The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2011, 21:52
Spokój mi tu Dziewczyny!,
Trudno mieć pretensje do losu, że po prostu nie podarował nam szczęścia i cudu w jednym. Dzisiejszy awans Wisły byłby czymś z pogranicza Science Fiction. APOEL jest kompletnie poza naszym zasięgiem piłkarskim. My najdobitniej rzecz ujmując jesteśmy w porównaniu z nimi jesteśmy ogórkami.

Mnie osobiście najbardziej nie boli ta porażka tylko to, że Wisła nie ma kompletnie stylu np. w takim porównaniu do APOELU. Ja po roku pracy Maskanta mogę powiedzieć, że nie wiele w tym aspekcie zmian zauważyłem.
Odpowiedz cytując
Żurawek
Member

Od: 02.2008

Stary 23.08.2011, 21:52
Mimo wszytko myślę ze z tymi ludźmi da się awansować do CL. Trzeba tylko zapi******* na treningach i stworzyć DRUŻYNĘ, w której każdy będzie trawę, będzie w stanie uciąć sobie rękę za kolegę i jednocześnie wskoczyć za innym w ogień. Wszyscy czekali na upragniony awans, ale dla ostudzenia emocji trzeba sobie przypomnieć jakie zmiany zaszły w Naszym zespole w ciągu ostatniego roku, a także jakie drużyny eliminowały Nas w poprzednich edycjach pucharowych zmagań. Wszystko przed nami! Jednak ta łezka w oku się kręci...
Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]

Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 23.08.2011, 21:53
Los jest okrutny, pilka jest okrutna.

Znow 23 sierpnia, znow 1:3, znow na kilka minut przed koncem... Boze:( Zadajac sobie pytanie "teraz albo nigdy" wiem co w przypadku Wisla obowiazuje. Wisla w decydujacym momencie nie ma szczescia. Dlaczego ta pilka nie zatrzymala sie na rece Pareiki tylko wturlala sie do bramki?:( ....a tu decydowalo pare centtymetrow ....a mac:(

Najsmutniejsze sa dwie rzeczy.
Przed meczem zakladalismy, ze jak strzelimy bramke to awansujemy, bo APOEL nam 3 nie wrzuci... Wynik znamy. I druga sprawa. Pareiko. Owszem, uratowal nam w tym meczu dupe kilka razy ale nie zmienia to faktu, ze przy pierwszym golu zrobil pawelka a przy trzecim mimo wszystko tez mogl i powinien spisac sie lepiej bo pilka szla w srodek bramki. Pareiki bylem w tym meczu pewny jak nikogo innego. Na niego zawsze mozna bylo liczyc ale dzis niestety dolozyl swoja cegielke do tej porazki.:(

....a nie moge. Jak mielismy odpasc to po .... strzelalismy ta bramke. Skonczyloby sie na 0:2 i ok, przynajmniej nie byloby nadzieji. A tak ...., strzelami, jestesmy przez kilkanscie minut w LM i takiego chuja, tracimy trzecia. Kopia meczu z Aten. Jestem zalamany.
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

....a mać. Apoel je..ł nas jak bure suki w tym meczu. Niepotrzebnie Wilk to strzelił bo narobiły się emocje. NIE ZASŁUŻYLIŚMY na LM.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
kkbm
Member

Proponuję dać Małeckiemu dużą podwyżkę, bo się w końcu chłopak utożsamia z Wisłą.
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.08.2011, 21:54
Coś w tym było jak podchodziliśmy pod ich bramkę od razu robiło się groźnie.
Ale cholera KOWAL c.. ci w d.. Rozumiem byli lepsi, ale piłka to taka gra gdzie nie zawsze wygrywa lepszy i kibicujemy naszej Polskiej drużynie. Jak strzeliliśmy na 1:2 to zamknął swoją gębę na chwilę, ale potem znowu cały mecz napier.. na Wisłę i orgazm Cypryjczykami i jeszcze perła"nikt z Wisły w ogóle nie nadaję się do Apoleu". Ten człowiek to skończony sk... Ja rozumiem że mówił niby prawdę ale 90 minut tak piepr.. i zabrakło tego cwaniactwa to nasi nie wiedzieli że w 87 minucie trzeba kraść czas nawet na chama tak jak Cypryjczycy- kopnąć dalej, faulować, ta akcja na 3:1- dawno powinien pójść faul, a nie wybronimy tą akcję.Aaaa
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Każdy liczył na tę Ligę Mistrzów. Mieliśmy jej przedsmak nie tylko w postaci hymnu LM na R22, ale też w postaci zmierzenia się z zespołem, który potrafi grać bardzo dobrze. Nie wiem co mogłoby się stać, jakbyśmy awansowali na farcie do grupy i trafilibyśmy na Barcelonę, Man City czy inne tuzy. LE, to też szansa na grę w Europie. Nie można od razu wieszać psy na wszystkich i puszczać do diabła.
Na chłodno podejdźcie do tematu.
Taka taktyka była bardzo słabą na APOEL. Ale jaka taktyka byłaby dobra na brak sił i brak szybkości? Nie mamy piłkarzy do gry w piłkę. To wszystko jest grane na siłę. Nawet Maor w pewnych momentach nie mógł nic zrobić. Może za rok, a prędzej za dwa lata uda się zagrać tak jak dziś APOEL z Nami. Przede wszystkim zgranie zespołu jest najważniejsze, bez niego taki Małecki będzie wchodził między trzech obrońców przeciwnika i tracił piłkę. Niech się zgrywają w tym składzie przez ten sezon i zobaczymy co wyjdzie w następnym.
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Szczescia ? Jedno okienke bez sprzedawania podstawowych zawodników to mało , zobaczymy co Boguś od.......i
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
kkbm
Member

Stary 23.08.2011, 21:55
Proponuję dać Małeckiemu dużą podwyżkę, bo się w końcu chłopak utożsamia z Wisłą.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

mam nadzieję, że z LE odpadną od razu i będą ją olewać, nie ma co tracić sił, najważniejsze jest teraz kolejne mistrzostwo.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Widzę że już są tacy co chcą zwalniać trenera, wyrzucać bramakarza itp. - robić kolejną rewolucję. Tymczasem klasową drużynę buduje się latami, konsekwentnej pracy i inwestycji. I tego nam właśnie brakuje - konsekwencji i pracy - nawet bardziej niż inwestycji. Po zeszłorocznej rewolucji zespól jest budowany od zera i to było widać. Apoel jest trenowany przez Jovanicia od 2008 i to się przekłada na zgranie i kulturę gry.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Teraz cofnijcie się nieco w czasie, dokładnie o rok. Byliśmy upokorzeni po porażce z Karabachem, a wszędzie pobrzmiewały także echa klęski z Levadią. Zaczęła się chaotyczna i prędka przebudowa drużyny. Już sam fakt, że zdobyliśmy Mistrzostwo Polski to coś naprawdę wielkiego. W końcu uniknęliśmy także kompromitacji w europejskich pucharach - Liga Mistrzów była na wyciągnięcie ręki. Wy naprawdę nie widzicie żadnych pozytywów? Oczywiście, że boli jak jasna cholera, boli bardziej niż kiedykolwiek, ale drużynę trzeba budować także na porażkach. Jakkolwiek może to zabrzmieć banalnie - co nie zabije, to wzmocni.

Popatrzcie na naszego dzisiejszego przeciwnika - ile czasu mieli ci piłkarze na wzajemne poznanie się, jak konsekwentnie budowana jest ta drużyna. Czy naprawdę twierdzicie, że jedyną metodą jest rozgonienie całego towarzystwa i stawianie wszystkiego od nowa?

Moim zdaniem nasze osiągnięcia, tak czy siak, są naprawdę wysokie.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Panowie, dla większości z Was jest ten link, szczególnie jego początek: http://www.youtube.com/watch?v=CYDkwSy49EQ
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

ja jestem załamany i nie wiem jak juztro w pracy będe funkcjonował. dobranoc
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.08.2011, 21:56
Szkoda, że sami prosiliśmy się o ten koszmar. Tak musiało się to skończyć. Wyjść i nawet nie próbować grać w piłkę, w taki sposób nie można odnieść sukcesu. Nawet gdy zdobyliśmy bramkę kwestią czasu było jako stracimy kolejną, bo wróciliśmy do tego samego co wcześniej, czyli obrony w 11 zawodników. Tak wygrać meczu nie można nawet w A klasie. Nie chce obwiniać Maaskanta ale niestety jego taktyka ograniczała się jedynie na liczenie na farta. A niestety szczęście sprzyja lepszym.
Z drugiej strony awansowała drużyna 2 klasy lepsza, taka jest prawda.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.08.2011, 21:56
Z taką grą ani przez moment nie zasłużyliśmy na awans do elitarnych rozgrywek Ligi MISTRZÓW. Kompletne ZERO z przodu, nawet solidnie z tyłu, ale co z tego, jak Pareiko do spółki z Małeckim musieli wjebać sobie gola. Trzecią bramkę też moim zdaniem zjebał Pareiko, zamiast stać na środku jak trzeba, to ten tańczy w bramce jak swego czasu Jerzy Dudek. Jestem zażenowany naszą grą, a w szczególności PATRYKA "JA SAM I CH*J" MAŁECKIEGO. Powiem szczerze - chciałbym żeby odszedł, póki możemy dostać za niego trochę pengi. Ten napakowany knypek poza holowaniem piłki nie potrafi niczego, od czasu do czasu wyjdzie mu strzał życia i tyle. Fajnie, że jest Wiślakiem, fajnie, że utożsamia się z tym klubem, ale... Mateusz Kowalski też kocha Wisłę. DLACZEGO AKURAT DZISIAJ WISŁA MUSIAŁA ZAGRAĆ TAK BEZNADZIEJNIE, NO DLACZEGO? Dlaczego...

Nie było mi smutno, gdy odpadaliśmy z Barceloną - nie mieliśmy szans. Nie płakałem po porażce z Realem Madryt, ale Z CYPRYJCZYKAMI? Szkoda, że nie awansowaliśmy do Ligi Mistrzów - wiadomo, pieniądze. Ale z taką grą skończylibyśmy zmagania w tych rozgrywkach z bilansem bramkowym 0:100 i oczywiście z 0 punktami na koncie. Teraz mamy LE, możemy powalczyć, ale to nie to samo...

A Cupiał dalej dawaj 500 tysięcy euro na transfery i chciej sobie Ligi Mistrzów. Powodzenia życzę. Z takim podejściem chyba lepiej byłoby sprzedać klub w ręce kogoś, kto naprawdę chcę tego awansu i byłby w stanie zapewnić odpowiednie wzmocnienia. Pan chce, ale kasy nie daje - nie tędy droga.

DRAMAT, PŁACZMY, WIESZAJMY SIĘ, ZAZDROSZCZĘ TYM, KTÓRZY PAMIĘTAJĄ WIDZEW CZY LEGIĘ W LIDZE MISTRZÓW, BO JA NIESTETY NIE DOŻYJĘ CHWIL, KIEDY TO POLSKI ZESPÓŁ BĘDZIE GRAŁ W TYCH ROZGRYWKACH.

Nurtuję mnie jedno pytanie - to my jesteśmy tak chujowi czy to Cypryjczycy tak mocni? Chyba jednak to pierwsze, to smutne...
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 23.08.2011, 21:57
Ale .......icie odnośnie Maaskanta, to się w głowie nie mieści.

Z jednej strony piszecie, że Apoel był tysiąc razy lepszy, a z drugiej, że zabrakło tylko 3 minuty do awansu.

A jak ....a myślicie, dzięki komu zabrakło tylko 3 minuty? To, że byliśmy tak blisko awansu to wyłącznie zasługa świetnej taktyki, akurat pod nasze możliwości.

Gdyby zagrać w jakikolwiek inny sposób, to już z Krakowa Apoel wyjechał by z awansem. Zostańcie trenerami, to sprawdzicie swoje teoryjki w praktyce.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
KondZIk
Junior Member

Brakło i to było widać. Po bramce Wilka krzyczałem, że Go kocham i wierzyłem jak My wszyscy.
Nie wiem co powiedzieć...
" Czy wygrywasz czy nie ja zawsze kocham Cie !! W sercu moim Wisla na dobre i na złe !!"
TYLKO WISŁA !! Głowa do góry chłopak i!!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

wy sobie tu beczcie , niech ktos zacznie liczyc ile juz chce głowy trenera dyr. Sportowego itp dobranoc.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Maaskant zrobił dzis dobra strategie,ale nie miał niestety kto tego wykonywac. Iliev ktory cos zagral przez 5 min ? Czy Melikson ktory dzis mial slabszy dzien ?

Ale jednego zagrania Maaskanta przebolec nie moge. I powtorze swoj post sprzed 2 dni.

Jak do chol.ery jasnej,w momencie kiedy gramy pierwszy mecz u siebie,strzelamy bramke w 70 minucie i widac,że APOEl sie zdezorganizował na moment ustawiac zespoł ultra defensywnie na ostatnie 20 minut ?
Trzeba było podjąć ryzyko.

Wpuscic Kirma i Bitona a moze mielibysmy nie gola a dwa,trzy zaliczki dzis. Zwlaszcza ze wiadomo bylo jaki kociol nas czeka w Nikozji.

Masz teraz trenerze swoje asekuranctwo. "Kto nie naraża sie na szwank,ten głównej stawki nie wygrywa" jak spiewali kiedys w Vabanku.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.08.2011, 21:58
Nie ma żadnego sensu zwalać na poszczególnych zawodnikow, bo jako cała drużyna byliśmy zwyczajnie słabsi.

W dwa okienka zmieniliśmy z całą jedenastke niemalże. W rok drużyny nie zbuduje się na tyle dobrej by wygrać z dobrym europejskim zespołem. Apoel był budowany 4 lata i to było widać.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.08.2011, 21:58
To teraz trzeba się skupić na lidze, bo sytuacja nie jest różowa tam. W LE można pograć, ale skupić trzeba się na zdobyciu mistrzostwa.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.08.2011, 21:59
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Teraz cofnijcie się nieco w czasie, dokładnie o rok. Byliśmy upokorzeni po porażce z Karabachem, a wszędzie pobrzmiewały także echa klęski z Levadią. Zaczęła się chaotyczna i prędka przebudowa drużyny. Już sam fakt, że zdobyliśmy Mistrzostwo Polski to coś naprawdę wielkiego. W końcu uniknęliśmy także kompromitacji w europejskich pucharach - Liga Mistrzów była na wyciągnięcie ręki. Wy naprawdę nie widzicie żadnych pozytywów? Oczywiście, że boli jak jasna cholera, boli bardziej niż kiedykolwiek, ale drużynę trzeba budować także na porażkach. Jakkolwiek może to zabrzmieć banalnie - co nie zabije, to wzmocni.

Popatrzcie na naszego dzisiejszego przeciwnika - ile czasu mieli ci piłkarze na wzajemne poznanie się, jak konsekwentnie budowana jest ta drużyna. Czy naprawdę twierdzicie, że jedyną metodą jest rozgonienie całego towarzystwa i stawianie wszystkiego od nowa?

Moim zdaniem nasze osiągnięcia, tak czy siak, są naprawdę wysokie.
Świetny post, pełne poparcie.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony piszecie, że Apoel był tysiąc razy lepszy, a z drugiej, że zabrakło tylko 3 minuty do awansu.
Gdyby piłka była sprawiedliwa to byłoby 5:0... a ponieważ nie jest to zabrakło 3 minut. Bo 3:1 jest niesprawiedliwym wynikiem. Apoel powinien wygrać znacznie wyżej.
Odpowiedz cytując
dido
Member

Od: 08.2005

Ludzie!!! Ogarnijcie się trochę! Było blisko , ale brakło paru minut. Patrzą na Was teraz Amikarze i Legioniści. Nie dawajcie im satysfakcji.
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 23.08.2011, 22:00
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Drugi gol ze spalonegoo... jeb*ni sędziowie znowu pokazali co potrafią
sprawdziłem - podanie jest zanim wybiegł przed naszych piłkarzy, nie ma spalonego
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
Vasquez
Member

Clanowy napisał(a):Wyświetl post
No i właśnie w tym zdaniu jest cała prawda o tym dwumeczu. Moja żona stwierdziła, że głupi jestem bo klnę na Małeckiego a on oprócz zaciemniającego obraz gola w pierwszym meczu, NIC NIE ROBIŁ PRZEZ 180 MINUT. No ale dostał powołanie do kadry i pogłaskają go oglądacze TV Trwam bo pewnie miał bluzę z Ojcem Rydzykiem pod trykotem Wisły na wypadek awansu. Kutas JEDEN!!!!
Hehe no właśnie żartowaliśmy z Ojcem, że mimo 40C na Cyprze, Patryk koszulkę z Papieżem na pewno miał pod spodem.
Mnie wqrza, że gra samolubnie, i jest hipokrytą...Zachowuje się jak kibol i prostak, a potem ubiera koszulkę z JP2...Żal...A najgorsze w tym wszystkim jest to, że gra do dupy...

Hehe znamienne jes też to, że Smuda powoluje go wtedy kiedy ma beznadziejna forme i kiedy woda sodowa do glowy mu uderzyla...Ale coz...Juz od dawna wiadomo, ze Smuda nie wie co robi...
-------------------
-> Only Wisla &lt;-
-------------------
Odpowiedz cytując
bestfan
Junior Member

Od: 11.2003

mam nadzieję, że drużyna będzie dalej budowana i zgrywana, prędzej czy później awansujemy do tej cholernej Ligi Mistrzów
Wisła Mistrz !!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

dido napisał(a):Wyświetl post
Ludzie!!! Ogarnijcie się trochę! Było blisko , ale brakło paru minut. Patrzą na Was teraz Amikarze i Legioniści. Nie dawajcie im satysfakcji.
Amika nie potrzebuje satysfakcji bo gra obecnie o klasę lepszą piłkę od Wisły.
Odpowiedz cytując
Blondas
Senior Member

Od: 09.2006

Jedziemy dalej, trzeba wygrać lige, i za rok znow probowac
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów