|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Terminarz ustala UEFA - raczej jest jakis szablon typu w 1 kolejce druzyna A gra z C, a B z D itd.
Mam nadzieje, ze Wisla i Legia trafia do takich grup zeby ich mecze nie nakladaly sie na siebie. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Z innej beczki - zanosi się na odpadnięcie dwóch wielkich szkockich firm. Celtic dostaje od Sion 1:3, a Rangersi tylko remisują z Mariborem 1:1.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Wielkie to one są już tylko z nazwy. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
A my rozpaczamy że LM nie gramy. A dwie wielkie firmy są ciemnej dupie.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Generalnie, nie liczyłem ile już klubow wyzej rozstawionych od nas odpadło, ale szanse na 3.koszyk rosną i nalezy kibicowac tym z nizszym od Wisły wspolczynnikiem ![]() Edit: Slovan wbił gola 1-1 Romie. I jest o krok od awansu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Brawo Legia. Tylko tyle mam do powiedzenia
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
zanosi sie tez na odpadnięcie Romy ze ... Slovanem - szkoda bo chcialem rzymian w grupie
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Przyznam się, że nie rozumiem niektórych oburzonych radością z pokonania ruskich i wygraną polskiego zespołu. Jak Gmoch coś pierdnął, że będzie kibicował Apoelowi a nie Wiśle, to od razu jeby były, że zdradził, że żaden z niego patriota itp. A tutaj odwrotna sytuacja. TO się panowie zdecydujcie, bo takie rozdwojenie jaźni na zdrowie nie wychodzi dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Marszałek - ale Rapid grał troche jak Wy w Sosnowcu, w Timisoarze. Albo jeszcze gorzej, jakbyście Wy grali 400 km od Krakowa.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Ja nie wiem jak można Legii kibicować, ale dobra... ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
No kibicować to rzeczywiście za dużo powiedziane. Ale jakaś satysfakcja z pokonania rosyjskiej drużyny i to wyżej w rankingu jest, nieprawdaż?
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ponieważ kibicuję tylko Wiśle, bardzo cieszę się z awansu Legii do LE. Będą teraz zdecydowanie mniej grozni w walce o MP, a to teraz powinno być celem nadrzędnym Wisły.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A co do Legii Pamiętasz pewnie moje wahania co do tego co Spartak prezentuje.Po tym co dziś zobaczyłem to już nie mam żadnych obiekcji.Nie spodoba Ci się to ale z mojej strony zero jakiejś zawiści czy próby zdyskredytowania niewątpliwego wielkiego sukcesu Legii. Taki Spartak to by dostał na Cyprze dokładnie taki sam oklep jak i my.Jestem o tym przekonany dziś.Dziś ze Spartaka została tylko nazwa, już pomijam że Ci co dziś grali to w większości dokładnie takie same nonejmy dla nie śledzącego 24h piłki, jak kolesie z Apoelu ale sama gra...z czym do ludzi.Zero pressingu - Legia spokojnie mogła sobie rozrgywać do połowy, gra na jedno , dwa podania, co u Apoelu wyglądało wyśmienicie - u Spartaka totalna padaka, obrona sito, atak kiepski. Oczywiście jak na taką firmę jak Spartak - nie dziwne że tam już na tą drużynę była od dawna nagonka bo oni też tak w lidze grają Oczywiście u nas w lidze to oni by grali pewnie pierwsze skrzypce ale na dziś to oni do takiego Apoelu startu nie mają i myślę że do Rapidu też Żeby nie było że ograliście jakiś leszczy barowych - Ograliście dużą firmę w wielkim kryzysie i to na prawdę jest duże osiągnięcie.Porównując nasze i Wasze występy to tu nie ma 2 zdań - Legia ugrała wynik zdecydowanie ponad oczekiwania, Wisła zgodnie z realiami.Legia ograła rywali lepszych niż my Dziś jak dla mnie Legia gra lepszą piłkę niż my - tak ogólnie rzecz biorąc ale za chuja się nie zgodzę że nas zmiażdżyły pastuchy a Legia ograła wielki zespół i to nie dlatego że 'bronie swojego' , wręcz przeciwnie - jestem zawsze bardziej krytyczny co do swoich I tak na koniec - przyznam się że cieszę się z tego awansu Legii - nie że punkty, nie że to ruskie - staram się sportu, jak i np muzyki do polityki nie mieszać - ale dlatego że raz - odciąży nas to w tym medialnym gównie pt polski zespół w pucharach dwa - jesteście rywalem i dodatkowe 6 meczów na pewno Wam nie pomoże ![]() trzy - będzie fajny korespondencyjny pojedynek którego nasz kraj jeszcze nie zaznał ![]() Ogólnie na prawdę szczere gratulacje - być lepszym(i to lepszym z gry) od dobrej firmy, nawet w dużym kryzysie - to powód do dumy. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Gratulacje Legio za zlanie tyłków kacapom. Szczerze, bardzo się cieszę, zapomniałem widać jak to było, kiedy wygrywaliście z Blackburn.
Życzę tak fajnej grupy, jaką Lech miał rok temu. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Legii udalo sie awansowac i od razu wrocil temat polskiej mysli szkoleniowej - to jest sodoma i gomora normalnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
1. Legii się nie udało, tylko Legia WYWALCZYŁA awans po zajebistej grze.
2. Trudno żeby nie wrócił, biorąc pod uwagę ilu Polaków grało w składzie. 3. 1q2 - foch A poważnie to mam inne zdanie. Zobaczymy jak APOEL zagra z Zenitem, aczkolwiek trzeba mieć świadomość, że nie będą to w żaden sposób wymierne wyniki w kontekście APOEL - Spartak.4. Skttrbrain - dzięki. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Zaraz się zacznie kto lepiej prezentuje się w LE i kto ma mocniejszą grupę. Ponieważ w tym roku typowianie idzie mi nad wyraz dobrze,to powiem to, co mi nie wiem czemu od kilku dni łazi po łbie. Pukniemy Legie w ćwierćfinale LE.
Przy calej Europie sprać im dupska. Kibicowsko byłby to High tech. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Gdyby udało się obu polskim drużynom spotkać w drabince LE - to chyba osiągnęlibyśmy jakąś kibicowską nirwanę. Wyobraźcie sobie taki mecz na szczycie, my vs wy w ćwierćfinale LE, transmitowani na całym świecie. Ciarki mnie przechodzą na samą myśl
![]() No i FENOMENALNA sprawa jest, że będziemy mogli sobie prowadzić taką korespondencyjną batalię o wyniki w grupach. Jeszcze nigdy nie mieliśmy takiej okazji, to naprawdę jest nowy poziom dla polskiej klubowej Ja trochę jestem jeszcze w euforii po dzisiejszym meczu (trochę? Ha!), ale panowie, no... jest lepiej! ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
My tu się zachwycamy rekordowymi 2 polskimi drużynami w grupie LE, a tymczasem Anglia w europejskich pucharach ma tych drużyn.... 8.
Manchester United, Chelsea Londyn, Manchester City, oraz Arsenal Londyn w grupach LM Tottenham Hotspur, Fulham FC, Birmingham City, Stoke City w grupach LE Ładnie to wygląda |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do takiego poziomu jak Anglicy, gdzie drużyna z Championship i z końca tabeli Premiership odprawiają z kwitkiem czołowe drużyny Szwajcarskie i Portugalskie to pewnie nigdy nie dojdziemy. Na razie melodią przyszłości jest zdobycie drugiego miejsca w LM i po dobrych w europie sezonach tym, oraz następnym może to stać się faktem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
i cwiercifnal LE Wisla-Legia z komentarzem Szpakowskiego ...
zejdzmy na ziemię panowie ![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
No ja właśnie nie wiem co tutaj ludzie piszą o Anglii
![]() NIgdy w życiu choćbyśmy 10 razy z rzędu Ligę Mistrzów wygrywali to nasza liga nigdy nie dorówna Angielskiej Hiszpańskiej Włoskiej Francuskiej czy Niemieckiej. Nigdy nie osiągniemy tego poziomu marketingowego, bo nasz kraj nigdy nie osągnie poziomu dobrobytu i cywilizacyjnie nie wyprzedzimy tych krajów. Nawet za 100 lat max co możemy osiagnąć to dzisiejszy poziom ukrainy czy Rosji - a to tylko w wypadku przeznaczania równie gigantycznych co oni pieniędzy. ludzie wyśmiewali mnie i innych którzy pisali że nasza liga nie jest wcale słaba, a teraz okazuje sie ze są tego efekty. To nie wydarzyło sie wczoraj - wedłóg mnie przełomowy moment był jakieś 3 lata temu kiedy w Lechu zaczeło sie dziać jako tako. Lech przełamał hegemonie Legii i Wisły i pokazał że gdzieś indziej w Polsce też można zbudować nie zgorszą drużynę - że dział się to przy kryzysie Wisły i Legi - pewnie ... Po tamtym sezonie lecha w pucharach wszystkie średnie i słąbe drużyny ligi zaczeły mazyć o ich własnych podbojach. Zaczeły sie śmieszne zapowiedzi jak w Górniku że mistrz w 2012, w Lechii u Jagielloni w Widzewie Cacek obiecywał złote góry. Najsłąbsze polskie kluby zaczeły sciągać przyzwoitych obrokrajowców - reprezentantów swoich krajów, i to właśnie dzię podniesieniu sie poziomu tych słąbszych polskich klubów nasza liga sie wzmocniła. Teraz pora żeby wzmoniły się potentaci - kasa jest coraz większa - mamy najwięcej nowoczesnych stadionów chyba w cełej Europie, w brew pozorom mnóstwo utalentowanych chłopaków (tylko niewielu daje im szanse - no i w Polsce nie traktuje się zawodu piłkarza na poważnie - te dzieciaki słyszą tylko w koło ze piłka to zabawa - ona ci jeść nie da - musisz się uczyć a nie grać w piłkę). mam nadzieję że z czasem uzdrowi sie tez sytuacja w Wiśle - zaczną znowu grać u nas Polacy bo bez ludzi którzy będą emocjonalnie związani z Wisła to mu nigdy nic nie osiagniemy na dłuższą metę - będziemy co najwyżej jak ten Spartak Moskwa że wszystkim tym Brazylijczykom zwisało dobro klubu. A bardziej przy ziemnie - z szansami na cokolwiek w grupach poczekajmy do losowanai -choć Legia pokazała że nie ma mocnych tylko trzeba grać - mam nadzieję że Maskant zrozumiał lekcję i nigdy juz nie będzie takiej żenady jak z APOELem co było wina tylko i wyłącznie jego. Ogółnie łatwiej jest wyjśc z grupy niż do niej trafić - będzie tam grało sporo mało zmobilizowanych zespołów i można powalczyć o jakieś tam punkty puki cię jeszcze lekceważą - zanim "Wielcy" się zorientują można już awansować. Ale nie ma co gdybać - jak ktoś powie ze 2 drużyny Polskie wyjdą będzie tak samo rozsądny jak ten co powie że nie zdobędziemy tam punktu.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 26.08.2011 o godz. 00:21.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To, że 2 drużyny wyjdą z grupy brzmi tak samo rozsądnie, jak to, gdyby ktoś przed eliminacjami LE powiedział, że będziemy mieć 2 drużyny w fazie grupowej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Gratulacje dla Legii i forumowych legionistów. Well done.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Też tak sądzę jak i to że nigdy Lenczyk nie dopuści by jego zespół ordynarnie sprzedał mecz!
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
. A jeśli chodzi o "well done": jeśli czujesz się zażenowany to dla spokoju sumienia wybolduję: odnosi się ono do Legii . Tym niemniej wypada się z Tobą zgodzić że nawet w tym wyjaśnieniem prawdą jest że "to nie było zaplanowane, to tak wyszło przez przypadek" .
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 26.08.2011 o godz. 01:32.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|