The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2011, 11:05
W pozostanie DS chyba sam nie wierzysz .To zdecydowanie nie jest miejsce dla Stana po prostu go szkoda .JAK MAJĄ NEGOCJACJE W WYKONANIU DS WISŁY PRZYKRO MI ALE PON CUPIAŁ ZLE SPAŁ I RANO ZMIENIŁ ZDANIE ZLE SPAŁ , ZABRAŁ MI PIENIĄDZE.......
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.08.2011, 11:16
Wypowiedz Valckxa dla przegladu sportowego:

Nasi fani nie zobacza jednak nowych pilkarzy. Mimo porazki z Mistrzem Cypru nie sadze, bysmy jeszcze kogos sciagneli w ostatnich dniach okienka transferowego.
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.08.2011, 11:23
I bardzo dobrze, ze nikogo nie ściągną. Niech zgrywają to co jest.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 27.08.2011, 13:53
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
W pozostanie DS chyba sam nie wierzysz .To zdecydowanie nie jest miejsce dla Stana po prostu go szkoda .JAK MAJĄ NEGOCJACJE W WYKONANIU DS WISŁY PRZYKRO MI ALE PON CUPIAŁ ZLE SPAŁ I RANO ZMIENIŁ ZDANIE ZLE SPAŁ , ZABRAŁ MI PIENIĄDZE.......
A można po polsku?
Odpowiedz cytując
arytmetyk
Member

Od: 08.2010

Stary 27.08.2011, 14:06
Ale wy się uczepiliście tego Kirma. LUDZIE, to najlepszy strzelec Wisły w poprzednim sezonie, kiedy dyskutowaliśmy w maju z czym do Europy w Kirmie nikt problemu nie widział, teraz gorszy występ, niestrzelony karny i wszyscy na nim psy wieszają. Kirm nie odpuszcza rywalizacji, mamy 3 zawodników(Małecki Iliew, Kirm) na 2 pozycje i nie, Kirm nie odstaje. Jeszcze będziecie skandować jego nazwisko.

Eksperci sukcesu...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.08.2011, 14:35
arytmetyk napisał(a):Wyświetl post
Ale wy się uczepiliście tego Kirma. LUDZIE, to najlepszy strzelec Wisły w poprzednim sezonie, kiedy dyskutowaliśmy w maju z czym do Europy w Kirmie nikt problemu nie widział, teraz gorszy występ, niestrzelony karny i wszyscy na nim psy wieszają. Kirm nie odpuszcza rywalizacji, mamy 3 zawodników(Małecki Iliew, Kirm) na 2 pozycje i nie, Kirm nie odstaje. Jeszcze będziecie skandować jego nazwisko.

Eksperci sukcesu...
Tu masz rację, po co wyrzucać Kirma. Nie każdy zawsze dobrze wchodzi w nowy sezon, jestem pewien że on jeszcze pozytywnie zaskoczy wszystkich. Co można zrobić dla niego? Chyba najlepiej dopingować podczas meczów, pokazać że ma wsparcie kibiców ...
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 27.08.2011, 14:54
Skorża za swoich czasów pracy w Wiśle ściągnął Włocha jako trenera siłowego może tu tkwi problem że Wisła ma słabego trenera siłowego?Mecz na Cyprze pokazał że właśnie kondycyjnie Wisła zawiodła najbardziej. Przez 28 minut gra mogła się podobać i przebłysk Wilka który strzelił gola który dawał Wiśle awans. Niestety po kilku minutach kondycja znów zawiodła.Może tym razem rewolucja będzie też w sztabie a nie tylko w drużynie.Co do składu jest mocny więc lepiej zgrywać to co jest i przedłużyć kontrakty co by potem nie narzekać że Polonia lub Lech podkupiły np Małeckiego albo Kirma.Po niektórych widać że z Wisły zrobili by pewien serwis aukcyjny i wystawili prawie cały skład na sprzedaż.Jeśli jakieś wzmocnienia to ewentualnie nowy bramkarz bo to co Pareiko pokazał w meczu z APOELem to była powtórka tego co Kahn kiedyś pokazał .Bramkarz który miał być mocnym punktem Wisły stał się najslabszym ogniwem. Więc może lepiej poszukać 4 bramkarza który będzie miał większe doświadczenie pod względem gry w europejskich pucharach Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma.
przemek1902 zgadzam się z tobą zgranie przede wszystkim.Przyjacielu cfa jeszcze lepiej dopingować całą drużynę podczas meczów i pokazać że ma wsparcie kibiców na złe i na dobre
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 27.08.2011 o godz. 15:12.
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Stary 27.08.2011, 15:06
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Skorża za swoich czasów pracy w Wiśle ściągnął Włocha jako trenera siłowego może tu tkwi problem że Wisła ma słabego trenera siłowego
Z tego co wiem, to tamtego włocha już nie ma. Albo go wyjebali na zbity pysk po levadii, albo odszedł z nim z klubu. Ale z tego co mi się kojarzy, nie ma go już na szczęście w klubie.
Odpowiedz cytując
Sivas
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.08.2011, 15:10
Pawlolek napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wiem, to tamtego włocha już nie ma. Albo go wyjebali na zbity pysk po levadii, albo odszedł z nim z klubu. Ale z tego co mi się kojarzy, nie ma go już na szczęście w klubie.

jest razem ze Skorżą w Legii...

Odpowiedz cytując
mazak
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 27.08.2011, 15:17
Skorża za swoich czasów pracy w Wiśle ściągnął Włocha jako trenera siłowego może tu tkwi problem że Wisła ma słabego trenera siłowego?Mecz na Cyprze pokazał że właśnie kondycyjnie Wisła zawiodła najbardziej. Przez 28 minut gra mogła się podobać i przebłysk Wilka który strzelił gola który dawał Wiśle awans. Niestety po kilku minutach kondycja znów zawiodła.Może tym razem rewolucja będzie też w sztabie a nie tylko w drużynie.Co do składu jest mocny więc lepiej zgrywać to co jest i przedłużyć kontrakty co by potem nie narzekać że Polonia lub Lech podkupiły np Małeckiego albo Kirma.Po niektórych widać że z Wisły zrobili by pewien serwis aukcyjny i wystawili prawie cały skład na sprzedaż.Jeśli jakieś wzmocnienia to ewentualnie nowy bramkarz bo to co Pareiko pokazał w meczu z APOELem to była powtórka tego co Kahn kiedyś pokazał .Bramkarz który miał być mocnym punktem Wisły stał się najslabszym ogniwem. Więc może lepiej poszukać 4 bramkarza który będzie miał większe doświadczenie pod względem gry w europejskich pucharach Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma.
przemek1902 zgadzam się z tobą zgranie przede wszystkim.Przyjacielu cfa jeszcze lepiej dopingować całą drużynę podczas meczów i pokazać że ma wsparcie kibiców na złe i na dobre
Trochę śmieszny jesteś. Nie zapominaj że to Pareiko doprowadził Wisłę do LM!
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 27.08.2011, 15:26
mazak Pamiętam że Pareiko doprowadził Wisłę do IV rundy elminacji do LM i to Pareiko dzięki swoim interwencjom w meczu z APOELem pozbawił Wisły awansu do fazy grupowej LM
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 27.08.2011 o godz. 15:46.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.08.2011, 15:40
mazak Pamiętam że Pareiko doprowadził Wisłę do IV rundy elminacji do LM i to Pareiko dzięki swoim spóźnionymi interwencjami w meczu z APOELem pozbawił Wisły awansu do fazy grupowej LM
a w którym momencie miał te spóźnione interwencje możesz mi przypomnieć?

E: jak ktos wdupcy swojaka to też wina bramkarza co nie ?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 27.08.2011 o godz. 15:50.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.08.2011, 15:47
Pierwszy taki solidny bramkarz od naszego awansu do ekstraklasy i już na nim psy wieszają po jednej złej interwencji Ale cóż, trolle pracują.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.08.2011, 15:50
mazak Pamiętam że Pareiko doprowadził Wisłę do IV rundy elminacji do LM i to Pareiko dzięki swoim interwencjom w meczu z APOELem pozbawił Wisły awansu do fazy grupowej LM
Dzieki niemu nieskompromitowalismy sie w meczu z APOEL-em bo spokojnie mogło byc dla nich z 5-1. Przegralismy przez zle dobrana taktyke Maaskanta czyli bronienie wynioku - jak to powiedzial Czarek Wilk przegrywa cala druzyna, na razie jestesmy za slabi na LM.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 27.08.2011, 15:57
szprotson choćby ta na 3:1 Gercu może solidny na ekstraklase ale czy na europejskie puchary?Mecze z Fullham i Twente pokażą czy solidny czy nie.Ta jedna interwencja niestety przesądziła o tym że Wisła nie awansowała do fazy grupowej LM
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.08.2011, 16:09
Czy przesądziła? Gdyby obrona zachowała koncentrację w ciągu ostatnich 5 minut meczu to nikt by teraz tak nie pisał.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.08.2011, 16:25
szprotson choćby ta na 3:1 Gercu może solidny na ekstraklase ale czy na europejskie puchary?Mecze z Fullham i Twente pokażą czy solidny czy nie.Ta jedna interwencja niestety przesądziła o tym że Wisła nie awansowała do fazy grupowej LM
Takie "pier**lenie o Szopenie" - jak Pareiko zawinił przy jakiejkolwiek bramce w meczu z APOELem, to ja jestem papieżem - po prostu niefortunnie spadł na tą piłkę - nie mam do niego żadnych pretensji o tą bramkę. Jak dla mnie, jakby utrzymał obecną formę, może bronić nawet do czterdziestki, bo jakoś dziwnie jestem spokojny, gdy Pareiko stoi w bramce, że "Pawełka" nie zrobi... ;-)

Chodziło mi o bramkę na 1-0 dla APOELU.

Przy bramce na 3-1 nie zawinił. Był zasłonięty i to dwoma zawodnikami, chciałem zwrócić uwagę.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 27.08.2011 o godz. 16:29.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 27.08.2011, 16:27
Gercu gdyby Pareiko odpowiednio zainterweniował nie było by straty gola.Zresztą jak obrona miała interweniować skoro po 28 minutach biegania po boisku zespół był wyczerpany.Racja mitmichael największą winę ponosi sztab a dokładniej nie Maaskant tylko trener siłowy.Wisła zmieniła już trerenera bramkarzy czas na nowego trenera siłowego może być kolejny Holender tylko żeby Wisła grała jak równy z równym w LE. Nawet z silniejszymi zespołami. W końcu po kadrowej rewolucji już czas by Wisła nabrała własnego stylu i grała swoim stylem.Bo jeśli Wisła na wyjazdach w LE ma się prezentować tak jak w meczu wyjazdowym z APOELem to Wisła może mieć naprawdę ciężko w grupie
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 27.08.2011 o godz. 16:32.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 27.08.2011, 16:43
Gercu gdyby Pareiko odpowiednio zainterweniował nie było by straty gola.Zresztą jak obrona miała interweniować skoro po 28 minutach biegania po boisku zespół był wyczerpany.Racja mitmichael największą winę ponosi sztab a dokładniej nie Maaskant tylko trener siłowy.Wisła zmieniła już trerenera bramkarzy czas na nowego trenera siłowego może być kolejny Holender tylko żeby Wisła grała jak równy z równym w LE. Nawet z silniejszymi zespołami. W końcu po kadrowej rewolucji już czas by Wisła nabrała własnego stylu i grała swoim stylem.Bo jeśli Wisła na wyjazdach w LE ma się prezentować tak jak w meczu wyjazdowym z APOELem to Wisła może mieć naprawdę ciężko w grupie
Yhym, i oczywiście Terziotti byłby zbawieniem dla nas. Przypominasz sobie Levadię i przygotowanie fizyczne do dwumeczu? No właśnie nie.

Interpunkcja nie boli.

Gdyby nie debilna taktyka ofensywnych i defensywnych rzutów rożnych nie byłoby 1 gola. Dlatego o 1 bramkę nie mam do niego pretensji, 2- zaspała obrona, 3-zaspała obrona + nie złapanie piłki przez Pareiki, i o tą systuację mam do niego żal.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 27.08.2011, 17:53
większości przyczepiła się Pareiko a gdyby nie on to nie było by i nawet tej 4 rundy;/ i mistrzostwa... Cała obrona jest do dupy a napastnicy stoją. A maskant do dupy taktyke dobrał i tyle. nic muszą doświadczenie zebrać i tyle.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
mazak
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 27.08.2011, 21:39
myślę że Pareiko i cała obrona z APOE'lem grała przyzwoicie a nawet bardzo dobrze. Gdyby nie oni pewnie było by więcej. Pareiko każdy mecz gra bardzo przyzwoicie. Jedynie to słabym punktem bym Diaz. Ale myślę że jeszcze się zgra i coś jeszcze pokaże
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.08.2011, 22:22
Diaz już nic nie pokaże. Przecież on gra tak samo jak za Skorży, nic się nie zmieni i nie zmienił.

Także potrzebny nam
- lewy obrońca
- środkowy pomocnik

te dwie pozycje na WCZORAJ. Poza tym, jeśli Kirm nie zaskoczy, to będzie potrzeby skrzydłowy. No i napastnik, bo ten Biton mnie nie przekonuje, wątpię żeby go wykupili. Taki napastnik z prawdziwego zdarzenia, choćby i 2 mln E kosztował.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 27.08.2011, 22:29
Większość akcji idzie przez Diaza , tak była dzis tak było w Nikozji.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
mrowa9
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 28.08.2011, 09:24
potrzebne wzmocnienia, ale znowu obcokrajowcy?
Odpowiedz cytując
mrowa9
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 28.08.2011, 09:25
mi nie podoba się nuneza, ciągle gra faul, jak nie zmieni gry posypią się czerwone kartki.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 28.08.2011, 09:39
Piszecie kogo trzeba kupić ? Zadajmy sobie pytanie kogo trzeba nie kupić. Drużynę trzeba budować na tym co jest a jest tego nie wiele: Pareiko, Jovanović, Chavez, Melikson, być może Nunez i Wilk. Chociaż w środku pola piłkarze którzy grają tak wolno to parodia, widzieliśmy jak chodziła piła kiedy mieli ją środkowi APOELU. To są piłkarze którzy mogą ewentualnie coś nam dać jeśli chodzi o eliminacje do LM . Resztą jakieś przebłyski na krajowym podwórku może osiągnąć. Dodam do tego piłkarzy Sobol, Iliev oraz Jaliens ale pod warunkiem, że osiągną drugą młodość.

Na dobrą sprawę to my gramy w tym sezonie bez napastnika, ani nie potrafią stworzyć sobie sytuacji a nie nie potrafią wypracować kolegom.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.08.2011 o godz. 09:53.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.08.2011, 09:51
Sobolewskiego nie można wiecznie holować za nazwisko i samą charyzmę. Musi przyjść pomocnik defensywny z prawdziwego zdarzenia, szybki, silny, a cała drużyna pracować nad szzybkim odbiorem. Tak nie można grać. Cały środek pomocy do wymiany. Nie umie się utrzymać przy piłce, a jak stracimy latamy za tą piłką jak baranki w te i we wte
Ostatnio edytowane przez tofik : 28.08.2011 o godz. 09:54.
..
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.08.2011, 09:54
mrowa9 napisał(a):Wyświetl post
potrzebne wzmocnienia, ale znowu obcokrajowcy?
A widzisz jakiegoś polaka , ktory mógł by wzmocnic nasz skład?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 28.08.2011, 09:57
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A widzisz jakiegoś polaka , ktory mógł by wzmocnic nasz skład?
W kraju zyje 40 milionow Polakow, a to ze nasz skauting jest na kompromitujacym poziomie to juz inna sprawa.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.08.2011, 10:50
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
W kraju zyje 40 milionow Polakow, a to ze nasz skauting jest na kompromitujacym poziomie to juz inna sprawa.
Szefie, mógłbyś mieć 1000 skautów na Polskę tylko co to zmieni?
Widziałeś ostatnie wyniki młodzieżowych reprezentacji ?Zrozumcie, że dopóki sami sobie kogoś nie wyhodujemy, nie będzie niczego.
W Polsce nie ma systemu szkolenia, coraz mniej dzieciaków gra w piłkę na polu, bo wolą ją na fifie.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów