|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
zaraz po Kronice,w tematach dnia będzie Basałaj
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Turecka federacja zdyskwalifikowała Fenerbahce Stambuł z Ligi Mistrzów. Wyglada na to ze Brozkowie i nasz były kapitan Arek Głowacki jednak zagrają w Lidze Mistrzów. Ale to nie jest jeszcze na 100% pewne.
Źródło: tureckie media (Hürriyet) |
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Tematy dnia, szybki skrót, pisane ze słuchu:
Pierwsze pytanie o meczu: Basałaj: Widziałem ze APOEL był lepszy, ale bramka Czarka pozwoliła nam uwierzyć Białoński: Inter wygrał z Barceloną grając anyfutbol, podoba mi sie ze Wisla buduje zespół i kiedys bedzie cos znaczyc jakie pieniądze straciła Wisła? Basałaj: pieniądze nie są najważniejsze, szkoda kibiców, gramy w LE Białoński: W LE mamy też fajne zespoły, popatrzmy na zeszły rok i karabach a tegoroczny występ, 5 zwyciestw Ciągle o kasie Białoński: Na przykładzie Lecha widzimy ile zarobił na LE, około 4mln euro, Wisła mogła w LM koło 10mln euro, ale i tak właściciel bedzie zadowolony z 4 mln euro i wzmocni zespół w zimie Stadion, kiedy? Basałąj: 30 września ma byc oddana, połowa października otwarta, na pierwszy mecz w LE nie bedzie otwarta ale mam nadzieje że bedzie 1600 miejsc z przepisów UEFA Cytuje Wilka o 100% danych z siebie, czy taka przepaść jest? Basałaj: APOEL był budowany 3 lata, ma podobny budżet, nie grają tam praktycznie cypryjczycy, u nas budowa trwa i efekty przyjda później Białoński: Porównajmy skład z Karabachem z obecnym zespołem, zawodnicy wnieśli nową jakość i są perspektywy Panatinaikos Białoński: Wtedy byli lepsi zapwodnicy np Kalu Uche, ale trzeba dac czas holendrom |
|
|
|
Guest
|
|
|
Pozytywne, racjonalne parę minut.
Basałaj, Białoński (GW), dziennikarz TV Kraków. Można było odnieść wrażenie, że Basałaj rozumie, że potrzeba chwili czasu żeby zbudować drużynę na LM. Jeśli to prawda,a nie tylko pozerstwo tj. szansa. Teraz akcent na wygranie kolejnego MP i kolejną szansę za rok... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
RM chciał przed sezonem sprowadzić Tomasza Frankowskiego,transfer został zablokowany przez Cupiała,podobno sytuacja co z Baszczyńskim,który na razie prezentuje najrówniejszą i najwyższą formę w Polonii,podobnie z resztą jak Franek w Jadze..
Info by Fakt ![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jeśli mnie pamięć nie zawodzi to redaktor Białoński już od dawna nie reprezentuje GW tylko redakcję sportową Interia.pl
W GW natomiast jest Błoński Robert ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Szacunek dla trenera Skorży. Po raz kolejny pokazał on - i chyba nikt w to już nie wątpi, że jest bardzo dobrym trenerem.
A jeśli ktoś ma do niego "ale" o bluzę z (L), to proponuję najpierw przypier.... się do kilku graczy oldboyów Wisły (niektórzy są nadal jej pracownikami), którzy warszawskiej drużynie 20 czerwca 1993 dali dupy na 0-6.
Ostatnio edytowane przez Mateusz91 : 26.08.2011 o godz. 07:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
nikt nie ma do niego pretensji o Legię
ja mu dziękuję za to co zrobił u nas, bo warunków to on do pracy zbyt nie miał a co do jego warsztatu, to z pewnością jest jeden z lepszych polskich trenerów, tyle że ma kilka cech, które mu uniemożliwiają trenowanie zespołu poziom wyżej jak Legia, czyli nas |
|
|
|
Banita
Od: 12.2010
Offline |
|
|
DZIĘKI BYŁYM GWIĄZDĄ KLUB ZAROBI 300TYS EURO
http://.................../viewtopic.php?t=7181 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Rozmowa z Marcelo po losowaniu grup LE.
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Trudno się z Kazkiem nie zgodzic |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
a ja nie, bo bzdurą jest stwierdzenie, że ma piłkarzy wystarczających na starcia w fazie grupowej - bo chodzi mu chyba o rywalizację na podobnym poziomie, a my niestety jesteśmy tam najsłabsi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Również się nie zgodzę z Węgrzynem.
Mi tam podobała mi się gra Wisły, a wszczególności wynik, który był najważniejszy.W drugim meczu brakło tylko 5 min do awansu do CL, taki maaskant miał plan ,taktykę, która o włos mu wyszła.Gdyby się jednak udało, to węgrzyn rozpływałby się o genialnej taktyce i stylu Mourinho. Tu nie chodzi o to by grać pieknie, a wygrywać i zdobywać punkty. Ludzie, na dzien dzisiejszy Cypr za rok będzie mógł wystawić 2 drużyny do walki o CL!!!Nie widzicie, że jest przepaść? Apoel w tym roku zajdzie daleko w Europejskic pucharach. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie przypomina mi sie, bysmy zagrali w Krakowie z cypryjczykami zle - chyba Wegrzyn tego meczu dokładnie nie ogladal
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 27.08.2011 o godz. 07:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
http://sport.wp.pl/kat,1754,title,Pe...cea7&_ticrsn=3
Petrescu w Polsce pracował niespełna rok. W styczniu 2006 roku został trenerem Wisły, z którą wywalczył wicemistrzostwo Polski. We wrześniu został zwolniony i wrócił do Rumunii, gdzie odniósł wielki sukces wprowadzając Unireę Urziceni do Ligi Mistrzów. Obecnie jest szkoleniowcem Kubania Krasnodar. 43-letni trener z krótkiego okresu pracy w Polsce najbardziej zapamiętał polskich kibiców. Na łamach serwisu sport.ro wychwalał atmosferę jaka na trybunach potrafią stworzyć fani polskich klubów. Właśnie na doping zwrócił uwagę, kiedy rumuńscy dziennikarze zapytali go o Legię. - Nigdy nie widziałem tak szalonych kibiców, jak w Polsce. Atmosfera jest niesamowita, a ultrasi najgorsi na świecie - powiedział Petrescu, który niegdyś grał w Chelsea Londyn. Pierwszy mecz Rapid z Legią rozegra 20 października na własnym stadionie. Rewanż w Warszawie odbędzie się 3 listopada. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Ja sie zastanawiam - Węgrzyn gra w Oldbojach Wisly, wiec jakby mial skomentowac jakis mecz tych oldbojow, to przeciez musialby powiedziec ze rozegrali beznadziejne spotkanie, kompromitujaca forma, do Lecha to im duzo brakuje... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Oglądał ktoś może dwumecz Slovan - Roma ? Ciekawi mnie jak zagrał Cikosz
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Węgrzyn jak zwykle gada bzdury. KAŻDY z tych przeciwników jest w naszym zasięgu. Fulham to środek Premier League. Żaden pseudowiślak jak Węgrzyn nie wmówi mi, że Mistrz Polski nie będzie w stanie nawiązać z nim walki. Odense od Kopenhagi dzieli PRZEPAŚĆ sportowa. Nie wyobrażam sobie porażki z nimi na Reymonta (z Fulham zresztą też). Najgroźniejszym przeciwnikiem w teorii będzie Twente, absolutna czołówka ligi holenderskiej przez kilka ostatnich sezonów, a i z nimi można nawiązać walkę patrząc jak na Copa Americana ich najlepszy zawodnik - Ruiz się od naszego Chaveza...odbijał.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tak tak, powalczymy ze średniakiem Premier League....
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Polecam pooglądać Premier League. W zasięgu byłby może team ze środka Primera Division, ale nie z angielskiej, tym bardziej, że Wisła obecnie gra padlinę. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html on swoją robotę wykonywał aż od rozpoczęcia zgrupowania do nowego sezonu w czerwcu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mecz z Legią będzie chyba dla ciebie wyjątkowy z powodu osoby trenera…
Nie mogę się doczekać. Skorża ściągnął mnie do Wisły, bardzo dużo się od niego nauczyłem. Ma podobną mentalność do mnie, jego celem jest rozwijanie się od najmłodszego wieku. To najlepszy trener, z jakim pracowałem w Polsce. Kiedyś poprowadzi waszą reprezentację. Zawsze będę powtarzał, że jestem mu bardzo wdzięczny, bo miał duży udział w sukcesie piłkarza Marcelo. Po co to powiedziałeś Marcelo? ![]() Nie mów tak do wyznawców siwego boga Kasperczaka Przecież to HK był Twoim najlepszym trenerem !!! ![]() I nieważne, że roztrwonił przewagę i przegrał MP z Lechem. PS pozdrowienia dla trzeźwo myslących a nie mitomanów |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|