The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2011, 16:28
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem coś jednak nie wypaliło z przygotowaniami do sezonu.Zespół jest taki jakiś przymulony od początku.Wszyscy myśleli,że może tak ma być,że po jakimś czasie odzyskają werwę,że akcje nie będą prowadzone w tak jednostajnym tempie.Już odliczałem przez ostatnie tygodnie kiedy zaskoczą,a tu nic,dalej futbol flegmatyczny.Najlepiej widać to po Małeckim.On naprawdę jest w dużo gorszej formie,niż po zimowych obozach.Tak wiec mecz w Nikozji został przegrany nie tylko przez brak umiejętności.
Co wy .......icie?
Na jakiej podstawie to mówisz? Konfrontujesz Wisłe z drużyną gdzie grają byli piłkarze Olympiakosu, Panathinaikosu, Bragi Benfiki Crveny Zvezdy i Chelsea?
Mieliśmy słabszych piłkarzy dlatego przegraliśmy! Słaba forma była tylko w pierwszym i troche w drugim meczu ze Skonto. Każdy kolejny mecz Wisła grała w swojej optymalnej formie... ZAKUMAJ TO! NIE JESTESMY BOGAMI!!! JESTESMY ŚREDNIAKAMI!!! BYLISMY A CZY NADAL BĘDZIEMY CZAS POKAŻE!!!
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 24.08.2011, 16:29
0 22 napisał(a):Wyświetl post
W pierwszej to jest Barcelona. Apoel w 3 raczej, w drugiej pewnie ekipy w stylu Porto, Ajax, Spartak, Wisła w 4 razem z Lechem, a my gdzieś w 5.

Poważnie, czas spojrzeć prawdzie w oczy. Wszyscy poza totalnymi amatorami grali w LM w ostatnich latach.
Było dobrze, było dobrze...

I znowu się k...a zdenerwowałem....
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
White Star86
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 24.08.2011, 16:32
Plusem gry w LE jest to, że możemy zdobyć więcej punktów do rankingu krajowego a przy dobrej grze nawet i do rankingu klubowego. Co do losowania, to zależy w którym koszyku się znajdziemy. Trzeba trzymać jutro kciuki za drużyny nierozstawione. Wisła na dzień dzisiejszy nie powala swoim współczynnikiem i musimy liczyć na pomoc innych. Mam nadzieje że po tej edycji LE nasz współczynnik przekroczy 15 punktów.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 24.08.2011, 16:34
White Star86 napisał(a):Wyświetl post
Plusem gry w LE jest to, że możemy zdobyć więcej punktów do rankingu krajowego a przy dobrej grze nawet i do rankingu klubowego. Co do losowania, to zależy w którym koszyku się znajdziemy. Trzeba trzymać jutro kciuki za drużyny nierozstawione. Wisła na dzień dzisiejszy nie powala swoim współczynnikiem i musimy liczyć na pomoc innych. Mam nadzieje że po tej edycji LE nasz współczynnik przekroczy 15 punktów.
nastepny eXpert Jak zdobędziemy do krajowego, to równocześnie tez do klubowego

W pierwszej to jest Barcelona. Apoel w 3 raczej, w drugiej pewnie ekipy w stylu Porto, Ajax, Spartak, Wisła w 4 razem z Lechem, a my gdzieś w 5.

Poważnie, czas spojrzeć prawdzie w oczy. Wszyscy poza totalnymi amatorami grali w LM w ostatnich latach.
No i gdzie są? Gdzie są Ci Węgrzy, Słowacy, Białorusini dzis? Chodzi o powarzalność a nie podbudowywanie sobie ego, bo nam sie raz czy dwa razy fartnie... Narazie idzie powoli do przodu, za kilka lat to dopiero zaprocentuje... 20 lat zaniedbań i co wy chcecie?
Teraz sobie wyobraźcie co by było gdyby nie było tego euro... kaplica!! 0 stadionów 0 szkolenia, 0 kasy 0 zawodników 0 perspektyw nie było by niczego cytujac klasyka
Ostatnio edytowane przez palikot : 24.08.2011 o godz. 16:38.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.08.2011, 16:35
http://www.eurosport.pl/redakcyjny_b...postfull.shtml

Cytat:
Nie ma sensu rozpisywać się na temat rewanżu Wisły Kraków w Nikozji. Porażkę symbolizuje jedna sytuacja.

53. minuta, Cwetan Genkow przedziera się przez pole karne, mimo asysty dwóch rywali. Udaje mu się dośrodkować wzdłuż pola bramkowego. Bramkarz Dionisios Chiotis popełnia błąd i piłka przelatuje obok niego. Obrońcy są daleko i jest miejsce, żeby zamknąć akcję strzałem.

Z niewiadomych przyczyn czterech albo trzech piłkarzy Wisły, którzy rozprowadzili akcję przed polem karnym, nie wbiega w nie, żeby pokazać się Genkowowi, który zagrywa w ciemno. Stoją w miejscu i się biernie przyglądają, co zrobi kolega. Nie liczą na to, że mogą strzelić gola.

Nie wiem, co spowodowało to, że żaden z nich nie poszedł za akcją. Czy trener kazał im grać asekuracyjnie? Brak koncentracji? Brak sił? Czy po prostu niechlujstwo i brak umiejętności? A może brak ambicji? A może wszystko po trochu? Naprawdę nie wiem. Stali i się gapili, jak kolega walczy. Nie grali w meczu tylko przyglądali się jak gra Genkow.

Takie zachowanie nie przystoi piłkarzom aspirującym do gry w Lidze Mistrzów. Naprawdę trudno zrozumieć, co w tamtym momencie siedziało w ich głowach. Wystarczyło, aby jeden z nich pobiegł gazem w pole karne.

Minutę później było 2:0 dla Apoelu.

Wszystkim piłkarzom Wisły, którzy po meczu mówią, że "naprawdę ciężko coś powiedzieć i brak im słów", sugeruję obejrzenie 53. minuty meczu. Wtedy znajdą odpowiedzi na pytanie, co się stało, że "nie wyszło".
to ta akcja http://www.youtube.com/watch?v=XYBUGe_SG_4
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 24.08.2011, 16:37
White Star86 napisał(a):Wyświetl post
Obecnie mamy 6 z kawałkiem, gdzie tu do 15... 4 wygrane i remis w grupie są poza naszym zasięgiem...
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.08.2011, 16:39
palikot napisał(a):Wyświetl post
No i gdzie są? Gdzie są Ci Węgrzy, Słowacy, Białorusini dzis? Chodzi o powarzalność a nie podbudowywanie sobie ego, bo nam sie raz czy dwa razy fartnie... Narazie idzie powoli do przodu, za kilka lat to dopiero zaprocentuje... 20 lat zaniedbań i co wy chcecie?
Teraz sobie wyobraźcie co by było gdyby nie było tego euro... kaplica!! 0 stadionów 0 szkolenia, 0 kasy 0 zawodników 0 perspektyw nie było by niczego cytujac klasyka
1. Tam gdzie my, z tym że mieli LM.
2. U nich było tyle samo zaniedbań albo jeszcze więcej.

To nasze poczucie wyższości wobec klubów BARDZIEJ ANONIMOWYCH niż Barceolna jest po prostu śmiechem na sali.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.08.2011, 16:42
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
I właśnie dlatego,że wkładał wiele serce i nie odstawiał nogi chciałem,żeby został na boisku.Niewykluczone,że rzeczywiście zabrakło już sił,albo przytrafił mu się jakiś uraz,ale jeżeli był w stanie dokończyć mecz to wg mnie powinien grać do końca.
schodził kulejąc
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.08.2011, 16:46
Ale patrzcie panowie jak te czasi się zmieniają kiedyś mielismy mega radoche jak natrafialismy na drużynę z cypru czy azerbejdzanu kazachstanu itd teraz to radochę mają oni heh Róznica polea na tym że oni nas powolo przeganiają finansowo i infrastrukturalnie chodzi o bazy treningowe.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.08.2011, 16:47
co się dziwić, wszyscy myśleli, że Genkow po prostu walnie na bramę a nie będzie się bawił w kiwki,
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 24.08.2011, 16:49
1. Tam gdzie my, z tym że mieli LM.
2. U nich było tyle samo zaniedbań albo jeszcze więcej.

To nasze poczucie wyższości wobec klubów BARDZIEJ ANONIMOWYCH niż Barceolna jest po prostu śmiechem na sali.
1. sportowo- napewno
2. ale im się fartło w losowaniach i mieli przeciwnika który był w ich zasięgu, bądź fartło im się w meczu... Nam sie nie farci ani w jednym ani w drugim, od lat, więc czas przestać liczyc na farta tylko wzmocnić drużynę tak, aby mieć najsilniejszą drużyne w eliminacjach, żeby nie było nadzieji, tylko realne szanse... w starciu z najsilniejszym

o właśnie... dlatego smieszą mnie te płacze, żale niektorych tutaj... i pytania czemu? dlaczego? a miało być inaczej? Jak? Apoel był silniejszy i wygrał zasłuzenie! .......enie było, o Kopenchadze, ale śmiem twierdzic, że z nimi bylo by o wiele łatwiej... nawet sam fakt, że Apoel ich wyeliminował w identycznych okolicznosciach (0:1 3:1) w jeszcze słabszym składzie niż grał z Wisłą...

Jeszcze raz: Poraz kolejny trafilismy petardę!... ale dla niektorych to tak czy siak tylko Cypr... choćby tam grał Mesi Xavi i Ronaldo tylko, że kompleksów tak się nie leczy...

fcb4 napisał(a):Wyświetl post
Ale patrzcie panowie jak te czasi się zmieniają kiedyś mielismy mega radoche jak natrafialismy na drużynę z cypru czy azerbejdzanu kazachstanu itd teraz to radochę mają oni heh Róznica polea na tym że oni nas powolo przeganiają finansowo i infrastrukturalnie chodzi o bazy treningowe.
Nie! Oni nas przeganiaja bo maja to: $$$$$$$$$ Nie mają baz... bo jaka ma Apoel? nic specjalnego... nie mówiąc o Kazachstanie itp. Tam sie piłkarzy kupuje i im placi. Dlatego mamy z nimi problemy.
U nas euro budowa stadionów profesjonalizacja ligi, wieksza kasa dopiero to napedza, ale w jeden rok nie nadrobimy zaleglosci 20 letnich!!
Ostatnio edytowane przez palikot : 24.08.2011 o godz. 16:56.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.08.2011, 16:53
Co wy .......icie?
Na jakiej podstawie to mówisz? Konfrontujesz Wisłe z drużyną gdzie grają byli piłkarze Olympiakosu, Panathinaikosu, Bragi Benfiki Crveny Zvezdy i Chelsea?
Mieliśmy słabszych piłkarzy dlatego przegraliśmy!
Cóż tak epatujesz tymi nazwami klubów.U nich Crveny,u nas Partizany.Nie zauważyłes,że oni jeszcze ligi nie zaczęli.Nie widziałeś ogromnej różnicy w obu meczach w przygotowaniu motorycznym?
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.08.2011, 16:55
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
wybacz, ale najlatwiej jest uniknac odpowiedzialnosci tlumaczac sie bezradnoscia. jestesmy Wisla Krakow. mamy piekny stadion, wspanialch kibicow, trenera ktory w przeszlosci przymierzany byl do roli sekekcjonera kadry holandii, dyr. sportowego z PSV, w obronie graja: 3 obecni reprezentanci i jeden byly z ogromnym doswoadczeniek i sukcesami nie tylko na arenie krajowej, ale i miedzynarodowej.

pomoc: Kirm, Malecki, Melikson, Wilk - reprezentanci swoich krajow, Iliev, Soholewski - czy tu cokolwiek trzeba pisac?

Napad: Genkov i Biton - niech mi ktos powie ze nie sa to zawodnicy, ktorzy juz cos w pilce osiagneli?

pozostaje Nunez, Jirsak, Gargula, Bunoza, Dragan i inni. Czy to sa pilkarze za slabi by podjac rowna walke z mistrzem cypru? Pytam sie wiec kogo musimy zatrudnic? kiedy wreszcie bedzie ok?

gadki o zaangazowaniu i maksymalnym wysilku to mamrotanie slepego o kwiatach.

Wisla zagrala zle taktycznie, a pilkarze nie byli odpowiednio gotowi mentalnie na ten pojedynek.

Nie chodzi o denne nasranie na swoja druzyne, ale po co przeklamywac rzeczywistosc i udawac, ze widzielismy cos czego nie bylo.
Nie mogę się z Tobą zgodzić , mimo że na papierze wyglądamy przyzwoicie to nie mocniej od Apoelu . Oni tez mają kilku zawodników z bardzo dobrym CV którzy posiadają wyższe umiejętności od naszych piłkarzy . Takie są fakty i to było widać w tym wczorajszym meczu . Ten ich napastnik Ailton jest po prostu lepszy od Genkova czy Bitona ( choć jego jeszcze dobrze nie poznaliśmy) , my nie mamy skrzydłowego klasy Manduci czy tego Cypryjczyka który wchodził z ławki , ten ich rozgrywający Marcinho w tym dwumecz zagrał znacznie lepiej od Maora , w środku pomocy mieli zawodnika który jakiś czas temu "był" w Chelsea , ich obrona też wygląda bardzo solidnie i w takim składzie grają już od dłuższego czasu a ten Paulo Jorge czy jak mu tam nie jest słabszy od Chaveza co pokazał podczas tych dwóch meczów . Przegraliśmy ponieważ po prostu byliśmy słabsi , wiem że niektórym ciężko jest się z tym pogodzić ale takie są fakty . Pokonała nas drużyna lepsza , grająca ładną piłkę i jestem przekonany że nasi piłkarze dali z siebie wszystko i teraz jakieś oskarżenia że się nie przykładali , że brakło ambicji są nie na miejscu i są krótko mówiąc chamstwem ! Tych ostatnich słów nie kieruję do Ciebie tylko do tych wszystkich którzy tak twierdzą ...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 24.08.2011 o godz. 16:59.
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.08.2011, 16:56
Ode mnie tylko tyle:

Podania celne Apoelu: 517

Podania celne Wisły: 200

Dziękuje, do widzenia.
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 24.08.2011, 16:57
Co wy .......icie?
Mieliśmy słabszych piłkarzy dlatego przegraliśmy! Słaba forma była tylko w pierwszym i troche w drugim meczu ze Skonto. Każdy kolejny mecz Wisła grała w swojej optymalnej formie... ZAKUMAJ TO! NIE JESTESMY BOGAMI!!! JESTESMY ŚREDNIAKAMI!!! BYLISMY A CZY NADAL BĘDZIEMY CZAS POKAŻE!!!
Braga,Crvena Zvezda, ojej ale potęgi !
u nas grają byli gracze AZ Alkmaar , FC Kaiserslautern , Club Brugge , Maccabi Hajfa , Partizan Belgrad ,PSV Eindhoven ,PAOK , Dynamo Moskwa ... więc skończcie pierdo**ć że mamy tak słaby skład że nie mogliśmy ich przejść , trener źle ustawił drużynę i wszystko w temacie...

w dodatku wychodzi odpuszczanie meczy z Koroną ... nasi "zawodowcy" co nie umieją grać dwóch meczy w tygodniu wyglądali jakby byli na kacu ...
Powód: błędy
Ostatnio edytowane przez Squirtle88 : 24.08.2011 o godz. 16:59.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.08.2011, 16:57
Dramatyzujecie.

APOEL w ostatnich 4 latach odpadł tylko w grupie LM z Atletico, Chelsea i Porto gdzie NIE odstawał, z Getafe po dogrywce i z Schalke.

Patrząc na obecny ranking Cypr będzie miał w sezonie 2013/2014 DWA zespoły w LM, a wy przeżywacie jakbyśmy odpadli znowu z Karabachem.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 24.08.2011, 16:58
2. ale im się fartło w losowaniach i mieli przeciwnika który był w ich zasięgu, bądź fartło im się w meczu... Nam sie nie farci ani w jednym ani w drugim, od lat, więc czas przestać liczyc na farta tylko wzmocnić drużynę tak, aby mieć najsilniejszą drużyne w eliminacjach, żeby nie było nadzieji, tylko realne szanse... w starciu z najsilniejszym
Nam też się farciło w losowaniu. Jakbyście dostali Kopenhagę i byście odpadli to byłoby mówione, ze pech, gdybyście dostali APOEL to co innego, wtedy byście awansowali.

W meczu w Krakowie też się Wam farciło. Od początku mówiłem, że to 1-0 w Krakowie to był fuks. Owszem, APOEL nic nie pokazał w klimatach strzałów i bramek, ale pokazał że piłkarsko jest o klasę albo i dwie lepszy. Chodzi o przyjęcie, podanie, JEDEN NA JEDNEGO (co u nas jest wykonalne może przez 2 piłkarzy!).

I nie chodzi mi o to, że jest o klasę czy dwie lepszy od Was, personalnie. Od nas też. Chodzi o to, że pierdzielimy głupoty, że Węgrzy mieli fuksa. Słowacy mieli fuksa. Teraz jak rozumiem Chorwaci. Wczęśniej Białorusini. Pilzno też teraz ma fuksa.

Każdy ma fuksa tylko nie my. Przecież to śmiech na sali.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Jeden
Member

Od: 10.2010

Stary 24.08.2011, 16:59
Heero napisał(a):Wyświetl post
Obecnie mamy 6 z kawałkiem, gdzie tu do 15... 4 wygrane i remis w grupie są poza naszym zasięgiem...
Obecnie mamy 8 z kawałkiem 2 punkty za awans do LE .
Gdy piłka trafiła w słupek po wolnym dla Wisły,myślałem,że umrę-mówił trener Interu Argentyńczyk Hector Cuper.Mistrz Polski wygrał w Krakowie 1:0,ale odpadł z Pucharu UEFA po porażce w pierwszym meczu 0:2.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 24.08.2011, 17:01
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Cóż tak epatujesz tymi nazwami klubów.U nich Crveny,u nas Partizany.Nie zauważyłes,że oni jeszcze ligi nie zaczęli.Nie widziałeś ogromnej różnicy w obu meczach w przygotowaniu motorycznym?
widziałem lepszych pilkarzy Apoelu i tyle.
Nie będe twierdził, że Wisla mogla wzniesc sie na ich poziom techniczny, motoryczny itd, bo nie mam do tego podstaw... Przez rok gry nie pokazała takiego poziomu, to jakim prawem mam twierdzić, że mogli teoretycznie być równorzędni? Nie mogli, bo grali na 100% swoich umiejętnosci, które zweryfikowala lepsza druzyna piłkarsko niż te z którymi grała do tej pory.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 24.08.2011, 17:05
PANOWIE

Przypominam wszystkim, że nasz zespół praktycznie od podstaw jest budowy ROK. Tylko konsekwentna praca i wzmocnienia zespołu przyniosą oczekiwanie rezultaty. Nie awanasowaliśmy do LM, ponieważ w danym momencie byliśmy zespołem słabszym. Apoel jest budowany i prowadzony przez jednego trenera od 3 lat. To bardzo długi okres.

I tak jak na tak krótki okres budowy zespołu możemy mieć powodu do optymizmu. 5 nieprzegranych meczów w eliminacjach i awans do LE. Przypominam, że ostatni raz graliśmy w jesień w pucharach europejskich 5 LAT TEMU! To wszystko zaprocentuję, zobaczycie, tylko zespół musi być dalej prowadzony i budowany z takim samym zaangażowaniem i wielką pracą. Nic się nie da osiągnąć w krótki okres czasu. Maaskant musi dostać dalej kredyt zaufania, a zasłużył na to i w końcu się doczekamy!
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Spartak jest w 1 grupie rozstawionch co pokazuje jak 'ogromne' szanse ma Legia.
W I koszyku jest też (jak narazie) półfinalista poprzedniej edycji Champions League - Schalke 04 Gelsenkirchen, które w pierwszym meczu dostało bęcki 0:2 w finlandii z HJK Helsinki. Jest też Panathinaikos, który z kolei dostał baty 0:3 w Tel Awiwie z Maccabi. To narazie są sensacje tej edycji, a zapewne po niejednej niespodziance jaka będzie miała miejsce dziś lub jutro może się okazać, że Wisła wyląduje w 3 koszyku
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

fcb4 napisał(a):Wyświetl post
Może Ty miałeś radochę jak trafialiśmy na Gruzje i Kazachstany,bo ja nigdy.Kiedyś...to Dynamo Tbillisi wygrywało europejskie puchary.Tak było kiedyś.
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 24.08.2011, 17:12
lucas8 napisał(a):Wyświetl post
PANOWIE

Przypominam wszystkim, że nasz zespół praktycznie od podstaw jest budowy ROK. Tylko konsekwentna praca i wzmocnienia zespołu przyniosą oczekiwanie rezultaty. Nie awanasowaliśmy do LM, ponieważ w danym momencie byliśmy zespołem słabszym. Apoel jest budowany i prowadzony przez jednego trenera od 3 lat. To bardzo długi okres.

I tak jak na tak krótki okres budowy zespołu możemy mieć powodu do optymizmu. 5 nieprzegranych meczów w eliminacjach i awans do LE. Przypominam, że ostatni raz graliśmy w jesień w pucharach europejskich 5 LAT TEMU!
A ja Ci przypominam, że w grudniu 1997 byliśmy na 12. miejscu w lidze po rundzie jesiennej, a nieco ponad pół roku później graliśmy jak równy z równym z AC Parmą (1:1 i 1:2), naszpikowaną wówczas gwiazdami mundialu 98 (Buffon, Thuram, Sensini, Cannavaro, Fuser, D.Baggio, Veron, Fiore, Chiesa, Crespo) i jak się później okazało późniejszym zdobywcą Pucharu UEFA! Dodam, że bilans dwumeczu (3:2 dla Parmy) był najgorszym wynikiem jaki włoski klub osiągnął w drodze po puchar (w międzyczasie ograli 3:1 Atletico w Madrycie, wygrali 6:0 z Girondins Bordeaux, czy wreszcie w finale rozbili Olympique Marsylia 3:0). Da się zbudować silną drużynę w 8 miesięcy? Pewnie, że się da, tylko trzeba chcieć!
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 24.08.2011, 17:14
Nam też się farciło w losowaniu. Jakbyście dostali Kopenhagę i byście odpadli to byłoby mówione, ze pech, gdybyście dostali APOEL to co innego, wtedy byście awansowali.

W meczu w Krakowie też się Wam farciło. Od początku mówiłem, że to 1-0 w Krakowie to był fuks. Owszem, APOEL nic nie pokazał w klimatach strzałów i bramek, ale pokazał że piłkarsko jest o klasę albo i dwie lepszy. Chodzi o przyjęcie, podanie, JEDEN NA JEDNEGO (co u nas jest wykonalne może przez 2 piłkarzy!).

I nie chodzi mi o to, że jest o klasę czy dwie lepszy od Was, personalnie. Od nas też. Chodzi o to, że pierdzielimy głupoty, że Węgrzy mieli fuksa. Słowacy mieli fuksa. Teraz jak rozumiem Chorwaci. Wczęśniej Białorusini. Pilzno też teraz ma fuksa.

Każdy ma fuksa tylko nie my. Przecież to śmiech na sali.
1. Mówic to sobie możemy, ze z Barceloną wygramy i twierdzić, że mamy fart bo ich trafiliśmy. Sedno w tym, że wiekszosc nie ma pojecia o czym pisze... opiera sie na przesłankach które odbiegają od rzeczywistosci

2.To sugerujesz, że piłka Słowacka, węgierska białoruska jest lepsza od polskiej, bo raz tym drużynom udało się awansować do LM?

I teraz hipotetycznie... Węgrzy Słowacy, Chorwaci i Pilzno nie mają fuksa... bo nie sa z Polski, ale Wisla ktora wygrała pierwszy mecz już go miała... nie daj boże co by musiała mieć, gdyby wczoraj nie straciła trzeciej bramki... Pewnie Słowacy etc. miażdżyli swoich przeciwników pod kazdym względem.
Zrozum siłe poznaje się jak jest powtarzalnosc, a nie po jednorazowym wyskoku

I na koniec, ja nie tłumaczę powodzenia Słowaków etc. w pucharach fartem dlatego, żeby leczyc kompleksy tylko staram sie obiektywnie stwierdzić. Ich wyniki nie świadczą o tym, ze to dobre druzyny tak jak zwycieswto Amiki nad City nic nie świadczy, ze to dobra drużyna... zweryfikowała liga. Tak samo zweryfikowały wyniki Cyprusów i Austryjaków w pucharach to, że są od nas lepsi i tyle.
Ostatnio edytowane przez palikot : 24.08.2011 o godz. 17:17.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.08.2011, 17:15
wislakbgc napisał(a):Wyświetl post
Braga,Crvena Zvezda, ojej ale potęgi !
u nas grają byli gracze AZ Alkmaar , FC Kaiserslautern , Club Brugge , Maccabi Hajfa , Partizan Belgrad ,PSV Eindhoven ,PAOK , Dynamo Moskwa ... więc skończcie pierdo**ć że mamy tak słaby skład że nie mogliśmy ich przejść , trener źle ustawił drużynę i wszystko w temacie...

w dodatku wychodzi odpuszczanie meczy z Koroną ... nasi "zawodowcy" co nie umieją grać dwóch meczy w tygodniu wyglądali jakby byli na kacu ...
Nie ważne gdzie grali Ci piłkarze , na boisku pokazali że są lepsi ! U nich zawodników z umiejętnościami Meliksona jest 3-4 i w dodatku jest klasowy napastnik , u nas nie ma tak bogato...ponieważ z przodu jest sam Maor!
W tym meczu nie zdecydowało ustawienie ! Apoel pokonałby nas wczoraj bez względu na nasze ustawienie a gdybyśmy zagrali bardziej ofensywnie to pewnie skończyłoby się to jeszcze gorzej - ciekawe co byś wtedy pisał ? Ja uważam ,że dzięki takiej a nie innej taktyce mogliśmy wierzyć w awans do 87 minut , gdyby taktyka byłaby inna ta wiara trwałaby zdecydowanie krócej ...
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.08.2011, 17:17
czy fakt, ze zespol jest budowany rok usprawidliwia brak pressingu w calym dwumeczu i problemy z podaniem/przyjeciem pilki?
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.08.2011, 17:18
Też mam wrażenie że byliśmy w stanie ich wyeliminować,3 minuty to nie wszystko,brakuje nam zwykłego boiskowego cwaniactwa,może gdyby ktoś poudawał kontuzje to byśmy dotrwali,wiem że to nie w naszym stylu ale wszyscy tak robią.Taktyka Roberta Masskanta była by dobra gdybyśmy skończyli z korzystnym wynikiem 2-1,teraz najlepiej go skrytykować,zabrakło 3-5 minut do awansu,teraz trzeba zrobić wszystko aby za rok Wisła była jeszcze lepsza
Aha i taki mały fakt mecz,który decyduje o awansie żeby był w Krakowie bo kolejny raz nasza przewaga z Reymonta zostaje zniszczona na wyjeździe,myślę że gdyby 1 mecz z Apoelem był w Nikozji a 2 w Krakowie to dziś bylibyśmy w piłkarskim raju

Przykro się robi jak wszyscy komentatorzy najpierw pieją z zachwytu a później gdy nam nie idzie wylewają tony żalu
Roman Kołtoń do niego miałbym pytanie dlaczego nagle po 1 meczu Jaliens i Czavez są za słabi na Champions League,co by powiedział gdybyśmy dotrwali do końca z wynikiem 1-2 ?
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 24.08.2011 o godz. 17:28.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Stary 24.08.2011, 17:18
Tak, da się tylko że nie da się od razu wyłożyć 10mln € na transfery i następne 10mln € na pensje.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 24.08.2011, 17:21
Edson napisał(a):Wyświetl post
A ja Ci przypominam, że w grudniu 1997 byliśmy na 12. miejscu w lidze po rundzie jesiennej, a nieco ponad pół roku później graliśmy jak równy z równym z AC Parmą (1:1 i 1:2), naszpikowaną wówczas gwiazdami mundialu 98 (Buffon, Thuram, Sensini, Cannavaro, Fuser, D.Baggio, Veron, Fiore, Chiesa, Crespo) i jak się później okazało późniejszym zdobywcą Pucharu UEFA! Dodam, że bilans dwumeczu (3:2 dla Parmy) był najgorszym wynikiem jaki włoski klub osiągnął w drodze po puchar (w międzyczasie ograli 3:1 Atletico w Madrycie, wygrali 6:0 z Girondins Bordeaux, czy wreszcie w finale rozbili Olympique Marsylia 3:0). Da się zbudować silną drużynę w 8 miesięcy? Pewnie, że się da, tylko trzeba chcieć!
ale to były inne czasy, mniejsze pieniadze i było łatwiej... teraz wszystko kosztuje drozej i jest wieksza konkurencja wiec jest ciężko... Jakbys wywalił 100 mln w latach 70... to bys sciagnął Pelego, Bońka, Eusebio Maradone itd. i żaden Real czy Barcelona nawet by nie pierdła...

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 24.08.2011, 17:22
2.To sugerujesz, że piłka Słowacka, węgierska białoruska jest lepsza od polskiej, bo raz tym drużynom udało się awansować do LM?
Odwrócę pytanie - a Ty sugerujesz, że jest gorsza? Moim zdaniem to jest właśnie nasz poziom. Na 10 meczów powiedzmy, że 6 byśmy przegrali, a 4 wygrali, a potem w kolejnych 10 odwrotnie: 6 byśmy wygrali, a 4 przegrali.

Różnica jest taka, że biedna, zapyziała, bez stadionów i bez nibyboomu związanego z Euro Słowacja zrobiła w ostatnich chyba 6 latach dwa razy ligę mistrzów. A my nie. Ale oczywiście jak którakolwiek polska drużyna wylosuje Slovan to śmiechu będzie co nie miara. "No, nie! co za frajerzy, pojedziemy ich 3-0". A potem jak jakaś nasza ekipa ledwo wejdzie to będzie "Kompromitacja! Z takim gównem, cudem awans!".

Sam zobacz po tym temacie. Już są wpisy, że Odense czy Dynamo Kijów są jak najbardziej do ogrania. Po takim .......nięciu (nie chodzi o wynik, ale różnice piłkarską) jak wczoraj, dzisiaj znowu ta nasza megalomania..

I teraz hipotetycznie... Węgrzy Słowacy, Chorwaci i Pilzno nie mają fuksa... bo nie sa z Polski, ale Wisla ktora wygrała pierwszy mecz już go miała... nie daj boże co by musiała mieć, gdyby wczoraj nie straciła trzeciej bramki... .
Gdyby APOEL wczoraj nie strzelił tego gola na 3-1 to szczerze mówiac nie przypomniałbym sobie bardziej frajerskiego i na własne życzenie odpadnięcia. Najpierw na wyjeździe przegrali z dupy 0-1, bo się idiotycznie bawili zamiast normalnie grać, a potem w reważnu zamiast Was zjeść 4-0 to przy 2-0 się idiotycznie cofneli broniąc wyniku.

Generalnie kiedyś coś podobnego widziałem w meczach Legia Szachtar. Wyniki w sumie całkiem przyzwoite (bez wstydu) 0-1 i 2-3, ale przepaść piłkarska była DRUZGOCĄCA. Wniosek jest taki, że aktualnie jest gorzej nawet od 2006 roku, bo jednak dzisiaj z Szachtarem by tak 'korzystych' wyników już nie było.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 24.08.2011 o godz. 17:24.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów