|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie chodzi o to jakie druzyny cypryjskie wtedy byly tylko o temperature, ktora wtedy tez była po ich stronie a jednak odpadli
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Viktor Kassai posędziuje...oby sprawdziło się Polak Węgier dwa bratanki...
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Przeciez mial jakis Turek sedziowac? Ale jak nie to nawet lepiej
Nie, we wrzesniu grali 2 mecze u siebie gdzie temperatura jest bardzo wysoka. Zreszta tam tez w grudniu jest bardzo goraco Info z wprost.pl - "Przed zima uciekaj na Cypr" 2 Gru 2010 – W czasie gdy w całej Europie szaleje zima na Cyprze termometry pokazują plus 27 stopni Celsjusza.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 21.08.2011 o godz. 10:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Bardzo dobry sędzia - czołówka światowa, więc nie ma co się martwić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Kassai sędziował pierwsze spotkanie barażowe MŚ 2010 pomiędzy Bahrajnem i Nową Zelandią w Manamie. Został wybrany na sędziego finału Ligi Mistrzów 2010/2011 pomiędzy Barceloną i Manchesterem United.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Oczywiście, nie należy lekceważyć warunków pogodowych ale też wydaje mi się, że robi się z tego zbyt wielkie 'halo' - choć wszystko wyjdzie w praniu Lepiej bać się teraz niż płakać później ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Jeśli chodzi o sędziego to coś mi mówi że UEFA nie chce powtórki z PAO gdzie odpadliśmy przez sędziego
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 21.08.2011 o godz. 11:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie wiem jak wy, ale po prostu nie wiem jak przetrwam te następne 2 dni do meczu.
Podczas gry przy Reymont'a w środowy wieczór, aż mnie ciarki przechodziły jak był grany hymn LM i czułem się tak cholernie dumny z naszej drużyny, z tego, że jesteśmy już tak blisko wymarzonego awansu. Nawet w meczu z Panathinaikos'em tak się nie czułem. Wiadomo, że duma po wygranych nad Legią, Kuchenkami, a dawniej Ruchem czy Widzewem też byłą ogromna, ale tego co przeżyłem w środowy wieczór nie da się opisać słowami. Tak więc mam nadzieję, że wtorkowy wieczór będzie najpiękniejszym w życiu. JJJBG!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
? ![]() Na poważnie to ciśnienie coraz bardziej rośnie. Cieszy, że w klubie pomyśleli o wszystkim, wylecieli dostatecznie wcześnie, kucharz będzie pilnował posiłków, brawo. Ja mam tylko taką jedną małą uwagę. Wśród moich znajomych i tu na forum, jest ogromne ciśnienie na LM, odpadnięcie z APOELem będzie przyjęte jako ogromna porażka. A wg mnie osiągnęliśmy już sukces największy od 2002 roku, pogramy w fazie grupowej LE z pewnością, klub już zarobił dużo pieniędzy. Dlatego nie zamierzam absolutnie rozpaczać po porażce z kozojebcami. Ludzie, nie zapominajcie, że Wisła to klub pochodzący z kraju, w którym po prostu piłkarskie talenty się nie rodzą, albo nie mają warunków do rozkwitu. Z kraju, w którego reprezentacji grają Brazylijczycy, Nigeryjczycy, Francuzi, Niemcy, za niedługo Kolumbijczycy i Szwedzi. Także już sam awans do LE, traktować należy w kategoriach ogromnego, olbrzymiego sukcesu, sukcesu ponad stan. Wisłę tworzą obcokrajowcy, którym nie zawsze się zwyczajnie chce umierać za zwycięstwo, bo nie mają związku emocjonalnego z klubem, to po prostu ich miejsce pracy. Dlatego, apeluje, błagam, nie róbmy tragedii jak odpadniemy we wtorek ! Spójrzmy na to szerzej i doceńmy, że w tym sezonie i tak zrobiliśmy ogromny krok do przodu. E. crazykaro napisał(a):
![]()
Ostatnio edytowane przez fialo : 21.08.2011 o godz. 12:22.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
||
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Co do tej pogody to się zaczyna robić pie*** o Chopinie... Wygląda to tak jakby już ludzie zaczynali szukanie na wszelki wypadek winowajce (odpukać) porażki. Legia dała sobie radę w Gaziantepie, który leży 200km ponad Cyprem. Inny klimat może i jest bo śródziemnomorski ale nie sądzę że jest wiele gorzej niż w Turcji...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
zgadzam sie z przedmówcą (fialo). Panowie i Panie, wiadomo że jesteśmy blisko (choć nie tak blisko jak z PAO), ale kubeł zimnej wody. Wiekszą niespodzianką bedzie nasz awans niż Apoelu. Minimum wykonane (LE). Pewnie ze szkoda $ ale byłoby miło nie zobaczyć tu płaczu i lamentu po ewentualnej porażce. Zacznijmy regularnie grać w LE a LM przyjdzie sama
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
A co do sędziów to niewiele brakowało a byśmy Webba dostali. Webb będzie sędziował spotkanie Genk z Maccabi
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 21.08.2011 o godz. 12:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No , oni mają to wszystko pozapisywane i np. jak reprezentacja gra z Bułgarią to nie dają do sędziowania Rumuna - wiadomo Paduranu
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Sukces już osiągnęliśmy duży, teraz zobaczymy czy osiągniemy coś ekstra, bonus, Osobiście nastawiam się na przegraną w rewanżu, pamięć o PAO jest zbyt obecna we mnie, lepiej się przyjemnie zaskoczyć niż rozczarować. Jako kibic (oprócz lotu na Cypr) nie mam wpływu na to co zobaczymy we wtorek, przecież nie wbiegne na boisko Wszystko w nogach naszych piłkarzy, szansa jest ale pamiętajmy że sukces też już osiągnęliśmy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Liczę,że w końcu zawitamy do tej LM
Mam już dosc w pamieci meczy z pao,o levadiach itp nie wspominam.Od początku pewnie na nas siądą, jak tylko wytrzymamy z 0:0 do przerwy to potem w tej całej nerwówce jedna nasza kontra i pozamiatane. Co do Maaskanta to w pełni go popieram.Mam tylko nadzieje,że nie sprawdzi sie czarny scenariusz i np. dostaniemy tam 2:0 (odpukac). Bo wtedy cała jego taktyka z pierwszego meczu ch.uj strzeli. Bo po co było ustawiac zespół jeszcze bardziej defensywnie,grajac pierwszy mecz u siebie i majac rewanz na wyjezdzie ? 70 minuta, APOEL dostaje gola, widać było ze sie zdezorganizowali to wpuscic Paljica(Kirma) i Bitona na nich i przez 20 minut ich cisnac. Może byśmy nie jechali tam z 1-0 ale 2,3-0. Oby Maaskant się w środę nie przeliczył z tym asekuranctwem. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ja bym chciał żebyśmy przegrali 1:2 ;-) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Maaskant bardzo dobrze wie jakim typem gracza jest Melikson.
Z Cypryjczykamy zagramy jak z Litexem wyjazd. mój typ po meczu z Koroną: ----------------Genkov --Melikson-----------------------Małecki ------Nunez---Wilk----Sobolewski --Jovanovic--Chavez--Jaliens--Lamey -----------------Pareiko |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Maaskant to zimny drań. Wie jak zmotywować piłkarzy, potrafi świetnie taktycznie przygotować zespół na ważne mecze. Głowa do góry! Powtórki z Levadii czy Karabachu już nie będzie. Jesteśmy już co najmniej w grupie Pucharu Europa i trzeba sobie jasno powiedzieć, że to największy sportowy sukces Wisły od lat. Liga Mistrzów? Bardzo prawdopodobne, ale jej brak nie będzie naszą porażką tylko porażką polskiej myśli szkoleniowej i całego polskiego systemu, który poza nowoczesnymi logami nie oferuje nic więcej.
Melikson nie jest rozgrywającym? A to nowina! To jest ofensywny pomocnik, tak jak Małecki. W naszym ustawieniu nie potrzebujemy piłkarza typu 'Szymkowiak'. Cała linia pomocy ma kreować grę i próbować indywidualnymi akcjami przesądzić losy meczu. Czasy zawodnika A, który szuka prostopadłym podaniem zawodnika B, w Wiśle minęły. Teraz mamy piłkarzy wszechstronnych, każdy potrafi w większym lub mniejszym stopniu dośrodkować ze skrzydła, zagrać w uliczkę, kiwnąć zawodnika i uderzyć na bramkę. Taka jest Wisła Maaskanta, która lada dzień może spełnić marzenie Cupiała i milionów kibiców w Polsce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie ma co robić z Godlewskiego jakiegoś nieobiektywnego,antywiślackiego gryzipiórka.Parę razy oglądałem go w OSI,i był całkiem w porządku wobec Wisły.Inni to dopiero mają antywiślackiego .......ca.Znowu popisał się Lodziński w Fakcie,gdzie zaatakował Maaskanta,że ten w ogóle śmiał nawet nieśmiało wspominać o przeniesieniu meczu z Koroną.Lodzinski to pasiak osiadły w Warszawie,od lat dop...jący się do Wisły.Kiedyś przed meczami z Schalke wyśmiewał się z Wisly,ze skoro Legia nie dala rady,to i Wisla,ktora wyglada jak Syrenka przy Mercedesie-Schalke.Musial go ladnie szlag trafic.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O mój Boże - odpukaj szybko w niemalowane... Wystawienie na skrzydle Diaza Meliksona to strzał we własną stopę... ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Co to znaczy" skrzydle Diaza Meliksona" ?
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Napisałeś, żebyśmy zagrali tak jak mecz z Litexem na wyjeździe.Jeżeli ktoś ten mecz widział to wie co się działo po stronie Diaza - i nie jest to wcale zasługa mitycznych umiejętności Toma tylko brakiem wsparcia ze strony skrzydłowego (Meliksona).Dlaczego Tom tak nie hasał w meczu na Reymonta? - Bo grał na tej stronie Kirm i ew Małecki.Meliskon nie może grać jako skrzydłowy - to jest proszenie się o zrobienie samemu sobie krzywdy...
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Po wyjściu z samolotu dała się odczuć słynna już temperatura, ale na kilku zawodnikach nie zrobiła ona wrażenia. „Jak w Izraelu” - stwierdził Maor.
jest nadzieja że nie wszyscy będą oddychac rekawami po 60 minutach ;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|