The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2011, 23:28
Wybory za 2 miesiące, kampania nabiera rozpędu i cały cyrk się zaczyna. Rząd się chwali co zrobił, opozycja krytykuje, a jedni i drudzy wmawiają nam jak to będzie lepiej jak zagłosujemy. Tylko na kogo to już głosować? Wiem, wiem, że marudzę ale powiedzcie mi czy, któraś z partii powiedziała konkretnie w jaki sposób chce zmienić coś w naszym sporcie? Czy w strukturach związków muszą siedzieć od kilkudziesięciu lat Ci sami ludzie, którzy troszczę się jedynie o swoje stołki (nie tylko PZPN), gdzie rządzi kolesiostwo, szkolenie leży i kwiczy, brakuje fachowców, infrastruktury. Tylko jak się uda komuś już zdobyć medal to wizyta i uśmiechy u prezydenta czy premiera gwarant, potem wsio wraca do normy. Czy za rok w Londynie znowu będziemy dzielić miejsce w tabeli medalowej z potęgą sportu Tajlandią?
Tymczasem nasi politycy tworzą jakieś quasi-teledyski gdzie tańczą i rapują, wysyłają buraki sobie, po prostu żenada.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.08.2011, 23:32
KPN zabrakło prawdopodobnie jednego okręgu do połowy. Dramat, nie ma na kogo głosować...

W sumie to paranoja te nasze prawo wyborcze. Z tego, co zrozumiałem, to nie liczy się to, ile podpisów zdążą komitety złożyć do daty granicznej, ale ile zdąży komisja sprawdzić. KNP złożyło wymaganą liczbę podpisów przed północą, ale sprawdzą dopiero na jutro. Czyli przej**ane...

EDIT: W sumie to już sam nie wiem, jak to jest. Jutro będzie info, to się dowiemy.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 30.08.2011 o godz. 23:39.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.08.2011, 23:42
Ponoć w Rybniku jakieś jaja.
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.08.2011, 23:58
Podobno zatwierdzili i dali jakiś stempel, ale też termin przekazali na jutro i teraz się okaże czy tak można. Oby wszystko się udało, i 21 lista była zatwierdzona.
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 31.08.2011, 01:16
"przytulanie się do dziczy, jaką są kibice"
Nasz osławiony bohater PRLu i IIIRP kontratakuje. Urban dał znać że żyje.
I tym razem ku zaskoczeniu wszystkich nie propaguje chorych umysłowo a kochających inaczej, nie sławi czerwonego betonu i nie atakuje katolików ! Zaskoczenie ogromne. Gówienko, które wydaje mało kto czyta a nakład spada więc trzeba zaistnieć, pokazać się światu - Ja żyję nie umarłem, czytajcie moją gazetkę !
Przyznam,że trochę szkoda mi tego Pana czasami mam nawet takie odczucie, że eutanazja nie jest taka zła jak by ją połączyć z odpowiednimi nazwiskami. Ten Urban to musi być pedał bo w każdym wywiadzie tylko o prawach pedałów i to tak filozoficznie, namiętnie.
Panu redaktorowi Urbanowi życzę szybkiego spotkania z rodzicami.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 31.08.2011, 10:16
Ponieważ zaczyna się kampania wyborcza, temat będzie dokładniej moderowany.

Już na wstępie trzy "żółtka" dla Panów, którzy mylą publiczny wątek z prywatnymi wiadomościami i wymieniają w temacie "uprzejmości", zaśmiecając go.

Panowie D, G i A - dajcie mi tylko pretekst, a nałożę porządnego bana. Tak do ciszy wyborczej

PS. Nikogo Wasze "objawy" nie interesują. Jak ktoś ma kłopoty, to niech odwiedzi psychologa. Forum nie służy do terapii.
Powód: już 3:)
Ostatnio edytowane przez flamengista : 31.08.2011 o godz. 10:19.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.08.2011, 11:11
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Tak odnośnie debat, cytat z było nie było symaptyzującego z PiS Dziennika Polskiego:
He, he, he. Ciekawe historie można tutaj wyczytać.

Cytat:
Grupa Wydawnicza Polskapresse jest częścią Verlagsgruppe Passau
Czyli wg. tej teorii Niemcy sympatyzują z ...PiS

No, no wolne żarty. Niemcy zazwyczaj sympatyzują z tymi, którzy robią dla nich dobre interesy. W zamian odznaczają ich potem jakimiś blaszkami w Berlinie przy okazji jakiejś fety.
martin_6
Senior Member

Stary 31.08.2011, 16:22
http://lazacylazarz.nowyekran.pl/pos...a-uniewaznione

Co o tym myśleć? Jest ktoś ogarnięty w prawie wyborczym? Czy jest to podstawa do odwołania obecnego terminu wyborów albo chociaż precedens do odwołań innych komitetów, którym odrzucono część podpisów?
Będą wisieć komuniści!

loozak84
Member

Od: 08.2007

Stary 31.08.2011, 23:54
Taka ciekawostka:

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...rlo_zakaz.html

15 posłów Platformy poparło projekt całkowitego zakazu aborcji, zgodnie z którym do rodzenia niechcianych dzieci zmuszane byłyby m.in. kobiety zgwałcone oraz małoletnie. Są to: Paweł Arndt, Joanna Fabisiak, Mariusz Grad, Wiesław Kilian, Roman Kosecki, Mirosław Koźlakiewicz, Jan Filip Libicki, Dariusz Lipiński, Mirosław Pluta, Grzegorz Raniewicz, Mirosław Sekuła, Andrzej Smirnow, Jacek Tomczak, Wojciech Ziemniak i Jacek Żalek.

Dwaj posłowie - Krzysztof Brejza i Andrzej Czerwiński - wstrzymali się od głosu, co też nie jest zgodne z wytycznymi partii.

Tym, którzy złamali dyscyplinę, grozi tysiąc złotych kary klubowej.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 31.08.2011, 23:58
odnośnie powyższego całe zamieszanie z aborcją to woda dla młyn dla fanatyków jednej i drugiej strony... po co ruszać coś co jest najlepszym kompromisem ?

z jednej strony "obywatele" domagający się prawa średniowiecznego, a z drugiej strony lewica i feministki, którzy domagają się aborcji na życzenie ... czysty populizm i demagogia, taki zastępczy temat - dla mobilizacji swoich skrajnych skrzydeł
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.09.2011, 01:36
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
odnośnie powyższego całe zamieszanie z aborcją to woda dla młyn dla fanatyków jednej i drugiej strony... po co ruszać coś co jest najlepszym kompromisem ?

z jednej strony "obywatele" domagający się prawa średniowiecznego, a z drugiej strony lewica i feministki, którzy domagają się aborcji na życzenie ... czysty populizm i demagogia, taki zastępczy temat - dla mobilizacji swoich skrajnych skrzydeł
Jeżeli dla ciebie najlepszym kompromisem jest to ,że w przypadku gwałtu daje się prawo do mordowania niewinnego dziecka to ja nie mam pytań.
...And Justice For All
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 01.09.2011, 06:01
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli dla ciebie najlepszym kompromisem jest to ,że w przypadku gwałtu daje się prawo do mordowania niewinnego dziecka to ja nie mam pytań.
tak, dla mnie to najlepszy kompromis, próby naruszania tego kompromisu w stronę zaostrzania skończą się pełną liberalizacją. Nie otwiera się puszki pandory...

można podsumować Twoje śmieszne oburzenie moimi stwierdzeniami:

1. Jeśli dla Ciebie zmuszanie kobiety zgwałconej do urodzenia jest normalne to ja też nie mam pytań ... Istne średniowiecze...
2. Jeżeli zmuszanie zdrowej kobiety do urodzenia dziecka i ryzykowania własnym życiem jest OK to je też NIE MAM PYTAŃ !!!

skąd się tacy ludzie biorą ... chyba tylko z rydzykowa albo pustelni... DRAMAT
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 01.09.2011 o godz. 06:11.
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 01.09.2011, 07:19
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
1. Jeśli dla Ciebie zmuszanie kobiety zgwałconej do urodzenia jest normalne to ja też nie mam pytań ... Istne średniowiecze...
2. Jeżeli zmuszanie zdrowej kobiety do urodzenia dziecka i ryzykowania własnym życiem jest OK to je też NIE MAM PYTAŃ !!!

skąd się tacy ludzie biorą ... chyba tylko z rydzykowa albo pustelni... DRAMAT
Bo niektórych to nie obchodzi do czasu aż ich samych to nie spotka, Karamazow chciałbyś być dzieckiem gwałciciela ?
Dajmy przykład że jest samotna matka, poród grozi jej śmiercią, i co każą urodzić ta umiera i dziecko zostaje same, albo po porodzie zostaje chora, i co, to takie dobre dla dziecka ? Warto tak na siłe kazaćrodzić, a potem takie dziecko ma już na starcie życie zniszczone, ale kogo tam tak naprawdę obchodzi los takiego dziecka...
Karamazow
Senior Member

Stary 01.09.2011, 07:23
ad 1. Ty chcesz zezwolić na zabijanie niewinnego dziecka podczas gdy zawinił ojciec, to chyba nie jest sprawiedliwość, no chyba, że sprawiedliwość społeczna.
ad 2. Gdzie ja pisałem o sytuacji w której ciąża zagraża życiu matki?

Do Rydzyka mi daleko, prawie tak samo daleko jak do Szechtera, a ty skąd się wziąłeś światły europejczyku?

gościu 2332 wolałbym być dzieckiem gwałciciela niż się w ogóle nie urodzić, bo jeśli nie ma życia pozagrobowego to jest moja jedyna szansa na egzystencję w wszechświecie.
Powód: odp
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 01.09.2011 o godz. 07:26.
...And Justice For All
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 01.09.2011, 07:55
z moimi poglądami byłbym w tej Europie dosyć konserwatywny...

ale nigdy bym nie kazał zgwałconej kobiecie rodzić, w sytuacji gdy tego nie chce. Kolego gwałt to wystarczające przeżycia dla osoby, a w sytuacji gdy nie chce mieć nic wspólnego z gwałcicielem jedyne wyjście - a nie kazać jej jeszcze 9 miesięcy cierpieć gdy tego nie chce...dla mnie życie i zdrowie już urodzonej osoby jest ważniejsze niż los płodu - szczególnie we wczesnej fazie.

kolego nie ma świata czarno - białego ... tyle. Zejdź na ziemię i myśl, a nie stosuj doktryny 0-1.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.09.2011, 08:17
Resort finansów wypowiedział wojnę zagranicznym ulgom podatkowym. Polska renegocjowała umowę z Cyprem, teraz na celowniku fiskusa jest Luksemburg, Singapur, Malezja i Indie – stwierdza "Puls Biznesu".
Ministerstwo Finansów (MF) coraz bardziej zaciska podatkową pętlę na Polakach unikających płacenia podatków od dochodów osiąganych ze spółek zakładanych w tzw. rajach podatkowych. Ostatnio prezydent podpisał zmienioną umowę z Maltą o unikaniu podwójnego opodatkowania. A w umowie z Cyprem rząd już wynegocjował zmiany i czeka na podpis strony cypryjskiej.

+

Rząd chce dać policji i innym służbom dostęp, bez zgody sądu, do informacji o naszych rachunkach bankowych i maklerskich oraz inne nowe uprawnienia – alarmuje "Gazeta Wyborcza".
Projekt przechodzi przez Sejm szybko i po cichu. MSWiA przyznaje, że do przepisów wykonujących unijne decyzje o współpracy przy zwalczaniu przestępczości dorzucono nowe kompetencje dla policji i służb.

- Jeśli projekt będzie budził duże kontrowersje, to jesteśmy skłonni zrezygnować z uprawnień, które nie są konieczne do wykonania unijnych decyzji, i powrócić do tego w przyszłym parlamencie – mówi wiceminister spraw wewnętrznych Adam Rapacki.

+

1,5 mln podsłuchów

+

Akcje przeciwko kibicom

= Łelkom evribady tu policyjne państwo made by PO
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 01.09.2011, 09:32
gosc2332 napisał(a):Wyświetl post
Bo niektórych to nie obchodzi do czasu aż ich samych to nie spotka, Karamazow chciałbyś być dzieckiem gwałciciela ? [...]
Może więc pozwól temu dziecku się narodzić, poczekaj aż zacznie mówić i wtedy Go zapytaj czy chce umrzeć czy woli żyć Nie uważasz, że to co piszesz jest abstrakcją Dlaczego widzisz w takim Dzieciaku tylko "ojca"-gwałciciela, a Matki już nie dostrzegasz

gosc2332 napisał(a):Wyświetl post
[...]Dajmy przykład że jest samotna matka, poród grozi jej śmiercią, i co każą urodzić ta umiera i dziecko zostaje same, albo po porodzie zostaje chora, i co, to takie dobre dla dziecka ? Warto tak na siłe kazaćrodzić, a potem takie dziecko ma już na starcie życie zniszczone, ale kogo tam tak naprawdę obchodzi los takiego dziecka...
Kobieta poniżej miała gorszą perspektywę zostawienia już kilku narodzonych dzieci.
http://www.duchaniegascie.pl/molla.html

Nawiasem mówiąc, możliwość zabicia dziecka jaką daje obecna ustawa jest mocno nadużywana o czym może świadczyć choćby przypadek A. Tysiąc, która chciała zabić swoje dziecko pod pretekstem pogorszenia wzroku w trakcie porodu.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 01.09.2011 o godz. 11:05.
flamengista
Piknik

Stary 01.09.2011, 09:47
Karamazow - prosta piłka.

Czy zostałeś zgwałcony i w wyniku gwałtu zaszłeś w ciążę? A następnie urodziłeś to dziecko?

Jeśli odpowiedź na powyższe pytania brzmi "nie", to proponuję nie wypowiadać się na tematy, o których nie masz zielonego pojęcia.

Bardzo łatwo jest zmuszać ludzi do bohaterstwa, szczególnie gdy nam bohaterstwo nie grozi.
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.09.2011, 10:12
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Czy zostałeś zgwałcony i w wyniku gwałtu zaszłeś w ciążę? A następnie urodziłeś to dziecko?

Jeśli odpowiedź na powyższe pytania brzmi "nie", to proponuję nie wypowiadać się na tematy, o których nie masz zielonego pojęcia.

Bardzo łatwo jest zmuszać ludzi do bohaterstwa, szczególnie gdy nam bohaterstwo nie grozi.
Absolutnie się pod tym podpisuję. Obecny kompromis jest w moim odczuciu bardzo dobrym rozwiązaniem i ilekroć, ktoś próbuje przy nim grzebać nic dobrego z tego nie wychodzi...

JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Kobieta poniżej miała gorszą perspektywę zostawienia już kilku narodzonych dzieci.
http://www.duchaniegascie.pl/molla.html
Moje pytanie jest takie: Czy państwo ma prawo wymagać od każdej kobiety poświęcenia na miarę późniejszej kanonizacji?

Obecnie nie ma nakazu usunięcia ciąży z gwałtu, czy też w razie zagrożenia życia... Jest taka możliwość i w moim głębokim przekonaniu możliwość aborcji w tych dwóch przypadkach jest nienaruszalnym i świętym prawem każdej kobiety.

---

Zmieniając temat: Czyżby kolejny popis naszego 'wielce szanownego' prezydenta? http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._zbierali.html

Kuriozum.
Ostatnio edytowane przez St@chu : 01.09.2011 o godz. 10:21.
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 01.09.2011, 10:24

Co za idiotyzm.
Niezgwałcony nie może mówić o gwałcie, ksiądz o planowaniu rodziny, a mężczyzna o aborcji, bo to ciało kobiety.

"ZASZŁEŚ" moderatorze?
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.09.2011, 10:32
różne punkty po szybkim przeczytaniu postów nt aborcji

a. gwałciciel nie jest ojcem. Jest gwałcicielem, który w trakcie gwałtu spłodził dziecko.
b. " możliwość zabicia dziecka jaką daje obecna ustawa jest mocno nadużywana" - sprawdź ile było legalnych aborcji, a na ile szacuje się nielegalne / zagraniczne. W dyskusję nt Alicji Tysiąc nie chcę się wdawać
c. przypominam dyskutującym http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina - kto pierwszy ten przegrywa.

domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 01.09.2011, 10:32

i ja się tez podpisuję...

jak mu zgwałcą (OBY NIE) Żonę, Matkę, Córkę, Siostrę, to niech wtedy nakłania je do urodzenia dziecka z gwałtu - może wtedy coś zrozumie!
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 01.09.2011 o godz. 11:16.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.09.2011, 11:41
Bezwiednie daliście się wciągnąć w temat dyżurny rzucany przed każdymi wyborami przez SLD.
flamengista
Piknik

Stary 01.09.2011, 13:21
jakkfk napisał(a):Wyświetl post
Co za idiotyzm.
Niezgwałcony nie może mówić o gwałcie, ksiądz o planowaniu rodziny, a mężczyzna o aborcji, bo to ciało kobiety.

"ZASZŁEŚ" moderatorze?
Niezgwałcony nie powinien się wymądrzać w sprawie tego, jak powinna się zachowywać ofiara gwałtu.
Ksiądz o planowaniu rodziny w ogóle nie powinien się wypowiadać. Osobiście jestem za zlikwidowaniem celibatu, bo to właśnie bezżeństwo powoduje, że nasi kapłani są tak oderwani od rzeczywistości, w której żyją wierni.
Mężczyzna może się wypowiadać o aborcji, nie może jednak dysponować ciałem kobiety.

Ja osobiście uważam, że jeśli zgwałcona kobieta zdecyduje się urodzić dziecko - to jest to piękna sprawa, godna pochwały. Mi się generalnie aborcja nie podoba.

Nie miałbym jednak na tyle odwagi, by żądać od kobiety rodzenia dziecka w każdych warunkach.

Mówiąc wprost: obecnie prawo w Polsce daje kobiecie taką możliwość, nam pozostaje nadzieja że z takiej możliwości zgwałcona kobieta nie skorzysta. Ba, można pomóc ofiarom gwałtów, np. tworząc specjalną fundację. Taka fundacja mogłaby wspierać finansowo ofiary gwałtu, a następnie działać na rzecz adopcji tych dzieci, których po urodzeniu matki jednak nie będą chciały wychowywać.

Najłatwiej jednak wrzeszczeć w niebogłosy i administracyjnie zadekretować, że nie wolno. Od razu poprawia się samopoczucie i można się samozwańczo ogłosić "obrońcą życia". Rzecz jasna nie ma dla tych osób żadnego znaczenia, że aborcje i tak się odbywają, tyle że nielegalnie.
martin_6
Senior Member

Stary 01.09.2011, 13:40
Też jestem zwolennikiem obecnego kompromisu i wolałbym, żeby lewica czy też prawica nie próbowały go zmieniać, bo wyjdą z tego same problemy.

Dla zwolenników zaostrzenia prawa - jak teraz zakażecie aborcji, to jakiś przyszły - bardziej lewicowy - Sejm, będzie chciał ustanowione przez was prawo zmienić i nie ma pewności, że nie pójdą dalej, niż obecny kompromis.

Dla zwolenników liberalizacji prawa - jak teraz zezwolicie teraz na aborcję, to jakiś przyszły - bardziej prawicowy - Sejm, będzie chciał ustanowione przez was prawo zmienić i nie ma pewności, że nie pójdą dalej, niż obecny kompromis.
Będą wisieć komuniści!

Karamazow
Senior Member

Stary 01.09.2011, 14:35
Nie ,,zaszłem" kibicu brazylijskiego klubu, proponujesz mi nie wypowiadać się na ten temat a parę postów dalej wypowiadasz się o celibacie wśród księży a księdzem jesteś żeby się wypowiadać o tym dlaczego są oderwani od rzeczywistości?
Nie mógłbyś żądać od kobiety rodzenia dziecka a mógłbyś dać zielone światło na jego zabicie? Zdaję sobie sprawę, że gwałt to dla kobiety ogromna tragedia i trauma, ale nie można zezwalać na zabijanie w świetle prawa niewinnych istot.
...And Justice For All
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.09.2011, 15:58
By zylo sie lepiej wszystkim. Podroz pociagiem z Krakowa do Kolobrzegu:
http://rozklad-pkp.pl/traininfo.php/...29.1314888182&

jedyne 18 godzin, zdaje sie ze w tym czasie jest szansa doleciec do Sydney
WISŁA PANY !!
martin_6
Senior Member

Stary 01.09.2011, 16:29
Było tu już o kompromisie konstytucyjnym, zablokowanym ostatnio przez PO? Tutaj dobry komentarz do tego:
http://www.rp.pl/artykul/9157,710004...nstytucji.html
Będą wisieć komuniści!

flamengista
Piknik

Stary 01.09.2011, 17:05
orzeu napisał(a):Wyświetl post
By zylo sie lepiej wszystkim. Podroz pociagiem z Krakowa do Kolobrzegu:
http://rozklad-pkp.pl/traininfo.php/...29.1314888182&

jedyne 18 godzin, zdaje sie ze w tym czasie jest szansa doleciec do Sydney
Dzisiaj szukałem połączeń do Poznania. Jadę tam służbowo w przyszłym miesiącu, a organizatorzy chcą bym przyjechał koleją (fakturę za bilet łatwiej rozliczyć).

Okazuje się, że między Poznaniem i Krakowem nie ma żadnego ekspresu. Kursują tylko 2 razy dziennie TLK, w których nie ma rezerwacji miejsc na 2 klasę. Jazda takim kursem trwa 7,5 godziny, przy czym bardzo możliwe że na stojąco. Mało tego - jeśli chce się wrócić następnego dnia, w zasadzie pozostają dwie możliwości: jazda o 16, a później dopiero po 22. A mówimy o dwóch miastach mających ponad 500 tys. mieszkańców.

Odnoszę wrażenie, że celowo zarzyna się polskie koleje - dokładnie jak w USA. Obecnie jeśli chce się pojechać do Poznania, pozostaje w zasadzie tylko samochód. I o to właśnie chodzi. Przecież koncesjonariusze autostrad będą chcieli na nich zarabiać.

I jeszcze jedno. We wrześniu już i tak długa podróż PKP z Krakowa do Warszawy (ponad 3 godziny) wydłuży się o dalsze 1,5 godziny:

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444...ch_koleja.html

niby tylko przez wrzesień, ale jestem dziwnie spokojny że remont potrwa dłużej.

Tyle że problem fatalnej infrastruktury kolejowej i drogowej to nie wina tylko (choć w dużej części) PO. Za PiS też budowano w ślimaczym tempie.

PS. dwa tygodnie temu jadąc do Austrii przez Czechy stałem w sporym korku - ruch wahadłowy z powodu robót drogowych. Po tygodniu wracam tą samą drogą do Polski - po remontach ani śladu, droga równa jak stół. I to nie w Austrii, Szwajcarii, USA. Nie, u naszych południowych sąsiadów.
martin_6
Senior Member

Stary 01.09.2011, 18:16
Ale się Kaczor wycwanił! Jutro o 19.05 będzie z nim godzinny wywiad (trudno to nazwać debatą) w Polsacie i TVP Info. Nie wiem, jak sztab PiS-u to załatwił, ale posunięcie rewelacyjne. Zamiast przekrzykiwać się z liderami innych partii, dostanie godzinkę wywiadu w czasie prawie najlepszej oglądalności. Niezły, naprawdę niezły ruch...
Będą wisieć komuniści!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów