The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2011, 17:15
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Młodość musi się wyszumieć. Chciał mieć Pareiko piłkarza na słupku to miał. Poszedł Mały, bo jest mały i stało się, life is brutal.
poczułam się staro

Może i z wiekiem Patryk trochę ochłonie... ?
Odpowiedz cytując
kkbm
Member

Od: 04.2011

Stary 05.09.2011, 17:38
Najwyższa pora, by Patryś dalej rozwijał swoje umiejętności piłkarskie w Młodej Ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.09.2011, 17:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
(....) Obawiam się, że trybuny zostały podzielone znacznie wczesniej, a na tym meczu ten podzial tylko sie uwidocznił. (....)
Te podziały rozciągają się daleko poza trybuny. Nie wierze ze jak będzie 5000 fanatyków to miedzy nimi nie znajdzie się grupa 'eskimosów/kosmitów'. Będize tak jak jest do tej pory tyle ze tym 'innym' będzie można dać 'liścia' i tyle. Podziały nadal pozostaną, skala się zmniejszy.

Dwa, Patryk nic nie powiedział nowego. Powiedział coś o czym dawno na tym forum się mówiło, coś co na tym meczu nabierało siły. Małecki stał się jedynie tubą tego modnego nurtu wśród ultrasów.

Tak myślę że to nie problem nie 'nas pikników', ale problem Ultras. Oni nie radzą sobie z 'piknikami', nie mają pomysłu na to jak zagospodarować ten nowy potencjał. Jedynie słychać z tamtej strony 'nie chcemy was'. Wydaje mi się iż ultrasi przespali pewne sprawy budząc się z ręką w nocniku. Olewając 'pikników', taktując ich jako gorszych kibiców utracili realny wpływ na doping na stadionie. Pytanie co dalej, bo obrana przez nich droga wyrzucania kibiców ze stadionu jest drogą donikąd.
Odpowiedz cytując
tokra
Member

Od: 09.2010

Stary 05.09.2011, 18:04
@FraMat

W pełni utożsamiam się z tym co napisałeś. Brawo!
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 05.09.2011, 18:11
Guli napisał(a):Wyświetl post
Jak kupujecie bilet to jest na nim napisane, że jest on gwarancją pięknego meczu i pewnego zwycięstwa Nie, więc może się nie plujcie już. Dla tych którzy kupują produkt, niech mają w świadomości to, że jedyne co moga kupić to emocje i to w waszym przypadku nie zawsze pozytywne jak widać. Reszty na szczęście kupić sobie nie możecie.
Był protest całej kibicowskiej Polski to mieliście to w dupie i tłumaczyliście, że drużyna potrzebuje dopingu a reszta was wali, skandowaliście nie okazując jedności. Wtedy krzyczeliście też "Patryk Małecki". Przyjechała nasza zgoda i zamiast pokazać się z jak najlepszej strony to druga strona nie istniała, za ciepło wam było, żeby stworzyć atmosfere? A kopaczą było za ciepło, żeby grać i to wszystko. Po czarze LM nic nie zostało i 12 tysięcy ludzi znikło, przyjdą na Fulham jak im się odbije czkawka. Przegrywać trzeba umieć zwłaszcza na meczu zgodowym, niestety za dużo jest ludzi twierdzących, że coś im się należy... Było pięknie jak były zwycięstwa a teraz część chętnie oddałaby karnety które kupiła, żeby mieć pierwszeństwo w pucharach. Wisła to nie tylko syukces i zapamiętajcie to sobie. Patryk Małecki jeden z ostatnich piłkarzy z charakterem, gwiazdą nie jest ale nieraz pokazał, ze jest jednym z nas! A wy go wywalajcie dalej, zostaną wam obcokrajowcy którzy zawsze was mają w dupie, nie mówią o tym bo liczy się tylko konto. Gdyby nie Sobol i Mały to połowa grzałaby do szatni po każdym meczu...
Chcesz oglądać sukces? To zapłać za sukces, jeżdz na Borussie albo odrazu na Barce, nikt wam nie broni, tu kupujecie rozrywkę a jak idziesz na kręgle to też nie zawsze wygrywasz.

Dużo racji, jedno "ale"....Byle tylko "aktor" po kiepsko zagranej roli, nie kłapał buzią na krytykantów, tylko wziął się do lepszej postawy.....
W Grecji czy Turcji, za takie zachowanie, otrzymałby po uszach od "najbardziej fanatycznych". Wierność i fanatyzm nie wyklucza krytyki....Krytyka jest wręcz jej objawem, świadectwem, iż zależy komus na Klubie....tyle ode mnie
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Stary 05.09.2011, 18:14
Widzę, że nie kazdy wie, że widowisko jakim jest piła nożna jest dla kibiców. Bez kibiców, nie było by tych milionów pompowanych w tą grę, nie było by miesięcznych wypłat dla gwiazdek, na które normalny człowiek pracuje 10lat, nie było by nic. Kibic to klient. Jaki jest taki jest ale jest w tym sporcie NAJWAŻNIEJSZY.
To nie kibic jest dla piłkarza, tylko piłkarz dla kibica.
to nie piłkarz jest pracodawcą tylko kibic
to nie piłkarz wymaga tylko kibic
to nie piłkarz płaci tylko kibic
Dlatego jak ktoś tu może strzelać fochy to nie piłkarz tylko kibic.

Jeśli "fanatycy" myślą inaczej i starają się ukierunkowywać pikników, jak ci mają myśleć, jak mają patrzeć na "towar", widowisko, produkt za który płacą, kiedy mają gwizdać, kiedy nie..to są po prostu niedorośli. Infantylne podejście.
Klient płaci i wymaga. Jeśli będzie na odwrót to gwiazdy pokroju Pawełka, będą nas raczyć na każdym meczu fuckami.

Kto to jest fanatyk, który mówi mi co mam robić i co myśleć? Czy fanatyk to człowiek, który jest na każdym wyjeździe i pięć razy w tygodniu angażuje się w sprawy Wisły?

A jeśli ja będę także na każdym wyjeździe, do puszki będę wrzucał 90%wypłaty, po każdym meczu przez 8h, pięć dni w tygodniu sam będę za darmo sprzątał stadion, stał co dzień na rynku i rozdawał ulotki o Wiśle...kim wówczas będą dla mnie fanatycy?
Piknikami.
Piknik pojęcie względne. Tak samo fanatyk. Stadion jest tak duży, że pomieści i jednych i drugich. Na piknikach się zaczyna i na piknikach się kończy.
Jeśli komuś się widowisko nie podoba i ma ochotę gwizdać - nie sobie to robi. Kamieniami nie rzuca.

Myślicie, że to piłkarzy obchodzi, że ktoś gwiżdże? Ich obchodzi kasa z kontraktu. Obyście sie o tym nie przekonali na przykładzie Małego, jak odejdzie na prawie Bosmana.
To jest normalne podejście. Oni grają dla kasy, którą płaci im kibic. A kibic w zamian wymaga. Taki świat. Płacisz wymagasz. Nie mówię, że to idealany system, bo oparty na konsumpcji i chęci zysku, ale tak jest.
Kibic bez piłkarza sobie poradzi. Piłkarz bez kibica zawodowo nie pogra. Ta gra jest dla kibiców. A, że 95%kibiców to pikniki..to jest jak jest.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.09.2011, 18:44
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
I kiedy nagle okaże się, że krzyczą tylko trybuny za bramką

wtedy

wszyscy na własne oczy zobaczą

jak Patryk Małecki i to co mówi

podzieliło Kibiców Wisły
KSIĘŻYC SIĘ ZAĆMI
A RZEKI SPŁYNĄ KRWIĄ
I NADEJDZIE CZAS BIAŁEJ ZAMIECI
A INTERNETOWI NAPINACZE PRZEGONIĄ Z C ULTRASÓW

Próbowałem coś napisać w tym stylu, ale nie dałem rady. Ten post to niezamierzona autoparodia.

Guli napisał(a):Wyświetl post
A co powiesz na to, że Kuba Błaszczykowski grając w Wiśle miał jeden z najniższych kontraktów? To samo Piotrek Brożek...
Są piłkarze, którzy mają Wisłę w sercu i są wykorzystywani, a ich koledzy którzy kopia gorzej od nich (Łobo, Dawidowski) zarabiali nawet do 10 razy więcej? To jest uczciwe. Nie jedna taka sytuacja byla w klubie. I klub powinien wyciągać wnioski a kontrtakt powinien być dawno podpisany, żeby na nim zarobić... Dla mnie Wisła to nie Prezesi tylko ludzie którzy mają ją w sercu cały czas. Myślisz, że Błaszczu, Mały czy Sobol bardziej kochają ten klub czy może Prezes? Terażniejszy, może brat, może pan Jurczyński? Ludzi oddanych klubowi się szanuje a nie wykorzystuje! A czemu Baszczu jest w Poloni Oficjalnie powiedział Polonistom, że nie będzie czuł więzi z ich barwami? Mamy go nienawidzić, bo w Wiśle potraktowali go "niepoważnie"?
Niestety, ale u nas panuje przekonanie, że wychowankowie to "tania siła robocza". Byle sierota z zewnątrz dostanie na starcie kilka-kilkanaście razy więcej niż czołowy zawodnik, który jest wychowankiem.

Tego Małecki nie zrozumiał i dlatego jego słowa były tak przykre dla ludzi, którzy mają w sercu Wisłę a nie kopacza Patryka, ktorzy uważają, ze mają prawo, widząc jak kopacz Małecki ich zawodzi, wyrazic swoją dezaprobatę dla kogoś, kto w ich pojeciu w danym meczu nie zachował sie jak na Wislaka przystało.
Czyli ktoś, gro zagrał słaby mecz zachował się inaczej, niż "na wiślaka przystało"? Ostro.
Ja karkiem nie jestem, ale dla mnie to są sfrustrowani wieśniacy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.09.2011 o godz. 19:03.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.09.2011, 19:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Czyli ktoś, gro zagrał słaby mecz zachował się inaczej, niż "na wiślaka przystało"? Ostro.
Ja karkiem nie jestem, ale dla mnie to są sfrustrowani wieśniacy.
Taki skrót myślowy. Ludzie zwani piknikami sądzili, że Małecki zagrał słaby mecz, bo się po prostu nie przyłożył. I nie tylko Małecki, ale większość drużyny. I nieważne, że w przypadku drużyny najpewniej to jeszcze psychiczne pokłosie odpadnięcia z Apoelem.
Najgorsze w tym wszystkim (moim zdaniem), że wypowiedź Małeckiego niepotrzebnie dzieli kibiców. Lub powoduje ujawnienie podziałów.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.09.2011, 19:16
Najgorsze w tym wszystkim (moim zdaniem), że wypowiedź Małeckiego niepotrzebnie dzieli kibiców. Lub powoduje ujawnienie podziałów.
Podziały i tak wychodzą co chwila. Był moment, kiedy banda debili chciała organizować akcję protestacyjną przeciwko Cupiałowi gdy ważyło się jego pozostanie w Wiśle po Dinamie. Akcja na stadionie została w porę spacyfikowana, pojawiło się słynne "1906% poparcia" i pewnie dlatego dziś możemy cieszyć się z sukcesów. SKWK za to zapłaciło, drogo - ale z perspektywy czasu widać, czy miało rację.

Patryk mógł sobie to darować, podobnie jak Pawełek mógł darować sobie wyprostowany palec. Nie zmienia to jednak faktu, że tzw. "loża szyderców" jest prawdziwą zakałą trybun. Nikt mi nie wmówi, że banda chamów rzucająca regularnie mięsem w kierunku zawodników to kibice. To jest bydło.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.09.2011 o godz. 19:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 05.09.2011, 19:21
Podziały i tak wychodzą co chwila. Był moment, kiedy banda debili chciała organizować akcję protestacyjną przeciwko Cupiałowi gdy ważyło się jego pozostanie w Wiśle po Dinamie. Akcja na stadionie została w porę spacyfikowana i pewnie dlatego dziś możemy cieszyć się z sukcesów.
Patryk mógł sobie to darować, podobnie jak Pawełek mógł darować sobie wyprostowany palec. Nie zmienia to jednak faktu, że tzw. "loża szyderców" jest prawdziwą zakałą trybun. Nikt mi nie wmówi, że banda chamów rzucająca regularnie mięsem w kierunku zawodników to kibice. To jest bydło.
No tak. Ale czy Patryk tylko o nich mówił? Chyba nie...

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.09.2011, 19:26
No tak. Ale czy Patryk tylko o nich mówił? Chyba nie...
Patryk powiedział bardzo dokładnie, kogo miał na myśli. Teraz Ci frustraci próbują przedstawić to tak, jakby Małecki atakował wszystkich pikników. "Ja nie gwizdałem, ale ..." - gówno prawda. Sam fakt, że tak niewielu jest gotowych przyznać się do obywatelskiego "zganienia" piłkarzy po przegranym meczu powinien dawać do myślenia.

Kasperczak podzielił kibiców Wisły, Pawełek podzielił kibiców Wisły, Tusk podzielił... Kogo chcecie oszukać?

Brutalna prawda - Patryk jest szczery. Gorzej dla niego. Taki Pajlić czy Jaliens też was nie szanują - bo niby za co? Tyle, że nie dzielą się publicznie swoimi przemyśleniami. Mają was - za przeproszeniem - w dupie.
Tak, to nie było profesjonalne. Z wiekiem mu pewnie przejdzie. Ale ja go za to szanuje. Jest "jakiś". Ma charakter.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.09.2011 o godz. 19:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Stary 05.09.2011, 19:30
W każdym aspekcie życia ludzie są podzieleni, bo są po prostu różni, to nie klony. Każdy ma swój sposób na kibicowanie, vide oglądanie meczu. Każdy za swoją część płaci, dlaczego wam decydować co kto może?
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.09.2011, 19:34
FraMat z całym szacunkiem ale to co napisałeś: Jakie więcej? darcie się na trybunach i wyjazdy uważasz za robienie czegoś więcej dla klubu? Pokazuje to tylko w którą stronę zmierzamy, jeśli twierdzisz, że to jest nic to ja nie mam już pytań. To forum zostało opanowane przez ludzi dla których Wisła to mecz i jego wynik, a Ci o których piszesz poświęcają zdecydowanie więcej dla tego klubu. Cieszę się strasznie,że wyjazdowicze, grafficiarze, ultrasi mają jednak więcej do powiedzenia niż przekrzykiwanie się na forum bo na stadionie byłby totalny chaos. Liczba kosmitów na meczu jest coraz większa, na młynie również ale nie mają nic do powiedzenia oprócz klepania w klawiaturę ! I żeby nie było szanuję ludzi z E ale ich czas minął i rządzą młodzi (starsi którzy kiedyś mieli dużo do powiedzenia to rozumieją). Małecki powiedział to bardzo niefortunnie bo myślę,że chodziło mu o ludzi którzy gwiżdżą a nie wszystkich z E. W emocjach źle ułożył tą wypowiedź
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 05.09.2011 o godz. 19:38.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 05.09.2011, 19:34
FraMat, pewnie skasujesz ten post jako niemerytoryczny, ale 1906% poparcia dla tego, co napisałeś powyżej.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.09.2011, 19:37
calieri napisał(a):Wyświetl post
W każdym aspekcie życia ludzie są podzieleni, bo są po prostu różni, to nie klony. Każdy ma swój sposób na kibicowanie, vide oglądanie meczu. Każdy za swoją część płaci, dlaczego wam decydować co kto może?
Ktoś Ci zabrania chodzić na mecze? Małecki może Ci tego zabronić? A może gniazdowy?
Więc nie rób z siebie ofiary, bo nikt Cię tu pocieszał nie będzie.
Płacisz za swoją część, zachowujesz się jak uważasz - ale to nie oznacza, że każdy automatycznie będzie Cię za to szanował.

Widzę, że coraz większa paranoja w temacie.

EDIT: aż mi się przypominają wojny o Frankowskiego. Myślałem, że zmądrzałem - a poświęciłem pół godziny na napisanie kilkudziesięciu zdań o "dupie Marynie". Fajne są takie tematy - jak człowiek spojrzy na nie na chłodno, to po prostu "Bravo Girl". "Małecki podzielił kibiców", calieri boi się przyjść na stadion, bo - nie wiem - jakiś piłkarz go w pomeczowym wywiadzie zruga?
No nic to, czekamy co zrobi klub. Osobiście obstawiam, że nic szczególnego.
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Co za czasy Wiślak cieszy się ,że drugi Wiślak dostanie bana na forum internetowym
Bo ja wiem? Ja się nie przejmę, a jeśli on się lepiej poczuje

tokra napisał(a):Wyświetl post
Masz bardzo niską samoocenę. Szczerze bardzo Ci współczuję. Głowa do góry.
Mistrzu - zajmij się lepiej czymś sensowniejszym, niż przeprowadzeniem psychoanalizy za pomocą forum.
Jeżeli uważasz, że piłkarze Cię szanują, ba - że w ogóle jesteś im do czegokolwiek potrzebny.. Cóż, z wiekiem się z tego wyrasta. Z romantyzmu.
Jeżeli w dodatku uważasz, że po wysłuchaniu gwizdów nie śpią później całą noc - to już wypada współczuć.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.09.2011 o godz. 20:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 05.09.2011, 19:45
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Ja się z nim zgadzam...
..z tym "dzieciakiem" znaczy..za którego bana wyłapiesz.
Co za czasy Wiślak cieszy się ,że drugi Wiślak dostanie bana na forum internetowym
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Stary 05.09.2011, 19:47
wolfy edytował, ja posta usunąłem..
po co się obrażać?

Zresztą które słowo wskazywało, że się cieszę? Ostrzegłem wolfiego, bo emocjonalnie podszedł..

wolfy jak się nie bałeś to czemu edytowałeś

eot

Dla mnie sprawa jest prosta. Wszystkich kopaczy daje do jednego wora - najemnicy. Wszystkich pikników i fanatyków także do jednego - kibice.
Nikt mi nie wmówi, że piłkarz nie pójdzie grac gdzie indziej jeśli mu tam więcej kasy dadzą. Choćby nie wiem jak Patryk kochał Wisłę, zgłosi się np. nowy klub Smolarka, szejki dadzą mu 300tys e i tyle Małego widzieliśmy na R22.
Kibic płaci, by najemnik dobrze grał a nie fuckował czy fochy strzelał.
Żaden kibic niech nie mówi drugiemu co ma robić. To nie przedszkole.
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 05.09.2011 o godz. 20:01.
Odpowiedz cytując
tokra
Member

Stary 05.09.2011, 19:49
Brutalna prawda - Patryk jest szczery. Gorzej dla niego. Taki Pajlić czy Jaliens też was nie szanują - bo niby za co?
Tyle, że nie dzielą się publicznie swoimi przemyśleniami. Mają was - za przeproszeniem - w dupie.
Tak, to nie było profesjonalne. Z wiekiem mu pewnie przejdzie. Ale ja go za to szanuje. Jest "jakiś". Ma charakter.
Masz bardzo niską samoocenę. Szczerze bardzo Ci współczuję. Głowa do góry.

Zachowanie Pana Małeckiego jako zawodnika było nieprofesjonalne, wypowiadając swoje prywatne osądy na forum ogólnym działa na szkodę klubu. Chociażby z tego powodu powinien sobie darować.
Dla osób nie będących piłkarzami taki typ zachowania jest określany jak brak wychowania, niektórzy to wynoszą z domu, niektórzy nie. Tym drugim można tylko współczuć.
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.09.2011, 19:51
Wiecie czemu to forum schodzi na 'psy'? Bo takie pokemony co się porejstrowały 4-6 miesięcy temu robią tu burdel z każdego tematu. Wielcy poobrażani konsumenci. Zgadzam się z wypowiedzią Małeckiego choć to nie z jego ust powinny paść te słowa. Ale człowiek który tak utożsamia się z Wisła. Przez którego miłość do Wisły jadą po nim jak po burej suce na każdym stadionie w Polsce. Który już nawet jest wygwizdywany na własnym stadionie ma prawo do takich słów. Jedźcie sobie na jakiś wyjazd incognito. Posłuchajcie jak ludzie na trybunach jadą po Patryku. Musi się to odbijać na jego psychice. I zamiast wsparcia nawet u siebie, 'kibice' Wisły po nim jadą?

Nie chcę mityzować Małeckiego bo niepotrzebnie te słowa wypowiedział, ale każdy kto zagwizdał w sobotę powinien zostać wysłany na inne stadiony w Polsce żeby go tak lżyli jak Patryka....I dodatkowo karny kolumbijski palec w dupe dla was... widzów na stadionie Wisły....
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 05.09.2011, 19:53
legol napisał(a):Wyświetl post
Wiecie czemu to forum schodzi na 'psy'? Bo takie pokemony co się porejstrowały 4-6 miesięcy temu robią tu burdel z każdego tematu. Wielcy poobrażani konsumenci. Zgadzam się z wypowiedzią Małeckiego choć to nie z jego ust powinny paść te słowa. Ale człowiek który tak utożsamia się z Wisła. Przez którego miłość do Wisły jadą po nim jak po burej suce na każdym stadionie w Polsce. Który już nawet jest wygwizdywany na własnym stadionie ma prawo do takich słów. Jedźcie sobie na jakiś wyjazd incognito. Posłuchajcie jak ludzie na trybunach jadą po Patryku. Musi się to odbijać na jego psychice. I zamiast wsparcia nawet u siebie, 'kibice' Wisły po nim jadą?

Nie chcę mityzować Małeckiego bo niepotrzebnie te słowa wypowiedział, ale każdy kto zagwizdał w sobotę powinien zostać wysłany na inne stadiony w Polsce żeby go tak lżyli jak Patryka....I dodatkowo karny kolumbijski palec w dupe dla was... widzów na stadionie Wisły....
No to Ci się legol za prawdę ,którą napisałeś dostanie ! STADIONOWI KONSUMENCI Cię teraz zjedzą!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 05.09.2011, 19:54
FraMat z całym szacunkiem ale to co napisałeś: Jakie więcej? darcie się na trybunach i wyjazdy uważasz za robienie czegoś więcej dla klubu? Pokazuje to tylko w którą stronę zmierzamy, jeśli twierdzisz, że to jest nic to ja nie mam już pytań.
Nie twierdziłem nigdzie, że jest to nic.
Ale nie jest to wcale więcej niz robi piknik, ktory też przychodzi na stadion (pod warunkiem, ze dla Wisły nie dla siebie czy lansu) i tez na swój sposób wspiera Wisłę.
Ja znam też przy okazji wielu ludzi, którzy czują się związani z Wisłą, ale nie byli ani razu (lub prawie) na stadionie i kibicują przed telewizorem. Dlaczego? Bo jak mi powiedzieli, nie chcą, by ktos im mówił kiedy mają kibicować a kiedy protestować poprzez zaniechane dopingu. Piszą na forach czy przyłączają się do profilu Wisły na fejsie, co tez jest fajne i przyczynia sie do zwiększenia medialności klubu.
Nie jest to przede wszystkim (w moim pojeciu), żaden powód do tego, żeby innym dyktowac jak mają kibicować, czy mają sie przylączać do protestu przeciwko Tuskowi czy nie.
Co do Patryka, masz rację wypowiedź niefortunna

Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 05.09.2011, 19:59
Nie twierdziłem nigdzie, że jest to nic.
Ale nie jest to wcale więcej niz robi piknik, ktory też przychodzi na stadion (pod warunkiem, ze dla Wisły nie dla siebie czy lansu) i tez na swój sposób wspiera Wisłę.
Ja znam też przy okazji wielu ludzi, którzy czują się związani z Wisłą, ale nie byli ani razu (lub prawie) na stadionie i kibicują przed telewizorem. Dlaczego? Bo jak mi powiedzieli, nie chcą, by ktos im mówił kiedy mają kibicować a kiedy protestować poprzez zaniechane dopingu. Piszą na forach czy przyłączają się do profilu Wisły na fejsie, co tez jest fajne i przyczynia sie do zwiększenia medialności klubu.
Ja się z tym nie zgadzam i to jest moje zdanie. O proteście mam zdanie takie ,że trzeba walczyć z dyktatorem Tuskiem ale mądrze. To,że na stadionach nie będzie dopingu nie ruszy Tuska ani trochę
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 05.09.2011 o godz. 20:03.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Stary 05.09.2011, 20:05
Ja się z tym nie zgadzam i to jest moje zdanie. O proteście mam zdanie takie ,że trzeba walczyć z dyktatorem Tuskiem ale mądrze. To,że na stadionach nie będzie dopingu nie ruszy Tuska ani trochę
Legol ma racje, Framat ma racje..
Chłopie nie rozerwij się.

legol napisał(a):Wyświetl post
Wiecie czemu to forum schodzi na 'psy'? Bo takie pokemony co się porejstrowały 4-6 miesięcy temu robią tu burdel z każdego tematu.

e: uważasz się za starego wyjadacza na forum?
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 05.09.2011 o godz. 20:07.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 05.09.2011, 20:07
Jeśli to prawda z tym wywiadem to Mały mógł siedzieć cicho, pomijam całe zamieszanie o to czy dobrze zrobił czy nie. Teraz poprzez swoją lekkomyślność, a być może nawet i głupotę wystawił na pośmiewisko cały pion organizacyjny Wisły. Wyszło nic innego jak to, że przepraszał Basałaj i wszyscy którzy przyczynili się do powstania tego oświadczenia zaraz po pierwszej wypowiedzi Małego - przynajmniej ja to tak odbieram. Mały niestety skutecznie pracuje na to, aby go odstrzelono w najbliższym okienku transferowym
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 05.09.2011, 20:07
Legol ma racje, Framat ma racje..
Chłopie nie rozerwij się.

przeczytaj jeszcze raz moje zdanie, tylko ze zrozumieniem. z FraMat-em się NIE zgadzam chłopie
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 05.09.2011 o godz. 20:10.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Stary 05.09.2011, 20:11
przeczytaj jeszcze raz moje zdanie, tylko ze zrozumieniem. z FraMat-em się NIE zgadzam chłopie
głowę bym dał, że było tam: " ja się z tym zgadzam"
..i może bym głowy nie miał
Zwracam honor.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 05.09.2011, 20:15
ja tylko jednego nie rozumiem jak można gwizdać na piłkarzy po 1 meczu przegranym w lidze ? powiedzmy że zrozumiałbym gdyby sie to przytrafiło po 2 czy tam 3 ? ale po pierwszym ? niektórym chyba się po prostu w dupach poprzewracało ,postawcie się na miejscu kibiców choćby takiej ŁKSy która bęcki dostaje masakryczne,ja wiem ze piłkarze to nie śa świete krowy i można ich krytykować ale po 1 meczu ich jebać to chyba trochę przesada,myśle że podobnie myśli Małecki ,może i nie powinien tego mówić otwarcie ale za to że powiedział to prosto z mostu wg mnie należy mu się szacunek ,nie każdy by się odważył...

jeszcze jedno ,wiecie co mnie najbardziej śmieszy ? to że "przedwczoraj" wszyscy bez wyjątku skakali pod niebo bo Małecki wyjebał 3 legionistów i włożył bramę Legii ,"wczoraj" przezywali ekstazę bo sie że Małecki strzela APOELowi u nas ,a dzisaj taki pajac jeden z drugim każe mu wypierdalać,albo wysyła do ME
podobnie w....iają mnie docinki na temat Kowalskiego ,może nie jest wirtuozem,ale jest wychowankiem i za to już mu sie należy szacunek na tyle żeby chociaż go nie jebać jak psa

dziekuje
Odpowiedz cytując
maxurd
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 05.09.2011, 20:17
No to Ci się legol za prawdę ,którą napisałeś dostanie ! STADIONOWI KONSUMENCI Cię teraz zjedzą!
Jedno pytanie niekonsumencie - po co w ogóle chodzisz na mecze S.S.A. Wisła Kraków. Jeżeli nie chodzi Ci o wynik i mecz? Dlaczego przychodzisz na miejski stadion, skoro nie interesuje Cię piłka tylko mityczna i magiczna "Wisła"?

Dlaczego nie zaczniecie dopingować dajmy na to skąd inąd zacnej sekcji szachowej

http://www.szachy.tswisla.pl/

To fanatyczne podejście jest niczym innym niż swoistą odmianą moherowych beretów tylko, że z bawełnianymi szalikami. Zero szacunku dla innych i wydumane przekonanie o własnej wielkości i wyjątkowości... Jesteś takim samym konsumentem jak wszyscy inni kibice, nawet może i nie to, bo z punktu widzenia klubu najwazniejsi kibice siedzą w lożach i najlepiej płatnych miejscach. Dla klubu często "fanatyczni" kibice są utrapieniem, bo nie tylko generują zysk z biletów, ale masę kłopotów z opinią. Absolutnie nic się nie stanie jeżeli tacy kibice przestaną pojawiać się na meczach. Będzie więcej Hiszpanii a mniej Grecji i Turcji. Z mojego punktu widzenia nawet sympatyczniej...
Nonckiewicz!! Siadej...
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Stary 05.09.2011, 20:20
South napisał(a):Wyświetl post
ja tylko jednego nie rozumiem jak można gwizdać na piłkarzy po 1 meczu przegranym w lidze ?
Ja też nie rozumiem wielu rzeczy. Także tej.
Rozumieją tylko ci, którzy gwizdali. Mają takie prawo, bo zapłacili.
Lepiej jak gwiżdżą, płacą i są niż ma być 5000tys osób na meczu.
"choćby pił, choćby bił, byle był"

Jestem pewien, że Małemu i reszcie piłkarzy to zwisa...
gwizdy, brawa jeden chu..

Fanatyk ma ochotę pokrzyczeć, piknik pogwizdać, ktoś tam pośpi, inny się napije, ktoś zrzyga, ktoś coś ukradnie, ktoś coś zgubi, ktoś znajdzie...
ważne, żeby każdy wrócił i żeby w miarę się tolerować.
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 05.09.2011 o godz. 20:26.
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.09.2011, 20:21
Nie będę się licytował z tobą kto dłużej jest zarejestrowany na forum... Wiesz jaka jest różnica między mną, a tymi pokemonami? Że kiedyś człowiek jak czuł że jest niekompetentny żeby się wypowiadać to się nie rejestrował i nie pisał debilnych postów. Czuło się jakiś respekt przed ludźmi którzy wiedzą więcej i więcej mogą na dany temat powiedzieć. Jak jest teraz? Wejdzie taki pokemon, zarejestruje się i pisze bzdury bo on może. Bo internet mu na to pozwala przez to czuje się dowartościowany. I pisze w kibicowskim np. 'Ostatnio szedłem przez Azory i widziałem wrzut sraxy. Czy może mi ktoś wyjaśnić jak wygląda sytuacja na Azorach?'. Czemu takie posty piszą ludzie porejestrowani w 2011? Jak myślisz? Moim zdaniem powinien być zakaz pisania postów przez pierwsze 2 lata. Może starsi użytwkonicy forum by się trochę uaktywnili.

Zresztą podobna sytuacja jest w młynie...

maxurd napisał(a):Wyświetl post
Jedno pytanie niekonsumencie - po co w ogóle chodzisz na mecze S.S.A. Wisła Kraków. Jeżeli nie chodzi Ci o wynik i mecz? Dlaczego przychodzisz na miejski stadion, skoro nie interesuje Cię piłka tylko mityczna i magiczna "Wisła"?

Dlaczego nie zaczniecie dopingować dajmy na to skąd inąd zacnej sekcji szachowej

http://www.szachy.tswisla.pl/

To fanatyczne podejście jest niczym innym niż swoistą odmianą moherowych beretów tylko, że z bawełnianymi szalikami. Zero szacunku dla innych i wydumane przekonanie o własnej wielkości i wyjątkowości... Jesteś takim samym konsumentem jak wszyscy inni kibice, nawet może i nie to, bo z punktu widzenia klubu najwazniejsi kibice siedzą w lożach i najlepiej płatnych miejscach. Dla klubu często "fanatyczni" kibice są utrapieniem, bo nie tylko generują zysk z biletów, ale masę kłopotów z opinią. Absolutnie nic się nie stanie jeżeli tacy kibice przestaną pojawiać się na meczach. Będzie więcej Hiszpanii a mniej Grecji i Turcji. Z mojego punktu widzenia nawet sympatyczniej...
Na takiego jak Ty to w ogóle szkoda słów. Jak teraz kibice z E wrzucają sobie na 'fejsa' fotki z oprawą w tle to tak mieliby bardzo monotonne zdjęcia....

Wczoraj gadałem z kumplem z pracy, który był na meczu z Apoelem... I pytał się mnie czy taki doping jest zawsze i czy tak ludzie się bawią na każdym meczu... Był pod takim wrażeniem... Jak widać niektórzy chcieliy teatr...
Ostatnio edytowane przez legol : 05.09.2011 o godz. 20:28.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów