spotyka go żadna nagana/kara.

Jakich to człowiek czasów dożył gdy niejaki DUDU (ten murzyn) od razu doczekał się gromkiego DUDU DUDU na R22.

Jakich to człowiek czasów dożył, że niejaki zdrajca Uche był i zapewne byłby przyjęty z otwartymi ramionami i pokłonami.

Jakich to człowiek czasów dożył, że mieniący się Wiślakami ludzie(piłkarze działacze) powinni mieć zakaz wstępu na stadion, a siedzenie z nimi na trybunie powinno być powodem do wstydu, a nie do zaszczytu.
Ostatnio edytowane przez PvD : 07.09.2011 o godz. 16:51.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.09.2011, 16:52
Cytat:
Jakich to człowiek czasów dożył, że niejaki zdrajca Uche był i zapewne byłby przyjęty z otwartymi ramionami i pokłonami.
Nie no, wiesz - ja po młynie widywałem kolesi z "K. Uche" na plecach, na fecie i "Kokoszka" się trafił...
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Stary 07.09.2011, 17:02
Wiślak178 napisał(a):Wyświetl post
To ciekawe co piszesz, bo mi sie wydaje ze jest przez sektor C traktowany wyjatkowo dlatego ze na kazdym meczu wyjazdowym inni kibice jada z nim i jego rodziną rowno, nie kazdy by to wytrzyma

PS. Gratuluje stwierdzenia ze Małecki robi z siebie chuligana na boisku. Mial koszulke Pruszcza, kiedys nawet na derbach wbiegl na plot - prawdziwy chuligan!
Gwiżdżą na Niego bo ma włosy na klacie, nie potrafi grac w polo czy też może ma śmieszną tapete w sypialni ? Nie. Gwiżdżą, bo cała Polska zauważyła, że ten gośc nie tyle identyfikuje sie na zabój z klubem, co po prostu jest chamskim prymitywem burakiem, który swoją agresje kanalizuję utożsamiajać się z fanatykami, którym z wiadomych względów agresja jest po drodze. Na Sobola nie gwiżdżą - i teraz zastanów się dlaczego...Czyżby miał Wisłę w dupie, czy tez może ma mniejsze włosy na klacie ? Jak myślisz

P.S Przy "chuliganie" zapomniałem dodac cudzysłowu, żebys zrozumiał... Mea culpa. dodam także, że tatuaż JPII uważam za kiepski dowcip i wyraz katolickiej hipokryzji, za co w moich oczach punktów mu nie przybywa. Charakternośc charakternością, ale swoje miejsce trzeba znać w szeregu - Patryk jest tak zadufany w sobie i swoich kontaktach, że chyba nawet nie podejrzewa, że Wisła to nie tylko On
Ostatnio edytowane przez uzytkownik_forum : 07.09.2011 o godz. 17:04.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 07.09.2011, 17:02
dokładnie, uche nie widziałem ale kokoszke kilka razy i niedzielana
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Stary 07.09.2011, 17:24
Cytat:
Nie powinno być tajemnica, że Patryk "trzma" z ludzi będącymi w szerokopojętym gronie osób tzw. decyzyjnych. To właśnie ta znajomośc sprawia, że Patryk jest ubóstwiany na pewnym sektorze, gdzie na innym ludzie mają inne poglądy, nie narzucane odgórnie.Patrk bowiem wie, że trzeba "j...ć Ż...", czego nie wie Bunoza, i że "C....to stara k...", czego nie wie Jaliens.
Oczywiście
Bo ten szacunek nie ma nic wspólnego z tym , że jest jedynym w naszej kadrze piłkarzem z pewnym już dorobkiem i sporym potencjałem , który od gówniarza praktycznie bez przerwy kopie piłkę ,,pod szyldem'' Wisły Kraków.
Oczywiście to go nie odróżnia od Bunozy i Jaliensa. Różni ich tylko to , że Bunoza i Jaliens nie wiedzą kogo trzeba jebać , albo kto od dawna daje dupy.
Twoja teoria zmiażdżyła system.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.09.2011 o godz. 17:28.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Stary 07.09.2011, 17:33
Cytat:
A tym przykładem z Dudu... mój Boże, przecież Ty jesteś mądry facet, nie wierzę, że to napisałeś. Może już nigdy nie skandujmy żadnych nazwisk piłkarzy, nie wiem, czemu ludzie krzyczą "PAREIKO", albo "Maaskant" ? Skąd w Was jest tyle jakiejś durnej złości? Może i za wcześnie, strzelił wtedy gola, ale wyszło sympatycznie. Nikt nie zginął, nikt nie ucierpiał. Nikt się z nas nie śmiał, a jeśli już, to chyba tylko imbecyle.
Wyszło słitaśnie i sympatycznie.

Tylko na sympatie trybun i skandowanie nazwiska trzeba sobie czymś zasłużyć.

No ale przecież nikt nie zginął i nikt nie ucierpiał...
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.09.2011 o godz. 17:39.
Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Stary 07.09.2011, 17:33
Gwiżdżą na Niego bo ma włosy na klacie, nie potrafi grac w polo czy też może ma śmieszną tapete w sypialni ? Nie. Gwiżdżą, bo cała Polska zauważyła, że ten gośc nie tyle identyfikuje sie na zabój z klubem, co po prostu jest chamskim prymitywem burakiem, który swoją agresje kanalizuję utożsamiajać się z fanatykami, którym z wiadomych względów agresja jest po drodze. Na Sobola nie gwiżdżą - i teraz zastanów się dlaczego...Czyżby miał Wisłę w dupie, czy tez może ma mniejsze włosy na klacie ? Jak myślisz

P.S Przy "chuliganie" zapomniałem dodac cudzysłowu, żebys zrozumiał... Mea culpa. dodam także, że tatuaż JPII uważam za kiepski dowcip i wyraz katolickiej hipokryzji, za co w moich oczach punktów mu nie przybywa. Charakternośc charakternością, ale swoje miejsce trzeba znać w szeregu - Patryk jest tak zadufany w sobie i swoich kontaktach, że chyba nawet nie podejrzewa, że Wisła to nie tylko On
Ja tam wolę identyfikującego się z fanatykami Małeckiego od takiego Garguły, nie mówiąc o obcokrajowcach. Żaden z nas nie przekona drugiego do swoich racji, bo jesteśmy z innych galaktyk, ja jestem fanatykiem, a Ty przedstawiasz ich w złym świetle. Ale popatrz jak to wygląda z mojej strony, Ty sadzisz ze gwiżdżą (ja bym ku*w itp. gwizdami nie nazwał) na niego bo wyczuli ze jest chamskim, prymitywnym, agresywnym burakiem. Ale zastanow się teraz, kto gwiżdże na Maleckiego na innych stadionach? Kibice tacy jak Ty, z takimi poglądami na temat fanatyków itp.? Czy kibice tacy jak ja? "Gwiżdżą" fanatycy innych klubów, oni nie "gwiżdżą" dlatego że Małecki jest "agresywnym burakiem" jak to nazwałeś, im to nie przeszkadza bo przeciez sami nimi sa , tylko dlatego że boli ich że mamy piłkarza tak związanego z klubem, fanatykami, że prowadził doping, dla Ciebie to głupota ale uwierz zę na pewno wielu kibicow kolezanki zza Blon sobie pomyslalo "kurde... tez bym chciał miec takiego pilkarza w klubie" kibice innych drużyn nam go ZAZDROSZCZĄ, Sobol nie jest obrazany bo nie utozsamia sie z fanatykami tak jak Mały. A co do tatuazu to nie oceniam bo nie znam Malego osobiscie, ale smierdzi tu hipokryzją na kilometr...
Ostatnio edytowane przez Wiślak178 : 07.09.2011 o godz. 17:37.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 07.09.2011, 17:34
PvD napisał(a):Wyświetl post
jakich to czasów człowiek dożył, że za kopnięcie koszulki zawodnik jest usprawiedliwiany przez kibiców, nie spotyka go żadna nagana/kara.

Jakich to człowiek czasów dożył gdy niejaki DUDU (ten murzyn) od razu doczekał się gromkiego DUDU DUDU na R22.

Jakich to człowiek czasów dożył, że mieniący się Wiślakami ludzie(piłkarze działacze) powinni mieć zakaz wstępu na stadion, a siedzenie z nimi na trybunie powinno być powodem do wstydu, a nie do zaszczytu.

Kto tego szwaba usprawiedliwił? wręcz przeciwnie i wtedy i teraz w sprawie Małego uważam że powinni być wydaleni z klubu natychmiastowo. (odnośnie kary do dostał coś symbolicznego)

Co do Dudu. zaczęło się na X to po pierwsze. po drugie stałem 2 rzędy wyżej od chłopaków którzy to krzyknęli i dokładnie wiem dlaczego a obrosło to jakimś mitem więc wyjaśniam i przytaczam dialog:
dawaj zrobimy coś na bekę zobaczymy jak po golu się sektor za bramką podnieci że śpiewamy o Dudu. -koniec cytatu. było to krzyknięte raz dla jaj a wszyscy którzy zasłyszeli tą historię uważają że to tak przez pół meczu.

Uche. wesoła historia. kto nie pamięta niech żałuje bo takiej lekcji od kopacza długo nie dostaliśmy.

Byli piłkarze? masz na myśli pana A.K.? przecież doskonale wiesz że to prawa reka właściciela i pierwszy sufler co się tutaj dzieje.

i czy to ma zmienić mój pogląd na Małeckiego? wręcz przeciwnie uwrażliwiło mnie że nie ma litości dla takich jak on.

wiślak 178- i widzisz nasłuchałeś się głupot zamiast samemu pomyśleć. mały jest jebany na innych stadionach bo zasłużył. tak samo jak powinien być Kokoszka, Surma, Gajtkowski i kilku innych na naszym.
i na pewno nie przez to że jest przywiązany do barw klubowych. doskonale wiemy (tylko ci co tak piszą udają że nie wiedzą) że Małecki prowokuje trybuny, to się uśmiechnie szyderczo to coś pokaże to pobiegnie po bramce pod gospodarzy. dlatego go nie lubią a nie uświadamiacie sobie kolejną legendę której tak naprawdę nie ma.
kłamstwo powtarzane 100razy się prawdą.
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 07.09.2011 o godz. 17:41.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.09.2011, 17:58
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jak Małecki taki superwiślak to niech teraz pojedzie z kibicami do Poznania i prowadzi doping. Skoro woli być kibicem niż piłkarzem....Piłkarz gra i nie wypowiada się o sprawach kibicowskich. Zwłaszcza jeśli ma to szkodzic klubowi
Ależ Ty jesteś nieziemsko ograniczony.

Człowieku, zrozum pewne kwestie. Jesteś moderatorem, czy tam adminem jak zwał, tak zwał. Twoim zadaniem na forum jest m.in tonowanie nastrojów, a także niedopuszczanie do jakichś większych konfliktów, szczególnie takich, które mogę trwale podzielić kibiców Wisły.

A Ty po raz kolejny dodajesz do pieca w tej kwestii swoim bezsensownym postem. Wyjaśnij mi co on wniósł do dyskusji poza bezsensowną napinką? Odpowiedz na pytanie. Co on wniósł do dyskusji? Bo wg mnie chciałeś się po prostu przy.......ić. Jako, że argumentów zabrakło wyskoczyłeś z jakimś kretyńskim tekstem o prowadzeniu dopingu przez Małeckiego w Poznaniu. Po prostu żenujące. A podwójnie żenujące jest to, że napisał to mod. Pomijam już fakt, że wrzucasz wielu ludzi do jednego worka, uogólniasz, plujesz jadem. Wszystko już w tej kwestii zostało powiedziane, a Ty dalej swoje.

Wypowiadaj się w kwestiach piłkarskich nie kibicowskich, bo skazujesz się na śmieszność, jak z tym sektorem gości na Amice. Skoro siedzisz za granicą i akuratnie nie czaisz teraźniejszych klimatów w Polsce, to się nie wypowiadaj. Ja się nie znam na polityce, to w politycznym się nie wypowiadam, to chyba normalne co nie ?

A teraz usuń tego posta.
Ostatnio edytowane przez fialo : 07.09.2011 o godz. 18:01.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Stary 07.09.2011, 18:37
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście
Bo ten szacunek nie ma nic wspólnego z tym , że jest jedynym w naszej kadrze piłkarzem z pewnym już dorobkiem i sporym potencjałem , który od gówniarza praktycznie bez przerwy kopie piłkę ,,pod szyldem'' Wisły Kraków.
Oczywiście to go nie odróżnia od Bunozy i Jaliensa. Różni ich tylko to , że Bunoza i Jaliens nie wiedzą kogo trzeba jebać , albo kto od dawna daje dupy.
Twoja teoria zmiażdżyła system.
O tak, i tak sie pod tym szyldem cudownie spisuje, że odmawia wychodzenia na mecze i kilkakrotnie działa na niekorzyśc klubu, coraz w wiekszym stopniu żeby być szczerym. Niedługo Małecki .......nie do kamery, jakie braki widzi w gospodarzeniu u Cupiała i Jego tez wysle, żeby zainwestował w Proszowainkę.
PAtryk nawet na treningu ma w dupie wszytskich - pamiętam, jak sie pokłócił, bo trener bramkarzy kazał mu przynieśc piłke - skończyło sie na chujach, ....ach, i "co Ty mi będziesz .......ił". Tak się zostaje widać prawdziwym Wiślakiem... Jeśli Patryk nie jest prosty facetem, który nie wie, gdzie pracujei jak ma się zachowywac, to czy mam prawo nazywac go debilem, bo coraz bardziej zasługuje na to miano ?
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 07.09.2011, 18:43
Nigdy nie słyszałem jeszcze od kibiców innych drużyn, żeby Małeckiego zazdrościli...raczej inne odczucia mieli.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 07.09.2011, 18:45
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Sportowo kara taka, żeby nie ukarać Wisły. Czy ktokolwiek zimno myślący może przypuszczać, że zawodnik który:
a. jest w słabszej formie ostatnio,
b. wrócił dziś po tygodniowym zgrupowaniu kadry,

jest w stanie wnieść cokolwiek do gry Wisły w piątek (zwłaszcza, że jutro pewnie wyjazd).

A na Odense bedzie gotowy i wypoczęty. Ten tydzień to myślicie, że z sufitu spadł ?

Ps. Niniejszy post nie jest oceną kary czy też zachowania PM.
Wedle tego: Pareiko, Wilk, Kirm, Genkow nie powinni zagrać w Poznaniu?

spirit napisał(a):Wyświetl post
1. A co Cię obchodzi ile on zarabia? Tak bardzo boli, że zarabia więcej od Ciebie?
2. Co do sponsora - było wałkowane tysiąc razy, ale oczywiście KOALIK wie wszystko najlepiej i będzie naginał fakty do swojej teorii. Sponsor jest i jest to T-F. Daje taką kasę, że bez konkretnego sukcesu sportowego nikt w naszej przaśnej lidze nie da więcej.

Co do Patryka - uważam, że kara jest zbyt łagodna. Rozumiem, że był, delikatnie mówiąc, poirytowany spotkaniami z APOELem i Lechią, bo to gość z charakterem. W pewien też sposób usprawiedliwiam go, bo nie cierpię ludzi, którzy gwiżdżą i obrażają własnego piłkarza w trakcie meczu.

ALE

wysyłać własnych kibiców na Cracovię? Na CRACOVIĘ? Zastanówcie się dobrze nad wagą tych słów. Jaki jest ich ciężar gatunkowy.
Kogo wysyłał na Cracovię? Ludzi, którzy nie identyfikują się z Wisłą...

Mnie nie razi, ile zarabia. Mnie razi tylko to, że przez ponad rok prawie niczego nie załatwił (jedyny plus to Holendrzy), a wtrąca się w sprawy o których nie ma pojęcia. Siedzi w wygodnym fotelu i nic dobrego nie robi. Czasem jedynie na odgórny (rządowy) nakaz coś zrobi w wiadomej sprawie. Szanujący się klub może mieć kilku sponsorów...
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 07.09.2011 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.09.2011, 18:56
na szybko
Cytat:
Nasi zagrali w 1 połowie jak frajerzy, zero agresji tak potrzebnej na derbach. Parę razy ich sędzia orznął przy autach i rożnym ( Małecki i spółka podnoszą ręce że ich a nasi stali jak barany i nie reagowali ).
Cytat:
Mamy zbyt "grzeczną" drużynę.....co by sędzia nie gwizdnął u nas zero reakcji....A małpecki z kolegami- presja na sędziach po każdym zwarciu.....
Cytat:
można nie lubieć małeckiego, ale takich piłkarzy nam brakuje, coraz wiecej ciot i najemników którym zwisa każdy mecz
Cytat:
Jedziecie po wieśniaku Małeckim a nam właśnie brakuje takiego zawodnika w derbach, który będzie walczył przeciwko GTS-owi z pianą w mordzie
i tak dalej, na Legii czy Lechu też się znajdą trzeżwo myślący
calieri poczytaj fora innych klubów. Wyzywają go ale daliby się pokroić za takiego grajka z charakterem związanego z klubem.
Ostatnio edytowane przez CH. : 07.09.2011 o godz. 19:04.
Odpowiedz cytując
BeNy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.09.2011, 19:08
neq. napisał(a):Wyświetl post
dokładnie, uche nie widziałem ale kokoszke kilka razy i niedzielana
Co za debilizm, żeby kłócić jakie nazwisko ma ktoś na koszulce.. to jest chore przecież, ogarnijmy się trochę..

CH. napisał(a):
Wyzywają go ale daliby się pokroić za takiego grajka z charakterem związanego z klubem.
Otóż to
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.09.2011, 19:24
BeNy napisał(a):Wyświetl post
Co za debilizm, żeby kłócić jakie nazwisko ma ktoś na koszulce.. to jest chore przecież, ogarnijmy się trochę..
Widzę że niektórym by nie przeszkadzała pewnie koszulka z Suvorov'em czy Dudzicem
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Piotrek87
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.09.2011, 19:43
Naprawdę to już robi się niesmaczne. Od meczu z Lechią przewodnim tematem forum jest wypowiedzieć Małeckiego i czy go karać czy nie. Ogarnijmy się bo przez chłopaczka z Suwałk za chwilę się całkiem podzielimy i dojdzie w Krakowie dodatkowe pytanie: Za kim jesteś? Za Wisła. A na który sektor chodzisz? nie długo będzie wp....ol, że chodzisz na C zamiast na E i na odwrót. TEGO WSZYSCY CHCECIE ŻEBYŚMY SIĘ PODZIELILI? KOMU TO BĘDZIE NA RĘKĘ NAM CZY DRUGIEJ STRONIE BŁOŃ Czy warto robić tyle szumu o kolesia, który jako gówniarz przyjechał do Krakowa w wieku parunastu lat, ucałował parę razy, herb, poprowadził doping, strzelił parę bramek Ja nie umniejszam jego zasług tylko za 5 lat mało kto będzie o nim pamiętał wyjedzie na zachód i tylko go będą wszyscy widzieli a my nie daj Boże skłóceni i wyobrażani na siebie. Ilu już takich było co całowało herby i mówili, że w Polsce to mogą grać tylko w Wiśle. A wyszło jak wyszło tak, że Baszczu poszedł do Polonii zgody naszej największego wroga, jakiś Brazylijczyk kiedyś tak "kochał" Wisłę a niedawno na testach w Cracovii. I takich przypadków można by wymieniać bez końca. Dzisiaj futbol jest jaki jest i prawda brutalna taka, że rządzi nim kasę a nie przywiązanie do barw klubowych. A do wielkich fanatyków co tak się napinają to parę spraw. Chodzi was na C ile 5 tys ludzi? Jakie są wyniki zbiórek pieniężnych? Bo chyba mizerne bo nie powiedziecie mi wielcy fanatycy, że nie macie po 2zł żeby do puszki włożyć. Ilu was jeździło do Sosnowca i na Suche Stawy Ja się pytam ilu z tej trybuny Bo chyba nie wszyscy jakoś mi się tak wydaję. Prawdziwych kibiców właśnie wtedy widzieliśmy w Sosnowcu i na stadionie Hutnika. I tam jak ktoś pisał byli prawdziwi holsi, ultrasi i prawdziwe pikniki, które chodziły na mecze. Piszecie o kibicach sukcesu na E, ale patrząc na to ile ludzi chodziło na Wisłę we wspomnianym prze zemnie sezonie tułaczki to sory niestety brutalna prawda, że na wielkim młynie spora część osób to też kibice sukcesu młynowego lansu. Itp idt możemy sobie wrzucać nawzajem cały czas ale do czego to prowadzi Dlatego trochę pokory i w jedności siła i nie dajmy się zwariować, dzielić, wyzywać przez paru piłkarzyków, którzy dziś są mówią, że kochają Wisłę itp a jutro ich nie ma.
Co do samego Małeckiego. Swego czasu były gwizdy na Żurawia, Brożka, pewnie i były na Kosę i paru jeszcze. Ale Ci goście puścili to jednym uchem i wypuścili drugim bo mieli jakąś klasę a Mały na pewno jej nie ma.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.09.2011, 19:46
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Wedle tego: Pareiko, Wilk, Kirm, Genkow nie powinni zagrać w Poznaniu?
A oni mieli być za coś ukarani ? Chodziło o analizę kary, nic wiecej.

Polscy piłkarze Wisły "po kadrze" z reguły słabo grali. Cóż, nie dowiemy się czy PM byłby wyjątkiem.

Edit : Post powyżej (Piotrek87) jest chyba najtrafniejszą analizą sytuacji.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 07.09.2011 o godz. 19:55.
Odpowiedz cytując
goly78
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.09.2011, 19:58
co do kłutni o koszulki tego ,tamtego i owamtego ....mi sie wydaje ze są to koszulki przedewszystkim Wisły a nie najemników ......i wali mnie kto co ma na plecach . Wazne co ma na przodzie po lewej stronie . HERB.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów