|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ponoć w Rybniku jakieś jaja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
http://lazacylazarz.nowyekran.pl/pos...a-uniewaznione
Co o tym myśleć? Jest ktoś ogarnięty w prawie wyborczym? Czy jest to podstawa do odwołania obecnego terminu wyborów albo chociaż precedens do odwołań innych komitetów, którym odrzucono część podpisów? ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Taka ciekawostka:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...rlo_zakaz.html 15 posłów Platformy poparło projekt całkowitego zakazu aborcji, zgodnie z którym do rodzenia niechcianych dzieci zmuszane byłyby m.in. kobiety zgwałcone oraz małoletnie. Są to: Paweł Arndt, Joanna Fabisiak, Mariusz Grad, Wiesław Kilian, Roman Kosecki, Mirosław Koźlakiewicz, Jan Filip Libicki, Dariusz Lipiński, Mirosław Pluta, Grzegorz Raniewicz, Mirosław Sekuła, Andrzej Smirnow, Jacek Tomczak, Wojciech Ziemniak i Jacek Żalek. Dwaj posłowie - Krzysztof Brejza i Andrzej Czerwiński - wstrzymali się od głosu, co też nie jest zgodne z wytycznymi partii. Tym, którzy złamali dyscyplinę, grozi tysiąc złotych kary klubowej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
odnośnie powyższego całe zamieszanie z aborcją to woda dla młyn dla fanatyków jednej i drugiej strony... po co ruszać coś co jest najlepszym kompromisem ?
z jednej strony "obywatele" domagający się prawa średniowiecznego, a z drugiej strony lewica i feministki, którzy domagają się aborcji na życzenie ... czysty populizm i demagogia, taki zastępczy temat - dla mobilizacji swoich skrajnych skrzydeł |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
można podsumować Twoje śmieszne oburzenie moimi stwierdzeniami: 1. Jeśli dla Ciebie zmuszanie kobiety zgwałconej do urodzenia jest normalne to ja też nie mam pytań ... Istne średniowiecze... 2. Jeżeli zmuszanie zdrowej kobiety do urodzenia dziecka i ryzykowania własnym życiem jest OK to je też NIE MAM PYTAŃ !!! skąd się tacy ludzie biorą ... chyba tylko z rydzykowa albo pustelni... DRAMAT
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 01.09.2011 o godz. 06:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Dajmy przykład że jest samotna matka, poród grozi jej śmiercią, i co każą urodzić ta umiera i dziecko zostaje same, albo po porodzie zostaje chora, i co, to takie dobre dla dziecka ? Warto tak na siłe kazaćrodzić, a potem takie dziecko ma już na starcie życie zniszczone, ale kogo tam tak naprawdę obchodzi los takiego dziecka... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ad 1. Ty chcesz zezwolić na zabijanie niewinnego dziecka podczas gdy zawinił ojciec, to chyba nie jest sprawiedliwość, no chyba, że sprawiedliwość społeczna.
ad 2. Gdzie ja pisałem o sytuacji w której ciąża zagraża życiu matki? Do Rydzyka mi daleko, prawie tak samo daleko jak do Szechtera, a ty skąd się wziąłeś światły europejczyku? gościu 2332 wolałbym być dzieckiem gwałciciela niż się w ogóle nie urodzić, bo jeśli nie ma życia pozagrobowego to jest moja jedyna szansa na egzystencję w wszechświecie. Powód: odp
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 01.09.2011 o godz. 07:26.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
z moimi poglądami byłbym w tej Europie dosyć konserwatywny...
ale nigdy bym nie kazał zgwałconej kobiecie rodzić, w sytuacji gdy tego nie chce. Kolego gwałt to wystarczające przeżycia dla osoby, a w sytuacji gdy nie chce mieć nic wspólnego z gwałcicielem jedyne wyjście - a nie kazać jej jeszcze 9 miesięcy cierpieć gdy tego nie chce...dla mnie życie i zdrowie już urodzonej osoby jest ważniejsze niż los płodu - szczególnie we wczesnej fazie. kolego nie ma świata czarno - białego ... tyle. Zejdź na ziemię i myśl, a nie stosuj doktryny 0-1. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Resort finansów wypowiedział wojnę zagranicznym ulgom podatkowym. Polska renegocjowała umowę z Cyprem, teraz na celowniku fiskusa jest Luksemburg, Singapur, Malezja i Indie – stwierdza "Puls Biznesu".
Ministerstwo Finansów (MF) coraz bardziej zaciska podatkową pętlę na Polakach unikających płacenia podatków od dochodów osiąganych ze spółek zakładanych w tzw. rajach podatkowych. Ostatnio prezydent podpisał zmienioną umowę z Maltą o unikaniu podwójnego opodatkowania. A w umowie z Cyprem rząd już wynegocjował zmiany i czeka na podpis strony cypryjskiej. + Rząd chce dać policji i innym służbom dostęp, bez zgody sądu, do informacji o naszych rachunkach bankowych i maklerskich oraz inne nowe uprawnienia – alarmuje "Gazeta Wyborcza". Projekt przechodzi przez Sejm szybko i po cichu. MSWiA przyznaje, że do przepisów wykonujących unijne decyzje o współpracy przy zwalczaniu przestępczości dorzucono nowe kompetencje dla policji i służb. - Jeśli projekt będzie budził duże kontrowersje, to jesteśmy skłonni zrezygnować z uprawnień, które nie są konieczne do wykonania unijnych decyzji, i powrócić do tego w przyszłym parlamencie – mówi wiceminister spraw wewnętrznych Adam Rapacki. + 1,5 mln podsłuchów + Akcje przeciwko kibicom = Łelkom evribady tu policyjne państwo made by PO ![]() |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
||
http://www.duchaniegascie.pl/molla.html Nawiasem mówiąc, możliwość zabicia dziecka jaką daje obecna ustawa jest mocno nadużywana o czym może świadczyć choćby przypadek A. Tysiąc, która chciała zabić swoje dziecko pod pretekstem pogorszenia wzroku w trakcie porodu.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 01.09.2011 o godz. 11:05.
|
||
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Karamazow - prosta piłka.
Czy zostałeś zgwałcony i w wyniku gwałtu zaszłeś w ciążę? A następnie urodziłeś to dziecko? Jeśli odpowiedź na powyższe pytania brzmi "nie", to proponuję nie wypowiadać się na tematy, o których nie masz zielonego pojęcia. Bardzo łatwo jest zmuszać ludzi do bohaterstwa, szczególnie gdy nam bohaterstwo nie grozi. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
Obecnie nie ma nakazu usunięcia ciąży z gwałtu, czy też w razie zagrożenia życia... Jest taka możliwość i w moim głębokim przekonaniu możliwość aborcji w tych dwóch przypadkach jest nienaruszalnym i świętym prawem każdej kobiety. --- Zmieniając temat: Czyżby kolejny popis naszego 'wielce szanownego' prezydenta? http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._zbierali.html Kuriozum.
Ostatnio edytowane przez St@chu : 01.09.2011 o godz. 10:21.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Niezgwałcony nie może mówić o gwałcie, ksiądz o planowaniu rodziny, a mężczyzna o aborcji, bo to ciało kobiety. "ZASZŁEŚ" moderatorze? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
różne punkty po szybkim przeczytaniu postów nt aborcji
a. gwałciciel nie jest ojcem. Jest gwałcicielem, który w trakcie gwałtu spłodził dziecko. b. " możliwość zabicia dziecka jaką daje obecna ustawa jest mocno nadużywana" - sprawdź ile było legalnych aborcji, a na ile szacuje się nielegalne / zagraniczne. W dyskusję nt Alicji Tysiąc nie chcę się wdawać c. przypominam dyskutującym http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina - kto pierwszy ten przegrywa. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
i ja się tez podpisuję... jak mu zgwałcą (OBY NIE) Żonę, Matkę, Córkę, Siostrę, to niech wtedy nakłania je do urodzenia dziecka z gwałtu - może wtedy coś zrozumie!
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 01.09.2011 o godz. 11:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Bezwiednie daliście się wciągnąć w temat dyżurny rzucany przed każdymi wyborami przez SLD.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Ksiądz o planowaniu rodziny w ogóle nie powinien się wypowiadać. Osobiście jestem za zlikwidowaniem celibatu, bo to właśnie bezżeństwo powoduje, że nasi kapłani są tak oderwani od rzeczywistości, w której żyją wierni. Mężczyzna może się wypowiadać o aborcji, nie może jednak dysponować ciałem kobiety. Ja osobiście uważam, że jeśli zgwałcona kobieta zdecyduje się urodzić dziecko - to jest to piękna sprawa, godna pochwały. Mi się generalnie aborcja nie podoba. Nie miałbym jednak na tyle odwagi, by żądać od kobiety rodzenia dziecka w każdych warunkach. Mówiąc wprost: obecnie prawo w Polsce daje kobiecie taką możliwość, nam pozostaje nadzieja że z takiej możliwości zgwałcona kobieta nie skorzysta. Ba, można pomóc ofiarom gwałtów, np. tworząc specjalną fundację. Taka fundacja mogłaby wspierać finansowo ofiary gwałtu, a następnie działać na rzecz adopcji tych dzieci, których po urodzeniu matki jednak nie będą chciały wychowywać. Najłatwiej jednak wrzeszczeć w niebogłosy i administracyjnie zadekretować, że nie wolno. Od razu poprawia się samopoczucie i można się samozwańczo ogłosić "obrońcą życia". Rzecz jasna nie ma dla tych osób żadnego znaczenia, że aborcje i tak się odbywają, tyle że nielegalnie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też jestem zwolennikiem obecnego kompromisu i wolałbym, żeby lewica czy też prawica nie próbowały go zmieniać, bo wyjdą z tego same problemy.
Dla zwolenników zaostrzenia prawa - jak teraz zakażecie aborcji, to jakiś przyszły - bardziej lewicowy - Sejm, będzie chciał ustanowione przez was prawo zmienić i nie ma pewności, że nie pójdą dalej, niż obecny kompromis. Dla zwolenników liberalizacji prawa - jak teraz zezwolicie teraz na aborcję, to jakiś przyszły - bardziej prawicowy - Sejm, będzie chciał ustanowione przez was prawo zmienić i nie ma pewności, że nie pójdą dalej, niż obecny kompromis. ![]()
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ,,zaszłem" kibicu brazylijskiego klubu, proponujesz mi nie wypowiadać się na ten temat a parę postów dalej wypowiadasz się o celibacie wśród księży a księdzem jesteś żeby się wypowiadać o tym dlaczego są oderwani od rzeczywistości?
Nie mógłbyś żądać od kobiety rodzenia dziecka a mógłbyś dać zielone światło na jego zabicie? Zdaję sobie sprawę, że gwałt to dla kobiety ogromna tragedia i trauma, ale nie można zezwalać na zabijanie w świetle prawa niewinnych istot. ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
By zylo sie lepiej wszystkim. Podroz pociagiem z Krakowa do Kolobrzegu:
http://rozklad-pkp.pl/traininfo.php/...29.1314888182& jedyne 18 godzin, zdaje sie ze w tym czasie jest szansa doleciec do Sydney ![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Było tu już o kompromisie konstytucyjnym, zablokowanym ostatnio przez PO? Tutaj dobry komentarz do tego:
http://www.rp.pl/artykul/9157,710004...nstytucji.html ![]()
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Okazuje się, że między Poznaniem i Krakowem nie ma żadnego ekspresu. Kursują tylko 2 razy dziennie TLK, w których nie ma rezerwacji miejsc na 2 klasę. Jazda takim kursem trwa 7,5 godziny, przy czym bardzo możliwe że na stojąco. Mało tego - jeśli chce się wrócić następnego dnia, w zasadzie pozostają dwie możliwości: jazda o 16, a później dopiero po 22. A mówimy o dwóch miastach mających ponad 500 tys. mieszkańców. Odnoszę wrażenie, że celowo zarzyna się polskie koleje - dokładnie jak w USA. Obecnie jeśli chce się pojechać do Poznania, pozostaje w zasadzie tylko samochód. I o to właśnie chodzi. Przecież koncesjonariusze autostrad będą chcieli na nich zarabiać. I jeszcze jedno. We wrześniu już i tak długa podróż PKP z Krakowa do Warszawy (ponad 3 godziny) wydłuży się o dalsze 1,5 godziny: http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444...ch_koleja.html niby tylko przez wrzesień, ale jestem dziwnie spokojny że remont potrwa dłużej. Tyle że problem fatalnej infrastruktury kolejowej i drogowej to nie wina tylko (choć w dużej części) PO. Za PiS też budowano w ślimaczym tempie. PS. dwa tygodnie temu jadąc do Austrii przez Czechy stałem w sporym korku - ruch wahadłowy z powodu robót drogowych. Po tygodniu wracam tą samą drogą do Polski - po remontach ani śladu, droga równa jak stół. I to nie w Austrii, Szwajcarii, USA. Nie, u naszych południowych sąsiadów. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale się Kaczor wycwanił! Jutro o 19.05 będzie z nim godzinny wywiad (trudno to nazwać debatą) w Polsacie i TVP Info. Nie wiem, jak sztab PiS-u to załatwił, ale posunięcie rewelacyjne. Zamiast przekrzykiwać się z liderami innych partii, dostanie godzinkę wywiadu w czasie prawie najlepszej oglądalności. Niezły, naprawdę niezły ruch...
![]()
|
|