The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2011, 15:35
Maaskant komentuje losowanie [VIDEO]:
http://kiks.tv/2011/08/robert-maaska...ywo-w-kiks-tv/

retransimsja z konferencji.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.08.2011, 15:37
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Grać grało ale to nie jest drużyna pokroju Ajaxu dla której liczy się tylko LM. Dla nich to raczej przygoda a nie konieczność. Nie kwestionuję tego, ze są mocni. Natomiast stwierdzam, że nie ma nic gorszego dla naszych klubów jak wylosowanie właśnie takich drużyn, które równie chętnie grają w LE.

No proszę - pierwszy zespół który nie chce grać w LM i chętnie gra w LE - dobrze wiedzieć.
A ten wielki Ajax to w zeszłym roku grał w grupie LM - pierwszy raz od dawien dawna ale liczy się dla nich tylko LM

A co do losowania - jak patrze na te wszystkie grupy to jeden ch w sumie
Przeciwnicy mocni ale coś pokopać u siebie powinniśmy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 26.08.2011, 15:43
Dajcie spokój, nie kłućcie się jak małe kurczaki.

Twente, Fulham i Odense to nie są drużyny anonimowe. Przy nich my jesteśmy jakimiś Boratami ze wschodu.
Fulham gorszy od rezerw The Spurs? Nie żartujcie sobie. 2 miejsce w lidze holenderskiej nic nie znaczy? Bez jaj! Odense może nie ma sukcesów, ale duński futbol nigdy nie leżał polskim drużynom. Myślę, że w grupie nie ma na razie faworyta. Wszystko się okaże po pierwszej kolejce.

Wydaje mi się, że możemy zobaczyć 6 bardzo ciekawych meczów. Wisła nie jest bez szans, jak mówi Maaskant - celem maksimum jest finał (minimum, to pewnie zapełnienie stadionu na 3 mecze :])

3 style gry... ciekawie! Już nie mogę się doczekać.
Odpowiedz cytując
Fenix54
Banita

Od: 07.2011

Stary 26.08.2011, 15:45
ambitny ten Maaskant
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.08.2011, 15:47
Tu bardziej chodzi o pieniądze, drużyny które mają ogromne budżety (ajax 100mln e) inaczej podchodzą do LE, premie z tych rozgrywek nie starczają na waciki, priorytet to jest liga.Mistrz kraju ma zagwarantowany udział w tych rozgrywkach czyli z 8-10 baniek, druga drużyna gra od 3 rundy no i może wpadać....na wicemistrza z innego silnego kraju tak jak Twente na Benfice
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.08.2011, 15:51
krkgiba napisał(a):Wyświetl post
Skonczcie gadac o tej Legii, bo zygac sie chce !! To forun Wisly i rozmawiamy o naszym klubie, co was obchodzi Legia?!

Fajne wyjazdy sie szykuja i ciekawa grupa, jesli zagramy lepiej niz z Apoelem - jest szansa uciulac pare pktow
a mnie się wydaje, że z Apoelem u siebie nie graliśmy źle
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.08.2011, 15:55
Na Cyprze to się wczoraj Rosenborg pożegnał z LE
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 26.08.2011, 15:58
ociec - mialem na mysli wyjazdowy, w Nikozji
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 26.08.2011, 15:58
Szkoda że ten setny mecz w pucharach Wisły jednak na wyjeździe, a nie na R22. No cóż ale ważne że ten 99 w Krakowie będzie z Fulham przy 4 trybunach, czyli będzie prawdziwe europejskie otwarcie stadionu. Super.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 26.08.2011, 16:00
Maaskant powiedzial ze uwaza Twente za lepszy team niz PSV. Co do naszej grupy to jego zdaniem najmocniejsze jest wlasnie Twente.
Odpowiedz cytując
Mila
Banita

Od: 09.2010

Stary 26.08.2011, 16:01
Nazekacie wszyscy ze dostaniemy po dupie a prawda jest taka ze moglismy trafic ZNACZNIE gorzej szanse na awans mamy spore... Holendrow w druzynie mamy sporo na czele z trenerem z dyrektorem sportowym wiec nie powinno byc ciezko Dunczycy chyba tez jakas potega pilkarska nie sa

pzdr

ps jezeli ktos z tego autobusu z Rygi co byl razem z Pepe wybiera sie do Londynu to prosze o PW ja z Majkelem jade wiec mozna sie wybrac w wiekszej grupie
Ostatnio edytowane przez Mila : 26.08.2011 o godz. 16:08.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.08.2011, 16:09
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
a mnie się wydaje, że z Apoelem u siebie nie graliśmy źle
Mi tez sie tak wydaje - 20 minut dominacji Apoelu, potem do zdobycia bramki my gralismy lepiej a potem cofniecie pod bramke i bronienie dlatego pod koniec to cypryjczycy znowu przejeli inicjatywe. Co do LE - wystarczy grac lepiej niz z APOEL-em na wyjeździe, odwazniej i moze sie udac. Lech tez w eliminacjach LM gral bardzo slabo i odpadł ze Sparta Praga a w fazie grupowej niespodziewanie zaskoczył wszystkich. Jestem dobrej mysli - mam nadzieje, ze Maaskant potrafi uczyc sie na wlasnych błedach i juz takiego rozpaczliwego meczu jak ten wtorkowy nie bedzie
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.08.2011, 16:19
Twente to bardzo mocny zespół grają szybki wybiegany futbol coś w stylu Apoelu co nam nie leży mają bardzo dobrych technicznie piłkarzy w meczu o super puchar holandii naprzykład potrafili strzelic gola Ajaxowi grając w 10. Fulham też nie ma co pisac mocny zespół w angielskiej premierlig nie ma słabych zespołów . A odense to jest drużyna która pokazała że tanio skóry nie sprzeda co pokazały mecze z Villareal u siebie 1:0 a na wyjedzie do przerwy się trzymali i mieli 0:0 potem villareal ustrzelił im 3 gole.

Jest to bardzo dobra grupa z której możeby wyciągnąc dobre doświadczenie i sprawdzić kto się nadaje w naszej drużynie do europejskich pucharów a kto nie.

Wiem jedno po wypowiedziach Basałaja że zimą będą transfery miejmy nadzieję lepszych piłkarzy których mamy obecnie którzy się nie sprawdzą a więc ciekawie się zapowiada
Odpowiedz cytując
Mila
Banita

Od: 09.2010

Stary 26.08.2011, 16:27
fcb4 napisał(a):Wyświetl post
Wiem jedno po wypowiedziach Basałaja że zimą będą transfery miejmy nadzieję lepszych piłkarzy których mamy obecnie którzy się nie sprawdzą a więc ciekawie się zapowiada
co nam po zimowych? transfery sa konieczne teraz zwlaszcza jeden-klasowy napastnik
Genkov jest KOMPLETNIE bez formy do tego mu sie kompletnie nie chce w meczu z Apoelem byl zupelnie nie widoczny mamy co prawda Bitona ale on jest dobry na zespoly typu Widzew czy Zaglebie... na puchary jest zdecydowanie za slaby Cupial powinien zacisnac zeby i wydac na napastnika sporo gotowki zebysmy nie musieli sie wstydzic i prosic o jak najnizszy wymiar kary
Ostatnio edytowane przez Mila : 26.08.2011 o godz. 16:30.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 26.08.2011, 16:31
fcb4 napisał(a):Wyświetl post

o które wypowiedzi Ci dokładnie chodzi? powiedział tak wprost?
Odpowiedz cytując
rnandez
Member

Stary 26.08.2011, 16:32
W sumie dobrze, że najważniejsze dla Maaskanta jest MP, bo nie myśli tylko aby w LE pokazać jakim jest super trenerem i uciekać z końcem kontraktu.
Zobaczymy...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 26.08.2011, 16:33
Duże znaczenie będzie miało podejście naszych przeciwników do LE. Myślę, że u siebie możemy liczyć na komplet punktów, gorzej na wyjazdach, z których jak będziemy choćby przywozić 1 punkt to będę szczęśliwy. Marzy mi się oczywiście awans i... APOEL w 1/16 finału LE. Jest to możliwe, bo trzecie ekipy z LM grają na wiosnę w LE. Warunki na Cyprze w lutym byłyby zupełnie inne niż w sierpniu i wtedy ciekaw jestem czy by tak samo podskoczyli piłkarze APOEL-u.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 26.08.2011, 16:37
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Duże znaczenie będzie miało podejście naszych przeciwników do LE. Myślę, że u siebie możemy liczyć na komplet punktów, gorzej na wyjazdach, z których jak będziemy choćby przywozić 1 punkt to będę szczęśliwy. Marzy mi się oczywiście awans i... APOEL w 1/16 finału LE. Jest to możliwe, bo trzecie ekipy z LM grają na wiosnę w LE. Warunki na Cyprze w lutym byłyby zupełnie inne niż w sierpniu i wtedy ciekaw jestem czy by tak samo podskoczyli piłkarze APOEL-u.
Rewanż w 1/16 LE ( udany ! ) z Apoelem, no to byłaby pyszota .
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Stary 26.08.2011, 16:48
Tym bardziej, że to oni mieliby problemy z pogodą w lutym u nas. Kuchenki w takich warunkach wygrały z Bragą, która później doszła do finału.

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 26.08.2011, 17:01
W Krakowie w pojedynku z APOEL-em Wisła wcale nie była słabsza. Mistrz Cypru nie stworzył sobie tak naprawdę dogodnej sytuacji, a Wisła? Miała poprzeczkę Meliksona, kilka razy ładnie zaatakowała APOEL, Małecki nie trafił do pustej bramki. Rozumiem, że niektórzy byli zdania, że APOEL był lepszy, bo nie dał się zdominować za bardzo przez Wiślaków przy R22 co jest niezwykle rzadkim obrazkiem, ale to że ktoś nie pozwolił Wiśle na pełną dominację w Krakowie nie znaczy, że lepiej zagrał od Wisły. Co do rewanżu, to długo się zastanawiałem dlaczego nie spróbowaliśmy zaatakować APOEL w Nikozji. Po dłuższym namyśle doszedłem do wniosku - możecie się wkurzać, bo już milion stron o tym przed meczem zostało napisane i może się to wydawać już nudne - że to pogoda odegrała niebagatelną rolę w końcowym wyniku i w stylu po jakim pożegnaliśmy się z Ligą Mistrzów. Wisła nieźle prezentowała się na początku obu połów. W pierwszej grała dobrze i próbowała atakować (akcja Małeckiego, który oddał strzał albo podanie, do dziś nie wiem co to było), w drugiej tak samo, ale już nie starczyło jej sił na 20 minut jak w pierwszej tylko z 10, gdzie już w 55 chyba minucie przy podaniu do Genkova Wiślacy nie mieli już sił wbiec w pole karne.

Jeśli ktoś patrzy na nasze szanse w fazie grupowej Ligii Europejskiej przez pryzmat jednego spotkania w Nikozji to jest w błędzie. Mecz meczowi nigdy nie jest równy.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.08.2011, 17:02
Myślę, że u siebie możemy pokonać Fulham i Odense, trudno będzie z Twente, ale na wyjazdach wygląda to miernie. Jedynie w Danii możemy się pokusić o korzystny rezultat, a w Anglii będzie niemiłosiernie ciężko. Przestrzegam przed Twente, bo to drużyna lepsza od PSV i sportowo porównywalna do Ajaxu, niesamowicie się rozwinęła w ostatnich latach
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 26.08.2011, 17:12
Wyniki FC Twente Enschede po trzech kolejkach Eredivisie:

NAC Breda-FC Twente Enschede 0:1
FC Twente Enschede-AZ Alkmaar 2:0
SC Heerenveen-FC Twente Enschede 1:5

Szczególnie na duży szacunek zasługuje wygrana 1:5 z Heerenveen.

Należy uważać na Marka Janko, który po trzech seriach spotkań w lidze holenderskiej ma już 4 gole na swoim koncie, lecz połowa z nich padła po rzutach karnych.
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.08.2011, 17:12
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
W Krakowie w pojedynku z APOEL-em Wisła wcale nie była słabsza. Mistrz Cypru nie stworzył sobie tak naprawdę dogodnej sytuacji, a Wisła? Miała poprzeczkę Meliksona, kilka razy ładnie zaatakowała APOEL, Małecki nie trafił do pustej bramki(...)

(...)Co do rewanżu, to długo się zastanawiałem dlaczego nie spróbowaliśmy zaatakować W pierwszej grała dobrze i próbowała atakować (akcja Małeckiego, który oddał strzał albo podanie, do dziś nie wiem co to było), w drugiej tak samo, ale już nie starczyło jej sił na 20 minut jak w pierwszej tylko z 10, gdzie już w 55 chyba minucie przy podaniu do Genkova Wiślacy nie mieli już sił wbiec w pole karne.

Jeśli ktoś patrzy na nasze szanse w fazie grupowej Ligii Europejskiej przez pryzmat jednego spotkania w Nikozji to jest w błędzie. Mecz meczowi nigdy nie jest równy.
Dokładnie, zgadzam się w 1906%. Nagle połowę, szczególnie o tych warunkach pogodowych, zresztą sami zawodnicy o tym mówili. Nie było tego szybkiego doskoku do rywala, a na tym polega w głównej mierze taktyka naszego trenera na Europę. Panowie, więcej wiary w nasz zespół, to jest dopiero początek sezony!
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 26.08.2011, 17:14
wiadomo jaka stacja będzie pokazywać mecze Wisły w fazie grupowej na europejskich arenach?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.08.2011, 17:17
pierwszy mecz z Odense gramy bez Meliksona i Sobolewskiego
poprawcie jak się mylę?
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 26.08.2011, 17:18
nie mylisz sie
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.08.2011, 17:22
Wreszcie w tym roku mamy szczęście w losowaniach!!..narazie nie bardzo umiemy z niego skorzystać. Jeśli zagramy jednak tak jak z APOEL-em nie mamy szans na sukces. Nasi muszą nauczyć się grać...przede wszystkim na wyjazdach. Coś musi się zmienić w głowach naszych piłkarzy.głównie w tym problem... Mam nadzieje, że nie jesteśmy po prostu zbyt słabi na europejskie wojarze. Myślę, że dwa, trzy pierwsze mecze w LE dadzą odpowiedź na te pytania.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.08.2011, 17:24
No to jubileuszowy mecz w Londynie. Szkoda że nie w Krakowie.

A z innych ciekawostek:
1. Mamy największy stadion w grupie
2. Fulham jest najstarszym zawodowym klubem w Londynie, a my jak wiadomo w Krakowie więc będzie pojedynek najstarszych.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 26.08.2011 o godz. 17:44.

Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 26.08.2011, 17:26
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
pierwszy mecz z Odense gramy bez Meliksona i Sobolewskiego
poprawcie jak się mylę?
Wlasnie to samo chcialem napisac. Dobrze, ze wypadlo na najslabszego rywala u siebie. Jesli chcemy cos zdzialac w tej grupie to musimy sklepac u siebie Odense.
Z terminarza wynika ciekawa rzecz. Mianowicie, na wyjezdzie z Twente bedziemy grac 4 dni po ich wyjazdowym meczu w lidze z Ajaxem. Z kolei 3 dni przed naszym wyjazdowym z Legia
Natomiast ostatni mecz u siebie z Twente w grudniu bedziemy grali 3 dni przed ich wyjazdowym meczem z Feyenoordem. Moze wiec w obu przypadkach nie beda grac na maxa (tak, ludze sie).

Terminarz wg mnie korzystny dla nas. Pokonac Odense by zaczac od zwyciestwa. Jesli marzymy o wyjsciu z grupy to u siebie musimy ugrac minimum dwa zwyciestwa a z wyjazdow tez byloby dobrze przywiezc jakas "trojke".
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.08.2011, 17:38
Cytat:
Wlasnie to samo chcialem napisac. Dobrze, ze wypadlo na najslabszego rywala u siebie
dobrze? właśnie chyba nie, bo z nikim innym nie wygramy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów