The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2011, 20:45
trener mistrzów Cypru, Ivan Jovanović napisał(a):
- Pogoda? Na Cyprze jest na pewno o wiele cieplej niż w Polsce, ale gramy niemal o godz. 22.00, a wtedy temperatura będzie dobra zarówno dla zawodników, jak i kibiców. Zresztą od czterech lat jestem trenerem APOEL-u i żadna drużyna z Europy nie wspominała o problemach z pogodą w Nikozji - zakończył trener cypryjskiej drużyny.
Na pogodę narzekał tylko Żewłakow z Kosowskim, a my to podchwyciliśmy.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.08.2011, 20:48
elemis1 napisał(a):Wyświetl post
W Krakowie Apoel cisnął nas niemiłosiernie (za wyjątkiem końcówki pierwszej połowy). U siebie od pierwszych sekund zagrają presingiem rzucając się na nas niczym orły na kurze pisklęta. Osiągną gigantyczną dominację, której ukoronowaniem będą strzelone dwie bramki :/

Ja wiem, ze kazdy by chciał, abyśmy osiągneli wynik premiujący nas do LM, ale bądźmy realistami...Apoel jest od nas o dwie klasy lepszy :-(
Chyba inny mecz oglądałeś.Posiadanie piłki 50 - 50 ,przewaga w strzałach,dużo lepsze sytuacje,graliśmy po prostu mądrze i konsekwentnie,nic z tych momentów przewagi Apoelu nie wynikało,zupełnie nic.Tak się powinno grać i jestem szczęśliwy,że gramy tak,a nie jak kiedyś,że mamy optyczną przewagę,a potem komentarze ,,grali jak nigdy,przegrali jak zawsze''
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 22.08.2011, 20:50
Już czuję że rano przed pracą trzeba będzie trochę wczesniej wstać i z obawą zasiąść na tronie, ale lubię ten specyficzny stan "motyli w żołądku". Tylko przed meczami Wisły tak mam.

Z Meliksonem i Lameyem raczej ściema, bo nie wydaje mi się by rozgłaszano całemu światu jakiekolwiek problemy, gdyby nawet były 24 h przed meczem.

W Krakowie Apoel cisnął nas niemiłosiernie (za wyjątkiem końcówki pierwszej połowy). U siebie od pierwszych sekund zagrają presingiem rzucając się na nas niczym orły na kurze pisklęta. Osiągną gigantyczną dominację, której ukoronowaniem będą strzelone dwie bramki :/

Ja wiem, ze kazdy by chciał, abyśmy osiągneli wynik premiujący nas do LM, ale bądźmy realistami...Apoel jest od nas o dwie klasy lepszy :-(
Od "nas" pisząc, masz na mysli jaki klub? Jeszcze chwilę cię poobserwuję prowokatorku.
Ostatnio edytowane przez gigant : 22.08.2011 o godz. 20:53.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.08.2011, 20:57

o ja pier... to idź beczeć do poduszki albo pod sklep , większość ludzi nie rozumie że jesteśmy słabsi i nie możemy grac otwartej piłki z takim przeciwnikiem , to była część taktyki , a jutro też będzie tylko pewnie w innym ustawieniu (chodzi o zagęszczanie pola i granie z kontry)
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
elemis1
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 22.08.2011, 21:00
gigant napisał(a):Wyświetl post

Od "nas" pisząc, masz na mysli jaki klub?

Wisłę !!!! Jestem jej wierny od zawsze !! Często na Reymonta z moimi ziomami !!! Wisła zawsze i wszędzie !!! Tylko Wisła się liczy !!! Wisła to jest potęga !!
Odpowiedz cytując
ctsi
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 22.08.2011, 21:02
Wybiegajac troche do przodu. Kiedy bedzie losowanie LM/LE i czy znany jest juz moze rozklad jazdy - w sensie kiedy rozgrywane sa mecze? Planuje sobie wakacje
Noblesse Oblige
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.08.2011, 21:04
^ w czwartek/piątek

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...endar2011.html
Odpowiedz cytując
ctsi
Senior Member

Stary 22.08.2011, 21:05
Dobra a rozklad jazdy jest tutaj jakby ktos szukal:

http://pl.uefa.com/uefachampionsleag...263/index.html
http://pl.uefa.com/uefaeuropaleague/...272/index.html
Noblesse Oblige
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.08.2011, 21:06
Szczerze mówiąc to podziwiam waszą naiwność, objawianą w twierdzeniu, że kontuzja Maora to "ściema" i "zaslona dymna". Po prostu ktoś go zapewne kopnął w łydkę na treningu, myśleli że uraz nie jest poważny, nie rozgłaszali tego, okazało się inaczej i teraz mamy problem.

Zmyślili sobie też zejście Meliksona po 15 minutach z treningu ? Bez przesady. Pozostaje się modlić, żeby w nocy Adonaj dokonał cudownego uzdrowienia, a jak takowe nie nastąpi zakasać rękawy i spróbować ustawić nową taktykę, już bez Maora. Będzie to cholernie trudne, ale mam nadzieję (bo co mi pozostało), że jednak się uda.

Jeszcze raz powtórzę. Stoimy jeden krok od raju. Finansowego i piłkarskiego (bo kibicowskiego już raczej nie ) raju, zwanego Ligą Mistrzów. Ale jak przegramy, co jest możliwe, bo to tylko sport, a APOEL to naprawdę świetna, super poukładana drużyna, to nie spadamy w otchłań, nie będzie to wielka tragedia. Czeka nas wtedy, w mojej opinii całkiem przyjemne lądowanie pod nazwą Liga Europy.

Bądźmy obiektywni. Nasza drużyna to jeszcze nie jest poziom LM. To jest poziom mniej więcej LE. Ja rozumiem oczekiwania, rozbudzone do czerwoności emocje i rozgrzane głowy. Pamiętajmy jednak, że awans do Champions League byłby sukcesem ponad stan, można by było określić go mianem cudu, coś jak przemiana Anny Kalaty w dobrą MILF. Nie zapominajmy, że żyjemy w kraju, którego reprezentacja to totalne dno, posklejane naprędce z bandy cudzoziemców !

Rozum mi mówi jedno, a serce drugie, w środku toczy się wojna wyrachowania z dziką, słowiańską namiętnością i fantazja. Z jednej strony jest wiara, niezłomna wiara w to, że się uda, że będzie dobrze, że obronimy to 1:0, wiara w to co kocham, wiara w Białą Gwiazdę, a z drugiej jednak wiem, że będzie piekielnie ciężko, że to raczej kozojebcy są faworytami.

Apeluje po raz ostatni - nie wieszajmy na nich psów w przypadku porażki. Jestem pewien, że dadzą z siebie wszystko, stopiędziesiąt procent. I to każdy z naszych gladiatorów, zaczynając od Radka, naszej ikony, kończąc na Jovanovicu i Nunezie, którzy stawiają w Wiśle dopiero pierwsze kroki! Chłopaki będą walczyć, dadzą z siebie wszystko. Czy to wystarczy?

Milknę w tym temacie do środy. Niech się dzieje wola nieba.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 22.08.2011 o godz. 21:45.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 22.08.2011, 21:07
ctsi napisał(a):Wyświetl post
Wybiegajac troche do przodu. Kiedy bedzie losowanie LM/LE i czy znany jest juz moze rozklad jazdy - w sensie kiedy rozgrywane sa mecze? Planuje sobie wakacje
No to dla rozluźnienia ja poproszę:
Barcelonę bo mam znajomych 2 h od Barcelony plus wiadomo, morze, plaże i te sprawy,
Angoli - może być Chelsea - żona w ciąży a tam firmowe dupce dla niemowląt dużo taniej,
Olympique Lyon - siostra mieszka w Żabojadowie - myknę sobie TGV z Strasbourga do Lyonu

To tyle - nie mam więcej wymagań
Odpowiedz cytując
ctsi
Senior Member

Stary 22.08.2011, 21:09
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Barcelonę bo mam znajomych 2 h od Barcelony plus wiadomo, morze, plaże i te sprawy,
Angoli - może być Chelsea - żona w ciąży a tam firmowe dupce dla niemowląt dużo taniej,
Olympique Lyon - siostra mieszka w Żabojadowie - myknę sobie TGV z Strasbourga do Lyonu
troche za mocno - musi byc 3 miejsce w grupie i LE na wiosne, no chyba ze znowu jedziemy z Barcelona w Krakowie
Noblesse Oblige
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.08.2011, 21:10
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
Żeby się nie powtórzył 23 sierpień 2005 rok, co na wyjeździe dostaliśmy 4:1 z panathinaikosem, ale wierzę w awans.
faktycznie 6 lata temu mecz z PAO, ale jak to mowia nic dwa razy sie nie zdarza
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.08.2011, 21:17
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
faktycznie 6 lata temu mecz z PAO, ale jak to mowia nic dwa razy sie nie zdarza
Wtedy zabrakło 3 minut, a raczej 2 prawidłowych decyzji sędziego. Gdyby gol Penksy został uznany mielibyśmy LM już wtedy. Potem kontra po nieprawidłowym wznowieniu i tracimy bramkę, jeszcze Sobolewski dostaje kartkę. Liczę, że los odda nam to co zabrał w Atenach.

Nie chciałbym przez kolejne lata oglądać czegoś takiego http://www.youtube.com/watch?v=lYjBD...eature=related i próbować zrozumieć o co tu chodzi.
Odpowiedz cytując
vodzu91
Member

Od: 07.2009

Stary 22.08.2011, 21:17
fialo napisał(a):Wyświetl post

Bądźmy obiektywni. Nasza drużyna to jeszcze nie jest poziom LM. To jest poziom mniej więcej LE. Ja rozumiem oczekiwania, rozbudzone do czerwoności emocje i rozgrzane głowy. Pamiętajmy jednak, że awans do Champions League byłby sukcesem ponad stan, można by było określić go mianem cudu, coś jak przemiana Anny Kalaty w dobrą MILF. Nie zapominajmy, że żyjemy w kraju, którego reprezentacja to totalne dno, posklejane naprędce z bandy cudzoziemców !
hahah kolego masz piwo i tytył text of the year za to

kropla dobrego humoru na tle tego marudzenia reszty- bezcenna
"Nie płacz, że coś się skończyło, tylko
uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło"

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując
qaro
Member

Od: 06.2011

Stary 22.08.2011, 21:20
jesli chodzi o pogode to nawet trener APOELu nie robi z tego zadnej sprawy Kosowski i Zewlakow robia z igly widly
http://sportowetempo.pl/glowna_aktua..._cos_wielkiego
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 22.08.2011, 21:29
ctsi napisał(a):Wyświetl post
troche za mocno - musi byc 3 miejsce w grupie i LE na wiosne, no chyba ze znowu jedziemy z Barcelona w Krakowie
No dobra może być Arsenal zamiast Chelsea - oni teraz dołują
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.08.2011, 21:30
qaro napisał(a):Wyświetl post
jesli chodzi o pogode to nawet trener APOELu nie robi z tego zadnej sprawy Kosowski i Zewlakow robia z igly widly
http://sportowetempo.pl/glowna_aktua..._cos_wielkiego

To tylko zasłona dymna
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 22.08.2011, 21:32
Melikson ich zajedzie kondycyjnie

Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.08.2011, 21:34
jak kogoś interesuje, to teraz będzie o Wiśle w magazynie ligowym : http://huckenbusch.dbv.pl/viewpage.php?page_id=68
Powód: 0 gramatyki ;/
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 22.08.2011 o godz. 21:36.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.08.2011, 21:39
na jakim kanale to leci oryginalnie?
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
fudi8
Member

Od: 12.2010

Stary 22.08.2011, 21:48
Polsat Sport.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 22.08.2011, 21:48
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
na jakim kanale to leci oryginalnie?
Polsat Sport.

Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.08.2011, 21:51
Borek uspokoił w sprawie pogody, uff... Ale okazuje się, że Melikson ma kontuzję, nie trenuje od 4 dni :/// To się nazywa szczęście, kur**!!! Prawdopodobnie Maor zagra w drugiej połowie, jeśli w ogóle da radę zagrać. Co do Lameya? Będzie mógł grać.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 22.08.2011 o godz. 21:53.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 22.08.2011, 21:51
Borek właśnie rozwiał,wszystkie wasze obawy i jęki co do pogody.,,Nie rozmawiajmy już o pogodzie,tylko o wartości merytorycznej zawodników (...) nie szukajmy wymówek '' Martwi mnie ,,Nie jest dobrze z Moarem Meliksonem,wczoraj w zasadzie tylko leżał i poddawał się zabiegom (...) wyszedł na trening ale po 15 min krwiak nie dał mu już normalnie trenować z drużyną ''
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.08.2011, 21:52
Wg Borka Melikson nie trenuje z zespołem od piątku.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 22.08.2011, 21:53
Czyli wychodzi na to że Melikson jutro nie zagra.

Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 22.08.2011, 21:54
Lamey ,,zasłona dymna'' skoro Michael jest sprawny,to będzie grał na prawej.Jovanovic potrafi grać na LO i przypuszczam,że RM zaskoczy i na LO wystawi Marko,dlatego z koroną grał Diaz.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.08.2011, 21:56
Jak to jest tydzien pitolenia o pogodzie a okazuje sie ze ta bedzie przyjazna zawodnikom.

Teraz drze co z Maorem ,bez niego nie widze tego kto pociagnie te akcje pod bramke Apoelu.

P.S Ktos zamierza pic,juz pije? bo choc jestem po weselu,i jeszcze kac gdzies tam spi,to na trzezwo z tym horrorem w postaci 90 minut w Nikozji to wytrzymac bedzie ciezko.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.08.2011, 21:59
a co takiego Borek powiedzial w sprawie pogody?
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.08.2011, 22:00
za Borkiem

1)z pogoda jest przesadzane-jest cieplo ale jest NORMALNIE, pogoda JEST WYOLBRZYMIANA, wyszedl dzis na pole w godzinie meczu i nawet wial jakis chlodny wiaterek takze jest normalnie
2) Maor nie trenuje w ogole normalnie, wczoraj caly trening przelezal z boku, dzis wyszedl na 15 min ale zszedl
3) Lamey jest w 100% gotowy zglosil trenerowi ze jest zdrowy i jest do gry
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów