The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pit5791
Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2011, 11:03
Przecież nie twierdzę, że Czekaj już teraz, to skrzyżowanie Jaapa Stama z Paolo Maldinim.
Chłopak ma 19 lat i już dużo umie co pokazał w meczu z Koroną.
Nie miał w tym meczu np. takiego wykopu, jak w tym samym meczu miał Bunoza, że piłka spadła spowrotem w pole karne, dodatkowo dobrze asekurował bok obrony.
Zagrał lepiej ostatnio z koroną niż Jaliens 10/04/2011 ze słabszą Koroną niż teraz.

Przy naszej bryndzy, chłopak jak będzie grał to za rok, dwa możemy mieć na tej pozycji grajka, jakiego jeszcze w Wiśle nie było.

Marcelo też nam kilka meczów załatwił na minus, np. z Arka, a był starszy niż teraz Czekaj.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.08.2011, 11:04
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Tez jestem gotow postawic pieniadze, ze to Malecki sie w.......il Pareice w parade. Wzrok estonczyka podnoszacego sie z ziemi mowi wszystko.

Niestety ale Malecki po tym jak zostal okrzykniety bohaterem w srode, dostal powolanie do kadry, zareagowal jak gowniarz. Mecz z APOELem to byla absolutna katastrofa w jego wykonaniu. Ani jednej dobrej pilki nie zagral. Ani jednej. Zepsul jedyny rog jaki wykonywal, i s.......il jedyne sensowne dogranie do Genkowa z pierwszej polowy.
To byly bledy techniczne nie przystajace pilkarzowi aspitujacemu do gry w kadrze.
Reszta to byly tylko i wylacznie zle i bardzo zle wybory.

Malecki dal nam szanse tydzien temu, dzis postanowil byc polskim Messim i oslabil nasz zespol. Oslabil i zawalil mecz.

Mocno bym sie zastanowil nad tym nowym kontraktem. Maly juz prochu nie wymysli. Ani nie zmadrzeje na boisku.
Chyba sobie jaja robisz. Ktoś z takim doświadczeniem forumowym nie powinien pewnych granic przekraczać. Ja pamiętam ze przez pierwsze 15 minut tylko Małecki się nie bał piłki przyjąć. Gdzie była reszta? Gdzie był Melikson? Małecki jako jedyny nie bał sie grać do przodu, niestety był tylko on i Genkow po drugiej stronie boiska więc zostawało się kiwać z trzema. Koncertu nie zagrał jak cała reszta, ale tekstem ze Małecki zawalił mecz zwyczajnie sie kompromitujesz. Bo na pewno był lepszy od Meliksona.

ps. Wzrok Estończyka dowodzi że ma świadomość ze spieprzył, a patrząc na małego mówi " ty też spieprzyłeś". Nic więcej.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 24.08.2011 o godz. 11:12.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.08.2011, 11:06
Brawo dla fanfana,to co już wcześniej pisałem tyle,że aż tak tego nie rozwijałem Czekaj mógłby sobie grać w podstawowym składzie na stoperze w Ruchu Chorzów,albo w ŁKSie,bo na pewno nie w Wiśle Kraków,chyba,że Mistrzostwo w tym roku was nie interesuję,bo jak niektórzy(thecris) uważacie,że Lech gra nieziemską piłkę i i tak nie ma szans na Mistrza
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.08.2011, 11:07
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Tak na luzie..........kibice Śląska i Legii jutro bedą przeżywali to, co My wczoraj.......Cały dzień oczekiwania na mecz w nerwach, z nadziejami na cud" i awans. Gdyby im sie udalo,(czego Śląskowi), z całego serca życzę, będą w siódmym raju, będzie feta, poleją się szampany........ Panowie i Panie...MY JUŻ TAM JESTEŚMY!!!!
I z tego po tych koszmarach z Tibilisi,Karabachu i innych Levadiać, należy się cieszyć. Teraz Liga + fajne wieczory w L.E i jako bonus, zyczyłbym sobie wyjazd na Spartę
Raczej nie będą przeżywali. Inna waga pucharów i nne wyniki po pierwszych meczach. Oni już sie pogodzili, że odpadną. My mieliśmy po 1:0 u siebie nadzieję. To zupełnie nieporównywalne.
Teraz dla nas to nawet ta LE, którą wcześniej bralibyśmy w ciemno, jest jakaś taka bez wyrazu. Na spuszczonym powietrzu oczekuję kogo ewentualnie wylosujemy. Nawet przestało mnie to interesować. Czekam teraz na orkę w lidze i wtedy zobaczymy jaki mamy zespół. czy Maaskant z drużyną jest w stanie dać nam jakość, o której często mówi. Już niedługo się o tym przekonamy. Pierwszy mecz w sobotę z Lechią. Zobaczymy czy to bedzie dalej pańszczyzna jak z Widzewem czy coś więcej. Oprócz gadania czekam na konkrety. Mam nadzieję, że zacisną zęby i będą jechać w lidze na maksa. Tymbardziej, że niebawem prestiżowy mecz w POZnaniu.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 24.08.2011, 11:11
Legia też ma nadzieję i powiem szczerze trochę im współczuję,bo jak porównuje naszą grę u siebie i na wyjeździe i grę na wyjeździe i u siebie Apoelu i myślę sobie,że w przypadku Spartaka i Rapidu różnica w jakości może być podobnym to na prawdę współczuję zarówno legionistom jak i naszym towarzyszom wksiakom.Bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują,że w czwartek będą pogromy.No chyba,że zdarzą się cuda,ale my też na to liczyliśmy..
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 24.08.2011, 11:14
pit5791 napisał(a):Wyświetl post
Mamy dwa fajne mecze w naszej cienkiej lidze w najbliższych dwóch kolejkach, Lechia (na musiku) dom, Lech wjazd.
Zobaczymy jak się sprawdzi czekolada.

Co do gry Czekaja, to ja pamiętam ostatni mecz na wiosnę 10.04.2011 z Koroną, jaki profesor Jaliens dał popis, szczególnie brama na 2:1 Korzyma + jak go Niedzielan cały czas ogrywał.

W ostatnim meczu z Koroną nie przypominam sobie, aby ktoś tak woził Czekaja, czy, aby popełniał takie błędy przy ustawieniu przy stałych fragmentach (popełnił jeden błąd przy wyjściu do asekuracji).

A teraz Korona gra lepiej niż na wiosnę.

to taka merytoryczna odpowiedź, na argument merytoryczny typu:
"Proszę cię, nie porównuj gówna do czekolady".

Szczegóły www.youtube.com.

Ja sugeruję tylko, że każdy kolejny występ Czekaja, pokaże na zasadzie porównania, że popełnia mniej błędów i generalnie drużyna gra lepiej z nim niż z Jaliensem.

Zawsze warto mieć za plecami kogoś kto ma 196 cm, budzi to respekt, nawet jak ma 19 lat.

Dodatkowo Czekaj ma szansę dać opcję/przewagę taktyczną w ofensywie i defensywie przy stałych fragmentach gry (196 cm), co od dłuższego czasu jest wielkim problemem Wisły.

No chyba, ze wolimy posadzić na ławie Chaveza, albo promować Bunozę!!

Zwykła przyzwoitość jako kibica Wisły, nakazuję, aby jego zawodników nie nazywać "gównem"!!
Nie no jeśli Czekaj jest taki zajebisty i tak mało błędów popełnia w porównaniu do Kew to możesz być pewny że wkrótce wywalczy miejsce w pierwszej 11 ! A jeśli jednak tego miejsca nie wywalczy to będzie znaczyć tyle że wcale taki lepszy jak to Ty piszesz to on nie jest ... A tak na poważnie to trener przecież widzi go na treningu i jeśli rzeczywiście będzie taki dobry to z czasem będzie dostawał więcej szans a co do meczu z Koroną to Czekaj wcale bezbłędnie nie zagrał , zagrał dobrze ,nawet jak na debiut bardzo dobrze ale błędy mu się pewne przytrafiły i nie był to tylko jeden błąd jak to Ty wspominasz a kilka choć jeszcze raz podkreślę że wg mnie i tak zagrał dobrze jednak żeby od razu go do pierwszej 11 wciskać to już pewna przesada .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 24.08.2011 o godz. 11:25.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 24.08.2011, 11:16
Szukanie winnych nie ma sensu. Winny jest jeden - nasze zapóźnienie piłkarskie względem praktycznie całej Europy. Aktualna drużyna gra w mniej więcej stałym składzie od mniej więcej pół roku. Ludzie - nawet Abramowicz wykładając niebotyczna kasę czekał dłużej na względne osiągniecie celu.
Rok temu zastanawialiśmy się czy nasza drużyna załapie się do pierwszej połowy tabeli naszej (pseudo)ekstraklasy. Teraz niektórzy mówią o wtopie. K..... kubeł zimnej wody.
Wczoraj wyszedł brak ogrania w Europie - nie poszczególnych piłkarzy ale tej konkretnej drużyny. Z kim oni się mieli przygotować na taki mecz? Z Legią? Z Koroną?
Na bazie tego co jest można wreszcie stworzyć średniaka europejskiego. Potrzeba tylko ogrania ( choćby w tej traktowanej przez możnych po macoszemu LE) i jednego czy dwóch wzmocnień. Trzeba tylko właśnie tego kolejnego sezonu do ogrania i jak za rok o tej samej porze wtopimy z takim Apoelem będzie można mówić o niewykorzystanej szansie. Jest mi smutno bo przegraliśmy ale 3 miesiące temu nie postawiłbym 50 zł, że zagramy w tym meczu. Drużynę na LM nie buduje się w pół roku, nawet mając 20-krotnie większą kasę może być z tym problem.

Także zastanówcie się czy te pretensje i żale nie są na wyrost.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2011, 11:22
dopiero teraz jakoś doszedłem do siebie... cóż tak bywa, w naszym przypadku zresztą często...
DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE, WIERNI PO PORAŻCE

rozumiem błędy Pareiki - zdarza się nawet Jemu... wielu innych zawiodło całkowicie...
ale najbardziej boli mnie ten Lamey, dlaczego Maskant nie pozwolił grać Jovanoviciovi, który w środę spisał się poprawnie... dlaczego zagrał Lamey - po kontuzji (niestety potwierdził opinię z Anglii jaką wystawili mu tam kibice Jego poprzedniego klubu)
Oczywiście Diaz tak samo... jak można było brać takie paście na boki obrony przed walką o LM...
Odpowiedz cytując
pit5791
Member

Stary 24.08.2011, 11:23
Do Fanfan:

Twoje argumenty może się zdziwisz, ale do mnie docierają.
Ale się z nimi nie zgadzam

Czekaj, aby był z niego grajek klasy europejskiej, musi grać z kimś lepszym i doświadczonym.
Niestety tym kimś nie jest Jaliens.

Jaliens, niestety, robi się z niego wielką gwiazdę, ale on naprawdę nie grał nigdy w dużym klubie pod presją, z całym szacunkiem dla Alkmaar.

Jak Jaliens pokieruje nasza defensywą niedługo przetestuje Lech. Wtedy wszystko na jego temat odszczekam.

Jaliens nie daje przewagi taktycznej, nie potrafi dobrze wyprowadzić/rozegrać piłki, słabo gra głową, jest wolny, przegrywa walkę o pozycję, nic nie daje w ofensywie i to na poziomie naszej ligi, więc po co go trzymać i tyle mu płacić.

Ty twierdzisz, że warto.

Ja twierdzę, że nie warto, a Czekaj na dzisiaj jest naszą moim zdaniem najlepszą i najbardziej perspektywiczną opcją na tej pozycji (nie odkryłem Czekaja po meczu z Koroną!!).

Nie bierzesz po uwagę, jak młody zawodnik potrafi się rozwinąć w meczach o stawkę, właśnie o stawkę, a nie na treningach.

Przykład MU jest jak najbardziej odpowiedni.
Chłopaki grali na wypożyczeniach w klubach o poziomie zacznie wyższym niż Wisła.
Więc, aby z nimi za 2 lata walczyć w lidze mistrzów bark w bark, Czekaj musi grać w naszej lidze już teraz, która jest gorsza niż II liga angielska.

Niech przypomnę Błaszczykowskiego w meczach z Panathinaikosem i jego grę na prawej obronie z przymusu.
Gdzie teraz jest Błaszczykowski?

Co do uszczypliwości.

Skoro Jaliens był taki dobry, to dlaczego nigdy nie grał w swojej karierze w lepszym klubie, PSV, Feyenoord, Ajax, ani nikt go z zagranicy nie zobaczył.

Co do naszego Trenera, to po laniu na wiosnę ze Śląskiem i Górnikiem, zaczął przesadnie grać defensywnie, niestety nie można przeginać w żadną stronę, ponieważ wszyscy wiedzą, że defensywa Wisły to jest jej najlepsza formacja.
Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez pit5791 : 24.08.2011 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.08.2011, 11:28
Ja rozumiem wypowiedzi dotyczące tego, że lepiej dać szanse Czekajowi i Brudowi niż narzekać potem na grę Jaliensa, czy Jirsaka. U nas woli się stawiać na zagranicznych piłkarzy niż wypróbować wiślacką młodzież. Jaliens niedługo pewnie zakończy karierę, wtedy Czekaj straci już najlepsze lata do nauki. W polskiej lidze można wystawić najlepszych 10 i Czekaja, ten nabierze doświadczenia wtedy. Dlaczego akurat niego? To jeden z nielicznych wychowanków w naszej kadrze, takich graczy powinno być więcej w naszej meczowej "18". Tyle, że u nas Ci gracze obojętnie co by nie pokazywali nie dostaną szansy w pierwszym zespole. Lech, Legia - te kluby z czołówki jakoś się nie boją wystawić młodych.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 24.08.2011 o godz. 11:31.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.08.2011, 11:30
Wcześniej myślałem, że sobie robisz jaja, a ty poważnie porównujesz jakiegoś Czekaja do Jaliensa :O.
Nie wiem co o tym sądzić.Może ty jesteś rodzicem Czekaja, może jesteś Czekajem?A może po prostu masz jakieś urojenia?
Oglądałeś ty mecz z Koroną?Bo ja oglądałem i to co on tam wyrabiał wolało o pomstę do nieba.
Tak w ogólę to nawet nie ma o czym dyskutować.
Jak jeszcze raz przeczytam o jakimś czekaju to kolejną osobę będzie trzeba dodac do specjalnej kolekcji.Mniej stresu, mniej kręcenia rolką od myszy

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 24.08.2011, 11:31
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Szukanie winnych nie ma sensu. Winny jest jeden - nasze zapóźnienie piłkarskie względem praktycznie całej Europy. Aktualna drużyna gra w mniej więcej stałym składzie od mniej więcej pół roku. Ludzie - nawet Abramowicz wykładając niebotyczna kasę czekał dłużej na względne osiągniecie celu.
Rok temu zastanawialiśmy się czy nasza drużyna załapie się do pierwszej połowy tabeli naszej (pseudo)ekstraklasy. Teraz niektórzy mówią o wtopie. K..... kubeł zimnej wody.
Wczoraj wyszedł brak ogrania w Europie - nie poszczególnych piłkarzy ale tej konkretnej drużyny. Z kim oni się mieli przygotować na taki mecz? Z Legią? Z Koroną?
Na bazie tego co jest można wreszcie stworzyć średniaka europejskiego. Potrzeba tylko ogrania ( choćby w tej traktowanej przez możnych po macoszemu LE) i jednego czy dwóch wzmocnień. Trzeba tylko właśnie tego kolejnego sezonu do ogrania i jak za rok o tej samej porze wtopimy z takim Apoelem będzie można mówić o niewykorzystanej szansie. Jest mi smutno bo przegraliśmy ale 3 miesiące temu nie postawiłbym 50 zł, że zagramy w tym meczu. Drużynę na LM nie buduje się w pół roku, nawet mając 20-krotnie większą kasę może być z tym problem.

Dokladnie, mam podobne przemyślenia.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 24.08.2011, 11:33
Widzę Pit5791 ,że się nie dogadamy .
Ok masz swoje zdanie ja mam swoje a decyzje i tak podejmie trener który widzi piłkarzy na co dzień i wie kto co mu może podczas meczu dać . Wg mnie Czekaj na dzień dzisiejszy powinien być góra 4 środkowym obrońcą co w takim klubie jak Wisła i tak jest niezłą perspektywą dla młodego zawodnika .
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 24.08.2011, 11:37
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Wcześniej myślałem, że sobie robisz jaja, a ty poważnie porównujesz jakiegoś Czekaja do Jaliensa :O.
Nie wiem co o tym sądzić.Może ty jesteś rodzicem Czekaja, może jesteś Czekajem?A może po prostu masz jakieś urojenia?
Oglądałeś ty mecz z Koroną?Bo ja oglądałem i to co on tam wyrabiał wolało o pomstę do nieba.
Tak w ogólę to nawet nie ma o czym dyskutować.
Jak jeszcze raz przeczytam o jakimś czekaju to kolejną osobę będzie trzeba dodac do specjalnej kolekcji.Mniej stresu, mniej kręcenia rolką od myszy
Nie wiem ile postów takich jak twój,mój i fanfana będzie potrzebnych,żeby niektórzy zrozumieli,że Czekaj to może być podstawowym w ŁKSie,a nie w Wiśle.Błędy w ustawianiu,kryciu,nieodpowiedzialne wręcz idiotyczne zachowania,ja rozumiem,że wy jesteście zapatrzeni bo młody,bo wychowanek,co z tego skoro jest po prostu SŁABY,niech się rozwija,ale na wypożyczeniu albo w innym klubie,bo Wisła walczy o mistrzostwo Polski,a z Czekajem na stoperze mogłaby o tym pomarzyć.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.08.2011, 11:38
rafkur napisał(a):Wyświetl post

Wracając do wzmocnień. Będzie ich więcej i, niestety, w dużym stopniu będą wymuszone.
Latem kończą się kontrakty Diazowi i Paljicowi, to samo dotyczy Nuneza (jeśli do tego czasu nie przekona do siebie), Jirsakowi (i dobrze), Bitonowi (który również musi udowodnić, że nadaje się do drużyny). W sytuacji, gdy sprzedamy Meliksona i czarnym wariancie, gdy Mały skorzysta z prawa Webstera, w najbardziej ekstremalnym przypadku w ciągu roku zmienimy 7 zawodników. W tym większość po zakończeniu sezonu. To będzie oznaczało, że na miesiąc przed rozpoczęciem eliminacji (jeśli zdobędziemy mistrzostwo) mamy w składzie 7 nowych piłkarzy i zgrywanie zaczyna się od nowa. Względna stabilizacja czeka nas być może w sezonie 2012-2013, ale do tego czasu w najbardziej pesymistycznym scenariuszu ciągle będziemy pod pewnymi względami w tym samym punkcie.
Odpowiedz cytując
pit5791
Member

Stary 24.08.2011, 11:41
Do Pablo84:

Sorki człowieku, ale co ty za argumenty prezentujesz.

Talent czy dobrego grajka da się zauważyć od razu. Czekaj na stoperze, jest potencjalnie największym talentem w Polsce od kilku, kilkunastu lat.
Tylko trzeba go już ogrywać w lidze.
Jeśli u nas nie ma grać to powinien być wypożyczony ASAP do klubu conajmniej klasy Jagiellonii, klubu który o coś gra.

Ze względu na fakt, lepszej gry głową i na fakt, że na wzmocnienia na inne pozycje potrzeba kasę i nie będzie jej na stopera, powinien teraz grać Czekaj.

Jeśli taki zawodnik jak Czekaj nie dostanie teraz szansy to dla Polskiej piłki wielka szkoda i powinien uciekać z Wisły jak najszybciej.

Nie mam z Czekajem nic wspólnego, rodzinnie ani biznesowo.

Niestety podobnego talentu nie widzę w Brudzie.

Tak na marginesie Czekaj to etatowy reprezentant Polski od U-17, przez U-18 do U-19. Ma już 19 i pół roku, więc kiedy ma grać!!

Zobacz sobie w jakim wieku Nemanja Vidić zaczął grać w Crvenej Zezdzie!! I gdzie gra teraz.

A umiejętności Jaliensa przetestuje niedługo Lechia i Lech, jak w tych meczach nie zdobędziemy 4-ch punktów to się w klubie zrobi nerwowo!
Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez pit5791 : 24.08.2011 o godz. 11:49.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 24.08.2011, 11:45
3 jebaniutkie minuty ehh co nas nie zabije to nas wzmocni, w le też są fajni rywale i kibicowsko i sportowo, losowanie w piątek o 13? Pamiętajcie że ce..... nas pojęcie...
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 24.08.2011, 11:49
Pit,obejrzyj sobie jeszcze raz mecz z Koroną proszę Cię i skończ ........ć.Czekaj swoją inteligencją i zachowaniami na boisku pasował bardziej do obrony naszych sąsiadów zza błoń niż do mistrza Polski,bo przez jego GŁUPOTĘ mogliśmy stracić przynajmniej dwa gole.Może na prawdę jak to napisał Pablo jesteś Czekajem ? A może kimś z jego rodziny ? Wbij sobie do tej makówki,że Jaliens i Czekaj to niebo i ziemia.Nie mówię już nawet o umiejętnościach i idiotycznych błędach,Jaliens dyryguje całą obroną,jest jej mózgiem,a Czekaj nawet się ustawić nie potrafi.
P.S Analogicznie do twojego toku myślenia,porównaj sobie Sobolewskiego i Bruda takim sposobem jak porównałeś Jaliensa z Czekajem i okaże się,że Sobola niestety już nie sprzedamy za kupę kasy i że już nie długo do końca jego kariery i powinien usiąść na ławce,bo przecież Brud się rozwinie,Brud jest młodszy no i na Brudzie zarobimy kokosy
Powód: PS
Ostatnio edytowane przez baro1995 : 24.08.2011 o godz. 11:52.
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 24.08.2011, 11:52
oj tam,oj tam..przynajmniej pozbedziemy sie kilku kosmitow z R22
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.08.2011, 11:53
Bez zaskoczenia w sumie. APOEL odprawiał lepsze zespoły od nas na swoim stadionie. A jak zobaczyłem ich grę piłką w Krakowie to już w sumie można było być pewnym, że u siebie oni zagrają lepiej i jest duża szansa, że dostaniemy w papę.
Ostatnio edytowane przez tofik : 24.08.2011 o godz. 11:56.
..
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.08.2011, 11:58
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Wracając do wzmocnień. Będzie ich więcej i, niestety, w dużym stopniu będą wymuszone.
Latem kończą się kontrakty Diazowi i Paljicowi, to samo dotyczy Nuneza (jeśli do tego czasu nie przekona do siebie), Jirsakowi (i dobrze), Bitonowi (który również musi udowodnić, że nadaje się do drużyny). W sytuacji, gdy sprzedamy Meliksona i czarnym wariancie, gdy Mały skorzysta z prawa Webstera, w najbardziej ekstremalnym przypadku w ciągu roku zmienimy 7 zawodników. W tym większość po zakończeniu sezonu. To będzie oznaczało, że na miesiąc przed rozpoczęciem eliminacji (jeśli zdobędziemy mistrzostwo) mamy w składzie 7 nowych piłkarzy i zgrywanie zaczyna się od nowa. Względna stabilizacja czeka nas być może w sezonie 2012-2013, ale do tego czasu w najbardziej pesymistycznym scenariuszu ciągle będziemy pod pewnymi względami w tym samym punkcie.
Do tego dochodzą wiekowi Jaliens, Sobolewski, Iliev.
Odpowiedz cytując
zaszwe tam gdzie wisła
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 24.08.2011, 11:58
cięzko strasznie wejść do lm toretycznie to był najsłabszy rywal za rok może się uda trzeba zrobić naprawde tranfery miażdzące teraz wydawać sie mogło że te tranfery są najlepsze jakie mogły być ale na cypryjskiego mistrza nie wystarczyły trzeba ściągnąć nie wiem kogo aby róznice taką jaka była wczoraj zniwelować bo jesli chodzi o gre to była przepaść
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 24.08.2011, 12:03
To zdjęcie chyba w całości podsumowuje wczorajszy mecz:
Odpowiedz cytując
pit5791
Member

Stary 24.08.2011, 12:05
Sorki baro1995, bardzo dokładnie oglądałem mecz i to Czekaj bardzo dobrze trzymał pozycję w meczu, np sytuacja z Korzymem, tylko Czekaj został w tej sytuacji na środku pola karnego, gdzie był drugi stoper i defensywni pomocnicy w tej sytuacji?
W dodatku grał z poświęceniem (sytuacja z Lisowskim, czy to zblokowanie strzału, przy którym niby była ręka), a jego piła na aferę z 53min mało nie skończyła się bramką dla Wisły.

Za faul na nim Lisowski powinien wylecieć z czerwoną kartkę.

Tutaj powtórka:
http://www.youtube.com/watch?v=phQ2mzkt79A

niestety to Diaz z Bunoza prokurowali praktycznie wszystkie groźne sytuacje dla Korony.

Brud nie jest moim zdaniem takim talentem jak Czekaj.

Co do Sobola, to proszę waść, co ty mi tutaj ikonę klubu do takich porównań umieszczasz.
Brud moim zdaniem nigdy nie będzie grał na poziomie europejskim, Czekaj ma potencjał (w końcu jest m.in. od juniorów etatowym reprezentantem Polski).
Jak Jaliens zrobi tyle dla Wisły co Radek to podyskutujemy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.08.2011, 12:06
kot napisał(a):Wyświetl post
Nie Fra-Macie. Wydajemy wystarczająco dużo ( najwięcej w Polsce od lat ), aby chociaż przegrywać po walce a nie kompromitacjach. Dla mnie wczorajszy mecz był kompromitacją, taką samą jak te sprzed Holendrów. Nie podjęliśmy wczoraj żadnej walki, bo byliśmy obliczeni na obronę fartownego wyniku z pierwszego meczu. Ba, my w lidze nie potrafimy zawalczyć z Widzewami, nie mówiąc o ich zdominowaniu. Po roku czasu, drużyna Maaskanta nie umie i nie wie nic. Nie wie co to zmasowana defensywa, choć Maaskant wręcz kocha ten swój styl obrony NAC Bredy przed spadkiem i kompletnie, ale to kompletnie, nie wie co to ofensywa. Pojęcie ataku jakiegokolwiek nie istnieje. Ani pozycyjny ani z kontry. Szarpanina oparta na indywidualnych popisach grajków i tyle. Wisła nie potrafi wymienić z pierwszej piłki nawet jednego podania. To są fakty. Gra minimalistycznie do przypadkowej bramki i jeśli to ona ją strzeli, to po niej się cofa i obrona Częstochowy z Podbeskidziem i Apoelem. A jak strzelą ją inni, to najwyżej stać ją na remis. Mnie styl gry Maaskanta nie przekonuje. Mówi i mówi o tym ataku pozycyjnym od roku a piłkarze nie potrafią klepnąc jednej piłki ze sobą. Jak tego nie zmieni od razu ( natychmiast) i Wisła nie zacznie grać bardziej ambitnej piłki i ofensywnej, to nie mamy szans nie tylko w LE, ale i naszej. Nawet psychologicznie, piłkarze muszą zobaczyć od zaraz, że są w stanie zdominować Lechię, aby umieć zagrać jakkolwiek w LE.
To sobie przeczytaj, co powiedzial dziś Basałaj:

Cytat:
Od wielu lat tłumaczę, że piłka nożna jest ekonomią. Jeżeli w Polsce nie ma systemu szkolenia i napływu młodych dobrych piłkarzy, a jeśli są, to nie są do wzięcia przez polskie kluby, to trzeba sprowadzać coraz lepszych zawodników. Wystarczy popatrzeć, kto gra w APOEL-u: Brazylijczycy, Portugalczycy. Są to zawodnicy wysokiej klasy i podejrzewam, że mają wyższe kontrakty niż piłkarze Wisły.
Po JAKIM roku czasu drużyna Maaskanta nic ne umie?
Chodzi Ci o 6 nowych piłkarzy pozyskanych tego lata, którzy dopiero uczą się grac ze sobą (Lamey, Ivanovic, Diaz, Nunez, Biton, Iliev) a z których czterch w polu czyli 40% składu zagrało wczoraj w meczu? Przeciwko przynajmniej równie silnej jedenstace grającej ze soba co najmniej dwa lata?

Nie wymagaj rzeczy niemozliwych
Ostatnio edytowane przez FraMat : 24.08.2011 o godz. 12:31.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 24.08.2011, 12:07
pit5791 napisał(a):Wyświetl post
\
Skoro Jaliens był taki dobry, to dlaczego nigdy nie grał w swojej karierze w lepszym klubie, PSV, Feyenoord, Ajax, ani nikt go z zagranicy nie zobaczył.
To wtedy pewnie nie grałby u nas.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.08.2011, 12:08
FraMat napisał(a):Wyświetl post
To sobie przeczytaj, co powiedzial dziś Basałaj:

Po JAKIM roku czasu drużyna Maaskanta nic ne umie?
Chodzi Ci o 6 nowych piłkarzy pozyskanych tego lata, którzy dopiero uczą się grac ze sobą (Lamey, Ivanovic, Diaz, Nunez, Biron, Iliev) a z których czterch w polu czyli 40% składu zagrało wczoraj w meczu? Przeciwko przynajmniej równie silnej jedenstace grającej ze soba co najmniej dwa lata?

Nie wymagaj rzeczy niemozliwych
Że niby kto?
już zedytowałem - literówka, przepraszam jesli jesteś z rodziny Bitona
Ostatnio edytowane przez FraMat : 24.08.2011 o godz. 12:32.
Odpowiedz cytując
Jeden
Member

Od: 10.2010

Stary 24.08.2011, 12:11
Pareiko- bardziej od błędu boli czas(mecz) w którym go popełnił,nie ma sensu go obwiniać z tego co pamiętam to po Podbeskidziu to jego drugi tak poważny błąd i jak wspomniałem niestety w najważniejszym dla Wisły meczu.

Diaz- jak oglądałem mecz to były 3-4 sytuacje gdzie Diaza nie było na swojej pozycji w polu karnym i rywale stwarzali sobie sytuacje bramkowe.

Chavez- zagrał dobry mecz miał kilka pewnych interwencji ,bramki raczej w pojedynke nie zawalił.

Jaliens-nie podejme się oceny nie byłem skupiony na jego grze ,żal tylko kontuzji bo można gdybać gdyby pozostał na murawie.

Lamey-nie oceniam bo nie zapamiętałem jego gry .

Melikson- nie miał z kim grać piłki wystarczy przypomnieć mecze z Litexem miał z kim wymieniać piłki i grał bardzo dobrze w meczu z Bułgarami.Z APOELEM graliśmy defensywnie wychodziliśmy 2-3 zawodnikami i Maor sobie nie pograł bo zaraz był podwajany.

Sobolewski-niestety nie dotrwał do końca meczu przy 2-1 mógłby przytrzymać piłke coś podpowiedzieć innym z drużyny.Uważam,że mógł pozostać na murawie w pierwszym meczu był zagrożony kartką i dał rade bez żółtej.

Nunez-nie oceniam .

Wilk-dobry mecz pokazał,że jest jednym z tych na których można opierać skład.

Małecki-pierwsze skojarzenie nie dał rady kondycyjnie było widać po 20 minutach nawet po twarzy jak oddycha,że to zbyt trudne warunki próbował szarpać ale co można zrobić gdy nie ma komu zagrywać.Co do sytuacji na słupku już przed stratą bramki gdy był korner zastanowiło mnie dlaczego najmniejszy idzie na krótki słupek wiem wiem bo wysocy muszą walczyć w polu karnym ale gdyby na krótkim słupku stał ktoś wyższy to wybiłby nawet Melikson nie wspominając o Genkovie.

Genkov-największa ofiara taktyki Roberta na ten dwumecz już po pierwszym meczu była masa głosów,że Genkov robił za pomocnika i miał bardziej bronić niz atakować dla mnie napastnik jest od atakowania a niestety był przeważnie bliżej środka boiska niz pola karnego bo takie zadania dostał od trenera.W dwumeczu grał Genkov bo właśnie Robertowi do taktyki pasował.

z rezerwowych ocenię tylko Ilieva jedno kapitalne zagranie pozostanie z pozytywów w pamięci .

Robert Maaskant- obrał na dwumecz taktyke defensywną niestety nie udało się to jest taki paradoks bo gdyby był awans każdy chwaliłby trenera ,że taktyką obronił zaliczke.A teraz można zarzucić zbyt defensywną gre wręcz obrone Częstochowy a raczej Krakowa.

Podsumowanie meczu jak dla mnie defensywa ustawiona zbyt głęboko kwestią czasu była pierwsza i kolejne bramki nawet przy 2-1 gdy zobaczyłem naszych nadal w polu karnym to obawiałem się tego gola.
Jeżeli decydujemy się na bronienie to chociaż wyprowadzajmy grozne kontry my tego nie robiliśmy i APOEL czuł się na tyle pewnie i dlatego tak dominowal.

Przed nami dwie batalie jedna bardzo trudna obrona tytulu.Druga batalia to LE trzeba zdobywać punkty nawet jeżeli nie wyjdziemy z grupy to minimum trzeba ugrać te 5 punktów do rankingu aby za rok mieć rozstawienie w 3 rundzie LM jak i 4 LE.Mecze będą co 2 tygodnie i nie ma tłumaczeń,że mecze co 3 dni mamy szeroką kadre trzeba grać przyzwoicie na dwóch frontach.

Zarobiliśmy i zarobimy w tym roku za puchary w granicach 5 milionów euro to pieniądze dzięki którym możemy mieć nadzieje na dalsze budowanie drużyny w zimie, bo takiej kwoty wiele lat z pucharów klubowy budżet nie widział i każdy wie,że warto inwestować bo wszystkie transfery zwrociły się z nawiązką a i sukces sportowy przyszedł mimo,że tylko grupa LE to takiego wyniku nie mieliśmy od kilku lat.
Gdy piłka trafiła w słupek po wolnym dla Wisły,myślałem,że umrę-mówił trener Interu Argentyńczyk Hector Cuper.Mistrz Polski wygrał w Krakowie 1:0,ale odpadł z Pucharu UEFA po porażce w pierwszym meczu 0:2.
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 24.08.2011, 12:13
http://www.malopolskatv.pl/m-pol-w-w...i-cudzoziemcy/ - Michał Pol o przyczynach porażki
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 24.08.2011, 12:13
pit5791 napisał(a):
Oczywiście, że mogę się mylić, ale:

Kew Jaliens, wzrost - 183 cm, wiek 33 lata, kontrakt - EURo, można go potencjalnie odsprzedać za - EURo.
Michał Czekaj, wzrost - 196 cm, wiek 19 lat, kontrakt - EURo, można go potencjalnie odsprzedać za - EURo

To jest twój tok myślenia.I porównywanie Jaliensa do Czekaja tym sposobem jest tak absurdalne jak Sobola z Brudem,bo tych drugich od 1 dzieli taka sama przepaść. Czekaj był ciągle spóźniony,przy pułapkach ofsajdowych zostawał najbliżej bramki,bezmyślnie faulował i biegał na środek boiska,a potem zostawała taka luka na środku na obrony,że łatać ją musiał Małecki i gdyby tego nie zrobil Korzymek strzeliłby sobie gola,i nie mów gdzie był drugi stoper i defensywni pomocnicy ,bo STOPER JEST OD TEGO,ŻE MA BYĆ NA STOPERZE,a jak go nie ma i jest gol to znaczy,że spie.dolił proste.A sposób w jaki dał się w końcówce objechać(Zachowanie Chaveza to przy tym pikuś) i ratowanie się faulem,który gdyby bodajże Kuzera był trochę szybszy skończyłby się karnym bo zabrakło 0.5 m. Jego zachowania na boisku przypomniały mi jedynie początki małego w Wiśle,bezmyślność i boiskowa głupotę.
Gra Jaliens i ma grać,bo jest dużo lepszy.Tyle
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów