|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mistrz Polski to nie tytuł dla Wisły każdy to wie że to był przypadek tylko przypadek...
Wisła po raz kolejny udowodniła że są kopacze z różnych stron świata którzy kopią w piłkę za duże pieniądze Cupiała których nie powinna otrzymywać mniej by ich mieli to nie chodzili by po Galeriach tylko by więcej trenowali a Maskant za miast im dać wycisk to jezdzi z kopaczami na rowerach po Tynću Ogladająć wczoraj ten mecz miałem wrażenie że im się nie chcę chodzić po boisku a co dopiero biegać? mogli by się chociaż nauczyć przyjmować piłek ,co oni nie ogladają futbolu prawdziwego? nie mają telewizorów ? Diaz to nieudacznik po co on tu jest ?wielkie nie porozumienie Maskanta Banda nie odpowiedzialnych ludzi.........to WISŁA |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jak tak dalej pójdzie to zjedzenie kiełbasy będzie najbardziej emocjonującym momentem meczu
![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
W WIŚLE są słabi piłkarze bo pieniądze z transferów idą na dług którego nie ma .Gdyby zamiast sępa za darmo kupiono dobrego napastnika ,prawdziwych BO ,szybkiego skrzydłowego .Dzisiaj Wisła miała by zagwarantowane pieniądze LM .A w lidze było by pytanie ile a nie czy .
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
z taką grą kiełbasek to LE dla nich się też już zakonczy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() Maor przygasł, Kirm z Genkovem mają bramkowstręt, Nunez w kreowaniu gry jest poki co kompletnie nieprzydatny Coraz bardziej mi to zaczyna przypominać ostatni sezon kiedy gralismy w fazie grupowej pucharów ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
.... co za brednie ale nie da się tego zostawić bez komentarza bo jeszcze ktoś uwierzy w te durnoty 1. Na rowerach jezdzili na drugi dzień po meczu tylko ci zawodnicy którzy grali dzień wcześniej reszta trenowała. 2.Gdyby Wisła nie płacila dużych kwot jak cała czołówka to emocjonowalbyś się walką o środek tabeli a na puchary musiałbyś jezdzić do Wrocławia. 3. Na zakupy chodzą w wolnym czasie i ch... ci do tego a jak ci zal dupe ściska,że nie stać cię na lepsze spodnie czy buty to zachowaj to dla siebie zamiast czepiać się piłkarzy o zakupy. 4. ci obcokrajowcy przynajmniej wiedzą jak ważne są derby i potrafili wygrać oba mecze derbowe .
Ostatnio edytowane przez Romuald : 28.08.2011 o godz. 08:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
[VIDEO]
relacja + wywiady: http://kiks.tv/2011/08/zla-passa-trwa/ pomeczowa konferencja: http://kiks.tv/2011/08/maaskant-jest...stana-z-ziemi/ doping kibiców: http://kiks.tv/2011/08/kibice-na-meczu-wisla-lechia/ i skrót jakby ktos nie widział: http://kiks.tv/2011/08/wisla-krakow-lechia-gdansk-2/ |
|
|
|
Member
Offline |
|
jak bym pisał z samym Małeckim ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wdarło sie tu troche za dużo uogólnień.Ludzie - bez przesady. Nie odmawiajcie naszym chłopakom braku zaangażowania - szczególnie Małemu. Zagrali kiepski mecz, ale to nie efekt niezaangażowania, tylko błędów taktyczno-technicznych. Holowanie pilki, gra na 5-10 temp, nieumiejętność poprawnego zgaszenia piłki, która zamiast przy nodze zostać, to odskakuje na 5 metrów i ja przejmowali Lechici. Najgorzej zagrał Diaz i to też nie przez brak zaangażowania, tylko marną formę i umiejętności.
Mały się bardzo angażował. Problem w tym, że stanowczo ZA BARDZO. Conajmniej 2x miał okazję do czystego podania na wolną pozycje, to niestety musial się zakręcić i sam napalić, jak już był przykryty. I gwizdy dostal nie za brak zaangażowania, tylko właśnie za samolubstwo i chorą ambicję na boisku. I właśnie dlatego powinien kibiców przeprosić, a nie wyzywać ich i wysyłać do pejsów. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Smok : 28.08.2011 o godz. 08:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dobra, nie ma co sie teraz meczyc dalej z tym fatalnym dla Wisly tygodniem.
Teraz druzyna ma 2 tygodnie. Graja w Wisle bardzo dobrzy pilkarze, ktorzy powinni kazdy mecz w lidze wygrywac lub z racji wyjatkowego pecha remisowac. Zobaczymy czy przez najblizszy czas Maaskant zdola ich poukladac - psychicznie i fizycznie. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Lech teraz nam pokaże gdzie nasze miejsce w tabeli wraz z Diazem na czele
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Problemem jest brak gry drużyną! Oni nie potrafią poklepać piłki wzdłuż, wyjść na pozycję, odegrać na strzał z dystnasu..Pojedyncze szarpane akcje skrzydłami świadczą o tym najdobitniej.
Drugą rzecz ą jest kompeltny brak techniki przy strzałach. Każdy strzał walą Panu Bogu w okno. Kirm najpierw z Koroną trafia w poprzeczkę, wczoraj z 4 metrów wali nad poprzeczką. Wynika to ze słabego ułożenia nogi i chęci zapakowanai gola sezonu z każdej sytuacji. Oj cięzki sezon nas czeka.... ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uważam że teraz wszyscy panikują !!! bo 4 zwycięskie mecze z Liteksem i Skonto rozmyły trochę całą sytuację .
Większa część kibiców uważała że w lidze to my na stojąco będziemy wygrywać a Mistrzostwo mamy niemal zagwarantowane . Tutaj jest wielki błąd !!!!. Prawda jest taka że w tej nastawionej na dobre przygotowanie fizycznie Polskiej lidze wybadamy blado !!!!. Na 5 rozegranych meczów w żadnym nie dominowaliśmy na tyle by powiedzieć że jesteśmy kandydatem na Mistrza Polski !!!!. Nawet w w wygranym ligowcu z Zagłębiem mieliśmy dużo szczęścia w 1 połowie. Trzeba obiektywnie spojrzeć prawdzie w oczy że wygląda to dziś tak że ta drużyna była nastawiona tylko na jeden cel: Liga Mistrzów 2011 tu i teraz a reszta jakoś będzie .... !!!! Niestety to podejście się zemści tym że Mistrzostwo Polski 2012 może się od nas wyraźnie oddalić . Na dzień dzisiejszy skład zostanie ten sam ale widać że wielu piłkarzy tutaj gra poniżej oczekiwań i jest już za starych . Na wiosnę potrzeba nowych twarzy ale muszą to być piłkarze klasowi bo z kupowaniem szrotu to my nigdy drużyny na LM czy walkę w lidzę europejskiej nie zbudujemy. Tak naprawdę nie mamy dziś 1 jedenastki mocnej a mówiono że mamy 22 równorzędnych graczy .... Bajki ... ![]()
Borinho
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
1.nie potrafią przyjąć piłki
2.nie potrafią szybciej się poruszać na boisku 3.nie potrafią wybić porządnie kornela 4.nie potrafią grać głową piłki 5.nie potrafią dokładnie piłki podać 6..nie potrafią wykorzystać 100% okazi 7.nie potrafią grać kombinacyjnie 8.itd... 9.o mistrzostwie Polski możemy zapomnieć ,a LE to jeszcze tylko chwila...
Ostatnio edytowane przez jacula : 28.08.2011 o godz. 09:16.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Pytanie nieco z innej beczki, a mianowicie wie ktoś może, kiedy Lamey wraca? Bo z Diazem na obronie to ja nerwowo wysiadam....
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
kornel
to jest MakuszyńskiLechiści ..ja .......e co drugi to ekspert, z Lechitami to gramy za tydzień
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 28.08.2011 o godz. 09:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nic dodać nic ująć niestety z tym że wybijają to raczej kornery !!! ![]()
Borinho
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
nic wisła nie gra! po co oni mają grać w Lidze Europejskij. Merikson nic nie gra.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Z pozdrowieniami parę wyjaśnień.
1. Skład Lechii - rezerwy itp. ze składu Lechii wypadli Bąk,Traore, Sazankow, Nowak, Benson. Faktycznym osłabieniem jest brak Bąka i Nowaka brak reszty wzmocnieniem. Traore wg mnie strzela focha z Cracovią tylko był na boisku, Sazankow gruby i kulawy wyjątkowo zagra bo zawsze jest kontuzjowany, Benson poza bramką z Cracovią niczego nie pokazuje.2.Taktyka - po raz pierwszy Kafarski pomyślał i ustawił taktykę pod przeciwnika gdyż Wisła męczy się w ataku pozycyjnym, nie daje rady. Chyba Kafarski się czegoś nauczył bo z Cracovią nie wygraliśmy tylko przez głupią taktykę. |
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wyssoki pressing i mamy problemy - Lechia to wykorzystala dlatego wygrala. Zreszta 2 celne uderzenia na bramke w całym meczu to jest porazka.
PS: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 28.08.2011 o godz. 09:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
nie ma co się przypierdzielać do tych statystyk bo wcale nasza gra nie różniła się niczym od poprzednich, brak skuteczności i wykończeniach w akcjach bramkowych to było domeną naszych grajków.Genkov, Iliev, Biton to powinny być gole, gdyby trafili do siatki nie było by gadki ani gwizdów.
Melikson od pierwszego meczu z cyprusami zalicza gorsze występy, wystarczyła garstka by go wynieść w niebiosa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
ja cię proszę nie wypowiadaj się więcej na sprawy kibicowskie. gdyby małecki chciał takich kibiców jak ty to nawet tych 5tys na trybunach by nie było. już jakiś czas temu wystawiłeś sobie na tym forum laurkę ale nie chcę do tego wracać. sądziłem jednak że zmądrzałeś przez ten czas i nie będziesz oceniał nie swojego podwórka. ale oczywiście znowu się zacząłeś wypowiadać. a skoro jesteś taki ogarnięty w sprawach kibicowskich to powiedz: na trybunach było około 12tys z czego prawie 9to karnety. na prostej moge sie założyć było ponad 90%karnetowców. i co osoby które mają karnety już kilkanaście lat (wcześniej AB) są kibicami sukcesu? a może włąsnie kibicami sukcesu są ci co zostali w domach przed tv. i teraz się święcie oburzają jak można gwizdać na skórokopów? ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wygląda na to, że drużyna wpadła w jakiś dołek - nie wiem - po meczu z APOELem jakoś dziwnie wczoraj zagrali - bardzo mało taktyki, bezsensowna bieganina. Cóż - Maaskant musi ich szybko wyprostować bo w lidze punkty same się nie zdobędą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Krotka pilka...
Ktos gdzie napisal ze jak On byl na mlynie to Patrys robil jeszcze w pory. Teraz ten ktos ma 50 lat wiec chodzi na mecze i je oglada... Klient placi i wymaga zawsze apnuje taka zasada... Malecki nie ma prawa oceniac kibicow bo nie jest od tego... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak przy okazji - mnie tam mecz w mecz od pikników cisną i wcale się tym nie przejmuje. Ot, tak jak kibicuje, tak mnie oceniają i nie mam o to pretensji. Jeśli Patryk grałby dobrze to nie byłoby gwizdów. Jaka gra taka ocena. W sumie to dziwi mnie cała sytuacja. Muszą być psychicznie w fatalnej formie. Piknik to piknik, dla ultrasa jest passe i niekumaty. Żre kiełbaski, dopinguje gdy nie trzeba, gdy trzeba siedzi cicho, słowem - to jest piknik, takie alter ego młyna. Co piknikowi jeszcze wypada (w tym gwizdy) to ultrasowi już nie. Nie widzę nic złego w tym co zrobili. OT: W chwili obecnej, nie widzę alternatywy dla małego u nas. Pamiętam jeszcze mecz z Jaga z poprzedniego sezonu jak Cikos wyprowadzał piłkę ... popatrzył .. i nie miał komu podać poza Małeckim który ładnie wyszedł do podania. Eryk szukał kogoś innego przez ułamek sekundy ... nikt się nie ruszył. W międzyczasie Patryk już ręce rozłożył z zapytaniem czemu nie podaje.Ot taktyka.. nie wiesz co zrobić z piłką podaj do Patryka. A my nie wiemy co z piłką zrobić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
W piłce nożnej panują takie same zasady ekonomii jak w innych dziedzinach dnia codziennego - duży popyt jak drużyna odnosi sukcesy i ładnie gra - mniejszy popyt jak produkt w postaci widowiska sportowego nie spełnia podstawowych wymagań widowiska
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jak lubie Malego to uwazam ze powinien dostac po rajtach tym razem. Juz pomijam fakt ze poprostu nie ma racji ale wkurza mnie to ze klub wydaje ciezka kase zeby przyciagnac kibicow na trybuny (wychodzi to slabo jak widac po wczorajszej frekwencji) a Patryk nagle sobie wymysli ze on tam woli grac dla 5 tysiecy kibicow. Dobrze ze nie wymyslil sobie ze nie chce grac w CL bo to wiocha i komercja. Lepiej kopać w T-Mobile.
100% poparcia dla artykulu na weszlo. Patryk musi jeszcze psoro zrozumiec. |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |