The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2011, 11:33
JrQ- napisał(a):Wyświetl post

jedyny handicap Garguły to stałe fragmenty gry, których i tak nie ma kto wykończyć
Handicap oznacza osłabienie, upośledzenie. Nie używaj słów których znaczenia nie znasz.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.08.2011, 11:35
najważniejsze to zagrać dziś na zero z tyłu to raz.
a dwa to Sobol,Melikson,Biton i Chavez musza uwazać żeby żółtej kartki nie dostać, bo wtedy nie zagraja w rewanzu w Nikozji, a Sobol,Chavez i Melikson to kręgosłup naszej drużyny.

Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.08.2011, 11:39
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Ja bym jeszcze na Bunozę i Bruda postawił. Serio! Zaskoczyłbym tych Cyprusów.
I po co ta ironia? Co ma Brud z Bunozą do coraz lepszej formy Garguły który potwierdza to nie tylko w trakcie przygotowań ale także ostatnio w lidze. Znając życie pewnie zagra Mały, znając zycie może nawet zaliczy jakąś asystę jednak znając zycie zepsuje też kilka dobrze zapowiadajacych się akcji jak to ma w zwyczaju z głową pochyloną w dół, znajc życie pośle kilka spadających liści na pole karne wprost do koszyczka bramkarza...
a na to wszystko będzie sobie patrzał Łukasz z lini końcowej.
Chciałbym się mylić, chciałbym aby tak nie było, chciałbym aby to Polak (Małecki) a nie obcokrajowiec (np Melex) wprowadził Wisłe do LM jednak coś mi mówi że Mały nie zachwyci nas w tym meczu.
Jesli tak nie będzie to wejde tutaj po meczu, posypie głowe popiołem i odszczekam te słowa.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.08.2011, 11:40
handicap oznacza tez wyrównanie szans w przypadku słabszego zawodnika czy druzyny.
Handicapem Cracovii w meczu z Wisła może być własne boisko
W zdaniu JrQ- powinno byc
jedyna zaleta, przewaga, Garguły to stałe fragmenty...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.08.2011, 11:45
W STS Wisła- Apoel 1-2zł x-3.15 2- 3.30. Można powiedzieć że dają po 50% z uwzględnieniem atutu własnego boiska i mam nadzieję że się sprawdzi.
Lepiej jest na Beat home 1-1.85 x-3.30 2-3.9
Ostatnio edytowane przez Kryniu : 17.08.2011 o godz. 11:48.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 17.08.2011, 12:07
@Proximus

Zajrzyj do słownika i się nie kompromituj jakbyś nie miał słownika (a stawiam że jest spora szansa że tak jest )to od biedy http://pl.wikipedia.org/wiki/Handicap

Co do meczu stawiam na Genkova w ataku (chociaż osobiście wolał bym Bitona) mam przeczucie że Maskant postawi na Bułgara. Dobrze że mamy sporo zawodników dla którzy grali w LM spokój i cwaniactwo może okazać się bardzo ważnym czynnikiem
Odpowiedz cytując
ardem99
Member

Od: 12.2008

Stary 17.08.2011, 12:20
wracając do taktyki i ustawienia na dzisiejszy mecz fajna koncepcję przedstawił Andrzej Iwan- Melikson na środku ataku a Guła na jego pozycji w pomocy. Trzech szybkich grających kombinacyjnie zawodników z przodu (Iliev, Maor i Mały) + Guła mogłoby zagwarantować sytuacje bramkowe.
wypowiedź Iwana macie tutaj: http://tsw.com.pl/news/Iwan-Melikson-do-ataku-1269
Potencjalnie jako trener nie wiem czy zdecydowałbym się na to, ale można o tym podyskutować.
jeżeli miałbym wybrać kogoś z dwójki Genkow - Biton to wolę chyba Bitona, bo Bułgar jest bez formy.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 17.08.2011, 12:21
Kto z naszych jest dzis zagrozony absencja w rewanzu? Prócz Meliksona? Na forum Legii napisali, ze Chavez i Sobol. To prawda?
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.08.2011, 12:23
adikos1906 napisał(a):Wyświetl post
Za dużo FM11. Dajcie już spokój. Rozumiem, że to temat do wyrażania swoich opinii na temat Wisły ale nie bawcie się cały czas w Roberta. On sam wie co ma zrobić a ty pisząc tutaj nic nie zmienisz.

Bez odbioru
Trolujesz chłopie i nic nie wnosisz na forum, to ja się zapytam: PO C*** COŚ PISZESZ?
Maor nie jest półbogiem i nie wyobrażajcie sobie że wygra sam mecz! Ostatnio na Polonii miał plastra i jakoś nie za bardzo błyszczał. Dziś będzie miał jeszcze cięższe zadanie, nie mam co do tego wątpliwości. Z resztą mamy tak uniwersalny skład że zawsze można roszadę zrobić, więc tu jest nasz plus. Ciekaw jestem czy wyjdzie Nunez czy Wilk, ja osobiście stawiam na Nuneza. Dziś to my musimy atakować a APOEL będzie grał z kontry. Nie jest to dobre dla nas, ale zobaczymy...
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Matti88
Member

Od: 05.2011

Stary 17.08.2011, 12:30
Moim zdaniem powinna grac ta 11 nastka, ktora nam sie juz wyklarowala. Oczywiscie opcja z Bitonem a potem w zaleznosci od tego jak sie mecz ulozy wprowadzic swiezego Gargule za Nuneza czy tez Kirma za ktoregos ze skrzydlowych..
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 17.08.2011, 12:36
ardem99 napisał(a):Wyświetl post
wracając do taktyki i ustawienia na dzisiejszy mecz fajna koncepcję przedstawił Andrzej Iwan- Melikson na środku ataku a Guła na jego pozycji w pomocy. Trzech szybkich grających kombinacyjnie zawodników z przodu (Iliev, Maor i Mały) + Guła mogłoby zagwarantować sytuacje bramkowe.
wypowiedź Iwana macie tutaj: http://tsw.com.pl/news/Iwan-Melikson-do-ataku-1269
Potencjalnie jako trener nie wiem czy zdecydowałbym się na to, ale można o tym podyskutować.
jeżeli miałbym wybrać kogoś z dwójki Genkow - Biton to wolę chyba Bitona, bo Bułgar jest bez formy.
Tu się nie zgodzę, bo gdy napastnik jest odcinany od piłek jest bezużyteczny. Do tego po co tracić na jego kreatywności i przebojowości? Od tego mamy ludzi, a co wtedy z Dudu i Genkowem? W szatni mają siedzieć? Iwan podał te ustawienie jako jakaś abstrakcja moim zdaniem.

Odpowiedz cytując
matysiuk
Member

Stary 17.08.2011, 12:44
Czyli faza grupowa możliwa w Krakowie
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=20826
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 17.08.2011, 12:44
Taa mecz najważnieszy od lat, a eksperci wymyślają jakieś nowe ustawienia, w ogóle nie przećwiczone. Był już taki jeden co ustawiał ofensywnego pomocnika w Lechu z Bragą na szpicy i pamiętamy jak to się skończyło. Melikson z przodu odcięty od podań musiałby cofać się po piłkę i kto by rywalizował z napastnikami.

Melex, Sobol i Chavez są zagrożeni kartkami
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 17.08.2011, 12:46
Melikson w ataku to wariant raczej na rewanż. Wtedy niepotrzebny jest napastnik, który ma przetrzymać piłkę. Na Cyprze pewnie ustawimy autobus i będziemy starać się walić prostopadłe do Meliksona.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 17.08.2011, 12:58
Melex w ataku to najbardziej poroniony pomysł jaki słyszałem. Radze sięgnąć pamięcią nie tak daleko wstecz i przypomnieć sobie Małego w ataku jak Gienek miał kontuzje.
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 17.08.2011, 13:13
Ten tekst przewinął się już kilka stron wcześniej, widzę że sie nudzicie.

Gdybym był trenerem...system gry/pierwsza jedenastka - polecam ku dyskusjom o Gargule i Meliksonie jako napastniku, a moderatorów chyba za mało na tym forum, bo sam śmietnik.

A na Facebooku redakcja B.P. Wisły wstawiła demotywator jednego z Was...

W kwestii stricte meczowej - mam nadzieję, że nasi będą dziś wystarczająco zmotywowani i pokażą pełnię umiejętnosci, ku chwale klubu, aby spokojnie jechać do Cypru.
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 17.08.2011 o godz. 13:17.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 17.08.2011, 13:37
Ależ APOEL ma stary skład (szczególnie obrona): http://www.wislaportal.pl/news.php?id=20825 ale ich doświadczenie w europejskich pucharach robi wrażenie. Po ty co przeczytałem przyszło mi na myśl, że nie możemy dostosować się do ich tępa gry. Musimy grać ze dwa tempa szybciej, żeby dziadki z Nikozji nie wiedziały co się dzieje. Boję się tego meczu jak cholera. Jak ja bym chciał być dziś na Reymonta ;(

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 17.08.2011, 13:46
Panowie shoutbox już otwarty, więc tam przenieście dyskusje na temat waszych koncepcji co do składu i postów w stylu, że mi się śniło, itp.

Dziękuje.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.08.2011, 13:49
APOEL już dosyć długo gra w tym samym składzie, z tym samym trenerem. Wszystko się kiedyś wyczerpuje. Mam nadzieję, że ekipa już się wypaliła. A Wisła wróci z Cypru z tarczą i głowami pokonanych

PS. PAO bis może pikawa nie wytrzymać, choć młody jestem. Więc niech lepiej awansują.
Ostatnio edytowane przez tofik : 17.08.2011 o godz. 13:52.
..
Odpowiedz cytując
penia
Member

Od: 07.2009

Stary 17.08.2011, 14:01
ktoś tu wcześniej fajnie napisał , że wpływ FM na nie których jest dość silny.Nie wiem skąd się biorą te różne dziwne propozycje taktyczne?! Przeciez sam Maaskantem ostatnio mówił , że przeczytał jakoś książkę dla trenerów i jeszcze bardziej się utwierdził w przekonaniu , że nie należy dokonywać nagłych zmian w prowadzeniu zespołu bo to może tylko zaszkodzić ( mówił to już wcześniej i to jak prowadzi Wisłę tylko to potwierdza) więc wątpię żeby przed tak ważnym meczem nagle zmienił zdanie.Maor zagra na środku bo tam jego gra daje najwięcej zespołowi, zresztą on raczej niejest przywiązany do jednego miejsca na boisku i często jest w bocznych sektorach boiska. Zamiast pisać bezsensowne ustawienia taktyczne, zaufajmy Maaskantowi ,zaufajmy piłkarza, nie próbujmy na siłę być mądrzejsi
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 17.08.2011, 14:16
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Ależ APOEL ma stary skład (szczególnie obrona): http://www.wislaportal.pl/news.php?id=20825 ale ich doświadczenie w europejskich pucharach robi wrażenie. Po ty co przeczytałem przyszło mi na myśl, że nie możemy dostosować się do ich tępa gry. Musimy grać ze dwa tempa szybciej, żeby dziadki z Nikozji nie wiedziały co się dzieje. Boję się tego meczu jak cholera. Jak ja bym chciał być dziś na Reymonta ;(
Ośmiele sie nie zgodzić. A wiesz czemu? Pamiętasz Litex-Wisła? Jestem przekonany ze Bułgarzy mysleli o nas w ten sam sposób. A my pieknie ich wypunktowaliśmy właśnie doświadczeniem. W starciu z takimi ekipami potrzebna jest cierpliwość, dyscyplina taktyczna a nie działanie na hura.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 17.08.2011, 14:17
penia napisał(a):Wyświetl post
ktoś tu wcześniej fajnie napisał , że wpływ FM na nie których jest dość silny.Nie wiem skąd się biorą te różne dziwne propozycje taktyczne?! Przeciez sam Maaskantem ostatnio mówił , że przeczytał jakoś książkę dla trenerów i jeszcze bardziej się utwierdził w przekonaniu , że nie należy dokonywać nagłych zmian w prowadzeniu zespołu bo to może tylko zaszkodzić ( mówił to już wcześniej i to jak prowadzi Wisłę tylko to potwierdza) więc wątpię żeby przed tak ważnym meczem nagle zmienił zdanie.Maor zagra na środku bo tam jego gra daje najwięcej zespołowi, zresztą on raczej niejest przywiązany do jednego miejsca na boisku i często jest w bocznych sektorach boiska. Zamiast pisać bezsensowne ustawienia taktyczne, zaufajmy Maaskantowi ,zaufajmy piłkarza, nie próbujmy na siłę być mądrzejsi
Nie rozumiem Twojego oraz innych podobnych Tobie... Czepiacie się, żeby w taktykę się nie bawić, bo zaraz wychodzi FM. Nazywacie trolami, samozwańczymi trenerami, mądrzejszymi od Maaskanta. Pisze ktoś o transferach, zaraz pojazd po nim, że Stan zna się lepiej. Wytyka ktoś błędy ostatniego meczu, to zwymyślają go bo coś tam.
Ja proponuje zamknąć forum A tak poważnie: po to jest temat Wisły w europejskich pucharach żeby pisać tutaj wszystkie przemyślenia dotyczące pucharów. I nie ważne czy ktoś myśli tak samo jak Wy czy ma inne przemyślenia. Porównania, statystyki, ciekawe fakty, pytania, propozycje- to tu, byle na temat europejskich pucharów! A jak ktoś tego nie rozumie to jest biedny...
Moje zdanie jest takie, że albo jesteście złośliwi, albo nie macie nic sensownego do napisania i chcecie zaistnieć.
I proszę, przemyślcie następnym razem takie teksy, lepiej dać mi czy innemu użytkownikowi ignora, bo poważnie jak bym był modem to za takie teksty mocno bym karał (tekst nie na temat, nic nie wnoszący do rozmowy, obrażający innych użytkowników). Pozdro

PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Ośmiele sie nie zgodzić. A wiesz czemu? Pamiętasz Litex-Wisła? Jestem przekonany ze Bułgarzy mysleli o nas w ten sam sposób. A my pieknie ich wypunktowaliśmy właśnie doświadczeniem. W starciu z takimi ekipami potrzebna jest cierpliwość, dyscyplina taktyczna a nie działanie na hura.
Masz rację, ale przy tej cierpliwości i dyscyplinie potrzebny jest błysk i szybkie chirurgiczne akcje. Apoel będzie chciał mecz przeczekać, grać jak najbardziej defensywnie z kontrami, dlatego dyscyplina taktyczna owszem, ale przy tym walka, bieganie i nacisk na przeciwnika. Pamiętając że w mamy mecz na wyjeździe.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 17.08.2011 o godz. 14:21.

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.08.2011, 14:21
Cytat:
Na jakiej podstawie twierdzisz ,że gra lepiej od Garguły skoro Łukasz za dużo nie gra ? W ostatnim meczu gdzie zagrał o 1 minuty spisał się bardzo dobrze a w tych wcześniejszych meczach gdzie wchodził na ostatnie minuty nie mógł za wiele pokazać ale z pewnością te zmiany były dobre i coś wnosiły dlatego nie wiem dlaczego wg Ciebie Mały na pewno zagrałby lepiej do Łukasza .
na takiej podstawie właśnie że nie gra
bo gdyby prezentował się dobrze, to Maaskant by go do składu upchnął

swoja drogą to strasznie obniżyliście wymagania, skoro ostatni mecz Garguły nazywacie "dobrym"
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.08.2011, 14:59
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
na takiej podstawie właśnie że nie gra
bo gdyby prezentował się dobrze, to Maaskant by go do składu upchnął

swoja drogą to strasznie obniżyliście wymagania, skoro ostatni mecz Garguły nazywacie "dobrym"
Garguła nie gra ponieważ na tej samej pozycji jest Melikson i wyraźnie trener nie widzi miejsca dla ich obu w 11 przynajmniej od pierwszej minuty. Gdyby Maor rywalizował o miejsce w składzie z Małym to Patryk też musiałby się pogodzić z ławeczkę i na zbyt częste występy 90-minutowe nie mógłby liczyć podobnie jak Łukasz obecnie .
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.08.2011, 15:04
tofik napisał(a):Wyświetl post
APOEL już dosyć długo gra w tym samym składzie, z tym samym trenerem. Wszystko się kiedyś wyczerpuje. Mam nadzieję, że ekipa już się wypaliła. A Wisła wróci z Cypru z tarczą i głowami pokonanych

PS. PAO bis może pikawa nie wytrzymać, choć młody jestem. Więc niech lepiej awansują.

Heh tez o tym pomyslalem.

Oni juz grali w LM ,znaja jej smak,wiem ze tez maja wielkie ciesnienie zeby tam zagrac ponownie,ale to nie to co ten głod na jakim my jestemy zeby zagrac w niej po raz pierwszy.

Oprocz tego zebysmy dzis zrobili zaliczke bramkową prowadze modły zeby Melikoson nie dostal dzis kartki,bo to by byl cios w plecy z tyłu.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.08.2011, 16:06
A tutaj od jakieś godziny pusto rozumiem że wszyscy zmierzają w kierunku stadiony
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Stary 17.08.2011, 16:10
fcb4 napisał(a):Wyświetl post
A tutaj od jakieś godziny pusto rozumiem że wszyscy zmierzają w kierunku stadiony
No całe tabuny ludzi właśnie idą przez błonia
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 17.08.2011, 16:15
wiecie może co z Lameyem w końcu ? Bo nie znalazłem w końcu żadnego info, czy na tyle z nim źle, że nie zagra ? Czy okaże się to może dopiero tuż przed meczem ? Z góry dzięki za odp.
Odpowiedz cytując
Mako
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.08.2011, 16:22
Koszulka ubrana zabieram szalik i czas już wyjść z domu i kierowac sie pod stadion! Ehh takiego nerwa i cisnięcia w brzuchu nie czułem juz bardzo dawno przed meczem...

Jazdaaa Jazdaa Jazdaaaa!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów