The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2011, 18:00
Ta pogoda to kluczowa sprawa. W końcu trzeba mieć na co zwalać jakby się nie udało
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 22.08.2011, 18:00
nesta napisał(a):Wyświetl post
Tak, sugerujecie sie spasionym, przepitym Kowalczykiem, ktory na pewno jest okazem zdrowia i ma swietna kondycje i wspaniale znosi wysokie temperatury.

Niektorzy chyba zapominaja dlaczego pilkarz zarabia tyle ile zarabia. Wlasnie dlatego, ze ma byc gotowy w kontekscie psychicznym i fizycznym na wyrzeczenia, wysilek, bol, presje z jakimi przecietny czlowiek nie styka sie na co dzien. To sa zawodowcy, ktorzy sa do roznych warunkow przygotowani.
Dokładnie 100% poparcia, proszę przestańcie już z tą pogodą...
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.08.2011, 18:01
Nawet ich trener mówi że żadna drużyna z którą grali nie narzekała na warunki pogodowe http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...aca_atmosfera/

CO jak CO ale mam nadzieję że jutro sędzią nie będzie prowadził takich zawodów ja ten idiota 0:39s
http://www.youtube.com/watch?v=mEjiKCqF3LM
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.08.2011, 18:02
A co ich trener ma powiedziec - 'TAK, mamy nadzieje ze ten bardzo goracy cypryjski klimat pomoze nam wygrac z Wisla'? Rany boskie...
Odpowiedz cytując
dobra_bestia
Member

Od: 05.2005

Stary 22.08.2011, 18:08
Proponuje wlepiać bany każdemu kto będzie pisać o pogodzie. Kowalczyk zapomniał wspomnieć że przed wyjściem na słońce przyjął 0.5l wódy
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.08.2011, 18:13
Cytat:
Kilka lat temu bardzo kibicowałem Arsenalowi w rozgrywkach Ligi Mistrzów, pamiętny sezon 05/06, w którym to Kanonierzy doszli do finału gdzie przegrali 1:2 z Barceloną. W półfinale Anglicy spotkali się z Villarrealem - pierwszy mecz u siebie (jeszcze na Highbury) wygrany 1:0 i gorące oczekiwania na rewanż. Piszę o tym, bo pamiętam ówczesne nastroje na forach Arsenalu - niemal identyczne jakie można znaleźć tutaj dziś - w Hiszpanii upał, jedna bramka to marna zaliczka, tamtejsi fani są fanatykami, Villarreal u siebie będzie innym zespołem, itd.
Lekki offtop .
Musieli niezle sie czyms najarac przed dokonywaniem wpisów na tych forach Arsenalu , skoro bali sie ,,fanatyzmu'' kibicow Villarealu
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.08.2011, 18:14
Jeśli pierwsi strzelimy bramkę to nawet ich klimat im nie pomoże(gorzej jeśli będzie odwrotnie). Będziemy grac z kontry i postawimy autobus w polu karnym co jest zrozumiałe. Tłumaczę sobie nasz dwumecz w ten sposób: w Krakowie graliśmy na 0 styłu ale i tak aby coś strzelić( najlepiej dwie bramki) co przy tak grającym Apoelu wynik 1-0 jest niezły. U nich to oni muszą strzelać i rzucić się do ataku więc do póki piłka w grze jak mawiał Górski wszystko się może zdarzyć. Dla uspokojenia przypomnijcie sobie mecz z Schalke, tam również miał być pogrom a jak się skończyło każdy wie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.08.2011, 18:23
Nie chce straszyc ale... Chociaz jak dla mnie jest to przedmeczowa gra Maaskanta.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...owym_skladzie/
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 22.08.2011, 18:24
Być może w wyjściowej jedenastce Wisły Kraków we wtorkowym meczu przeciwko APOEL-owi nie ppjawią się Maor Melikson i Michael Lamey.

Ja pier....
Odpowiedz cytując
juniho
Member

Od: 11.2006

Stary 22.08.2011, 18:25
na kilometr pachnie ściemą
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.08.2011, 18:26
Mam nadzieję , że albo uraz jest niegroźny i Maor zagra albo to jest jakaś ściema ze strony trenera .
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Stary 22.08.2011, 18:30
pewna ściema, w takim meczu jest to normalne. Mecz dekady przed którym robi się wszystko aby awansować i nie dziwię się trenerowi że tak mówi. Mam nadzieję że się nie mylę
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Stary 22.08.2011, 18:33
Tym bardziej , ze Maor nie narzekał na uraz przed wylotem .Niby co ? Wychodząc z samolotu na Cyprze spadł ze schodków . Co prawda czasami dochodzi do urazów w domowym zaciszu bądź na treningu ale Maor nawet nie miał kiedy zrobić sobie kuku . Myślę , że już ten cały trening indywidualny był przygotowanie pod ściemę .
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Nie chce siac paniki ale dzisiaj właśnie Krzoska na OSI mówił że Maor trenuje indywidualnie bo ma naciągnięty mięsień.

Skoro jesteśmy pewni swoich umiejętności (tak?) to po co te gierki? Jakoś nie przypominam sobie podobnych zagrywek w tego typu przypadkach.
Odpowiedz cytując
Gradzik
Senior Member

Od: 02.2004

Pogoda jakieś tam znaczenie będzie mieć, ale nie aż tak duże - w końcu nasi będą tam już kilka dni, a fizycznie raczej jesteśmy mocni. Najważniejsza będzie KONCENTRACJA, SZYBKOŚĆ, AGRESJA i ASEKURACJA. Tak naprawdę to śmiało moglibyśmy zagrać taktyką Mourinho przeciwko Barcelonie - czyli ustawiamy się defensywnie i w pewnym momencie dajemy sygnał do pressingu, atakując dużą liczbą graczy. Myślę jednak, że Maaskant nie będzie kazał grać czegoś nowego. Mecz ten przewiduję jako podobny do pierwszego.

P.S. Co do Maor'a - wcale bym się nie zdziwił. Jako jedyny w środku pola potrafi rozegrać piłkę do przodu (no może jeszcze Garguła ale ten jest słaby fizycznie). Natomiast Sobolewski, Nunez, Wilk i Kirm o tym pojęcia nie mają.
Ostatnio edytowane przez Gradzik : 22.08.2011 o godz. 18:44.
NA ZAWSZE WISŁA
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.08.2011, 18:34
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Nie chce straszyc ale... Chociaz jak dla mnie jest to przedmeczowa gra Maaskanta.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...owym_skladzie/
zauważcie zależność że gdy Parejko, Lamey byli kontuzjowani to do samego końca była o tym cisza, a teraz nagle mówi o kontuzjach na konferencji.

Cypryjczycy by ogłupieli gdyby wyszedł Brud zamiast Maora
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 22.08.2011, 18:34
Pande, ale kiedy byl podobnego typu przypadek.. bo jak dla mnie to tylko jeden, Panathinaikos.. takiej szansy poza tamtym meczem to nie bylo
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 22.08.2011, 18:35
A może mi ktoś logicznie uzasadnić w jakim celu Maaskant miałby udawać, że Maor jest kontuzjowany?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 22.08.2011, 18:36
fialo napisał(a):Wyświetl post
A może mi ktoś logicznie uzasadnić w jakim celu Maaskant miałby udawać, że Maor jest kontuzjowany?
Jaja se robisz? Zasłona dymna przed meczem, aby wprowadzic rozluznienie w szeregach rywala, ze niby najlepszy zawodnik (byc moze) nie zagra. Nigdy o czyms takim nie slyszales?
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 22.08.2011, 18:37
yogul napisał(a):Wyświetl post
zauważcie zależność że gdy Parejko, Lamey byli kontuzjowani to do samego końca była o tym cisza, a teraz nagle mówi o kontuzjach na konferencji.

Cypryjczycy by ogłupieli gdyby wyszedł Brud zamiast Maora
Nie zdziwiłbym się, gdyby Maaskant miał szatański plan gry bez Maora, niezależnie od tego czy ma kontuzję czy też nie. Wariant z Wilkiem, Sobolem i Nunezem nie wydaje się wcale taki nieprawdopodobny i głupi.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.08.2011, 18:38
fialo napisał(a):Wyświetl post
Nie powiedzial, ze jest kontuzjowany tylko, ze trenuje indywidualnie. Jakby był to powazny problem to by raczej nie uczestniczył w treningu. Lamey z kolei mowił, ze juz trenuje i bedzie w stanie grac wiec indywidualny trening nic nie znaczy. Bez niego sobie poradzilismy w Krakowie ale brak Melexa byłby widoczny. A dlaczego miałby udawac? By zmylic przeciwnika, ktory na pewno bedzie układal druzyne tak, by Melikson nie mogł miec dogodnej sytuacji do strzalu/podania.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Stary 22.08.2011, 18:39
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie zdziwiłbym się, gdyby Maaskant miał szatański plan gry bez Maora, niezależnie od tego czy ma kontuzję czy też nie. Wariant z Wilkiem, Sobolem i Nunezem nie wydaje się wcale taki nieprawdopodobny i głupi.

Faktycznie , nie byłby taki głupi a idiotyczny . Rozumiem , że mamy grać bez naszego najszybszego, najdynamiczniejszego i najlepszego zawodnika w ofensywie wiedząc , że cały mecz będziemy grać z kontry ? Iście znakomita taktyka .
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 22.08.2011, 18:40
Robert może chcieć zacząć mecz bardziej defensywnie i Maora wpuści w 2 połowie.Środek pola do opanowania będzie bardzo ważny dlatego Sobol Wilk Nunez z tego ten ostatni może łączyć odbiór piłki z rozprowadzaniem a Sobol Wilk tylko do odbioru. Jovanovic zagrał dobry mecz więc nie będzie bardzo odczuwalny brak Lameya.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 22.08.2011, 18:45
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie , nie byłby taki głupi a idiotyczny . Rozumiem , że mamy grać bez naszego najszybszego, najdynamiczniejszego i najlepszego zawodnika w ofensywie wiedząc , że cały mecz będziemy grać z kontry ? Iście znakomita taktyka .
Dlaczego? A może właśnie w tym szaleństwie jest metoda. Mi też wydało się to nieprawdopodobne ale... zagęszczenie środka pola ustawiając tam trójkąt Sobol, Wilk,Nunez z naciskiem na odbiór piłki... my tam jedziemy awansowac a nie prezentowac piękny ofensywny styl... czas na wygrywanie będziemy mieli w LM
Sam nie wiem co o tym myślec...
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.08.2011, 18:48
w pierwszym meczu niczego z tego nie pokazał więc i bez niego także potrafimy grać, choć wiadomo że jak jest w pędzie to robi różnice.
widzę że jak jest poruszany brak Meliksona to wszyscy popadają w oszołomkę robiąc kupę w gacie
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 22.08.2011 o godz. 18:51.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Stary 22.08.2011, 18:49
zaczyna się głupie gadanie. Dajcie sobie na luz i poczekajmy do jutra. Wiem że każdemu mocno zależy i przed meczem będziemy mieć stan przedzawałowy ale przy jednej informacji dotyczącej absencji dwóch zawodników snucie nowych teorii o taktyce, składzie jest w tym momencie popadaniem w większą skrajność. Pożyjemy zobaczymy a dla mnie najważniejszy jest fakt że nasi zawodnicy będą jutro gryźć trawę i nie odpuszczą za co już dla mnie wygrali. Grunt to jeśli Bóg da awansować. Wierzę trenerowi i wiem że jutro będzie ładny mecz. Dla kibiców Wisły sprzed komputera KRYNIU
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 22.08.2011, 18:49
Być może przynajmniej w pierwszej połowie Apoel będzie grał tak jak w Krakowie, czyli bez żadnych szarż. To i tak powinno im spokojnie zapewnić przewagę w posiadaniu piłki i pozwolić przejąć inicjatywę. Jeśli więc nie rzucą się szaleńczo do ataku, a Maor będzie w podobnej formie, jak w poprzednim meczu, jego obecność na boisku może nie mieć większego znaczenia, szczególnie w początkowej fazie.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 22.08.2011 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.08.2011, 18:57
chyba Wam się coś pomyliło...
Jeśli nie będzie potrzebny na ten mecz rozgrywający to Maaskant da Meliksona na lewo za Ilieva.
Melikson na pewno nie siądzie na ławce...
Odpowiedz cytując
ItaloPolak
Member

Od: 07.2009

Stary 22.08.2011, 18:57
pachnie ściemą. Maaskant się widocznie wzoruje na Fergusonie który tez regularnie opowiada ze Rooney być może nie zagra, a na końcu zawsze Rooney gra i strzela bramki w meczach w których nie miał występować.

Cytat:
Gwiazdor Wisły nabawił się kontuzji na jednym z ostatnich treningów. Jeszcze wczoraj sztab medyczny próbował rozmasować mu wielkiego krwiaka, ale decyzja o występie pomocnika zapadnie dopiero na godziny przed spotkaniem.
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...gwiazde__.html

Taaaa, przez krwiaka chłopak odpuści najważniejszy mecz w tym sezonie. Pamiętam jak Kuba i Pietia grali z złamanymi kościami....
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 22.08.2011, 19:10
ItaloPolak napisał(a):Wyświetl post
Taaaa, przez krwiaka chłopak odpuści najważniejszy mecz w tym sezonie. Pamiętam jak Kuba i Pietia grali z złamanymi kościami....
Akurat porównanie z Kubą nietrafione ponieważ on doznał złamania W TRAKCIE MECZU. Grał jakby to powiedział Gmoch na dopalaczach
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów