|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak Melikson nie zagra z powodu kontuzji to lezymy i robimy pod siebie ,zreszta caly sezon to bedzie troska o zdrowie Meliksona ,bo ten pilkarz to 60% ofensywy Wisły
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Miejmy nadzieję, że zasłona dymna dotycząca Meliksona się powiedzie i Cypryjczycy nie poddadzą Izrealczyka aż takiej analizie
Szkoda, że na potrzeby niedyspozycji Meliksona nie wymyślono jaki to uraz bo wtedy brzmiałoby to troszkę wiarygodniej. Spokojnie. ![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Zasłona dymna i tyle.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
A jeśli to rzeczywiście kontuzja to ja powiem tyle: http://www.youtube.com/watch?v=xGdDX730wwg i mamy przesrane.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 22.08.2011 o godz. 19:30.
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dzisiaj cały dzień gadalismy o pogodzien , a następne 24 h będziemy rozmawiać o tym czy zagra Melikson .
Szczerze powiedziawszy jeśli miałbym wybrać zawodników którzy jutro będą dla nas kluczowi to będą to w pierwszej kolejności : Pareiko , Chavez , Jaliens , Sobolewski . To gra defensywna będzie jutro kluczem do awansu . To musi być skała nie do przejścia . To ci 4 gracze w największej mierze decyzją o naszej dobrej grze defensywnej . Tak sobie też pomyślałem , że Maaskant bardzo by chciał zagrać na ... 3 defensywnych pomocników . Kusi go wystawienie Sobolewskiego , Wilka i Nuneza od początku . Tylko trzeba by w takim przypadku wyłączyc jedno z ogniw ofensywy . Jeśli Melikson będzie kontuzjowany to Maaskant wniesie w życie powyższą taktyke . Nie zdziwi mnie jutro , jeśli Melikson nie wyjdzie od początku , a wejdzie za 'oddychającego rękawami' Ilieva w 55-60 minucie . Takiego wariantu jeszcze nie testowaliśmy , ale moim zdaniem nie będzie to złe rozwiązanie . Dynamika i szybkosc Meliksona na tle zmęczonych rywali będzie jeszcze bardziej widoczna jak zawsze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
prawdziwym problemem to nie byłby brak Meliksona tylko Chaveza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
bez Meliksona kontrataki nie będą istnieć wyjdzie na to ze nawet ze swojej połowy nie wyjdziemy....
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Razem z Chavezem jako nowym Drogbą!!!
![]() ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
staszek001, no jakoś musieli tę informację "uwiarygodnić". Nikt normalny, a na pewno nie Wisła w tej chwili przed najważniejszym meczem ostatnich kilkunastu lat, z profesjonalnym, wypowiadającym się tylko dyplomatycznie trenerze nie zdradzi na aż 24 godziny przed meczem, że być może zagra bez Meliksona.
Takie informacje mogą się pojawić na chwilę przed meczem, bo nawet jeśli Wisła miałaby zagrać bez Meliksona, to zawodnik, który go zastąpi również będzie niespodzianką, do której nie przygotują się Cypryjczycy. Ściema na bank. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Panowie, myślę, że to typowa zagrywka przed ważnym meczem, ale oby nie było na odwrót.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
taktyka na 3 defensywnych była by bardzo ciekawa, z Maorem na lewej pomocy zamiast Iliewa.
Izraelczyk jak dotychczas nie pokazywał braków w wytrzymałości i czy to jest 10 czy 85 min potrafi robić świetne rajdy. Natomiast Iliew nie wytrzymuje trudów całego mecz, dlatego taktyka wpuszczenia Meliksona na podmęczonego rywala wydaje się kiepska. Niewątpliwie większość meczu bedziemy się bronili i grali z kontry, w takim wariancie mamy ścianę defensywną z 3 pomocników w środku + wracający się Genkow. Atak pozycyjny gospodarzy którzy wysoko muszą wyjść obroną wiadomo, a my z przodu wtedy mamy Maora i Małeckiego, dwóch najszybszych na boisku zawodników którzy tylko czekają na kontrę. moim zdaniem jutro zabójcze może być dla nas bieganie za piłką gdy Cypryjczycy będą sobie ją klepać. dlatego pewnie staniemy za podwójną gardą i będziemy czekać wiadomo, luźne dywagacje spowodowane że czasami juz nie da się o niczym innym myśleć poza jutrzejszym meczem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To powodzenia jak chcecie juz grac tak defensywnie, ze nawet bez Meliksona. Owszem, defensywnie, z kontry, ale nie calkowicie pomijajac atak! A to sugeruja ustawienia bez Maora. Naprawde myslicie, ze defensywa Wisly jest w stanie przez 90 min grac na 0 ? Kluczem do awansu bedzie strzelenie bramki, moze dwoch, i Melikson, Iliev, Malecki sa tak samo wazni w tym meczu jak np. Chavez, bo to ze cos wpadnie dla Apoelu to dla mnie raczej jest pewne. I sprawa jest prosta - uda sie cos strzelic, awansujemy.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Pisałem o urazie Meliksona już dzisiaj. Koło 13 był wywiad Orange sport info z Jarosławem Krzoską, w którym mówił że dzień wcześniej wszyscy piłkarze trenowali oprócz Meliksona. Także moim zdaniem to nie jest ściema.
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Melikson nie zagra, dziękuje bardzo - jedynym jego zmiennikiem jest Garguła.
Idę się napić, nie trzeźwieję do środy do wyniku. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Kontratak, ktory poszedl zostal przeprowadzony przez Nuneza wiec ma kto Maora zastapic w takich akcja ale jego brak na pewno byłby widoczny. Mam nadzieje, ze mimo tej wiadomosci jednak bedzie mogl zagrac. Ma caly dzien jutrzejszy na przygotowanie sie do meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...dopodobne.html
ten artykuł wywody kowala,żewłaka,kosowskiego i całej dziennikarskiej polski,na początku bagatelizowałem sprawę i traktowałem jaką wymówkę,w razie co będzie,że pogadała była katastrofalna,wilgotność nie do zniesienia i dlatego przegraliśmy,ale teraz na prawdę zaczynam się obawiać,że warunki tam mogą być na prawdę nie wesołe.I ta pewność cypryjczyków ,,nie widzą innego wyniku niż 3-0,4-0,szykują się na pomeczową fetę'' Obyśmy sprawili im jutro przykrą niespodziankę. ![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 22.08.2011 o godz. 19:48.
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
ehhh kuzwa mać dlaczego Maor? I to jutro najważniejszy mecz w historii klubu. Oby zagrał ![]() Już poprawiłem. Zdenerwowałem się i stąd ten mój błąd
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 22.08.2011 o godz. 19:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Moar? to jakis nowy pilkarz u nas jest?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Kuurwa chłopie o literówke sie czepiasz? Ogarnij, a nie spamuj
Co do tematu, tak samo jak Melikson moze byc sciema tak samo tych 2 grajków z APOEL-u tez. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
24 h do meczu .Oj będą jutro nerwy .Radzę przygotować defibrylatory .
Taktyka z 3 defensywnymi z których jeden (Nunez ) ma inklinacje do gry ofensywnej może przynieś niezły skutek ale pod warunkiem , że Maor nie zagra na boku bo wówczas odkryta zostanie nasza lewa strona niczym w meczu z Litexem .Nie zdziwiłby się gdyby Maor w takim ustawieniu zagrał na szpicy zamias Genkova .Co prawda wówczas nasze wrzutki z akcji w pole karne nie będą miały sensu ale podejrzewam , że w takim zestawieniu personalnym będziemy się pchać środkiem . |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
ciekawe jak jutro bedziemy wykonywac rzuty rozne
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
za dzień o tej porze...
Kurcze, ale stras będzie, pierwszy mecz cały czas na wielkim stresie, aż strach myśleć co będzie jutro. Nie pijcie jutro kawy, tak dla bezpieczeństwa... Ofensywnie 10 min? Brak Maora... coś ten nasz trenejro ściemnia. Mam nadzieję, że jakbyśmy nie zagrali to zagramy konsekwentnie do końca meczu i po ostatnim meczu zapamiętamy sędziego z Węgier, jako tego dobrego. Cypr będzie nam się kojarzył z samymi dobrymi rezultatami.... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ja to widzę inaczej. Jeśli MAor nie zagra i Wisła wygra to wytrącamy z ręki nienawistnikom argument, że Wisła bez Meliksona nie istnieje, że on robi jej całą grę, ble,ble,ble..
..tylko trzeba wygrać ![]() ------------ Pareiko------------- Lamey-Jaliens-Chavez-Diaz ------Sobol-Nunez-Wilk------- ---------- Mały-Iliev----------- ------------Genkov------------- |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|