The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2011, 09:27
I gdyby Boguski był bardziej skuteczny to nastrzelałby naprawdę wiele bramek w lidze. Ile on sytuacji potrafił zmaścić w meczu
Ale fakt faktem że taki ruchliwy, szybki i w miarę dobry technicznie piłkarz przydałby się Nam bardzo. Cóż zrobić - też myślę że w Wiśle już do wysokiej formy nie dojdzie przez tą kontuzję. Szkoda.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.08.2011, 09:30
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...oguskiego.html

Popatrzcie jeszcze raz na ten faul Borysiuka. Czy po czymś takim można ponad 2 lata dochodzić do formy? Niestety wydaje mi się, że więcej w tym wszystkim jest nieudolności lekarzy niż winy Borysiuka.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.08.2011, 09:38
majkipolska napisał(a):Wyświetl post
Mowi sie ze Patryk otrzymał powolanie na najblizsze zgrupowanie kadry od Franciszka Smudy..
Powołania dopiero pod koniec tygodnia - ale jPatryk musi byc i to koniecznie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.08.2011, 09:39
Paweł napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...oguskiego.html

Popatrzcie jeszcze raz na ten faul Borysiuka. Czy po czymś takim można ponad 2 lata dochodzić do formy? Niestety wydaje mi się, że więcej w tym wszystkim jest nieudolności lekarzy niż winy Borysiuka.
lekarze wjechali w nogi Boguskiego od tyłu ? Nieudolność lekarzy to jedno , ale gdyby nie to wejście nie było by wogóle tamatu 'kontuzja ' .

jeszcze powiedz że takie wejścia to przypadek ?
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...wencji___.html
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Stary 21.08.2011, 09:42
Ja nie oceniam Borysiuka, tylko piszę o tym konkretnym faulu. Na pewno nie było to zagranie, po któym Boguski powinien dochodzić do zdrowia ponad 2 lata. Kontuzje się zdarzają, ale po wiele groźniejszych piłkarze wracają dużo szybciej - taki przykład Marcin Wasilewski.
Odpowiedz cytując
canis
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 21.08.2011, 09:43
Cytat:
Powołania dopiero pod koniec tygodnia - ale jPatryk musi byc i to koniecznie.
żeby znów został wpuszczony w np. 89 minucie, czy też by przesiedział mecz na ławce? bo jakoś nie wierzę, by dostał szansę na grę przez cały mecz...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.08.2011, 09:56
Ja nie oceniam Borysiuka, tylko piszę o tym konkretnym faulu. Na pewno nie było to zagranie, po któym Boguski powinien dochodzić do zdrowia ponad 2 lata. Kontuzje się zdarzają, ale po wiele groźniejszych piłkarze wracają dużo szybciej - taki przykład Marcin Wasilewski.
tylko że Wasilewskiemu nikt dwa razy nogi nie złamał , zaś Boguski miał zerwane więzadło dwa razy w tym samym kolanie http://ekstraklasa.net/grozna-kontuz...0aba980edf1402

inna sprawa że każdy lekarz Ci powie , że łatwiej się dochodzi po 'złamaniu' niż po zerwaniu więzadeł
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.08.2011, 09:57
Aaron Ramsey - zlamana noga, po 9 miesiacach po kontuzji nie ma sladu. Prawda jest taka, ze Bogus to pilkarz ze szkła dlatego jemu dluzej zajmuje powrot do zdrowia. Popatrzcie na Gargułe ile miał problemow
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.08.2011, 10:01
Zerwanie więzadeł jest gorsze niż złamanie. Wiem z własnego doświadczenia.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 21.08.2011, 11:24
crate digger napisał(a):Wyświetl post
to źle? czy może lepiej żeby nie miał żadnych? może lepiej żeby miał narodowościowo wszechpolskie?
Oczywiście, że źle. Nadzieja w tym, że jest jeszcze młody więc ma szanse zmądrzeć.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.08.2011, 11:40
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że źle. Nadzieja w tym, że jest jeszcze młody więc ma szanse zmądrzeć.
Ograniczenie niektórych uzytkownikow tego forum mnie przeraża. Jak ktos nie ma takich pogladów jak oni, to musi "zmądrzeć". To juz nawet nie jest zabawne, jak czyta sie takie bzdury jak te wyzej. A wynikaja pewnie z całkowitej niewiedzy, i ogolnie lansowanego tu poglądu ze "lewica nie, prawica tak", bez znaczenia ze obecnie granice zacierają sie praktycznie w kazdej dziedzinie życia. Parodia.

Piłsudski tez powinien byl zmądrzeć, ale niestety, nie udało mu sie i do konca zycia miał lewicowe poglądy. To pech. Ile dajemy Wilkowi? Pół roku? rok? Potem nalezy go wygwizdac...
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 21.08.2011, 22:58
http://sport.onet.pl/blogi/malecki-t...6455,blog.html

Wpis Tuzimka o Małeckim w kadrze.

Ten kawałek mnie trochę zdenerwował:
Cytat:
Czemu więc Smuda nagle chce dać szansę Małeckiemu? Czemu nie powołuje go na Meksyk (2.09) i na Niemców (6.09), ale za to w październiku zamierza wysłać wiślakowi powołanie? Dziwne co?
Otóż Franek – moim skromnym zdaniem oczywiście – nadal nie jest przekonany do Małeckiego, ale akurat w październiku to sam będzie w potrzebie. Bo kadra ma lecieć na tournee do Afryki na mecze z Egiptem i Marokiem (oba spotkania zresztą niepotwierdzone, ale do "standardu" chaosu wokół kadry już się zdążyliśmy przyzwyczaić), a jak wiadomo lepszym piłkarzom nie będzie się chciało tłuc do Afryki. Zresztą zachodnie kluby i tak by ich nie puściły. Tak więc na "Czarny ląd" trzeba będzie – chcąc nie chcąc – zabrać chłopaków z krajowej ligi. I tu taki Małecki się przyda. Będzie jak znalazł. Za wiele i tak nie udowodni, bo kadra będzie w rezerwowym składzie, a Smuda będzie miał i zawodnika na tournee i święty spokój, że dał Małeckiemu szansę.

Podchodzenie do naszych piłkarzy w stylu 'powołam bo innym się nie będzie chciało' to brak szacunku i dla piłkarza i dla klubu. I jeżeli "zachodnie kluby i tak by ich nie puściły" to my też nie musimy.

Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 21.08.2011, 23:17
riv napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/blogi/malecki-t...6455,blog.html

Wpis Tuzimka o Małeckim w kadrze.

Ten kawałek mnie trochę zdenerwował:

Podchodzenie do naszych piłkarzy w stylu 'powołam bo innym się nie będzie chciało' to brak szacunku i dla piłkarza i dla klubu. I jeżeli "zachodnie kluby i tak by ich nie puściły" to my też nie musimy.
Ale jeśli to jest nieoficjalny termin FIFA to Wisła nie ma prawa puścić na takie zgrupowanie Małego, bo Wisła grając na dwa fronty, nie może sobie pozwolić, żeby jeden z motorów napędowych jechał sobie do Afryki i miał katorżnicze treningi u Dyzmy zamiast spokojnie trenować w Krakowie.
Odpowiedz cytując
canis
Junior Member

Stary 22.08.2011, 06:40
Cytat:
Ale jeśli to jest nieoficjalny termin FIFA to Wisła nie ma prawa puścić na takie zgrupowanie Małego, bo Wisła grając na dwa fronty, nie może sobie pozwolić, żeby jeden z motorów napędowych jechał sobie do Afryki i miał katorżnicze treningi u Dyzmy zamiast spokojnie trenować w Krakowie.
a potem we wszystkich gazetach czy też programach sportowych pojawi się informacja, że dobry Smuda chciał dać szansę Patrykowi, a zła Wisła go nie puściła....
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.08.2011, 09:25
canis napisał(a):Wyświetl post
a potem we wszystkich gazetach czy też programach sportowych pojawi się informacja, że dobry Smuda chciał dać szansę Patrykowi, a zła Wisła go nie puściła....
gdzie Małecki lepiej sie wypromuje? W kadrze Dyzmy na tournee w Afryce czy w europejskich pucharach?
Jesli Małecki bedzie cały czas grał dobrze w pucharach to Dyzma i tak bedzie musiał go na Euro powołac. Jesli nie, a repra zbierze baty na Euro, to Małecki nie ma interesu w takiej reprze grać
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.08.2011, 09:31
Na miejscu Maleckiego i tak nie przyjąłbym powołania od Smudy. Gość jeszcze rok będzie trenerem. Ta kadra i tak się skompromituje na Euro i Malecki jakby gral to po 2-3 minuty w końcówkach gdy wynik brzmi 4:0 dla rywali. W dupie mam tą kadrę i Malecki powinien po ewentualnym powołaniu ładnie w tv podziękować Smudzie. Może coś w stylu "miękkiego chuja", do Smudy tylko w ten sposób mozna dotrzeć
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.08.2011, 10:05
Niech sobie żonę do afryki weźmie na tourne. Popalają się, przekąpie, fajnie będzie. Od Maroka zbiorą w łeb, od tych drugich pewnie też. My będziemy grać w LE przynajmniej więc niech on się od Małeckiego odstosunkuje a nie zabiera chłopaka na kadrę B.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 22.08.2011, 10:07
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jesli nie, a repra zbierze baty na Euro, to Małecki nie ma interesu w takiej reprze grać
a wy psioczycie na Rogerów, Polańskich, Arboledów i tym podobnych... zarzucacie im koniunkturalizm jesli chodzi o grę lub chęć gry w reprezentacji Polski

i FRAMAT nie bierz tego osobiście.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 22.08.2011, 10:09
Panowie Małecki powinien trochę dorosnąć do kadry a Smuda nie powinien być jej trenerem. naprawdę liczyłem że teraz się uda coś stworzyć a tu taka kupa ;/
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.08.2011, 10:17
crate digger napisał(a):Wyświetl post
a wy psioczycie na Rogerów, Polańskich, Arboledów i tym podobnych... zarzucacie im koniunkturalizm jesli chodzi o grę lub chęć gry w reprezentacji Polski

i FRAMAT nie bierz tego osobiście.
masz rację, źle się wyraziłem.
Nie chodzi o reprezentację Polski jako taką, bo to zaszczyt w niej grac, ale o kadrę Dyzmy.
Lepiej, żeby Małecki grał (w Wisle) niż był wykorzystywany przez Smudę (w jego kadrze) do budowania wizerunku genialnego treneiro
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
bkl
Banita

Od: 12.2010

Stary 22.08.2011, 10:28
Małecki Powołany do Kadry
http://.................../viewtopic.php?t=7039
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.08.2011, 11:36
Zauważyliście, że Osman Chavez jest szybszy? To nie jest ten wół co tak ospale się ruszał. Swoją formę poprawił również Kew Jaliens który nie boi się już agresywnych wejść.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.08.2011, 11:51
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
Zauważyliście, że Osman Chavez jest szybszy? To nie jest ten wół co tak ospale się ruszał. Swoją formę poprawił również Kew Jaliens który nie boi się już agresywnych wejść.
Nie da się tego nie zauważyć. Moim zdaniem Osman jest obecnie najlepszym stoperem w Ekstraklasie i co ważne ma szansę być jeszcze lepszy, terminując u boku Jaliensa. Wiem, że druga część zdania brzmi dziwnie (sam się dziwię, że to napisałem), ale właśnie takim spostrzeżeniem podzielił się Chavez na swoim blogu na "Weszło".
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.08.2011, 12:08
Sądząc po przypadku Klicha powołanie Małeckiego oznacza ni mniej ni więcej tylko to że coś się dzieje w temacie "transfer Małego" . A Franek przy okazji chce przytulić trochę EUR.
Odpowiedz cytując
ItaloPolak
Member

Od: 07.2009

Stary 22.08.2011, 12:33
Weszło: Małecki w kadrze, czyli jak polubiliśmy diabełka
http://www.weszlo.com/news/7620

W trakcie meczu Legia - Wisła 0:3
Cytat:
Sobolewski: - Podaj do Brozia, a nie idziesz na chama!
Małecki: - Spierdalaj, ....a!
Sobolewski: - Co powiedziałeś?
Małecki: - Od....... się!
Głowacki: - Masz taki w....... w szatni!
Małecki: - No dobra, sorry.
Dobrze ze Patryk troche spokorniał, ale ja właśnie takich j**nietych piłkarzy najbardziej lubię. Oby chlopak dal nam jeszcze dużo radości.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 22.08.2011, 12:39
ItaloPolak napisał(a):Wyświetl post
Weszło: Małecki w kadrze, czyli jak polubiliśmy diabełka
http://www.weszlo.com/news/7620

W trakcie meczu Legia - Wisła 0:3

Dobrze ze Patryk troche spokorniał, ale ja właśnie takich j**nietych piłkarzy najbardziej lubię. Oby chlopak dal nam jeszcze dużo radości.
za takie teksty do Sobola czy Głowy to powinien przejść chrzest bojowy z nimi ale Mały ma niestety dalej siano w głowie i oby mu się to trochę zmieniło.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.08.2011, 12:43
Inaczej.
Lepiej dla Patryka jak będzie się szkolił u Roberto aniżeli zostanie skażony myślą piłkarską Smudy.
Kadra tu nie ma nic do rzeczy, tu chodzi o trenera kretyna.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
MMMMM
Member

Od: 04.2011

Stary 22.08.2011, 12:49
On tak powiedział do filarów drużyny?
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.08.2011, 12:51
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
za takie teksty do Sobola czy Głowy to powinien przejść chrzest bojowy z nimi ale Mały ma niestety dalej siano w głowie i oby mu się to trochę zmieniło.
Szatnia i boisko to nie sanktuarium i takie teksty się zdarzają, chyba grałeś kiedyś w piłkę i wiesz?

Oby mu się nigdy nie zmieniło, Małecki właśnie swoją zadziornością i charakterem doszedł tu, gdzie jest teraz. Cały czas idzie dalej.

I na boisku wolę jednego Małeckiego niż dziesięciu Boguskich, którzy chcą "sprzedać przeciwnikowi kuksańca". Na pewno taki zawodnik jest bardziej potrzebny drużynie.
Odpowiedz cytując
Pudelek
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 22.08.2011, 13:27
Nie spodziewajcie się cudów. Jak dla mnie to powołał go tylko dlatego żeby prasa się od niego odczepiła że go nie powołuje A zdziwie się jeśli zagra w którymś meczu więcej jak 20 minut niestety;/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów