|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
A dlaczego Korona ma byc druzyna pokrzywdzona? Oczywiscie ze kiedys sie dalo, ale czy to normalne? Nie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
W życiu nie słyszałem, żeby w Warszawie śpiewano o jakimś dworze i o jakimś mroku, który na nim panuje.
Szprotson - to o nazwiskach oczywście wiem, natomiast pewny byłem, że jednak był tam pociąg.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 23.08.2011 o godz. 13:40.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. W Krakowie w latach 70-tych śpiewano "na polu". Ale nie ma co się spierać. Pamiętaj, ze kibice Legii wymyślili wszystko co się śpiewa w lidze a nawet więcej np.....koło. Dlatego mają go w herbie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
zreszta, wszystkie pieśni sa kserami w koncu melodie do nich nie sa wymyslane tylko kserowane ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Owszem. Ale ktoś wymyślał wpuszczenie jakiejś pieśni na stadiony, a potem ktoś stwierdzał 'fajne to zrobili, my też tak zaśpiewamy'. Śmiechy z Widzewa, który jako pierwszy skserował "Mistrzem Polski jest", pamiętane są w Warszawie do dziś. Oczywiście potem Widzew się ogarnął, stwierdził, że nie będzie na chama kserował od Legii i już tego nie śpiewa. Natomiast dzisiaj w kuriozalnej i antyrytmicznej wersji śpiewa to nawet... Śląsk.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Kuriozalne jest ze to spiewacie a mistrza nie macie
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
zacytuje Legionistów : "Bo fantazja bo fantazja ... "
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Dumą Polski jesteśmy od lat"
"Kolejorza zna cały świat" Proszę Cię ![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wydaje się , że powinno być" na polu" , ale słowo to się nie rymuje i jestem pewien , że w Wiślackiej wersji jest "na dworze"
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Duma Polski a MISTRZ Polski, widzisz roznice? Nie spiewamy o TYTULACH (nie)zdobytych, jak na Łazienkowskiej
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...m-co-na-slask/ Dlaczego Śląsk ma być "pokrzywdzony" Kolego inteligentny stwierdziłem, że Amika ma lepsze notowania wśród dziennikarzy sportowych - Borek, Iwanow i tyle. Postawiłem jako problem to, że taki własnie Iwanow kategorycznie protestuje przeciwko wypowiedzi Maaskanta odnośnie kalendarza ligowego Wisły w odniesieniu do ostatecznych spotkań o Ligę Mistrzów. Natomiast, gdy Amika chce przełożenia swoich meczów czy zmiany gospodarza to tego nie robi - nie dostrzega takiego samego problemu To, że piłkarze mają grać co 3 dni jest dla Iwanowa oczywiste w przypadku Wisły, a to że Amika musi grać we Wronkach a nie w Poznaniu - to już dl Pana Iwanowa nie jest problemem... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Odezwała się "wielka" Amica Poznań z 6 tytułami przy 8 Legii
)![]()
''Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki'' H. Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Ponadto radziłbym ci poczekaj do najbliższego meczu Amica-Legia, bo może się okazać, że będziecie śpiewać: "Mistrzem jest Kolejorz, jego panem Legia jest", czy jak to tam idzie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dobra, warszawiacy, poznaniacy. Wyp***dalać już na swoje fora, nie wkurzać nas dodatkowo przed meczem
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Dumą Poski od lat też nie jesteście ![]() ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ale durne odpowiedzi z Lazienkowskiej, myslalem ze bardziej sie wysilicie. Mistrza Polski mimo wszystko w tym sezonie i tak nie macie
![]() funky, jak najbardziej Slask nie powinien sie zgodzic, mam w dupie ze nasz zarzad chce zmiany, chyba ze to chodzi powiedzmy z piatku na sobote czy na niedziele, termin zachowany (wekendowo) a juz tym bardziej mam w dupie co dziennikarzyny maja do powiedzenia i jesli sie Ty tym przejmujesz to podziwiam e: dalej killzone, stac cie na wiecej, wymysl jeszcze cos ![]()
Ostatnio edytowane przez studio : 23.08.2011 o godz. 14:33.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]()
''Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki'' H. Reyman |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Naprawde nie widzisz roznicy miedzy zdobytym mistrzem, z konkretnym argumentem a czyms co nie jest namacalne? Narysowac i podpisac "znajdz 5 roznic"? Ludzie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
W tramwaju jest tłok... Tak to szło w wersji wiślackiej. Mogę potwierdzić że było to u nas śpiewane pod koniec lat siedemdziesiątych. |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Jezeli chodzi o kserowanie piosenek to popatrzcie panowie na repertuar Amici Poznan
Kopiuja od Lechii W rytm ''W Wolnym Miescie Gdansku , Hymn Lechii tez kopiuja ''Ooo Nasz'' a do tego chyba juz cala Polska spiewa ''Marsz Marsz do boju marsz''![]() LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widać, że ten konkretny utwór został zmodyfikowany (który to juz raz ?) i śpiewany gdzieś w połowie lat 90-tych co można poznać po jednym szczególe. W latach 70-tych nikt na Wisle nie śpiewał jeszcze o "naszym TS-ie".
Zwykła fuszerka tych śpiewaków. Co innego spiewały trybuny a co innego oni sobie nagrali. Takie rzeczy się zdarzają. |
|
|