|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ta pogoda to kluczowa sprawa. W końcu trzeba mieć na co zwalać jakby się nie udało
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nawet ich trener mówi że żadna drużyna z którą grali nie narzekała na warunki pogodowe http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...aca_atmosfera/
CO jak CO ale mam nadzieję że jutro sędzią nie będzie prowadził takich zawodów ja ten idiota http://www.youtube.com/watch?v=mEjiKCqF3LM |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
A co ich trener ma powiedziec - 'TAK, mamy nadzieje ze ten bardzo goracy cypryjski klimat pomoze nam wygrac z Wisla'? Rany boskie...
|
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Proponuje wlepiać bany każdemu kto będzie pisać o pogodzie. Kowalczyk zapomniał wspomnieć że przed wyjściem na słońce przyjął 0.5l wódy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Musieli niezle sie czyms najarac przed dokonywaniem wpisów na tych forach Arsenalu , skoro bali sie ,,fanatyzmu'' kibicow Villarealu ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jeśli pierwsi strzelimy bramkę to nawet ich klimat im nie pomoże(gorzej jeśli będzie odwrotnie). Będziemy grac z kontry i postawimy autobus w polu karnym co jest zrozumiałe. Tłumaczę sobie nasz dwumecz w ten sposób: w Krakowie graliśmy na 0 styłu ale i tak aby coś strzelić( najlepiej dwie bramki) co przy tak grającym Apoelu wynik 1-0 jest niezły. U nich to oni muszą strzelać i rzucić się do ataku więc do póki piłka w grze jak mawiał Górski wszystko się może zdarzyć. Dla uspokojenia przypomnijcie sobie mecz z Schalke, tam również miał być pogrom a jak się skończyło każdy wie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie chce straszyc ale... Chociaz jak dla mnie jest to przedmeczowa gra Maaskanta.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...owym_skladzie/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Być może w wyjściowej jedenastce Wisły Kraków we wtorkowym meczu przeciwko APOEL-owi nie ppjawią się Maor Melikson i Michael Lamey.
Ja pier.... |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
na kilometr pachnie ściemą
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieję , że albo uraz jest niegroźny i Maor zagra albo to jest jakaś ściema ze strony trenera .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pewna ściema, w takim meczu jest to normalne. Mecz dekady przed którym robi się wszystko aby awansować i nie dziwię się trenerowi że tak mówi. Mam nadzieję że się nie mylę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tym bardziej , ze Maor nie narzekał na uraz przed wylotem .Niby co ? Wychodząc z samolotu na Cyprze spadł ze schodków . Co prawda czasami dochodzi do urazów w domowym zaciszu bądź na treningu ale Maor nawet nie miał kiedy zrobić sobie kuku . Myślę , że już ten cały trening indywidualny był przygotowanie pod ściemę .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie chce siac paniki ale dzisiaj właśnie Krzoska na OSI mówił że Maor trenuje indywidualnie bo ma naciągnięty mięsień.
Skoro jesteśmy pewni swoich umiejętności (tak?) to po co te gierki? Jakoś nie przypominam sobie podobnych zagrywek w tego typu przypadkach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pogoda jakieś tam znaczenie będzie mieć, ale nie aż tak duże - w końcu nasi będą tam już kilka dni, a fizycznie raczej jesteśmy mocni. Najważniejsza będzie KONCENTRACJA, SZYBKOŚĆ, AGRESJA i ASEKURACJA. Tak naprawdę to śmiało moglibyśmy zagrać taktyką Mourinho przeciwko Barcelonie - czyli ustawiamy się defensywnie i w pewnym momencie dajemy sygnał do pressingu, atakując dużą liczbą graczy. Myślę jednak, że Maaskant nie będzie kazał grać czegoś nowego. Mecz ten przewiduję jako podobny do pierwszego.
P.S. Co do Maor'a - wcale bym się nie zdziwił. Jako jedyny w środku pola potrafi rozegrać piłkę do przodu (no może jeszcze Garguła ale ten jest słaby fizycznie). Natomiast Sobolewski, Nunez, Wilk i Kirm o tym pojęcia nie mają.
Ostatnio edytowane przez Gradzik : 22.08.2011 o godz. 18:44.
![]()
NA ZAWSZE WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Cypryjczycy by ogłupieli gdyby wyszedł Brud zamiast Maora |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pande, ale kiedy byl podobnego typu przypadek.. bo jak dla mnie to tylko jeden, Panathinaikos.. takiej szansy poza tamtym meczem to nie bylo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A może mi ktoś logicznie uzasadnić w jakim celu Maaskant miałby udawać, że Maor jest kontuzjowany?
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zdziwiłbym się, gdyby Maaskant miał szatański plan gry bez Maora, niezależnie od tego czy ma kontuzję czy też nie. Wariant z Wilkiem, Sobolem i Nunezem nie wydaje się wcale taki nieprawdopodobny i głupi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie powiedzial, ze jest kontuzjowany tylko, ze trenuje indywidualnie. Jakby był to powazny problem to by raczej nie uczestniczył w treningu. Lamey z kolei mowił, ze juz trenuje i bedzie w stanie grac wiec indywidualny trening nic nie znaczy. Bez niego sobie poradzilismy w Krakowie ale brak Melexa byłby widoczny. A dlaczego miałby udawac? By zmylic przeciwnika, ktory na pewno bedzie układal druzyne tak, by Melikson nie mogł miec dogodnej sytuacji do strzalu/podania.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Faktycznie , nie byłby taki głupi a idiotyczny . Rozumiem , że mamy grać bez naszego najszybszego, najdynamiczniejszego i najlepszego zawodnika w ofensywie wiedząc , że cały mecz będziemy grać z kontry ? Iście znakomita taktyka . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Robert może chcieć zacząć mecz bardziej defensywnie i Maora wpuści w 2 połowie.Środek pola do opanowania będzie bardzo ważny dlatego Sobol Wilk Nunez z tego ten ostatni może łączyć odbiór piłki z rozprowadzaniem a Sobol Wilk tylko do odbioru. Jovanovic zagrał dobry mecz więc nie będzie bardzo odczuwalny brak Lameya.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Sam nie wiem co o tym myślec... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
widzę że jak jest poruszany brak Meliksona to wszyscy popadają w oszołomkę robiąc kupę w gacie
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 22.08.2011 o godz. 18:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zaczyna się głupie gadanie. Dajcie sobie na luz i poczekajmy do jutra. Wiem że każdemu mocno zależy i przed meczem będziemy mieć stan przedzawałowy ale przy jednej informacji dotyczącej absencji dwóch zawodników snucie nowych teorii o taktyce, składzie jest w tym momencie popadaniem w większą skrajność. Pożyjemy zobaczymy a dla mnie najważniejszy jest fakt że nasi zawodnicy będą jutro gryźć trawę i nie odpuszczą za co już dla mnie wygrali. Grunt to jeśli Bóg da awansować. Wierzę trenerowi i wiem że jutro będzie ładny mecz. Dla kibiców Wisły sprzed komputera KRYNIU
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Być może przynajmniej w pierwszej połowie Apoel będzie grał tak jak w Krakowie, czyli bez żadnych szarż. To i tak powinno im spokojnie zapewnić przewagę w posiadaniu piłki i pozwolić przejąć inicjatywę. Jeśli więc nie rzucą się szaleńczo do ataku, a Maor będzie w podobnej formie, jak w poprzednim meczu, jego obecność na boisku może nie mieć większego znaczenia, szczególnie w początkowej fazie.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 22.08.2011 o godz. 18:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
chyba Wam się coś pomyliło...
Jeśli nie będzie potrzebny na ten mecz rozgrywający to Maaskant da Meliksona na lewo za Ilieva. Melikson na pewno nie siądzie na ławce... |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
pachnie ściemą. Maaskant się widocznie wzoruje na Fergusonie który tez regularnie opowiada ze Rooney być może nie zagra, a na końcu zawsze Rooney gra i strzela bramki w meczach w których nie miał występować.
Cytat:
Taaaa, przez krwiaka chłopak odpuści najważniejszy mecz w tym sezonie. Pamiętam jak Kuba i Pietia grali z złamanymi kościami.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|