The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sivas
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2011, 15:00
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Chyba Ci się coś pomyliło
Oczywiście że ma racje, Skorża prowadziła Amike w fazie grupowej pucharu Uefa.

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.08.2011, 15:01
Haha, ciepliwość JW wystawiana jest na poważną próbę

Edit: o, i dodatkowy miły akcent dla Legii - Zbozień zalicza asystę
Legionista
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.08.2011, 15:02
Pokażcie kokoszce drogę po jeszcze widać że jest zakręcony
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.08.2011, 15:04
Piękna asysta Legionisty Zbozień mnie zaskakuje. W Legii grał jako środkowy obrońca, bardzo rzadko jako def. pomocnik. W Bełchatowie podszkoli ewidentnie grę do przodu i jak wróci do Legi może próbować zastąpić Żewłakowai.
1:1 :(
Ostatnio edytowane przez -ja123- : 27.08.2011 o godz. 15:16.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.08.2011, 15:19
Sivas napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że ma racje, Skorża prowadziła Amike w fazie grupowej pucharu Uefa.
P. UEFA a LE to dwie różne rzeczy.

Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 27.08.2011, 15:31
Gordian napisał(a):Wyświetl post
P. UEFA a LE to dwie różne rzeczy.
Można się czepiać nazewnictwa. Dla mnie LE to w prostej linii kontynuacja PUEFA i zmiana zasad rozgrywania meczy w grupach tego nie zmienia.

Formalnie - masz rację.
Ostatnio edytowane przez TeeS : 27.08.2011 o godz. 15:44.
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 27.08.2011, 15:47
Lechista_ napisał(a):Wyświetl post
W tej Warszawie to maja jakas bujna wyobraznie Nie dosc, ze Legia spiewa '' Legła jest Mistrzem Polski'' to jeszcze kibice Polonii z Grodziska spiewaja ''KS KSP Mistrz Polonia OLE ! ''

Oba kluby były kiedyś mistrzami więc śpiewać sobie mogą , co do obecnej kolejki to jak Śląsk ogra u siebie Widzew(mecz bardzo ważny dla kibiców Śląska) to wskoczy na pozycję lidera , oprócz tego nie grają podobnie jak Lech czy Polonia w Europie już , więc moga skupić się tylko na lidze , w niedługim czasie też przeprowadzą się na nowy , naprawdę duży stadion co powinno im tylko pomóc , większą frekwencją i na pewno lepszym dopingiem (akustyka na Oporowskiej jest słaba ) . Patrząc obiektywnie nasi bracia z Wrocławia będą groźnym rywalem do walki o mistrzostwo
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.08.2011, 20:04
Pozdrawiam serdecznie użytkownika "leszekkm".
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.08.2011, 20:56
http://www.weszlo.com/news/7679-Maci..._obejrzec_mecz

Jak włączyłem mecz to myślałem że mi głowę rozwali od tego jego komentarza i tak się zastanawiałem czy to kac jest tak duży, czy inni też nie są w stanie słuchać tego jednego wielkiego potoku słów.
Na szczęście nie jestem sam
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.08.2011, 23:41
Lechista_ napisał(a):Wyświetl post
W tej Warszawie to maja jakas bujna wyobraznie Nie dosc, ze Legia spiewa '' Legła jest Mistrzem Polski'' to jeszcze kibice Polonii z Grodziska spiewaja ''KS KSP Mistrz Polonia OLE ! ''
1. Legia czegoś takiego nie śpiewa
2. Jesteś kolejnym kibicem Lechii, który próbuje w jakiś sposób startować do Legii. Znaj proporcje..
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Wiślak z Azorów
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.08.2011, 00:00
a może mi powiesz kibicowi Wisły w czym Legia jest lepsza od Lechii ?
Nie można się nazwać kibicem jeśli nigdy nie było się na meczu, tam samo nie można się nazwać fanatykiem jeśli nigdy nie było się na wyjeździe.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 28.08.2011, 00:13
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzo...ce_no%C5%BCnej

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tabela_...3w_Ekstraklasy

Proporcje tamże.
Legionista
Odpowiedz cytując
Wiślak z Azorów
Senior Member

Stary 28.08.2011, 00:21
Jeżeli Ci chodzi tylko i wyłącznie o aspekt sportowy to tak , ale zważ na to jaką historie ma Legia a jaką ma Lechia i kto miał gorzej w dawnych czasach.
Nie można się nazwać kibicem jeśli nigdy nie było się na meczu, tam samo nie można się nazwać fanatykiem jeśli nigdy nie było się na wyjeździe.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 28.08.2011, 00:29
Aspekt kibicowski też chcesz porównywać?

A historycznie, to kto miał przepraszam gorzej, Wy czy Cracovia? co to w ogóle za argument?

A odpowiadając koniec końców na komentarz kolegi Lechisty - o ile mi wiadomo, tak się przyjęło, że śpiewanie "Mistrzem Polski jest XX" przystoi klubom, które tego Mistrza chociaż z raz miały.
Legionista
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 28.08.2011, 00:44
Wiślak z Azorów napisał(a):Wyświetl post

Tylko, jeśli Ty mi powiesz w czym jest lepsza Wisła od Pogoni Szczecin.

P.S. A poważnie to nie chce mi się pisać elaboratów na tysiące znaków.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 28.08.2011 o godz. 00:48.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Wiślak z Azorów
Senior Member

Stary 28.08.2011, 01:26
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Aspekt kibicowski też chcesz porównywać?

A historycznie, to kto miał przepraszam gorzej, Wy czy Cracovia? co to w ogóle za argument?

A odpowiadając koniec końców na komentarz kolegi Lechisty - o ile mi wiadomo, tak się przyjęło, że śpiewanie "Mistrzem Polski jest XX" przystoi klubom, które tego Mistrza chociaż z raz miały.
no aspekt kibicowski możemy porównać ale po co to nie jest temat kibicowski

Kto miał gorzej my czy żydy to jest temat na osobną dyskusje ale moge Cie zapewnić że żydy wbrew powszechnej opinii nie miały aż tak źle i nie były tak bardzo uciśnione
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 28.08.2011, 10:23
I znów rozkminka kto jest lepszy, kto i co ma prawo śpiewać... Panowie, liga gra V kolejkę:

Górnik pokazał, że medialna koronacja Lecha na mistrza w tym sezonie odbyła się cokolwiek za wcześnie; oczywiście mogą być mistrzem (przepraszam - "majstrem" lub "czempionem") na koniec rozgrywek (tfu, tfu, na psa urok), ale długa droga przed nimi - nikt im tego na tacy nie da.
Zagłębie, nawet z wydatną pomocą sędziego nie było w stanie pokonać Cracovii - Lubin bardzo mnie rozczarowuje, moim zdaniem mają potencjał na czub tabeli a na razie masakra.
Podbeskidzie... walki nie można im odmówić, ale najlepiej podsumował ich sam trener; zawodowi piłkarze nie mogą popełniać takich błędów. Zobaczymy jak długo Korona będzie w czubie, rok temu też dobrze zaczęli.
Polonia Grodzisk Wielkopolski zwycięska, ale bardziej dzięki temu że GKS Bełchatów to śpiące królewny niż dzięki poprawie gry.
Wisła przyjaźnie pomogła Lechii wydobyć się z dołka. Niektórzy już chcą zwalniać trenera. Jak dla mnie sztab szkoleniowy przygotował pierwszy w tym sezonie szczyt formy na mecze z Liteksem - naprawdę przyjemnie oglądało się krakusów w tym dwumeczu. Gra może i była defensywna, ale taktycznie i fizycznie - pierwsza klasa. Pozostaje pytanie, czy było to celowe, czy też popełniono błąd i ten szczyt miał przyjść dopiero na Apoel...
Aha, a propos wypowiedzi Patryka Małeckiego i dyskusji na ten temat; może zróbcie sobie 2 rodzaje koszulek:
1. Dla zwolenników tego piłkarza: "Nie gwizdałem na Patryka"
2. Dla jego przeciwników: "Jestem piknikiem i jestem z tego dumny"
Nic to nie zmieni ale będzie weselej na trybunach.

Dziś liczę na fajny mecz we Wrocławiu (z nadzieją na remis) i kolejny "Franek show". A jutro oczywiście mam nadzieję, że żaden z byłych Legionistów nie zagra meczu życia, jak to często mają w zwyczaju
Ostatnio edytowane przez zizou : 28.08.2011 o godz. 10:27.
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 28.08.2011, 10:55
0 22 napisał(a):Wyświetl post
1. Legia czegoś takiego nie śpiewa
2. Jesteś kolejnym kibicem Lechii, który próbuje w jakiś sposób startować do Legii. Znaj proporcje..
Mistrzostwa Polski szacunek ale za to nikt nie będzie przed Wami klękał na kolana, aktualnym mistrzem nie jesteście "narazie" więc troszke luzu (szacunek mistrzom sie należy, tym bardziej wielokrotnym)
kibicowsko nie będe tego nawet komentował, bo są różne sposoby kibcowania, różne płaszczyzny itd. i tu raczej nie tylko w Gdańsku, ale np. Wrocławiu, Łodzi itp tez nikt przed Wami nie będzie klękał. A z tym startowaniem to kolego juz tak tej głowy w chmurach nie trzymaj bo to dziecinne zachowanie. Znam kilku "wiekowych" legionistów i żaden dupy wyżej głowy nie nosi i Tobie też radze, tym bardziej na forum Wisły. W dodatku to nie tamat na takie pogaduszki (śmieszne zresztą)"kto ma dłuższego" . Zakładam, że nie jesteś dzieciakiem i nastepnym razem przemyślisz zanim coś napiszesz. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 28.08.2011 o godz. 11:14.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.08.2011, 14:09
Te puchary to jakaś klątwa...wcześniej Wisła teraz Śląsk dostaje 2 z Widzewem, to co będzie jutro Łks-Legia?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 28.08.2011, 14:16
a jutro Legia i Maciuś utrą nosa wszystkim i wygrają z ŁKSem

Śląsk słabiutko...
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 28.08.2011, 15:28
Widzę, że Śląsk jeszcze ostatnim rzutem na taśmę dopadła klątwa pucharów.

Meczu nie oglądałem akurat - Widzew cokolwiek grał? Czy wygrał na stojąco z żenującym Śląskiem? Nawiasem mówiąc - demony zeszłego sezonu wracają, kiedy faworyci są ci sami, tylko wygrywać coś nie potrafią. Obyśmy jutro nie zaliczyli blamażu stulecia z ŁKSem.
Legionista
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Stary 28.08.2011, 15:34
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że Śląsk jeszcze ostatnim rzutem na taśmę dopadła klątwa pucharów.

Meczu nie oglądałem akurat - Widzew cokolwiek grał? Czy wygrał na stojąco z żenującym Śląskiem? Nawiasem mówiąc - demony zeszłego sezonu wracają, kiedy faworyci są ci sami, tylko wygrywać coś nie potrafią. Obyśmy jutro nie zaliczyli blamażu stulecia z ŁKSem.
Śląsk dziś zaprezentował podobną filozofię jak Legia tydzień temu ze... Śląskiem:
1 polowa; jesteśmy zajebiści, ograliśmy Legię i nie przegraliśmy w Rumunii - co nam jakiś Widzew może zrobić (0:2 do przerwy)
2 połowa; bierzemy się do roboty - no ale czasu starczyło na 1 bramkę.

Widzew fajnie z kontry, mogli pokarać bardziej wrocławian w doliczonym czasie, ale Grzelczak uzyskał 10 na 10 Ćwielongów za swój strzał
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.08.2011, 15:45
zizou napisał(a):Wyświetl post
(...) ale Grzelczak uzyskał 10 na 10 Ćwielongów za swój strzał
Nie wiem, czy to nie wykracza poza skalę. Za zmarnowanie takiej sytuacji zj*by dostaje nawet siedmiolatek na szkolnym boisku.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.08.2011, 15:48
Śląsk i Wisła potwierdziły, że po rozgrywkach pucharowych w lidze słabiutko. Wraca klątwa Lecha z zeszłego sezonu, jeszcze Legia jutro
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Stary 28.08.2011, 15:50
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy to nie wykracza poza skalę. Za zmarnowanie takiej sytuacji zj*by dostaje nawet siedmiolatek na szkolnym boisku.
Moim zdaniem po za skalą byłby gdyby Śląsk wyrównał... a tak zasługuje na odrobinę litości
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 28.08.2011, 15:52
Ktoś tu napisał niedawno, że jeśli ktoś uważa, że jeśli Śląsk, Legia i Lech będą tracić punkty tak jak w zeszłym sezonie to nie zna się na piłce... Coś czuję, że podobnie jak w zeszłym sezonie, buki zbiją niezłą kasę dzięki "ekspertom" stawiających na naszą ekstraklasę. Widzew podobnie jak przed tygodniem utwierdza mnie w przekonaniu, że mimo letnich osłabień może być czarnym koniem tych rozgrywek podobnie jak Górnik.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.08.2011, 17:07
Jak ewentualnie Jaga przegra, to po 5 kolejkach jedynymi drużynami bez porażki będą Korona i Widzew. Przed sezonem typowani do spadku. LOL.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.08.2011, 17:28
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
Jak ewentualnie Jaga przegra, to po 5 kolejkach jedynymi drużynami bez porażki będą Korona i Widzew. Przed sezonem typowani do spadku. LOL.
Na dodatek Korona i Widzew mają trenerów praktycznie anonimowych. Pamiętam jak na weszlo jeździli po Ojrzyńskim i Mroczkowskim, a tutaj taka niespodzianka. Oczywiście za wcześnie jest jeszcze na oceny ale obie drużyny walczą i dają z siebie wszystko na boisku, co widać po wynikach jakie osiągają.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 28.08.2011, 19:58
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Mistrzostwa Polski szacunek ale za to nikt nie będzie przed Wami klękał na kolana, aktualnym mistrzem nie jesteście "narazie" więc troszke luzu (szacunek mistrzom sie należy, tym bardziej wielokrotnym)
kibicowsko nie będe tego nawet komentował, bo są różne sposoby kibcowania, różne płaszczyzny itd. i tu raczej nie tylko w Gdańsku, ale np. Wrocławiu, Łodzi itp tez nikt przed Wami nie będzie klękał. A z tym startowaniem to kolego juz tak tej głowy w chmurach nie trzymaj bo to dziecinne zachowanie.
Proponowałbym jednak następnym razem startować do kolegi po szalu, który pisze "Legła" oraz przez pryzmat tego czytać moje odpowiedzi do niego skierowane.

Kilkanaście tygodni temu któryś z Was szydził na tym forum z 'wielkiej Legii', teraz ten pisze o 'ległej' i szydzi z tego co śpiewamy - nie umiejąc jeszcze tego odpowiednio napisać. W dupach im się konkretnie poprzewracało od tych 8 miejsc w ekstraklasie, co z przykrością muszę zauważyć ja, bo nikt od Was im za wiochę uwagi nie zwraca.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Wiślak z Azorów
Senior Member

Stary 28.08.2011, 20:12
0 22 chyba sie troche zapominasz jeżdżąc po Lechii więc zbastuj kolego
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów