The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2011, 15:10
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Tylko co z tego, że ma brata który grał w Realu Interze czy gdzieś indziej?Możecie mi powiedziec, co ma jedno do drugiego?
Jak to co Pablo - przecież conajmniej jest tak samo dobry, tylko się na nim nie poznali. Pamiętam jak były parę lat temu "przymiarki prasowe" do Wiaczesława Chliba - ten to jest gość jest bratem Alxandra, który gra w Arsenalu .....
Równie dobrze można napisac, że Ailton z APOELU - mieszkał i bawił się w tej samej piaskownicy co Ronaldo i kiedyś przypiął mu w głowę łopatką....

APOEL w Krakowie zagrał dobry mecz, ale z faktu, że Wisła wygrała oznacza, że my zagraliśmy jeszcze lepiej. APOEL na Reymonta praktycznie nie stworzyłsobie ani jednej sytuacji 100 %, Wisła poza bramką Małeckiego - praktycznie też - bo strzał przewracającego się małeckiego ciężko zakwalifikować jako setkę. Mówiłem przed pierwszym meczem i powtarzam dzisiaj: Wisła i APOEL to dwa zespoły o podobnej jakości gry i zawodników, za piekno gry punktów sie nie dostaje, więc zachwyty nad APOELEM należałoby trochę stonować - Śląsk z Lokomotiwem Sofia też miał olbrzymią przewagę i sytuacji co niemiara, a nie potrafił strzelić przez 210 minut ani jednej bramki !!!!
Jutro nie interesuje mnie czy Wisła zagra pięknie i z polotem, czy postawi przegubowiec i będzie grać z kontry (co nie wychodzi nam wcale super- mecz z APOELEM)....
Interesuje mnie wynik, który da nam przepustkę do Ligi Mistrzów, bo mimo wszystko w decydującej rundzie eliminacji, żadna polska drużyna nie miała słabszego przeciwnika niż APOEL i pewnie w najbliższej przyszłości ciężko będzie o takiego......
W samym meczu najważniejszy będzie początek - pierwsze 20-30 minut, w których trzeba będzie uważnie się bronić i nie atakować całą ławą... Kopenhaga przed 2 laty przegrała pierwsze 20 minut tracąc 2 bramki, potem strzelili na 1:2 (dające awans) ale z upływem minut nie mieli sił na utrzyamnie tego wyniku.
Jeżeli przetrwamy - jak spodziewam się pierwsze huraganowe ataki APOELU - szanse będą się zwiększać. NIech mi nikt nie wmawia, że APOEL będzie spokojnie grać swoje, im dalej w las bez strzelonej bramki to większa nerwowość się wkradnie w zespół cypryjski. To nie jest Barcelona, Real czy MU, które grając wie, że i tak w pewnym momencie włoi jakąś jedną czy drugą bramkę.
Wisło do boju - możecie przejść do historii klubu i takiej okazji nie zmarnujcie.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.08.2011, 15:10
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Organizmu nie oszukasz!!
Jak rozumie gramy z cyborgami?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.08.2011, 15:18
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Jak rozumie gramy z cyborgami?
Gramy z Cypryjczykami! To tak samo jak z Eskimosami w śniegu, Murzynkami na Saharze, albo z Tybetańczykami. Rozumiesz, każdy jest przystosowany do panującego u niego klimatu. To tak jakby kazać Cypryjczykom zrobić po 0,7 i grać z Polakami!!!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 22.08.2011, 15:21
Ale tam gra jeden czy dwóch cypryjczyków
Odpowiedz cytując
TSW_SKW
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 22.08.2011, 15:22
Mam nadzieję że nam się Pareiko nie przemęczy, bo z takim ciężarem to nie ma żartów.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.08.2011, 15:27
Gramy z Cypryjczykami! To tak samo jak z Eskimosami w śniegu, Murzynkami na Saharze, albo z Tybetańczykami. Rozumiesz, każdy jest przystosowany do panującego u niego klimatu. To tak jakby kazać Cypryjczykom zrobić po 0,7 i grać z Polakami!!!
Ale pierdzielisz..
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.08.2011, 15:31
Załuję, że sędzia nie podytkował karnego po faulu na Maorze.Pewnie nie jestem obiektywny, ale było widać, jak podrzucił sobie piłkę nad nogami rywala , skoczył, ale ktoś go tam zahaczył

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.08.2011, 15:33
-> Pogoda (szczególnie wilgotność powietrza), i niech ktoś powie że to nie ma wpływu na zawodników i poziom gry to śmiechem zabiję!
Chłopie... Ja wiem, że mamy wysyp Ćwielongów na forum ale Ty niebezpiecznie zbliżasz się do oryginału

Załuję, że sędzia nie podytkował karnego po faulu na Maorze.Pewnie nie jestem obiektywny, ale było widać, jak podrzucił sobie piłkę nad nogami rywala , skoczył, ale ktoś go tam zahaczył
Bosche jaka bzdura... Maor zasłużył na żółtko za ewidentną symulkę i w konsekwencji zakaz gry w rewanżu. Skierował nogę w prawo już "w locie" szukając "zaczepienia"...
Ostatnio edytowane przez thechris : 22.08.2011 o godz. 15:36.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 22.08.2011, 15:35
@WislaOnly

Organizmu się nie oszuka ale oni dostają ciężką kasę za to żeby wygrywać z Eskimosami w śniegu.

Moje zdanie jest takie że dobry zespół wchodzi na boisko i wygrywa a nie szuka wyjaśnień.

Jakoś ostatni mecz u siebie APOEL zremisował w pucharach 0-0 ich przeciwnicy to nadludzie?
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 22.08.2011, 15:37
thechris napisał(a):Wyświetl post
Chłopie... Ja wiem, że mamy wysyp Ćwielongów na forum ale Ty niebezpiecznie zbliżasz się do oryginału

Bosche jaka bzdura... Maor zasłużył na żółtko za ewidentną symulkę i w konsekwencji zakaz gry w rewanżu. Skierował nogę w prawo już "w locie" szukając "zaczepienia"...
No właśnie cieszmy się że nie ma u nas w zespole kilku Ćwielongów, bo skali by zabrakło.

Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Ale pierdzielisz..
Czas odświeżyć sobie kilka wywiadów z Hajto albo Świerczewskim kolego.

A co do warunków gry i ich wpływ na grę zespołów, daję jako przykład: http://www.sport.pl/MS2010/1,97763,6...jwiekszej.html
A temat warunków pogodowych ja już kończę. Jutro wszystko się okaże. Boże daj LM!!
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 22.08.2011 o godz. 15:44.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.08.2011, 15:39
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Ale pierdzielisz..
Czemu pierdzieli - klimat jest naszym utrudnieniem, tak jak większość drużyn z Europy zachodniej ma problemy grając na Ukrainie czy w Rosji przy -15

Tyle że to utrudnienie a nie wytłumaczenie potencjalnej porażki.
I to wszystko jedno czy w Apoelu grają Cypryjczycy, Portugalczycy czy nawet Polacy - jak grasz w takim klimacie długo to się do niego przyzwyczajasz a jak przestajesz grać to się odzwyczajasz mimo iż urodziłeś się np w Afryce.

Po prostu nasi będą musieli bardziej uważać i nie szarżować by nie wysiąść pod koniec pierwszej czy drugiej połowy.
Nasza taktyka będzie pewnie polegała na zawężeniu pola gry, graniu blisko siebie więc powinno być ok - bardziej się o przód martwię bo jak będziemy grać dzidę na uwolnienie to po kilku/nastu przebieżkach, każdego może przydusić.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 22.08.2011, 15:42
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Jakoś ostatni mecz u siebie APOEL zremisował w pucharach 0-0 ich przeciwnicy to nadludzie?
Nadludzki Czikos dał radę ale Wisła z większością piłkarzy z ciepłych krajów ma sobie nie dać Ludzie... Apoel - Slovan 0:0 więc skończcie się bawić w pogodynki i nie usprawiedliwiajcie z góry ewentualnego odpadnięcia pogodą bo to jest żałosne.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.08.2011, 15:43
Niech sobie ma , o pogodę sie boicie , zarabiają kokosy to mają płuca wypluwać , a nie szukac wytłumaczeń , ok rozumiem za Skorzy to by pewnie nawet nie weszli na boisko bo by po 10 min padli

Ja sie boje o to co będzie działo się w pierwszych 10 min...
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 22.08.2011, 15:45
Nadludzki Czikos dał radę ale Wisła z większością piłkarzy z ciepłych krajów ma sobie nie dać Ludzie... Apoel - Slovan 0:0 więc skończcie się bawić w pogodynki i nie usprawiedliwiajcie z góry ewentualnego odpadnięcia pogodą bo to jest żałosne.
Jak Super-człowiek-płuco Cikos dał radę to Sobol tym bardziej Maor i Chavez będą narzekać że troszkę zimno i powietrze za suche więc będzie ok
Odpowiedz cytując
staszek001
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.08.2011, 15:47
Żałuję, że sędzie nie uznał gola Penksy na 2-2 w Atenach. Żadnego przewinienia nie było!
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 22.08.2011, 15:50
No nie mogę, tu nikt nikogo nie tłumaczy, tylko uświadamiam Was, że ten mecz będzie o wiele cięższy do rozegrania niż wszystkie przedtem. Ja poczytałem i mam świadomość, a widzę że co niektórzy to żyją w jakiejś ekstazie po wynikach z poprzednich rund. Lepiej nastawcie się na każdą możliwy wynik, razem z blamażem 3 lub 4-0.

Odpowiedz cytując
TSW_SKW
Junior Member

Od: 06.2011

http://www.futbolnews.pl/informacje/...ie-leczyc.html Ten człowiek mógłby już przestać gadać, tylko się pogrąża...
Ostatnio edytowane przez TSW_SKW : 22.08.2011 o godz. 15:52.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Dajcie sobie juz spokoj z ta pogoda. Legia to niby w jakiej grala w Turcji, chlodniejszej niz na Cyprze? Jakos mi sie nie wydaje. Grali w takiej samej wysokiej temperaturze z porownywalna wilgotnoscia i jakos nic im sie nie stalo. Przegrac mozna wysoko ale na pewno nie bedzie wina temperatura - jak juz to slabszy dzien w ktory nie wierze.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.08.2011, 15:57

Chłopie, nie przesadzaj.Pieprzysz głupoty jakich mało. Może będzie ciężko ale nie aż tak ! To są profesjonaliści którzy mają zapierdalać w słońcu czy też w śniegu. Za to im się płaci. Zresztą niektórzy nasi piłkarze też są przyzwyczajeni do takich warunków. Melikson, Chavez, Diaz itp.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 22.08.2011, 16:01
adikos1906 napisał(a):Wyświetl post
Chłopie, nie przesadzaj.Pieprzysz głupoty jakich mało. Może będzie ciężko ale nie aż tak ! To są profesjonaliści którzy mają zapierdalać w słońcu czy też w śniegu. Za to im się płaci. Zresztą niektórzy nasi piłkarze też są przyzwyczajeni do takich warunków. Melikson, Chavez, Diaz itp.
Daj ignora Ćwielongowi/Pogodynce i będziesz miał spokój. Jak Wisła przegra jutro to on dalej będzie pisał o pogodzie i Ty dalej się będziesz irytował... Po co ?
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.08.2011, 16:03
Cytat:
Apoel - Slovan 0:0
Na ponad miesiąc przed startem rozgrywek ligowych na Cyprze.
Jak dla mnie wynik ich meczu ze Slovanem nie jest żadnym wyznacznikiem.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.08.2011, 16:05
nie porównuj meczu Boliwii z Argentyna do naszego na Cyprze
tam graja na wysokosci prawie 4000 m n.p.m
dla mnie to jest szukanie juz wytlumacznia po porazce, to sa zawodowcy, ja wierze ze chlopaki do konca beda walczyc! nie odpuszcza,zagraja na 120 procent!
To gadanie o pogodzie robi sie zalosne.

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 22.08.2011, 16:07
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Na ponad miesiąc przed startem rozgrywek ligowych na Cyprze.
Jak dla mnie wynik ich meczu ze Slovanem nie jest żadnym wyznacznikiem.
Yhy... Bo Jovanović to Skorża i przygotował zespół na Slovana tak jak Maciuś "przygotował" Wisełkę na Levedię... Ale pierd...sz farmazony. A może jeszcze dodatkowo było wtedy parę stopni chłodniej ? No to już znamy tajemnice remisu Słowaków na Cyprze...

qchar90 napisał(a):Wyświetl post
dla mnie to jest szukanie juz wytlumacznia po porazce, to sa zawodowcy, ja wierze ze chlopaki do konca beda walczyc! nie odpuszcza,zagraja na 120 procent!
To gadanie o pogodzie robi sie zalosne.
PRZED meczem... Szukanie usprawiedliwienia jeszcze przed meczem potęguję tę żałość do kwadratu.
Ostatnio edytowane przez thechris : 22.08.2011 o godz. 16:10.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.08.2011, 16:09
Cytat:
Yhy... Bo Jovanović to Skorża i przygotował zespół na Slovana tak jak Maciuś "przygotował" Wisełkę na Levedię... Ale pierd...sz farmazony. A może jeszcze dodatkowo było wtedy parę stopni chłodniej ? No to już znamy tajemnicy remisu Słowaków na Cyprze...
Czyli wałkowana od lat teoryjka , że zespoły które rozpoczęły sezon są lepiej przygotowane od tych którym do startu brakuje jeszcze tygodni , to .......ony farmazon ?
Jak chcesz to się trzymaj realnej wagi wyniku Slovana na Cyprze.
Ja się trzymam tego , że w przestrzeni ostatnich dziesięciu sezonów mecze w których APOEL nie strzelił żadnej bramki u siebie można policzyć na palcach jednej ręki i że będzie ciężko o awans. Ale oczywistą oczywistością jest , że w awans wierzę.
Punktuje tylko opieranie się na przesłankach rzekomo przemawiających na naszą korzyść , które do końca pewne nie są. Przykładem może być sugerowanie się wynikiem Slovana.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 22.08.2011 o godz. 16:18.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 22.08.2011, 16:09
Daj ignora Ćwielongowi/Pogodynce i będziesz miał spokój. Jak Wisła przegra jutro to on dalej będzie pisał o pogodzie i Ty dalej się będziesz irytował... Po co ?
W tym momencie dostajesz ignora ode mnie, gdyż nie piszesz nic sensownego a do tego kilkukrotnie pisałeś takie banały że głowa mała. Co do tego 0,7- była to taka aluzja do czasów Hajto, Świerczewskiego i innych, którzy teraz w różnych wywiadach opisują realia ówczesnej polskiej kopanej. A jak nie wiesz @adikos1906 to doczytaj i nie napinaj się.
A swoja drogą nieźli jesteście, cały sztab szkoleniowy, Maaskant, piłkarze, dziennikarze, byli piłkarze grający na Cyprze przestrzegają przed warunkami panującymi na tej wyspie. Ale oczywiście ignorant thechris wie lepiej.
Nie zmienia to faktu, że jest to jeden z czynników jutrzejszej wygranej lub porażki, więc skończmy już z tym. Każdy wie swoje.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 22.08.2011 o godz. 16:14.

Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.08.2011, 16:10
Ja jestem na 90% pewny że awansujemy. Macie trochę optymizmu, bo nie da się patrzeć na Wasze wystraszone posty...

1) Za Maaskanta nie przegraliśmy żadnego ważnego meczu. W pucharach 5 meczów - 5 zwycięstw. W lidzę ważny mecz z Lechią? 5:2, z Legią 4-0, Derby? 1-0.
2) Nie rozumiem jak możecie pisać że APOEL był lepszy w Krakowie od nas? Tylko statystyka posiadania piłki wskazywała na Cypryjczyków. Reszta statystyk, a przede wszystkim ilość sytuacji zdecydowanie na korzyść Wisły. Szczególnie pokazuje to kiedy nastąpiła najgroźniejsza akcja Nikozji - w doliczonym czasie, gdy się zakotłowało po stałym fragmencie gry.
3) Maaskant jest najlepszym taktykiem jaki pracował w Wiśle. Kiedyś o naszej reprezentacji Siatkarskiej mówiło się że dopasowują się do poziomu rywala. Ze słabymi słabo grali, a z mocnymi dużo lepiej. Tak samo Wisła, im wyższy poziom przeciwnika, tym lepiej gramy. Wygląda na to że ogrywamy przeciwników 'najmniejszym nakładem sił'. Jednym słowem Wisła gra bardzo wyrachowanie.
4) W Krakowie, APOEL bardziej skupił się na grze Wisły, na jej mocnych punktach, przez to ani Maor ani Mały ani Iliev nie mogli poszaleć. Teraz APOEL nie może myśleć jak powstrzymać naszych tylko sam musi atakować, więc siłą rzeczy nie będą tak pilnować naszych. A jak Maor czy Ivica mają więcej wolnego miejsca to chyba wszyscy wiecie co umieją zrobić.
5) Mamy wcale nie mniej doświadczony zespół od APOELU, w każdej formacji mamy doświadczonego piłkarza, który kieruje nią. Więc nasi na pewno nie spękają. Kew, Ivica, Radek, Sergiej czy Lamey grali już na wysokim poziomie i wiedzą jak powstrzymać dużo lepszy rywali niż Cypryjczycy.

WISŁA JUTRO AWANSUJE DO LM!
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
Marcelo97
Member

Od: 08.2010

Stary 22.08.2011, 16:10
co Wy tak się obawiacie tej pogody ? ;d
patrząc na przypuszczalny skład...
Pareiko- raczej jemu to nie będzie przeszkadzać. Chyba, że słońce w oczy
Chavez, Junior...
Radek da rade , Nunez i Maor dla nich żadna nowość, jak da rade Radek to Małecki również.
w ataku postawiłbym na Bitona ze względów pogodowych
3/4 składu poczuje się jakby u siebie, więc pogoda nie będzie im straszna. Gorzej z presją. Moim zdaniem to będzie jedyną przeszkodą.

0:0, 1:1 albo i nawet 0:1 i świadkami nowej historii polskiej piłki !!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 22.08.2011, 16:17
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Czyli wałkowana od lat teoryjka , że zespoły które rozpoczęły sezon , są lepiej przygotowane od tych którym do startu brakuje jeszcze tygodni , to .......ony farmazon ?
A nie widzisz różnicy w przygotowaniu drużyny Wisły przed rokiem do pucharów a w tym roku?

Niektórzy tu sugerują, że poziom Apoelu jest zbliżony do Chelsea to rozumiem, że oni się jeszcze lepiej potrafią przygotować do pucharów... Poza tym słyszałem, że Apoel już kiedyś grał w LM a pewnie liga tam się standardowo zaczyna dosyć późno więc chyba wiedzą jak to się robi żeby być przygotowanym, hę? Tak, to farmazon Albo ktoś chce/umie albo ktoś nie chce/nie potrafi.
Odpowiedz cytując
GraBek_KrK
Member

Od: 09.2006

Stary 22.08.2011, 16:19
Możemy wygrać, możemy zremisować, haaa nawet możemy przegrać jedną bramą, nie ważne jak grając LICZY SIĘ AWANS, wiara wiara i jeszcze raz wiara, że chłopaki dadzą rade tym bardziej, że jest czego tam bronić, na razie wygrywamy w dwumeczu 1-0 i trzeba to wybronić!! To jest LIGA MISTRZÓW trzeba zagrać na poziomie MISTRZA, przeciwstawić się temperaturze, wilgotności, dwudziestotysięcznej publice i tyle! Ja w to wierzę i tego się trzymam, zawsze na otarcie łez jest Liga Europejska, która nie jest oczywiście tak prestiżowa jak Liga Mistrzów, ale w porównaniu z poprzednimi sezonami gramy w Europie do końca roku! Jak by nie było i tak jest PIĘKNIE, cały czas jesteśmy najlepsi w POLSCE! MISTRZ MISTRZ NASZ TS!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.08.2011, 16:19
Krótko: my się pogody nie bójmy, my się Apoelu bójmy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów