The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2011, 22:41
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Normalnie ośmieszyli nas, że hej. Do tej pory nie wiem co z twarzą zrobić, tak nas poniżyli tym remisem...
Trzeba się poradzić kibiców Marsylii, FC Basel czy Ajaxu. W zeszłym sezonie Spartak, słabszym składem niż obecnie, wygrywał z nimi na wyjeździe. Jak oni znieśli takie ośmieszenie.

PS. Trzeba zauważyć, że Spartak jako jedyny rywal w tej rundzie polskich zespołów jest w trakcie sezonu. Zarówno APOEL jak i Rapid jeszcze nie zaczęli ligi. To też świadczy o tym, że Legia zagrała niezły mecz z najsilniejszym przeciwnikiem.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.08.2011, 22:49
Oglądalem piłkę rosyjską przez wiele lat, średnie robiła na mnie wrażenie. smiałem się gdy słyszałem,że oto Legia w pierwszym meczu dostanie kilka bramek w dziubek. Nie stawiam Legii na straconej pozycji. Awansem nie będę zaskoczony. Spartak to zespół dobry ale do ogrania jak najbardziej. Mimo 2-2 w pierwszym meczu.

O jakim wstydzie mówicie?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 18.08.2011 o godz. 22:54.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Speedy
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.08.2011, 23:07
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
PS. Trzeba zauważyć, że Spartak jako jedyny rywal w tej rundzie polskich zespołów jest w trakcie sezonu. Zarówno APOEL jak i Rapid jeszcze nie zaczęli ligi. To też świadczy o tym, że Legia zagrała niezły mecz z najsilniejszym przeciwnikiem.
Pogmeraj dokładniej, bo Rapid rozegrał już 3 mecze ligowe..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.08.2011, 23:10
Normalnie ośmieszyli nas, że hej. Do tej pory nie wiem co z twarzą zrobić, tak nas poniżyli tym remisem...
masz prawo trzymać fason, to nawet mi imponuje, ale strata dwóch bramek na własnym boisku i nieumiejetność utrzymania dwukrotnego prowadzenia gdy się gra z rywalem nastawiającym się na "rozpoznanie przeciwnika w walce" chluby nie przynosi.

To trochę tak jak wasz niegdysiejszy mecz z Szachtiarem. W pierwszym meczu Szachtiar pozwalał Legii grać preferujac tylko uważną defensywę i rozpoznając zalety i wady warszawiaków. Kiedy tym wydawało się, że w rewanżu sobie poradzą, dostali trzy bramki.

Podobnie wczoraj: Spartak nie angażował się wiele w ofensywę tylko pozwalał Legii pograć. Niewielkim wysiłkiem strzelił dwa gole, co jest dla mnie ośmieszeniem rywala.
Decyzja o wymianie ciosów i pokazaniu rywalowi wszystkiego na co nas stac była skrajnie błędna. W drugim meczu Legia nie ma już żadnych argumentów poza ewentualnym zlekceważeniem jej przez Spartaka
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 18.08.2011, 23:14
Speedy napisał(a):Wyświetl post
Pogmeraj dokładniej, bo Rapid rozegrał już 3 mecze ligowe..
Ups, sorry, w taki razie tylko APOEL bez meczu ligowego.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.08.2011, 23:17
Cytat:
masz prawo trzymać fason, to nawet mi imponuje, ale strata dwóch bramek na własnym boisku i nieumiejetność utrzymania dwukrotnego prowadzenia gdy się gra z rywalem nastawiającym się na "rozpoznanie przeciwnika w walce" chluby nie przynosi.
Kućwa, nie graliśmy z Koroną Kielce albo Dyskopolo. Piszesz, jakby to było pierdnięcie - wyjść bardziej defensywnie nastawionym, i Spartak by sobie mógł tylko potruchtać na 30 metrze.

Cytat:
Podobnie wczoraj: Spartak nie angażował się wiele w ofensywę tylko pozwalał Legii pograć. Niewielkim wysiłkiem strzelił dwa gole, co jest dla mnie ośmieszeniem rywala.
Tak mało się wysilali, że pod koniec meczu byli jeszcze bardziej spompowani od legionistów. Tak mało się wysilali, że ryzykowali łyknięciem spokojnie jeszcze jednej bramki.

No ale Karpin to jest pewnie taki tytan taktyki, że spokojnie mógł sobie założyć, że raz Kucharczyk i raz Manu krzywo trafią w piłkę i nie załadują bramy do pustej. Co tam przegrać 3:2 z Legią, przecież nie ma szans, żeby po wygranym meczu Legia ustawiła na wyjeździe autobus w polu karnym.

Serio, jak potłuczony...

PS.: mógłby Karpin też dać cynk swoim kibicom, że to jest jego zmyślna taktyka po prostu. Bo na forum Spartaka "blać" to chyba najczęściej powtarzane słowo. Jakoś w skowronkach nie są po tym meczu.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 18.08.2011 o godz. 23:19.
Legionista
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.08.2011, 06:53
Widzę, że legioniści są szczęśliwi osiągniętym rezultatem remisowym, w dodatku u siebie z przeciętnym zespołem, których to w Europie na pęczki. Trochę to dziwi bo nie pamiętam abyśmy w Krakowie cieszyli się kiedyś z remisów z Shalke 1:1 czy z FC Porto 0:0 u siebie. No ale faktycznie przy takiej posusze jaką ma Legia od lat ten remisik wywołuje radość.
Niebawem zapewne się przekonamy jaki to Spartak jest mocny jak to sugerują nam niektórzy forumowicze, najczęściej z Wa-wy albo ci tzw. "ekumeniczni".
Śląsk, niestety. Ale to było do przewidzenia. Niektórzy zapewne ulegli zapewnieniom forumowych "piechniczków" jaka to nasza liga mocna i jak to trzeba opierać zespół na polskiej myśli szkoleniowej i na polskich "plizgopodonych" zawodnikach. Akurat w Śląsku jest tego nadmiar no i zderzyli się ze ścianą.
Tak czy siak. Wracamy do normy czyli jeden polski zespół w europejskich pucharach. Oczywiście Wisła .
Najlepsze, ze oprócz nas we wtorek z wypiekami na twarzy będą siedzić przed telewizorami amikowcy, legioniści i pokrzywdzeni przez los mieszkańcy kilku krakowskich osiedli. A gdyby tak Wiśle udało się.... to nie chciałbym być na ich miejscu .
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.08.2011, 07:13
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że legioniści są szczęśliwi osiągniętym rezultatem remisowym, w dodatku u siebie z przeciętnym zespołem, których to w Europie na pęczki. Trochę to dziwi bo nie pamiętam abyśmy w Krakowie cieszyli się kiedyś z remisów z Shalke 1:1 czy z FC Porto 0:0 u siebie. No ale faktycznie przy takiej posusze jaką ma Legia od lat ten remisik wywołuje radość.
Niebawem zapewne się przekonamy jaki to Spartak jest mocny jak to sugerują nam niektórzy forumowicze, najczęściej z Wa-wy albo ci tzw. "ekumeniczni".
Śląsk, niestety. Ale to było do przewidzenia. Niektórzy zapewne ulegli zapewnieniom forumowych "piechniczków" jaka to nasza liga mocna i jak to trzeba opierać zespół na polskiej myśli szkoleniowej i na polskich "plizgopodonych" zawodnikach. Akurat w Śląsku jest tego nadmiar no i zderzyli się ze ścianą.
Tak czy siak. Wracamy do normy czyli jeden polski zespół w europejskich pucharach. Oczywiście Wisła .
Najlepsze, ze oprócz nas we wtorek z wypiekami na twarzy będą siedzić przed telewizorami amikowcy, legioniści i pokrzywdzeni przez los mieszkańcy kilku krakowskich osiedli. A gdyby tak Wiśle udało się.... to nie chciałbym być na ich miejscu .
Tylko, że Legia przed tym sezonem nie wydała ani złotówki na transfery, a w zeszłym zaliczyła tyle wpier..., że głowa mała. Nie zmieniła trenera, co na tym forum spotkało się z waszą wielką radością. Więc czym wywołane takie nagłe oczekiwanie od Legii bycia dobrym zespołem? Dodając do tego, że nie mamy w Warszawie drużyny multi-kulti, gdzie podstawowym zwrotem zawodnika jest: "ja nie rozumieć po polski", a w głównej mierze "plizgopodobnych" zawodników to myślę, że możemy być usatysfakcjonowani.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 19.08.2011, 07:28
Chyba przesadzacie z tym ze takich druzyn jak Spartak w Europie na peczki, moim zdaniem ten remis to wynik galaktyczny ktory osiagnela Legia, stawialem na 0:3-0:4, naprawde w pierwszej polowie az usiadlem i ogladalem ze zdumieniem jak prezentowala sie Legia, determinacja Legionistow i chyba chec udowodnienia ze w Polsce sa jeszcze inne kluby poza Wisla sprawily ze Spartak w pierwszej polowie nie istnial, natomiast ta taktyka i brak rozlozenia sil na caly mecz sprawily ze w pewnym momencie Legia "siadla" a Spartak zaczol grac swoje...

tylko typowi debile czytaj borek i inna dziennikarzy z warszawki wszedzie opowiadali ze nie taki straszny ten Spartak i w tym roku mamy szanse na 3 zespoly w pucharach... Legia bez transferow NIEMIALA szans w konfrontacji z kacapami, dlatego remis to sukces Warszawiakow...

Szkoda Slaska i bocznych don kichotow ktorzy mysleli chyba ze bramka Mili otworzy worek z bramkami kolejnymi.. licze ze po tej kompromitacji w rew zagraja o honor
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 19.08.2011, 07:31
raindog napisał(a):Wyświetl post
Nawet nie wiedziałem, że ktoś poza Polską się interesuje naszą ligą:

http://www.polishsoca.com/columnists...corner-at-last

Turkisch Hacker tez juz sie ta strona zainteresowal
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.08.2011, 07:41
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że Legia przed tym sezonem nie wydała ani złotówki na transfery [...]
Ani złotówki? A słyszałeś może o czymś takim jak opłata za podpisanie kontraktu?
Ljuboja, Żewłakow i Ohayon przytulili pewnie z pół miliona euro.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.08.2011, 07:43
Widzicie im większa ilość polskich zawodników tym gorzej zwłaszcza w obronie. To co wczoraj wyprawiały dwa polskie kluby grając u siebie w tym elemencie gry to można nazwać jednym słowem amatorka. Po względem taktycznym też nie wyglądało to dobrze - radosny futbol, który nikomu jeszcze nie przyniósł sukcesu. I tak za tydzień poza Wisłą, która ma zagwarantowany udział w LE reszta reprezentantów polskiej Ekstraklasy pożegna się z pucharami. Żeby nie było tak różowo odnośnie Wisły, Spartak czy Rapid Bukareszt również nie dałby nam szans.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 19.08.2011, 07:56
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Ani złotówki? A słyszałeś może o czymś takim jak opłata za podpisanie kontraktu?
Ljuboja, Żewłakow i Ohayon przytulili pewnie z pół miliona euro.
Ale jest różnica przed braniem zawodnika z kartą na ręku(czytaj- pomimo karty, widać nie wielu go chce skoro idzie do Polski), a wykupieniem z innego klubu. Ponadto nawet jakby to było milion ełro, to gdzie temu do 17 wydanych przed tym sezonem przez Spartak? Jakby było odwrotnie to był bym pierwszy do krytykowania.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.08.2011, 07:59
Kućwa, nie graliśmy z Koroną Kielce albo Dyskopolo. Piszesz, jakby to było pierdnięcie - wyjść bardziej defensywnie nastawionym, i Spartak by sobie mógł tylko potruchtać na 30 metrze.
Ja nie piszę o poziomie Spartaka (choć bija was na głowę) ale o tym, że grając typowe "rozpoznanie walką" strzelili wam dwa gole i wywieźli cenny remis bramkowy.
Jasne, że dobra gra defensywna też wymaga umiejetności i wysiłku.
Maaskant zdecydował sie w meczu z Apoelem (nie wiem czy silniejszym czy słabszym od Spartaka) na defensywe i na zero z tyłu. Cel swój osiągnął.
Oczywiście może okazac się za tydzień, że Legia wygra w dwumeczu a Wisła odpadnie w konfrontacji z Apoelem. To nie zmienia faktu, że Spartak na dziś osmieszył (moim zdaniem) polską myśl szkoleniową

Tak mało się wysilali, że pod koniec meczu byli jeszcze bardziej spompowani od legionistów. Tak mało się wysilali, że ryzykowali łyknięciem spokojnie jeszcze jednej bramki.

No ale Karpin to jest pewnie taki tytan taktyki, że spokojnie mógł sobie założyć, że raz Kucharczyk i raz Manu krzywo trafią w piłkę i nie załadują bramy do pustej. Co tam przegrać 3:2 z Legią, przecież nie ma szans, żeby po wygranym meczu Legia ustawiła na wyjeździe autobus w polu karnym.

Serio, jak potłuczony...

PS.: mógłby Karpin też dać cynk swoim kibicom, że to jest jego zmyślna taktyka po prostu. Bo na forum Spartaka "blać" to chyba najczęściej powtarzane słowo. Jakoś w skowronkach nie są po tym meczu.
Taaaak. Czytaj ruskie fora a będziesz najwszechstronniej poinformowany i będziesz wiedział, jak wynik meczu odbierają szkoleniowcy Spartaka.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 19.08.2011, 08:02
Oczywiście, że jest różnica.

Tylko nie pisz, że Legia nie wydała "ani złotówki" na transfery, bo to nie jest prawda.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Stary 19.08.2011, 08:07
Ale macie problemy z rana, Legia zagrała jak zagrała, ale pisanie, że się ośmieszyli jest totalnym nieporozumieniem. Jeśli ktoś z trójki pucharowiczów się ośmieszył(ja twierdze, że nikt) to jest to Śląsk.
Każdy zagrał jak potrafił i tyle.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 19.08.2011, 08:35
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ja nie piszę o poziomie Spartaka (choć bija was na głowę) ale o tym, że grając typowe "rozpoznanie walką" strzelili wam dwa gole i wywieźli cenny remis bramkowy.
Jasne, że dobra gra defensywna też wymaga umiejetności i wysiłku.
Maaskant zdecydował sie w meczu z Apoelem (nie wiem czy silniejszym czy słabszym od Spartaka) na defensywe i na zero z tyłu. Cel swój osiągnął.
Oczywiście może okazac się za tydzień, że Legia wygra w dwumeczu a Wisła odpadnie w konfrontacji z Apoelem. To nie zmienia faktu, że Spartak na dziś osmieszył (moim zdaniem) polską myśl szkoleniową

Taaaak. Czytaj ruskie fora a będziesz najwszechstronniej poinformowany i będziesz wiedział, jak wynik meczu odbierają szkoleniowcy Spartaka.
Taktykę Maaskanta zweryfikuje rewanż. Podejście Skorży i jego było zgoła inne. Złotousty od początku mówił, żę trzeba zrobić dobrą zaliczkę przed rewanżem, bo na Łużnikach będzie ciężko o dobry rezultat. Holender natomiast uważał, że 0:0 go usatysfakcjonuje. Sam jestem bardzo ciekaw meczu na Cyprze, i tego czy rzeczywiście jest tam takie piekło.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 19.08.2011, 08:46
Legia zagrała naprawdę świetny mecz, Spartak zagrał przeciętnie wynik 2:2, więc o czym mówić? Legia wyżej się nie wzniesie, a w Moskwie zagra bez 3 podstawowych graczy, Spartak zagrać lepiej potrafi i to jest cały komentarz. Pojedyncze błędy obrońców Legii dały 2 wyrównujące bramki.

Śląsk pierwszy kwadrans zagrał nieźle - setka Diaza plus bramka Mili, tylko, że Rapid ma 5-6 takich Sebastianów w składzie, a Śląsk grał z 2 zawodnikami totalnie bezproduktywnymi: Socha + Dudek. Pierwszy w ogóle sobie nie radził w obronie, a Dudek zdecydowaną większość podań miał niecelnych, a celne jedynie część podań do tyłu.
Rumuni pokazali od straty bramki to samo co w meczu z Wisła - pressing, szybkość, świetna organizacja gry w obornie i wychodzenia do ataku, wiele zagrań na pamięć.
Śląsk nie ma żadnych szans na awans, w kwestii Legii przypomnę dwumecz sprzed prawie 30 lat: Śląsk - Dinamo Moskwa - 2:2 we Wrocławiu, i wygrana 1:0 Sląska na wyjeździe i awans, ale bez Radovicia będzie bardzo ciężko..... sam Ljuboja może nie dać rady.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 19.08.2011, 09:18
Ech...

Największy sukces APOELU w historii: awans do fazy grupowej LM w sezonie 2009/10, gdzie zremisowali 3 razy i przegrali 3 razy. W zeszłym roku wylecieli z 3 rundy kwalifikacji do LM za sprawą Red Bulla Salzburg.

Zeszły rok Spartaka: 3 miejsce w grupie LM, ćwierćfinał UEFA przegrany z FC Porto. Grupa LM: Chelsea, Marsylia, Żilina. 3 zwycięstwa (2xŻilina, 1xMarsylia), 3 porażki (2xChelsea, 1xMarsylia).

Ranking UEFA APOELU: 15.349 (102)
Ranking UEFA Spartaka: 44.533 (40)

Porównywanie wartości zespołu i składów nie ma sensu, bo wiadomo jak jest.

Może i Maskaant jest geniuszem, że zagrał na remis u siebie, ale co by nie mówić, miał troszeńkę ciupkę łatwiejsze zadanie niż Skorża. A że Skorża postawił wszystko na jedną kartę (zwycięstwo u siebie za wszelką cenę) i nie wyszło? A co miał zrobić? Porównywanie Legii do Spartaka to jeszcze większy żart niż porównywanie do Spartaka APOELu.
Legionista
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.08.2011, 09:32
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ovanem,1683088
Jak tak czytam czy Spartak słabszy czy Apoel to mi się wesoło robi. Co to znaczy słabszy czy mocniejszy? Dizsiejsza piłka nie ma słabszych i mocniejszych.Strasznie spłaszczone jest wszystko. Popatrzcie na wyniki Schalke, Slovana czy Maccabi! Gdyby stosować waszą jakąs dziwną logikę to skoro Slovan przegrał z Apoelem, a my wygraliśy z Apoelem to jesteśmy mocniejsi niż As Roma
Spartak zagrał tak, że Legia miała baaardzo dużo miejsca na wszystko. Apoel zagrał tak, że nie można było się ruszyć praktycznie. Dopiero jak odpuścili pressing to Wisła zaczęła grać.Mecz meczowi nierówny i nie ma co się głupio spierać kto słabszy, a kto mocniejszy. Decydują zawsze bezpośrednie pojedynki, a nie rankingi i ludzkie odczucia po meczu.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.08.2011, 09:45
Ech...

Zeszły rok Spartaka: 3 miejsce w grupie LM, ćwierćfinał UEFA przegrany z FC Porto. Grupa LM: Chelsea, Marsylia, Żilina. 3 zwycięstwa (2xŻilina, 1xMarsylia), 3 porażki (2xChelsea, 1xMarsylia).
Magiczne słowo "zeszly rok".
Zeszły rok : FC Kopenhaga 1/8 finału LM
Ten rok: FC Kopenhaga - Victoria Pilzno 1: 3
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 19.08.2011, 10:02
Poza tym to nie ten sam Spartak co rok temu, bo:
Ibson >>>> De Zeeuw
Ciągnął tę grę Spartaka, a Holender na razie zawodzi i wczoraj również nic nie pokazał.
Odpowiedz cytując
soku
Member

Od: 09.2010

Stary 19.08.2011, 10:19
Wydaje mi się że ostatnio Ljuboja jest lepszy od Meliksona.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 19.08.2011, 10:20
Zremisowalismy z chujowym Spartakiem, Wy wygraliscie z zajebistym APOELem - Koledzy po szalu, nie kopcie sie z koniem. Jeszcze beda pretensje ze sie napinacie

PS: soku - Nie, Melikson jest conajmniej 4049303 razy lepszy, dodatkowo mlodszy gra na innej pozycji i jest z kosmosu . Zapamietaj.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 19.08.2011, 10:26
Cytat:
Zremisowalismy z chujowym Spartakiem, Wy wygraliscie z zajebistym APOELem - Koledzy po szalu, nie kopcie sie z koniem.
Słusznie, też już wymiękłem. Wisła galaktycznie rozklepała potężny APOEL, my frajersko i w fatalnym stylu daliśmy sobie wcisnąć dwie bramy od pseudoruskich leszczy bez polotu ze Spartaka w kryzysie. Byle solidny zespół by pocisnął tego europejskiego średniaka 3:0, natomiast APOEL to już czołówka, tam trzeba było się wspinać na wyżyny...
Legionista
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.08.2011, 10:29
soku napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się że ostatnio Ljuboja jest lepszy od Meliksona.
A nie wydaje Ci się, że ostatnio też jakby Skorża był lepszy od Maaskanta ?

Nosisz czapkę ?

Cytat:
Zremisowalismy z chujowym Spartakiem, Wy wygraliscie z zajebistym APOELem - Koledzy po szalu, nie kopcie sie z koniem. Jeszcze beda pretensje ze sie napinacie

PS: soku - Nie, Melikson jest conajmniej 4049303 razy lepszy, dodatkowo mlodszy gra na innej pozycji i jest z kosmosu . Zapamietaj.
OOoo kreseq rozsierdiłsia he, he. Spokojnie, to tylko ..piłka nożna.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 19.08.2011, 10:44
Hahaha najpierw żeby zagrać w eliminacjach do LM to mistrza trzeba zdobyć. Więc tam nie płaczcie legioniści, że was los ukarał Spartakiem. Maaskant dostał bardziej rozbitą drużynę niż Maciuś na pewno a mistrza zdobyć potrafił.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 19.08.2011, 10:45
(...)
Pełna zgoda - Spartak, a także Rapid są moim zdaniem drużynami silniejszymi od APOElu. Więc wyniki Legii i Śląska nie zaskakują.

Zaskakuje natomiast gra i taktyka Legii. Legia zagrała świetne 20 minut pierwszej połowy. Zdobyła bramkę i powinna wrócić do stylu gry, który prezentowała z Turkami. Gwarancji sukcesu nie było, ale były szanse na ulubioną grę z kontry. Tymczasem Skorża pozwolił na radosny futbol i wymianę ciosów - co było wodą na młyn dla Spartaka.

Nie wiadomo, jak mecz by się skończył ale swoją taktyką Skorża ułatwił Rosjanom zadanie.

Ja myślę, że wczorajsze wyniki nieco otrzeźwią tych, co wbrew faktom twierdzą że poziom się u nas podnosi. APOEL okazał się zespołem silnym, Spartak - bardzo silnym, Rapid - poza zasięgiem. I nie ma znaczenia, kto by z nimi zagrał - można by wymienić Legię, Wisłę i Śląska miejscami, a rezultaty pewnie byłyby podobne.

Dlatego ew. awans do LM, na który mamy szanse byłby totalną sensacją i osiągnięciem zdecydowanie ponad stan.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 19.08.2011, 10:53
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Pełna zgoda - Spartak, a także Rapid są moim zdaniem drużynami silniejszymi od APOElu. Więc wyniki Legii i Śląska nie zaskakują.

Zaskakuje natomiast gra i taktyka Legii. Legia zagrała świetne 20 minut pierwszej połowy. Zdobyła bramkę i powinna wrócić do stylu gry, który prezentowała z Turkami. Gwarancji sukcesu nie było, ale były szanse na ulubioną grę z kontry. Tymczasem Skorża pozwolił na radosny futbol i wymianę ciosów - co było wodą na młyn dla Spartaka.

Nie wiadomo, jak mecz by się skończył ale swoją taktyką Skorża ułatwił Rosjanom zadanie.

Ja myślę, że wczorajsze wyniki nieco otrzeźwią tych, co wbrew faktom twierdzą że poziom się u nas podnosi. APOEL okazał się zespołem silnym, Spartak - bardzo silnym, Rapid - poza zasięgiem. I nie ma znaczenia, kto by z nimi zagrał - można by wymienić Legię, Wisłę i Śląska miejscami, a rezultaty pewnie byłyby podobne.

Dlatego ew. awans do LM, na który mamy szanse byłby totalną sensacją i osiągnięciem zdecydowanie ponad stan.
I pomysleć że mod wypisuje takie farmazony. Spartak może i jest silniejszy ale nie z wczorajszą formą. Sląska w obecnej dyspozycji każdy poukładany zespół może ograć. Wystarczy przypomnieć ich mecz z Lokomotivem w którym nie potrafili bramki zdobyć. W ogóle Śląsk na 5 meczów z przeciętnymi drużynami wygrał tylko jeden i wcale nie dlatego że przeciwnicy byli mocni
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 19.08.2011, 10:55
Nie oglądałem ani jednego ani drugiego meczu, niestety, ale mimo to - szacunek za sam wynik dla Legii. Ja nie przypuszczałem, że mogą powalczyć, chociażby u siebie z ruskimi. Brałem w ciemno taki wynik, jak osiągnął Śląsk, a tu niespodzianka i remis, ze wskazaniem na warszawiaków. Pewnie odpadną, ale to mimo wszystko wreszcie jest sezon, gdzie nie ma wstydu dla polskiej piłki.

W ogóle wyniki eliminacji z wczoraj są naprawdę szokujące. Wysokie porażki PAO, Hearts, Schalke, zwycięstwa Hannoveru z Sevillą, Slovanu z Romą, porażka Crveny Zvezdy, czy wtopa Sparty Praga z Vaslui... no naprawdę zapowiada się faza grupowa z wieloma niespodziankami...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów