The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bartekj
Junior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2011, 20:59
LoRd napisał(a):Wyświetl post
Orientujecie się jak wygląda terminarz LE? Czy jest on ustalany odgórnie kto z kim gra (jak na MŚ) i po losowaniu wiadomo od razu kto z kim i gdzie i kiedy czy też trzeba czekać aż kluby z grup ze sobą ustalą?!
Z tego co wiem UEFA ustala grafik, kluby nie maja nic do gadania. Takze jutro powinnismy znac szczegolwy grafik wystepow Wiselki!
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.08.2011, 21:07
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Apoelu by nie rozwalił.

Tak spoglądam jednym okiem na mecz Sląska, na tym komunistycznym molochu, pustym w 90 procentach, i stwierdzam,że nie mamy jednak czego się wstydzić. No i odpadnie Śląsk z Rumunami,ale w sumie co z tego?piłkarsko może i słabsi jesteśmy od nich,ale za to ligę i kibiców mamy galaktycznych.Bez kitu. Przyszloby mi oglądać mecz ligowy Sląska czy Rapidu,to wybrałbym mecz tego pierwszego mimo,iż ten może dostać nie wiadomo ile od Rumunów. i 90 procent ludzi,niezwiązanych z futbolem zapewne by tak postąpiło. Bo nie liczy się sama kopanina. Patrzcie jakie mamy stadiony, oprawa ligi jak wygląda,mimo tego zjebanego Liveparku,który może za rok się otrząśnie,wreszcie jakich kibiców. Jest dla kogo grać. W wielu kwestiach jesteśmy z tyłu,szkolenie w sumie najbardziej,ale to da się nadrobić. Jak wszystko co jest kwestią kasy.I w końcu ich dogonimy,ale oni nas nigdy nie dogonią,jeśli idzie o kulture dopingu,pomysłowość,żywiołowość. Takie Dundee, co to miało być?Znaczy ja wiem co to było,w sumie się przyzwyczaiłem. Typowe dziadostwo zachodnio europejskie.Zespoły na kredyt, kibice żadni,znaczy potrzebi aby te kredyty spłacać Polskie kluby gdzie nie grają to zawsze kibicowsko są u siebie. Nawet gdybyśmy grali z Arsenalem,to bylibyśmy u siebie, to samo z Chelsea czy innym Manchesterem. Cała Anglia jest cichutka, Francja poza OM, Hiszpania to komedia,o Portugalii nie wspominając. Na czym polega ta ich przewaga?Marketingowo wymyślą jedną brednie z drugą, jak choćby to,że najglośniejszy dopong w Europie jest na Liverpoolu. Przecież te gamonie poza odśpiewaniem swojego hymnu,nic nie potrafią. Cisza tam jak w bibliotece. Przyglądałem się w tym roku szczególnie pucharom, i naprawdę nie mamy jako liga czego się wstydzić. idziemy własnym torem, czasami smiesznym, jajcarskim,piłkarsko takim sobie,ale czy to ostatnie jest najważniejsze?
Świetnie napisane - sama prawda. Nic tylko przyklasnąć Marshall
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.08.2011, 21:08
Terminarz ustala UEFA - raczej jest jakis szablon typu w 1 kolejce druzyna A gra z C, a B z D itd.
Mam nadzieje, ze Wisla i Legia trafia do takich grup zeby ich mecze nie nakladaly sie na siebie.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.08.2011, 21:11
Z innej beczki - zanosi się na odpadnięcie dwóch wielkich szkockich firm. Celtic dostaje od Sion 1:3, a Rangersi tylko remisują z Mariborem 1:1.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.08.2011, 21:13
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Terminarz ustala UEFA - raczej jest jakis szablon typu w 1 kolejce druzyna A gra z C, a B z D itd.
Mam nadzieje, ze Wisla i Legia trafia do takich grup zeby ich mecze nie nakladaly sie na siebie.
W Lidze Mistrzów było tak, że jak np. Porto trafiało do grupy A-D to Benfica trafiała z automatu do E-H. Mam nadzieje, że jutro zrobią podobnie.

!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Z innej beczki - zanosi się na odpadnięcie dwóch wielkich szkockich firm. Celtic dostaje od Sion 1:3, a Rangersi tylko remisują z Mariborem 1:1.
Wielkie to one są już tylko z nazwy.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.08.2011, 21:14
A my rozpaczamy że LM nie gramy. A dwie wielkie firmy są ciemnej dupie.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.08.2011, 21:23
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
W Lidze Mistrzów było tak, że jak np. Porto trafiało do grupy A-D to Benfica trafiała z automatu do E-H. Mam nadzieje, że jutro zrobią podobnie.

Wielkie to one są już tylko z nazwy.
I co z tego że z nazwy, odpadnięcie takich klubów to zawsze niespodzianka na tym etapie.

Generalnie, nie liczyłem ile już klubow wyzej rozstawionych od nas odpadło, ale szanse na 3.koszyk rosną i nalezy kibicowac tym z nizszym od Wisły wspolczynnikiem

Edit: Slovan wbił gola 1-1 Romie. I jest o krok od awansu.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.08.2011, 21:26
Brawo Legia. Tylko tyle mam do powiedzenia
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.08.2011, 21:32
zanosi sie tez na odpadnięcie Romy ze ... Slovanem - szkoda bo chcialem rzymian w grupie
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 25.08.2011, 21:33
Przyznam się, że nie rozumiem niektórych oburzonych radością z pokonania ruskich i wygraną polskiego zespołu. Jak Gmoch coś pierdnął, że będzie kibicował Apoelowi a nie Wiśle, to od razu jeby były, że zdradził, że żaden z niego patriota itp. A tutaj odwrotna sytuacja. TO się panowie zdecydujcie, bo takie rozdwojenie jaźni na zdrowie nie wychodzi dobrze.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.08.2011, 21:34
Marszałek - ale Rapid grał troche jak Wy w Sosnowcu, w Timisoarze. Albo jeszcze gorzej, jakbyście Wy grali 400 km od Krakowa.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 25.08.2011, 21:40
calieri napisał(a):Wyświetl post
Przyznam się, że nie rozumiem niektórych oburzonych radością z pokonania ruskich i wygraną polskiego zespołu. Jak Gmoch coś pierdnął, że będzie kibicował Apoelowi a nie Wiśle, to od razu jeby były, że zdradził, że żaden z niego patriota itp. A tutaj odwrotna sytuacja. TO się panowie zdecydujcie, bo takie rozdwojenie jaźni na zdrowie nie wychodzi dobrze.
To mówili ci co kibicują m.in Legii, akurat Gmocha podziwiam za szczerość i niepoprawność polityczną
Ja nie wiem jak można Legii kibicować, ale dobra...
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 25.08.2011, 22:04
No kibicować to rzeczywiście za dużo powiedziane. Ale jakaś satysfakcja z pokonania rosyjskiej drużyny i to wyżej w rankingu jest, nieprawdaż?
Odpowiedz cytując
Zed_is_dead
Member

Od: 11.2009

Stary 25.08.2011, 22:04
Ponieważ kibicuję tylko Wiśle, bardzo cieszę się z awansu Legii do LE. Będą teraz zdecydowanie mniej grozni w walce o MP, a to teraz powinno być celem nadrzędnym Wisły.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.08.2011, 22:23
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Marszałek - ale Rapid grał troche jak Wy w Sosnowcu, w Timisoarze. Albo jeszcze gorzej, jakbyście Wy grali 400 km od Krakowa.
Rapid co miał zagrać to zagrał we Wrocławiu.Dziś odbębnił swoje, nie był ani przez sekundę zagrożony i tyle.
A co do Legii
Pamiętasz pewnie moje wahania co do tego co Spartak prezentuje.Po tym co dziś zobaczyłem to już nie mam żadnych obiekcji.Nie spodoba Ci się to ale z mojej strony zero jakiejś zawiści czy próby zdyskredytowania niewątpliwego wielkiego sukcesu Legii.

Taki Spartak to by dostał na Cyprze dokładnie taki sam oklep jak i my.Jestem o tym przekonany dziś.Dziś ze Spartaka została tylko nazwa, już pomijam że Ci co dziś grali to w większości dokładnie takie same nonejmy dla nie śledzącego 24h piłki, jak kolesie z Apoelu ale sama gra...z czym do ludzi.Zero pressingu - Legia spokojnie mogła sobie rozrgywać do połowy, gra na jedno , dwa podania, co u Apoelu wyglądało wyśmienicie - u Spartaka totalna padaka, obrona sito, atak kiepski.
Oczywiście jak na taką firmę jak Spartak - nie dziwne że tam już na tą drużynę była od dawna nagonka bo oni też tak w lidze grają
Oczywiście u nas w lidze to oni by grali pewnie pierwsze skrzypce ale na dziś to oni do takiego Apoelu startu nie mają i myślę że do Rapidu też

Żeby nie było że ograliście jakiś leszczy barowych - Ograliście dużą firmę w wielkim kryzysie i to na prawdę jest duże osiągnięcie.
Porównując nasze i Wasze występy to tu nie ma 2 zdań - Legia ugrała wynik zdecydowanie ponad oczekiwania, Wisła zgodnie z realiami.Legia ograła rywali lepszych niż my
Dziś jak dla mnie Legia gra lepszą piłkę niż my - tak ogólnie rzecz biorąc ale za chuja się nie zgodzę że nas zmiażdżyły pastuchy a Legia ograła wielki zespół i to nie dlatego że 'bronie swojego' , wręcz przeciwnie - jestem zawsze bardziej krytyczny co do swoich

I tak na koniec - przyznam się że cieszę się z tego awansu Legii - nie że punkty, nie że to ruskie - staram się sportu, jak i np muzyki do polityki nie mieszać - ale dlatego że
raz - odciąży nas to w tym medialnym gównie pt polski zespół w pucharach
dwa - jesteście rywalem i dodatkowe 6 meczów na pewno Wam nie pomoże
trzy - będzie fajny korespondencyjny pojedynek którego nasz kraj jeszcze nie zaznał

Ogólnie na prawdę szczere gratulacje - być lepszym(i to lepszym z gry) od dobrej firmy, nawet w dużym kryzysie - to powód do dumy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.08.2011, 22:45
Gratulacje Legio za zlanie tyłków kacapom. Szczerze, bardzo się cieszę, zapomniałem widać jak to było, kiedy wygrywaliście z Blackburn. Życzę tak fajnej grupy, jaką Lech miał rok temu.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.08.2011, 22:47
Legii udalo sie awansowac i od razu wrocil temat polskiej mysli szkoleniowej - to jest sodoma i gomora normalnie.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.08.2011, 22:52
1. Legii się nie udało, tylko Legia WYWALCZYŁA awans po zajebistej grze.

2. Trudno żeby nie wrócił, biorąc pod uwagę ilu Polaków grało w składzie.

3. 1q2 - foch A poważnie to mam inne zdanie. Zobaczymy jak APOEL zagra z Zenitem, aczkolwiek trzeba mieć świadomość, że nie będą to w żaden sposób wymierne wyniki w kontekście APOEL - Spartak.

4. Skttrbrain - dzięki.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.08.2011, 23:10
Zaraz się zacznie kto lepiej prezentuje się w LE i kto ma mocniejszą grupę. Ponieważ w tym roku typowianie idzie mi nad wyraz dobrze,to powiem to, co mi nie wiem czemu od kilku dni łazi po łbie. Pukniemy Legie w ćwierćfinale LE.
Przy calej Europie sprać im dupska. Kibicowsko byłby to High tech.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.08.2011, 23:36
Gdyby udało się obu polskim drużynom spotkać w drabince LE - to chyba osiągnęlibyśmy jakąś kibicowską nirwanę. Wyobraźcie sobie taki mecz na szczycie, my vs wy w ćwierćfinale LE, transmitowani na całym świecie. Ciarki mnie przechodzą na samą myśl

No i FENOMENALNA sprawa jest, że będziemy mogli sobie prowadzić taką korespondencyjną batalię o wyniki w grupach. Jeszcze nigdy nie mieliśmy takiej okazji, to naprawdę jest nowy poziom dla polskiej klubowej Ja trochę jestem jeszcze w euforii po dzisiejszym meczu (trochę? Ha!), ale panowie, no... jest lepiej!
Legionista
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.08.2011, 23:38
My tu się zachwycamy rekordowymi 2 polskimi drużynami w grupie LE, a tymczasem Anglia w europejskich pucharach ma tych drużyn.... 8.

Manchester United, Chelsea Londyn, Manchester City, oraz Arsenal Londyn w grupach LM

Tottenham Hotspur, Fulham FC, Birmingham City, Stoke City w grupach LE

Ładnie to wygląda
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 25.08.2011, 23:41
Cytat:
My tu się zachwycamy rekordowymi 2 polskimi drużynami w grupie LE, a tymczasem Anglia w europejskich pucharach ma tych drużyn.... 8.

Manchester United, Chelsea Londyn, Manchester City, oraz Arsenal Londyn w grupach LM

Tottenham Hotspur, Fulham FC, Birmingham City, Stoke City w grupach LE

Ładnie to wygląda
No dobra, ale gdzie Rzym, gdzie Krym... dla nas takie osiągnięcie jak 2 drużyny w europejskich pucharach to jest wielkie halo, a w dodatku, co chyba najważniejsze, szansa na niebagatelny progres dla naszej piłki. Teraz tylko tego nie spieprzyć...
Legionista
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Stary 25.08.2011, 23:51
Do takiego poziomu jak Anglicy, gdzie drużyna z Championship i z końca tabeli Premiership odprawiają z kwitkiem czołowe drużyny Szwajcarskie i Portugalskie to pewnie nigdy nie dojdziemy. Na razie melodią przyszłości jest zdobycie drugiego miejsca w LM i po dobrych w europie sezonach tym, oraz następnym może to stać się faktem.
Odpowiedz cytując
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.08.2011, 00:16
i cwiercifnal LE Wisla-Legia z komentarzem Szpakowskiego ...
zejdzmy na ziemię panowie
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.08.2011, 00:17
No ja właśnie nie wiem co tutaj ludzie piszą o Anglii

NIgdy w życiu choćbyśmy 10 razy z rzędu Ligę Mistrzów wygrywali to nasza liga nigdy nie dorówna Angielskiej Hiszpańskiej Włoskiej Francuskiej czy Niemieckiej. Nigdy nie osiągniemy tego poziomu marketingowego, bo nasz kraj nigdy nie osągnie poziomu dobrobytu i cywilizacyjnie nie wyprzedzimy tych krajów.

Nawet za 100 lat max co możemy osiagnąć to dzisiejszy poziom ukrainy czy Rosji - a to tylko w wypadku przeznaczania równie gigantycznych co oni pieniędzy.

ludzie wyśmiewali mnie i innych którzy pisali że nasza liga nie jest wcale słaba, a teraz okazuje sie ze są tego efekty. To nie wydarzyło sie wczoraj - wedłóg mnie przełomowy moment był jakieś 3 lata temu kiedy w Lechu zaczeło sie dziać jako tako. Lech przełamał hegemonie Legii i Wisły i pokazał że gdzieś indziej w Polsce też można zbudować nie zgorszą drużynę - że dział się to przy kryzysie Wisły i Legi - pewnie ...

Po tamtym sezonie lecha w pucharach wszystkie średnie i słąbe drużyny ligi zaczeły mazyć o ich własnych podbojach. Zaczeły sie śmieszne zapowiedzi jak w Górniku że mistrz w 2012, w Lechii u Jagielloni w Widzewie Cacek obiecywał złote góry. Najsłąbsze polskie kluby zaczeły sciągać przyzwoitych obrokrajowców - reprezentantów swoich krajów, i to właśnie dzię podniesieniu sie poziomu tych słąbszych polskich klubów nasza liga sie wzmocniła.

Teraz pora żeby wzmoniły się potentaci - kasa jest coraz większa - mamy najwięcej nowoczesnych stadionów chyba w cełej Europie, w brew pozorom mnóstwo utalentowanych chłopaków (tylko niewielu daje im szanse - no i w Polsce nie traktuje się zawodu piłkarza na poważnie - te dzieciaki słyszą tylko w koło ze piłka to zabawa - ona ci jeść nie da - musisz się uczyć a nie grać w piłkę).

mam nadzieję że z czasem uzdrowi sie tez sytuacja w Wiśle - zaczną znowu grać u nas Polacy bo bez ludzi którzy będą emocjonalnie związani z Wisła to mu nigdy nic nie osiagniemy na dłuższą metę - będziemy co najwyżej jak ten Spartak Moskwa że wszystkim tym Brazylijczykom zwisało dobro klubu.

A bardziej przy ziemnie - z szansami na cokolwiek w grupach poczekajmy do losowanai -choć Legia pokazała że nie ma mocnych tylko trzeba grać - mam nadzieję że Maskant zrozumiał lekcję i nigdy juz nie będzie takiej żenady jak z APOELem co było wina tylko i wyłącznie jego. Ogółnie łatwiej jest wyjśc z grupy niż do niej trafić - będzie tam grało sporo mało zmobilizowanych zespołów i można powalczyć o jakieś tam punkty puki cię jeszcze lekceważą - zanim "Wielcy" się zorientują można już awansować. Ale nie ma co gdybać - jak ktoś powie ze 2 drużyny Polskie wyjdą będzie tak samo rozsądny jak ten co powie że nie zdobędziemy tam punktu.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 26.08.2011 o godz. 00:21.
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Stary 26.08.2011, 00:25
To, że 2 drużyny wyjdą z grupy brzmi tak samo rozsądnie, jak to, gdyby ktoś przed eliminacjami LE powiedział, że będziemy mieć 2 drużyny w fazie grupowej
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.08.2011, 00:27
Gratulacje dla Legii i forumowych legionistów. Well done.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.08.2011, 00:30
Angmir napisał(a):Wyświetl post
mam nadzieję że Maskant zrozumiał lekcję i nigdy juz nie będzie takiej żenady jak z APOELem co było wina tylko i wyłącznie jego..
Też tak sądzę jak i to że nigdy Lenczyk nie dopuści by jego zespół ordynarnie sprzedał mecz!
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 26.08.2011, 00:36
Cytat:
Gratulacje dla Legii i forumowych legionistów. Well done.
A my to co zrobiliśmy? Chyba, że gratulujesz nam tego, że swoją obecnością przekabaciliśmy wiślaków na tyle, że połowa forum gratulowała nam zwycięstwa nad kacapami, czasami z entuzjazmem godnym legionisty Jeżeli tak, to faktycznie well done, ale przysięgam - to nie było zaplanowane, to tak wyszło przez przypadek
Legionista
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.08.2011, 01:27
Sartre napisał(a):Wyświetl post
A my to co zrobiliśmy? Chyba, że gratulujesz nam tego, że swoją obecnością przekabaciliśmy wiślaków na tyle, że połowa forum gratulowała nam zwycięstwa nad kacapami, czasami z entuzjazmem godnym legionisty Jeżeli tak, to faktycznie well done, ale przysięgam - to nie było zaplanowane, to tak wyszło przez przypadek
Kabacić nie było trzeba bo jak powszechnie wiadomo wiślacy to ludzie kulturalni i wiedzą jak się zachować w przypadku sportowego sukcesu nawet takiej drużyny jak Legia . A jeśli chodzi o "well done": jeśli czujesz się zażenowany to dla spokoju sumienia wybolduję: odnosi się ono do Legii . Tym niemniej wypada się z Tobą zgodzić że nawet w tym wyjaśnieniem prawdą jest że "to nie było zaplanowane, to tak wyszło przez przypadek" .
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 26.08.2011 o godz. 01:32.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów