The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2011, 00:17
No ja właśnie nie wiem co tutaj ludzie piszą o Anglii

NIgdy w życiu choćbyśmy 10 razy z rzędu Ligę Mistrzów wygrywali to nasza liga nigdy nie dorówna Angielskiej Hiszpańskiej Włoskiej Francuskiej czy Niemieckiej. Nigdy nie osiągniemy tego poziomu marketingowego, bo nasz kraj nigdy nie osągnie poziomu dobrobytu i cywilizacyjnie nie wyprzedzimy tych krajów.

Nawet za 100 lat max co możemy osiagnąć to dzisiejszy poziom ukrainy czy Rosji - a to tylko w wypadku przeznaczania równie gigantycznych co oni pieniędzy.

ludzie wyśmiewali mnie i innych którzy pisali że nasza liga nie jest wcale słaba, a teraz okazuje sie ze są tego efekty. To nie wydarzyło sie wczoraj - wedłóg mnie przełomowy moment był jakieś 3 lata temu kiedy w Lechu zaczeło sie dziać jako tako. Lech przełamał hegemonie Legii i Wisły i pokazał że gdzieś indziej w Polsce też można zbudować nie zgorszą drużynę - że dział się to przy kryzysie Wisły i Legi - pewnie ...

Po tamtym sezonie lecha w pucharach wszystkie średnie i słąbe drużyny ligi zaczeły mazyć o ich własnych podbojach. Zaczeły sie śmieszne zapowiedzi jak w Górniku że mistrz w 2012, w Lechii u Jagielloni w Widzewie Cacek obiecywał złote góry. Najsłąbsze polskie kluby zaczeły sciągać przyzwoitych obrokrajowców - reprezentantów swoich krajów, i to właśnie dzię podniesieniu sie poziomu tych słąbszych polskich klubów nasza liga sie wzmocniła.

Teraz pora żeby wzmoniły się potentaci - kasa jest coraz większa - mamy najwięcej nowoczesnych stadionów chyba w cełej Europie, w brew pozorom mnóstwo utalentowanych chłopaków (tylko niewielu daje im szanse - no i w Polsce nie traktuje się zawodu piłkarza na poważnie - te dzieciaki słyszą tylko w koło ze piłka to zabawa - ona ci jeść nie da - musisz się uczyć a nie grać w piłkę).

mam nadzieję że z czasem uzdrowi sie tez sytuacja w Wiśle - zaczną znowu grać u nas Polacy bo bez ludzi którzy będą emocjonalnie związani z Wisła to mu nigdy nic nie osiagniemy na dłuższą metę - będziemy co najwyżej jak ten Spartak Moskwa że wszystkim tym Brazylijczykom zwisało dobro klubu.

A bardziej przy ziemnie - z szansami na cokolwiek w grupach poczekajmy do losowanai -choć Legia pokazała że nie ma mocnych tylko trzeba grać - mam nadzieję że Maskant zrozumiał lekcję i nigdy juz nie będzie takiej żenady jak z APOELem co było wina tylko i wyłącznie jego. Ogółnie łatwiej jest wyjśc z grupy niż do niej trafić - będzie tam grało sporo mało zmobilizowanych zespołów i można powalczyć o jakieś tam punkty puki cię jeszcze lekceważą - zanim "Wielcy" się zorientują można już awansować. Ale nie ma co gdybać - jak ktoś powie ze 2 drużyny Polskie wyjdą będzie tak samo rozsądny jak ten co powie że nie zdobędziemy tam punktu.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 26.08.2011 o godz. 00:21.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Zasady wysyłania postów