Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [5 Kolejka] Wisła Kraków - Lechia Gdańsk, 27 sierpnia , sobota godz. 18 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8251)

Mocny 23.08.2011 22:35

[5 Kolejka] Wisła Kraków - Lechia Gdańsk, 27 sierpnia , sobota godz. 18

no cóż

Cypr pokazał nam gdzie jest miejsce polskiej piłki...

owszem były posty że zwyciestwo bylob ponad stan , ze zaslugujemy tylko na grupe LE

ale jednak , apetyt rosnie w miare jedzenia , awans byl na wyciagniecie reki , rozczarowanie jest olbrzymie

WIEC TERAZ , KONIEC Z ROZKMINAMI PUCHAROWYMI , TRZEBA WYGRAC TE LIGE ZEBY ZA ROK ZNOWU SPROBOWAC SZCZESCIA W LM !!!

KONIEC Z OSZCZEDZANIEM SIL NA PUCHARY TRZEBA ZDOBYC MISTRZA !!!

w sobote pierwszy krok , zwyciestwo z Lechia OBOWIAZKOWE !!!

Marszałek 23.08.2011 23:24

Mecz jak mecz. Pewnie przyjdzie z 15 tysięcy,Kafarski nic nie wymyśli,bo niby co? Będą się bronić, Melikson zrobi jakąś akcje, Biton może strzeli a może Genkov. Małecki kilka razy sam się wkręci w ziemie. Wygramy,trzy punkty. I tyle. Szara ligowa rzeczywstość.

Zapewne wszyscy będą żyli,kogo mamy w grupie LE, i będa bujać w oblokach,że wyjdziemy z grupy.

mitmichael 23.08.2011 23:57

Koniec ze zwalaniem na europejskie puchary. Trzeba to wygrac bo Lechia nam ostatnimi czasy lezy najbardziej.

Squirtle88 24.08.2011 00:04

Ale Lechia ( szczególnie Kafarski i kilku grajków) , będą grali o wszystko , więc sądzę że nie będzie z nimi łatwo ... mimo to ma nadzieję że przyczynimy się do zwolnienia Kafarskiego , bo Lechia z nim nie ma szans rozwoju ...

Heero 24.08.2011 00:10

Na mecz jak ulał pasuje hasło: "Zagrajcie jak APOEL!"

Gwiaździsty 24.08.2011 10:14

Zobaczymy teraz na ile nasi są silni psychicznie. Skończyła się LM, czas na naszą skopaną ligę. Mam nadzieję, że nie zobaczymy to samo co w meczu z Widzewem (czyli dreptanie igranie wszerz).

BlurgH 24.08.2011 10:26

Abstrahując od wszystkich wypowiedzi mniej lub bardziej nawiązujących do meczu na Cyprze - chciałbym, żeby w meczu z Lechią zagrał Czekaj. Ciekawe, na ile moje "chciejstwo" będzie miało przełożenie na rzeczywistość, na którą nie mam żadnego wpływu :)

rafal777 24.08.2011 11:13

Lechia nie będzie miała lepszej okazji na przelamanie niż mecz z nami. Ja obstawiam porażkę 0:1 po żenującej grze. Druzyna jest rozbita i nie dziwię im się.

lukaszsz86 24.08.2011 11:20

a ja myślę że Maaskant potrafi wydobyć z chłopaków sportową złość i właśnie teraz będą chcieli coś udowodnić. Wiedząc że LM była tak blisko na pewno będą chcieli spróbować za rok.

Kociewiak 24.08.2011 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1153712)
Lechia nie będzie miała lepszej okazji na przelamanie niż mecz z nami. Ja obstawiam porażkę 0:1 po żenującej grze. Druzyna jest rozbita i nie dziwię im się.

Ja nie wierze, że my wygramy w Krakowie. Nie z Kafarskim na ławce. Lechia gra nijako i jest nieskuteczna.

borys 24.08.2011 11:33

Obstawiam remis albo porazke, w ciagu paru dni Ameruki nie odkryjemy. A Lechia musi sie przelamac, do tego limit szczescia wykorzystany. Defensywne ustawieni, slaby mecz, jesli zdobedziemy bramke bedziemy pozniej bronic i pewnie cos wpadnie. Czyli zobaczymy Wisle jak od poczatku sezonu w lidze.

Jagul 24.08.2011 11:36

Mam nadzieje, że nie będzie gadki typu "chcemy dać odpocząć paru zawodnikom po wyprawie na Cypr". W tym meczu nie interesuje mnie tylko zwycięstwo. Chcę zobaczyć silną mentalnie drużynę, której zależy na MP.

Rasialdo 24.08.2011 11:43

Wygramy 2 bramkami.Zagramy kilka prostopadłych piłek i bd po meczu.Lechia gra niby wizualnie nieźle,ale obronę mają dziurawą.Tak na marginesie ciekawe będzie jak zareagują kibice Arsenalu jak odpadną dzisiaj.

rafal777 24.08.2011 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1153732)
Ja nie wierze, że my wygramy w Krakowie. Nie z Kafarskim na ławce. Lechia gra nijako i jest nieskuteczna.

Czyli Wisła jest dla Was na chwilę obecną rywalem jak znalazł na przełamanie. Już widzę, że niektórzy pisza, że tylko zwycięstwo. Sami struci pewnie chodzicie a od piłkarzy wymagać będziecie że zagraja na pełnej ku***e. Niestety. Trzeba Cypr przeboleć...

Ajax 24.08.2011 11:47

Ten mecz będzie testem, dla Wiślaków i Maskannta, muszą wejść wygrać i to wygrać w dobrym stylu, już nie będzie tłumaczeń że puchary itp... Jeśli mamy za rok walczyć o LM obraz gry musi się zmienić diametralnie.

Kociewiak 24.08.2011 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1153752)
Czyli Wisła jest dla Was na chwilę obecną rywalem jak znalazł na przełamanie. Już widzę, że niektórzy pisza, że tylko zwycięstwo. Sami struci pewnie chodzicie a od piłkarzy wymagać będziecie że zagraja na pełnej ku***e. Niestety. Trzeba Cypr przeboleć...

A czego innego można wymagać od druzyny za wsparcie jakie za każdym razem dostają. Wiesz gdyby u nas miał kto bramki strzelać to jeszcze bym zwycięstwo mógł obstawiać. No ale jak oglądałeś choć jeden mecz Lechii w tym sezonie to samo za siebie mówi, czasem troche wiatru i nic poza tym. Nasz zespół jest niestety bezzębny. Bo Traore w meczu z Wami nie zagra, a Wiśniewski może nie mieć za wielu sytuacji w sobote. Z Dawidowskim czy super Poźniakiem to Wisły sie nie da pokonać :) No nic zobaczymy, ale różowo tego nie widze.

Jeden 24.08.2011 12:22

Szkoda,że gramy akurat ten mecz z przyjaciółmi bo ten mecz trzeba wygrać aby nie wpaść w dołek i aby nie czytać głupich tekstów na onecie Wisła w kryzysie i t p.Szkoda mi Lechii bo im nie idzie oglądałem ich mecze i mogli mieć o te kilka punktów więcej.

Ajax 24.08.2011 12:25

Jeden... przyjaciele są na trybunach na boisku jest przeciwnik którego trzeba pokonać

mitmichael 24.08.2011 13:06

Fajnie Basalaj powiedzial wczoraj do pilkarzy - Dzisiaj płaczecie, jutro gracie - macie sie przygotowac na mecz ligowy. Jak beda rozpamietywac rewanz z Apoelem to calkowicie odpuszcza lige. Teraz mamy grac ofensywnie a nie bronic sie z kazdym przeciwnikiem.

TymonPRO 24.08.2011 13:09

Liga Mistrzów już za nami,teraz trzeba walczyć maksymalnie w lidze,a liga europy też jest ważna bo tam zagramy z lepszymi od siebie lepszego przygotowania do pucharów nie ma ,mam nadzieje że te mecze wzniosą nas na wyższy poziom dzięki czemu za rok nie braknie nam 3 minut do Ligi Mistrzów

Co do Lechii,jest jak na razie bardzo słaba i 3pkt z wysoką wygraną to obowiązek

szadi83 25.08.2011 11:56

Ja z kolei uważam,

że z Lechią wygramy i chłopaki zrehabilitują się za Apoel - swoją drogą mam nadzieję, że Maskant już nie popełni nigdy takie błędu - chodzi mi o ultradefensywne ustawienie - nie mówię o jakiś szalonych atakach ale niestety wyszliśmy 3 defensywnymi pomocnikami - ale odbiegam od tematu ;] Mam nadzieję, że ze względu na LE Europy coach nie będzie dawał wolnego 9 piłkarzom czy nawet 4 - rozumiem 1-2 ale nie cały skład - przegraliśmy najważniejszy mecz od lat - co się ugra w LE to się ugra ale priorytetem musi być nasza liga !

sportnh 25.08.2011 15:43

Jaliens nie zagra - kontuzja

Lechista_ 25.08.2011 17:01

Lechia do Krakowa przyjedzie bez Abdou Razacka Traore, Freda Bensona, Aleksandra Sazankoua i Pawla Nowaka - Kontuzje wykluczaja ich z gry wiec niestety kolejny pogrom sie szykuje miedzy Wisla a Lechia ;/ ehh

Ventigo 25.08.2011 17:05

Co oni tam tak łapią te kontuzje, złe przygotowanie do sezonu czy co?

atomek21 25.08.2011 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ventigo (Post 1154699)
Co oni tam tak łapią te kontuzje, złe przygotowanie do sezonu czy co?

grają na zbyt równej i zbyt zielonej trawie, a nie są do tego przyzwyczajeni.

Ventigo 25.08.2011 17:37

taaa i na zbyt ładnym stadionie choć akurat nasze stadiony chętnie bym zamienił :P

skeba 26.08.2011 11:37

Z tak słabą Lechią jak nie wygrają to będzie ciężko o MP.
Oby 3 pkt.

spinna 26.08.2011 11:53

konferencja przed meczem z Lechią NA ŻYWO od 16 na kiks.tv:
http://kiks.tv/2011/08/robert-maaska...ywo-w-kiks-tv/

sportnh 26.08.2011 15:18

Maaskant powiedzial na konferencji ze juz na lidze na pewno nie bedzie robil takich zmian vide mecz z Korona ze zmienil 9 zawodnikow. Czyli tego mozna sie bylo spodziewac.
Powiedzial ze sprobuja za rok wejsc do LM a szansa jest na to tylko przez wygranie ligi dlatego powiedzial to co napisalem wyzej.

spinna 26.08.2011 15:35

Maaskant komentuje losowanie [VIDEO]:
http://kiks.tv/2011/08/robert-maaska...ywo-w-kiks-tv/

retransimsja z konferencji.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl