The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2011, 23:09
Quorth napisał(a):Wyświetl post
Zostaliśmy wyeliminowani z LM przez mistrza CYPRU, który przewyższał nas o klasę....albo nawet dwie klasy. Zejdźmy na ziemie!!! żałosny poziom naszej ligi odbija się zawsze w pucharach. Wisła jest "wiecznie budowana". Budowana na samych obcokrajowcach, piłkarzach o średniej wieku powyżej trzydziestki....nie chce już narzekać. Liga Europejska jeszcze wszystko zweryfikuje. Dziś jest w...., płacz i zgrzytanie zębami...ale bądźmy realistami. Jesteśmy wraz z naszą piłką na poziomie piłki Maltańskiej, Kazachskiej......Cypr to już lata świetlne
Jakby nie patrzeć, Cypr był od nas 3 minuty regulaminoweg czasu gry.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

ItaloPolak napisał(a):Wyświetl post
23.08.2005 PAO - Wisła
23.08.2011 APOEL - Wisła

Jak wtedy dla nas strzelił defensywny pomocnik i oni nam strzelili w 87 minucie.....
Jeszcze ....a brakuje żebyśmy za 6 lat dopisywali kolejnego ...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

@ Sedzia

Tylko ciezko mowic o budowaniu. Co roku wymienia sie zbyt wielu zawodnikow, a kolejnych sprowadza na wypozyczenia (a jakze, bo pieniedzy na kupno nie ma). Dla mnie to bardziej chec stworzenia na szybko druzyny, na tyle silnej na ile sie da, na tu i teraz z tego co jest, z tego co uda sie znalezc majac ten 1 mln Euro na transfery.

Oczywiscie nie ma w tym nic zlego, takich klubow sa setki, tysiace, ktore maja mniejszy niz Wisla budzet i graja dla kibicow, dla przyjemnosci. Tylko po co w tym kraju ciagle pompuje sie balonik jesli nie ma ku temu zadnych podstaw ?
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.08.2011, 23:12
Pierwsza mysl po gwizdku sedziego-dramat. Nawet na lzy nie byloby sil. Co mnie w pewien sposob uspokoilo to fakt, ze o raz kolejny przekonalem sie ze pilka jest sprawiedliwa. moze kiedys los odda nam ta sprawiedliwosc, gdy bedziemy tego potrzebowac.

Pareiko zachowal sie beznadziejnie. Oczywistym jest, ze wybronil nam wiele sytuacji, ale czy nie po to zostal zatrudniony? Byl to jego obowiazek. Nasza druzyna smuci mnie swoim zalosnym indywidualizmem. Nie jestesmy zgrana paczka, lecz zbiorem pojednczych kopaczy. Martwi mnie bezradnosc Meliksona. Troche sie zawiodlem. Myslalem, ze to nasz nowy magik, krol srodka pola, czysty diament. Niestety w meczach z Apoelem wygladal jak matowy bursztyn z Baltyku. Wsrod innych kamulcow z.ekstraklasy sie blyszczy, ale przy innych kamieniach szlachetnych traci swoj urok. Prosze Maor udowodnij, ze to tylko wypadek przy pracy.

Braki byly wszedzie. Kazda formacja wymaga uzupelnien. Trener tez stanowczo powinen popracowac nad soba. Nie jest swiety i ponosi duza odpowidzialosc za osiagniety wynik. Brak nam gry konbinacyjnej, schematow obronnych i wielu innych elementow. Mimo to uwazam, ze mamy dobrego trenera i nie chcialbym zmiany. Przedewszystkim liczy sie teraz ciezka praca calego zespolu.

Moze poraby byla zakontraktowac wreszcie jakiegos dobrego napastnika. Spryt boiskowy Gienka i start do pilki to jakis koszmar. Oczekiwalem od niego wiecej.

Patrze na nasz sklad. W kazdej formacji reprezentanci lub przyzwoite nazwiska swiata futbolu. Gdzie w takim razie uciekla nam "jakosc"? Skad taka kolosalna rozmica na rzecz przeciwnika? Mam wrwzenie, ze w meczu z Realem Madryt wygladalismy lepiej swego czasu. Fakt pilkarze inni, ale pieniadze podobne.

Pozdrawiam kolegow i dziekuje pilkarzaom za wole walki-tego wam odmowic nie moge. Bedzie DOBRZE!
Ostatnio edytowane przez a_r_e_n_a : 23.08.2011 o godz. 23:22.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.08.2011, 23:13
ci obcokrajowcy co trafiają do takiego Apoelu to chyba jednak lepsi niż Nasi,łatwiej operują piłką ,dużo grają na jeden kontakt,nie ma holowania piłki jak u niektórych Naszych
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.08.2011 o godz. 23:20.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.08.2011, 23:15
nesta napisał(a):Wyświetl post
Tylko po co w tym kraju ciagle pompuje sie balonik jesli nie ma ku temu zadnych podstaw ?
Baloniki się wszędzie pompuje a już najbardziej w krajach które coś chcą ale nie mogą - to norma
Ważne czy Ty dasz się temu ponieść czy nie
Sędzia się odezwał, jak się okazuje kolejny, gdzie jak nie chodzi o politykę, to tylko się pod tym podpisać
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
fred06
Member

Stary 23.08.2011, 23:15
Tak troche z innej beczki
Wie ktos o której mają przyleciec wislacy do krakowa
Może warto było by ich jakoś przywitać
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 23.08.2011, 23:17
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ci obcokrajowcy co trafiają do takiego Apoelu to chyba jednak lepsi niż Nasi,łatwiej operują piłką i jeszcze ten upał.
Dziwnie jestem tego samego zdania. Może dlatego, że tam jest więcej wartościowych piłkarzy a nie takich z łapanki którym tylko się kontrakt gdzieś tam kończy i trafiają do nas.
Odpowiedz cytując
marcinm
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 23.08.2011, 23:18
milosz napisał(a):Wyświetl post
No właśnie i takich kibiców też na tym forum mamy, żenada .
kibicem to go nazwać nie mozna wiec nie obrażaj normalnych
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 23.08.2011, 23:19
Heero napisał(a):Wyświetl post
Za dwa lata to i tak połowę składu by trzeba wymienić - Pareiko, Jaliens, Lamey, Sobol, Iliev - czasu nie oszukasz i w pewnym wieku, mimo lepszych umiejętności, będą z nimi wygrywać młodsi, bo będą szybsi, wytrzymalsi i sprawniejsi. Nie zmienia to faktu, że takiego Sergieia, Radka i Ivicę, jeżeliby chcieli zostać w Krakowie, wcielił do sztabu szkoleniowego.
Pareiko może spokojnie grać.

ostatnio podpisaliśmy Jovanovica i Chaveza na 5 lat. Mamy do tego Bunozę. Spokojnie mógłby za dwa lata grać Biton, Meleks, Genkow, Nunez, Wilk,

Jaliens będzie miał za dwa lata 35, więc tutaj faktycznie może być różnie. Lamey i Iliev nie byli brani z myślą o budowaniu na nich drużyny - oni byli brani z myślą na eliminacje LM. (O tym właśnie piszę w kontekście zmiany planów, bo zbyt dobrze nam poszło w tamtym sezonie). Sobol ma 35 i tutaj ewidentnie jest kwestia jego zastąpienia przez Wilka. Moim zdaniem to już wcześniej powinno było mieć miejsce, ale znowu kwestia szansy na LM (no i Sobol ostatnio nieźle grał). Ja wręcz jestem przekonany, że po tej rundzie znowu będą spore zmiany, trzeba będzie zobaczyć na czym stoimy z bokami obrony, znaleźć wreszcie kogoś lepszego od Małeckiego (pomimo zdobywanych ważnych bramek i walki oraz serca dla Wisły, PM niestety ma zbyt dużo braków. Jedynie 30% podań celnych w meczu z Apoelem w Krakowie ma swoją wymowę). Trzeba zobaczyć co z napastnikami, bo jeśli Genkow się nie odblokuje, to mamy problem (choć Genkow dobrze pracuje dla drużyny).
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.08.2011, 23:19
Powtórka z rozrywki z Aten. Brak słów...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.08.2011, 23:22
Taka mi przyszła jeszcze jedna rzecz do głowy przed snem po meczu z przed 6 lat z Panatą płakałem jak nie wiem bo tam piłkarsko nie byliśmy dużo gorsi od Greków do tego sedzia nas okradł z prawidłowej bramki Penksy a dla kontrastu dzisiaj przyjąłem to na chłodno jest ból w sercu ale i trzeźwe spojrzenie poza jednym genialny strzałem Wilka ofensywnie nie istnieliśmy !!!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.08.2011, 23:22
Żal tych 8 mln euro... Dalej nie będzie bazy.
Odpowiedz cytując
Toldo
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.08.2011, 23:23
Nie często tutaj pisze, prawie w ogóle...ale coś trzeba teraz. Było blisko w Atenach-teraz ani przez chwile nie. Licząc te wszystkie sytuacje APOEL-u 3-1 to najniższy wyrok kary. Boli jak cholera, to prawda(jeśli się ma Wisłę w sercu, a nie jest się kibicem bo dobrze grają). Po Atenach płakałem, nie ukrywam, ale teraz jest mi tylko cholernie żal. Żal, że nawet nie będąc przez minutę lepszym brakło tak niewiele...trudno, boleć będzie, ale wiara pozostanie. Pozdrawiam PRAWDZIWYCH Wiślaków
When you touch my face
When you call my name
I`m burn with desire...

http://www.youtube.com/watch?v=fW4Y867Oh6s
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 23.08.2011, 23:26
nesta napisał(a):Wyświetl post
@ Sedzia

Tylko ciezko mowic o budowaniu. Co roku wymienia sie zbyt wielu zawodnikow, a kolejnych sprowadza na wypozyczenia (a jakze, bo pieniedzy na kupno nie ma). Dla mnie to bardziej chec stworzenia na szybko druzyny, na tyle silnej na ile sie da, na tu i teraz z tego co jest, z tego co uda sie znalezc majac ten 1 mln Euro na transfery.

Oczywiscie nie ma w tym nic zlego, takich klubow sa setki, tysiace, ktore maja mniejszy niz Wisla budzet i graja dla kibicow, dla przyjemnosci. Tylko po co w tym kraju ciagle pompuje sie balonik jesli nie ma ku temu zadnych podstaw ?
Nie co roku, ale od czasu gdy przyszedł Maaskant. To logiczne, skoro pozbywamy się piłkarzy wychowanych przez "polską myśl szkoleniową". Prawda jest taka, że trzeba się było pozbyć niemal wszystkich Polaków, bo polscy piłkarze nie chcą pracować. Tu nawet nie chodzi o mecz, tu chodzi o podejście do treningów itd.

Bierzemy na wypożyczenia, żeby potem kupić tych co się sprawdzą. W ten sposób mamy np. Chaveza na 5 lat, który jest ostoją defensywy. Dzięki temu nie mamy Riosa, który do niczego by się nam nie przydał.

Jeśli Biton i Nunez się sprawdzą (a mam wrażenie, że tak będzie), to z niewielkim ryzykiem mamy dwóch kolejnych, zgranych z drużyną zawodników.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.08.2011, 23:27
thechris napisał(a):Wyświetl post
Nie będzie bazy nie będzie LM. Najpierw trzeba mieć baze aby grać w LM,a nie odwrotnie. Polska to kraj na glowie postawiony.

A i w sumie dziwne czemu Maor tak nie istniał. Czy on tylko w naszej lidze daje rade?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 23.08.2011 o godz. 23:30.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.08.2011, 23:29
Ostatnia dekada - Wisla 2 razy najblizej fazy grupowej LM i to by było na koniec z mojej strony. Niech sie smiaja, wyjdzie im to bokiem jak rok temu
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 23.08.2011, 23:29
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Pareiko może spokojnie grać.

ostatnio podpisaliśmy Jovanovica i Chaveza na 5 lat. Mamy do tego Bunozę. Spokojnie mógłby za dwa lata grać Biton, Meleks, Genkow, Nunez, Wilk,

Jaliens będzie miał za dwa lata 35, więc tutaj faktycznie może być różnie. Lamey i Iliev nie byli brani z myślą o budowaniu na nich drużyny - oni byli brani z myślą na eliminacje LM. (O tym właśnie piszę w kontekście zmiany planów, bo zbyt dobrze nam poszło w tamtym sezonie). Sobol ma 35 i tutaj ewidentnie jest kwestia jego zastąpienia przez Wilka. Moim zdaniem to już wcześniej powinno było mieć miejsce, ale znowu kwestia szansy na LM (no i Sobol ostatnio nieźle grał). Ja wręcz jestem przekonany, że po tej rundzie znowu będą spore zmiany, trzeba będzie zobaczyć na czym stoimy z bokami obrony, znaleźć wreszcie kogoś lepszego od Małeckiego (pomimo zdobywanych ważnych bramek i walki oraz serca dla Wisły, PM niestety ma zbyt dużo braków. Jedynie 30% podań celnych w meczu z Apoelem w Krakowie ma swoją wymowę). Trzeba zobaczyć co z napastnikami, bo jeśli Genkow się nie odblokuje, to mamy problem (choć Genkow dobrze pracuje dla drużyny).
Mimo wszystko będę się upierał, że Pareiko będzie już za stary - mam takie wrażenie, że bramkarze po 35. roku życia tracą wiele umiejętności, zresztą wystarczy spojrzeć na składy drużyn topowych, średniaków czy nawet słabych i nie ma tam tak zaawansowanych wiekowo bramkarzy (oczywiście zdarzą się wyjątki jak Van Der Sar czy Friedel, ale w sporcie nie ma pewników).

100 % zgody z Małeckim - jako joker wchodzący z ławki byłby bardziej przydatny dla drużyny... to jego holowanie doprowadza mnie do szału. Zresztą na początku meczu była taka sytuacja, że wyszliśmy z kontrą, Mały po lewej i Genkov sam po prawej i PM, zamiast podać z pierwszej piłki, wpadł w pole karne i oddał strzał typu kaszlak.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.08.2011, 23:30
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie będzie bazy nie będzie LM. Najpierw trzeba mieć baze aby grać w LM,a nie odwrotnie. Polska to kraj na glowie postawiony.
Ja bym to zacytował Basałajowi i Cupiałowi. Panowie w jakim punkcie w myśleniu jesteście. 100% poparcia dla tego postu, mistrzostwo świata. Dlaczego polski futbol ce..... kretyńskie podejście niemal do wszystkiego o polityce transferowej i infrastrukturze, że wspomnę.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 23.08.2011 o godz. 23:33.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.08.2011, 23:33
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
w dzisiejszym meczu to ten Issa Ba bardzo by się przydał .Zapewne nie pchałby się z piłką na 3 przeciwników .
G..... prawda.

Issa Ba by zdążył krok zrobić a dwóch Cypryjczyków by go objechało z palcem w dupie.

Nie pamiętacie jaki gość był wolny i wątły że takie bzdury piszecie?

Byliśmy dziś słabsi fizycznie, motorycznie, technicznie, jako drużyna.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.08.2011, 23:35
thechris napisał(a):Wyświetl post
Ten NIC tylko narzeka co za człowiek.

Kasy z LE jest wystarczająco sporo by było i na bazę, tylko trzeba cały czas się rozwijać, chodzi o to aby za rok być o kolejny krok do przodu tak jak to zrobiliśmy ostatnio, patrząc na 12 msc. wstecz.

A i w sumie dziwne czemu Maor tak nie istniał. Czy on tylko w naszej lidze daje rade?
Co do właściwej kolejności pełna zgoda.

Co do Meliksona pełna niezgoda, bo np. z Litexem grał nieźle i to nie w polskiej lidze było .
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.08.2011 o godz. 23:40.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.08.2011, 23:36
Najśmieszniejsze jak przed tym meczem odbywały się tutaj licytacje pt. ile to Wisła zarobi na LM oraz na kogo fajnie byłoby trafić .Następnym razem trochę pokory bo to , że media przy takim wydarzeniu pompują balonik to rzecz normalna bo Polska od ponad 15 lat jest czarną plamą na mapie LM ale nie oznacza to , że i my mamy ulegać tej euforii . Teraz ważne żeby zaprezentować się solidnie w LE , nazbierać pkt. a jednocześnie być wysoko w tabeli rundy jesiennej a najlepiej liderować .

Jedno mnie martwi co zostało tutaj poruszone a mianowicie nie mamy perspektyw jeśli chodzi i rozwój tej drużyny i zgranie bo polowa składu to za rok będą niestety emeryci .

PS. Żal Sobol bo być może to było jego ostatnie w karierze podejście do LM .
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.08.2011, 23:37

bo generalnie nikt nie istniał, czemu on jedyny miałby coś robić?
jako jedyny potrafił utrzymać dłużej piłkę niż 5 sekund
dobre i to
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 23.08.2011, 23:37
Nie wiem co powiedzieć - ale nie istnieliśmy. Trzeba się zgrywać i utrzymać skład.

Małecki jest cienki jak dupa węża a kontuzjowany Melikson w pierwszym składzie pokazuje jak sportowo jesteśmy mierni.

Małecki nie nadajesz się do Wisły sportowo i mentalnie i niestety nikt cię poważny nie zechce.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 23.08.2011, 23:41
Quorth napisał(a):Wyświetl post
Wisła jest "wiecznie budowana". Budowana na samych obcokrajowcach, piłkarzach o średniej wieku powyżej trzydziestki....nie chce już narzekać.
Tak samo był budowany Apoel. I w naszych realiach to jedyna droga, żeby w końcu osiągnąć cel. Ograni, dobrze wyszkoleni, doświadczeni piłkarze z mocniejszych lig. Apoel tworzą głównie zawodnicy, którzy wcześniej przez lata grali w średniakach z Portugalii i Grecji.

Jeżeli kiedykolwiek awansujemy do LM to raczej bez Polaków w wyjściowej 11, albo z co najwyżej jednym. Bo z Sobolem i Wilkiem w środku pomocy po prostu nie zasługujemy na nic więcej. Przeszkadzać, przecinać potrafią, ale już przyjąć, podać, pomyśleć niestety nie. Piłkarsko nie dorastają do pięt swoim odpowiednikom z Apoelu i było to widać. Jeżeli nie potrafisz wymienić kilku podań w środkowej strefie, uspokoić gry to cała drużyna wygląda tak jak dzisiaj Wisła. Chaos, przejęcie piłki i zamiast wyprowadzenia kontry, albo utrzymania się przy piłce - chaos i strata.

Do środka pola nie potrzebujemy zawodników, których sobie podzielimy na defensywnych albo ofensywnych. Potrzebujemy dobrze wyszkolonych, szybko myślących i szybko podejmujących decyzje piłkarzy, którzy będą harowali w środkowej linii, ale też będą potrafili dokładnie podać, przerzucić ciężar gry itp. Czarek i Radek to uczniowie starej polskiej myśli szkoleniowej, w której piłkarzom przykleja się łatki. "Ty nie za bardzo umiesz grać w piłkę, ale jesteś silny, walczysz i dużo biegasz, więc będziesz defensywnym pomocnikiem". Tak w juniorach Jagiellonii defensywnym pomocnikiem został Marek Wasiluk (tak, ten śmieszny obrońca, dzisiaj Śląsk) i tak też zostali piłkarzami Sobol i Wilk. Ja nie potrafię po obejrzeniu spotkań z Apoelem stwierdzić, który środkowy pomocnik był u nich stricte defensywny, a który ofensywny, bo nie widziałem tam takiego, któremu futbolówka odskakiwałaby na kilka metrów. Każdy potrafił piłkę odebrać i szybko odegrać, czyli zrobić to czego nie potrafi ani Sobol, ani Czarek.

Potrzebujemy prawdziwych piłkarzy na ich pozycje inaczej zawsze będziemy liczyli na cud w walce z drużynami, które potrafią doskoczyć pressingiem i szybko operować piłką. A takich zawodników raczej wśród polskich kopaczy nie znajdziemy.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 23.08.2011, 23:42
rozarian napisał(a):Wyświetl post
@ojciec ciemka,może i Diaz jak piszesz ratował nam dupę(choć Twoja selektywność mnie zadziwia),ale przeanalizuj sobie jak z uporem Apoel rzucał piłki na jego stronę.Myślisz,że przypadkiem,czy wyczuli po prostu jak jest beznadziejny?
trzecią bramkę - decydującą - starciliśmy po akcji z prawej strony. Czyżby przestali uważać, żę Diaz jest kiepski?

Zagraliśmy z drużyną lepszą od nas. Może - ciężko mi to pisać - gdyby Siergiej nie wbił samobója, to z nerwów (bo też byli zdenerwowani) nie wygraliby tego meczu.
Nie Diaz jest winien porażce. Po prostu brakuje nam kilku lat konsekwentnego budowania drużyny. Apoel przez parę lat wyrzucał słabsze a wstawiał silniejsze elementy. Wywalili Kosę i Żewłaka, którzy u nas mieliby chyba pewny plac?

Rok temu byliśmy w baaaardzo głębokiej dupie. Karabach pokazał nam miejsce w szeregu. Teraz zrobiliśmy parę kroków do PRZODU. Pewnie, wolałbym LM. Przez parę minut mieliśmy ją nawet. Ale skończyło się jak się skończyło.

Budujmy zespół spokojnie nadal. Grajmy z pełnym zaangażowaniem w lidze. Zawodników dobrze grających w lidze wynagradzajmy grą w LE i będzie dobrze. Nie popełnijmy błędu Amiki - zgody na to, że piłkarze wybierają mecze w które się zaangażują. Będzie dobrze - ale tylko wtedy gdy histerycy nie będą rządzić.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.08.2011, 23:44
Nie mam wątpliwości, niezależnie od wyższości piłkarskiej Apoelu, że przygniotła naszych piłkarzy presja, ciężar oczekiwań. Było widać, że są stłamszeni, że nie radzą sobie dobrze ze stresem. Mam nadzieję, że w LE przyzwyczają się do gry z przeciwnikami na poziomie Apoelu i za rok w 4 fazie eliminacji, zobaczymy zespół pewny swoich umiejętności, bardziej doświadczony i spokojniejszy.

Niezależnie od tego, liczę, że zrobimy kilka kolejnych kroków do przodu, jako drużyna, że pozyskamy kilku ciekawych zawodników i po prostu będziemy prezentować się lepiej sportowo. Najważniejsze jest teraz, żeby się nie poddać i nie zmarnować następnego roku.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.08.2011, 23:44
Ten mecz uświadomił mi, że jesteśmy lata świetlne za poważną piłką europejską. I można sobie tłumaczyć, że byliśmy blisko. Ale tak naprawdę jesteśmy w czarnej dupie. Niestety taka jest polska piłka i trzeba się z tym pogodzić.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 23.08.2011, 23:45

AAAAAA nie oglądał kolega moderator meczy z Litexem?
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 23.08.2011, 23:46
piszecie, że za rok to i tamto, że za rok to będziemy zajebiści i damy sobie radę.

ja mam jedną tylko prośbę - niech będzie to "za rok" ! i na tym się teraz skupmy.

a i jeszcze jedna prośba do tych ważnych z góry - nie chcę transferów w zimie, chcę rozpoczęcia budowy bazy treningowej, bez tego nadal będziemy tkwili w gównie.

apoel był lepszy, my zagraliśmy tragiczny mecz. nie ma się co rozwodzić na ten temat - teraz najważniejsze będzie to, co klub zrobi. czy zaczną się wyprzedaże i znowu chaos i burdel - czy ruszą w końcu głowami...
Ostatnio edytowane przez krkgiba : 23.08.2011 o godz. 23:49.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów