|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jeszcze ....a brakuje żebyśmy za 6 lat dopisywali kolejnego ...
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
@ Sedzia
Tylko ciezko mowic o budowaniu. Co roku wymienia sie zbyt wielu zawodnikow, a kolejnych sprowadza na wypozyczenia (a jakze, bo pieniedzy na kupno nie ma). Dla mnie to bardziej chec stworzenia na szybko druzyny, na tyle silnej na ile sie da, na tu i teraz z tego co jest, z tego co uda sie znalezc majac ten 1 mln Euro na transfery. Oczywiscie nie ma w tym nic zlego, takich klubow sa setki, tysiace, ktore maja mniejszy niz Wisla budzet i graja dla kibicow, dla przyjemnosci. Tylko po co w tym kraju ciagle pompuje sie balonik jesli nie ma ku temu zadnych podstaw ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Pierwsza mysl po gwizdku sedziego-dramat. Nawet na lzy nie byloby sil. Co mnie w pewien sposob uspokoilo to fakt, ze o raz kolejny przekonalem sie ze pilka jest sprawiedliwa. moze kiedys los odda nam ta sprawiedliwosc, gdy bedziemy tego potrzebowac.
Pareiko zachowal sie beznadziejnie. Oczywistym jest, ze wybronil nam wiele sytuacji, ale czy nie po to zostal zatrudniony? Byl to jego obowiazek. Nasza druzyna smuci mnie swoim zalosnym indywidualizmem. Nie jestesmy zgrana paczka, lecz zbiorem pojednczych kopaczy. Martwi mnie bezradnosc Meliksona. Troche sie zawiodlem. Myslalem, ze to nasz nowy magik, krol srodka pola, czysty diament. Niestety w meczach z Apoelem wygladal jak matowy bursztyn z Baltyku. Wsrod innych kamulcow z.ekstraklasy sie blyszczy, ale przy innych kamieniach szlachetnych traci swoj urok. Prosze Maor udowodnij, ze to tylko wypadek przy pracy. Braki byly wszedzie. Kazda formacja wymaga uzupelnien. Trener tez stanowczo powinen popracowac nad soba. Nie jest swiety i ponosi duza odpowidzialosc za osiagniety wynik. Brak nam gry konbinacyjnej, schematow obronnych i wielu innych elementow. Mimo to uwazam, ze mamy dobrego trenera i nie chcialbym zmiany. Przedewszystkim liczy sie teraz ciezka praca calego zespolu. Moze poraby byla zakontraktowac wreszcie jakiegos dobrego napastnika. Spryt boiskowy Gienka i start do pilki to jakis koszmar. Oczekiwalem od niego wiecej. Patrze na nasz sklad. W kazdej formacji reprezentanci lub przyzwoite nazwiska swiata futbolu. Gdzie w takim razie uciekla nam "jakosc"? Skad taka kolosalna rozmica na rzecz przeciwnika? Mam wrwzenie, ze w meczu z Realem Madryt wygladalismy lepiej swego czasu. Fakt pilkarze inni, ale pieniadze podobne. Pozdrawiam kolegow i dziekuje pilkarzaom za wole walki-tego wam odmowic nie moge. Bedzie DOBRZE!
Ostatnio edytowane przez a_r_e_n_a : 23.08.2011 o godz. 23:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ci obcokrajowcy co trafiają do takiego Apoelu to chyba jednak lepsi niż Nasi,łatwiej operują piłką ,dużo grają na jeden kontakt,nie ma holowania piłki jak u niektórych Naszych
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.08.2011 o godz. 23:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ważne czy Ty dasz się temu ponieść czy nie Sędzia się odezwał, jak się okazuje kolejny, gdzie jak nie chodzi o politykę, to tylko się pod tym podpisać ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tak troche z innej beczki
Wie ktos o której mają przyleciec wislacy do krakowa Może warto było by ich jakoś przywitać |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Dziwnie jestem tego samego zdania. Może dlatego, że tam jest więcej wartościowych piłkarzy a nie takich z łapanki którym tylko się kontrakt gdzieś tam kończy i trafiają do nas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ostatnio podpisaliśmy Jovanovica i Chaveza na 5 lat. Mamy do tego Bunozę. Spokojnie mógłby za dwa lata grać Biton, Meleks, Genkow, Nunez, Wilk, Jaliens będzie miał za dwa lata 35, więc tutaj faktycznie może być różnie. Lamey i Iliev nie byli brani z myślą o budowaniu na nich drużyny - oni byli brani z myślą na eliminacje LM. (O tym właśnie piszę w kontekście zmiany planów, bo zbyt dobrze nam poszło w tamtym sezonie). Sobol ma 35 i tutaj ewidentnie jest kwestia jego zastąpienia przez Wilka. Moim zdaniem to już wcześniej powinno było mieć miejsce, ale znowu kwestia szansy na LM (no i Sobol ostatnio nieźle grał). Ja wręcz jestem przekonany, że po tej rundzie znowu będą spore zmiany, trzeba będzie zobaczyć na czym stoimy z bokami obrony, znaleźć wreszcie kogoś lepszego od Małeckiego (pomimo zdobywanych ważnych bramek i walki oraz serca dla Wisły, PM niestety ma zbyt dużo braków. Jedynie 30% podań celnych w meczu z Apoelem w Krakowie ma swoją wymowę). Trzeba zobaczyć co z napastnikami, bo jeśli Genkow się nie odblokuje, to mamy problem (choć Genkow dobrze pracuje dla drużyny). ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Powtórka z rozrywki z Aten. Brak słów...
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Taka mi przyszła jeszcze jedna rzecz do głowy przed snem po meczu z przed 6 lat z Panatą płakałem jak nie wiem bo tam piłkarsko nie byliśmy dużo gorsi od Greków do tego sedzia nas okradł z prawidłowej bramki Penksy a dla kontrastu dzisiaj przyjąłem to na chłodno jest ból w sercu ale i trzeźwe spojrzenie poza jednym genialny strzałem Wilka ofensywnie nie istnieliśmy !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Żal tych 8 mln euro... Dalej nie będzie bazy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie często tutaj pisze, prawie w ogóle...ale coś trzeba teraz. Było blisko w Atenach-teraz ani przez chwile nie. Licząc te wszystkie sytuacje APOEL-u 3-1 to najniższy wyrok kary. Boli jak cholera, to prawda(jeśli się ma Wisłę w sercu, a nie jest się kibicem bo dobrze grają). Po Atenach płakałem, nie ukrywam, ale teraz jest mi tylko cholernie żal. Żal, że nawet nie będąc przez minutę lepszym brakło tak niewiele...trudno, boleć będzie, ale wiara pozostanie. Pozdrawiam PRAWDZIWYCH Wiślaków
![]()
When you touch my face
When you call my name I`m burn with desire... http://www.youtube.com/watch?v=fW4Y867Oh6s |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bierzemy na wypożyczenia, żeby potem kupić tych co się sprawdzą. W ten sposób mamy np. Chaveza na 5 lat, który jest ostoją defensywy. Dzięki temu nie mamy Riosa, który do niczego by się nam nie przydał. Jeśli Biton i Nunez się sprawdzą (a mam wrażenie, że tak będzie), to z niewielkim ryzykiem mamy dwóch kolejnych, zgranych z drużyną zawodników. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie będzie bazy nie będzie LM. Najpierw trzeba mieć baze aby grać w LM,a nie odwrotnie. Polska to kraj na glowie postawiony.
A i w sumie dziwne czemu Maor tak nie istniał. Czy on tylko w naszej lidze daje rade?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 23.08.2011 o godz. 23:30.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ostatnia dekada - Wisla 2 razy najblizej fazy grupowej LM i to by było na koniec z mojej strony. Niech sie smiaja, wyjdzie im to bokiem jak rok temu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
100 % zgody z Małeckim - jako joker wchodzący z ławki byłby bardziej przydatny dla drużyny... to jego holowanie doprowadza mnie do szału. Zresztą na początku meczu była taka sytuacja, że wyszliśmy z kontrą, Mały po lewej i Genkov sam po prawej i PM, zamiast podać z pierwszej piłki, wpadł w pole karne i oddał strzał typu kaszlak. ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
. Dlaczego polski futbol ce..... kretyńskie podejście niemal do wszystkiego o polityce transferowej i infrastrukturze, że wspomnę.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 23.08.2011 o godz. 23:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Issa Ba by zdążył krok zrobić a dwóch Cypryjczyków by go objechało z palcem w dupie. Nie pamiętacie jaki gość był wolny i wątły że takie bzdury piszecie? Byliśmy dziś słabsi fizycznie, motorycznie, technicznie, jako drużyna. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ten NIC tylko narzeka co za człowiek.
Kasy z LE jest wystarczająco sporo by było i na bazę, tylko trzeba cały czas się rozwijać, chodzi o to aby za rok być o kolejny krok do przodu tak jak to zrobiliśmy ostatnio, patrząc na 12 msc. wstecz.
Co do Meliksona pełna niezgoda, bo np. z Litexem grał nieźle i to nie w polskiej lidze było .
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.08.2011 o godz. 23:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Najśmieszniejsze jak przed tym meczem odbywały się tutaj licytacje pt. ile to Wisła zarobi na LM oraz na kogo fajnie byłoby trafić .Następnym razem trochę pokory bo to , że media przy takim wydarzeniu pompują balonik to rzecz normalna bo Polska od ponad 15 lat jest czarną plamą na mapie LM ale nie oznacza to , że i my mamy ulegać tej euforii . Teraz ważne żeby zaprezentować się solidnie w LE , nazbierać pkt. a jednocześnie być wysoko w tabeli rundy jesiennej a najlepiej liderować .
Jedno mnie martwi co zostało tutaj poruszone a mianowicie nie mamy perspektyw jeśli chodzi i rozwój tej drużyny i zgranie bo polowa składu to za rok będą niestety emeryci . PS. Żal Sobol bo być może to było jego ostatnie w karierze podejście do LM . |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
jako jedyny potrafił utrzymać dłużej piłkę niż 5 sekund dobre i to ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem co powiedzieć - ale nie istnieliśmy. Trzeba się zgrywać i utrzymać skład.
Małecki jest cienki jak dupa węża a kontuzjowany Melikson w pierwszym składzie pokazuje jak sportowo jesteśmy mierni. Małecki nie nadajesz się do Wisły sportowo i mentalnie i niestety nikt cię poważny nie zechce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeżeli kiedykolwiek awansujemy do LM to raczej bez Polaków w wyjściowej 11, albo z co najwyżej jednym. Bo z Sobolem i Wilkiem w środku pomocy po prostu nie zasługujemy na nic więcej. Przeszkadzać, przecinać potrafią, ale już przyjąć, podać, pomyśleć niestety nie. Piłkarsko nie dorastają do pięt swoim odpowiednikom z Apoelu i było to widać. Jeżeli nie potrafisz wymienić kilku podań w środkowej strefie, uspokoić gry to cała drużyna wygląda tak jak dzisiaj Wisła. Chaos, przejęcie piłki i zamiast wyprowadzenia kontry, albo utrzymania się przy piłce - chaos i strata. Do środka pola nie potrzebujemy zawodników, których sobie podzielimy na defensywnych albo ofensywnych. Potrzebujemy dobrze wyszkolonych, szybko myślących i szybko podejmujących decyzje piłkarzy, którzy będą harowali w środkowej linii, ale też będą potrafili dokładnie podać, przerzucić ciężar gry itp. Czarek i Radek to uczniowie starej polskiej myśli szkoleniowej, w której piłkarzom przykleja się łatki. "Ty nie za bardzo umiesz grać w piłkę, ale jesteś silny, walczysz i dużo biegasz, więc będziesz defensywnym pomocnikiem". Tak w juniorach Jagiellonii defensywnym pomocnikiem został Marek Wasiluk (tak, ten śmieszny obrońca, dzisiaj Śląsk) i tak też zostali piłkarzami Sobol i Wilk. Ja nie potrafię po obejrzeniu spotkań z Apoelem stwierdzić, który środkowy pomocnik był u nich stricte defensywny, a który ofensywny, bo nie widziałem tam takiego, któremu futbolówka odskakiwałaby na kilka metrów. Każdy potrafił piłkę odebrać i szybko odegrać, czyli zrobić to czego nie potrafi ani Sobol, ani Czarek. Potrzebujemy prawdziwych piłkarzy na ich pozycje inaczej zawsze będziemy liczyli na cud w walce z drużynami, które potrafią doskoczyć pressingiem i szybko operować piłką. A takich zawodników raczej wśród polskich kopaczy nie znajdziemy. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zagraliśmy z drużyną lepszą od nas. Może - ciężko mi to pisać - gdyby Siergiej nie wbił samobója, to z nerwów (bo też byli zdenerwowani) nie wygraliby tego meczu. Nie Diaz jest winien porażce. Po prostu brakuje nam kilku lat konsekwentnego budowania drużyny. Apoel przez parę lat wyrzucał słabsze a wstawiał silniejsze elementy. Wywalili Kosę i Żewłaka, którzy u nas mieliby chyba pewny plac? Rok temu byliśmy w baaaardzo głębokiej dupie. Karabach pokazał nam miejsce w szeregu. Teraz zrobiliśmy parę kroków do PRZODU. Pewnie, wolałbym LM. Przez parę minut mieliśmy ją nawet. Ale skończyło się jak się skończyło. Budujmy zespół spokojnie nadal. Grajmy z pełnym zaangażowaniem w lidze. Zawodników dobrze grających w lidze wynagradzajmy grą w LE i będzie dobrze. Nie popełnijmy błędu Amiki - zgody na to, że piłkarze wybierają mecze w które się zaangażują. Będzie dobrze - ale tylko wtedy gdy histerycy nie będą rządzić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie mam wątpliwości, niezależnie od wyższości piłkarskiej Apoelu, że przygniotła naszych piłkarzy presja, ciężar oczekiwań. Było widać, że są stłamszeni, że nie radzą sobie dobrze ze stresem. Mam nadzieję, że w LE przyzwyczają się do gry z przeciwnikami na poziomie Apoelu i za rok w 4 fazie eliminacji, zobaczymy zespół pewny swoich umiejętności, bardziej doświadczony i spokojniejszy.
Niezależnie od tego, liczę, że zrobimy kilka kolejnych kroków do przodu, jako drużyna, że pozyskamy kilku ciekawych zawodników i po prostu będziemy prezentować się lepiej sportowo. Najważniejsze jest teraz, żeby się nie poddać i nie zmarnować następnego roku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ten mecz uświadomił mi, że jesteśmy lata świetlne za poważną piłką europejską. I można sobie tłumaczyć, że byliśmy blisko. Ale tak naprawdę jesteśmy w czarnej dupie. Niestety taka jest polska piłka i trzeba się z tym pogodzić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
piszecie, że za rok to i tamto, że za rok to będziemy zajebiści i damy sobie radę.
ja mam jedną tylko prośbę - niech będzie to "za rok" ! i na tym się teraz skupmy. a i jeszcze jedna prośba do tych ważnych z góry - nie chcę transferów w zimie, chcę rozpoczęcia budowy bazy treningowej, bez tego nadal będziemy tkwili w gównie. apoel był lepszy, my zagraliśmy tragiczny mecz. nie ma się co rozwodzić na ten temat - teraz najważniejsze będzie to, co klub zrobi. czy zaczną się wyprzedaże i znowu chaos i burdel - czy ruszą w końcu głowami...
Ostatnio edytowane przez krkgiba : 23.08.2011 o godz. 23:49.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|