The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2011, 19:13
Jak Melikson nie zagra z powodu kontuzji to lezymy i robimy pod siebie ,zreszta caly sezon to bedzie troska o zdrowie Meliksona ,bo ten pilkarz to 60% ofensywy Wisły
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.08.2011, 19:15
Paweł napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/7628-Kowa...est_piekielnie

Raport meteorologiczny Wojciecha Kowalczyka.
Tylko nie mówcie, że on będzie jutro znowu komentował mecz w Polsacie? Już chyba lepiej jakby wzięli do tego Kononowicza...
Odpowiedz cytując
Zlatan93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.08.2011, 19:20
Miejmy nadzieję, że zasłona dymna dotycząca Meliksona się powiedzie i Cypryjczycy nie poddadzą Izrealczyka aż takiej analizie

Szkoda, że na potrzeby niedyspozycji Meliksona nie wymyślono jaki to uraz bo wtedy brzmiałoby to troszkę wiarygodniej.
Spokojnie.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 22.08.2011, 19:25
Zasłona dymna i tyle.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
staszek001
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.08.2011, 19:25
Zlatan93 napisał(a):Wyświetl post
Miejmy nadzieję, że zasłona dymna dotycząca Meliksona się powiedzie i Cypryjczycy nie poddadzą Izrealczyka aż takiej analizie

Szkoda, że na potrzeby niedyspozycji Meliksona nie wymyślono jaki to uraz bo wtedy brzmiałoby to troszkę wiarygodniej.
Spokojnie.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.08.2011, 19:26
fialo napisał(a):Wyświetl post
A może mi ktoś logicznie uzasadnić w jakim celu Maaskant miałby udawać, że Maor jest kontuzjowany?
Ja mogę. Jeśli Maaskantowi chodzi o to żeby dać się wyszumieć APOEL-owi w pierwszej połowie, ustawić drużynę mocno defensywnie. Przy utrzymanym korzystnym wyniku w pierwszej połowie Maor będzie jak znalazł na pomęczonych, szukających dobrego wyniku Cypryjczyków. W pierwszym meczu Maor sobie nie poszalał, więc jeśli wejdzie na świeżości to może dać wycisk piłkarzom APOELu A spokojnie jego zadania może przejąć Garguła lub Nunez który też potrafi posłać piłkę, rozegrać etc.
A jeśli to rzeczywiście kontuzja to ja powiem tyle: http://www.youtube.com/watch?v=xGdDX730wwg i mamy przesrane.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 22.08.2011 o godz. 19:30.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.08.2011, 19:26
Dzisiaj cały dzień gadalismy o pogodzien , a następne 24 h będziemy rozmawiać o tym czy zagra Melikson .

Szczerze powiedziawszy jeśli miałbym wybrać zawodników którzy jutro będą dla nas kluczowi to będą to w pierwszej kolejności : Pareiko , Chavez , Jaliens , Sobolewski . To gra defensywna będzie jutro kluczem do awansu . To musi być skała nie do przejścia . To ci 4 gracze w największej mierze decyzją o naszej dobrej grze defensywnej .

Tak sobie też pomyślałem , że Maaskant bardzo by chciał zagrać na ... 3 defensywnych pomocników . Kusi go wystawienie Sobolewskiego , Wilka i Nuneza od początku . Tylko trzeba by w takim przypadku wyłączyc jedno z ogniw ofensywy . Jeśli Melikson będzie kontuzjowany to Maaskant wniesie w życie powyższą taktyke .

Nie zdziwi mnie jutro , jeśli Melikson nie wyjdzie od początku , a wejdzie za 'oddychającego rękawami' Ilieva w 55-60 minucie . Takiego wariantu jeszcze nie testowaliśmy , ale moim zdaniem nie będzie to złe rozwiązanie . Dynamika i szybkosc Meliksona na tle zmęczonych rywali będzie jeszcze bardziej widoczna jak zawsze.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.08.2011, 19:27
prawdziwym problemem to nie byłby brak Meliksona tylko Chaveza
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.08.2011, 19:30
bez Meliksona kontrataki nie będą istnieć wyjdzie na to ze nawet ze swojej połowy nie wyjdziemy....
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 22.08.2011, 19:31
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj cały dzień gadalismy o pogodzien , a następne 24 h będziemy rozmawiać o tym czy zagra Melikson .

Szczerze powiedziawszy jeśli miałbym wybrać zawodników którzy jutro będą dla nas kluczowi to będą to w pierwszej kolejności : Pareiko , Chavez , Jaliens , Sobolewski . To gra defensywna będzie jutro kluczem do awansu . To musi być skała nie do przejścia . To ci 4 gracze w największej mierze decyzją o naszej dobrej grze defensywnej .

Tak sobie też pomyślałem , że Maaskant bardzo by chciał zagrać na ... 3 defensywnych pomocników . Kusi go wystawienie Sobolewskiego , Wilka i Nuneza od początku . Tylko trzeba by w takim przypadku wyłączyc jedno z ogniw ofensywy . Jeśli Melikson będzie kontuzjowany to Maaskant wniesie w życie powyższą taktyke .

Nie zdziwi mnie jutro , jeśli Melikson nie wyjdzie od początku , a wejdzie za 'oddychającego rękawami' Ilieva w 55-60 minucie . Takiego wariantu jeszcze nie testowaliśmy , ale moim zdaniem nie będzie to złe rozwiązanie . Dynamika i szybkosc Meliksona na tle zmęczonych rywali będzie jeszcze bardziej widoczna jak zawsze.
Można też zagrac 3 defensywnymi a Meliksona wystawiac w ataku...
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 22.08.2011, 19:32
Donki napisał(a):Wyświetl post
Można też zagrac 3 defensywnymi a Meliksona wystawiac w ataku...
Razem z Chavezem jako nowym Drogbą!!!

Odpowiedz cytując
Zlatan93
Senior Member

Stary 22.08.2011, 19:35
staszek001, no jakoś musieli tę informację "uwiarygodnić". Nikt normalny, a na pewno nie Wisła w tej chwili przed najważniejszym meczem ostatnich kilkunastu lat, z profesjonalnym, wypowiadającym się tylko dyplomatycznie trenerze nie zdradzi na aż 24 godziny przed meczem, że być może zagra bez Meliksona.
Takie informacje mogą się pojawić na chwilę przed meczem, bo nawet jeśli Wisła miałaby zagrać bez Meliksona, to zawodnik, który go zastąpi również będzie niespodzianką, do której nie przygotują się Cypryjczycy.
Ściema na bank.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.08.2011, 19:36
Panowie, myślę, że to typowa zagrywka przed ważnym meczem, ale oby nie było na odwrót.

Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

taktyka na 3 defensywnych była by bardzo ciekawa, z Maorem na lewej pomocy zamiast Iliewa.
Izraelczyk jak dotychczas nie pokazywał braków w wytrzymałości i czy to jest 10 czy 85 min potrafi robić świetne rajdy. Natomiast Iliew nie wytrzymuje trudów całego mecz, dlatego taktyka wpuszczenia Meliksona na podmęczonego rywala wydaje się kiepska.

Niewątpliwie większość meczu bedziemy się bronili i grali z kontry, w takim wariancie mamy ścianę defensywną z 3 pomocników w środku + wracający się Genkow.
Atak pozycyjny gospodarzy którzy wysoko muszą wyjść obroną wiadomo, a my z przodu wtedy mamy Maora i Małeckiego, dwóch najszybszych na boisku zawodników którzy tylko czekają na kontrę.

moim zdaniem jutro zabójcze może być dla nas bieganie za piłką gdy Cypryjczycy będą sobie ją klepać.
dlatego pewnie staniemy za podwójną gardą i będziemy czekać

wiadomo, luźne dywagacje spowodowane że czasami juz nie da się o niczym innym myśleć poza jutrzejszym meczem.
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Gradzik napisał(a):Wyświetl post
Najważniejsza będzie KONCENTRACJA, SZYBKOŚĆ, AGRESJA i ASEKURACJA.
Jeśli przestawimy kolejność: KONCENTRACJA, AGRESJA, SZYBKOŚĆ i ASEKURACJAto wychodzi:

Najważniejsza będzie KASA
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.08.2011, 19:37
To powodzenia jak chcecie juz grac tak defensywnie, ze nawet bez Meliksona. Owszem, defensywnie, z kontry, ale nie calkowicie pomijajac atak! A to sugeruja ustawienia bez Maora. Naprawde myslicie, ze defensywa Wisly jest w stanie przez 90 min grac na 0 ? Kluczem do awansu bedzie strzelenie bramki, moze dwoch, i Melikson, Iliev, Malecki sa tak samo wazni w tym meczu jak np. Chavez, bo to ze cos wpadnie dla Apoelu to dla mnie raczej jest pewne. I sprawa jest prosta - uda sie cos strzelic, awansujemy.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 22.08.2011, 19:38
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Razem z Chavezem jako nowym Drogbą!!!
Widzisz ciebie to smieszy, ale ja uważam, że w tym spotkaniu bardzo przydał by sie z przodu ktos bardzo szybki a taki własnie jest Melikson
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 22.08.2011, 19:40
Pisałem o urazie Meliksona już dzisiaj. Koło 13 był wywiad Orange sport info z Jarosławem Krzoską, w którym mówił że dzień wcześniej wszyscy piłkarze trenowali oprócz Meliksona. Także moim zdaniem to nie jest ściema.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 22.08.2011, 19:40
Melikson nie zagra, dziękuje bardzo - jedynym jego zmiennikiem jest Garguła.
Idę się napić, nie trzeźwieję do środy do wyniku.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.08.2011, 19:41
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
bez Meliksona kontrataki nie będą istnieć wyjdzie na to ze nawet ze swojej połowy nie wyjdziemy....
Kontratak, ktory poszedl zostal przeprowadzony przez Nuneza wiec ma kto Maora zastapic w takich akcja ale jego brak na pewno byłby widoczny. Mam nadzieje, ze mimo tej wiadomosci jednak bedzie mogl zagrac. Ma caly dzien jutrzejszy na przygotowanie sie do meczu.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.08.2011, 19:43
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...dopodobne.html
ten artykuł wywody kowala,żewłaka,kosowskiego i całej dziennikarskiej polski,na początku bagatelizowałem sprawę i traktowałem jaką wymówkę,w razie co będzie,że pogadała była katastrofalna,wilgotność nie do zniesienia i dlatego przegraliśmy,ale teraz na prawdę zaczynam się obawiać,że warunki tam mogą być na prawdę nie wesołe.I ta pewność cypryjczyków ,,nie widzą innego wyniku niż 3-0,4-0,szykują się na pomeczową fetę'' Obyśmy sprawili im jutro przykrą niespodziankę.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 22.08.2011, 19:44
Donki napisał(a):Wyświetl post
Widzisz ciebie to smieszy, ale ja uważam, że w tym spotkaniu bardzo przydał by sie z przodu ktos bardzo szybki a taki własnie jest Melikson
Nie no rozumie, możesz mieć swoje zdanie. Spoko, nie jestem typem kogoś kto jedzie z ludźmi jak ze śmieciami, tylko że odebrałem to jako ironię. Ale skoro tak myślisz, to ja Ci powiem, że szkoda jego walorów na stanie i czekanie w przodzie. Mamy tam Genkova albo Dudu. Obaj są dość szybkimi piłkarzami, do tego silniejszymi niż Maor. Ja wolałbym go na skrzydło, lub klasycznie w środku.

Reserve napisał(a):Wyświetl post
Melikson nie zagra, dziękuje bardzo - jedynym jego zmiennikiem jest Garguła.
Idę się napić, nie trzeźwieję do środy do wyniku.
To możesz w ogóle nie trzeźwieć, bo mecz jest jutro nie w środę!!! Chociaż jak chcesz, dobry sposób na przedmeczowy stres....
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 22.08.2011 o godz. 19:48.

Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.08.2011, 19:44
staszek001 napisał(a):Wyświetl post

ehhh kuzwa mać dlaczego Maor? I to jutro najważniejszy mecz w historii klubu. Oby zagrał

Już poprawiłem. Zdenerwowałem się i stąd ten mój błąd
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 22.08.2011 o godz. 19:50.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.08.2011, 19:45
Moar? to jakis nowy pilkarz u nas jest?
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Stary 22.08.2011, 19:47
Cytat:
Na trening wyszedł również Maor Melikson, którego jutrzejszy występ stoi pod znakiem zapytania, ale zszedł po kwadransie.
No kur***, akurat teraz, świetnie. ;/
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 22.08.2011, 19:47
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Moar? to jakis nowy pilkarz u nas jest?
Kuurwa chłopie o literówke sie czepiasz? Ogarnij, a nie spamuj

Co do tematu, tak samo jak Melikson moze byc sciema tak samo tych 2 grajków z APOEL-u tez.

Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Stary 22.08.2011, 19:49
24 h do meczu .Oj będą jutro nerwy .Radzę przygotować defibrylatory .

Taktyka z 3 defensywnymi z których jeden (Nunez ) ma inklinacje do gry ofensywnej może przynieś niezły skutek ale pod warunkiem , że Maor nie zagra na boku bo wówczas odkryta zostanie nasza lewa strona niczym w meczu z Litexem .Nie zdziwiłby się gdyby Maor w takim ustawieniu zagrał na szpicy zamias Genkova .Co prawda wówczas nasze wrzutki z akcji w pole karne nie będą miały sensu ale podejrzewam , że w takim zestawieniu personalnym będziemy się pchać środkiem .
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.08.2011, 19:50
ciekawe jak jutro bedziemy wykonywac rzuty rozne

Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.08.2011, 19:55
za dzień o tej porze...
Kurcze, ale stras będzie, pierwszy mecz cały czas na wielkim stresie, aż strach myśleć co będzie jutro.
Nie pijcie jutro kawy, tak dla bezpieczeństwa...

Ofensywnie 10 min? Brak Maora... coś ten nasz trenejro ściemnia. Mam nadzieję, że jakbyśmy nie zagrali to zagramy konsekwentnie do końca meczu i po ostatnim meczu zapamiętamy sędziego z Węgier, jako tego dobrego. Cypr będzie nam się kojarzył z samymi dobrymi rezultatami....
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Stary 22.08.2011, 19:55
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
No kur***, akurat teraz, świetnie. ;/
Ja to widzę inaczej. Jeśli MAor nie zagra i Wisła wygra to wytrącamy z ręki nienawistnikom argument, że Wisła bez Meliksona nie istnieje, że on robi jej całą grę, ble,ble,ble..

..tylko trzeba wygrać

------------ Pareiko-------------
Lamey-Jaliens-Chavez-Diaz
------Sobol-Nunez-Wilk-------
---------- Mały-Iliev-----------
------------Genkov-------------
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów