The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2011, 21:41
raindog napisał(a):Wyświetl post
Znowu 87... Hmmm...
Nie tylko. Znowu 87 minut i znowu w tej minucie strata bramki na 3-1 dla przeciwnika. Klątwa 23 sierpnia, nie powinni grać tego meczu dzisiaj... mogli jutro.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Nie ta mentalnośc , nie ci zawodnicy , poziom chujowy jak .... , ja .......e , klątwa.....
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

obwiniać Pareiko po tym spotkaniu może chyba tylko ten, który włączył odbiornik telewizyjny w momencie utraty bramki na 1-0 po czym go zaraz wyłączył. Przegrała cała drużyna.Dzis było to widać dobitnie.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Kolejny raz przekonujemy się, że nie mamy szczęścia w meczach w Europejskich Pucharach. Szkoda, będzie LE, też fajnie. Pozytywnie ludzie...
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 23.08.2011, 21:42
.......e to. mam w dupie tańsze bilety na LE którą tylko w takich pieprzonych prowincjach sięludzie jarają. mam w dupie czy w czwartek lepiej, mam kur.. PRAWO po dwudziestu latach zdzierania mordy na R22 zobaczyć LIGE MISTRZÓW. Na PUEFA już byłem, widziałem. Mam w dupie, czy skompromitowalibyśmy się z Realem. NA RAZIE JAKOŚ K.... NIE MA OKAZJI!!!!!!
Dobranoc, Pareiko, Małecki mam nadzieje że dostaniecie sraczki w samolocie!
Odpowiedz cytując
lukas63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.08.2011, 21:42
Widać, ze APOEL jest budowany od kilka lat - u nas nasi się porywają z motyką na księżyc
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.08.2011, 21:43
gość chyba pisał jak było 2:1, odpuśćcie
Ostatnio edytowane przez orm : 23.08.2011 o godz. 21:45.
Odpowiedz cytując
elemis1
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 23.08.2011, 21:44
Nie wyrzucać Maaskanta i Valcxa, bo za chwile bedziemy grac w Lidze Europejskiej. Dopiero jak z niej odpadniemy to wtedy ich usunąć dyscyplinarnie.
Odpowiedz cytując
Jaro
Junior Member

Od: 10.2010

Spokojnie nic się nie stało…
W tym meczu grali mężczyźni (APOEL) z chłopcami (Wisła). Oni było 100 być może 1000 razy lepsi. Cenie Maskanta za jego cechy (teraz to się pięknie nazywa) interpersonalne ale albo piłkarze są za słabi albo tylko ja zauważyłem że oni od początku (od kiedy Maskant jest trenerem) bazują tylko i wyłącznie na swoich umiejętnościach (zero gry zespołowej). To po prostu za wysoki poziom dla tych piłkarzy lub/i tego trenera.
I tak będę za Wisłą
Pozdro
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

;(;(;( Nie poprosti NIE NIE NIE !!!
Bo my jesteśmy z pierd... Polski w której wszystko jest na NIE
Szkoda i jeszcze raz szkodaaaa.......
Brawo za walke.Teraz musimy sobie powiedzieć prawde: Tej drużynie brakuje jakości.Zdobyć buraczane ...........MP i wyelimonować Skonto i Litex to nie problem.Tak więc Panie Vackx wzmacniamy się dalej, a nie sprzedajemy nikogo (chociaz Małeckiego bym sprzedał niestety...)
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

do 2:1 sie emocjonowałem potem to była kwestia czasu i 3 bramki proste , bez stresu skraca zycie a szkoda zycia za to ,że druzyna słabsza w KAŻDYM aspekcie przegrywa z mocniejszą , bylismy wolni byliśmy słabi bylismy bez powea itp. trudno się mówi jak po PAO był przekręt to teraz by był jakbysmy przeszli dalej - na takie mierne zespoły nie ma miejsca w LM jest LE i na tym sie trzeba skupić .
taka dygresja kiedys była Barca , potem real potem PAO a teraz już nie mówie o Estończykach ale odpadamy z APOEL-em coś tu jest dziwnego nie sądzicie ?
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 23.08.2011, 21:45
Trudno się mówi, w ostateczności dobra i LE, będziemy bronić honoru Polski
Odpowiedz cytując
Perkos90
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 23.08.2011, 21:45
Przykre jest to, że znowu te nieszczęsne 3-1.. nie ogarniam tego.
Wisła fan..
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.08.2011, 21:46
To, jak dziś ustawiona była Wisła, to było samobójstwo. 11 na własnym polu karnym do utraty gola na 2-0? Po co? Potem gol na 2-1 i znów 11 w polu karnym...
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 23.08.2011, 21:47
Sprawa jest prosta , albo cupiaŁ zrozumie Że trzeba kupowac takich meliksonÓw , albo taka ....e bĘdzie miaŁ co roku , i nie oszukujmy siĘ , bo dwa okienka lm nie zaŁatwiĄ , nie chce gadac o poziomie bo kaŻdy ....a widziaŁ.

Odpowiedz cytując
Evenstar
Member

Od: 04.2009

Czemu nie mogli wytrzymac jeszcze 3 minut, czemu :((((

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Sprawa jest prosta , albo cupiał zrozumie że trzeba kupowac takich meliksonów , albo taka ....e będzie miał co roku , i nie oszukujmy się , bo dwa okienka lm nie załatwią , nie chce gadac o poziomie bo każdy ....a widział.

Odpowiedz cytując
kkbm
Member

Od: 04.2011

Stary 23.08.2011, 21:48
No cóż, wygrała drużyna o dwie klasy lepsza.
Nie rozumiem, co Junior Diaz robił na boisku. Zagrał dokładnie tak samo jak w meczu z Liteksem. To jest kamyczek do ogródka Valckxa - Wisła ciągle nie ma żadnego NOMINALNEGO lewego obrońcy, a ściąganie z powrotem Diaza to nieporozumienie. A tak cieszyłem się, gdy udało się go sprzedać rok temu.
Kolejny bohater - Patryk Małecki. Brutalna prawda jest taka, że ważne bramki, które udało mu się strzelić, czy to w ligowym starciu z Arką, czy też w pierwszym pojedynku z Apoelem, totalnie zaciemniają obraz jego gry. Nie wiem, czy miał choć jedno celne podanie, nie mówiąc już o udanym dryblingu. Pominę kwestię jego dużego udziału przy stracie pierwszej bramki - najpierw nie trafił w piłkę i pozwolił jej wyjść na rzut rożny, a potem ją wbił Pareice. Kiedy słyszę: "Smuda! Co? Małecki!", to ogrania mnie śmiech. Z tego piłkarza nigdy nic lepszego nie będzie, to polski wyrób piłkarzopodobny. Może uda mu się zagrać przyzwoite zawody w lidze, ale i o to coraz ciężej.
Pareiko uczciwie mówiąc nie był bohaterem tego meczu. Nie można mieć do niego wielkich pretensji, ale też nie wybronił niczego ponad to, co musiał.
Sobolewski przeraźliwie słabo, to jest Sobol z ważnych wiślackich meczów - starty, błędy w przyjęciu, niecelne podania, głupie faule. Gdyby go Maaskant zostawił na dłużej, dostałby czerwoną kartkę.
Co do reszty - gra ofensywna nie istnieje. Pojedyncze szarpnięcia nie zmienią tego obrazu. Znamienne są dwa obrazki z początku drugiej połowy - Genkow wychodzi do prostopadłej piłki, ucieka do boku, ale żaden z partnerów nie pofatygował się nawet w pole karne. Pewnie za daleko było.
Odpowiedz cytując
Clanowy
Member

Od: 05.2004

Stary 23.08.2011, 21:48
Dubi napisał(a):Wyświetl post
dodam tylko ze gdyby cypryjczycy musieli odrobic 2-0 czy nawewt 3-0 z Krakowa, zrobili by to .
No i właśnie w tym zdaniu jest cała prawda o tym dwumeczu. Moja żona stwierdziła, że głupi jestem bo klnę na Małeckiego a on oprócz zaciemniającego obraz gola w pierwszym meczu, NIC NIE ROBIŁ PRZEZ 180 MINUT. No ale dostał powołanie do kadry i pogłaskają go oglądacze TV Trwam bo pewnie miał bluzę z Ojcem Rydzykiem pod trykotem Wisły na wypadek awansu. Kutas JEDEN!!!!
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.08.2011, 21:49
Szkoda. Tyle mogę napisać :(
Odpowiedz cytując
Vasquez
Member

Od: 08.2003

WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Kolejny raz przekonujemy się, że nie mamy szczęścia w meczach w Europejskich Pucharach. Szkoda, będzie LE, też fajnie. Pozytywnie ludzie...
No niestety by dostać się do LM, trzeba czegoś więcej niż szczęście..
Powiem Inaczej...Apoel musiałby mieć strasznego pecha, gdybyśmy dowiezli to 2:1 do końca.
-------------------
-> Only Wisla <-
-------------------
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

W ogóle mi nie żal tego wyniku. Ostatni raz jechały tak z nami Barcelona w Barcelonie 3 lata temu i Real w Madrycie. Tymczasem dzisiaj graliśmy z mistrzem Cypru, który dysponuje budżetem mniejszym niż my.

Maaskant powinien schować się pod ziemię ze wstydu za ten mecz (a właściwie cały dwumecz). Graliśmy dzisiaj kompromitująco, powinno być z 8:0 i to właściwie odzwierciedlałoby to co działo się na boisku. Mam nadzieję, że przestaniemy odstawiać farsę z pucharami iw tym roku już skoncetrujemy się na lidze. I panie trenerze wypadałoby tych przyzwoitych w sumie piłkarzy nauczyć bronić i atakować, bo na tę chujową kopaninę już się patrzeć nie da. Koniec taryfy ulgowej i alibi z europejskimi pucharami.
:/
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.08.2011, 21:50
Pareiko dzisiaj miał fatalny dzień,ale to co wyprawiał Małecki przechodzi ludzkie pojęcie.Ten gość zachowuje się jak podwórkowy gwiazdor,który nikomu nie poda piłki.Taka Zosia samosia.Wszystkich taki ktoś wku...na maksa.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.08.2011, 21:51
AZS_Lublin napisał(a):Wyświetl post
Są jakieś pozytywy z gry w LE? A no pewno:
- słabsi przeciwnicy, a więc możliwość zdobycia wiekszej ilosci pkt, a co za tym idzie napukania w rankingu klubowym (bardzo ważny aspekt!)
- mała szansa na kompromitacje w stylu: z Realem M 0:6, ManUtd 0:3, Bayern 1:5 gdyż potęgi grają w LM
w LE conajwyżej lepsza klasa średnia europy
- tańsze bilety w porównaniu z LM a więc więcej BIAŁEJ GWIAZDY na trybunach
- pewne mecze w czwartek, a wiec dla pracujących zmianowo można wcześniej ogarnąć urlop/ wolne
- zagramy w LE na luzie, bez napinki
No i zagramy na R22, a nie gdzieś u przyjaciół w Gdańsku.

Dalej budujemy drużynę i dalej myślę że mamy super dyr. sportowego ale trener mógłby być lepszy.

Potrzeba lepszego zgrania drużyny i możemy sie skupić na lidze czyli gonimy lidera !

A w LE tez powinny byc fajne mecze, ... ale jednak trochę żal ... w sumie żal bo było blisko jak w Atenach 87 minuta i ten sam dzień, cóż mówi sie trudno i kibicujemy naszej królowej polskich rzek dalej ... Po kolejne mistrzostwo i oczekując co raz lepszej gry w kolejnych meczach LE.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.08.2011, 21:52
Wisla Maaskanta nie ma stylu i to wiemy nie od dzisiaj...narazie bronia go wyniki(w koncu jestesmy w LE), ale co bedzie jesli nie zdobedziemy MP w tym sezonie
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Powtórzę swoje zdanie z Shouta. Nie byliśmy aż tak blisko LM jak niektórym się wydaje. Nie zasłużyliśmy na awans, bo APOEL to o jedną klasę lepszy zespół, który nas cisnął przez 90 minut. Wiślacy nic nie pokazali, zero wyćwiczonych akcji ofensywnych. Pojedyncze zrywy przeciętnych grajków, takich jak Małecki, nie dają efektów na tym poziomie. W lidze możemy grać prowizorkę i liczyć na geniusz Meliksona lub udany rajd Patryka lub Ilieva na 5 prób.

Można było żałować odpadnięcia z Lazio czy z PAO. Bo swoją grą zasługiwaliśmy na awans, ale brakowała nam szczęścia lub jeden zawodnik popełniał kluczowy błąd dla rywalizacji.

Proste podsumowanie:
Lazio 3:3 Wisła (samobój Jopa)
Wisła 1:2 Lazio (gol Kuźby chyba pierwszych 8 minutach, a potem dwa błędy Huguesa)
Wisła 3:1 PAO (po taki meczu nie było można mieć do nikogo pretensji)
Wisła 1:4 PAO (Zieńczuk spieprzył dwie sety, jeden błąd Majdana, bramka po rykoszecie od Głowackiego, czerwona dla Sobola, nieuznany gol Penksy)

A jak z APOELem wyglądały rywalizacje?
Nie było równorzędnej walki, tak jak w spotkaniach, które wymieniłem wyżej. Nie było pecha po naszej stronie. Nie było błędu sędziego. Był jeden błąd, błąd Małeckiego przy rożnym. Ale swoją grą i tak nie mieliśmy szans na awans, nawet gol Wilka niczego nie zmienił, gdyż Wisła znowu cofnęła się mocno do obrony. W takim wypadku, bramki to kwestia czasu. Jakby nam nie strzelili w 90 minut, to by strzelili w dogrywce.

Do zobaczenia na LE!
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

djjamajczyk napisał(a):Wyświetl post
do 2:1 sie emocjonowałem potem to była kwestia czasu i 3 bramki proste , bez stresu skraca zycie a szkoda zycia za to ,że druzyna słabsza w KAŻDYM aspekcie przegrywa z mocniejszą , bylismy wolni byliśmy słabi bylismy bez powea itp. trudno się mówi jak po PAO był przekręt to teraz by był jakbysmy przeszli dalej - na takie mierne zespoły nie ma miejsca w LM jest LE i na tym sie trzeba skupić .
taka dygresja kiedys była Barca , potem real potem PAO a teraz już nie mówie o Estończykach ale odpadamy z APOEL-em coś tu jest dziwnego nie sądzicie ?
Co tu sądzić,
klub tak jak każdą firmę trzeba wzmacniać inwestować rozwijać. W APOElu w każdym okienku nie jest problemem kupno zawodnika za 1,5 lub 2 mln euro. I widać efekty.
U nas mamy to co mamy cały czas twierdzę że nie mamy składu nawet na LE no ale cóż ja to mogę sobie myśleć wszyscy wiedza lepiej zwłaszcza forumowicze o statusie Senior Member zalogowani w 2010 roku

A na spokojnie

Nie mamy bramkarza nie mamy obrony z pomocą też kłopot o napastniku już nie wspomnę

Szkoda pytanie tylko czy mamy Tylko czy Aż LE
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

kvrva, kvrva, kvrva - tyle mozna poweidiec . Bylismy slabsi ale po golu Wilka mysalem, ze juz jestem w "raju" a tu dupa

szlag by to trafił
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Drugi gol ze spalonegoo... jeb*ni sędziowie znowu pokazali co potrafią
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Diaz - koszmarny mecz, wszystkie akcje bramkowe (oprócz 1) oraz groźne akcje szły jego stroną. Zostawał w ciul wolnego miejsca.
Małecki - tragedia, zawinił przy 1 bramce, nic pożytecznego z przodu.
Melikson - Nic nie grał dziś.
Pareiko - 1 bramka na spółkę z Małeckim, przy pozostałych bramkach - mało do powiedzenia.

Na plus jedynie Wilk i Iliev...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów