The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2011, 09:53
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
No wlasnie, skonczyło sie 2-2 wiec jakos pogoda nie przeszkodziła w odniesieniu dobrego wyniku. Dziennikarze, Zewłakow, Kosowski czy Gmoch ciagle powtarzaja o pogodzie a zapomnieli o Naszych zawodnikach pochodzacych z ciepłych krajow. Do tego jestesmy kondycyjnie swietnie przygotowani wiec i z bieganiem przez 90 minut nie bedzie problemu.
Przypomnijcie sobie jak wówczas wyglądał poziom nawet tych czołowych ekip z Cypru .Wówczas zespoły cypryjskie były uważane za totalnych pastuchów dzisiaj są to co najmniej niewygodni rywale .
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 21.08.2011, 09:55
nicolas napisał(a):Wyświetl post
Uwaga, teraz będzie przykład NEGATYWNEGO scenariusza

Wszyscy chwalą Maaskanta, że bardzo doświadczony i mądry i Wisła nie przegrała 5 meczu w walce o CL. Tymczasem Maaskant nigdy nie awansował jako trener do CL i nigdy nie prowadził w niej zespołu. Możliwe więc, że 1. Wisła nie wejdzie do CL 2. Wisła wejdzie do CL. Tak czy owak, w pucharowej grupie będziemy dostawać baty (bo na pewno nie zrobimy takiej furory jak Lech), bo Wisła nie jest mocną drużyną. Budowana w rok zostanie rozpykana przez doświadczone ekipy.

A ponieważ Wisła będzie grała na dwóch frontach, będzie trudno. W grupie będą baty, to morale nie będzie wysokie. Będą porażki w lidze, Lech (albo inni) będą nam odjeżdżać. Zawodnicy i trener nie poradzą sobie z tym, Mistrzostwo zacznie odjeżdżać. I w ten sposób nastąpi dymisja Maaskanta, który swoje zrobił - zapracował na swoje nazwisko i pójdzie do innej ekipy. Podobnej do Wisły, by awansować do pucharów, albo do jakiejś lepszej.

Także tak wygląda na dziś scenariusz ;>
Pokemonie różnica jest taka,że twoja amika w lidze mase meczów przegrywała i tych punktów do pucharów im brakło na końcu.Wisła zwycięstwami i remisami w najgorszej sytuacji zmieści się na podium a jak będzie liga mistrzów w tym roku a mistrzostwa nie będzie to dla nikogo dramatu nie będzie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.08.2011, 10:02
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Przypomnijcie sobie jak wówczas wyglądał poziom nawet tych czołowych ekip z Cypru .Wówczas zespoły cypryjskie były uważane za totalnych pastuchów dzisiaj są to co najmniej niewygodni rywale .
Nie chodzi o to jakie druzyny cypryjskie wtedy byly tylko o temperature, ktora wtedy tez była po ich stronie a jednak odpadli
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.08.2011, 10:07
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Najciekawsze jest to, ze jak Apoel gral w fazie grupowej LM to mecze remisował.... na wyjeździe a u siebie przegrywał wiec pogoda to utrudnienie takze dla nich chociaz maja pilkarzy przystosowanych do takich temperatur. To samo bylo w meczu ze Slovanem - wygrali na wyjezdzie a u siebie nie potrafili strzelic gola. Kibice to
Rozumiem, ze w fazie grupowej to Apoel grał w sierpniu?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 21.08.2011, 10:18
Viktor Kassai posędziuje...oby sprawdziło się Polak Węgier dwa bratanki...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.08.2011, 10:25
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Viktor Kassai posędziuje...oby sprawdziło się Polak Węgier dwa bratanki...
Przeciez mial jakis Turek sedziowac? Ale jak nie to nawet lepiej
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, ze w fazie grupowej to Apoel grał w sierpniu?
Nie, we wrzesniu grali 2 mecze u siebie gdzie temperatura jest bardzo wysoka. Zreszta tam tez w grudniu jest bardzo goraco

Info z wprost.pl - "Przed zima uciekaj na Cypr"
2 Gru 2010 – W czasie gdy w całej Europie szaleje zima na Cyprze termometry pokazują plus 27 stopni Celsjusza.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 21.08.2011 o godz. 10:38.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.08.2011, 10:35
Bardzo dobry sędzia - czołówka światowa, więc nie ma co się martwić.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.08.2011, 10:43
Kassai sędziował pierwsze spotkanie barażowe MŚ 2010 pomiędzy Bahrajnem i Nową Zelandią w Manamie. Został wybrany na sędziego finału Ligi Mistrzów 2010/2011 pomiędzy Barceloną i Manchesterem United.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.08.2011, 10:53
arti napisał(a):Wyświetl post
Było 5-2 po pierwszym meczu w Krakowie więc wszyscy uważali, że rewanż to formalność. Skończyło się 2-2.
Owszem, ale wystarczy poczytać komentarze z tamtego meczu by się dowiedzieć, że nikt nie zwalał tego na pogodę. Mieliśmy wtedy problemy kadrowe. Pogoda zeszła całkiem na drugi plan.

Oczywiście, nie należy lekceważyć warunków pogodowych ale też wydaje mi się, że robi się z tego zbyt wielkie 'halo' - choć wszystko wyjdzie w praniu Lepiej bać się teraz niż płakać później
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.08.2011, 11:15
fond napisał(a):Wyświetl post
Owszem, ale wystarczy poczytać komentarze z tamtego meczu by się dowiedzieć, że nikt nie zwalał tego na pogodę. Mieliśmy wtedy problemy kadrowe. Pogoda zeszła całkiem na drugi plan.

Oczywiście, nie należy lekceważyć warunków pogodowych ale też wydaje mi się, że robi się z tego zbyt wielkie 'halo' - choć wszystko wyjdzie w praniu Lepiej bać się teraz niż płakać później
To był ten sam rok co odpadliśmy z Valerenga. Krótko mówiąc - brak motywacji

Jeśli chodzi o sędziego to coś mi mówi że UEFA nie chce powtórki z PAO gdzie odpadliśmy przez sędziego
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 21.08.2011 o godz. 11:20.
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.08.2011, 11:48
Nie wiem jak wy, ale po prostu nie wiem jak przetrwam te następne 2 dni do meczu.

Podczas gry przy Reymont'a w środowy wieczór, aż mnie ciarki przechodziły jak był grany hymn LM i czułem się tak cholernie dumny z naszej drużyny, z tego, że jesteśmy już tak blisko wymarzonego awansu. Nawet w meczu z Panathinaikos'em tak się nie czułem. Wiadomo, że duma po wygranych nad Legią, Kuchenkami, a dawniej Ruchem czy Widzewem też byłą ogromna, ale tego co przeżyłem w środowy wieczór nie da się opisać słowami.

Tak więc mam nadzieję, że wtorkowy wieczór będzie najpiękniejszym w życiu.

JJJBG!!!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.08.2011, 12:00
yogul napisał(a):Wyświetl post
Kassai sędziował pierwsze spotkanie barażowe MŚ 2010 pomiędzy Bahrajnem i Nową Zelandią w Manamie. Został wybrany na sędziego finału Ligi Mistrzów 2010/2011 pomiędzy Barceloną i Manchesterem United.
To ten Kasai ?

Na poważnie to ciśnienie coraz bardziej rośnie. Cieszy, że w klubie pomyśleli o wszystkim, wylecieli dostatecznie wcześnie, kucharz będzie pilnował posiłków, brawo.

Ja mam tylko taką jedną małą uwagę. Wśród moich znajomych i tu na forum, jest ogromne ciśnienie na LM, odpadnięcie z APOELem będzie przyjęte jako ogromna porażka. A wg mnie osiągnęliśmy już sukces największy od 2002 roku, pogramy w fazie grupowej LE z pewnością, klub już zarobił dużo pieniędzy. Dlatego nie zamierzam absolutnie rozpaczać po porażce z kozojebcami. Ludzie, nie zapominajcie, że Wisła to klub pochodzący z kraju, w którym po prostu piłkarskie talenty się nie rodzą, albo nie mają warunków do rozkwitu. Z kraju, w którego reprezentacji grają Brazylijczycy, Nigeryjczycy, Francuzi, Niemcy, za niedługo Kolumbijczycy i Szwedzi. Także już sam awans do LE, traktować należy w kategoriach ogromnego, olbrzymiego sukcesu, sukcesu ponad stan. Wisłę tworzą obcokrajowcy, którym nie zawsze się zwyczajnie chce umierać za zwycięstwo, bo nie mają związku emocjonalnego z klubem, to po prostu ich miejsce pracy.

Dlatego, apeluje, błagam, nie róbmy tragedii jak odpadniemy we wtorek ! Spójrzmy na to szerzej i doceńmy, że w tym sezonie i tak zrobiliśmy ogromny krok do przodu.

E.
crazykaro napisał(a):
Chciałem zauważyć że w sezonie 2006/2007 byliśmy już w grupie Pucharu UEFA
Oczywiście, ale wtedy nie zarobiliśmy tyle pieniędzy co teraz, także traktuje ten sezon za większy sukces niż tamten
Ostatnio edytowane przez fialo : 21.08.2011 o godz. 12:22.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
szamik
Member

Od: 04.2009

Stary 21.08.2011, 12:08
Co do tej pogody to się zaczyna robić pie*** o Chopinie... Wygląda to tak jakby już ludzie zaczynali szukanie na wszelki wypadek winowajce (odpukać) porażki. Legia dała sobie radę w Gaziantepie, który leży 200km ponad Cyprem. Inny klimat może i jest bo śródziemnomorski ale nie sądzę że jest wiele gorzej niż w Turcji...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.08.2011, 12:10
zgadzam sie z przedmówcą (fialo). Panowie i Panie, wiadomo że jesteśmy blisko (choć nie tak blisko jak z PAO), ale kubeł zimnej wody. Wiekszą niespodzianką bedzie nasz awans niż Apoelu. Minimum wykonane (LE). Pewnie ze szkoda $ ale byłoby miło nie zobaczyć tu płaczu i lamentu po ewentualnej porażce. Zacznijmy regularnie grać w LE a LM przyjdzie sama
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.08.2011, 12:16
fialo napisał(a):Wyświetl post
Ja mam tylko taką jedną małą uwagę. Wśród moich znajomych i tu na forum, jest ogromne ciśnienie na LM, odpadnięcie z APOELem będzie przyjęte jako ogromna porażka. A wg mnie osiągnęliśmy już sukces największy od 2002 roku, pogramy w fazie grupowej LE z pewnością, klub już zarobił dużo pieniędzy..
Chciałem zauważyć że w sezonie 2006/2007 byliśmy już w grupie Pucharu UEFA

A co do sędziów to niewiele brakowało a byśmy Webba dostali. Webb będzie sędziował spotkanie Genk z Maccabi
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 21.08.2011 o godz. 12:26.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.08.2011, 12:55
crazykaro napisał(a):Wyświetl post

Jeśli chodzi o sędziego to coś mi mówi że UEFA nie chce powtórki z PAO gdzie odpadliśmy przez sędziego
No , oni mają to wszystko pozapisywane i np. jak reprezentacja gra z Bułgarią to nie dają do sędziowania Rumuna - wiadomo Paduranu
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 21.08.2011, 13:04
Cytat:
Dlatego, apeluje, błagam, nie róbmy tragedii jak odpadniemy we wtorek ! Spójrzmy na to szerzej i doceńmy, że w tym sezonie i tak zrobiliśmy ogromny krok do przodu.
Nawet jak przegramy z Apoelem to jednak bilans meczów w europejskich pucharach będzie wynosił 5 zwycięstw - 1 porażka. Życzyłbym sobie abyśmy co roku mieli podobny.

Sukces już osiągnęliśmy duży, teraz zobaczymy czy osiągniemy coś ekstra, bonus, Osobiście nastawiam się na przegraną w rewanżu, pamięć o PAO jest zbyt obecna we mnie, lepiej się przyjemnie zaskoczyć niż rozczarować. Jako kibic (oprócz lotu na Cypr) nie mam wpływu na to co zobaczymy we wtorek, przecież nie wbiegne na boisko Wszystko w nogach naszych piłkarzy, szansa jest ale pamiętajmy że sukces też już osiągnęliśmy
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.08.2011, 13:19
Liczę,że w końcu zawitamy do tej LM Mam już dosc w pamieci meczy z pao,o levadiach itp nie wspominam.

Od początku pewnie na nas siądą, jak tylko wytrzymamy z 0:0 do przerwy to potem w tej całej nerwówce jedna nasza kontra i pozamiatane.

Co do Maaskanta to w pełni go popieram.Mam tylko nadzieje,że nie sprawdzi sie czarny scenariusz i np. dostaniemy tam 2:0 (odpukac).
Bo wtedy cała jego taktyka z pierwszego meczu ch.uj strzeli.
Bo po co było ustawiac zespół jeszcze bardziej defensywnie,grajac pierwszy mecz u siebie i majac rewanz na wyjezdzie ?
70 minuta, APOEL dostaje gola, widać było ze sie zdezorganizowali to wpuscic Paljica(Kirma) i Bitona na nich i przez 20 minut ich cisnac.
Może byśmy nie jechali tam z 1-0 ale 2,3-0.

Oby Maaskant się w środę nie przeliczył z tym asekuranctwem.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.08.2011, 13:21
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Nawet jak przegramy z Apoelem to jednak bilans meczów w europejskich pucharach będzie wynosił 5 zwycięstw - 1 porażka. Życzyłbym sobie abyśmy co roku mieli podobny.

Sukces już osiągnęliśmy duży, teraz zobaczymy czy osiągniemy coś ekstra, bonus, Osobiście nastawiam się na przegraną w rewanżu, pamięć o PAO jest zbyt obecna we mnie, lepiej się przyjemnie zaskoczyć niż rozczarować. Jako kibic (oprócz lotu na Cypr) nie mam wpływu na to co zobaczymy we wtorek, przecież nie wbiegne na boisko Wszystko w nogach naszych piłkarzy, szansa jest ale pamiętajmy że sukces też już osiągnęliśmy

Ja bym chciał żebyśmy przegrali 1:2 ;-)
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 21.08.2011, 13:29
Maaskant bardzo dobrze wie jakim typem gracza jest Melikson.
Z Cypryjczykamy zagramy jak z Litexem wyjazd.

mój typ po meczu z Koroną:

----------------Genkov
--Melikson-----------------------Małecki
------Nunez---Wilk----Sobolewski

--Jovanovic--Chavez--Jaliens--Lamey
-----------------Pareiko
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.08.2011, 13:35
Maaskant to zimny drań. Wie jak zmotywować piłkarzy, potrafi świetnie taktycznie przygotować zespół na ważne mecze. Głowa do góry! Powtórki z Levadii czy Karabachu już nie będzie. Jesteśmy już co najmniej w grupie Pucharu Europa i trzeba sobie jasno powiedzieć, że to największy sportowy sukces Wisły od lat. Liga Mistrzów? Bardzo prawdopodobne, ale jej brak nie będzie naszą porażką tylko porażką polskiej myśli szkoleniowej i całego polskiego systemu, który poza nowoczesnymi logami nie oferuje nic więcej.

Melikson nie jest rozgrywającym? A to nowina! To jest ofensywny pomocnik, tak jak Małecki. W naszym ustawieniu nie potrzebujemy piłkarza typu 'Szymkowiak'. Cała linia pomocy ma kreować grę i próbować indywidualnymi akcjami przesądzić losy meczu. Czasy zawodnika A, który szuka prostopadłym podaniem zawodnika B, w Wiśle minęły. Teraz mamy piłkarzy wszechstronnych, każdy potrafi w większym lub mniejszym stopniu dośrodkować ze skrzydła, zagrać w uliczkę, kiwnąć zawodnika i uderzyć na bramkę. Taka jest Wisła Maaskanta, która lada dzień może spełnić marzenie Cupiała i milionów kibiców w Polsce.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.08.2011, 13:49
Nie ma co robić z Godlewskiego jakiegoś nieobiektywnego,antywiślackiego gryzipiórka.Parę razy oglądałem go w OSI,i był całkiem w porządku wobec Wisły.Inni to dopiero mają antywiślackiego .......ca.Znowu popisał się Lodziński w Fakcie,gdzie zaatakował Maaskanta,że ten w ogóle śmiał nawet nieśmiało wspominać o przeniesieniu meczu z Koroną.Lodzinski to pasiak osiadły w Warszawie,od lat dop...jący się do Wisły.Kiedyś przed meczami z Schalke wyśmiewał się z Wisly,ze skoro Legia nie dala rady,to i Wisla,ktora wyglada jak Syrenka przy Mercedesie-Schalke.Musial go ladnie szlag trafic.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 21.08.2011, 14:03
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Maaskant bardzo dobrze wie jakim typem gracza jest Melikson.
Z Cypryjczykamy zagramy jak z Litexem wyjazd.

mój typ po meczu z Koroną:

----------------Genkov
--Melikson-----------------------Małecki
------Nunez---Wilk----Sobolewski

--Jovanovic--Chavez--Jaliens--Lamey
-----------------Pareiko

O mój Boże - odpukaj szybko w niemalowane...
Wystawienie na skrzydle Diaza Meliksona to strzał we własną stopę...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 21.08.2011, 14:17
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Co to znaczy" skrzydle Diaza Meliksona" ?
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.08.2011, 14:20
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Co to znaczy" skrzydle Diaza Meliksona" ?
To znaczy wystawienie Meliksona po stronie Diaza, Melex nie bedzie sie wracal przez co Diaz sobie nie poradzi sam z ogarnieciem tamtej strony, proste.
Odpowiedz cytując
milansport
Member

Od: 10.2004

Stary 21.08.2011, 14:38
sportnh napisał(a):Wyświetl post
To znaczy wystawienie Meliksona po stronie Diaza, Melex nie bedzie sie wracal przez co Diaz sobie nie poradzi sam z ogarnieciem tamtej strony, proste.
Tyle, że on nie wytypował Diaza do pierwszej 11
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 21.08.2011, 14:46
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Masz 7 piłkarzy defensywnych to jeszcze za mało?
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 21.08.2011, 14:49
Napisałeś, żebyśmy zagrali tak jak mecz z Litexem na wyjeździe.Jeżeli ktoś ten mecz widział to wie co się działo po stronie Diaza - i nie jest to wcale zasługa mitycznych umiejętności Toma tylko brakiem wsparcia ze strony skrzydłowego (Meliksona).Dlaczego Tom tak nie hasał w meczu na Reymonta? - Bo grał na tej stronie Kirm i ew Małecki.Meliskon nie może grać jako skrzydłowy - to jest proszenie się o zrobienie samemu sobie krzywdy...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.08.2011, 15:13
Po wyjściu z samolotu dała się odczuć słynna już temperatura, ale na kilku zawodnikach nie zrobiła ona wrażenia. „Jak w Izraelu” - stwierdził Maor.

jest nadzieja że nie wszyscy będą oddychac rekawami po 60 minutach ;]
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 21.08.2011, 15:28
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Po wyjściu z samolotu dała się odczuć słynna już temperatura, ale na kilku zawodnikach nie zrobiła ona wrażenia. „Jak w Izraelu” - stwierdził Maor.

jest nadzieja że nie wszyscy będą oddychac rekawami po 60 minutach ;]
Widzę, że Wisła przygotowała się z każdej strony. Mam nadzieję, że zadbają także o to by w czasie meczu pili elektrolity na ciepło, a nie na zimno, co by nie dostał organizm szoku termalnego
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów