|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Chill out, ja rozumiem, że wczorajsza przegrana boli, zwłaśzcza że niektórzy z kibiców już planowali wyjazdy na mecze grupowe (i słusznie, wszak kibic powinien wierzyc w swoją drużynę) - dlatego nie wypowiadam się o Waszym dwumeczu z Apoelem, bo nie w moim stylu jest dobijanie leżącego. Została Wam grupa w LE, czyli stopień rozgrywek raczej niestety nieosiągalny w tym roku dla mojej drużyny (aczkolwiek wierzę do końca).
Ostatnio edytowane przez zizou : 24.08.2011 o godz. 10:25.
![]()
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Jak patrzysz na ostatni rok, na postępy Cikosa, Małego, Wilka .. jest lepiej. Puchary są wiec jest lepiej. Wzmocnienia gotówkowe są wiec jest lepiej. Mamy lepszych zawodników niż rok temu? Mamy. Mamy większa frekwencje niż kilka lat temu? Mamy. IMHO Jest o niebo lepiej niż rok, dwa lata temu. I nie zapowiada się na pogorszenie koniunktury, wręcz przeciwnie. |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tez jestem gotow postawic pieniadze, ze to Malecki sie w.......il Pareice w parade. Wzrok estonczyka podnoszacego sie z ziemi mowi wszystko.
Niestety ale Malecki po tym jak zostal okrzykniety bohaterem w srode, dostal powolanie do kadry, zareagowal jak gowniarz. Mecz z APOELem to byla absolutna katastrofa w jego wykonaniu. Ani jednej dobrej pilki nie zagral. Ani jednej. Zepsul jedyny rog jaki wykonywal, i s.......il jedyne sensowne dogranie do Genkowa z pierwszej polowy. To byly bledy techniczne nie przystajace pilkarzowi aspitujacemu do gry w kadrze. Reszta to byly tylko i wylacznie zle i bardzo zle wybory. Malecki dal nam szanse tydzien temu, dzis postanowil byc polskim Messim i oslabil nasz zespol. Oslabil i zawalil mecz. Mocno bym sie zastanowil nad tym nowym kontraktem. Maly juz prochu nie wymysli. Ani nie zmadrzeje na boisku. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie mam wrażenie, żebyśmy leżeli - i chyba jednak większość Wiślaków też nie. Po prostu się nie udało, i tyle.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Jaliens jest jednym z najlepszym obronców tej ligi.Maaskant wielokrotnie podkreślał, że to on stanowi mózg defensywy a jak na naszych piłkarzy jakich mamy prezentuje się całkiem niezle. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Już wszędzie napinka, a w czwartek będą kolejne baty, wytrzymamy do czwartku
Ludzie nie załamujcie się!!! Trzeba było się z ty liczyć, chociaż styl w jakim przegrali jest przerażający. Zachowujecie się jakby nie było o co grać: LE, Ekstraklasa, PP. Czy Mistrz Polski oraz Puchar Polski i wyjście z grupy nie dało by wam większej satysfakcji niż asystowanie przy grze w LM ![]() ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wyjscie jest tylko jedno: wzorem Grecji, Turcji oraz Cypru nalezy sprowadzac 30-letnie wypalone swiatowe gwiazdy i na tym budowac druzyne bo ani nie bedziemy Ajaksem ktory wychowywal sobie gwiazdy na pęczki ani Mu i Barcą z nieograniczonymi budzetami.
Zamiast placic po 2 mln euro na jakies Delevy i inne Tomy nalezy sprowadzac za darmo i placic duze gaże roznym Haselinkom, Kezmanon i innym Borówkom. U innych to sie udalo to u nas tez sie uda, no chyba ze ktos wierzy w polską zdolną mlodziez... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Nasz terminarz gier w LE:
15 wrzesień 29 wrzesień 20 październik 3 listopad 30 listopad/1 grudzień 14/15 grudzień |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Małecki robi różnicę czyli czasami spartoli a czasami strzeli. Sam byłem przeciwny jego obecności na boisku z uwagi na egoizm. Natomiast ostatnio zmieniłem zdanie. Nie ma akcji bez Małeckiego. On zawsze bierze ciężar gry na siebie nawet jeśli nie trzeba. Ktoś taki jak on robi różnicę i napiera do granic dopóki nie przegnie tak jak wczoraj. Myślę ze ten wczorajszy przypadek go trochę otrzeźwi. Nie takich życie samo temperowało. Poza tym kasa za Małeckiego będzie niemała. Nie ma co jej odpuszczać, kontrakt przedłużyć. P.S. Twoja frustrację całkowicie rozumiem i popieram no ale bez przesady. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludzie i darujmy sobie LE - przecież co my możemy tam u grać przy tym potencjale - do grudnia i koniec a jak nie przyłożymy się do ligi to w przyszłym roku w europejskich pucharach może nas w ogóle nie być. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy a nie opowiadać bzdur. Nie będzie pucharów - nie będzie budowy zespołu. Niektórzy cierpią na krótkowzroczność intelektualną.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Losowanie grup LE odbywa się w ten piątek o 13.00 ?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Kwestia jest taka, że sami też nie wiadomo czego nie zrobimy. Potrzeba lepszej ligi, większej rywalizacji. Jak nie, to pozostanie nam brylowanie w słabej lidze i co jakiś czas walka w pucharach i ciągłe rozczarowania, że mistrz dużego kraju nie może się równać ze średnimi zespołami.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To jest wszystko do nadrobienia, tylko trzeba na nowo wyznaczyć sobie cel. Dla mnie cel jest jasny, awans do 1/16 LE. Jeszcze możemy doświadczyć większych emocji w LE niż w LM, gdzie grając tak jak wczoraj w LM lali by nas niemiłosiernie. Pieniądze też wpadną za LE, fakt mniejsze niż w Champions League, ale to zawsze więcej niż rok czy dwa lata temu w pucharach. Dla mnie większym ciosem będzie jak piłkarze się załamią i będą zaczynali przegrywać mecz za meczem niż samo odpadnięcie z LM na ostatniej prostej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
no ale jak to jest ze ten Apoel w ataku wyglądał jakby mieli motorki w dupie.
A Juniora Diaza to bym za te włoszyska powiesił gdzies na drzewie na Cyprze i zostawił w .... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Mamy dwa fajne mecze w naszej cienkiej lidze w najbliższych dwóch kolejkach, Lechia (na musiku) dom, Lech wjazd.
Zobaczymy jak się sprawdzi czekolada. Co do gry Czekaja, to ja pamiętam ostatni mecz na wiosnę 10.04.2011 z Koroną, jaki profesor Jaliens dał popis, szczególnie brama na 2:1 Korzyma + jak go Niedzielan cały czas ogrywał. ![]() W ostatnim meczu z Koroną nie przypominam sobie, aby ktoś tak woził Czekaja, czy, aby popełniał takie błędy przy ustawieniu przy stałych fragmentach (popełnił jeden błąd przy wyjściu do asekuracji). A teraz Korona gra lepiej niż na wiosnę. to taka merytoryczna odpowiedź, na argument merytoryczny typu: "Proszę cię, nie porównuj gówna do czekolady". Szczegóły www.youtube.com. Ja sugeruję tylko, że każdy kolejny występ Czekaja, pokaże na zasadzie porównania, że popełnia mniej błędów i generalnie drużyna gra lepiej z nim niż z Jaliensem. Zawsze warto mieć za plecami kogoś kto ma 196 cm, budzi to respekt, nawet jak ma 19 lat. Dodatkowo Czekaj ma szansę dać opcję/przewagę taktyczną w ofensywie i defensywie przy stałych fragmentach gry (196 cm), co od dłuższego czasu jest wielkim problemem Wisły. No chyba, ze wolimy posadzić na ławie Chaveza, albo promować Bunozę!! Zwykła przyzwoitość jako kibica Wisły, nakazuję, aby jego zawodników nie nazywać "gównem"!! Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez pit5791 : 24.08.2011 o godz. 10:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Wisła przegrała z Apoelem , bo była o co najmniej klasę słabsza i nie ma sensu dywagować czy Małecki powinien stać przy słupku czy wyjść za linię boczną boiska.
Taktycznie Wisła jest zespołem bardzo ubogim i nie zmienia się to od roku. Nie ma zupełnie pomysłu na akcję ofensywną czy też stałe fragmenty gry. Jedyną taktyką jest wg mnie bronić i liczyć , że uda się jakaś indywidualna akcja. Myślę , że , to zdecydowanie za mało i tak ubogiej Wisły pod względem taktycznym nie widziałem. Problem Wisły polega na tym , że ten skład jest w dużej mierze solidnie zaawansowany wiekowo i ile grać jeszcze będą Jaliens Lamey czy Sobolewski? Rok? Dwa lata? Dlatego sadzę , że włodarze Wisły się przeliczyli , bo chcieli sukces osiągnąć od razu awansując do LM a może się okazać , ze za rok będzie się zgrywał zupełnie inny zespół. W tym składzie w LM były , by ciężkie baty i może , to lepiej , że jest LE , bo to przez te rozgrywki zdobywa się niezbędne doświadczenie , by grać w LM. Apoel , to zespół dużo lepszy co było wczoraj widać a na dodatek nikt o tym nie wspomniał , że ten zespół nie zaczął jeszcze sezonu ligowego i aż strach pomyśleć jak by wczorajszy mecz wyglądał gdyby Apoel rozegrał 5 spotkań w lidze. Niestety futbol Cypryjski uciekł nam już dawno co pokazują rankingi , tylko nasza świadomość się nie zmieniła. Dla większości kibiców w Polsce Cypr jest wyspa na , której łowi się ryby i gra rekreacyjnie w piłkę. Ogólnie patrząc na ostatnie trzy lata Wisły w lidze czy możemy twierdzić , że Wisła dominuje? Wg mnie z roku na rok dystans czołowych klubów do Wisły się zmniejsza , bo i Lech i Legia a nawet Śląsk sukcesywnie zacierają hegemonie Wisły w lidze. To nie jest przypadek , że Wisła zdobywając Mistrzostwo w zeszłym sezonie zdobyła tak mało punktów i poniosła tak dużo porażek. Należy postawić pytanie w jakim kierunku zmierza Wisła? Z roku na rok jest silniejsza czy staje się jednym z wielu kandydatów do Mistrzostwa? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Będzie dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
A i jeszcze jedno. Nie wiem jak Maaskant mógł wystawić Diaza na lewej obronie widząc co ten gość wyprawiał chociażby w Łoweczu. Z takimi zawodnikami to my do Ligi Mistrzów nie wejdziemy. Szkoda mi Siergieja, kapitalne pół roku w Wiśle, a w najważniejszym meczu przytrafił mu się taki klops.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 24.08.2011 o godz. 10:55.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Teraz zaczęto otwierać orliki,klubu powoli stawiają na młodzież,tyle,że skoro w miarę normalny system będzie za około 2 lata,i będą warunki,to efekty w postaci zdolnych młodzików będą za 8-15 lat.Mówiłem już wiele razy,że trzeba brać przykład z turków,którzy zaczęli od specjalistów,managerów i baz treningowych,a potem zaczęli rozwijać marketing i przekonywać wielkie firmy,że tutaj za kilka lat będzie europa,a potem była kasa,żeby płacić po kilka mln E rocznie zawodnikom.Bo my się tu zastanawiamy,że taki Kezman chce 750 tys.E ,że nie taka jest polityka klubu,to pomyślcie sobie,że ten Kezman,kiedy był jeszcze gwiazdą ,trafił właśnie do Turcji,gdzie pewnie zarabiał dobre 5 mln E rocznie.Jak patrze na niektórych ,dam przykład Legii,cała drużyna chu.a gra,wszyscy się czołgają po boisku,a jedyną osobą,która chce,której zależy,która walczy,drze ryja,gestykuluję i próbuję,jest 32 letnie Ljuboja.I moim zdaniem lepiej było dać Ljuboji ten kontrakt niż wypożyczać Bitona.I uważam,że taka politykę powinniśmy zacząć,sprowadzać graczy 30+ z doświadczeniem i CV,graczy którzy wiedzą jak się zachować jak się w 86 min wygrywa 2-1.Tacy zawodnicy gwarantują jakość i doświadczenie,gwarantują sukces marketingowy,tak zaczynała Turcja i dzięki temu jest lata świetlne przed nami.Co nam po tych 20 paru nowych stadionach które będą w komplecie ukończone w 2013 roku,skoro jak się patrzy na taką Lechię,i się myśli,niektóre wielkie europejskie firmy grają w kurnikach,a drużyna która gra taki piach,gra na takim obiekcie..Popieram drogę,którą poszli Turcy i jestem za zatrudnianiem ludzi takich jak Kezman czy Nihat,którzy obecnie są bez klubu podobnie jak wielu graczy z CV i doświadczeniem.
![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Czekaj na pewno nie jestem gównem , bo gówno jest czarne (lub brązowe) , jak nasza obrona(nie ma tu rasizmu,są nerwy że jak gra jakiś młody polak to od razu musi być besztany) .
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z pustego i Salomon nie naleje. Przecież wczoraj zagraliśmy bez żadnej taktyki - w założeniu mieliśmy się bronić a APOEL robił co chciał na boisku - o kontrach mogliśmy zapomnieć mając w składzie 2 słabiutkich bocznych obrońców, którzy nie biegali kompletnie - ich pozycje musiało asekurować 2 dodatkowych zawodników. To był chaos nastawiony na szczęście - a nóż widelec się uda. w LE możemy trafić na mocniejsze drużyny niż Cypryjczycy - na pewno nie zagramy z Łotyszami czy Bułgarami.
APOEL przewyższał nas pod każdym względem a i tak w grupie w LM będzie dostawał po tyłkach - zobaczycie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
dopiero teraz jakoś doszedłem do siebie... cóż tak bywa, w naszym przypadku zresztą często...
DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE, WIERNI PO PORAŻCE rozumiem błędy Pareiki - zdarza się nawet Jemu... wielu innych zawiodło całkowicie... ale najbardziej boli mnie ten Lamey, dlaczego Maskant nie pozwolił grać Jovanoviciovi, który w środę spisał się poprawnie... dlaczego zagrał Lamey - po kontuzji (niestety potwierdził opinię z Anglii jaką wystawili mu tam kibice Jego poprzedniego klubu) Oczywiście Diaz tak samo... jak można było brać takie paście na boki obrony przed walką o LM... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czekaj <<<<<< Jaliens.Niektórzy może inny mecz z Koroną oglądali,albo po prostu byli zapatrzeni w młodego wychowanka i nie widzieli jego podstawowych błędów,nieodpowiedzialnych zachowań i katastrofalnego ustawiania kiedy biegł sobie na prawą stronę praktycznie pod połowę,robił nieudany wślizg,a potem na środku obrony za niego korzyma próbował powstrzymać Patryś M/Po jego błędach mogły paść co najmniej 2 gole dla Korony.Rozumiem,że chcecie stawiać na młodzież,ale Jaliens to jest dyrygent naszej obrony i gdyby nie on co podkreśla i RM i Chavez z naszą obroną byłoby dużo dużo gorzej.
![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak na luzie..........kibice Śląska i Legii jutro bedą przeżywali to, co My wczoraj.......Cały dzień oczekiwania na mecz w nerwach, z nadziejami na cud" i awans. Gdyby im sie udalo,(czego Śląskowi), z całego serca życzę, będą w siódmym raju, będzie feta, poleją się szampany........ Panowie i Panie...MY JUŻ TAM JESTEŚMY
!!!!I z tego po tych koszmarach z Tibilisi,Karabachu i innych Levadiać, należy się cieszyć. Teraz Liga + fajne wieczory w L.E i jako bonus, zyczyłbym sobie wyjazd na Spartę ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nikogo nie oskarżam ani nie podejrzewam, wejscie do LM to dużo forsy dla pilkarzy z biedniejszych lig. Jakbym był prezesem w takim Apoelu wystarczy dać kupę forsy bramkarzowi przeciwnej drużyny lub trenerowi... ale to tylko taka fantazja.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||||
Dawanie przykładu MU uważam za niesmaczne , po pierwsze tacy piłkarze jak Welbeck , Cleverly czy Jones świetnie spisywali się podczas okresu przygotowawczego zwłaszcza Ci dwa pierwsi i po prostu przebili się do pierwszego składu -zobaczymy na ile a po drugie Ci piłkarze są już ograni w Premier League w innych zespołach gdzie prezentowali się bardzo dobrze więc co to ma wspólnego z wprowadzaniem Czekaja który do tej pory grywał najwyżej w ME ? Pomalutku , chłopak jest utalentowany , dostał szansę z Koroną i jeszcze dostanie nie jedną ale na dzień dzisiejszy jest za słaby na pierwsza 11 , na dzień dzisiejszy może być zadowolony że przebił się do pierwszej drużyny a to już coś .
Myślę ,że każdy kto ogląda mecze Wisły wie o jakie cechy chodzi i ja nie zamierzam mówić Ci tego co wg mnie powinno być oczywiste a po drugie widzę że moje argumenty i tak do Ciebie nie dotrą więc mam propozycję : najlepiej sam skontaktuj się z trenerem Maskantem i zapytaj się Jego jakie to cechy posiada Jaliens że jest potrzebny naszemu zespołowi . On wiele razu to już mówił ale widocznie do Ciebie to nie dotarło ... |
|||||||
|

|
||||||
![]() |
|
|