The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2011, 11:38
Małemu chyba ławka by się przydała, gdyż Kirm więcej wniósł do gry Wisły przez kilkanaście minut niż Mały przez resztę meczu. Mały nie jest słabszy ale zaczyna odstawiać manianę, wiec niech o to miejsce powalczy. A doping dla Małego typu "Patryk Małecki" skutkuje jedynie tym, że już mu sodówa kompletnie odbiła i nawet na fecie sam sobie skanduje swoje nazwisko. A gdzie jako drużyna jesteśmy pokaże mecz z Lechem. Czy to chwilowo zapaść, czy naprawdę należy bić na alarm bo jak po 6 kolejkach będziemy mieć 6 punktów, to będzie dramatycznie nieciekawie.
Odpowiedz cytując
artur1906
Member

Od: 01.2011

Stary 28.08.2011, 11:52
przestańcie srać na swoją drużynę
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.08.2011, 12:00
artur1906 napisał(a):Wyświetl post
przestańcie srać na swoją drużynę
Nie sramy, zwyczajnie martwimy się i denerwujemy na nasz sposób narodowy.
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.08.2011, 12:33
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam sie gdzie jest granica pychy?
Cytat:
gdzie jest ta granica pychy ja sie pytam!
Stary, mój proboszcz przy Tobie wymięka

Mina 2-3 mecze i każdy zapomni o wybryku Maleckiego zapewne
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.08.2011, 12:38
I wszyscy zapomną o wybryku Małeckiego bo jego w naszym klubie już nie powinno być.

4dni zostały panie prezesie!!
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.08.2011, 13:09
danpe_ napisał(a):Wyświetl post
Mina 2-3 mecze i każdy zapomni o wybryku Maleckiego zapewne
Też byłbym optymistą gdyby nie casus:
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=25692

Mały na pewno przyczyni się w pewnym stopniu do spadku frekwencji. Cóż ... oby to miało jakieś inne pozytywne skutki. Co nas nie zabije to nas wzmocni.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.08.2011, 13:09
O meczu nie będzie nic. Powód na końcu.

Drużyna wymaga przebudowy. Jeżeli na ławce są takie piłkarskie nieszczęścia jak Garguła, Bunoza czy Pajlić, to znaczy, że ławki nie mamy. Weźmy Gargułę - gdyby nazywał się Mączyński i miał niski kontrakt, to już dawno by go w Wiśle nie było. Nawet w najlepszych czasach był tylko trochę powyżej przeciętności ligowej. Dużo mówi sam fakt, że nie miał żadnej poważnej oferty z zagranicy, mimo że mógł przejść za darmo.
Jeżeli na bokach obrony trwa zażarta rywalizacja Pajlic-Diaz...
Jeżeli ktoś taki jak Bunoza jest o krok od pierwszego składu...

Nasza obrona to dno (wystarczy zobaczyć co robili z nią Lechiści), na ławce mamy tak naprawdę tylko trzech zawodników coś potrafiących: Biton, Kirm, Wilk.

Te problemy są znane od ponad roku. Teraz na słabość kadry nałożyła się gorsza gra kluczowych zawodników i wyszło jak wyszło. Słabo. Bardzo słabo.

Gratulacje dla Lechii.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.08.2011, 13:12
Zostawcie już Małeckiego, bo widzę, że kolejny sztuczny konflikt chcecie na siłę rozdmuchać.

"Kibice" z drugiej strony błoń też się ładnie popisali przy okazji meczu Wisła - Lechia. Żeby rzucać kamieniami w autokar gdańszczan to straszna głupota. Pomyślcie co by się działo jakby obrzucili autokar takiego Fulham np.

Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 28.08.2011, 13:21
A jeszcze w tamtym sezonie, gdy Małecki był na na młynie i prowadził doping był dla Was Bogiem i "prawdziwym Wiślakiem". Od zawsze mówiłem, że Malecki to nie piłkarz. Nie potrafi grać. Gdy ma piłkę myśli tylko " po trupach do celu". Dla mnie nigdy nie był prawdziwym Wiślakiem i nie będzie. Gdy porównywać ere lat 2001-2004 do tego co jest teraz to kpina i parodia. Prawdziwi Wiślacy to Szymkowiak, Zurawski, Frankowski, Kużba, Sobolewski, Głowacki, Brożkowie, Baszczyński. Takie chce Wisły teraz!

Czy gdyby za Diaza, Bunoze, Paljica, Genkova, Bitona, Małeckiego wpuścić na 90 minut młodych chopaków z Wisly nasza gra ucierpiałaby przez to? Gralibyśmy słabiej? NIe! Stanowczo NIE! Ci chłopaki walczyliby do upadłego żeby się pokazać. Pokazaliby przynajmniej walke, honor i ambicje. nawet jakby przegrali to po walce. Wolę taką porażkę od przejścia obok meczu. A jestem pewien, że 2-3 tych młodych po paru miesiącach graliby lepiej niż te "gwiazdki" z Małeckim na czele.
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.08.2011, 13:40
W momencie gdy na boisko weszli Genkov , Garguła i Kirm nasi zaczeli częsciej utrzymywać się przy piłce i atakować dopiero w koncówce zaczeli ruszać tyłki. A pierwsza połowa to tragedia WIDAĆ BRAK ZGRANIA W TEJ DRUŻYNIE I TO WIELKI. Więc minie jeszcze jakiś czas zanim wszyscy się poznają na wzajem a także pragnę podreślic DRUŻYNA JEST W PRZEBUDOWIE.
Odpowiedz cytując
ardem99
Member

Od: 12.2008

Stary 28.08.2011, 13:44
oświadczenie klubu ws. Małeckiego. Ciekaw jestem kary, która ewentualnie na niego czeka... może wystarczyłoby nie udzielanie wywiadów? http://tsw.com.pl/news/Oswiadczenie-...aleckiego-1322
Odpowiedz cytując
KROKU
Member

Od: 06.2007

Stary 28.08.2011, 14:08
To co po meczu powiedział Mały było nie potrzebne i głupie no chyba nie wyobraża on sobie że na meczy będą chodzić tylko tacy kibice co nie będą krytykować gry coś mu się pomyliło jak do tej pory go szanowałem go, po tym co powiedział muszę brać na niego poprawkę bo chyba go troch nerwy poniosły jak ktoś płaci za bilet i wie że piłkarzom nic nie brakuje to ma prawo być nie zadowolony ze słabej gry i okazywać to gwizdaniem co w tym złego co on myśli że na mecze będą przychodzić tylko tacy co bez względu na wszystko będą nosić ich na rękach coś mu się pomyliło tym bardziej że nie była to porażka przypadkowa tylko wynikająca ze słabej nie gry między innymi Patryka a jak ma zamiar aby na meczach byli tylko sami tacy co to będą klaskać i popierać wszystko co się wyczynia na boisku to musimy się pożegnać z wielką Wisłą bo nie będzie wielkiego klubu przy publice 4 tysięcznej.Na stadion ma prawo przyjść każdy kto zapłaci za bilet bo inaczej nici z potęgi musimy mieć na meczach minimum po 20 tysięcy ludzi a takim gadaniem zniechęci kolejnych sam chodzę na wszystkie mecze i siadam na C bo tam jest wspaniała atmosfera ale nie mam zamiaru milczeć i siedzieć cicho jak coś idzie w złym kierunku a w tym sezonie Wisła zagrała tak na prawdę jeden w miarę dobry mecz.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 28.08.2011, 14:23
Piłkarze przeszli zupełnie obok tego meczu, co jest skandaliczne i niedopuszczalne. Nie biegali, nie myśleli, byli wyprani z agresji, chaotyczni. Byli nieobecni, lekceważący. Strasznie zawiedli. Nie za to dostają pieniądze. Nie taką postawę kibice mają oklaskiwać.

Po takim meczu nie mają prawa wymagać czegokolwiek od kibiców, czy krytykować ich. Każdy człowiek doskonale wie, czy zasłużyli na brawa, czy też gwizdy.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
lordes
Member

Stary 28.08.2011, 15:14
Prawda jest taka że styl Wisły nie zmienił się kompletnie od poprzedniego sezonu który wygraliśmy tylko dzięki temu że liga była mega słaba w tym myślę że 3-5 miejsce to wszystko na co będzie nas stać.Wybaczcie ale nie podoba mi się ta Wisła Maaskanta właściwie oprócz kilku meczy to reszta usypiała na maksa.Gra na 1:0 i bronienie się przez resztę spotkania.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 28.08.2011, 16:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O meczu nie będzie nic. Powód na końcu.

Drużyna wymaga przebudowy. Jeżeli na ławce są takie piłkarskie nieszczęścia jak Garguła, Bunoza czy Pajlić, to znaczy, że ławki nie mamy. Weźmy Gargułę - gdyby nazywał się Mączyński i miał niski kontrakt, to już dawno by go w Wiśle nie było. Nawet w najlepszych czasach był tylko trochę powyżej przeciętności ligowej. Dużo mówi sam fakt, że nie miał żadnej poważnej oferty z zagranicy, mimo że mógł przejść za darmo.
Jeżeli na bokach obrony trwa zażarta rywalizacja Pajlic-Diaz...
Jeżeli ktoś taki jak Bunoza jest o krok od pierwszego składu...

Nasza obrona to dno (wystarczy zobaczyć co robili z nią Lechiści), na ławce mamy tak naprawdę tylko trzech zawodników coś potrafiących: Biton, Kirm, Wilk.

Te problemy są znane od ponad roku. Teraz na słabość kadry nałożyła się gorsza gra kluczowych zawodników i wyszło jak wyszło. Słabo. Bardzo słabo.

Gratulacje dla Lechii.
Prawie się zgadzam Prawie, bo Bunoza grał w sobotnim meczu lepiej niż Chavez, który momentami lekceważył rywala. Myślę, że z Bunozy będzie fajny stoper rezerwowy. (Swoją drogą gdyby Bunoza wracając za akcją bramkową biegł przy Wiśniewskim a nie gdzieś w środku, to by mu tę piłkę wybił)
Diaza lubię za serducho do walki ale w sobotnim meczu umierał. W drugiej połowie gasł w oczach. Nie wytrzymał trzeciego meczu w tgodniu. Jakiś błąd transferowy z tym Jovanoviciem popełniony został, bo chyba nikt w Wiśle nie przypuszczał, że nie może grać w lidze! Chłopak wygląda nieźle jako prawy obrońca a bardzo by się przydał.

Co do meczu, to nie widziałem braku zaangażowania, widziałem złe wybory, złe prowadzenia piłki, złe przyjęcia (piłka na kilka metrów odskakiwała), nerwowe reakcje. Bardziej brakowało rozumu niż walki.

Teraz mocno będę ściskał kciuki, żeby mecz z Amicą Poznań ułożył się dobrze i żeby w lidze zaczął się dobry okres dla nas.
Odpowiedz cytując
lukas63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.08.2011, 16:22
Mi powoli ta Wisła przypomina Wisłę Skorzy - defensywny styl, brak gry z klepki ....
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 28.08.2011, 16:25
Bo przy zatrudnianiu trenera nalezy go zapytac czy czasem nie preferuje taktyki "dzida na wysokiego napastnika i niech sie dzieje wola Boża".
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 28.08.2011, 16:56
mam nadzieje ze w nastepnym meczu zagraja
Pareiko
Jovanovic Czekaj Chavez Pajlic(gdzie Burliga )

Brud Wilk
Illiev Garguła Melikson

Biton
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.08.2011, 22:09
Mi tylko szkoda, że twierdza R22 padła tak szybko w tym sezonie.

Witać, że są klapnięci fizycznie i psychicznie. Przerwa na reprezentacje jest w bardzo dobrym momencie.

A co do meczu:
- Diaz bardzo słaby - Paljic przy nim to profesor. Chyba wszystkie groźne akcje poszły stroną Juniora. Reszta obrony nie grała aż tak źle.
- Biton słabiutko - słabo sie przepycha, źle ustawia, piłka mu odskakuje, nie ma dryblingu, nie ma szybkości. Genkov dużo lepszy.
- bardzo mało akcji szło przez Małeckiego, aż sie zastanawiałem, czy sie nie obrazili na niego?

Gdyby następny mecz nie miał być na Lechu, to życzyłbym sobie ofensywnego ustawienia z tylko 1 defensywnym pomocnikiem, ale nie wiem, czy na Bułgarskiej to nie byłoby to samobójstwo.
Jak tam wygramy, to złapią wiatr w żagle, a jak przegramy, to może być bardzo ciężko z posklejaniem drużyny na nowo na ten sezon.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.08.2011, 22:20
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
mam nadzieje ze w nastepnym meczu zagraja
Pareiko
Jovanovic Czekaj Chavez Pajlic(gdzie Burliga )

Brud Wilk
Illiev Garguła Melikson

Biton
Z takim niesprawdzonym, niezgranym składem wpier*ol na Lechu mamy pewny...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.08.2011, 00:13
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Prawie się zgadzam Prawie, bo Bunoza grał w sobotnim meczu lepiej niż Chavez, który momentami lekceważył rywala. Myślę, że z Bunozy będzie fajny stoper rezerwowy. (Swoją drogą gdyby Bunoza wracając za akcją bramkową biegł przy Wiśniewskim a nie gdzieś w środku, to by mu tę piłkę wybił)
Z Bunozą można zrobić dwie rzeczy: pozbyć się go lub wypożyczyć gdzieś, gdzie będzie w miarę regularnie grał. W obecnej sytuacji to on może się co najwyżej hemoroidów nabawić - Chaveza ani Jaliensa ze składu nie wygryzie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 29.08.2011, 09:13
Wolfy:
Pozdbyć się 400 tys EUR (o ile naprawdę tyle daliśmy)?! Jak długo czekamy aż 700 tys odpali? Chyba to nie wyjdzie. Ale gry potrzebuje. Na razie jednak jest trzecim stoperem a Kew delikatny jakiś. Do końca roku jeszcze się pewnie nagra. No a potem ...... Chyba jeszcze nie mamy tak ułożonego klubu, żeby wiedzieć co zimą zrobimy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów