|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Przecież nie twierdzę, że Czekaj już teraz, to skrzyżowanie Jaapa Stama z Paolo Maldinim.
Chłopak ma 19 lat i już dużo umie co pokazał w meczu z Koroną. Nie miał w tym meczu np. takiego wykopu, jak w tym samym meczu miał Bunoza, że piłka spadła spowrotem w pole karne, dodatkowo dobrze asekurował bok obrony. Zagrał lepiej ostatnio z koroną niż Jaliens 10/04/2011 ze słabszą Koroną niż teraz. Przy naszej bryndzy, chłopak jak będzie grał to za rok, dwa możemy mieć na tej pozycji grajka, jakiego jeszcze w Wiśle nie było. Marcelo też nam kilka meczów załatwił na minus, np. z Arka, a był starszy niż teraz Czekaj. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
ps. Wzrok Estończyka dowodzi że ma świadomość ze spieprzył, a patrząc na małego mówi " ty też spieprzyłeś". Nic więcej.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 24.08.2011 o godz. 11:12.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Brawo dla fanfana,to co już wcześniej pisałem tyle,że aż tak tego nie rozwijałem
Czekaj mógłby sobie grać w podstawowym składzie na stoperze w Ruchu Chorzów,albo w ŁKSie,bo na pewno nie w Wiśle Kraków,chyba,że Mistrzostwo w tym roku was nie interesuję,bo jak niektórzy(thecris) uważacie,że Lech gra nieziemską piłkę i i tak nie ma szans na Mistrza ![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Teraz dla nas to nawet ta LE, którą wcześniej bralibyśmy w ciemno, jest jakaś taka bez wyrazu. Na spuszczonym powietrzu oczekuję kogo ewentualnie wylosujemy. Nawet przestało mnie to interesować. Czekam teraz na orkę w lidze i wtedy zobaczymy jaki mamy zespół. czy Maaskant z drużyną jest w stanie dać nam jakość, o której często mówi. Już niedługo się o tym przekonamy. Pierwszy mecz w sobotę z Lechią. Zobaczymy czy to bedzie dalej pańszczyzna jak z Widzewem czy coś więcej. Oprócz gadania czekam na konkrety. Mam nadzieję, że zacisną zęby i będą jechać w lidze na maksa. Tymbardziej, że niebawem prestiżowy mecz w POZnaniu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Legia też ma nadzieję i powiem szczerze trochę im współczuję,bo jak porównuje naszą grę u siebie i na wyjeździe i grę na wyjeździe i u siebie Apoelu i myślę sobie,że w przypadku Spartaka i Rapidu różnica w jakości może być podobnym to na prawdę współczuję zarówno legionistom jak i naszym towarzyszom wksiakom.Bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują,że w czwartek będą pogromy.No chyba,że zdarzą się cuda,ale my też na to liczyliśmy..
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez fanfan : 24.08.2011 o godz. 11:25.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Szukanie winnych nie ma sensu. Winny jest jeden - nasze zapóźnienie piłkarskie względem praktycznie całej Europy. Aktualna drużyna gra w mniej więcej stałym składzie od mniej więcej pół roku. Ludzie - nawet Abramowicz wykładając niebotyczna kasę czekał dłużej na względne osiągniecie celu.
Rok temu zastanawialiśmy się czy nasza drużyna załapie się do pierwszej połowy tabeli naszej (pseudo)ekstraklasy. Teraz niektórzy mówią o wtopie. K..... kubeł zimnej wody. Wczoraj wyszedł brak ogrania w Europie - nie poszczególnych piłkarzy ale tej konkretnej drużyny. Z kim oni się mieli przygotować na taki mecz? Z Legią? Z Koroną? Na bazie tego co jest można wreszcie stworzyć średniaka europejskiego. Potrzeba tylko ogrania ( choćby w tej traktowanej przez możnych po macoszemu LE) i jednego czy dwóch wzmocnień. Trzeba tylko właśnie tego kolejnego sezonu do ogrania i jak za rok o tej samej porze wtopimy z takim Apoelem będzie można mówić o niewykorzystanej szansie. Jest mi smutno bo przegraliśmy ale 3 miesiące temu nie postawiłbym 50 zł, że zagramy w tym meczu. Drużynę na LM nie buduje się w pół roku, nawet mając 20-krotnie większą kasę może być z tym problem. Także zastanówcie się czy te pretensje i żale nie są na wyrost. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
dopiero teraz jakoś doszedłem do siebie... cóż tak bywa, w naszym przypadku zresztą często...
DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE, WIERNI PO PORAŻCE rozumiem błędy Pareiki - zdarza się nawet Jemu... wielu innych zawiodło całkowicie... ale najbardziej boli mnie ten Lamey, dlaczego Maskant nie pozwolił grać Jovanoviciovi, który w środę spisał się poprawnie... dlaczego zagrał Lamey - po kontuzji (niestety potwierdził opinię z Anglii jaką wystawili mu tam kibice Jego poprzedniego klubu) Oczywiście Diaz tak samo... jak można było brać takie paście na boki obrony przed walką o LM... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Do Fanfan:
Twoje argumenty może się zdziwisz, ale do mnie docierają. Ale się z nimi nie zgadzam Czekaj, aby był z niego grajek klasy europejskiej, musi grać z kimś lepszym i doświadczonym. Niestety tym kimś nie jest Jaliens. Jaliens, niestety, robi się z niego wielką gwiazdę, ale on naprawdę nie grał nigdy w dużym klubie pod presją, z całym szacunkiem dla Alkmaar. Jak Jaliens pokieruje nasza defensywą niedługo przetestuje Lech. Wtedy wszystko na jego temat odszczekam. Jaliens nie daje przewagi taktycznej, nie potrafi dobrze wyprowadzić/rozegrać piłki, słabo gra głową, jest wolny, przegrywa walkę o pozycję, nic nie daje w ofensywie i to na poziomie naszej ligi, więc po co go trzymać i tyle mu płacić. Ty twierdzisz, że warto. Ja twierdzę, że nie warto, a Czekaj na dzisiaj jest naszą moim zdaniem najlepszą i najbardziej perspektywiczną opcją na tej pozycji (nie odkryłem Czekaja po meczu z Koroną!!). Nie bierzesz po uwagę, jak młody zawodnik potrafi się rozwinąć w meczach o stawkę, właśnie o stawkę, a nie na treningach. Przykład MU jest jak najbardziej odpowiedni. Chłopaki grali na wypożyczeniach w klubach o poziomie zacznie wyższym niż Wisła. Więc, aby z nimi za 2 lata walczyć w lidze mistrzów bark w bark, Czekaj musi grać w naszej lidze już teraz, która jest gorsza niż II liga angielska. Niech przypomnę Błaszczykowskiego w meczach z Panathinaikosem i jego grę na prawej obronie z przymusu. Gdzie teraz jest Błaszczykowski? Co do uszczypliwości. Skoro Jaliens był taki dobry, to dlaczego nigdy nie grał w swojej karierze w lepszym klubie, PSV, Feyenoord, Ajax, ani nikt go z zagranicy nie zobaczył. Co do naszego Trenera, to po laniu na wiosnę ze Śląskiem i Górnikiem, zaczął przesadnie grać defensywnie, niestety nie można przeginać w żadną stronę, ponieważ wszyscy wiedzą, że defensywa Wisły to jest jej najlepsza formacja. Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez pit5791 : 24.08.2011 o godz. 11:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja rozumiem wypowiedzi dotyczące tego, że lepiej dać szanse Czekajowi i Brudowi niż narzekać potem na grę Jaliensa, czy Jirsaka. U nas woli się stawiać na zagranicznych piłkarzy niż wypróbować wiślacką młodzież. Jaliens niedługo pewnie zakończy karierę, wtedy Czekaj straci już najlepsze lata do nauki. W polskiej lidze można wystawić najlepszych 10 i Czekaja, ten nabierze doświadczenia wtedy. Dlaczego akurat niego? To jeden z nielicznych wychowanków w naszej kadrze, takich graczy powinno być więcej w naszej meczowej "18". Tyle, że u nas Ci gracze obojętnie co by nie pokazywali nie dostaną szansy w pierwszym zespole. Lech, Legia - te kluby z czołówki jakoś się nie boją wystawić młodych.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 24.08.2011 o godz. 11:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wcześniej myślałem, że sobie robisz jaja, a ty poważnie porównujesz jakiegoś Czekaja do Jaliensa :O.
Nie wiem co o tym sądzić.Może ty jesteś rodzicem Czekaja, może jesteś Czekajem?A może po prostu masz jakieś urojenia? Oglądałeś ty mecz z Koroną?Bo ja oglądałem i to co on tam wyrabiał wolało o pomstę do nieba. Tak w ogólę to nawet nie ma o czym dyskutować. Jak jeszcze raz przeczytam o jakimś czekaju to kolejną osobę będzie trzeba dodac do specjalnej kolekcji.Mniej stresu, mniej kręcenia rolką od myszy ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Dokladnie, mam podobne przemyślenia. ![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę Pit5791 ,że się nie dogadamy .
Ok masz swoje zdanie ja mam swoje a decyzje i tak podejmie trener który widzi piłkarzy na co dzień i wie kto co mu może podczas meczu dać . Wg mnie Czekaj na dzień dzisiejszy powinien być góra 4 środkowym obrońcą co w takim klubie jak Wisła i tak jest niezłą perspektywą dla młodego zawodnika . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Latem kończą się kontrakty Diazowi i Paljicowi, to samo dotyczy Nuneza (jeśli do tego czasu nie przekona do siebie), Jirsakowi (i dobrze), Bitonowi (który również musi udowodnić, że nadaje się do drużyny). W sytuacji, gdy sprzedamy Meliksona i czarnym wariancie, gdy Mały skorzysta z prawa Webstera, w najbardziej ekstremalnym przypadku w ciągu roku zmienimy 7 zawodników. W tym większość po zakończeniu sezonu. To będzie oznaczało, że na miesiąc przed rozpoczęciem eliminacji (jeśli zdobędziemy mistrzostwo) mamy w składzie 7 nowych piłkarzy i zgrywanie zaczyna się od nowa. Względna stabilizacja czeka nas być może w sezonie 2012-2013, ale do tego czasu w najbardziej pesymistycznym scenariuszu ciągle będziemy pod pewnymi względami w tym samym punkcie. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Do Pablo84:
Sorki człowieku, ale co ty za argumenty prezentujesz. Talent czy dobrego grajka da się zauważyć od razu. Czekaj na stoperze, jest potencjalnie największym talentem w Polsce od kilku, kilkunastu lat. Tylko trzeba go już ogrywać w lidze. Jeśli u nas nie ma grać to powinien być wypożyczony ASAP do klubu conajmniej klasy Jagiellonii, klubu który o coś gra. Ze względu na fakt, lepszej gry głową i na fakt, że na wzmocnienia na inne pozycje potrzeba kasę i nie będzie jej na stopera, powinien teraz grać Czekaj. Jeśli taki zawodnik jak Czekaj nie dostanie teraz szansy to dla Polskiej piłki wielka szkoda i powinien uciekać z Wisły jak najszybciej. Nie mam z Czekajem nic wspólnego, rodzinnie ani biznesowo. Niestety podobnego talentu nie widzę w Brudzie. Tak na marginesie Czekaj to etatowy reprezentant Polski od U-17, przez U-18 do U-19. Ma już 19 i pół roku, więc kiedy ma grać!! Zobacz sobie w jakim wieku Nemanja Vidić zaczął grać w Crvenej Zezdzie!! I gdzie gra teraz. A umiejętności Jaliensa przetestuje niedługo Lechia i Lech, jak w tych meczach nie zdobędziemy 4-ch punktów to się w klubie zrobi nerwowo! Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez pit5791 : 24.08.2011 o godz. 11:49.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
3 jebaniutkie minuty ehh co nas nie zabije to nas wzmocni, w le też są fajni rywale i kibicowsko i sportowo, losowanie w piątek o 13? Pamiętajcie że ce..... nas pojęcie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pit,obejrzyj sobie jeszcze raz mecz z Koroną proszę Cię i skończ ........ć.Czekaj swoją inteligencją i zachowaniami na boisku pasował bardziej do obrony naszych sąsiadów zza błoń niż do mistrza Polski,bo przez jego GŁUPOTĘ mogliśmy stracić przynajmniej dwa gole.Może na prawdę jak to napisał Pablo jesteś Czekajem ? A może kimś z jego rodziny ? Wbij sobie do tej makówki,że Jaliens i Czekaj to niebo i ziemia.Nie mówię już nawet o umiejętnościach i idiotycznych błędach,Jaliens dyryguje całą obroną,jest jej mózgiem,a Czekaj nawet się ustawić nie potrafi.
P.S Analogicznie do twojego toku myślenia,porównaj sobie Sobolewskiego i Bruda takim sposobem jak porównałeś Jaliensa z Czekajem i okaże się,że Sobola niestety już nie sprzedamy za kupę kasy i że już nie długo do końca jego kariery i powinien usiąść na ławce,bo przecież Brud się rozwinie,Brud jest młodszy no i na Brudzie zarobimy kokosy Powód: PS
Ostatnio edytowane przez baro1995 : 24.08.2011 o godz. 11:52.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
oj tam,oj tam..przynajmniej pozbedziemy sie kilku kosmitow z R22
![]() ![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Bez zaskoczenia w sumie. APOEL odprawiał lepsze zespoły od nas na swoim stadionie. A jak zobaczyłem ich grę piłką w Krakowie to już w sumie można było być pewnym, że u siebie oni zagrają lepiej i jest duża szansa, że dostaniemy w papę.
Ostatnio edytowane przez tofik : 24.08.2011 o godz. 11:56.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
cięzko strasznie wejść do lm toretycznie to był najsłabszy rywal za rok może się uda trzeba zrobić naprawde tranfery miażdzące teraz wydawać sie mogło że te tranfery są najlepsze jakie mogły być ale na cypryjskiego mistrza nie wystarczyły trzeba ściągnąć nie wiem kogo aby róznice taką jaka była wczoraj zniwelować bo jesli chodzi o gre to była przepaść
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To zdjęcie chyba w całości podsumowuje wczorajszy mecz:
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Sorki baro1995, bardzo dokładnie oglądałem mecz i to Czekaj bardzo dobrze trzymał pozycję w meczu, np sytuacja z Korzymem, tylko Czekaj został w tej sytuacji na środku pola karnego, gdzie był drugi stoper i defensywni pomocnicy w tej sytuacji?
W dodatku grał z poświęceniem (sytuacja z Lisowskim, czy to zblokowanie strzału, przy którym niby była ręka), a jego piła na aferę z 53min mało nie skończyła się bramką dla Wisły. Za faul na nim Lisowski powinien wylecieć z czerwoną kartkę. Tutaj powtórka: http://www.youtube.com/watch?v=phQ2mzkt79A niestety to Diaz z Bunoza prokurowali praktycznie wszystkie groźne sytuacje dla Korony. Brud nie jest moim zdaniem takim talentem jak Czekaj. Co do Sobola, to proszę waść, co ty mi tutaj ikonę klubu do takich porównań umieszczasz. Brud moim zdaniem nigdy nie będzie grał na poziomie europejskim, Czekaj ma potencjał (w końcu jest m.in. od juniorów etatowym reprezentantem Polski). Jak Jaliens zrobi tyle dla Wisły co Radek to podyskutujemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Chodzi Ci o 6 nowych piłkarzy pozyskanych tego lata, którzy dopiero uczą się grac ze sobą (Lamey, Ivanovic, Diaz, Nunez, Biton, Iliev) a z których czterch w polu czyli 40% składu zagrało wczoraj w meczu? Przeciwko przynajmniej równie silnej jedenstace grającej ze soba co najmniej dwa lata? Nie wymagaj rzeczy niemozliwych
Ostatnio edytowane przez FraMat : 24.08.2011 o godz. 12:31.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To wtedy pewnie nie grałby u nas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() już zedytowałem - literówka, przepraszam jesli jesteś z rodziny Bitona
Ostatnio edytowane przez FraMat : 24.08.2011 o godz. 12:32.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Pareiko- bardziej od błędu boli czas(mecz) w którym go popełnił,nie ma sensu go obwiniać z tego co pamiętam to po Podbeskidziu to jego drugi tak poważny błąd i jak wspomniałem niestety w najważniejszym dla Wisły meczu.
Diaz- jak oglądałem mecz to były 3-4 sytuacje gdzie Diaza nie było na swojej pozycji w polu karnym i rywale stwarzali sobie sytuacje bramkowe. Chavez- zagrał dobry mecz miał kilka pewnych interwencji ,bramki raczej w pojedynke nie zawalił. Jaliens-nie podejme się oceny nie byłem skupiony na jego grze ,żal tylko kontuzji bo można gdybać gdyby pozostał na murawie. Lamey-nie oceniam bo nie zapamiętałem jego gry . Melikson- nie miał z kim grać piłki wystarczy przypomnieć mecze z Litexem miał z kim wymieniać piłki i grał bardzo dobrze w meczu z Bułgarami.Z APOELEM graliśmy defensywnie wychodziliśmy 2-3 zawodnikami i Maor sobie nie pograł bo zaraz był podwajany. Sobolewski-niestety nie dotrwał do końca meczu przy 2-1 mógłby przytrzymać piłke coś podpowiedzieć innym z drużyny.Uważam,że mógł pozostać na murawie w pierwszym meczu był zagrożony kartką i dał rade bez żółtej. Nunez-nie oceniam . Wilk-dobry mecz pokazał,że jest jednym z tych na których można opierać skład. Małecki-pierwsze skojarzenie nie dał rady kondycyjnie było widać po 20 minutach nawet po twarzy jak oddycha,że to zbyt trudne warunki próbował szarpać ale co można zrobić gdy nie ma komu zagrywać.Co do sytuacji na słupku już przed stratą bramki gdy był korner zastanowiło mnie dlaczego najmniejszy idzie na krótki słupek wiem wiem bo wysocy muszą walczyć w polu karnym ale gdyby na krótkim słupku stał ktoś wyższy to wybiłby nawet Melikson nie wspominając o Genkovie. Genkov-największa ofiara taktyki Roberta na ten dwumecz już po pierwszym meczu była masa głosów,że Genkov robił za pomocnika i miał bardziej bronić niz atakować dla mnie napastnik jest od atakowania a niestety był przeważnie bliżej środka boiska niz pola karnego bo takie zadania dostał od trenera.W dwumeczu grał Genkov bo właśnie Robertowi do taktyki pasował. z rezerwowych ocenię tylko Ilieva jedno kapitalne zagranie pozostanie z pozytywów w pamięci . Robert Maaskant- obrał na dwumecz taktyke defensywną niestety nie udało się to jest taki paradoks bo gdyby był awans każdy chwaliłby trenera ,że taktyką obronił zaliczke.A teraz można zarzucić zbyt defensywną gre wręcz obrone Częstochowy a raczej Krakowa. Podsumowanie meczu jak dla mnie defensywa ustawiona zbyt głęboko kwestią czasu była pierwsza i kolejne bramki nawet przy 2-1 gdy zobaczyłem naszych nadal w polu karnym to obawiałem się tego gola. Jeżeli decydujemy się na bronienie to chociaż wyprowadzajmy grozne kontry my tego nie robiliśmy i APOEL czuł się na tyle pewnie i dlatego tak dominowal. Przed nami dwie batalie jedna bardzo trudna obrona tytulu.Druga batalia to LE trzeba zdobywać punkty nawet jeżeli nie wyjdziemy z grupy to minimum trzeba ugrać te 5 punktów do rankingu aby za rok mieć rozstawienie w 3 rundzie LM jak i 4 LE.Mecze będą co 2 tygodnie i nie ma tłumaczeń,że mecze co 3 dni mamy szeroką kadre trzeba grać przyzwoicie na dwóch frontach. Zarobiliśmy i zarobimy w tym roku za puchary w granicach 5 milionów euro to pieniądze dzięki którym możemy mieć nadzieje na dalsze budowanie drużyny w zimie, bo takiej kwoty wiele lat z pucharów klubowy budżet nie widział i każdy wie,że warto inwestować bo wszystkie transfery zwrociły się z nawiązką a i sukces sportowy przyszedł mimo,że tylko grupa LE to takiego wyniku nie mieliśmy od kilku lat. ![]()
Gdy piłka trafiła w słupek po wolnym dla Wisły,myślałem,że umrę-mówił trener Interu Argentyńczyk Hector Cuper.Mistrz Polski wygrał w Krakowie 1:0,ale odpadł z Pucharu UEFA po porażce w pierwszym meczu 0:2.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
http://www.malopolskatv.pl/m-pol-w-w...i-cudzoziemcy/ - Michał Pol o przyczynach porażki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pit5791 napisał(a):
Oczywiście, że mogę się mylić, ale: Kew Jaliens, wzrost - 183 cm, wiek 33 lata, kontrakt - EURo, można go potencjalnie odsprzedać za - EURo. Michał Czekaj, wzrost - 196 cm, wiek 19 lat, kontrakt - EURo, można go potencjalnie odsprzedać za - EURo To jest twój tok myślenia.I porównywanie Jaliensa do Czekaja tym sposobem jest tak absurdalne jak Sobola z Brudem,bo tych drugich od 1 dzieli taka sama przepaść. Czekaj był ciągle spóźniony,przy pułapkach ofsajdowych zostawał najbliżej bramki,bezmyślnie faulował i biegał na środek boiska,a potem zostawała taka luka na środku na obrony,że łatać ją musiał Małecki i gdyby tego nie zrobil Korzymek strzeliłby sobie gola,i nie mów gdzie był drugi stoper i defensywni pomocnicy ,bo STOPER JEST OD TEGO,ŻE MA BYĆ NA STOPERZE,a jak go nie ma i jest gol to znaczy,że spie.dolił proste.A sposób w jaki dał się w końcówce objechać(Zachowanie Chaveza to przy tym pikuś) i ratowanie się faulem,który gdyby bodajże Kuzera był trochę szybszy skończyłby się karnym bo zabrakło 0.5 m. Jego zachowania na boisku przypomniały mi jedynie początki małego w Wiśle,bezmyślność i boiskowa głupotę. Gra Jaliens i ma grać,bo jest dużo lepszy.Tyle ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|